Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petester
üzenetére
igen, kb. fél literrel alálő a fedélzeti. kréziváltóval, ha jól váltasz, kb. egy litert lehet nyerni ezekhez az öreg bolygóműves automatákhoz képest.
ja, tényleg, Qru kérdezte még régebben, hogy milyen környezetvédelmi osztályú az SH Fori 2.0, most végre nem felejtettem el megnézni a kocsiban: Euro V.
-
Petester
senior tag
Vajon mennyi lenne, ha manuális lenne? Bár ha keveset városozol nem hiszem, hogy jelentős különbség lenne, talán annak ellenére is, hogy a hajtási vesztesége nagyobb az automata váltónak... Nekem 11,6 a nagy átlagom, de nekünk az utóbbi időben szinte csak város/agglomeráció van (kb. 60/40 arányban város/országút), 12-13 körüli fogyasztással. BC nekem rendre 0,5-0,6 literrel alá lő a valós fogyinak.
Én is most Nyírőre várok, náluk van a PDF. Végre megcsinálják a fordulatszám mérő nemmérést, meg elkezdett szivárogni a kormány szervó, meg összeírtam pár apróságot, ha már ott van. Kíváncsi vagyok mit hagynak ki a listából.
-
az elmúlt héten ment bő 150 km-t a kocsi, teljesen hibátlan (kop-kop). nyírő még nem hívott a szekunder villanymotor miatt, lassan rácsörgök. erre a tankra már csak 10,8 az átlagfogyi a fedélzeti szerint, azzal ki vagyok békülve.
-
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen. 6 fokozatú.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen. Dizelhez volt egyaltalan automata az SH szeriaban? Mintha nem, ugy remlik.
-
Lacerta
aktív tag
Annál sztem pont nem sokat számít. Tágulási tartályba töltöd ha jól sejtem.
Sokkal. Többel van fölötte, mint amennyi a minimum és a maximum közt van. A minimum és a maximum közt kb. 4 deci adódott amikor töltöttem rá korábban ( a kopott szimmeringek miatt fogyott ).
Megyek még vele kicsit, aztán megnézem hidegen, pihentetve hogy áll. -
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta
üzenetére
Na, megvan a zörgés, féltengelycsukló volt.
Elmúlt. Egy szabad szemmel látható összeggel egyetemben. Plusz új szimmeringek, új harangok. Az egyik harang szakadt volt, a szimmeringek meg szivárogtak picit.
Lecseréltettem a váltóolajat is, mert igaz, hogy 2 éves, de mondta a srác, hogy elég fekete, de visszateszi, ha akarom. Nem akartam. Valahogy úgy cserélhették korábban azt is, mint a Parciét. Csak nekem nem befolyásolta a váltást.
Megnéztem otthon az olajszintet, eléggé túltöltötte a váltót, remélem ez nem okoz gondot. -
Acheron
őstag
Köszönöm, körbenézek ezen a vonalon.
Miskolcon mondjuk nem lesz nagy választék, attól tartok, de hátha. -
Acheron
őstag
Ma megtréfált őkelme - hosszú idő után be akartam menni a melóhelyre személyesen is, erre az akku megadta magát. Végül is, csak jót akar nekem

80Ah, 810A indítóáramú csodát kell vennem (érezhető volt már egy ideje, hogy nehezebben forhgat indításnál, de ha már magátóél lemegy 10,2 voltra, akkor ott már csereérett a dolog, nem akarom, hogy valahol otthagyjon)
Rálöktem a töltőre, de délután vagy hétvégén vadásznom kell egy újat - van valami javasolt ár - érték bajnok márka? Bosch, Varta 70k körül kezdődik, gondolom sokkal olcsóbb semmi nem lesz - akkor már inkább tartósabbat tennék bele.
#13467MasterMark: Of course
Ha ez volt a gyári, jól bírta... -
Lacerta
aktív tag
Bontatlan csomagolásban nagyjából k*rva sokáig elvan az olaj, mindegy, mit írnak rá.
Ha már ki van bontva, akkor kap egy kis friss oxigént, néhány mg vizet, meg jelentéktelen mennyiségű egyebet. Ha jól visszazárják, szintén nem sokat számít. Ha nyitva marad, akkor viszont már igen.
Használt olajat pedig nagyjából semmibe sem tennék. Na jó, kazánba esetleg. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
sattak
üzenetére
Igen nem fog attol tonkre menni, hogy 5 ev +1 napos olajat teszel bele de nyilvan a penzemert friss olajat akarok nem egy 5 eveset.

A kalkulacio ugy jon ki nekik hogy 5 evig all a polcon es te hasznalod 5 evig akkor a vegen a 10 eves olaj adalekoltsaga mar eleg alacsony lesz.
-
sattak
csendes tag
Ebben az az érdekes, hogy a szétküldött, használt olajakra is ezt ajánlják általában. Cseréld legalább 5 évente vagy X km. Akkorra mennyire használódik már el a cucc? Kíváncsi lennék egy ilyen összehasonlító tesztre.
Mégis, 3 évesen nyugodtan használod. Friss olaj ment bele anno. Bemegyek a boltba, megnézem mikori.
De értelek, persze. -
sattak
csendes tag
Szerintem túlaggódjuk ezt. Én is. Ezért veszek motult mindenbe. De ha felajánlanák, hogy választhatok: kapok 4 liter használt, de még csak 2 éves váltóolajat ( feltételezve persze a "forgácsmentességet"), vagy 4 liter 5 éveset, gyári dobozában, normális helyen tartva, nyilván utóbbi. Mivel az még nem részesült oxidációban, nyíróerők, hideg meleg stb. A szintetikus motorolajokra is kb. 10 évet mondanak.
-
sattak
csendes tag
Kaptatok már300 geart? Most láttam polcon 5 litert, 6800 ft/ liter.
-
czanga
őstag
Ezek az first gen SF Forik nekem is nagyon bejönnek. Főleg a facelift modell azokból. Az S-Turbo mondjuk lehetett volna erősebb is, de így is elég jó volt akkoriban.
Picit nagyobb légbeömlővel (postaládával) meg esetleg morcosított elemekkel igazi varacskosdisznó, ahogy Parci is írta.
Rallyerádiós srácnak (azt hiszem valamilyen Gábor) van egy külföldi rendszámos Forestere, ami sötét szürke fóliázást kapott és amennyire jól tudom mindene IS STi már kb, plusz motorvezérléssel is foglalkoztak. Felénk itt a 22. - 11. ker környékén sokat látom, hát az valami döbbenetesen jól néz ki, és van egy kis hangorkán is.
-
Qru
MODERÁTOR
A Subaru kitalálta a családos ralibajnokok minden vágyát - Totalcar
Jó kis kedvcsináló a Forester SG-hez.
-
Qru
MODERÁTOR
Ekozben a hegyteton: [kép]
-
Qru, neked is van kocsi!

-
Petester
senior tag
válasz
Acheron
üzenetére
Ez nem csak a 300-as súly többlet miatt volt szerintem. Fura volt az egész autó. Gázadás után gondolkodva indult meg annak ellenére, hogy manuális módban volt, 3000-es fordulat fölött indítva. De igaz, nincs összehasonlítási alapom, most ültem először Tribecaban. Viszont nem igazán tudom elképzelni, hogy a vezetési élményt direkt elronották volna a japán mérnökök.
Parci:
Elgondolkodtunk már Anyával, hogy lassan idő szerű lenne a csere. Azért 3 gyerekkel, a multimac ülés ellenére is, hamarosan kicsi lesz a PDF. Még 1-1,5 évig tudjuk használni, utána muszáj lesz a csere. Mindig is vágyott volt a Tribeca, ezen az áron meg ajándék lett volna, de ilyen állapotban pénz temető. Ja, azt nem is írtam, hogy a szélvédő is be volt repedve, és a vizsga is lejárt róla márciusban.
Amúgy egy 2015 utáni OBK a vágy, még az utolsó H6-tal.
Az ára viszont még messze van, az építkezést se fejeztük még be. Ezt az űrt tök jól be tudta volna tölteni egy Tribeca.
Viszont most van fent a hahun egy 2015-ös OBK, az is elég jó áron, 5,3-ért az is elgondolkodtató. -
CB
senior tag
Az szokott még lenni a beázás oka, hogy a hátsó ajtó ablakmosó csöve megtörik a sok hajlítàstól és a csö öregedésétől. A víz ablakmosáskor a hátsó ajtó és a kasztni belsejébe folyik, onnét pedig a pótkeréknél köt ki a csomagtartó aljában. Mivel ritkán mosunk hátsó ablakot, ezért egy eső után megnézve a pótkeréknél tök száraz lehet a csomagtartó alja, lehet gondolkodni mi a felületi rozsda oka.
-
Acheron
őstag
válasz
Petester
üzenetére
300 kg plusz azért nem kevés
Anno amikor a Volverről váltottam ama átkos tébetűsre, az Avensis csak 13 lóerővel volt gyengébb, de 150 kg -al nehezebb is volt. Kb ég -és föld. Mintha reggel 10 köbméter fa felhasogatása után kelnél - lassú vagy, minden mozdulatod vontatott, fáj az élet...
Sokat jelent a súly. -
Petester
senior tag
Elmentem megnézni... Kár volt... Élőben egy lefingott darab volt. Leélt kívül is, belül is. A kipuff valahol kifúj, zörög hátul valami, de nagyon, a váltónak elég nagy slippje volt, fix fokozatban először felpörög a motor, majd utána indul meg. Elvileg frissen szervizelt, de az olaj szint nem éri el a minimum szintet. Amúgy a váltó és difi olaj színre, szaga egészségesnek tűnt. Olyan kopás nyomok vannak a műanyagokon, amit nem értek. A csomagtér ajtó belső műanyag burkolatának az elé végig simára van kopva...
Totál rozsdás volt az gyári emelő, mint amit 2 télen át kint hagytak a szabadban. Szörnyű lehangolô volt. A mi autónk majdnem 4 évvel öregebb és 260k km van benne, de még újszerű ehhez a szerencsétlen Tribecahoz képest.
Amúgy az tetszett, hogy manualban ahogy válogattam vissza, 2-ből 1-be gázfröccsöt ad. Az OBK csak parasztosan ráengedi a motorra az 1-et.
Szerk.: ja és szörnyen lomhának is tűnt az OBK után. Nincs összehasonlítási alapom, de szerintem jobban kellene mennie.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
városban (tehát amikor sok a piros lámpa, dugó stb.) az ls400-am is megevett 17 litert. országúton 100-zal meg 8 alatt. ez a tribeca az ls400-nál is nehezebb 100 kilóval és egy magas krumpli. jó, picit tudok engedni a 20-ból, de 18 liter a minimum
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Acheron
üzenetére
Nem szoktam, csak ha a megszunobol akarnak bepofatlankodni. De az atlag hazai auto nem fer be elem allobol. Legutobb egy IS300h maradt hoppon, pedig ott a villanyhajtas miatt nem fogadtam volna magamra...
Sokat orszagutazom, azert nekem kell a lendulet meg nem art 2-t visszavaltani elotte.
-
Acheron
őstag
Városban nincs sok jelentősége az erőkülönbségnek - lámpától lámpáig gyorsulni felesleges, semmivel nincs előrébb az ember.
Ha meg forgalom / dugó is van, pláne mindegy
Még a pályán sem nagyon érezni a különbségeket - nagy egyenes szakaszon mindenki felgyorsul 130 - 150 -re, csak esetleges belassulások után lehet előnye.
Igazán csak országúti közlekedésben, előzéseknél jön ki a különbség - de ott nagyon
-
Acheron
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
20 lehet nincs, de túl messze sem lehet tőle. Az OBK ugyanezzel a motorral tisztán városban 15 körül mozog (ami lehet több is, hajtástól függően), de az "csak"1600 kg összsúlyú, a Tribecán van +300kg.
-
Petester
senior tag
Hát elég nagyot zuhant az ára. Néhány hónapja is volt fennt a hahun, de jóval drágábban. Most nem akarok hülyeséget írni, de mintha 4 millió körül lett volna az ára. Vajon mi miatt kerül most ennyibe? Hengerfejes? Pedig jó gazdája lehetett, a fék is EBC (legalább is a betét biztosan).
#13416 Qru:
"Vagy Foresterben (ha letezne)." Létezik! A minap voltam a Proex műhelyben és ott mondták, hogy csináltak egy H6-os Foresterre rendszert!
Hogy hogyan van papírozva, nem tudom, de van.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
pazar és biztonságos családi csapatszállító, de azért a városi 20 litert nem tudnám megszokni. ezzel együtt, ha nem találtam volna forestert és most keresnék családi subarut, megnézném komoly szándékkal.
-
akciós 3,6-os tribecát valakinek? egy időben hogy akartam egy ilyet..!

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
Nem tudom de nem szakosodd szerviz vt hanem vmi mezei sarki szerelo.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
Tudja a halál, nem kérdeztem tőle, de azt tudom, hogy turbós, és járt vele pályázni, ezzel összefügghet.

-
Lacerta
aktív tag
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
Szerintem is-is, nem kérdeztem rá a részletekre.
Most talán 6-os van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- A képkockasebességet is tudja mérni az új AIDA64
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Starlink
- További aktív témák...
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U - 7 pro 3700U - 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest