Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milu_PH
csendes tag
válasz Mamuska #203212 üzenetére
Fagyalllo többet segített itt az embereknek mint te valaha fogsz.
Mivel sértett? Azért mert ad el órákat, amiket csak akkor rak fel amikor már eladott?
Hol volt az előző hozzászólásomban Seiko?
Igen a Rolex alatt szar. Kínai tokos, szíjas, eldobható szerkezetes vackok. Rolitól meg iparművészet. Mi ezen nehezen érthető?
Csak azért tudok felelősséget vállalni amit leírok, nem azért amit megértesz belőle. -
Milu_PH
csendes tag
-
gipsztigris
addikt
válasz Mamuska #203184 üzenetére
"Amikor a kronométeres srác rosszat mert mondani a japán brandekről akkor idegbeteg, majom meg hasonló vulgáris jelzőkkel van illetve és oldalakon keresztül pocskondiázva van."
Csak a PC kedvéért......
A majmot én mondtam, és SEMMI köze nem volt ahhoz, hogy miként vélekedik a japán brandekről!"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Deskdiver
senior tag
válasz Mamuska #203177 üzenetére
Gondolod a te kommentjeid kevésbé sértőek?
Én valamiért nem érzem úgy ,hogy "Seiko vérfanatikusok" vennének itt körül. Szinte minden márka szóba kerül ebben a topikban. Azt se felejtsük el ,hogy a Seiko miért van annyit emlegetve. Egyszerűen kiváló ár/érték arányú órákat készítenek minden árkategóriában. (Mondjuk ez mostanában változóban van az áremelések miatt...) -
nagyúr
válasz Mamuska #202827 üzenetére
Nem szeretnék vitatkozni veled, de tényleg ismerek olyan embert, aki már látott másik embert, akinek mondták már, hogy hallott nem svájci, japán órát hordó emberről.
Nem mindenki akar nyerészkedni az eladáson.
Legyen béke.... és ha kedd, akkor Belgium... (Ez belefér az 500ezerbe pl...)
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
rbalint88
addikt
válasz Mamuska #202624 üzenetére
Ez szep, nem is annyira egyettelmu az ihletmerites. Mondjuk a kvarc 180, az automata 350...
g0n21: ez a seiko mokas, gondolom valami vintage darab. Vagy uj, beszerezheto kicioco?
A GP-t neztem a musorban, nagyon szep, sokkal elegansabb, mint az APRO.Deskdiver: allat ez a bulova! Gondolom ez is vintage
Polarstar: ez inkabb (teljesen) PP Nautilus, mondjuk nem rossz ajanlat ettol fuggetlenul.
Redzsi: ez a parnis sehogy se jo. Se minosegre, se dizajnra. Nagyon tavolrol van benne mimimalis AP, de ugyanannyi nautilus is.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Mamuska #201818 üzenetére
Szerintem te összetéveszted egy FB órás csoporttal a fórumot. Itt senki sem japán fanboy és tudtommal senki sem kereskedik velük. Inkább anyagi dolgok miatt választunk többnyire japán órát.
Ha nekem is nagyobb lenne a keret, akkor simán vennék pár svájci órát.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Mamuska #201815 üzenetére
Idézz már kérlek az utóbbi két hétből napi egy földbedöngölős posztot, köszi!
és Esqs: kik azok az ők? Nyugodtan lehet nevesíteni, nyilvános minden bejegyzés, csak posztot is kérünk az állítások bizonyítására, ismét köszi!
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Anubris
őstag
válasz Mamuska #201673 üzenetére
Köszi, a Longines Flagship változatai nagyon tetszenek, lehet abból egyet beszerzek és mellé még egy fémet.
Longinesből még a Conquest/Hydroonquestet is néztem, de nem annyira tetszenek azok a nagy számok rajta.
Tag Heuer-ből az Aquaraer típust néztem fehér számlappal.
Az Omega Aqua Terra nagyon szép, de ilyen 1-1,5M környékén látok csak. Seamaster Diver 300M-et néztem abból a márkából.(#201675) FLx: Szia, mindenképp megnézném személyesen is majd, de elsőre gondoltam a neten körbenézek, mert egyrészt vidéken ahol lakom nem is nagyon tudom vannak-e olyan boltok ahol normálisabb órákat kapni, másrészt nem szeretem a bolti eladókat akik folyton nyaggatnak meg sürgetnek.
Használt is szóba jöhet. Nem mindennapi használatra kell, inkább csak havi 1-2-szer elegánsabb üzleti találkákra.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Mamuska #199437 üzenetére
Ok, de ez nem, az óra árának 80 % ugye? Vagy igen?
Itt erről van szó: [link]
Megértettem, nem kell ezt túl misztifikálni. A tulaj nem bánta meg, csak elkerüli messziről a Tissot szervizt.
(#199438) fagyalllo
A céges autóval....
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-Ben-
veterán
válasz Mamuska #198936 üzenetére
Sanszos, mert az Aquaracer kvarc is hasonló árban van és az a ch24 -en van már 350 alatt is. A gyűjtögetéssel nincs gond, tulajdonképpen a keret megvan rá, csak maga az óra eléggé beszerezhetetlen jelenleg... De nem probléma, mert néhányszor elbizonytalanodtam már a Hydroconquest kapcsán, nem biztos, hogy az kell nekem. Nagyon kevés búvárra tudom azt mondani, hogy kellene. Mostanában a Tudorok sokkal jobban tetszenek, de az meg túl drága, annyit nem adnék óráért. (Igaz, 2 évvel ezelőtt azt mondtam, hogy 120 -at se szívesen..... ). Jobb is, hogy még nem tudtam megvenni a Longines -t, félő, hogy találok egy számomra szebbet és megbánom.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz Mamuska #198927 üzenetére
igen, jomashop, ott olcsó a fortis is. 5 órám van/volt jomashopról, mind eredeti volt, bevizsgáltattam őket. (1 citizen, 2 seiko, meg 2 nixon asszonynak, amit nem nézettem meg). btw ez a hamisítványt is árul dolog érdekes módon mindig előkerül olyankor, ha valami nagyon olcsón árul valamit pedig legtöbbször "csak" adóelkerülés van mögötte. ez kb olyan, mintha a 280-ért árult 400ezres iphone-ra azt mondanák, hogy tuti hamisítvány, pedig nem, csak kétszer van megáfázva...
amúgy az skx007 helyett majdnem ilyen certinát hozott ismerős, 110-ből kijött volna akkor (+vám,áfa, ha megfogják) -
-
Tin
veterán
válasz Mamuska #198899 üzenetére
ahogy consono írja, nem az eladás a lényeg. én nem vagyok benne ebben az egész "órásdiban", visszaolvasgattam pár oldalt, de őszintén szólva arról sincs fogalmam, hogy a külföldi beszerzés alatt mit kell érteni. a márkákról is csak "hallottam".
nem használtra gondoltam, és valami normális forrásból. jó az itthoni bolt, az ilyen amazon kategóriás vagy EU-s "nagy" webshop is, ami ideér 1 hét alatt.
a családtagok egyébként a citizen hasonló árkategóriájú óráit javasolják, az ilyen rádiós önbeállítós típusok között. azok jók?
-
consono
nagyúr
-
Tin
veterán
válasz Mamuska #198895 üzenetére
köszi a tippeket, sajnos ezek még használtan is az árkeret felett vannak. ennél valami "kommerszebbre" gondoltunk. itt a topikban láttam egy certina ds-2 chrono-t, ami tetszett, de aztán rákeresve láttam, hogy a mutatói eltolják egymást.
árkategóriában, ha újonnan vennénk, és a 250e-s limitet belőve, akkor melyik márkák között érdemes nézelődni?
-
fagyalllo
őstag
válasz Mamuska #195256 üzenetére
Egy óra magából a fizikai valójából és az érte kért pénzből áll, a kettőt nem lehet különválasztani, mindenkinek a saját döntése, hogy ér-e annyit számára. Az SJE és a később megjelenő társai szépen kitöltik a GS alatti űrt, a tokozás kidolgozása az eddigi Presage órák felett áll, az új (leporolt, némileg módosított) szerkezet is elválasztja a pórnéptől.
6L35 tuti nem lesz 350-ért, az a 6R15 kategóriája.
800.000-ért nincs új automata GS.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
válasz Mamuska #195254 üzenetére
A SARB033 kifutott, már nem gyártják, így mostanra ez már nem valós összehasonlítás. Az utolsó olcsó 6R15 a Sumo, várhatóan hamarosan annak is befejezik a gyártását.
A 6L35 nem lesz olcsóbb, az lesz a Presage család csúcsa, 6R a közepe, 4R az alja.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Bjørgersson
félisten
válasz Mamuska #195175 üzenetére
Köszönöm szépen! Nekem így is nagyon tetszik, bár tény, hogy 3 óránál egy kisebb dátumablakkal még szebb lenne. Na majd a következő, első karórának ezt tökéletesnek érzem. Azután pedig jöhet egy automata.
Igaz, nem sok svájci márkával volt dolgom munkám során (10-20, napi szinten), ebben az árkategóriában szerintem verhetetlen mind minőségben, mind megbízhatóságban. Kézzel szerelnek minden darabot, kézzel csiszolnak minden tokot, minden csatszemet, egyedileg sorszámozott minden óra. 1973-ban alapították, az Edox "kistestvére", stílusban nagyon sok hasonlóságot lehet felfedezni az elegáns modelljeik között. Persze stílustól függetlenül nagyon szép és kiválóan kidolgozott minden órájuk, nekem nagyon hamar a kedvenc márkámmá vált.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Mercutio_
félisten
válasz Mamuska #195095 üzenetére
Szerintem te keversz valakivel... rákerestem, az előző hsz előtt 2 alkalommal szóltam hozzád, egyik se gondolom, hogy utálatról szólt volna de köztünk szólva senkit nem utálok se ebben, se más topicban
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
titán
válasz Mamuska #195092 üzenetére
Definiáljuk, hogy mitől jó egy szerkezet?
Elmegy-e 20 évet? El, igazából csak alkatrész kérdése. Ha egy fogaskerék nyűglődik, akkor kicserélik. Mire 40 éves lesz, addigra szinte semmi sem gyári benne a hidakon kívül, használattól függően még az sem. Tehát ebben nincs különbség.
Pontos-e? Ez csak akarat kérdése. A legalapabb szerkezeteket is be lehet lőni átlagos napi pár másodpercre. Nem minden pozícióban, meg nem hőre érzéketlenül, de mondjuk viselt állapotra stabilizáltan igen. Van kínai szerkezetem, ami tényleges napi 1 másodpercen belül jár, folyamatosan, mindig. Ezt az összes tudja, ha a gyártó, az órás, vagy az óra gazdája hajlandó elegendő időt tölteni a beállítással. A pozíciókompenzálás, meg hőkompenzálás nem ennek az árkategóriának a jellemzője. A 2824-et is lehet ilyenné tenni, na abból lesznek a milliós órák. De ez nem teszi jobbá az egy-kétszázezresbe betett alapmodellt.
Milyen funkciói vannak? Ebben lehet eltérés. A másodpercstop hiányzik pár szerkezetből, bizonyosakból a kézi húzás lehetősége, vagy az automata rotor. Ezek természetesen csökkentik az értékét és rontják a használati kényelmet. De az említett szerkezetek közül egyik sem ilyen, mind teljes funkciós, modern szerkezet.
Lengésszám? Na talán ebben van a 2824-nek némi előnye, de ez pusztán optikai. Finomabb látványt nyújt a másodpercmutató, mikor körbejár. Vannak japó és kínai szerkezetek is magasabb lengésszámmal. Az említett Orient ebben kicsit hátrányban van. Ha viszont valakit nem érdekel, hogy hogyan közlekedik a másodpercmutató, akkor ez nulla előny. Szóval ezek szerint ez egy szubjektív elem csak, pont ugyanannyira, mint a szerkezet dekorációja, vagy akár az óra maga. Tetszik, vagy nem tetszik, ez a kérdés.
Mi maradt?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mercutio_
félisten
Nem bántásból, de nem árrtana kicsit utána olvasni a szerkezeteknek mielőtt ilyen summás kijelentést tesz valaki....
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
pulutodurumo
addikt
Először is, a 2824 több kivitelben készül; top, elaborè, COSC.
Másodszor, a Tudor pölö ebauchè szerkezetet vesz, azt cicomázza fel. (Nem csak esztétikailag, technikailag is.)
Harmadszor, egy felsőpolcos Orient Star szerkezete tényleg komolyabb motyó mint egy alap ETA."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
-
Macika_MC
tag
válasz Mamuska #193187 üzenetére
Igen nem kerámiás, de adom el, meg a Omega Seamaster 300M Diver órámmal együtt.
Venni akarok egy nagyobb órát.
Egészen pontosan egy Breitling Superocean II 44 ez 44mm és 14,2mm vastagságú óra.
Igazából ezek a nagy órák mutatnak a karomon a legjobban.[ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
Macika_MC
tag
válasz Mamuska #193170 üzenetére
Igen én voltam bent személyesen és a szervízbe látod is a szervíz dijakat.
-8500Cal 159 000 FT és kapsz 2 év nemzetközi garanciát rá.Én 100kg-os emberke vagyok és nekem kell a 45,5mm óra, mert az mutat igazából a legjobban a karomon.amúgy 15,5mm vastag
Pedig gumi, de tényleg úgy néz ki mintha bőr lenne (mondjuk ennyi pénzért)
Most már csak szíjat kell vennem csattot nem, most már olcsóbb lesz.[ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
Macika_MC
tag
válasz Mamuska #193168 üzenetére
1KG vel könnyebb a órám.
Györnyörű lett
Akinek ilyen kategoriájú órája van ezzekkel az árakkal számolni kell.
Én bizony 100-200e között van a szervíz is.[ Szerkesztve ]
-
Macika_MC
tag
válasz Mamuska #193095 üzenetére
Itt vannak a Janes Bond Omega órák
-
Macika_MC
tag
válasz Mamuska #193117 üzenetére
Igen ott vettem azaz onnan rendeltem csak most érkezett meg neki és küldik.
A szíj 88e és a csatt szintén 88e. Néztem a Chrono24 oldalon is, de ott se olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
-
Macika_MC
tag
válasz Mamuska #193079 üzenetére
A mostani már csak 43,5mm -es óratokkal kapható. és igen 8900-as kaliberrel.
De szerintem a 45,5mm-is kapható. Hétfőn érkezik a omega kaucsuk szíjam hozzá, narancs varással majd megmutatom, ha megérkezik.Nekem is a egyik kedvenc órám, hiszen ebbe bele is látok, mert zafir üveg a hátulja is.
Misi1979 igen idéztem, mint ahogy ezt is, mert nagyon szépen meg van fogalmazva.
"A mechanikus óra együtt él tulajdonosával, teljes mértékben “rá van utalva”, hiszen a működéséhez szükséges energiát a viselője adja át az órakorona felhúzásával"
-
fagyalllo
őstag
válasz Mamuska #192964 üzenetére
Mivel a kiinduló posztot nem sikerült értelmezned, nem arra válaszoltál, hanem a fejedben létező alternatív valóságba illesztetted be a hozzászólásaidat, ezért értelmes vitát se lehetett folytatni. Ha pedig valakit pofonvágsz, ne sértődj meg, ha visszakézből tökönrúg.
-
fagyalllo
őstag
válasz Mamuska #192953 üzenetére
Senkit nem bántottál meg, magadból csináltál bohócot azzal, hogy a kedvenceidet (svájci órák) ért még csak nem is kritikát, hanem megjegyzést személyes sértésnek vettél és figyelmen kívül hagyva a leírtakat személyeskedő vagdalkozásba kezdtél. Mi ezen remekül szórakoztunk.
-
fagyalllo
őstag
válasz Mamuska #192933 üzenetére
Ööö, elolvastad hogy mit írt? Szépen megindokolta ám, az érzelmek pedig inkább téged vezetnek.
Lauda: szingapúri posta ajánlott küldemény, a ragszám SG-re végződik. Valóban nem szokták maguktól küldeni, csak a postára adásról értesítenek, külön kell kérni a ragszámot.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mamuska #192913 üzenetére
Melyik lépte át? Minden óra amit megvesznek a világan és nem svájci, az mind átlépte a svájciakat valamilyen, a vásárlás szempontjából döntő fontosságú jellemzőben. Lehet az műszaki tartalom, lehet az esztétika, lehet az praktikum, bármi. A tény az tény marad. Az emberek veszik az órákat, de egyre kevesebbszer döntenek svájci mellett. Ami nem jelenti azt, hogy egy svájci rossz. Csak vannak jobbak.
-
őstag
válasz Mamuska #192883 üzenetére
Nem igazán értek egyet veled. A "svájci" nem szitokszó itt, csak helyén van kezelve. Békésen megférnek itt a svájci órák, láthatsz belőlük párat (főleg Bulova és Steinhart). Hogy miért csak párat és miért nem rengeteget látsz itt, azon a svájci óraiparnak kell (kellett volna) elgondolkodnia. Lejtmenetük nem új dolog de legfőképp nem ok nélküli, és nemcsak ebben a topikban van így, a svájci órák egyre kisebb szeletét adják a nagy óratortának. A világ óraiparának jónéhány szereplője szorgalmas munkával, precizitással, fejlesztéssel elérte, sőt átlépte a svájciakat mind minőségben, megbízhatóságban, árban, dizájnban. Személy szerint én a német márkákat többre tartom a svájciak többségénél.
Azzal sem értek egyet, hogy itt csak a ferdeszemű órák mennek...a fentebb említett jópár Bulova és Steinhart mellett látni itt oroszt és németet is szép számmal. Sőt még ausztrál óra is akad (talán én vagyok az egyetlen "ausztrálos" itt az Erroyl-al). -
Mercutio_
félisten
A felsoroltak közül melyiket kapod meg a kérdező által belőtt 60-70ezres arban?
-
g0n21
senior tag
Valaki régi rolex tokos tudort emlegetett?
(#192888) Lauda
Nyomtat rá egy bélyegzőt, akár indigóval nyom rá egyet, akár egy létező boltét, hozzácsapja a csupasz órához, és máris plusz 10-15%. Másfél milliónál az azért pénz...[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest