Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ma volt nálam egy ismerősöm egy zsír új automata forester e-boxerrel. hááát, kéne.

-
Lacerta
aktív tag
Nem csak az alkatrészekben, a kenésben sem biztos hogy van annyi.
Ajándékba nekem is kellene, és akkor amibe most kerül, abból a pénzből már egész jól meg lehetne csinálni ami már most szét van taposva hajtva.
Haveromnak van egy kihegyezett turbós Imprezája, 4 vagy 5 váltót hajtott szét benne az elmúlt 20 évben.
-
sattak
csendes tag
Na jó, szoktam tévedni. Gyertek el. Visszaolvastam, a viktorékról ugyanezt hallottam, írtam is. A Nyírő viszont mindig korrekt volt.
-
sattak
csendes tag
Nem, itt nem.
-
sattak
csendes tag
Itt az autó a lényeg, remélem
Nem a világnézet. -
sattak
csendes tag
Május 7-8 Forester tali Délegyházán. Jön valaki ?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
EJ20 az jo, csak az utod turbos EJ25 nem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
Ej257 hengerfejes lesz 100-150k km utan gyari szofttal is. Ha csavarsz rajta akkor hamarabb.
A tiednek mi baja lett?
-
válasz
Petester
üzenetére
ja, amúgy felírták tegnapelőtt, amikor ott hagytam a kocsit, hogy:
- kopogó-recsegő valami (ez volt a fő feladat)
- szekunder levegő hiba
- vezérlésre ránéznek
a harmadikat elfelejtették, most, amikor szóltak, hogy kész és beszéltünk, utána csinálták meg gyorsan
viszont egy picit besokalltam az amúgy ügyes kezű és képben is lévő kisszervizektől, a saját ilyenemnél is egy nyűg beszenvedni a kocsit, hetek, akár egy hónap, mire mehet. vagy mint viktor vörösvárról, akiről tudom, hogy penge, csak éppen két hete "hív"...
-
Qru
MODERÁTOR
Subaru Crosstrek-bol is keszult Wilderness verzio. [link]
Kene, ezzel aztan batran mehetnek a telekre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
-
válasz
MasterMark
üzenetére
igen, elvileg.
közben már itthon, most jó a kocsi (kop-kop). megnézték a vezérlést is, volt cserélve, nincs kirepedezve a szíj, azt mondta nyírő, hogy azért egy másfél év múlva az aktuális kisszervizkor ő cserélné, mert nem tudjuk, hogy milyen régi.
ezen felül kiszerelték a hajszárítómotort és viszik szakihoz.
és ezért az egészért kértek 10 ezer forintot. -
Petester
senior tag
"hacsak lehet, javasol olcsóbb, javítós megoldásokat"
Igen, ez valid, nekem is volt már így és tényleg működik is, amit javasol.De sok nyűggel nem érdemes menni hozzájuk, mert linkek. Mindig volt valami, ami kimaradt és végül nekem kellett megoldani, mert csak nem megyek vissza apróságokkal, de jó lett volna, ha csomagban egyszerre minden javul. Pl. a toladó radarral voltak gondjaim (ők szerelték be anno, mikor a hengerfej felújításos mókolda volt). Elhoztam azzal, hogy szar a szenzor, cserélni kell. Otthon alá néztem, hogy akkor megnézzem mi a gond a szenzorral. Hát a kábelköteg rálógott a kipufogóra és megolvadt a szigetelés, így letestelt. Ordított hogy ott a hiba. Alá se néztek. Kijavítottam a sérült vezeték szakaszt és helyre is állt a rend.
Vagy volt olyan is, hogy jeleztem, hogy az olajszint alacsony, pótoljanak hozzá, úgy is ők cseréltek benne olajat, tudják mi van benne. Otthon ellenőrizve a szint változatlan volt.
Mehettem venni olajat.
Viszont mikor csak 1 max 2 dolog volt terítéken, akkor midig minden kész lett, vállalt határidőre.Ja és alkatrészben is nagyon jók. Nagyon sok dolog van polcon, ha kell, ha meg éppen nincs, nagyon jó áron és gyorsan berendelik a gyári motyókat. Gyári wandlerem 10 nap alatt megjönn USA-ból vámmal együtt.
-
most hívott nyírő, kész a kocsi.
egy stabilizátor bilincs volt elrepedve és az okozta a bajt. remélem, hogy tényleg csak ennyi, mert futómű ilyen-olyan bajaim voltak már a korábbi autóimmal, de ilyen hol hátul ropog, hol elöl a lábam alatt üt nem volt még.
a szekunder rendszerben meg a villanymotor halt meg, ami sokszor javítható 20-30e ft-ért, tesznek vele egy próbát. a vezérlésre meg 10-15 perc ránézni, hogy volt-e cserélve, mire odaérek, megmondják.
és akkor egy kis aktuális konklúzió:
- nyírőék bármikor felhívhatók, felveszik a telefont
- napokon belül vihető a kocsi
- napokon belül kész is van
- hacsak lehet, javasol olcsóbb, javítós megoldásokatigazából nálam eddig két qrvanagy piros pont nekik.
-
Lacerta
aktív tag
Az a baj, hogy panelban lakom, nem tudok hol nekikezdeni. Meg családom van, nincs mikor.
Nekem is nagy szívfájdalmam, hogy mire megcsinál rajta egy dolgot, már két másik jön elő.
2.5 éve vettem a gépet, és még mindig vannak rajta olyanok, amiket már vásárláskor tudtam, hogy meg kell csinálni. -
ehh, pénteken beszéltem viktorral, azt mondta, hogy hétfőn nap végéig legkésőbb jelentkezik... ma felhívtam délelőtt, hogy mi a helyzet, norbival beszéltem, aki mondta, hogy visszahívnak még ma. nyilván nem hívtak.
grrrr... utálom, hogy nekem kell könyörögnöm, hogy pénzt költhessek
(ezért nem hívok már semmilyen mestert, inkább megveszem a szerszámokat és megcsinálom én évek óta) -
Petester
senior tag
185-190k környékén, amikor még Nyírőék szüttyögtek a váltómmal. Csak nem írtam fel, hogy pontosan mikor. Amúgy úgy emlékszek 20k környékén volt a javítás párban, + a ki-be szerelés munkadíja. Így utólag azt mondom, hogy megérte, tényleg jó megoldás a gyári felújítása. Hári cseréltetni akarta velem ezt is.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Petester
üzenetére
70 km az még biciklivel sem sok.

Az enyém egyenesben nem szól, csak kanyarban, dinamikus gyorsításnál ( vagy állandó nagy terhelésnél, pl. meredek hajtűkanyarban fölfelé ), kasznit még nem rázza, de olyan hangja van, mintha valami nagyobb darab rezegne mondjuk a csomagtartóban.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Elég hirtelen jött elő, de gondolom ez is olyan, hogy egy darabig nem éri el az ingerküszöböt, aztán amikor hirtelen igen, akkor meg már mindig hallja az ember.
Azért óvatos vagyok, ha kopog, az a normálisnál nagyobb, lökésszerű, ismételt igénybevétel, biztosan nem tesz jót neki. -
Petester
senior tag
Nekem Nyírőék tették rendbe elől a belső csuklókat. Nincs csak gyáriban, de fel lehet újítani. 2018-ban csináltatta meg Nyírő valamelyik gépműhelyben, azóta elment több, mint 70k km-t, köszöni szépen, még mindig jól van.

Szerk.: a hiba jelenség nálam nem kopogás volt, hanem alacsonyabb sebességről történő kigyorsítás során megremegett a bódé. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Passz, én csak hallom, ő meg még nem látta, csak meséltem neki róla.
Érzésre hátulról hallatszik, de akkor hallható, amikor alászedem a kormányt. -
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta
üzenetére
Ma végre elértem a szerelőm telefonon.
A szimptómák alapján azt mondta, féltengyelycsukló lesz. Egyúttal megnyugtatott, hogy mekkora mákom van, hogy még nem rakta fel az új gumiharangokat, amiket 4+ hónapja ígért, mert így csak egyszer kell megcsinálni, és megspóroltam egy garnitúra gumiharangot.
Kérdeztem, hogy na és, most akkor #tutirameghalok, vagy mi a tököm van addig, amíg fogadni méltóztatik, erre annyit javasolt, hogy kanyarban ne nyomjam nagyon a gázt.
-
sattak
csendes tag
A ladám olyan volt, ráléptem a pedálra és 8000. "297-es (96-os?) tengely volt benne, egy karbi, de forgott, mint a mérgezett egér.
-
sattak
csendes tag
A subaru szívó tulajok legnagyobb szívása az, hogy van a turbós. Azt könnyebb tuningolni, sokkal. Van ez a 14/1 levegő per üzemanyag tökéletes égés arány. Üzemanyagot manapság annyit adsz, amennyit akarsz, a levegő a gyenge keresztmetszet.És mivel subaru egyenlő turbó, ott van elég levegő amennyit akarsz, hozzáigazítod a benzint és kész. Erősebb lesz. A szívóknál nagyobb a küzdés. De ha egy 2000-es rally peugeot anno tudott szívóként 300 lovat, egy subaru utcai szívó is tudhat biztonságosan 200-t. A másik meg a lóerő kontra milyen könnyen forog. Mindegy is

-
sattak
csendes tag
Ez a szívó motor ecu optimatizálás egy nagy átverés. ahogy olvastam. Igazából a gázpedál érzékenységét javítják csak. Menj el egy igazi versenytengely "bajnokhoz". Ők majd elmagyarázzák.

-
sattak
csendes tag
Meg a kipuff, meg a leömlő stb

-
válasz
Lacerta
üzenetére
ezért is lehet megfigyelni, hogy a dízelmotorokhoz még akkor is a klasszikus fokozatos automatákat tették a gyártók, amikor a benzinesek mellé már cvt ment. a subaru láncos cvt-je még egész jó ilyen téren egyébként, de a nissan szíjas sz.rja nagyon nem, és azok a váltók hullanak is idősebb korukra.
-
Lacerta
aktív tag
A lockup bekövetkezése nem fordulattól függ, hanem sliptől, és programozva van. A slip pedig a bemenő és kimenő nyomatékok különbségének függvénye. Ezért hívják a citromot torque converternek.

Azért van 8-9 sebességes, mert a fokozat nélküliséget fokozatokkal úgy tudják közelíteni, ha minél több fokozatra osztják az áttételi tartományt.
CVT-nél is lehet emulálni a fokozatokat, és szokták is, csak programozás kérdése.
Viszont van két nagy hátránya a CVT-nek a fokozatos automatákkal szemben.
Az egyik, hogy korlátozott a nyomatékátvivő képessége, és a túlterhelést egyáltalán nem bírja. És ha egyszer megcsúszik, kb. kuka. A másik, hogy ha nem forog a kerék, akkor nem tud váltani, és vontatni sem nagyon lehet. -
-
Lacerta
aktív tag
A citrom tökmindegy, mert már vagy 30 éve van benne nedves kuplung is, és az fixen összezárja az üzemidő kb. 99%-ában. A fennmaradó 1% pedig az, amikor a citrom nélküli váltóban is csúsztatod a kuplungot.
Magának a a váltónak nem relevánsan más a hatásfoka, a váltó-motor rendszernek együttesen lehet jobb CVT-nél. Nem véletlen, hogy fokozatos automatáknál is 7-8-9 sebességeseknél járnak.
És nem az alacsony fordulat a lényeg, hanem az optimális.
A belsőégésű motorok hatásfoka a közepes tartományban a legmagasasbb. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, abban rejlik az elonye, hogy alacsonyabban tudja tartani a fordulatot fixen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy volt olyan is, hogy jeleztem, hogy az olajszint alacsony, pótoljanak hozzá, úgy is ők cseréltek benne olajat, tudják mi van benne. Otthon ellenőrizve a szint változatlan volt.
Mehettem venni olajat.