Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz FerNandor #217173 üzenetére
SNK akkor Seiko 7s26 lesz az és Seiko 5. Mindig ugyanabban a pozícióban teszed le? Nemrég írtam, hogy hektikus a pontossága, ha mindig máshogy teszi le az ember. De ez minden mechanikus órára igaz, mivel a gravitáció eltérően hat a billegőre. Nálam ha a számlap felfelé néz akkor még aránylag pontos. Ha koronára teszem oldalt akkor durván késik. Forgatóban ahol kb 60°-os szögben forog és áll ott -1 perc/hét az eltérés.
Ettől függetlenül érdemes megnézni egy órásnak, ha mást nem is kell tennie akkor legalább szabályozza be. Enyém még nem volt felnyitva sosem így szabályozva sem. 2018. 09-es vásárlás, így még az enyém nem szervízérett. Egy órás le tudja akár +/- 10 mp/nap alá vinni a járáseltérést.
-
soldier2
őstag
válasz FerNandor #213355 üzenetére
Gyönyörű, ha nem lenne hasonló (már annyiban hasonló, hogy elegáns, nem spprtos) 2 is tuti rámozdulnék. Azért lehet így is.....
U.i. Mióta ilyen korán sötétedik a búvár (SPB071J1)elég egyeduralkodó lett a csuklómon. Annyira könnyen leolvasható marad még vaksötétben is akár órákkal az után, hogy fényt látott, hogy verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
-
vinczetibor
aktív tag
válasz FerNandor #212688 üzenetére
Kínaiak közül az ST19 chronograph (stopperes) szerkezetű órák nagyon jók. Ezeket ötvenezer forint környékén már meg lehet kapni.
Az ST1908-as szerkezetű órám napi 1,5 mp-et siet hosszútávon. A napi eltérésben a két véglet -0,3 és +2,5 volt az elmúlt hónapban.
Általában 1,3 és 1,5 mp között siet naponta.
Az ST1903-as szerkezetesem 6-7 mp között siet naponta.
Mind a kettő teljesen megbízható. -
KelemenUhr
aktív tag
válasz FerNandor #202722 üzenetére
PARNIS 44mm Blue Big Face Date Sapphire Glass MIYOTA Automatic Men's Watch a böcsületes neve. Ha léteznek is refszámok, nem igazán lehet az alapján megtalálni az adott órát ezeknél a kínai márkáknál...
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Deskdiver
senior tag
válasz FerNandor #202349 üzenetére
Változó minőségűek ahogy az áruk is, de összességében elmondható ,hogy jó minőségű szíjakat árul. Bőr szíj témában nem én vagyok a legjobb tanácsadó itt ,mert bármilyen óra is legyen én ráhúzom egy perlonra, natora vagy gumira.
Nézd át esetleg a Rioshop kínálatát.
Amiket próbáltam és szerintem jó szíjak emelkedő ár szerinti sorrendben. Fluco Touareg, Rios Oxford, Hirsch Liberty. Tudom szinte mind ugyanúgy néz ki ,de nekem ezek tetszenek.[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz FerNandor #202347 üzenetére
Egy időben én is rá voltam állva ezekre ,de a sailcloth szíjak (bár itt “canvas”-ként említik) elég merevek tudnak lenni az első hetekben és később hajlamosak fosztani/megtörni a ráncoknál ahol intenzívebben vannak hajlítva mikor felveszed/leveszed. Én inkább a Watchgecko Cordura-t ajánlanám ha ez a stílus tetszik. Hasonló kinézet és az alsó része nem bőr hanem Lorica szóval egy kiadós elázást is jobban elvisel. Sailcloth szíjam már egy sincs a Cordura még bírja.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz FerNandor #188629 üzenetére
Nagyon sokáig, 10 évig gyártották, sokat eladtak belőle, nem fog hirtelen megduplázódni az ára. És még az is kérdés, mekkora készletek vannak, pl. 065-öt is lehet még kapni, pedig azt már tavaly elkaszálták.
De olcsóbb nem lesz, az biztos.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
yodamastah
őstag
válasz FerNandor #188363 üzenetére
Solo lepecsételt garikártyával küldi az órát. A pecséten: Seiko Outlet (a tübbi szöveg japánul).
Hát ebből döntsd el hogy elfogadaja e a hazai szervíz mint hivatalos seiko kereskedő által készített garikártya. Lehet meg kéne mutatni a butikban, hogy mit szólnak hozzá.Az órával amiket eddig vettünk ( 2db SARX) nem merült fel semmi probléma.
-
gipsztigris
addikt
válasz FerNandor #188139 üzenetére
DHL Express 4 nap alatt leszállítja.
A csomagfelvétel pillanatában kapsz egy SMS-t, hogy vámköteles küldeményt vettek fel, aminek te vagy a címzettje és töltsd ki a nyilatkozatokat. Mire Mo-ra ér a holmi, addig elvileg megszületnek a papírok és a futárnál fizetsz mindent.
Nálam így volt mikor a CW-től rendeltem."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Mercutio_
félisten
válasz FerNandor #188139 üzenetére
Kérdés, hogy mikor írták a 4 napot.(és itthon élő magyar volt-e ) kb. 1/2 éve már 90% hogy fennakad, DHL pedig automatikusan vámoltat hisz neki az plusz bevétel.
De majd a rendszeres rendelők mondják a tutit.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
5-ös kezelő
senior tag
-
-
fagyalllo
őstag
válasz FerNandor #185326 üzenetére
Minden Seiko és minden más, mai mechanikus óra billegője ütésbiztosított. Erre rengeteg megoldás létezik, az elv mindegyiknél ugyanaz, a Seiko diashock-nak hívja a sajátját, amiből szintén kétféle létezik. Szóval a válasz: igen.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
válasz FerNandor #185179 üzenetére
A számlap nem a gyári mintájára felújított, átfestett, a tok polírozott, a szerkezet valamilyen. Ezek a fotók direkt nem élethűek, vevőcsalogatóan módosítottak, nem lehet róluk megállapítani az óra valós állapotát.
Nem mindegyik KS kronométer, a hátlapon lévő szerkezet és tokszám alapján rákereshetsz, hogy is kellene kinéznie az adott órának.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
válasz FerNandor #185173 üzenetére
Vividlily, montre48 és még pár eladó meglepően ugyanolyan stílusú, teljesen életszerűtlen, agyonvilágított, retusált képekkel árult óráitól én inkább tartózkodnék, a valóság kiábrándító lehet. Tükörfényes kaviccsá polírozzák a tokokat, nagyon szabadon bánnak a színekkel színeivel, ennél a konkrét példánynál ráadásul a feliratokat is elszúrták, nem stimmel a szerkezetszám.
Egy eredeti állapotú KS így néz ki: [link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
squir
aktív tag
válasz FerNandor #185033 üzenetére
A típusszámnál az első része a szerkezet száma, a kötőjel után a tokszám.
Korabeli automaták: 6105, 6309, 6138 (kronó), 6139 (kronó), 6119 és még lehetne sorolni. Hirtelen ezek jutottak eszembe.
A tokszám változó. Elég, ha a szerkezet ref. számát beütöd a keresőbe, ki fog dobni egy rakat képet különböző típusokról -
5-ös kezelő
senior tag
válasz FerNandor #184881 üzenetére
IX. Bláthy Ottó utca, Harry Kft. - ha budapesti vagy, egy utat megér. Szerda után menj, most egy kicsit problémás a közlekedés. Free Tibet.
Kbali : Tetszik a leírásban, h elemmel szállítják, és még automata is. Komoly üzlet, komoly óra.
Amúgy egy kollégám pár éve használ már Chibó-s órát, sok naptár komplikációval meg nyitott szívvel, és eddig működik neki. Bár nem tudom, h lehet szabályozni az ilyen nyitottakat.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Mercutio_
félisten
válasz FerNandor #184013 üzenetére
Az 50m statikus nyomást jelent, jól hangzó marketing érték, fürdés/úszás dinamikus tevékenység, az ott ható erők akár nagyobbak is lehetnek .
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
titán
válasz FerNandor #184013 üzenetére
Mennyire legyen vízálló az Ön órája?
Gyakori kérdés, hogy mennyire legyen vízálló az óra, illetve melyik kategória, milyen ellenálló képességet biztosít. Karórák estében alapvetően az alábbi vízállósági kategóriákat különböztetjük meg:
- nem vízálló: semmiféle víz, nedvesség, pára vagy gőz nem érheti az órát. Nem rendelkezik semmiféle szigeteléssel sem.
- cseppálló: fröccsenő víz ellen védett, de úszni, fürdeni nem lehet az órával. Például kézmosásnál felfreccsenő vízzel szemben ellenáll. Water resist 30M (3ATM) az alkalmazott jelölés.
- alapszinten vízálló 5 bar nyomásig: úszni, fürdeni lehet az órával, de vizisportokhoz nem ajánlott. Jelölése: WR 50M, 5 BAR, ezekben az órákban már belemehetünk a vízbe, de csapkodni a vizben hírtelen mozdulatokat tenni, vizbe ugrani tilos.
- fokozottan vízálló 10 bar nyomásig: úszni, fürdeni lehet vele. Könnyű vizisportokhoz is használható, de jetbike, vízisí, toronyugrás és búvárkodás nem ajánlott, általában ezeket az órákat javasoljuk ha mindenapos úszáshoz akarjuk használni. Jelölése: WR 10bar, WR100M
- fokozottan vízálló 20 bar nyomásig: ez már valóban magas szinten ellenáll a víznek. Kemény vizisportokhoz is viselhető. Jelölése: WR 20bar, WR200M
Érdemes megjegyezni, hogy az órában lévő tömítés idővel elöregszik, így azt szabályos időközönként (2-3 évente) ki kell cserélni. Vízálló óráknál strandidény előtt a vízállósági tesztet érdemes szakszervizben elvégeztetni.
Gyakori kérdés, hogy az is, hogy vízálló órát szabad-e szaunába vinni. Tudni kell, hogy minden gép és berendezésnek, így az óráknak is van egy üzemi hőmérsékletük, mely tartományon belül az óra tökéletesen működik, ez -10 és +60ºC közt van, tehát nem tanácsos órát szaunában viselni.https://casio.timecenter.hu/vasarlasi+tanacsok/vasarlasi+tanacsok.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest