Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raptus
tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
Szeged, Szekeres utca. Hogy melyik szám, azt ne kérdezd, mert fogalmam sincs

Telefonszámot sem tudok, mivel nem én jelentkeztem be, hanem a szervízvezető, akinél a céges autókat javíttatjuk. Kérdeztem, hogy tud-e egy jó fényezőt, és tudott. Felkapta a telefont és azt mondta, hogy másnap reggel nyolcra vigyem. Úgy pereg a szekérről a víz, mintha zsírral kentem volna be.
Ha kell, tudok küldeni az eredményről fotót, de csak e-mail-ben.
[Szerkesztve] -
Raptus
tag
Befizettem egy polírozásra a 10 éves sötétzöld metál Swift-emet. Reggel leadtam, délután visszamentem érte...és alig ismertem meg. A műanyagokat is lekenték, egyszerűen gyönyörű. persze világéletében garázsolt szekér volt, úgyhogy a nap nem nagyot ette meg, de a különbség így is szemetgyönyörködtető. És mindezt 10.000 forintért, ráadásul az ember nem fogadott el borravalót sem.

Még mielőtt bárki nekikezdene, hogy az ő haverja 3.000-ért megcsinálta: nekem nincs ilyen haverom, ezért folyamodtam ezen megoldáshoz. És az autó is megérdemelte, hogy új fényben csillogjon
[Szerkesztve] -
SzalaiG
addikt
Elvitték a roncsot.
200eFtért sikerült megválnom a TK Swiftemtől. 
-
SzalaiG
addikt
Roncskereskedők hívnak folyton szám nélkül. Megy a maffia ezerrel. Mindegyik azt mondja a trélerestől tudja a számom, de a tréleres nem adta ki, mert nem is tudja.

-
Garf.
tag
Én is csaltakozatam a Suzukis táborhoz!!!

-
SzalaiG
addikt
Megjött a törzskönyv.

2001es Suzuki Swift TK gépkocsi ELADÓ! -
SzalaiG
addikt
Swiftet vennék. Kevés kilométerrel, 200es évjárattól.

-
Raptus
tag
Én senkivel nem szeretnék vitatkozni, de direktszűrő+sportgyertya nekem mérhetően (stopper) jobb eredményt hozott. Viszont az is igaz, hogy 3 év alatt eléggé odavágott a motornak. Zöldkártya még teljesíthető, de hasonló futott kilóméterrel rendelkező Swift-eké sokkal jobb volt. Úgyhogy tény, hogy a nyitott rendszernek ez egyik hátulütője. Persze meglehet, az én direktszűrőm sem volt a toppon.
-
Sytex
tag
Szeretnék kicsit vitatkozni veled, mint autoversenyző (nem utcai harcos).
Direktszűrőtől ne várj lóerőket, csak a többlet hang ad ÉRZETRE lóerőt. A motor karakterisztikája megváltozik, de nem erősödik. Emelett gyorsabban elkopik tőle a motor. (Ami nem azt jelenti hogy nem használom)
Kipfogórendszer se fog 15-20 lóerőt dobni rá, maximum 5-6-t, ha komplett RENDSZERről beszélünk, ami olyan 60000-100000 FT között valósítható meg. Viszont pörgösebb lesz tőle a motor. Csak hátsódobtól nyomatékot vesztesz, enni fogja az olajat, és könnyeben beéghetnek a kipuffogószelepek.
Chiptuning: Ezzel semmi baj csak ezzel : ''mert csökken a fogyasztás'' ez csak a turbódizeleknél lehetséges, benzines autóknál sajnos van egy szabály: a lóerő a benzinből jön, tehát ha több loerőt akarsz akkor több fogyasztást is fogsz kapni. A másik ok pedig az hogy chiptuningal a benzinbefecskendezési térképet (és még sok mást) irják át.
No offenz csak tapasztalat. -
t1
veterán
-
t1
veterán
válasz
SzalaiG
üzenetére
ettől félek én is..már vezettem jogsi nélkül 1-2x-er persze nem főuton. Fater szokott vinni.. megnálunk lenn a haveroknak sincs jogsijuk de van 1-2 trabi aazl szoktunk nyomulni a bakonyban

Amúgy még Calibrában gondolkodok...de opel
a suzuki megnem hagy ott soha
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
nemcso
őstag
Én 1.6 16V -s sedant használtam anno céges kocsiként. A lőerőre adatára nem emlékszem már, de egy nagyon jól gyorsuló, fürge kocsiként ismertem meg. Akksi cserén és hátsóajtóbeli elektromos ablakemelő hibán kívül semmiféle gondom nem volt vele.
Én az 1.6-os változatot ajánlom neked.
-
t1
veterán
Háj!
Nem soká bő 1.5 év múlva kocsit fogok venni egyik választás lenne egy swift.Gondolkodok rajta erősen vagy egy 1.3 16V vagy 1.6 16V sedan.. a sedan mennyivel nehezebb? ezekből a motorokból mennyi max LE-t lehet kihozni? -
SzalaiG
addikt
Több, mint két hónapba telt mire kifizetett a biztosító... Remélem a bank hamar kiküldi a törzskönyvet és gyorsan el tudom adni a roncsot. Aztán veszek egy másik Suzukit.
-
modd3r
őstag
Ma egy kicsit megdöbbentem az egyik helyi Suzuki szalonban, ugyanis a Swift Sportot nem lehetett kipróbálni...
Állítólag országos szinten ki lett jelentve, hogy tesztautónak Sportot nem kérhetnek a szalonok.
Kérdeztem tőlük, hogy ki vesz úgy 4 gurigáért autót, hogy nem próbálhatja ki?
Mondták, hogy igazam van...
Azért beleültem, beindítottam a motort, stb.
Nem rossz, de pusztán a külcsíny miatt nem ér egy 4-est, meghajtani viszont nem tudtam. -
tildy
nagyúr
Ha van valakinek acélkék ignise, meg tudná mondani a színkódját?
-
Mecy_Lacee
senior tag
Mivel a lakhelyem és munkahelyem nem egy településen van, s Baján nem sok a közlekedési lámpa, ja s mire én elérek egy nagyobb városba, addig én kb 100 km-t kell hogy utazzak. Tehát konkrétan én a városi fogyasztásra nem tudok mit mondani. Mint olyan, nekem nem nagyon van, tehát viszonyitási alapom nincs.
Városban betartom az 50-et -kivéve, ha a forgalom gyorsabban megy, akkor én se tartom fel a sort
-, ott nem szeretek s nem is akarok száguldozni.
Amúgy az átlagfogyasztásom olyan 6,5-7 l között van száz kilométerre. Szerintem nem olyan rossz.
Kedden mentem haza a szokásos tempommal, s az átlagfogyasztásmérő valami oltári ''nagy'' számokat mutatott. 4,3-4,5 l (!!). Az oka: Viharos hátszelem volt...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
ovw
tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
És Neked ezzel a ''technikával'' mennyi megy le a torkán városban?
-
divot
veterán
Én megvenném, ha nem lennék családos ember.
A 148NM-t szinte az összes fodulatszámtartományban leadja, ami nagyon ígéretes menetteljesítményt jelent, és a 8,9-es gyorsulás se rossz. És kinézetre pedig nagyon pofás.
De nézd a konkurenciát, például a Citroen C2VTS 125 lóval 4.010.000 forint. -
bobsys
veterán
De ahogy néztem a full 1.5 swift olcsóbban kijönne, én sokkalom érte és az 1.6osból 125 lovat kihozni nem nagy kunszt. Félre ne értsd nagyon szeretem a suzukikat (1.6 stift tulaj vagyok), de anno a swift gti a maga 101 lójával jobb gyorsulást produkál pedig nem mai konstrukció (igaz, fapad). De lehet, hogy csak az én gondom, hogyha sport akkor az legyen büntetőautó. A lényeg újonnan én nem venném meg. Akkor feléből egy 2éves ignis sportot.
-
Barton
senior tag
Most láttam előben ''sportot''. Qrva jó néz ki ! Most hozták tesztvezetésre Pécsre a Szabolcshoz !!!
-
Dumb
senior tag
Mikortól lehet kapni a Sportot? Mennyibe fog kerülni?

-
divot
veterán
Hú, nagyon szép lett.

Én is gondolkodtam mindenféle látványelemen, de aztán inkább nem költök, mert nemsokára valami családibbra kell cserélni a kcsikit.
De ha most vennék autót, akkor 100%, hogy egy Swift Sportra fizetnék be. Nagyon tetszik. A 17-es felnijébe egyből beleszeretlmesedtem.
-
modd3r
őstag
-
SzalaiG
addikt
Suzuki Project Splash: egy darabka jövő [link]

![[kép] [kép]](http://index.hu/cikkepek/totalcar/magazin/hirek/suzuki/splash/.gdata/cikk/gpc_fs.jpg)
[Szerkesztve] -
Tomi850
csendes tag
Szuzuki, jobb mint gyalog! Biztos? Az nem (autó)

-
SzalaiG
addikt
A szomszédé tavaly novemberi és most van benne 29150km.

-
divot
veterán
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Mi is árpilisiak vagyunk, és 26300-nál tartunk.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Nagyon szertném, de különböző okok miatt (pénz. a gond hogy megvan a zsé, csak nagyon úgy néz ki, hogy kell másra....) sajna majd tavasszal lesz rajta. Remélem. Kicsit másképp alakulnak a dolgok, ahogy anno lefestették.... De ez már ide off.
Amúgy a tiédbe mennyi km van már?
Én a múlt héten léptem túl a 25.000 km-t, s tavaly áprilisi/májusi. -
divot
veterán
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Nem cseréled le a kerekeket 15-ösre? Mert azzal néz ki igazán jól a kicsike.
Egyébként nagyon fenem a fogam egy jó kis nyílt napon az új Swift Sportra. Ugyan csak 125 LE, amire elsőre azt mondtam, hogy kevés, de elképesztően kiegyensúlyozták a nyomatékgörbéjét, és szinten állandóan leadja a maximumot. Szóval ez tényleg nagyon-nagyon mehet... -
-
SzalaiG
addikt
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Bitang jól néz ki a sötétítés.

Így biztonságos a hátsó ülés...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Calogero
addikt
válasz
Zsöpapa
üzenetére
Annyi pénzbe amibe ez kerül, simán lehet venni egy pár éves minőségi használt autót, amiben valamilyen fokú biztonságérzete is van az embernek...
Pl?
Csak nézzük pár esetet a közelt múltból.
2 diszkó baleset
1. Opel astra csavarodott fel a fára, hát nem sok marad belőle. Utasok meghaltak
2. BMW csapódott neki a fának, és abból sem lesz már többé autó és az utasok meghaltak.
Akkor most ezek az autók is rosszak
-
Slax
senior tag
válasz
Zsöpapa
üzenetére
''Fiatalok részegen hajtottak egy Ignist jó gyorsan lakott területen belül''....''nem tudtak bevenni egy kanyart, és nekicsapódtak egy szabályosan parkoló Kispolsiknak(!), minek következtében a Suzuki sofőrje azonnal meghalt.''
Magyarul 100-120-al mentek, öv nuku, ablakok letekerve, és egy pillanaton (najó 1-2 méteren) belül nullára álltak meg. Lehet, hogy egy márkásabb ugyanilyen árfekvésű (tehát NEM 3 literes 1500kilós BMW például) autó nem törik össze annyira, de hogy abban is meghal a sofőr, ez száz. Hogy miért? Mert tökmindegy milyen autó, de ha 100nál oldalra befejeled az oszlopot, és esetleg a fejed még közé szorul az ülésnek és az oszlopnak, akkor úgy kell az embert levakarni az ajtóról lapos fejjel (nem beszélve, hogy az anyósüllésről átszáll az öledbe a másik). Csak kevésbé törik a kaszni, de ugyanúgy hulla vagy. Ez meg az én véleményem. És szintén nem győzködés, mert a márka az első sorban idézetben van. Köszönöm. -
Zsöpapa
tag
Mindenki azt bizonygatja, hogy a Suzuki így meg úgy fejlődött + a törésteszt ilyen meg olyan jó. Nos, felidéznék egy esetet, amely kb 1 hónapja történt.
Fiatalok részegen hajtottak egy Ignist jó gyorsan lakott területen belül, talán Pesten ha jól emléxem. Persze ahogy ez lenni szokott nem tudtak bevenni egy kanyart, és nekicsapódtak egy szabályosan parkoló Kispolsiknak(!), minek következtében a Suzuki sofőrje azonnal meghalt.
Most biztosan sokan meg fogtok kövezni engem, de szerintem ez szánalmas. Egy ''erős kasznival rendelkező, modern, jól felszerelt autó'' , amely mittomén milyen jó eredményt ért el a törésteszteken összeütközött a 255.09 éves kispolskival, egy igazi kartondobozzal, és ennek folyamán a vezető srác meghalt...
Szóval lehet itt magyarázni mindent, persze, nem kellett volna ittasan vezetni, jobban kellett volna figyelni, blablabla de a tény az tény.
Magyarán még akkor se ülnék be ebbe Suzuki nevezetű ipari hulladékba, ha még fizetnének is! Annyi pénzbe amibe ez kerül, simán lehet venni egy pár éves minőségi használt autót, amiben valamilyen fokú biztonságérzete is van az embernek...
Ez az én véleményem, nem akarok győzködni senkit, csak szerettem volna ezt megosztani veletek. -
SzalaiG
addikt
UP!!! -
ovw
tag
Hali!
Csak gondoltam megosztom az örömöm, hogy átvettem végre egy gyönyörű
ezüst színű, 3 ajtós 1,3GS-t.
Jöhet bele a könyöklő meg a hamveder.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

200eFtért sikerült megválnom a TK Swiftemtől. 

1.5év az elég sok. 18hónap.

-, ott nem szeretek s nem is akarok száguldozni.

Opció lesz a 17-es felni.
![[kép] [kép]](http://www.myswift-team.hu/e107_plugins/coppermine_menu/albums/komi/normal_komi4.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.carstyling.hu/pic/usercar/car_24462.jpg)