Hirdetés

2024. március 3., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Steam Deck

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-17 13:11:30

LOGOUT.hu

Gyakran ismételt kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#601) CzDani


CzDani
csendes tag

Haveron keresztül rendeltem, mert végül úgy döntött mégsem kell neki és ma jött üzenet hogy feladták, aztán rögtön egy másik hogy holnap itt lesz. Még előző hét csütörtökön fizettem ki estefele, de eddigi tapasztalatok alapján ez túl gyors és csak a becslést nézte el a GLS nem?

Plusz extra hülye kérdés, de ha nem vagyok itthon barátnőnek odadja a GLS futár?

(#602) Cucuska2 válasza CzDani (#601) üzenetére


Cucuska2
Topikgazda

Én múlt hétfőn fizettem érte, és még nincs itt. :(

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#603) eami válasza Cucuska2 (#602) üzenetére


eami
addikt

végre mára nekem is bepottyant az értesítés :))

(#604) Cucuska2 válasza eami (#603) üzenetére


Cucuska2
Topikgazda

Hajrá hajrá! Nagyon felpörgették a gyártás, az EU-ban sokkal hamarabb kapják az emberek az e-mailt, mind a kalkulátorok állítják.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#605) CzDani válasza Cucuska2 (#602) üzenetére


CzDani
csendes tag

pfíz az jó ha majd random nap egyszercsak beesik itthonra, a szèp home officeos időknek vège ès nem leszek itthon

(#606) hepol válasza CzDani (#601) üzenetére


hepol
csendes tag

Én az értesítéstől 9 nappal később kaptam meg. Nekem is azt írták, hogy másnap megkapom, de Hollandiából csak nem ér ide egy nap alatt. :D

(#607) eami válasza hepol (#606) üzenetére


eami
addikt

simán oda érhet, usabol volt már itt 1 nap alatt cucc xD

(#608) Gerzsi


Gerzsi
tag

:D

(#609) Sanraith


Sanraith
aktív tag

Tegnap én is "beléptem a klubba", legalábbis kifizettem egy 256gb verziót. :)
Azt július óta nem tudom, hogy használni fogom-e, de a PS5 logisztikai nehézségei után inkább megrendeltem, hogy legyen.

(#610) eami válasza Gerzsi (#608) üzenetére


eami
addikt

igazi mobil gaming :DDD

(#611) hszilard666 válasza Gerzsi (#608) üzenetére


hszilard666
veterán

:C Nagyon menő! :DDD

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

(#612) Cucuska2


Cucuska2
Topikgazda

Nekem is megérkezett tegnap délután, el is jöttem a munkából egykor. :DDD

Azóta már 4 órát Oblivionoztam rajta.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#613) hszilard666 válasza Cucuska2 (#612) üzenetére


hszilard666
veterán

Király, gratu! :C

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

(#614) CzDani válasza Cucuska2 (#612) üzenetére


CzDani
csendes tag

Grat! Oblivion nekem is a listán van.

Kellene egy GLS tracking anonymus. Otthon kellene maradnom valamelyik nap, de nem tudom megtippelni mikor. Ha megkérlek szépen egy fullos trackingről képet tudnál berakni ide?

Én most itt tartok.

[ Szerkesztve ]

(#615) kriszpontaz válasza Gerzsi (#608) üzenetére


kriszpontaz
veterán

Ne haragudj és ne vedd magadra de egyből ez ugrott be:
:DDD [link]

(#616) Cucuska2 válasza CzDani (#614) üzenetére


Cucuska2
Topikgazda

Nem sokat segítene neked az én trackingem, mert Finnországban élek, de itt van, hátha a Dánia -» Finnország ugyanolyan gyors, mint a Németország - Magyarország. [kép]

Más: hétvégén játszottam 12 órát a Decken, és az eleje nagyon döcögősen indult, de miután egy-két problémát elhárítottam, nagyon jól ment.

Párommal együtt kaptuk, ő 256-osat rendelt, én 512-eset. Az OOB tapasztalat mindkettőnknél ugyanolyan volt, nem volt semmi variáció a rendszerek közt, ez nagyon pozitív.

Első indításnál eldobálta a wifit, ki kellett kapcsolni a wifi energiagazdálkodást a Developer settingsben. Ezután nagyon stabil volt a kapcsolat, és nagyon gyors, ilyen 60 megabájt/sec tempókkal tudtam letölteni.

A dokk problémákkal nem találkoztam, azt az USB-s dokkot bedugtam, amit használok a céges Macbookkal és privát laptoppal, ment gond nélkül. A KDE beállításokban nyilván be kellett állítani, hogy hol vannak a monitorok.

Játékok: szerintem lassan 3 éve játszok Linuxon, és döbbenetesen jó lett mára a Proton. Online kompetitív shootereket nem játszok a Decken, így az teljesen elkerült engem, de azon túl kipróbáltam 15 játékot, kettő kivetélevél mindegyik tökéletes volt. Az egyikben (Call of Juarez Gunslinger) a videók lejátszanak, de hang nélkül, a másikban (System Shock 2) el van forgatva 45 fokkal a touchpad. Utóbbi nagyon bizarr, és 90%-ig biztos vagyok benne, hogy nem Linux, hanem Steam Input a hiba (illetve egy 25 éves játékról beszéltünk...) Másik megjegyezni való, hogy a régebbi játékok Proton alatt jobban futnak, mint Windows alatt.

Gamescope (a "grafikus" környezet, amiben futnak a játékok, aminek része a UI): A Gamescope (Steam futtatókörnyezet) TES: Oblivion alatt eltöri az egér/érintőképernyő támogatást, így a menükben nem tudok érintőképernyővel közlekedni a játékban, és gépre dokkolva nem tudom játszani a Steam UI-ban, csak Desktop módban.

FPS limit, performance UI:
Számomra a 30 fps limit nagy csalódás, nagyon sok input lagot ad hozzá (nyilván kikapcsolt VSyncnél). 60 fps-en nem érzem. Amit találtam, hogy csak le kell venni a CPU vagy a GPU fogyasztását, és akkor csökken az FPS és a fogyasztás, kicsit inkonzisztens lesz a framerate, de sokkal kevésbé zavar, mint a 30 fps input lagja. A MangoHUD nagyon jó, nagyon informatív, nagyon szeretem, hogy beépítették, és simán állítható. Mutattam egy barátomnak, teljesen el volt hűlve, hogy a rendszerbe be van építve.

Steam UI:
Nem 100%-osan funkcionális, néha Big Picture módba kell lépkednem, hogy a részletes Steam Input beállításokal elérjem. De amíg nagyon komplex dolgot nem akarsz csinálni, csodásan működik.

Érintőképernyő:
Mindenki szidta, egyfelől értem, nem olyan kifinomult, mint a telefonok, de a másik oldalról ott van az, hogy a telefonom drágább, mint a Deck, a telefonnak pedig az érintőképernyő az egyetlen beviteli módja. Nem érzem fairnek az összehasonlítást. Párom visual noveleket játszik rajta főleg, a célnak megfelelő az érintőképernyő.

Input:
Érződik, hogy a joystickokat favorizálták a touchpad ellenében, teljesen megértem. Nagyon jók a joystickok. A gombok jól nyomhatók, a hátsókat kicsit nehéz benyomni, de ez van. Nekünk van itthon 2 Steam Controller, a kör alakú touchpad mintha kicsit jobb lenne, de ezek is nagyon jók. Mint mondtam, kábé 10 órát játszottam csak a touchpadekkel, irányítani jó, de ami még jobb, az az, hogy gyorsgomb menüt lehet csinálni, például az Oblivionban gyorsgombok, számok, ritkán használt gombokra volt egy eredetileg 5 gombú menü, felvettem 12-re, még állítottam be gombokat. Nagyon jó használni. A community input layoutok is nagyon jók, csak az SD felülete nem mutatja teljesen az action layereket, triggereket, így el kell olvasni a layout szöveges leírását.

Üzemidő:
Sokan panaszkodnak, hogy kevés, mert a AAA játékokat alig tudja két óráig meghajtani, ez így van, de valahogy nem tudok emiatt haragudni, számomra az is csoda, hogy a gépigényes játékokat mennyire döbbenetesen jól futtatja. Witcher 3 high 50 fps, RDR2 45-50 fps, Kingdom Come Deliverance is 40-50 fps-sel megy, közepes beállításokkal. Valahogy indokoltnak érzem, hogy sokat fogyaszt, főleg egy Switch-csel összehasonlítva, ahol fizetsz elég sok pénzt, hogy a Witcher 3-at 480p-ben élvezd, 20-30 fps-sel.
Kevésbé megterhelő játékokban 3-4-5 óra üzemidőket kapok, ami nagyon jó. Retek lassan tölt. Hát ez van.

Egyéb:
A Stardew Valley nem működött, mint kiderült, hogy Protonnal futtatja a Windowsos változatot, de lehet kényszeríteni, hogy a Linuxosat futtassa. Azt elindítva 8.5 watt, 5 óra üzemidő 60 fps-en. Visítós ventilátort kaptam, nem jó, nem tragikus, inkább ez, mint beragadó gomb, halott akku, egyéb problémák Reddit alapján.
A Desktop mód nagyon kellemes. Áldom Valve-ot az immutable rendszer miatt. Meglepően fürge az Inteles ultrabookjaim alapján.

Összegezve:
Nem gondoltam, hogy lesz valaha olyan konzolom, amin 500 játékom van, olcsók a játékok, hordozható. De itt van, és nagyon élvezem. (Olyan erős véleményem van a dolgokról, kéne tesztet írnom Logoutra?)

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#617) CzDani válasza Cucuska2 (#616) üzenetére


CzDani
csendes tag

valóban nem segít rajtam sokat :D, de azèrt köszönöm. Jók az èlmènyek, jöhet a teszt!

(#618) CzDani válasza CzDani (#617) üzenetére


CzDani
csendes tag

Megjött a steam deckem végre. Első benyomásom az hogy tényleg rohadt nagy a kezemben azután hogy gameboy óta minden kézi konzolom volt. Kipróbáltam eddig a No Mans Sky-t, Deep Rock Galactic-ot meg Elden Ringet. Leginkább a Factorio irányítását próbálom most majd elsajíttani, a trackpadekkel és a sok gombbal egészen megléphetőnek tűnik majd.
Minden elsőre ment gond nélkül, jó teljesítmény, oké aksi idő. Kicsit fura még a trackpad a kezemben.

Emudecket majd a napokban felrakom és kíváncsi leszek ott hogy teljesít.

Ha esetleg valaki olyan izgága türelmetlen mint én, itt van egy teljes tracking kép.

(#619) eami válasza CzDani (#618) üzenetére


eami
addikt

na, akkor duplán izgulok mert nekem feladást napjától 1 napon belül már Germany Neuenstein is elhagyta. Ha nem is holnap, de holnapután így akár reális is lehet :)

(#620) eami válasza eami (#619) üzenetére


eami
addikt

akarom mondani ma adták át nekik és már úton van alsonemedibe elvileg xD

(#621) rankesz


rankesz
veterán

Sziasztok!

Ha a Valve-től megrendelem a gépet , van rá esély hogy hamarabb megkapjam mint az ott jelzett leghamarabb október?

(#622) eami válasza rankesz (#621) üzenetére


eami
addikt

Nem túl valószínű. Mindenesetre €4 foglalót told rá minél hamarabb, mert annál csak később lesz belőle valami.

(#623) zkxdn válasza rankesz (#621) üzenetére


zkxdn
őstag

Most rendelted meg? Mert akkor én márcsak 2023mal számolnék sajnos.

(#624) rankesz válasza eami (#622) üzenetére


rankesz
veterán

Akkor lehet marad az átveraprós beszerzés, 64 gb, és annak ssd bővítése

(#625) eami


eami
addikt

Nekem is megérkezett végre :)) Feladástól számított 3. napon :C

(#626) eami válasza rankesz (#624) üzenetére


eami
addikt

Azért annyi óvatosságra intenélek, hogy ha bármi gond van a deckel, akkor nem fogod tudni visszaküldeni direktbe. Valószínűleg azok a hangosabbak a fórumokon akiknek gondjuk van, de azért lássuk be, tök új valamiről van szó és előfordulhatnak problémák. Tipikus amit sokfelé láttam, hogy a haptic feedback egyik vagy másik oldalon gyengébb. Erre mondjuk jött egy olyan patch hogy külön tudod állítani a két oldal erősségét, de valami akkor sem kerek vele bizonyos esetekben. Beragadó gomb, vinnyogó venti, egyszer csak nem lehet tölteni amit láttam többször is írva.

(#627) Cucuska2 válasza eami (#626) üzenetére


Cucuska2
Topikgazda

A magas hangú ventire most már van fél megoldás: ragasztószalaggal/valamivel nyomás alatt tartod a hátát.

Párommal együtt rendeltünk, és mindkettőnké tökéletes volt. Az új béta szoftver meg nagyon sokkal lentebb csavarta a ventiket, ha 12-13 watt körüli fogyasztáson vagy, akkor majdnem áll a ventilátor.

De alapvetően én is rettegtem már egy hónapja, hogy valamelyik hibás lesz.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#628) Peat;)


Peat;)
veterán

Valahol nyomon lehet követni mikori rendeléseknél tart a szállítás? Legalább napot, gondolom első rendelési nap volt a legdurvább, kíváncsi vagyok azt mikor tudják le.

(#629) Felgolos


Felgolos
csendes tag

Sziasztok! Elméletileg ebben a negyedévben én is kapom a Deckemet. Kérdésem az lenne, hogy a magyarításokat
fel lehet telepíteni? Köszönöm a válaszokat.

(#630) Gerzsi válasza Felgolos (#629) üzenetére


Gerzsi
tag

Szerintem igen, proton keresztül simán lehet futtatni a windowsos telepítőket

(#631) Sanraith


Sanraith
aktív tag

Ma megjött a deckem, a GLS értesítés után 6 nappal. Eredetileg nem terveztem megtartani, de beleszerettem ahogy bekapcsoltam. :)
A Béta OS csatornával mik a tapasztalatok? Megéri átváltani rá, vagy gyorsan csorognak a fejlesztések a Stable ágra is?

(#632) Cucuska2 válasza Sanraith (#631) üzenetére


Cucuska2
Topikgazda

Én már egy hete bétán vagyok, az új venti profil + a változtatható refresh rate még szerintem nem ért át a main csatornára, és ezek sokat javítanak az élményen.

Ugyanitt két frissítés között eltört a desktop mode, hát ez van.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#633) kovsol


kovsol
titán

Én is berendeltem egy gépet.
Előrejelzés szerint:
Rendelésed várható elérhetősége: A 3. negyedév után (2022. október vagy később)
Talán karácsonyig megjön. :DDD

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#634) vakablak93 válasza kovsol (#633) üzenetére


vakablak93
őstag

Elég optimista vagy :DDD , nekem ugyanezt írja de én a 2. héten rendeltem elő tavaly nyáron... Nem szívesen mondom de szerintem jó lesz az 2024 karácsonyának is.

Majd akkor lesz instám, ha felkel a nap a hold sötét oldalán :D

(#635) kovsol válasza vakablak93 (#634) üzenetére


kovsol
titán

Azt hittem frissítik a kiírt dátumot.

May the Force be with you!

(#636) eami válasza kovsol (#635) üzenetére


eami
addikt

szerintem már be lassult a rendelések száma, illetve elvileg mintha a gyártási kapacitás is nőtt volna. Szóval nem lehetetlen szerintem.

ahogy olvasgattam, mintha alabecsultek volna a legnagyobb model iránti igényt így ott várnak rá a legtöbbet az emberek. a legkisebbet mintha még tulbecsultek volna. Hétfőn jött meg az 512gb SD kártya, nem igazán érzem számottevően lassúnak, max letoltesnel.

[ Szerkesztve ]

(#637) zkxdn válasza eami (#636) üzenetére


zkxdn
őstag

"szerintem már be lassult a rendelések száma"
Előző héten is TOP 1 volt a Steam Deck a SteamDB szerint az eladásoknál szóval...jah. Ha a 512GBos rendelte jövő karácsonyra talán megjön.

(#638) eami válasza zkxdn (#637) üzenetére


eami
addikt

eladás nem egyenlő a foglalassal... nyilván top listás lesz még jó ideig... amit ott számol az az amit kifizettel teljesen.

[ Szerkesztve ]

(#639) zellerzoggye


zellerzoggye
csendes tag

Sziasztok!

Egy apróbb problémába futottam a Steames virtuális billentyűzettel kapcsolatban asztali/desktop módban.

A billentyűzetet magyar kiosztásra állítottam és KDE-ben is magyarra a bill. kiosztást.

Az ékezetek tökéletesen működnek, viszont a Z és az Y fel van cserélve (ezt meg tudtam azzal oldani hogy Magyar (Default) helyett Magyar (QWERTY)-re raktam át a kiosztást, viszont az AltGr gombbal elérhető karakterek pl. @ helyett “-t ír, nem működnek és a számoknál a 0-t megnyomva ö betűt kapok, szóval kicsit össze van keverve.

Steam “gaming” módban tökéletesen működik minden, vannak ékezetek, nincsen felcserélve a z és y, 0 megy, @ megy, a probléma csak a KDE asztalon jelentkezik.

Ez másnak is ilyen? Én csinálok valamit rosszul?

Köszi a segítséget. :D

(#640) Cucuska2 válasza zellerzoggye (#639) üzenetére


Cucuska2
Topikgazda

Szia!

Nekem desktop módban ki-kihagy a billentyűzet, ha érintőképernyővel gépelek, így nem nagyon próbáltam gépelni sem. Este meg fogom neked nézni, ha nem felejtem el.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#641) Gerzsi


Gerzsi
tag

Steam Deck tulajdonosok már eltelt egy kis idő.. van valami új tapasztalat?

(#642) Sanraith válasza zellerzoggye (#639) üzenetére


Sanraith
aktív tag

A @ hiánya nekem is előjött (úgy emlékszem nekem simán "v"-t írt helyette), végül egy bluetooth billentyűzettel jelentkeztem be a battle.net-be. De nem néztem azóta utána.

(#643) Cucuska2 válasza Gerzsi (#641) üzenetére


Cucuska2
Topikgazda

30 fps-en borzasztó az input lag, nem tudom bárki hogyan tudja elviselni...

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#644) eami válasza Cucuska2 (#643) üzenetére


eami
addikt

nem tudom, nem raktam még 30 fpsre.

(#645) pdw_ph válasza Peat;) (#628) üzenetére


pdw_ph
tag

Itt tart az EU-s "csoport" (a datum a legkesobbi user altal reportolt rendelesi datumot jelenti)

64GB - 18-Jul-2021 08:32:02
256GB - 17-Jul-2021 07:35:40
512GB - 17-Jul-2021 03:28:43

Forrás:
https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/uj1jbo/order_email_megathread_may_05_2022/i7g16io/

(#646) pdw_ph válasza zkxdn (#637) üzenetére


pdw_ph
tag

Az sokat nem jelent, mert ertek alapon van szamolva. Tehat ha vesznek 1db 679EUR-s Deck-et, meg 10db-ot egy 60 EUR-s jatekbol akkor is a Deck lesz a #1 :)

[ Szerkesztve ]

(#647) zkxdn válasza pdw_ph (#646) üzenetére


zkxdn
őstag

Ezeket az adatokat tudjuk. Ebből kell találgatni.
Már tavaly óta "After Q2" (most after Q3) szöveg megy, és ahogy teis linkelted redditről február óta a legjobb haladás a 64 GBoson van. 2 nap....2! Több hónap után.
Őszintén meglepne hogy aki a tesztek/megjelenés után rendelte (Feb 25) idén megkapná.

[ Szerkesztve ]

(#648) addamka válasza Cucuska2 (#643) üzenetére


addamka
őstag

Akkor én öreg vagyok már mert nem tűnik fel. Mióta megvan 30 fps lockon megy, tök jól elvagyok vele :) akksi idő miatt nekem ez jött be, guardians of the galaxy így húz ki 2 órát kb.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#649) Damateo


Damateo
aktív tag

Üdv
Próbált valaki külső winyoról vagy SSD-ről Windows indítani? Gép elvileg kezeli a dualboot-ot.

(#650) marec1122


marec1122
senior tag

Sziasztok!

MEg tudjátok mondani, hogy ha eljut hozzám a sor steam walletből ki tudom majd fizetni illetve mennyibe kerül majd pluszba a magyaországra postázás?

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Steam Deck
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.