Hirdetés
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- GoodSpeed: Tesla Smart Plug Dual SD300 -as okoskonnektorok avagy fogyasztásmérés evolúció
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Szezonnyitás
- vrob: 1992-1993, a játék folytatódik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omni
aktív tag
Sziasztok.
Megkaptuk az új autónkat (Sx4), már 96 kilóméter van benneMinden szép, és jó.
Ahogy látom a listaára is emlkedett 150-ezerrel, hála a kormányunk munkájának. -
karib
addikt
válasz
SzalaiG #2998 üzenetére
Igen, sokszor csak a doboz más.
Ma már az autók több mint fele beszállítóktól jön, sőt a tervezést is sokszor nem a gyárban végzik. Kipufogó, műszerfal, rádiók, kerekek, lámpák, ülések s még sok minden más ''kintről'' jön. A gyárak szinte már csak terveznek, összeszerelnek és eladnak.
Gondolom szerződések szabályozzák, hogy miként és mennyi idő után adhat el a beszállító saját néven alkatrészt. -
SzalaiG
addikt
Ma kaptam négy új cipőt.
Megvolt a szervíz is. Motorolaj-csere, olaj-, légszűrő, gyertya csere. A váltóolaj a jövőhéten fizu után.
+ Teletankoltam és kapott egy flakon injektor tisztítót. -
SzalaiG
addikt
3. napja vagyok boldog tulajdonosa egy 1.0GL piros Swiftnek. Qrvajó érzés, h a forgalmiban, mint tulajdonos vagyok megjelölve.
Pár észrevétel:
- zörög a kesztyűtartónál valami;
- 5eFtból nincs félig a tank;
- gyenge a futómű;
- hiányzik a távírányítós központizár és a fordulatszámmérő, amit a céges autón megszoktam.
Egyébként jól megy és teljesen egyben van.
5vés és 38120km van benne. -
karib
addikt
válasz
SzalaiG #2991 üzenetére
Én a '93-as, 1,3-as Swifttel Budapesten, haladósan mindig kb. 430 km-t tudtam elmenni egy tankkal, tehát kb. 7,4 volt a fogyasztás. Kicsit sok, de ez van. Érdekes módon autópályán 140-150 tempóval dettó ugyanennyi jött ki
Országúton kevesebb, de ott nagyon keveset jártam, ezért adatot nem tudok. Klíma nem volt az autóban, csak az én nehéz jobb lábam
-
SzalaiG
addikt
Up!
Még mindig nincs felnim... -
SzalaiG
addikt
2001es Swiftre keresek 4db lemezfelnit reális áron.
-
RAM
őstag
Tudtok vmi jó olcsó bontót?
-
karib
addikt
Lehet azért felnit vadászni - bár tény, hogy ritka.
Bontókat végig kell telefonálni, illetve apróhirdetéseket nézni. Én anno elég könnyen találtam 4 db gyári alufelnit gumival együtt, elfogadható áron. Érdemes ezeket is megnézni - sokan cserélnek nagyobb alukerékre, így a levetett gyárik néha jó áron megfoghatók. -
Snoop-y
veterán
Ki tud infót arról mikor jelenik meg az 1,6 GTI ? Már tavaly október - novemberre ígérték
-
SzalaiG
addikt
válasz
T. Almeida #2950 üzenetére
Köszönöm.
''elnyűhetetlen verdák.''
Ez volt a cél. Olcsó, megbízható és tartós kocsi. Csak közlekedési eszköznek. Semmi extra meg felvágás meg ilyenek. Csak eszköz nem presztizs.
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Én is suzukis vagyok, két éves a WagonR+ GS fekete járgányom. Nagyon meg vagyok vele elégedve annak ellenére, hogy vannak hiányosságai. Elnézve a mostani Suzuki kínáltot, nincs olyan, amire lecserélném jószívvel. (Állítólag jövőre jön az új Wagon...)
1350 cm3, 93 LE, és városban 7-8 liter között fogyaszt, még klímát használva is, valamint vezetési szokástól-tempótól függően.
Szerintem nagyon jól lehet vele haladni városi forgalomban, nagyon fürge kis kocsi. -
SzalaiG
addikt
Suzuki Swift 5ajtóst keresek 2000-es évjárattól kevés futott kilométerrel.
-
spirit007
senior tag
''pl. izzókészlet, elsősegély doboz, láthatósági mellény, elakadásjelző háromszög''
A láthatósági mellény egyáltalán nem kötelező . -
SzalaiG
addikt
Új árlista: [link]
-
Slax
senior tag
''A többit a KRESZ írja elő, azok nélkül elvileg le sem vizsgáztatják az autót, mint pl. izzókészlet, elsősegély doboz, láthatósági mellény, elakadásjelző háromszög.''
Nem én vittem müszakira, hanem a kereskedő, lemüszakizták ezek nélkül. Tudom, tudom ''elvileg''. Amúgy ott volt szmájli. -
SzalaiG
addikt
Általában ajándék, mert jó reklám a komplett táska nagy kereskedős felirattal.
-
róland
veterán
A kereskedő csak az autóhoz a gyár által adott kellékeket köteles átadni, mint pl. pótkerék, emelő, kerékkulcs.
A többit a KRESZ írja elő, azok nélkül elvileg le sem vizsgáztatják az autót, mint pl. izzókészlet, elsősegély doboz, láthatósági mellény, elakadásjelző háromszög.
Mivel nem a gyártó által előírt kötelező felszerelés, ezért azt neked meg kell venned. Némely kereskedő ezt beépíti az autó árába, vagy ajándékba adja, de nem köteles ő adni, hanem te vagy köteles beszerezni, hogy résztvehess a forgalomban.
Mi pl. ajándékba kaptuk a kereskedőtől, ha jól emlékszem, 4 db gumiszőnyeggel együtt. -
Omni
aktív tag
válasz
GeorgeBerger #2923 üzenetére
a 75 lóerős 8szelepes meganehoz képest az lesz.
-
Omni
aktív tag
Kösz a kimerítő elemzést
Igazából apukám már megrendelte, 3 hét és átveheti az SX4-et. Ez lesz az első valóban új autó a családban
Remélem a 75 lóerős Meganja után rakéta lesz ez az autó.
ui.: Nekem a kereke tetszik a legjobban, 205/65R15...ez már nem az a '' papir Suzuki'' ami eddig volt..
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Papíron én azt mondom, hogy egy közepesen felszerelt 1,5-ös, elsőkerekes SX4 a legjobb választás. Az összkerékhajtás szerintem csak nagyon kevés helyzetben szükséges, akinek igazán kell, az úgyis tudja. Persze meg lehet venni csak azért, hogy legyen, de szerintem nincs értelme - plusz súly, plusz hibaforrás, plusz fogyasztás, több helyet vesz el a hajtás... Ha már összkerék, akkor szerintem a dízel a nyerő.
Nekem úgy rémlik, hogy az 1,5-re azt mondták, hogy ugyanúgy megy, mint az 1,6-os. Lévén 1,6-os csak elsőkerék + automata vagy összkerék + kézi váltó kombóban van.
99 LE @ 5600 rpm és 133 Nm @ 4100 rpm - elég magasan van a nyomatékcsúcs, szóval nem kell bedőlni a számoknak. Nem lesz egy rakéta, és pörgetni kell, hogy igazán menjen, talán nem annyira, mint az új Swift 1,3-asát (92 LE @ 5800 rpm és 116 Nm @ 4200 rpm), de az SX4 nehezebb is.
11s és 175 km/h - igazából teljesen vállalható.
Ha normál autózásra kell az SX4, sztem az 1,5-ös kiváló. Nekem tetszik az autó, igazi kis városi rombolóCsak a hatalmas csőrével nem tudok megbarátkozni - ez csak akkor látszik, amikor beülsz, és szinte az autó közepénél ülsz. A tömpe orr mögött egy hatalmas műszerfal van
De ez az új Swiftre is igaz, gondolom ilyen a platform - kell az ütközésbiztonsághoz, meg valahova be kell tudni tenni azt az 1,9-es turbódízelt is
-
Omni
aktív tag
Mi a véleményetek az SX4 1.5ccm 16szelepes motorjáról? Papíron 99 lóerős, de vajon az életben is?
-
Robi_73
őstag
''Nekem azért nem kéne a diesel, nem hiába mondta fel a suzuki a szerzodést a fiattal, nem váltak be a motorjai.''
Én úgy tudom hogy megvették a motor licenszét, és Indiában fogják gyártani. Az sem lesz jobb!A váltó pedig opel és Lengyel gyártmány ami a dieselekben található.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz
fokukac #2911 üzenetére
Én mindig akkor röhögök amikor hüvelykujjal jól megnyomják a suzukit és behorpad és kijelentik milyen szar.
uezt megcsináltam a toyotánka is azis ugyanúgy horpad azt bezzeg senki sem fikázza....
Vhogy annyira irreállis az egész néha már azon gondolkodok azért fikázzuk mert ''magyar'' vagy nemtudom. -
-
Volu
tag
A Diesel Swiftet csak azoknak ajánlanám én is, akik évente min. 20e km-t mennek. Egyébként fölösleges. Városba, ha az optimum nyomatéktartományban mész (2000-3000), akkor jobban el lehet vele ugrálni, mint a benzinessel, pörgetni, autópályán letolósdit játszani ezzel nem lehet. Sőt szerintem hamar ki is lehet így nyírni...
A váltóval kapcsolatban nem emlékszem semmi különbségre a benzineshez képest. Tényleg olasz váltót használnak?
A benzines Swiftnél a 92Le meg tényleg csak üvegelve jön ki. Emlékszem, én is amikor kipróbáltam, akkor először megdöbbentem, hogy mennyire nem megy az autó. Abszolút nem éreztem a 30LE plusszt a sajátomhoz képest. Pedig nem sportgépből ültem át: Seat Ibiza '99 1,4 8V - 60LE
Az 1,5 VVT érezhetően jobb, csak kinek éri meg azt a plussz pénzt
Az átlagpolgár jobban járt volna a nyomatékosabb mocival, dehát a a japók már csak ilyenek! Meg a PR ugyeSzuper kis járgány az uj Swift, én azt mondom ne legyen kérdéses mit vesztek a 2-3 millás kategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- HONDA Civic 1.5 Lsi. Csere: iPhone 16 pro max, S25 Ultra, Watch Ultra 2
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- HONDA Civic 1.5 Lsi. Csere: iPhone 16 pro max, S25 Ultra, Watch Ultra 2
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest