- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Pitterix #82749 üzenetére
"Kicsit olyan érzésem volt, mintha láttam volna már hasonlót," - a dán Q ügyosztály sorozat változata, 4 film készült már. Ha azok szintjét hozza, nagyon jó lehet.
(Adaptation of Danish crime novels by Jussi Adler-Olsen. Previously adapted as four Danish movies starring Nikolai Lie Kaas and Ulrich Thomsen as Carl Mørck / Carl Morck) -
Pitterix
őstag
Nyomozós krimi a jóféle fajtából.
Ez nálam nagyon betalált, hiánypótló sorozat a kategóriájában.Szerintem sikerült végig fenntartani az enyhe feszültséget, az izgalmat. van benn jó pár csattanó, ahogy személyes tragédia is. Természetesen nem szenved hiányt töltelék részekkel sem, de ez a mennyiség egyáltalán nem zavaró.
Kicsit olyan érzésem volt, mintha láttam volna már hasonlót, de nem éreztem bármiféle koppintásnak.
Nekem tetszett, s várom a 2. évadot.
Biztos lesz, aki gyengének fogja titulálni, de hát nem vagyunk egyformák. -
válasz
-FreaK- #82744 üzenetére
Ebből már mém lehetne.
Pedig sajnálom szegény Sonequa Martin-Green színésznőt, mert nem lenne rossz színész, csak az Star Trek Discoveryben borzalmas. Pedig előtte a Walking Deadben ő játszotta Sasha Williams-t is, s ott nem volt vele semmi baj. Sőt, kb rá sem ismerni.
-
-FreaK-
veterán
válasz
RetepNyaraB #82742 üzenetére
Ez elég sértő volt...
-
[HUN]NIMROD
senior tag
-
-
Ragnar_
addikt
Nem tudom vótmá-e, van benne néhány új jelenet az elején az előzőhöz képest. Továbbra is kíváncsi vagyok hogy mit sikerül kihozni egy Xenok a Földön sztoriból.
-
Narxis
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #82738 üzenetére
Engem nem fogott meg az a Dűne - Prófécia trailer alapján, asszem még bele is néztem az első részbe de ilyen semmilyen figuráknak tüntek a szereplők. Nekem nem kell egy szappanopera Dűne környezetben, persze biztos ennél azért több volt de a könyvben jártas emberektől azt hallottam, hogy pont az egyik legunalmasabb sztorit választották sorozatnak. [link]
-
-FreaK-
veterán
válasz
RetepNyaraB #82738 üzenetére
Nekem mind a kettő tetszik
Marmint a Dune és a Foundation sorozat.
Szekunder szégyen picsogasról egyáltalán nem ez jutna eszembe. Arról inkább az ST: Discovery -
válasz
Tyler Durden #82736 üzenetére
Szerintem rettenetesen ciki (de ezzel persze nem lóg ki a sorból). Szekunder szégyen picsogás vég nélkül. Egy szál lett egész érdekes belőle számomra - aminek jellemző módon semmi köze a könyvekhez.
De nekem a maga logikátlan és könyvgyalázó módján pl. a Dűne - Prófécia meg kifejezetten tetszett és az nem futott nagyot itt a topikban 🤷💩
-
válasz
Tyler Durden #82733 üzenetére
Kb. a nevek azonosak ahogy előttem is írták, de ez kb. jót is tett a sorozatnak. Ha a könyveket követi akkor kb. 80%-ban erős odafigyelés igénylő párbeszédek és monológok lennének, kb. megfilmesíthetetlen lenne. (remélem ez még nem spoiler)
-
-
válasz
Nagyon eltér a könyvektől, és emellett nagyon átírták a karaktereket, hogy a Bechdel-teszten biztosan átmenjen, de szerintem kifejezetten jó lett a Foundation sorozat. Ha sci-fi rajongó vagy, akkor ajánlott.
-
Narxis
nagyúr
válasz
A sorozat szerintem nagyon jó de a könyveket állítólag nem követi, csak a nevek stimmelnek.
-
Foundation mennyire ajánlott? Könyveket (még) nem olvastam, de tervbe van véve.
-
arcitec
addikt
válasz
Ragnar_ #82722 üzenetére
Ugyan már, nálam az "egyéb pontszámok" max tájékoztatás, a pontszámot azt én adom,
de az itt olvasott negatív kritikák nem reálisak az tuti, bár én nem értek hozzá...
A Gengsztervilág nálad meg jobb ...figyelni foglak.
Minhat azt írtad volna, hogy masterpice.
U.I : Ja, hogy az Andort végig bírtad nézni? Részvétem... -
dellfanboy
őstag
válasz
markknight #82727 üzenetére
sajna engem se, pedig az első kettőt imádtam, talán még a harmadikat is
-
markknight
veterán
Valahogy nem tud berántani ez az új Rick and Morty szezon. Nem is értem ezeket a pozitív értékeléseket imdb-n, csak csapongunk össze-vissza, sokszor fogalmam nincs mi történik. Túl van tolva ez a multiverzumos vonal és még csak nem is izgalmas.
-
negyven2
veterán
Foundation - Season 3 Official Trailer
Július 11 | Apple TV+
-
Most fejeztem be a Mayor of Kingstown első évadát. Nagyon durván behúzott, gyakorlatilag a 6. résztől ledaráltam egy kanyarra, mert annyira jó volt a történés. Különösebben nem szeretem a Jeremy Rennert, de ez a karakter nagyon fekszik neki. All in all aki szereti ezt a rendőrösdi, mafffiózósdi filmeket, kicsit ezzel a 90es évek vibe-al, azoknak maximálisan ajánlom.
-
Ragnar_
addikt
válasz
arcitec #82721 üzenetére
A 7/10 elég tisztességes egy magyar sorozatnak. A gengsztervilágot nem láttam, de ha imdb ponszámot nézzük, akkor jobb. De egyébként nekem pl. az Andor 2, egy 6/10, alig bírtam végignézni, pedig elvileg tetszenie kellett volna, mert az Andor 1 még olyan 7.5/10 volt nekem.
-
válasz
NeoPampalini #82716 üzenetére
Abban a korban ismerték a lángszórót. Keress rá a görögtűzre.
-
Tasunkó
őstag
válasz
NeoPampalini #82716 üzenetére
Nepotizmus, mert minél mellékebb szereplő, annál könnyebben előfordul vállalható színész, ami azt jelenti a főszereplők protezsáltak. Mondjuk épp a Hunyadi akár nem, mert jó testfelépítésű, tűrhetően néz ki, most ha még jó színész is lenne, és oda is kell találnia egy nagy produkcióhoz, akkorát már nem mernék álmodni. Rujder Vivien csak a Tóth Jánosos szűzkurva szerepben képes létezni, a Szilágyi Erzsébet meg egy odaadó nőnek van megírva, így az egész lényével ellentmond a szerepnek, hatalmas ökörnek kellett lenni aki kiválasztotta, de nyilván nem választották. De egy középszerű nyugati történelmi sorozatnak elmegy a maga 6 pontjával, ami gigászi eredmény.
Színházban azért lehetnek jók, mert itt is amikor a Törőcsik Franciska a szerb színésszel van egy jelenetben akkor jó, tehát a kollégák felhúzzák egymást, gondolom a színházban is jobban működik ez, viszont filmen gyakran egyedül veszi a kamera, és nekik kéne hozni az átélést, akkor meg összeomlanak. -
Ragnar_
addikt
válasz
grizlisandor #82711 üzenetére
A Hunyadi magyar teremékként kiemelkedő, de nemzetközi mezőnyben már annyira nem. Ami kétségkívül hibátlan az a látvány. Egy nézhető cucc, vannak jó pillanatai, jó színészi teljesítmények, mondjuk azt nem hiszem, hogy bármikor újranézem, Imdb 7.6/10, én 7/10-re értékelném elfogultsággal.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #82715 üzenetére
Ez is valami hazai sajátosság, mert egy rakás brit/amerikai sorozat van tele színházi színészekkel (leginkább britekkel), akik egyszerűen zseniálisak. Hogy ez itt miért nem sikerült...
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
arcitec #82713 üzenetére
Persze, ha úgy nézzük, hogy full fantasy, akkor nem rossz, de na.
Színházban sokkal jobbak ezek a színészek.
Értem, hogy ez egyáltalán nem akart történelmi sorozat lenni, de pl. amikor a várnai csatában
, ott nem kicsit felvontam a szemöldököm. WTF????a husziták lángszórót használtak De lehet, hogy csak azért vagyok túl szigorú a sorozattal, mert a feleségem töritanár.
@82714 pécsimunkás:
Ezt megelőzően az utolsó, jó magyar sorozat az Aranyélet volt szerintem. Bár igaz, hogy nem sűrűn nézünk hazai produktumokat.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #82712 üzenetére
Éppen az a baj, hogy ezek mind színházi színészek, és úgy is játszanak, pedig sorozatban/képernyőn TV- avagy moziszínészetet kéne előadni, nem színpadit.
-
arcitec
addikt
válasz
NeoPampalini #82712 üzenetére
Teljesen másképp látom - mint itt sokan mások is - szóval szerintem igen is izgalmas nívósan elkészített film, az esetleges hibái ellenére is, de manapság lehet mutatni sokkal jobb filmet....
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
grizlisandor #82711 üzenetére
Nem is lesz jobb, ne aggódj.
Sajnos, akárcsak az Aranybullában, itt sem bírták ki, és muszáj volt amazont csinálni a főhős nőjéből, van itt minden, csatában megjelenéstől (természetesen teljes páncélzatban) a kivégzés végrehajtásáig. A párbeszédek elképesztően gagyik, érezhető, hogy a cél az volt, egyszerre két mondatnál többet ne beszéljen senki, lehetőleg azt is faék egyszerűséggel, tömören. Karakterfejlődés nulla, mondjuk az vicces, hogy Hunyadit ilyen menő csávóként sikerült ábrázolni, modern hosszú hajviselettel, meg hogy "korhűen" gyakran félmeztelenül, feszítve ül a lóháton. A mellékszereplő Vladék sokkal érdekesebbek.
Sokan panaszkodtak a "túlzott" pucérkodásra, igazából az egyetlen dolog, ami miatt meg tudom érteni, az az, hogy semmit nem tesz hozzá a sztorihoz az esetek 90%-ában, egyébként nem volt zavaró, ugyanez ment a GoT kapcsán is. A látvány amúgy rendben van, a jelmezek jók, látszik, hogy sokkal több pénzt öntöttek bele, mint az Aranybullába, csak hát semmi extra. Pedig a színészek jók, legalábbis többüket láttam már színházban, viszont valamiért kamerán keresztül "nem jött át" az élmény. -
grizlisandor
veterán
4 rész után ez a Hunyadi, engem eddig egy Barátok Közt-re emlékeztet, ami meg van szórva egy csipetnyi The Last Kingdom(Utolsó királyság).
GoT-hoz hasonlítani eddig nem lehet, Hunyadi nagyon steril. -
bagyulajuve
addikt
válasz
dellfanboy #82709 üzenetére
-
Tasunkó
őstag
válasz
dellfanboy #82707 üzenetére
Most a Zero, Zero, Zero-t néztem meg. Drogbiznisz. Talán hibátlan, ami némileg meglepő a Canal+-tól. Kár hogy csak 1 sorozat/8 rész.
-
-
-
Ijk
nagyúr
Better Call Saul
Az első évadnál járok, mindig hátrapakoltam a nézőlistán mert középszerű spinoffra számítottam, de nagyot csalódtam. Kellemesen. Nagyon tetszik ez a sorozat, természetesen Breaking Bad nélkül is tökéletesen megálló széria. A fényképezés meg egészen zseniális, képi világban is első osztály.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Bad Pritt #82699 üzenetére
Ezeket már mind megválaszolták korábban, van amit ráadásul többször többféleképpen.
Akkor ezekről én lemaradtam. Képregényeket és alternatív könyveket nem olvasok, csak a filmek vannak. És még mindig simán megnézném hogy lett Hadleys Hopeból az Alien történései után Xeno kaptár királynővel. Egy Romulus szinten nézhető Aliens spinoffot simán ki lehetne hozni belőle szerintem. Egy Hadleys Hopeos Alien filmet inkább néznék Camerontól, mint a következő Avatart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged