- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
990eFt.
Szervízkönyves, de én leszervizelem csak azért is, h minden ok legyen. -
Calogero
addikt
Sajnos ilyen váltóművel szerelt autót jóval kevesebbet rendelnek mint manuális váltóval, és gondolom egy bizonyos számú rendelést összegyűjtenek, és akkor kezdik el a gyártást.
Ha azt nézzük hogy 2007-es model évű autó lesz és tavasszal már itt lesz az kb 3 hónap.
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
SzalaiG
üzenetére
Ha manuális váltóval kértük volna már karácsonykor itt állhatna a garázsban, de az asszony kormányról akar váltani gombokkal. (mint a Forma-1-be) Gonoszkodtam is vele egy kicsit
-''Ha már a 3 pedált nem tudtam megjegyezni, akkor a két pedál közül csak eltalálod, hogy melyik a fék

2007-es model évü autó lesz, ép a váltó miatt nem tudták teljesíteni, mert mert 2006-os modelt nem raknak össze már ilyen váltóval.
[Szerkesztve] -
SzalaiG
addikt
Futott 39500km. Van benne távírányítós-központizár, riasztó, elektromos ablak meg kormány és kerék.

-
süti5
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
Uhh. A clio williams más kategória. Asszem 220 lóerős.
Napi olyan 5-6-ot szereltek össze belőle svédországban, ahova kivitték a kis 3 ajtós kasztnit, aztán minden létezőt kicseréltek rajta. Csak az érdeklődők kedvéért: két személyes clio, hátul van a motorja, ami 3 literes hathengeres.
Igazi büntetőgép, aminek lényegében semmi köze a sima cliohoz, más motor, futómű, minden más. -
SzalaiG
addikt
Megvan az új kocsim. 2002es Szuzki Swift 1.3 GL Plusz5a Mélyzöld.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Snoop-y
üzenetére

Hat nemtom...azert en mar mentem itt-ott ijen RS Clio ellen, szo-mi-szo elgge jol megy, azt meg kell hagyni, de a 40-50LE-t pluszt vagy nem tudjak kiautozni belole vagy nemtom mi van, de egy 182LE-s az eppen csak elvert -es mi ketten ultunk az autoban egy haverral-, egy 172LE-s ellen meg 3-bol 3x gyoztem egy ~136LE-s digoverdaval.
Egy havercsavonak volt mk1 Clio Williams-e, na az viszont aztan konkret
A Renault Sport Magyarorszag egy szerelojee volt az auto, ugyhogy elegge rendben volt, meg volt egy kis hekkelgetes is...a ~900kg-hoz a ~170-175LE mar elegge jo menetdinamikat biztositott barmilyen helyzetben
Egyszer volt szerencsem utaskent ulni benne akkor is, amikor ez a srac vezette, neki van/volt versenyzoi licensze is....hat az hub+ volt

hobizoli -
Snoop-y
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Tanulmányautó tesztek alapján tartott tájékoztatókban többször is elhangzott.
Oké de az a kifutó modell is a kulcs nélküli indítást kivéve minden extrát tartalmazott amit a sport swift.Az új RS-t meg szándékosan nem hasonlítottam vele mert a két autó nem egy kategória.De a régi RS -el gyorsan össze lehet hasonlítani:
Swift sport Clio RS kifutó
3920000 4500000
1.6 , 2.0
Változó szelepvezérlés
125LE 182LE
8,9 ( gyári adat ) 6,8 - 7,2 ( gyári adat )
200 220
Gyári CD
Klíma
Sport Ülés
Sport Kormány
Sport futómű
Dupla kipuff
Könnyűfém felni
Kulcs nélküli indítás ( swift )
Szó mi szó várni kell.Sztem tuti lejjebb viszik az árát.Aki sport kocsit akar annak azért számít az a közel 50 ló meg 2mp különbség .
[Szerkesztve] -
Snoop-y
veterán
Én picit csalódtam mert annak idején 135-145 lovat ígértek.
Valószínűleg van még a motorban tartalék amit kis ügyeskedéssel ki lehet csalni.
A mai világban egy 125 lovas autó az nem kifejezetten sport.
Inkább egy divatverdának nézem sportos jelleggel.
Dupla kipuff 17''-os felni peres gumma.Mielőtt valaki ilyet vesz ajánlom neki ne csak egy próbakörre vigye el a kereskedés parkolójában ahol tükörsima az út.
Nekem is 17-es guriga van a kocsi alatt igaz nem /45 hanem /40 de sztem az az 5mm nem lágyít túl sokat a Budapesti ''utakon''.Szóval kibaszottul ráz stb stb.
Mondjuk nem túl súlyos verda ( 1070 Kg ) és biztos élmény vezetni de sajna más után kell néznem.
Pedig komolyan fontolgattam tavaly ,hogy ebből vennék GTI-t mert formára tetszik de így
Legutolsó szériás Clio RS ( Clio 2 Ph2 ) 4,5 milla volt sokáig akcióban.
Ha összehasonlítod a két kocsit inkább rádobok 5 kilót és van egy sportkocsim.
Én erre mondtam, hogy sok.De bízzunk benne hátha lemegy majd az ára. -
-
Retekegér
MODERÁTOR
WagonR+ Special-unk volt egy darabig (2 évig) sztem egész jó kis kocsi volt. Pörgős motorral, árához képest sok extrával. A hátsó ülésen nem volt valami nagy a kényelem, ott nem sikerült valami jól a felfüggesztés.
-
amerigo
aktív tag
Szervusztok!
Én már nem vagyok Suzukis, (sajnos gyalogos lettem) de hátha érdekel valakit.
[link] -
magic7
tag
Valóban nem éri meg lecserélni egy suzukit csak azért, mert sznobságból, vagy csak gonoszságból valakik istenítenek gyengébb minőségű motorokkal ellátott márkákat.
-
Totyi
őstag
Az biztos,hogy a motorja NO1.
srác haverom nyári munkára ment egy szervízbe.Visszatérve ennyit mondott:nagyon csalódtam az opelban és nagyon nagy meglepetés volt a suzuki.
Taxis ismerősöm 300000 km-t használta : meghibásodás egy vízpumpa.
Mindenki csak lenézi,mert egy suzuki...de tény;hogy a japán motorok a legmegbízhatóbbak.És leszarom,hogy konzervdoboz;hogy gyenge és hogy suzuki.
Nekem megfelel és amíg hibátlanul működik addig nem fogom lecserélni.Azért meg pláne nem,hogy 5 liter helyett egyen 8-at.
-
Raptus
tag
Már fél éve használtam a Swift-em, amikor apám rájött, hogy neki is kell egy. Vett egy 6 éveset 98.000-rel és a vásárlást követő 3. héten egyszercsak nem indult neki reggel. Persze nekiállt szentségelni, mivel előző autóját (ami történesen egy négyütemű Trabant volt) mindig szervizelni kellett. Mivel vasárnap volt, ezért kihívta az autóklubot. Megjött a szaki, meg sem nézte az autót, már szedte elő a bikakábelt. Autó persze pöccre indult, mire a szaki: '' mikor meghallottam, hogy Suzuki, rögtön tudtam, hogy csak az akksi lehet. Ezeknek az autóknak soha nincs semmi más bajuk''. Azt hiszem, ennél többet nem kell írnom, gondolom a Suzuki tulajdonosok egyetértenek velem. Persze néha belefutnak egyesek a tipikus állatorvosi ló esetébe, de nézzük csak meg a francia autóipar műremekeit. Na azoknál megbízhatóságban klasszisokkal jobb a Suzuki.
-
Totyi
őstag
Az igazság az,hogy nem megyek mint a barom vele.Szép nyugodtan.Pláne nem a soroksárin...kövér gáz aztán 30 másodperc és állhatsz mert piros.Ezért minek.

Amennyire lehet;vigyázok rá;nekem fontos hogy ne hajtsam szét.Bár néha kicsit megpörgetem;nem túl sűrűn.
Jaj...tényleg kipufogóaz szétrohadt...ez igaz
;de sport dobot rakattam helyette. 
Azt nem tudom,hogy átmegy-e a vizsgán sport dobbal? -
tildy
nagyúr
Nem tudom, mintha emlékeimben ilyesmi derengne doditól, de majd megkérdem.
totyi: nos ez dicséretes. Nekünk 110Enél már fék, lengéscsillapító, kerékcsapágy, kipuf. flexibilis cső is bejátszott...
tbs : pff. Mi mindenesetre adtunk az 5 éves vasnak. Jó vastagon, rendesen. BP-en sokkal jobban ki van téve ugyanis a latyaknak , mocsoknak, sós hólének, mint pl. vidéken.
[Szerkesztve] -
Totyi
őstag
Nem veszem annak

83 ezer van benne;legutóbb 5 hónapja volt a műszaki;ott megnézték(biztos mindent).
Fék maradhat...stb.Nagyon keveset használtam(most többet;mert azzal járok dolgozni);ami évi 8000 km-t jelent.Most a duplája lesz.
Gumi volt cserélve, 3 éve;ablaktörlő is.
Itt most nem ezekre gondolok;ami magától érthetődik hogy elhasználódik.Pl,gumi,ablaktörlő,fék,hűtővíz,olaj...stb.Hanem semmilyen meghibásodása nem volt.
Legnéscsillapító 55%-os.
Télen keveset használtam;így az nem volt;de most veszek,ha minden igaz. -
magic7
tag
Wagon-R+ van nekem 5 éve, ez a 2. wagon 2 éves. Maga az autó eddig kitűnőre vizsgázott, bár az űlések lehetnének sokkal kényelmesebbek. Amit viszont javaslok mindenkinek, ha Erdélybe mentek, előtte akinek van assistant kártyája nézzen jól utána mikor és kinek jelezheti a meghibásodást ! Nekem beszorult egy kavics a kiegyensúlyozásra felragasztott ólomsúlyba, de ezt akkor ott nem tudhadtam, mivel emiatt dübögött a kocsi, nem mertem vele folytatni az utat és felhívtam a kártyán megadott segélyhívószámot. Azzal hajtottak el udvariasan, hogy nem él a szolgáltatás Erdélyben. Annak ellenére állította ezt a tag, hogy a kártyán Románia is fel van tüntetve. Itthon a Suzuki honlapon ha megnézitek nincsen elérhetősége a cégnek, csak valami postafiók. Tehát külföldről semmi esélyed kommunikálni velük ! Itthon írtam emilt valami górénak (ha kell meg tudom mondani pontosan kinek), ennek már 2 hónapja és válasz sehol. Na ezt nevezem én ügyfélcentrikusságnak. Annyit viszont el kell ismerni, hogy a szalonokban viszont télleg gondoskodnak többnyire teljes gőzzel ez ügyfélről, legalább is Debrecenben igen.
-
tildy
nagyúr
Hány km van benne? Csak mert a fékeket illik mondjuk 60-80 ezrenként cserélni. Emellett gondolom a gumikat is cserélitek nyáriról télire, stb. egy garnitúra mondjuk elmegy tfh. 4 évig , akkor 8 év alatt már második garnitúra mehet.
Sok autónál 100E km környékén már befigyel egy kerékcsapágy illetve lengéscsillapító csere (vagy javítás) is.
Emellett illik ugye 3-4 évente üreg és alvázvédőztetni , ablaktörlő lapátok sem bírják 8 évig. Egyébként ne kekeckedésnek vedd, csupán érdeklődőm. -
Totyi
őstag
Mint swift tulaj;én is írnék 1-2 dolgot;de sztem sokan leírták már előttem.Persze;akinek mazda 626-osa van;vagy toyota avensis(új),az nem fog beleülni jó szívvel egy suzukiba.Ahol melózom,van 7 suzuki.Vegyesen...új és wagon-r;régi swift és ignis.Mindenkinek megfelel.Fogyasztás nyáron 5 alatt van;de télen sem megy 5.5 fölé.4,5 éve van nálam;most 8 éves 2X volt műszakin;amióta megvan.SEMMIT nem kellett cserélni rajta...ja,de pfff egy izzót és egy stiftet az ajtóba.Slussz...ennyi.
Persze nem vetekszik egy nyugati autóval;de nem is ez a cél.Kis fogyasztású alacsony költségű autó.Ez az amire nekem szükségem van.Egyszer sem hagyott cserben;ahhoz képest hogy 50 lóerő,elég jól megy és pörgős.Sport dobbal és gázgyorsító középpel még jobban pörög.1 hátránya van(eddig);mivel 8 éves;így nyikorog 1-2 dolog benne;ha nagyobb huppanóba érek.De ez legyen a legkevesebb...
Amire szánták;arra TÖKÉLETES.
Tildy...ne hagyd magad.
[Szerkesztve] -
Snoop-y
veterán
Én az új Swift-ből hátulról a tárcsaféket hiányolom.Ha már csináltak egy közel 100 lovas kocsit akkor talán meg is kéne tudni vele állni

Egyébként egész jól megy szerintem bár akinek új Swiftje van mind azt hiszi, hogy sportkocsiban ül... -
Raptus
tag
Nekem egy literes 97-es Swift-em van. Fél évig ki sem próbáltam, hogy mennyit megy. Mindig öt liter alatt volt a fogyasztásom. Aztán egyszer elmentem egy Suzuki találkozóra, ahol beneveztem a gyorsasági szlalomra és elkapott a gépszíj. Utánna vettem direktszűrőt, sportgyertyát, és tapostam is neki elég sűrűn. A vége valahol 170 felett volt óra szerint és negyedikben még rendesen megnyúlt a szekér. Volt is nagy csodálkozás, amikor pl. a VW Polo 1.4 nem akart elviselni előzésnél. Az már más kérdés, hogy ez eléggé tönkre is tette a motort. És alapból a futómű sem támogatja a sportos vezetést, de arra sosem volt elég pénzem, hogy megültessem, meg akkor már jött volna a sportdob, meg az alufelni és anyagilag...hmm. Sajnos Suzuki tulajdonosoknak el kell viselni, hogy sosem fogják őket autósszámba venni. Még a 20 éves Corsa-sok is nagyobb megbecsülésnek örvendenek, mint mi. Pedig nagyon megy az autó, ha akarjuk, és a fenntartása potom pénz, mert kifejezetten üzembiztos. Talán az új Swift változtat ezen a lenézettségen.
-
hobizoli
nagyúr
Hat aki rendszeresen kinalja rendesen, azoknal elofordul, hogy a vezerlesmodosito elkarhozik, es akkor kisse dizeles hangja van/lesz a vasnak, meg nem megy rendesen, afkorz ez (is) egy ''kivalo'' Bosch alkatresz, ez kb egy 50-55kHUF-s mutatvany.
10liter alatt csak az jar el vele, aki nem ismeri gazpedal ''padlogaz'' allapotat, de ez barmelyik hasonlo teljesitmenyu autora is igaz, hiszen teljesitmeny az csak elegetett benzinbol lesz, mert az az energiahordozo.
hobizoli -
süti5
őstag
Ahogy én tudom, és ahogy szakiktól hallom, az ignis computere az utsó 40 indításból határozza meg, hogyan adagolja, milyen stílusban a benyát. Ezért is szokták javasolni, ha valaki vesz egyet használtan, picit vegye le az akkuról, azaz resetelje, és utána a saját ''stílusához'' szokik.
-
mdk01
addikt
A régi swiftesek jó része valahogy nem mer országúton 90-el menni, csak 70-80al
Az biztos nem én voltam![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként még a régi suzikik is képesek 200fölé menni, csak más gyertya, más benzin kicsit még megpiszkáni a motort és semmi gond ami nem egy nagy tunning mert pár tízezresből megoldható...csak ugye az a kérdés hogy minek?.
Még annyit ez elöttem szólóhoz hogy nem kell a kocsit megtanítani a pörgős stílusra mert mindegyik bármikor képes ugrani ha hosszú távon(pár 10km) magas fordulatszámon járunk mert a computer állítja az adagolást...én ezt vettem észre
Bizinyos távolság után áttállítja az adagolást sztem és jobban ugrik 100 fölött.
Volt hogy 150nél jobban ugott 5.be mint városba 3.ba.
Hihetetlen volt számomra is.
[Szerkesztve] -
SzalaiG
addikt
Tud valaki Szfvár környékén megbízható polírozót?
-
SzalaiG
addikt
A Szuzi nem arra van kitalálva. Olcsó, igénytelen, megbízható közlekedési eszköz. Ezért szeretnék én is venni egyet. Elvisz Aból Bbe. Az, h mennyivel az személyfüggő.
-
hobizoli
nagyúr
Amikor tavaj tavasszal kijottek ezek az uj 1.3-s 92LE-s Swift-k egy markatars meselte, hogy raprobalkoztak az mk2 1.8VFD HGT (130LE) Punto2-jere egy ijen uj Swift-l, a 4. lampanal megkerdezte a juzer, hogy ez mitol megy ennyire?

A HGT sem egy tomegmodell, igazabol csak a felirat latszik rajta (ha nem szedik le), kulonben ~ugyanugy nez ki, mint barmelyik 1.2 8V(60LE) vagy 1.2 16V(82LE) mk2 3 ajtos Punto.
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
SZVSZ azert figyelj oda mijen ''regi'' Suzuki-val akadsz ossze, mert az 1.3 GTI 16V 101LE-s es ~8sec alatt 100-n van. Bar ez sem vmi gyakori db, mint ahogy a GT-m sem az, a legtobb 3 ajtos csak sima GLS, 1.0 6V (53LE) vagy 1.3 8V(68LE) motorral.
De egy ijen ellen kinyomhatod a paldolemezt is akar, ugy lehagy, csak nezel. Ezt arrol lehet felismerni, hogy 3 ajtos van belole csak, es van egy-egy kuszob szpojlere mindket oldalan, bar ez hatulrol, vagy tukorbol szembol nezve nem latszik....csak az, hogy ez meg mindig jon, meg mindig, es...es...egy sportkipufog meg semmit nem jelent, az csak audiotuning riogatni, arcolni.
hobizoli -
tildy
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Az a meglepő, hogy miylen sokáig, milyen frankón nyomta annyival. Nem meggszokott jelenség na.
Ritkán látni ''száguldozó'' suzukist![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A régi swiftesek jó része valahogy nem mer országúton 90-el menni, csak 70-80al
Mondanom sem kell, mennyire feltartják a forgalmat.
Bár múltkor valami twingósat fogtunk ki tötymörgősen... -
süti5
őstag
Sokan nem értékelik egyébként a suzukikat, ezt én is tapasztaltam. Való igaz, hogy a suzukisok egy része balfék öreg meg egyéb népek, akik képtelenek 3000 fölé vinni a fordulatszámot, nem ''tanítják be'' a kocsit pörgősebb stílusra, így utána sem fog már annyira jól menni. Bár mondjuk az ignis vvt-je 3000-3500 alatt amúgy is alszik. Onnantól viszont nagyon jól húz, több haverom is meglepődött mikor vittem egy kört. Egyenletes gyorsítás, 3000-nél padlógáz....
-
hobizoli
nagyúr
Wagon R meg 1.3 16V es 86LE, meg SZVSZ konnyebb is vagy 100kg-l, mivel eleve kisebb meg nincs segge, a motorja meg joval porgosebb, mint a Hyundai-e.
Amugy, mi ebben a meglepo? Hogy ''csak'' egy Suzuki?
Mondtam, hogy az a piros GT kell, azzal nem lenne ijen ''gond'', hogy jon egy akarmijen frutti Suzuki
hobizoli -
NoLF
veterán
ez borzasztó, hihetetlen, de sokan csinálják. én nem értem miért akkor ébred fel valakiben a versenyzési ösztön amikor éppen előzik... KRESZ szabálysértő az, aki nem segíti a másikat ebben a helyzetben, sőt még akadályozza is, sőt balesetveszélyes helyzetbe sodorja (lásd Te eseted)
én olyan szívesen elbeszélgetnék ezekkel az emberkékkel, vajon mi játszódik le a kis agyukban? -
mdk01
addikt
hali!
Nem tudom hogy vki írt már hasonlót de nekem van egy 5letem.
Ha belegondolsz a legtöbb suzuki tulajdonosnak régen vmi ócska autója volt(wartburg, trabi , dacia, stb.) és most hogy sikerült egy jó autót venniük(az elöbb említettekhez képest) most élvezik hogy felvehetik a versenyt más autókkal is.
Nem tudom menynire érthető amit mondani akarok.
Egyébként nekünk is suzikink van és elötte egy nagy polskink volt.
üdv. -
Raptus
tag
válasz
as_Rock
üzenetére
Én is pontosan így gondolom. Persze azért az érem másik oldala, hogy javarészt én is mindig rohanok, ezt mutatja ez elmúlt 8 hónapban bezsákolt 10 büntetőpontom (3 gyorshajtás és egy előzni tilos tábla figyelmen kívül hagyása). Sajnos sokkal türelmetlenebbül vezetek és sokkal kevésbé tolerálom azokat, akiknek a biztonságos vezetés lassabb haladást jelent, mint nekem. Ez az én hibám is. De a vérnyomásom jogosan emelkedik, ha valaki úgy kanyarodik balra, hogy egészen jobbra húzódik, vagy nem megy be a kereszteződésbe annyira, hogy a többiek el tudjanak menni mellette jobbról. És nem értem azt sem, hogy ha a négysávos városi úton 70-nel lehet menni, akkor miért megy a belső sávban ötvennel, miközben a külsőben a busz is annyival megy. Így aztán nem tudok hetvennel haladni, pedig lehetne. A magyar vezetési kultúra egyébként is hagy maga után némi kívánni valót. Sokan az én ''cégesautós'' kasztomat is gyűlölik, és jogosan, hiszen a céges járművel közlekedők morálja egészen más. Saját autómmal ügyelek a fogyasztásra, a kátyukra, stb., a cégessel nem annyira.
-
Raptus
tag
Ezek szerint Te is ismered azt az szakaszt. Hát az már egyszer biztos, hogy sok a barom arrafelé... Egyébként a sok előítélet inkább abból eredhet, hogy a Suzuki nem a vastag pénztárcájú emberek autója, tehát sok a nyugdíjas, vagy női Suzuki tulajdonos, akik természetüknél fogva nem villognak az autójukkal. Másrészt meg leginkább azok szidják, akiknek nem ilyen autójuk van. Bizonyára kellemetlen, amikor a Suzukihoz képest méregdrága francia csodának egyszercsak megszűnik az elektronikája, míg a Swiftemmel bármikor neki mernék indulni a világnak. A BMW-s egy másfajta kaszt, bennük nagyon ott van a ''nekemvancsakautómteháttakarodj'' mentalitás. Én erölködés nélkül előztem volna, ha a kedves autóstársamban nem támad fel a versenyszellem. Abban viszont biztosan megegyezhetünk, hogy ha előznek, akkor az egyik legbunkóbb dolog szintén gázt adni.
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
Hm, bizti, hogy nem én voltam. Én ott köbö 90-100-al szoktam haladni az Ignisemmel. A tükröt is figyelem, és még lassítással segíteni is szoktam az erőlködve előzőket kiváltképp azért, mert az enyémet féltem. Ha megelőzött, akkor néha visszaelőzöm, csak hogy lássa, lehet erőlködés nélkül is előzni, ami nem tart 1.5-2km-en keresztül. Sok ember meglepődik azon, hogy a Suzuki megy olyan gyorsan, mint az övé, sőt. A suzuki sofőrökkel annyi a baj, hogy ez az első jól menő autója. Ha mindenkinek telne első autónak bmw-re, akkor az lenne a szidott márka, mer sok az idióta sofőr (így is van köztük, de azok apucitól kapták, és felvágnak).
-
Raptus
tag
Bár jómagam is ''mi autónk'' tulajdonos vagyok, de elég ritkán használom, mert javarészt céges autóval járok. Ígí aztán szembesülök azzal, ami pl. ma reggel is történt velem Debrecen és Hajdúböszörmény között, a 35 .sz. főúton. Történt ugyanis, hogy kissé köd volt, én meg eléggé megpakolva (kb. 250 kg) cuccal a raktérben 100-al haladtam a Peugeot 206 VAN (tehát rakteres, kétüléses) 1.4 HDI kistehergépkocsimmal. Nem volt akkora köd, hogy veszélyes lett volna ez a tempó, mindenesetre utolértem egy IGNIS-t, ami kb. 70-nel haladt. Nincs ezzel semmi bajom, hiszen ha neki ez a biztonságos, akkor menjen ennyivel, ha lehetőségem van rá, megelőzöm. El is érkezett a várva várt pillanat, seni nem jött szembe, irányjelző ki, vissza hármasba, sávváltás. Haladok el mellette, persze nem gyorsultam rakéta módra, mivel sok volt a cucc. Egyszercsak az IGNIS-es észrevette a manőverem (láttam, ahogy kinéz az ablakon és meglepetten veszi észre, hogy előzik), abban a pillanatban elkezdett gyorsítani. Mentünk egy darabig egymás mellett, bár én kicsit jobban haladtam, amikor szemből feltűnt egy fényszóró, és kezdett meredek lenni a helyzet. Nem volt más megoldás, ráhúztam a másikra a kormányt, ekkor már szinte teljesen megelőztem, de azért fékeznie kellett, hogy ne lökjük le egymást az útról. Na és amikor elé értem, nekikezdett villogni. Kérdem én, hogy ennek mi értelme volt? Ha nem mer gyorsabban menni, akkor én se mehessek gyorsabban? És miért féj neki, hogy meg akarom előzni? Miért akar ezek után kinyírni? Sajnos ugyanilyen jelenséggel (csak az Swift Sedan volt) találkoztam két hete is. Mi a bajuk (bajunk)a Suzukisoknak? Meg egyáltalán miért kell ilyet csinálni? Miért nem tudjuk elviselni, ha valaki gyorsabban akar menni nálunk, főleg, ha mi csak 70-nel megyünk? Ettől talán már csak a piroslámpás gyorsulások, és a kényszeres belsősávban haladás a rosszabb... Akinek van véleménye, azt szívesen olvasom...
Ja még annyit, hogy a muki valóban meglepődött, amikor meglátott maga mellett. Hát nem néz az a barom a tükörbe sosem? Ez még tán veszélyesebb, mint a szitu, amit leírtam.
[Szerkesztve] -
SzalaiG
addikt
1.0 Swiftet vennék. 2001es évjárattól. Kevés kilométerrel.

-
Dare2Live
félisten
naújra mert félreérthető
A story ugye az, hogyha pl jobb oldalon murva van és megcsúszik az egyik kerék fékezés közben akkor nem csak arról az egyről veszi el a fékerőt az ABS hanem az összes többiről is. a kocsi meg megy nyilegyenesen tovább mintha nem nyomnám a féket tövig, a maradék 3 keréken 0fékhatás.
kb 1hete voltam 45Ks kötelezőn, rákérdeztem a szerelőnél(nagyon profi szerelőnek nézett ki.):
-Ezen nemkell csodálkozni mivel a legolcsobb modellekben nincs elektromos fékerőelosztó aztat toyota kispórolta belőle.
Erre megkérdeztem, hogy ABS nem életveszélyes elektromos fékerőelosztó nélkül?
Válasz: De ezígy életveszélyes.
Tudom off de anno is itt meséltem el, hátha érdekel vkit a story vége.
Nekem k* durva a dolog..... -
Dare2Live
félisten
páran még biztos emlékeznek anno 2éve sírtam, hogy mennyire k* szar a toyota yarisünk féke.
nah kiderült az igazság:
A story ugye az, hogyha pl jobb oldalon murva van és megcsúszik az egyik kerék fékezés közben akkor nem csak arról az egyről veszi el a fékerőt a Toyota hanem az összes többiről is. a kocsi meg megy nyilegyenesen tovább mintha nem nyomnám a féket tövig, a maradék 3 keréken 0fékhatás.
kb 1hete voltam 45Ks kötelezőn, rákérdeztem a szerelőnél(nagyon profi szerelőnek nézett ki.):
-Ezen nemkell csodálkozni mivel a legolcsobb modellekben nincs elektromos fékerőelosztó aztat toyota kispórolta belőle.
Erre megkérdeztem, hogy dehát ezígy nem életveszélyes?
Válasz: De ezígy életveszélyes.
Tudom off de anno is itt meséltem el, hátha érdekel vkit a story vége.
Nekem k* durva a dolog..... -
Raptus
tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
Székesfehérvár elég nagy, biztos van ott is jó mesterember

Egyébként a totálkáros témádhoz egy tavaly előtti esetem:
Feleségem a Swift-tel (öt ajtós) nekitolatott egy Ford Scorpio-nak. Ezeket a Ford-okat már 10 évvel ezelőtt is 5 éve nem gyártották
. Lényeg, hogy megnyomódott az 5.ajtó a zár körül és berobbant a hátsó szélvédő. Gondoltam le van sz@rva, mert van az autómon CASCO. Elvittem a kárbecslőhöz, aki a kárt 75.400 forintra értékelte. Elvittem a kasztnishoz, mivel a biztosítómmal (Allianz Hungária) úgy egyeztem meg, hogy utalják a számlámra az összeget. A javítás végösszege kereken 40.000 volt kis borravalóval. Ebben benne volt az új üveg, a karosszéria javítása, meg a festés-fényezés. Jó lett, a szín teljesen megegyezik, észre sem venni, hogy történt valami. Rá egy hónapra kijött az értesítés, hogy a kár 75.400 forint, aztán jöttek a korrekciós tényezők, mint például az avulás. Ekkor volt 8 éves a szekér, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a lap alján ott állt, hogy a számomra kifizetésre kerülő összeg 399 forint. Háromszázkilencvenkilenc forint!!! Mert az autó nyolc éves, meg az önrész, meg ilyenek... Na ezt még lenyeltem valahogy, hanem!!!!!!!!!! Két hónapra az esetre megjött a károsultnak az igénye: el ne felejtsük, hogy egy 16 éves autóról beszélünk: mégpedig 89.000 forint!!!! Mert eltört neki a hátsó lámpabúra, és megrepedt a lökhárítója. Kérdem én: 17 éves autóra nincs avulás??? Vagy ha van, akkor az említett sérülésnek mekkora volt a teljes értéke? 200.000 forint? maga az autó ér kb. annyit. Szerintem inkább volt neki egy ismerőse a biztosítónál, aki egy üveg páleszért beírt egy jó vastag összeget. Na ennyit erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG ADATA 750W
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![[kép] [kép]](http://www.caradisiac.com/media/images/le_mag/mag228/williams_1.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.geocities.com/sparky_132/pics/owners/b04.jpg)
Szervízkönyves? Ha nem, akkor gondolom befigyel egy motor és váltóolaj csere.

. A kereskedő szerint tavasz lesz mire legyárják a gépet.
Sok balesetmentest.
Ugye nem fordult óra?
Fateromé 2001-es glx-es riasztó nélkül, és mivel szeretnek anyámmal körülnézni az országban, már 95k km körül járnak. Amúgy lehet a mocit hajtani, nekem 175-nél még gyorsult.