Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!
-
(rögzített hozzászólás)
FIGYELEM!
Hamis játékteszt meghívásokkal is lopják az accountokat, soha ne fogadjátok el ezeket, ha valaki privátban keres meg ilyennel. Még akkor sem, ha ismerős keres!
FIGYELEM!
Most ingyen "ajándék" linkekkel próbálkoznak a csalók! Ha kapsz valakitől privát üzenetben egy linket, amin ingyen ajándékot kínál, ne kattints rá! A link 100%, hogy egy kamu oldalra visz, amivel ellopják a Steam accountodat! Az üzenet ismerőstől is jöhet!
FIGYELEM!
Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!
FIGYELEM!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProEvoFan
nagyúr
A kiskaput még mindig meghagyták.Az ellen nem is tudnak tenni semmit!
Moszkvában nyaralok, (vagy rokon, mindegy) veszek egy játékot.Ottani Net Kávézóban belépek steamre, és aktiválom az orosz dobozos játék cd kulcsát.Hazaérek, belépek, játszok.
Teljesen legális. -
Ilsyde
őstag
Megint azok jarnak jol akik minden egyes jatekot mas accra tesznek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Bluerainbow
üzenetére
A Valve átadja a kulcsot a kereskedonek, onnantol nincs ralatasa a dologra, a lopasos dolgot is gondold át.
Egyébként mizujs ha én pont ukrajnába jártam ismerősömnél, és ott tőle kaptam? Annak örüljenek még, hogy senki sem rángatta a Valve-t meg egyes jatekkeszitoket biróságra, az online jatekban tapasztalt dolgok illetve a reklamokkal ellentétes dolgok miatt.
Amugy eddig egy ruszki kulccsal volt problémám, ott annyi történt hogy a kulcsot blokkolták és azt a fiókot amin már aktiválták letiltották a visszajelzésem alapján...
Are you sure it hasn't been used by your or your friend? We can give your another code, but this previous key would be blocked along with the account who has it.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
tupacamaru
üzenetére
Szerintem nem ugyanarról beszélünk. Ez nem erről szól. Arra ott a VAC. Ez arról szól hogy pl nálatok nem elérhető a skyrim , de neked kell a skyrim , megveszed ruszki oldalon bagóért , VPN-el aktiválod és használod , vagy vpn-el belépsz a steam fiókodba , elhiteted a steammel hogy Ukrajnából netezel , veszel egy játékot ottani árfolyamért majd játszod Magyarországon.
Mivel oroszba nincs paypal , a webmoney körülményes , ezért nagy valószinüséggel bankkártyával fogsz fizetni , amit rögtön észre is vesznek , és azt is hogy magyar a bankkártyád. Ez már csalásnak , bankkártya lopásnak , a rendszer kijátszásának minősül , ezért jár a BAN. Na a fent leirtak ezekre vonatkoznak. -
KubanitoS
veterán
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Alakulgat ez. Remélem egyszer eljutunk oda is, hogy teljesen biztonságban tudhatjuk a fiókunkat és a rajta levő játékokat. A jelenlegi helyzetben, ha ellopják a fiókod és vac banoltatja a tolvaj, akkor nem fogják róla levenni a bant, akkor sem, ha tudják, hogy illetéktelen személy használta a fiókot a ban idején. Egyszerűbb azt mondani, hogy "vigyáztál volna jobban a fiókodra", ami ugyan teljesen jogos, de a problémát nem oldja meg.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Én nem örülök ennek, aki onlány játékban csal az bukja csak be az összes játékát. Hátha észhez tér legközelebb.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
BigBlue69
üzenetére
Azt hittem ez bomba hir. Szerintem ez jó dolog. Mégpedig azért , mert az eddigi TOS szerint ha valami csalást (pl ruszki boltban vásároltál VPN-el) követtél el , bannoltak , és buktad az összes játékodat. Mostmár legalább ami már megvan azt játszhatod tovább , elérheted továbbra is őket (meglehet csak offline játékra) , annyi , hogy uj fiókot kell készits ha ujra teljes funkcionalitásában akarod használni a szolgáltatásaikat.
Én aki nem játszok online , nagyon örülök ennek . -
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Az van odaírva, hogy online nem tud már játszani.
(#22387) m1sk4r: milyen esetekre? Van náluk tempban is.
-
m1sk4r
aktív tag
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Ilyen esetekre bevezethetnék inkább a tempban-t.
-
BigBlue69
őstag
válasz
Bluerainbow
üzenetére
És ennek igy mi értelme? Regisztrál újat azt szeva..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Mikor cserélik le ezt a VAC-nak nevezett ****kupacot inkabb?

-
Bluerainbow
Közösségépítő
Ha minden igaz , nagy lépésre szánta el magát a Valve
Mostantól akit valamilyen csaláson kapnak , ami miatt bonnolják a felhasználói fiókját , az addig összegyüjtögetett játékai nem vesznek el , továbbra is használhatja a tulajdonos (akár online játékra is) DE nem vehet újakat , nem regisztrálhat be cd kulcsokat és nem tradelhet.
-
Serpiko
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
Csodás napi kukszi. -
tupacamaru
veterán
Napi ajánlat a Steam-en: Hoard 2,49 euro.
-
TommyX_
őstag
A gamersgate-n kapható Mini Ninja játékot, lehet aktiválni steamen?
-
Bluerainbow
Közösségépítő
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Minden tisztelet a felajánlóknak és a szervezőknek!
Már most milyen értékes/drága játékokat ajándékoznak az emberek, mi lesz itt egy nagy Steam nyári/karácsonyi akció után
-
danih
veterán
Ez még jobb:
One steam key for POSTAL III! WHILE VALVE DOES NOT HAVE POSTAL III FOR SALE YET, I AM SELLING ACTIVE STEAM KEYS!! GET EM NOW! *NOTE* I have to manually give you this key, so if I am not awake or near my computer It will take a little while to get your key!
Ilyen kicsi lenne a RwS?
-
VGYke
addikt
válasz
üzenetére
Na most rajtad felbuzdulva megvettem az Alan Wake 4537,24Ft-os verzióját a GameStop-on.
Már csak azt nem tudom, hogyan lesz ebből a játékból steames játék. 
Kaptam ugyan egy Order Number (rendelési szám)-ot, de nem hinném hogy ezt megeszi a steam (meg ki is próbáltam, nem veszi be).
Vártam már 1 órát, újabb e-mail nem jött, steamhez is jó aktíválás kóddal.
Most hogyan tovább??? -
Bluerainbow
Közösségépítő
-
Zamery
senior tag
-
a178
tag
-
zseko
veterán
Oké, értettem, akkor nem lesz

-
danih
veterán
-
zseko
veterán
Az evm-es (ezt vedd meg) dirt3 szerintetek aktiválható steamen? 1990Ft.
-
r3dsnake
nagyúr
Azt miért csinálja a steam ma óta, hogy a letöltést folyton leállítja? szed pár megát, leáll, és manuálisan kell elindítanom. és ezt folyton... köszi!
-
DeFranco
nagyúr
Halkan kerdezem meg miota szokas hogy a moderatorok is beszologatnak csak mert valaki mas velemenyen van?
Azert mert nem ertunk egyet (leginkabb valami ketfelekepp ertelmezesebol adodoan), meg nem kell ekkora lorol beszelni. De mindegy teszek ra, csak ez pont toled... meglepett.
-
danih
veterán
Tévedtem, elnézést, ez törölhető...
-
-
danih
veterán
válasz
Alien83
üzenetére
Ez alap, csak kár, hogy amikor azt látja az ember, hogy egy ismert és kedvelt téma köré kerekítenek egy ilyen játékot, azzal szembesül már a gameplay videóknál, hogy bizony ebből sokkalta többet lehetne kihozni.
De hát ez van, a konzolos közönség nem fog valódi kalandjátékkal játszani soha, fejleszteni pedig igazából arra kifizetődő. -
cskamacska
addikt
válasz
Alien83
üzenetére
Egy Jurassic Park után?
Fat chance. 
De tényleg, a Telltale a Sam & Max és Tales of Monkey Island reboot-jaival nevet szerzett magának, de az új licencelt cuccok nem néznek ki sehogy, és tök fölösleges azon izmozni hogy ezek kalandjátékok, mert annak sem jók.

-
Alien83
senior tag
Az hogy interaktív, nem jelenti azt egyben hogy lineáris vagy bonyolult egy játék.

Tudom mire gondolsz, de ettől egy játék még jó, mivel ilyen esetekben lényegében egy történetorientált játék/sorozatot kapsz.
Ami ellensúlyozza a többi részét.Pl egy sima játékban, úgymond letojom a story-t ha egy sablon story van ott naná hogy elvárom a jó gameplay-t.
-
danih
veterán
Most nézem, hogy a Walking Dead játék egy point and click kaland, a gameplay videók alapján ráadásul a lienárisabb, egyszerűbb fajtából (azt is mutatja, hova klikkelj)... Szomorú vagyok...
-
DeFranco
nagyúr
Nem azt kell eltávolítsa (negyedszerre írom le), hanem a játékhoz tartozó fileokat. Nem ezt a WebPlayer csodát, hanem a *rochard*.* fileokat amiket ott hagyott, vagy rábírni a fejlesztőket, hogy írjanak rendes uninstallert a steamen árult verziókhoz (ez lenne a kivitelezhető) vagy nem lobogtatni a delete local content lehetőségét, ha nem képes rá. (3 GB a játék, 2 GB szemetet hagyott maga után... ez a nem normális) És akkor lehet keresgélni az uninstall.exe-t, vagy menni a vezérlőpultba, és béke van.
-ugyanis a játékok telepítői telepítenek mindent: én nem látok ilyet (persze elhiszem), nekem a steam párbeszédablakai jönnek elő, bemutatkozik, hogy én mint Steam installálok.
-Ha egy nem Steam-es játékot uninstallálsz: akkor nem is jövök ide hőbörögni (de a kérdés továbbra is az, hogy jellemzően hol lehet még ilyen szemetet keresni, fogjunk össze, és írjunk egy takarítási listát. Van nagyobb baj is a világban.) -
válasz
DeFranco
üzenetére
Mit szólnál, ha egy Flash játék uninstallálása után eltávolítaná a gépedről a Flash Playert?
Mert hogy itt arról van szó.
Amúgy ennek a kérdésnek tényleg semmi köze a Steam-hez, ugyanis a játékok telepítői telepítenek mindent. Ha egy nem Steam-es játékot uninstallálsz, az sem fogja neked eltáviolítani a VC++ runtime-ot, a DirectX-et, a Physics drivert, a Flash playert és a Unity Playert sem.
-
DeFranco
nagyúr
Nem kell hogy érdekeljen, kerüljön eltávolításra uninstallkor. Mivel az uninstallt a Steamen keresztül intézem, ezért ez a Steam, mint szolgáltató dolga. Tőle vettem a játékot, neki fizetek, ezt is kínálja mint szolgáltatást (szemben pl. az amazonnal, aki ad egy installert, és mossa kezeit), tehát jogosan várom el, hogy teljesítsen. Vagy ne mondja azt, hogy képes rá. Feltelepíteni tud, leszedni nem. És akkor nem elvárás.
re:szerk: én nem telepítettem fel. Más szoftver sem, ez a Rocharddal együtt jött, és a Rochard filejait hagyta ott. Azt pedig a Steamen vettem.
-
A 3rd party progikat nem távolítja el sose, hiszen azok driverek, library-k és hasonlók (directx, physics driver, vc++ libraryk, stb). Itt nem is erről volt szó, hanem temp fájlokról (itt most a Unity Web Player hagyta maga után; ez olyasmi, mint a böngészőbe beépülő Flash). Temp fájlokat meg soha nem telepítenek előre, nem is lehetne. Az mondjuk meglepő, hogy a Unity Player nem a standard windows temp könyvtárat használta, ezt nem értem, hogy miért.
(#22311) DeFranco: na igen, de nem az intall tette oda amúgy sem, mert ezek temp fájlok, melyek a program futása közben jöttek létre.
Sőt, igazából most nézem, hogy nem is a Steam-hez tartozik az a könyvtár amit kifogásolsz. A Unity Web Player fel van telepítve, amit belinkeltél annak az a temp könyvtára). Ha eltávolítod a Unity-t, ez is el fog tűnni.
-
DeFranco
nagyúr
Figyelj: nem azt kérem, hogy törölje le a mappát, ez nyilván hülyeség, de azt ne mondd már, hogy nem követelhető meg hogy ahogy odarakta az install, úgy vigye is magával az uninstall. Ne mondd már, hogy lehetetlen. (A mentések meg a másik, de azt morogva elfogadom).
Ez így nem "delete local content", még a win98 idejében hagytak ennyi szemetet az installerek.
re#22310: például...
-
danih
veterán
Ellenben mondjuk egy első indításnál meg van adva egy fájlban, hogy milyen 3rd party progikat kell telepíteni a játék indítása előtt. Szerintem annyit nyugodtan lehetne csinálni, hogy ha eltávolítod az adott játékot, akkor felajánlja, hogy mely 3rd party progikat akarsz vele eltávolítani - hiszen tudja, mit rakott fel.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
A 2-es pont nem igaz. Honnan tudná, hogy egy telepítő mit, hova tesz?
Igen, azt megtehetné, hogy úgy ahogy van, letörli a játék mappáját a telepítés végeztével. De ha a játék oda mentette a mentéseit, profilokat, stb., akkor szívás van (igen, van olyan játék, ami ezt csinálja).
Viszont semmi sem garantálja, hogy a játék csak a saját mappájába telepít, sőt, ez általában nem így van.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Kivéve ha a program uninstallerje követi a Windows által előírt szabványt (windows installer). Akkor nem marad semmi.

A Steam pedig még közelebb is van az általa árult szoftverekhez, mint az MS a win-re telepíthető programokhoz, mert
1: a Steam pontosan tudja, hogy pontosan mi csorog le a szerverről
2: pontosan tudja, (tudhatja) hogy a gépen az mit és hova rak, mit hova berhelInnentől kezdve a dolog akár saját kútfőből is kivitelezhető lenne, de "erőből" biztosan. Ha az EA-nak be tudtak akasztani a játékon belüli DLC eladás megtiltásával, akkor másnak is elő tudják írni a szabvány szerinti installt uninstallt.
Érdekes módon pl. a játékok korlátlan mozgatása megoldható (steam mappát oda mozgatod ahova akarod, azt mégis együtt tudja tartani a máshol lógó sallangokkal), de eltávolításkor ez a konzisztencia valahogy "elveszik".
DE!
OK, nem megoldható, elfogadom, de akkor ne is legyen ott a "delete local content", mert nem igaz, mert nem az, csak "delete some local content", és akkor minden megy az egyéb esetekben megszokott uninstall processz szerint.
#22308: "delete some of the local content inside of your Steam directory if everything goes well... eh... never mind" gomb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
re:#22309: egyszer leteszteli a saját tesztkörnyezetében, vagy megkérdezi a játék kiadóját
-
Agyzuzo
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Akkor képzeld el úgy a Steam-et, mint a Windows-t: ott is ha uninstallálsz egy programot, csak elindítja a megfelelő parancsot, az után is szokott maradni szemét, ez mindig a adott program egyedi hibája. A Steam se működik másképp, honnan tudhatná hogy az a rengeteg játék hova piszkít, azt adott játék uninstallerjének kéne tudni.
-
-
DeFranco
nagyúr
(csak kérdezem tőled, mint moderátor: ez a diskurzus itt ON-nak számít, ugye?)
De, a Steam tette fel. A Steam-től vásároltam a játékot, a Steam-ben nyomtam meg az install gombolt, a Steam töltötte le a saját szerveréről a példányomat, "ő" managelte az installálást, ő szólt, hogy kész vagyunk, a Steamen nyomtam meg az uninstall gombot (máshol nem is tudtam volna) ő uninstallálta, ő szólt, hogy kész van, eltávolítva.
Ez egy keretrendszer dolga. Ezzel ellentétben nem távolította el a játék hely filejait (pedig én azt kértem szó szerint, és azt füllentette, hogy meg is tette).
Azt én értem, hogy ez egy 3rd party program, de ez engem nem kell érdekeljen, a Steam feladata lenne, hogy kiverje a fejlesztőtől vagy kifejlessze maga azt a megoldást, amivel a kliens tudja managelni a telepítés után az eltávolítást is.
---
Ha megfordítjuk a folyamatot, akkor ez olyan, mint ha pl. a GTA IV esetén nem tenné fel a GFWL-t vagy a Rockstar Social Clubot (vagy mit), nekem kellene rájönni, hogy az is kell, és kellene telepíteni kézzel. Ott természetes, hogy felteszi (ez a Steam előnye, nincs macera, csak egy gombot kell megnyomni, a többit intézi) legyen természetes, hogy le is szedi.
Még egyszer mondom, nem az Unity Player-ről beszélek (bár az sem tetszik, hogy fent hagyja, de morogva elfogadom) hanem az abban hagyott Rochard állományokról.
re:#22305: ez miért is nem megoldható? (hint: pl. a windows installer meg tudja oldani, nem az ujjamból szoptam)
-
Rent
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nekem Dota2-ként szerepel, van egy Dota2 és egy Dota2 test. 2 napja kaptam mailt ha jól emlékszem én is, hogy
"CONGRATUlATIONS!
YOU HAVE BEEN INVITED TO PLAY DOTA 2....."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
//////////////////
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
//////////////////
Mivel túlságosan sok cserélgetős hozzászólás született a topicban, ezért ennek külön topicot nyitottunk Steam Trade néven. Legyetek szívesek a továbbiakban ezeket ott lebonyolítani, ebből a topicból ugyanis törölni fogjuk őket, vagy extrém esetben akár szankcionálunk is.
//////////////////
Szintén külön topicban zajlik a GameCard-ok csere-beréje: Steam Game Card csere-bere
//////////////////
Nyílt topik a Humble Bundle és társainak is, legyetek szívesek oda fáradni, ha arra felé terelődne a téma: Nagy Bundle topik
- Tőzsde és gazdaság
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- BestBuy topik
- Packeta
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

DRM:SecuROM

Már csak azt nem tudom, hogyan lesz ebből a játékból steames játék.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De lehet válogatni:

eami