Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
Pizzafutar #211448 üzenetére
Mi számít újnak? Eléggé más a 160-asok dizájnja, mint a 010, 020, 150 stb. modelleké, így a szerkezeten kívül nem sok párhuzamot vonnék közöttük, nem hiszem, hogy egyik váltaná a másikat. Amúgy volt egy kék 160-asom ([link1], [link2], [link3]), de végül megváltam tőle... bár nagyon tetszett, nem tudtam megbarátkozni a fémszíjjal (ez nem az óra hibája, az nagyon egyben volt, csak én vagyok ilyen "fura", hogy semmilyen fémszíjat nem tudok megszokni), pedig nagyon szerettem volna.
Én nem láttam még magyar boltban 160-ast.
-
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Lauda #211436 üzenetére
A Citizen CB0166-54H -et lehet itthon kapni? A Google keresés csak külföldi találatokat ad.
Jól gondolom, hogy a Citizen-nél a CB0010 - 0150 órák régebbi, már kifutó modellek, a 160-as sorozat pedig az új? -
dzsi23
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz
dzsi23 #211437 üzenetére
Azt írtam is, hogy a búvárokkal általában nem üveg a hátlap. A mérettel kapcsolatban igazad lehet. Hétvégén felpróbáltam a Makot, és még az én 16 cm-es csuklómra is jó. A l2l-ja nem túl nagy, 47 mm durván. A fórumtársnak inkább 44 mm-től felfelé érdemes gondolkodnia, ha masszívabb, férfiasabb darabot szeretne.
-
-
dzsi23
addikt
-
válasz
Digestive #211434 üzenetére
Esetleg Citizen CB0010-88E vagy kékben Citizen CB0010-88L. Én nem ajánlanám az automatát. Ezekkel a rádiós eco drivokkal semmit sem kell csinálni. Pontos, mindig jár, zafír üveges, szerintem jól is néz ki, persze ez szubjektív. Ha ilyesmiben gondolkodsz, érdemes megkeresni privátban TimeCenter fórumtársunkat.
-
SOAD19
addikt
válasz
Digestive #211434 üzenetére
Azt is jó lenne tudni, hogy milyen stílusú órát keresel, hogy a hozzábbértőek tudjanak ajánlani. Sportosabb vonal, dress watch jellegűt, esetleg búvár, bár ezeknél általában nem üveg a hátlap. Mutatok egy ilyen búvár azért, ami szerintem jól néz ki: [link]
100k-s keretnél, arra figyelj, hogy lehetőleg zafíros legyen az üveg.
-
Digestive
veterán
Sziasztok!
Segítseget, ötletet szeretnék kérni tőletek! Soha nem hordtam órát, de egy ideje játszok a gondolttal, h így 30 felett már be kéne szereznem egyet.
Első körben kb 100k-t szánnék rá. 190cm és 100kg vagyok úgyh valami masszívabb darabra gondoltam. Napi használatra szeretném. Fekete vagy natúr fém, az arany szín kizárt. Szíjnál fém, bőr és kaucsuk is tetszik. Nagyon tetszenek ahol üveg a hátlap és lehet látni a szerkezetet. Ilyen árkategóriában érdemes egyáltalán automatában gondolkozni? Ha nem is konkrét típust, de legalább márkát írhatnátok, h mi az amivel nem lövök nagyon mellé. Köszi előre is!
-
Spet
addikt
válasz
CoolBoy323 #211425 üzenetére
Arany Doxa
(sorszám első két karakter jelöli a gyártási évet)
Esetleg Poljot Strela (nem az újra kiadás).
Venus 170-es chronograph-ok stb.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Sungoo #211422 üzenetére
Én úgy emlékszem 5-ös kezelő gyűjtötte a kétszáz forintosokat.
Lehet tévedek, de mióta olvastam én is gyűjtöm egy porcelán vw buszba (2015-ben kaptam)
Szerintem még nincs meg a 100 ezer ft sem, de úgy döntöttem nem órát veszek hanem odaadom a kisebb lányomnak, jövő májusban fog érettségizni. Gyors megmértem de a spórkával együtt csak 4,7 kg. -
V-I-D-A
aktív tag
válasz
-
dzsi23
addikt
válasz
-
fagyalllo
őstag
válasz
Szerintem hagyd a számisztikát és vegyél neki egy jó, új órát.
Sindare: Egyszerű, belépő szintű japán automata, remek kezdés!
(Ez hülye? Csak szerkesztettem a hsz-t és újat csinált?!
)
-
Mercutio_
félisten
válasz
alphaville #211418 üzenetére
Csak nem valami új szerelem?
-
fagyalllo
őstag
válasz
Szerintem hagyd a számisztikát és vegyél neki egy jó, új órát.
-
Sindare
csendes tag
Sziasztok,
Több hónapos kutatás és olvasgatás után megvásároltam életem első (nem 1500ft-os
) óráját.
Még az egyetemen volt egy csoporttársam akinek volt egy nagypapától örökölt Seiko 5-öse amit mindig levett az előadások alatt és a kezével mozgatta jobbra balra az órát. Nem értetem az egészet, egyszer megkérdeztem tőle mire jó ez és miért mozog az órában valami? Kiderült, hogy automata. Ez volt életem első találkozása az automatákkal és a Seikoval mint márkával így ehhez köthető, hogy amikor óravásárlásra adtam a fejem akkor nem volt kérdés, hogy automata lesz az. További kikötésem volt, hogy legyen betekintő nyílás az óra hátulján. Látni szeretném ha már automatám vanA hétköznapokban mindig ing van rajtam így valami ehhez illő egyszerű, letisztult, klasszikus megjelenésű órát kerestem, így esett a választásom végül erre az Orient FER2700AW0-ra.
Egy ideje már hordom és továbbra is nagyon tetszik. Hétvégén is mindig rajtam van, mondván automata és ezt hordani kell, de valójában egyszerűen csak imádom hordani.
A következő órám egy Orient Mako II-es lesz.
-
CoolBoy323
nagyúr
Fateromnak keresek 60. születésnapra órát.
Tudtok valamit javasolni, ami pl akkori gyártású, vagy jelképezné a 60at?
Köszönöm!
-
Szulita28
senior tag
válasz
nrg.960 #211420 üzenetére
Én mondtam, h egyből a Váci utcába menjél
WDL-ben nincs máshol Fortis, hiába van több boltjuk; a szerviz egyben a Fortis nagykere is.
Az FB csoportban van ilyen használt eladó (igaz, nem fémszíjjal). Sőt, van hasonló nembúvár is (Pilot Professional)..esetleg nézz szét Nem én árulom őket. -
Lev Abalkin
tag
válasz
Miért ad el az ember egy utolsó előtti, szép és jó órát?
-
Sungoo
addikt
válasz
Megint kezded gyűjteni a kétszázast?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Ne búsulj, lesz helyette szebb és jobb. Nekem nem is jött be kinézetre ez a Longines.
-
nrg.960
tag
Ma beszaladtam 2db WLD-be is. A WestEnd nem tartott Fortis-t, viszont a Millenium igen. A kinézett Offical Cosmonaut pont nem volt raktáron, de az egyik órásmester pont azt a modellt hordta, így ő készségesen segített. Elvileg októbertől lesz raktáron nekik. Sajnos nem koronazáras, de tudja a wr200at..most nagyon elgondolkodtam, mert nálam sajnos ez "váló ok".
-
alphaville
aktív tag
Elkelt a Longines, az utolsó Ülő Bika a Star maradt.
Nem állítom, hogy nincs hiányérzetem, de egyetlen óra birtoklásával is tovább forog a Föld... -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #211396 üzenetére
6 év, az korrekt. És ahogy Fagyalllo is írta, a komplikáltabb szerkezetekre gondoltam. Szenzoros, napelemes, folyó mutatós Bulova stb. Az emberben ott van, h mi van ha mégis elromlik? Ennek ellenére megfordul a fejemben néha, h újból veszek egy 96b231-est. 50 körül még láttam ángoloknál nemrég.
-
Szulita28
senior tag
válasz
nrg.960 #211409 üzenetére
Csak a WDL-be érdemes menni, Váci utca, Millenium Center 1. emelet. Ott tudod megnézni kiállítva a teljes választékot. Centrálóránál sajnos kevés modell van készleten (venni persze tőlük is lehet rendelésre)
A szerkezet nem kényes, alapwerk, megbízható, igénytelen cucc. Szervize órástól/helytől függően ~5-50e; én félúton keresnék órást. Tömítésszett pluszban fizetendő, ha szükséges a cseréje. -
Nimda
addikt
válasz
nrg.960 #211408 üzenetére
Igen sajna. A legutolsó itthoni ismert ár, olyan 150k körüli volt (árukereső). Ennyit még hajlandó is lettem volna fizetni érte, mondjuk karácsonykor. A 95 ezres új Seikók is megrengetnék a pénztárcámat, de mivel búvár Seikóm még nincs, addig úgysem nyugszom míg meg nem veszem
-
nrg.960
tag
Fortis-t Bp-n, vagy a környező városokban hol forgalmaznak? Egy B-42 Official Cosmonauts (647.10.11) keltette fel az érdeklődésemet.
A további kérdés, hogy mennyire kényes a benne található ETA 2836-2, és kb. mekkora összegre számoljak majd az 5 éves szervizciklusnál? -
xXxian
senior tag
Egy új Citizen (Promaster Navihawk) [link] , egész pofás...
-
fagyalllo
őstag
válasz
Subby8 #211402 üzenetére
A kövek számát figyeld, 25 kő: nincs műanyag, 23 kő: van műanyag. Innen kezdve nevezhetik bárhogy, a lényeg ugyanaz, a Hamilton is csak azért H10, mert másfajta rotor van rajta. Persze vannak még különbségek, létezik kronométer minősítésű is, de az már részletkérdés.
Utolsó képen látszik a hiányzó két emelőkő: [link] -
Subby8
csendes tag
Sziasztok!
Ma pont volt is szó róla, ezért gondoltam, megkérdezem:
Az ETA C07.621 (25 kő, 80 óra, nincs műanyag) szerkezet, amit például a Mido is használ, megegyezik-e az ETA Powermatic 80.621 (25 kő, 80 óra) szerkezettel?
Elsőre úgy tűnik, hogy csak az elnevezés más, és a kettő ugyanaz, mert ez azt jelentené, hogy nincs az utóbbiban sem műanyag alkatrész.A kérdés azért merült fel bennem, mert a második szerkezet a Certina DS Action Day-Date Powermatic 80 órában működik, és a Certina eddig inkább az ETA C07.1xx werkeket használta, amikben bizony van műanyag.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest