Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sytex
tag
Suzuki váltóólaj csere. Vegyél fel játszós ruhát. A leeresztéshez elég ha megemeled, alámész, kitekered azt a csavart ami ugy néz ki mint egy imbusz-csavar, csak négyzet alakú kulcs megy bele. Edény alá, aztán hagy csöpögjön. Csavar vissza. 10-es T kulcs összerak jó hosszan, kilóméteróra spirál csavarja kiteker (Ha felülröl-szemből nézed, akkor a váltó tetején, a bal hátsó felén), spirál kihuz, lukba cső beledug, csőbe tölcsér és már locsolod is bele az olajat. Asszem 2 liter megy bele, de ebben nem vagyok biztos. utána spirál visszadug, csavar vissza, motorháztető lecsuk, kezetmos, fürdik, nem játszós ruha felvesz, örül, kocsikázik.
Szerk: a bordásszij és feszitő cseréhez viszont komolyabb szerszám arzenál kell, mert le kell kötni az egyik motortartó bakot, alátámasztani a motort, elbillenteni oldalra, ugyanis az ékszijtárcsa (ami mögött a vezérműkerék van) csak igy jön le.
[Szerkesztve] -
bod101
aktív tag
Az új Kia nagyon jó. Eddig vérbeli Suzuki fan voltam, de ha most kellene kocsit vennem vlszinű a Ceedet venném. A megbizhatósága is biztosan jó lesz, de ha nem ott a 7 év garancia.
[Szerkesztve] -
Petek
tag
A mai autókkal nem is motorikusan szokott gond lenni, és ez igaz az olasz autókra is, sőt!
A gondot az elektronika megbízhatatlansága okozza leggyakrabban, és emiatt van olyan rossz híre a franci és olasz autóknak. Ráadásul ha valamiben igazán jók az olaszok akkor az a motorépítés. -
ett
aktív tag
A japán autókat elég nehéz felülmúlni megbízhatóságban, kíváncsi vagyok én is erre a Kia-ra. Neked mondjuk inkább olasz-magyar-lengyel-cseh-német autód van, mint japán-magyar-lengyel-cseh-német. Így a megbízhatóság se a japánnal ér fel, hanem az olasszal, legalábbis motorikusan.
-
Petek
tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
a francia és a fiat résszel egyetértek, de a ford nem olyan rossz...
jó persze nem japán...
Eszembe jutott egy a fordnál is jobb ár/érték arányú autó, ami ráadásul megbíhatóságban is lehet hogy megveri majd az sx4-et!: Kia Cee'd az újságírók nagyon dícsérik, én még nem próbáltam, apám már ült benne, neki tezsett. A műszaki paraméterei, az ára, és a garanciája is veri az összes konkurenst, és nagyon dícsérik a dízeljét is. Mondjuk a formája nem tetszik annyira mint az sx4-é -
Petek
tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
Sztem is, pedig nem rossz autó, bár engem nagyon idegesít, hogy abszolút nem praktikus, a csomagtartóba pl vennem kellett a filcre tépőzárazható kis háromszőgeket, hogy a kötelező kresz tartozékok, meg egy két állandóan magammal cipelt apróság ( szélvédőmosófolyadék, vileda, szivacs, ) ne gurulásszanak ide-oda, mert abszolút semmi rögzítési lehetőség nincsen még a GS-ben sem, ami ugye a legmagasabb felszereltségi szint. De az utastér sem kényeztet minket túlságosan sok pakolóhellyel. A legjobb tulajdonsága más autókhoz képest sztem a hatalmas külső tükrök, nagyon jól lehet bennük látni oldalt-hátra ( legalább ez jó, hamár oldalt előre az A oszlop miatt nem lehet látni )
Az árakról még annyit, hogy a 2.0l-es 136le-s
c-max-ot ghia, azaz csúcs felszereléssel
5.4 milláért lehet kapni, ami csak 200-al több mint a kevésbé felszerelt és gyengébb sx csúcsváltozata!!!!!
[Szerkesztve] -
Petek
tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
De nem az 1.9-es leváltására, mert sajnos csak a 90 lóerős változatot rakják az sx4-be, pedig a 110-es nagyon frankó lenne, apámnak olyan van a ford c-maxban, és csak alig gyengébb az 1.9-es sx4-nél, ráadásul összehasonlíthatatlanul kultúráltabb, és 1 literrel kevesebbet fogyaszt országúton ha a megengedett sebességgel megy az ember

Mondjuk érdekes lesz összevetni majd a kis dízel sx4 árát a hozzá nagyon hasonló méretű ford fusionnal ( lehet hogy még a c-max sem lesz sokkal drágább lol -
SzalaiG
addikt
Jön az egyhatos dízel Suzuki SX4: [link]

-
Petek
tag
Nekem eddig 205-öt sikerült menni vele 2 személlyel ( 140kg + asszem 3/4 tank ) enyhe emelkedőn a szekszárdi Duna hídra menet, aztán lefelé 210-ig ment aztán lassítanom kellett sajnos, szvsz sík úton kb 210 lehet a vége, persze már a 205-öt is lassan éri el, de 180-ig nagyon jól gyorsít. Csak az a baj, hogy rettenetesen hangos ( viszont egész jó sztem a gyári hifi benne nagy hangerőn
), és olyan a hangja mint haveromék dízel Fiat Tipojának , meg a szűk csomagtartó is kevés 4 személlyel, és persze a legrosszabb az a rettenetes A oszlop. Egyszer egy körforgalomban majdnem nekimentem vkinek, mert nem láttam, pedig nagyon hajlongtam előre hátra.
Tudsz még mondani vmi érdekességet az autóról?
[Szerkesztve] -
ett
aktív tag
Nem tudom, hogy kalibrálják, mi csak mérjük és ez az elfogadott érték. A liana nem tudom mennyit csal, azt a japánok gyártják.
Petek: tetszik az sx4? Jól hasít a fiat motor ugye?
Padon kivitte simán a 220-at, de ott ugye nem cipeli magát, meg a terheket, csak egyhelyben megy. -
t1
veterán
Huhhh...teszteltük egy picit haverék 1.0 3 hengeres JAPÁN Swiftjét.
Elég fickosan megy:
1@50/7000
2@80/7000
3@110-115-7000
4-est nem tudjuk...
Tegnap 5-en ültünk benne és ment 160-at már majdnem szabályzott...jó kis kocsi meg kell becsülni..alig eszik vmit..
az a baj hogy viszont nem nagyon gyorsul de menni megy 
-
Petek
tag
Dízel SX4-e kinek van rajtam kívül?
-
Nemileg forditva: 100 felett 33%, 100-nal nem nagyobb sebesseg eseten 50% a ''jelentos sebessegtullepes'' hatara ([link]), vagyis a nagyobb sebessegeknel szazalekosan alacsonyabb a hatar.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ha ennel kevesebbel mesz, az senkit nem fog erdekelni, pl. autopalyan a rendorok altalaban 160-ra allitjak be a trafit (es ugy tudom, hogy az automatak is erre a hatarra vannak beallitva), csak a lehetseges kovetkezmenyek sulyossagi fokat adja meg (pl hogy veszelybe kerulhet-e a jogsi).
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
Tudja valaki, h mennyit csal egy Ignis órája? Tegnap mutató szerint 160-nal mentem, kíváncsi lennék, ez valójában mennyi km/h lehetett.

-
Zadia
senior tag
Egyébként az utcánk Suzuki nagyhatalom,mivel 12 ház található benne.
Ebből ötünknek van Swiftje egynek meg Ignise.A többinek meg nincs autója. -
Zadia
senior tag
Vezérműszíjjat+feszítőt cserélt már le valaki Suzukiban? (házilag)
-
Zadia
senior tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
A könyve szerint 100.000-nél kell cserélni,csak olyan hülyén van megrajzolva a kép,hogy élőben nem találtam semmilyen csavart ahova lett rajzolva.
Kell valamilyen speckó kulcs a csavar kitekeréséhez?
A legnagyobb szívás az egészben,hogy nincs aknám és így kell megoldanom a problémát. -
SzalaiG
addikt
Milyen sűrűn kell váltó olajat cserélni?
-
ett
aktív tag
válasz
Nightmare
üzenetére
Igen, ezt dobta ki a gép.
Zadia: mikori a géped, a régi vagy az új? Ha az új, akkor a váltómű olajbetöltőt úgy találod meg, hogy aknára állsz vele, alámászol, aztán a váltó közepe fele, baloldalon van egy csavar, talán még a kék jel is látszik rajta, ha megtisztítod a mocsoktól. Az olajleeresztő meg a váltó legalján van, ugyanolyan csavar, négyzet alakú kulcs kell a kitekeréshez. A réginél is hasonló lehet, mindjárt meg is nézem, mert ahhoz van szervízkönyvem pdf-ben. Bocsi, ha hülyén írtam le.
[Szerkesztve] -
Zadia
senior tag
Sziasztok!
Nekem 1.3GLS-em van.Most fordult az óra és ezért úgy gondoltam lecserélem a váltóolajat.Hiába néztem a könyvét,hogy hol van egyszerűen nem találom hol lehet leengedni ill. feltölteni.
Valaki tudja? -
ett
aktív tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
Azért, mert nincs verdám. Ez a Csoda nem az enyém, de ez se rossz masina. Ha veszek gépest, akkor valószínűleg swift lesz, vagy majd a splash, ki tudja mi lesz addig.
Az olcsóbb az 15% kedvezmény, ami körülbelül annyit jelent, hogy eggyel jobb felszereltségűt tudok venni ugyanannyi pénzért, mint akárki más. Alkatrésszel se lenne gond, mert nagyker áron lehet venni, bár ez már drága. 2 éve még 50% kedvezménnyel lehetett azt is. 
Nightmare: Érdekes felvetés. Én mondjuk furcsa hangokat nem hallok egyikből sem, pedig naponta 8-900 darabot röffentünk be gurigázás céljából. Mindegyiknek egyenletes az alapjárata, nem hangos, a kipufogó is egyforma mindnél. Lehet később jön elő a használat során amit írtál
És a gyárban is 95-ös nyálat raknak bele, nem 100-ast. : )
[Szerkesztve] -
Nightmare
senior tag
Kis éredkesség.A benzines topicba írtam;de ebbe is beletartozik.1.0 GLS-ről van szó.
[link] -
Raptus
tag
Nokian, EuroTec semmiképpen sem. A sajátomon EuroTec van, a cégesen Nokian, egy kalap szar mind a kettő, nem is túl biztonságos, főleg nedves úton. A Michelin az kiváló ellenben nem túl pénztárca barát. A Barum-ban valóban van fantázia. Matador-tól óvnálak, gyakori a szálszakadás.
-
qestion
aktív tag
bevallom őszintén a pótkerékre nem is gondoltam
(nem láttam még 'őt') ,
ha van csak az alábbiak a problémák:
- nem ugyanolyan mint az elsők,
- nem tudom van-e emelő (kulcsok
)?,
- abban sem vagyok biztos hogy hol lehet megemelni a kocsit pontosan (mondjuk a leírás megvan valahol..)
- Jó igazából megvan a méret, csak nem olvastam még le..
Milyen akkor már 'jó nyári gumit javasoltok előre? -
qestion
aktív tag
valami nagy áruházban esetleg felrakják mostanában ingyen?

-
qestion
aktív tag
Kiszúrták az egyik gumit (esetleg tönkrement az állásban).

Hol lehet venni ócsón? 1db-ot?
Az a baj hogy fel nem tudom szerelni, nincs eszköz se semmi...
kb. annyit tudok hogy R13, de semmi többet ...
Megvenném az abroncsot és valakivel csak felrakatnám..
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
Vajon mennyiért?
Vajon lessz tesztautó a kereskedőknél? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bod101
aktív tag
Szeptemberben jön az új Suzuki a Splash
-
SzalaiG
addikt
Brutális Swift: [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SzalaiG
addikt
Tovább bővül a magyar Suzuki gyár: [link]

-
SzalaiG
addikt
Új modellel erősít a Suzuki: [link]

-
SzalaiG
addikt
Díszlécet nem tud valaki olcsón?
-
SzalaiG
addikt
Új Suzuki-modell Esztergomból - Japánból érkezik az SX4 limuzin:
[link]
-
miért lenne jobb?
azok a fogyasztásbeli és kibocsátási adatok, amiket itt felhoztál, az autó tömegén és légellenállásán múlnak.
az ignis egy nagy bumfordi nem áramvonalas karosszéria, nagyobb is, mint a swift, persze, hogy többet fogyaszt.
lóerőben meg nyomatékban meg jobb a vvt,
nem is beszélve a nyomatékgörbéről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

c-max-ot ghia, azaz csúcs felszereléssel

(nem láttam még 'őt') ,
)