- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rák
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Farkassacred #81697 üzenetére
Ez valid, csak a kommentje nem erről szólt, hanem a szokásos, jajmelegek vannak a sorozatban fujfuj baromság.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Lajmund #81696 üzenetére
Ezzel a képpel mi a célod?
Mármint a homofób hülyeségen túl. A sorozatban totál ugyanúgy öltöztetik, mint a játékban (és ott is férfias volt, konkrétan Joelt majmolta), ugyanolyan a haja, sminkje, a szövegkönyve viszont nem stimmel, és részben emiatt rohadtul nem illik hozzá a szerep és nem tudja átadni a karaktert.
-
Lajmund
őstag
válasz
thomeef #81691 üzenetére
Egyszerüen szürreális hogy egy ilyen jó sorozat alapot ilyen minöségben igy szétbarmolnak és fullba nyomják ezt a szart. Hbo-nak pedig olyan jó életszagu sorozatai vannak és mentesek nagyjábol ettöl a tultolt egészségtelen hülyeségtöl erre ez... Egyszerüen nem értem. De nem csak én hanem az egész világ. Elég megnézni mi megy a közösségi oldalakon appokon nincs olyan normális ember akinek tetszik. Engem tényleg nem érdekelnek a melegek de ebben a formában többet ártottak a támának mint amennyi embert elérzékenyitenek. Mint pl engem eddig leszartam a leszbiket de most már jobban ki vagyok élezve erre a baromságra az ilyen témákra. Vagy ez lenne a cél? Forditott pszichologia? Nem tudom de azt igen hogy ez a sorozat ami lehetne über király inkább über nyomi lett. Gratulálok HBO
-
k-adi
nagyúr
válasz
Narxis #81627 üzenetére
Örülj neki, hogy nem játszottál a játékkal, mert akkor duplán idegesítene ez a miscast.
De ha eltekintek a játéktól, önmagában is rossz a casting Ellie esetén, egyszerűen béna színészinő. Abby-t még nem ismerjük, ha "nem a játékot vesszük alapul", még akár lehet jó színészi képességgel áthidaló karakter.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Janaboy #81655 üzenetére
Nem is értelmezhető a kérdés szinte... Ha alapul vesznek egy játékot és abból adaptációt készítenek bármilyen formában, akkor egyértelműen illik minél hűbbnek lenni az alkotáshoz.
Ha a játékban a lány izmos, mert a körülmények megkövetelik és az agressziója a történet szempontjából FONTOS lesz, akkor ne castingoljanak már be egy cukifejű csíra lányt.
Ha a játékban a főszereplő lány számtalan drámai helyzeten megy keresztül amit közvetítenie kell az arcmimikáival a néző felé, akkor ne egy betonarcú színészkedni képtelen gyereket castingoljanak be erre, hanem valaki olyat, aki egy kicsit is hasonlít a játékbeli lányra ÉS mellé még egy picit tud is színészkedni is. Itt, egyik se valósult meg, persze, hogy felháborodás van.
Tehát a kérdésedre a válasz: nem az a jobb, hanem az lenne az elvárt. Értem én, hogy van ilyen hogy alkotói szabadság, stb.. de annak is megvan a mértéke. Egy bizonyos szint után már önmaga paródiája lesz, mint ez a nyomottképű Ellie
Nyilván nem véletlen olyan a játékbeli karakter, mint amilyen - ha nem tetszik a sorozat készítőinek, oké de akkor csináljanak mást, mert ha ráteszik a nevét a sorozatra akkor jó volna ha legalább megnézték volna miről is csinálnak adaptációt, mert így olyan érzés mintha hallották volna hogy nagyon menő ez és akkor csinálnak egy temus walking dead-et belőle
-
Ellia
addikt
válasz
pècsimunkás #81682 üzenetére
Rakat pénzt igen, de, ha tartják magukat az ígérthez, hogy ténylegesen a könyveket követik akkor lesz benne rengeteg eltérés is. Meglátjuk.
-
válasz
Tyler Durden #81683 üzenetére
6/10
-
The Bondsman-t nézi valaki? Vélemény róla?
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Bad Pritt #81681 üzenetére
Nem èrtem egyebkènt ezt a Harry Potter sorozatot.
Ott vannak a filmek. Az is egy sorozat, ès látványos, jól sikerült filmek.Pontosabban èrtem: egy rakat pènzt fog termelni èveken át a kèszítőknek.
Majd ha elkèszül az utolsó èvad is, akkor majd egyben megnèzem.
Jól meg is fogok öregedni addigra... -
Bad Pritt
félisten
Amúgy Harry Potterre visszatérve: most a Warnernél ott a lehetőség, hogy a modern filmtörténelem leglegendásabb castingját meglépjék és Tom Feltont kérjék fel Lucius Malfoy szerepére.
Na ez garantáltan elfeledtetne minden más hírt a sorozat körül.
-
S e t h
nagyúr
Elkezdtem a last of us második évadát, pedig homokszemeket is számolhattam volna.
Az adaptáció alapján megnéztem nem Uwe Boll rendezte-e.
-
markknight
veterán
Ez a Daredevil úgy paródia ahogy van.
A sorozat címe lehetne inkább Murdock, kb ennyit szerepelt benne a szuperhős. És hát nem is tudom, béna az egész. Az, hogy Fisk a polgármester azt nem is kommentelem, a főhőst az utolsó csöves is szinte agyonveri, mindig csak egy hajszál választja el őt a győzelemtől, Punisher is nerfelve lett, jól megrakták a mostani részben. Az egész egy unalmas, ugyanazon karaktereket mozgató, lagymatag valami. Szegény Cox-nak pedig már nem áll jól a ruha, úgy néz ki benne mint egy idióta. Egyszerűen nem tudom komolyan venni ezt a sorozatot. 10/6 -
NyalokAA
aktív tag
Tlou s02e01
Nem emlékszek már az 1. évados élményekre , de itt és most Ramsey kisasszony borzasztóan fáj. Sajnos kritikán aluli minden téren. Ellie karakteréből semmi nem jön át a képernyőn . Kínos lesz , ha az egyik kedvenc játékom sorozat adaptációját félbe kell hagynom , de ez a “hódpofa” szinte taszítja el az ember tekintetét. Inkább nézem a díszletet
( és sajnos nincs is másik arca csak ez , vagy jól rejtegetik a hatalmas színész kvalitást )
Isabela 1.rész alapján meg telitalálat Dina szerepére ami még rosszabbá teszi az egészet.
Itt egy kis Ellie. Semmi spoiler . Aki nem értené mit keres ott Ashley Johnson . Ő volt Ellie mocapja a sorozatban pedig az anyját játszotta -
Tasunkó
őstag
válasz
Janaboy #81655 üzenetére
A Playstationon is idegesítő volt a kiscsaj, de ott oscar-díjasan vezették ahogy fokozatosan megtörik az események alatt, és egyre inkább részvétet ébreszt, meg jellemfejlődése is volt. Az jó buli ha hasonlít, vagy ugyanaz mint a játékban, amolyan ziccer, hülye aki kihagyja. Ahol felfogták hogy mit kéne átvinni a filmbe, az a Fallout. De ez a kettő jó filmanyagok, a többi pl.Borderlands az csak megbukni tudott, mert annak a játékban is a B kategóriás posztapokaliptikus kliséfesztivál a sztorija, vagy a God Of War, úgyszintén reménytelen. Azt látni, hogy nem abban gondolkodnak mit lehetne abból az alapból csinálni, hogyan átírni, fejleszteni egy nagy műbe, hanem hogyan tudnák felmarketingelni az eddigi népszerűségét.
A 2. sorozatról azt mondják, Pedró viszi az összes jelenetet amiben megjelenik, abból sejthető hogy Ellára nem jól írtak, mert annyira azért nem rossz, hogy néha egyet el ne vigyen. -
válasz
pècsimunkás #81675 üzenetére
Most néztük a
2. és 9. (9.nek csak az első pár része jó, majd unalmas lesz) évadot, ezek tűrhetőek voltak.
7.-et is meg akartam nézni, de végül nem hangolódtam rá a politikai témára. -
Louro
őstag
válasz
pècsimunkás #81672 üzenetére
AHS? Évadok nem függnek össze. Így talán jó is lehet.
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok.
2 hèt szabin vagyok, èdesanyámnál.
A Kiút sorozat 1-2 èvadát megnèztük januárban , holnap vègzünk a 3.- al.
Tudnátok valami jobb horror, krimi, bünügyi sorozatot ajánlani, ami 1-2 èvad, 10-20 rèsz. -
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki mikor jön ki a Feketelista 4. évada szinkronosan?
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
radi8tor #81659 üzenetére
Igen, de közben meg arra gondolok, hogy akkor láttam a játékot, ugyan minek nézzem meg a filmet, ha egy az egyben ugyanaz!?
Mondjuk a Last of usban pont az a nehéz, hogy ott tényleg a történt az szinte másolat, de a szereplőket már nem hozták vele.
Kíváncsi leszek ezek után hogy a többi játék adaptáció hogy lesz. Pl Horizon vagy God of war -
Bad Pritt
félisten
Tökéletes választás Piton szerepére egy fekete színész, mert így remekül ki tudják hangsúlyozni, hogy a varázsvilágban a felsőbbrendűség gondolata nem egy olyan könnyen definiálható különbségből fakad, mint a bőrszín, hanem egy szabad szemmel nehezen észrevehető sajátosságból, mint a mugli vagy varázsló származás.
-
válasz
Narxis #81661 üzenetére
"Most nem azért de a könyvben arról volt szó, hogy ellenezték a muglikkal való keveredést, semmi köze nem volt a bőrszínhez"
Igen, itt van az eb elhantolva. A filmekben mindenki fehér volt, ezért úgy lehetett kirekesztésről, meg vélt felsőbbrendűségről beszélni, hogy fel sem merült semmilyen "hétköznapi" rasszizmus, vagy egyéb áthallás. Ezzel amúgy alkalmat adtak az átlag olvasónak/nézőnek, hogy kívülről tudja szemlélni a problémát, még akkor is, ha a valós életben egyik vagy másik oldalon érintett. Most viszont visszatér a hétköznapi "színdinamika", és így a nézők is töprenghetnek, hogy a konfliktust akkor most a hétköznapi rasszizmus okozza, vagy van valami mélyebb ok. (Az természetesen lehetséges, hogy minden sorozatepizód elején kiírják a képernyőre, hogy a szereplők kinézete neme, életkora, stb. véletlenszerű, ezért senki ne tulajdonítson neki semmilyen értelemben jelentőséget.)(Könyvekben állítólag manapság divat, hogy nem írják le a szereplők kinézetét, és/vagy egyéb tulajdonságait, hogy mindenki olyannak képzelhesse őket, amilyennek csak szeretné. Lásd pl. Ann Leckie "Mellékes" trilógiáját, ahol még a szereplők neme is homályban marad.) Viszont ez szerintem egyszerűen elvesz a sztoriból (v.ö. Asimov: Te hazug!). És persze ezt mozgóképen amúgy sem igazán lehet megvalósítani...)
-
-
Én is olvastam a könyveket viszont nem látom bele ezeket dolgokat. Ha csak fele olyan jó lesz mint Alan Rickman akkor már rendben van, azért ez sorozat lesz nem film, nem muszáj, hogy Oscar díjas alakítás legyen.
Most nem azért de a könyvben arról volt szó, hogy ellenezték a muglikkal való keveredést, semmi köze nem volt a bőrszínhez, valószínűleg volt sok fekete követője is Voldemort-nak. Nyilván van egy párhuzam de ettől még ez nem a bőrszínről szólt.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Janaboy #81655 üzenetére
Szerintem ez lényeges szempont, de nem szabad, hogy ez legyen a legfontosabb.
Mikor bedobnak egy szerepre a fanok egy random színészt, hogy hát tök ugyanúgy néz ki mint a karakter, miért nem ő játssza? Aztán utánanézek, és valóban hasonlít, ami tök jó, de világ életében ZS kategóriás filmekben alakított ZS kategóriás szerepeket. Akkor inkább játssza el valaki olyan, aki kevésbé hasonlít, de legalább el tudja játszani a megírt karaktert.
Ha ez a kettő összejön, hogy egy jó színész nagyon hasonlít a karakterre, persze az a legjobb kombó. Ha meg egyik sem.. -
válasz
Narxis #81656 üzenetére
"Aztán most sokan ki vannak akadva a Harry Potter sorozatnál, hogy Piton fekete lesz. omg és?"
0. A filmes szereposztásban pont úgy néz ki, ahogy a könyvben le van írva. (Azaz aki olvasta a könyvet, annak nagy váltás lesz.)
1. A karakter (fehér?) kölyköket fog terrorizálni, ami nem néz ki jól.
2. Van az az affér James Potterrel, ami így elég kétértelmű lesz.
3. Hogy fog beilleszkedni a "nácik" közé?
Netes visszhangok szerint a fekete közösség sem lelkesedik igazán ezért a húzásért, szerintük is kb. bármelyik másik szereplő lecserélése jobb választás lett volna. (Persze kérdés, hogy kiket válogatnak a többi szerepre.) -
válasz
Janaboy #81655 üzenetére
Szerintem az a jobb ha nem ragaszkodnak foggal-körömmel az adaptációhoz mert a színészek válogatása is része az alkotói szabadságnak. Nyilván ez elsülhet jól is vagy rosszul is de a görcsös ragaszkodásnak én nem látom értelmét.
Aztán most sokan ki vannak akadva a Harry Potter sorozatnál, hogy Piton fekete lesz. omg és? Szerintem sokkal nagyobb baj, hogy amikor a Warner Brothers terveiről olvasgattam akkor szinte csak a reboot-ok és folytatások voltak, 0 új ötlet. Gyűrűk Ura, Harry Potter, Marvel és DC. Ezek lettek a filmek és sorozatok. Mondjuk sorozatoknál azért talán mindenki megtalálja a magának valót de nagyon dominánsak lettek ezek a franchise-ok.
btw. sok ember fejében szerintem ingyen "lakik" a woke mert mindent ebből a szemszögből ítélnek meg, nem is tudnak már woke nélkül gondolkodni.
-
Janaboy
Topikgazda
#kibeszélő
Amúgy szerintetek a játék adaptációknál az a jobb, ha teljesen alapul veszik a játékban lévő szereplőket, amikor színészeket választanak?
(most elengedve a woke dolgokat) -
Én úgy látom, hogy a hoteles azért a legalacsonyabbra értékelt, mert hogy woke-nak van benézve. Miközben épphogy kritizálja azt, hisz pl maga a főszereplő is felhozza hogy mennyire abszurd ez a szereposztás. S ugye ez csak a jéghegy csúcsa. Mert ez a futószalagos ostobán kreatív filmgyártásról és egy skatulyából kitörni vágyó színészről szól. Aki mégis áldozatává válik az iparnak. Hasonló a témáról szól az American Fiction című film, csak írott irodalommal.
-
Louro
őstag
válasz
lezso6 #81651 üzenetére
Szerintem a hoteles lett a leggyengébb. Az Eulogy erőssége szerintem abban rejlik, hogy egy kis oda nem figyelés, hirtelen harag mennyire rossz irányba tudja vinni az emberi életeket
. A Callister-es epizód pedig inkább a nosztalgiára épített. Bár egész jól folytatták az ott megkezdett sztorit.(a levél a földön) Többi minimálisan, de hozta, amit én várok a sorozattól. Persze nem annyira sokkolóan, mint az első 2-3 évad. De a 6. évadot messze felülmúlta.
-
Black Mirror S07
VÉGRE. Vagyis, igazából lehet csak a 5-6. évad volt gyenge. Itt visszatér ez a morbid feketekomédia jelleg, azaz egyszerre nyomasztó és röhejes, vagy épp váltakoznak ezek. Erős lett ez az évad. Vagy csak engem kapott el jó hangulatomban?
Egyébként aki panaszkodik, annak halkan megsúgom, hogy az összes részt ugyanaz a Charlie Brooker írja, szinte mindig, általában egyedül.
S07E01 Common People
Na ez a klasszikus Black Mirror. Amikor adott egy csodatechnológia, amit a társadalom alsó osztálya önerőből nem engedhetne meg magának; de érzelmileg belekényszerül a lehetetlen döntésbe; a szolgáltató cég pedig kifacsarja, mert szent PROFIT. Ez talán a legmorbidabb rész. Az elején kicsit kiszámítható, vagy legalább is én kb tudtam mi lesz a vége, de az odáig vezető út, na az kemény.
S07E02 Bête Noire
Erről nehéz spoiler nélkül beszélni. A lényeg, hogy már az elején nagyon jól adagolja magát.
A vége zseniális.A legelején én azt hittem, hogy rosszul emlékezik vagy megőrült Maria (főszereplő feka csaj), majd az emailes részeknél már azon agyalsz, hogy Verity (pszichopata fehér csaj) egy nagyon ügyes hacker. Viszont amikor már az emberek tudatát hackeli, hogy nem létezik a mogyoróallergia, akkor jön az igazán nagy WTF érzés. Verity ugye elmondja, hogy az első dolga volt a világ császárnője lenni, illetve után volt minden is, de végül ráunt, s ezért indította a bosszúhadjáratát. Ebből következtethetünk arra, hogy valójában nem is volt ő geci rohadék mindig, hanem a korlátlan ideig tartó korlátlan hatalom rontotta meg, s végül csak a bosszú maradt. És miután Maria csodálatos módon megszerzi a divájszt Verity-től, mi az első dolga? Hogy a világ császárnője legyen, s kezdődhet az egész elölről... S07E03 Hotel Reverie
Ez már kevésbé Black Mirror, de kifejezetten érdekes rész. Én a mai filmipar allegóriájaként néztem, s ebben az értelemben nagyon szórakoztató tud lenni. Benne van minden probléma, ami a remake-kkel kapcsolatos, pl hogy a fehér férfi castra végül csak egy fekete női színészre telik, ami a filmkészítők szerint "zseniális" szereposztás.
Vagy hogy mennyire technológiával akarnak megoldani mindent, low effort vagy épp kapkodós módon. És hát ugye mekkora pofáraesés lesz belőle. S az se egy elhanyagolható témája, hogy miképp válhatnak áldozattá maguk színészek az adott kor normái miatt, beleértve természetesen a film jelenét is.
S07E04 Plaything
A Bandernatch univerzumában játszódik, inkább szórakoztató mint intellektuális. Viszont iszonyatosan szépen fényképezett epizód, nagyon erős atmoszférával, részemről mindenképp ajánlott.
S07E05 Eulogy
Szvsz a leggyengébb rész, mármint legkevésbé Black Mirror. De egyáltalán nem rossz, sőt, itt egy személyes drámát göngyölítenek fel, nem akármilyen módon. Ezt a történetmesélés módja, teszi érdekessé, erőssé; ahogy finoman kapjuk meg az információkat. De amúgy meg elég klisé szvsz. Mégis ez majdnem a legmagasabban értékelt epizód, ami számomra wtf.
S07E06 USS Callister: Into Infinity
Ez a negyedik évad első epizódjának folytatása, közel 8 év után. Habár azt régen láttam, s nem frissítettem fel magamban, ez folytatás leginkább a vicces, szórakoztató kategóriába tartozik. Mondanivalót nem találtam benne. Mindenesetre nem bánom, ha lesz ebből harmadik rész is.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Ryder62 #81635 üzenetére
Célkeresztben az volt hogy a woke-bibliában leírt igét betűről betűre visszamondják, közben elfelejtettek filmet csinálni. Ha azért csinálják mert rettegnek a wokevizíciótól, akkor még meg szoktam nézni, de itt eminens wokeministránsságról tettek tanúbizonyságot, azt csinálják nélkülem.
-
Rigormortiis
veterán
Nagyon szerethető karaktereket kaptunk benne. Az egyetlen, aki kiverte a biztosítékot, a végén ő is milyen jó fej volt
Szerencsére mindenhol mocsok népszerű, készül a második évad és nem bánnám, ha jogok terén megegyeznének a Crichton örökösökkel és akkor legalább lehetnének benne cameók
-
itroh
tag
Gyerekek nálam a Pitt elérte, hogy 5 óra várakozás a traumán idegbetegség nélkül lecsúszott. Imádtam. Mármint nem a traumát, a magyar eü még mindig okádás, de láttam itt is a hatalmas munkát benne. Visszatérve a sorozathoz, az utolsó rész végén én is a csapat tagja akartam lenni. Persze némely téren nagyon mai/woke a sorozat, de amikor lement a műszak megöleltem volna mindet. Zseniális.
-
WayneGace
őstag
válasz
markknight #81637 üzenetére
A hollywoodi stúdiókat nem úgy kell nézni, mint egy önálló profitorientált cég, hanem úgy, mint a CNN-t vagy a The New York Times-t.
-
Lajmund
őstag
válasz
Ryder62 #81635 üzenetére
Meg az elején az a keménykedés a kétszer akkora izmos komával is fájdalmas volt. Meg azok a vágoképek amikor szigorúan néz a nagy kalács képével mint egy hormonzavaros nem is tudom mi. Erőltetett erőlködés az egész. Borzasztó! Valóságban mekkora a valószínűsége hogy 2 19 éves lányka jobban tulél bizonyos helyzeteket mint egy meglett tapasztalt harcos? Ugyanmár szánalmas az egész. Azért bosszant ennyire mert jó is lehetne de inkább ezt választották helyette. -
Bad Pritt
félisten
válasz
KISDUCK #81632 üzenetére
Biztos vannak nála népszerűbbek a fiatalok körében, de szerintem jelenleg vele lehet a legszélesebb közönséget elérni. Mindenki ismeri, mindenki szereti, ahogy írod jó a vibe körülötte. RDJ volt ilyen 10-15 éve, tiniktől a nagymamákig mindenki odavolt érte és még a férfiakat is megnyerte magának a lazaságával.
-
Janaboy
Topikgazda
Amúgy a Hotel Reverieben ez a férfi szerep helyére beugorva nekem is fura volt, mármint nem lett volna gond ha valahogy változtatják a castingot, de valahogy nem volt kerek.
Meg mondjuk voltak lyukak a sztoriban is.Összességében nem tudom, hogy ez a rész miért vagy mitől volt 'Black mirror' attól függetlenül, hogy megvoltak a maga hibái.
Mondjuk ilyen szempontból az Eulogy sem tudom mitől lenne Black mirroros rész. -
markknight
veterán
válasz
Ryder62 #81635 üzenetére
Én amúgy nem is értem miért nem táncoltak ki belőle az alkotók, hiszen a facebook bejegyzések 90%-a is ettől ég. A másik, hogy a Harry Potternek ugye megvan a castja, ott meg inkább ki is kapcsolták a megjegyzéseket, én meg elgondolkodtam, hogy akkor ezek a sorozatok most kinek készülnek? Maguknak? Aztán csodálkozik a Warner, hogy milliárdos veszteségeik vannak és le kell építeni a fél cége.
-
Ryder62
őstag
válasz
Nordic #81633 üzenetére
Cailee Spaeny kiköpött Ellie, de feltételezem szexuálisan nem zavarodott vagy legalább tudja a saját nemét ezért nem kellett.
Brutális félre castingolás történt anno a woke oltárán.
Jó, most képzeljétek el a második season első epizódját Pedro Pascallal mint Joel és Cailee Spaeny-el mint Ellie.
Egy-egy jelenet kb úgy nézett volna ki mintha a játékból lépett elő. De nope, helyette itt van dudaorrú budget Ellie.
Lajmund:
Az a beszólas tényleg kellett, mikor másztak be az ablakon, hogy "bízzuk inkább a férfiakra?". Szánalmas ez a girl power puffogtatás, hogy pusztulna már ki ez a felfogás a filmekből, mert már rohadt unalmas. -
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Bad Pritt #81616 üzenetére
Az a legrosszabb az egészben, hogy Ramsey külseje az elsődleges probléma, hanem hogy jó színész. A GoT-ban kapott egy hisztis tini szerepet, ami jól állt neki, de itt nem ezt kellene megformálni, hanem egy igencsak komplett karaktert amihez kevés, ezáltal semmi nem lesz hihető. Képtelenség, hogy pl a játékban lévő nagy drámai pillanatot(szerintem mindenki tudja mire gondolok), hitelesen el tudja majd játszani. És ráadásul az Alien: romolus főszereplője is állítólag volt válogatáson annak idején, de nem kellett...
Biztos túl hasonló lett volna külsőre, azért nem felelt meg
-
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #71245 üzenetére
Majdcsak egy az egyben leírhatnám újra a 6. évadhoz írt kritikámat
"Hajjaj. Próbálom visszafogni magam de ennek semmi köze ahhoz aminek a Black Mirror indult. Nevezetesen a technológia, jövő lehetőségei és árnyoldalai."
Gyakorlatilag ebben az évadban már semmi nem volt ami jövőbe mutató, csak az épp aktuális trendeknek (Elon Musk agycsipje, AI videók stb) csináltak egy-egy részt. Meg hát csomó újrahasznosított tech az előző részekből.Nagyon érződik hogy kifogytak az ötletek.
Talán az 5. rész volt a legjobb, de az is csak a drámai sztori felvezetése miatt. A technológia része semmi új, jó 2 éve jelent meg a Viewfinder nevű játék ami ugyanez a mechanika.
Szóval ez az évad is a futottak még kategória. De nem is hiszem hogy valaha visszatérünk a 3. évad szintjére.
-
válasz
Pro Koryak #81628 üzenetére
Ja hát idegesítő azt írtam én is de itt a kinézete a vita tárgya szerintem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Pro Koryak #81628 üzenetére
Te melyik bolygón élsz? Pedro Pascal jelenleg a no. 1 hot guy ezen a Földön.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Narxis #81627 üzenetére
Nekem is kimaradt a játék, de akkor is k.rva irritáló a csaj, az 1. évadban is értetlenkedett meg játszotta a fejét, meg most is, ecccerűen ütném amíg mozog
ja meg minden 5. mondata valami káromkodás.
2.é 1.e: pedro pascal mint jó pasi...nem tudom mit szívott az író, de nagyon
az.
-
Gyerekek én nem érzem ezt az Ellie dolgot akkora problémának de nekem kimaradt teljesen a játék lehet azért.
-
Tasunkó
őstag
Az 1-es Last Of Us -ban elég sokat elmesélt a Mazin/Druckmann páros arról hogy mire képesek, a 2-t már érdeklődés hiányában meg se nézem. Szegény Pedro Pascal-t nézni ahogy keservesen sóhajtozva próbálja eljátszani 48 másodpercben tizenvalahány játékórányi vívódását, mert kell az idő arra hogy gyalogoljanak, meg melegek termesszenek epret.
-
paatrick
őstag
remélem nem bannolnak, pont tegnap jött szembe
Részemről a Last of Us 2. évad off. A 2. játékot kb 2 óra után kikapcsoltam és elég is volt belőle örökre, a sorozat 1. évada közelébe se volt a játék első részének szóval mit várhatnánk ezután a 2-3. évadtól...
-
markknight
veterán
válasz
NyalokAA #81622 üzenetére
Én ezt fotóztam ki haveromnak a mostani részből: https://imgur.com/a/JQROgM8
Bár szerintem aki most Abby-t játssza ő is jó lenne. -
NyalokAA
aktív tag
válasz
markknight #81620 üzenetére
Ezt annak idején valaki a válogatáson csúnyán elnézte , de most már viszi őket a lavina
Fél időben még simán cserélhetnek főszereplőt. Láttunk már példát hasonlóra.
Bella Ramsey jópofa meg aranyos volt a Gotba , de ide 100 másik jobb színésznőt is találhattak volna. Egyre férfiasabb meg non bináris meg csaja van ?
Simán húzhat egy Ellen Page-t a következő 3-4 évben. A részt még nem láttam , de egy képet igen ahol ülnek Dinaval és borzasztó a kontraszt.
+ csalódottan vert pofon a valóság , hogy 7 részes az évad. Múltkor jöt cikk , hogy már előkészítik a 3. évadot. Miből gondoltam bután , de közben megvilágosodtam , hogy a 2. játék történetét 3 évadra akarják széthúzni
Kinek a papp kinek a pappné , de egy Ella Purnell számomra hitelesebb lenne. -
thomeef
őstag
válasz
markknight #81620 üzenetére
"Maga a sorozat, a hangulat, az szépen össze van rakva."
Igen és ez a legrosszabb benne. Mert ha minden más is el lenne benne cseszve, vagy bármelyik másik casting. De nincs...Így még vérlázítóbb
-
markknight
veterán
válasz
thomeef #81618 üzenetére
Ó, nekem ne ecseteld
Szinte rosszul vagyok minden jelenettől amiben felbukkan, mert olyan szinten hiteltelen, hogy arra konkrétan nincsenek szavak. Borzalom és még egy lapáttal tesz rá mikor Dinával egy jelenetben szerepel. Maga a sorozat, a hangulat, az szépen össze van rakva.
-
thomeef
őstag
válasz
markknight #81612 üzenetére
Jah tök király hogy csak a főszereplőt nem lehet komolyan venni
Csak a játéktörténelem (ha nem a filmes történelem) legkomplexebb karakterét kéne eljátszania úgy hogy nincs szája, összevissza állnak a fogai, pici bogyó szemei vannak szempilla nélkül. Nah így közvetíts a nézőnek érzelmeket. Ez egy Breaking Bad szintű alkotás lehetett volna, és nem áll messze tőle, de így esélye sincs.
#81616Bad Pritt Szerintem is tök jó mindenki, Bellát leszámítva. Nem mondom hogy tökéletes, de nem is kell annak lennie.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #81609 üzenetére
Azt már nagyon rég lehetett tudni, hogy a sorozatban nem lesz izomkolosszus és máshogy fogják felépíteni a karakterét.
Amúgy szerintem amilyen felzúdulás volt az első évad előtt Ellie castingja miatt annyira telitalálat most a második évadban mindegyik fontosabb karakter.
-
The Last of Us S02E01
Ellie . Amúgy érdekes, hogy olyan sok minden nem történt ebben a részben de mégsem unatkoztam, elröppent gyorsan ez az 1 óra.nagyon idegesítő lett -
Louro
őstag
válasz
markknight #81602 üzenetére
Secret level igazából csak egy gémer trailer összefoglaló. Én nem éreztem, hogy több lenne annál.
-
Juhaszatti
addikt
"aztán ott a férfi szerepére nőt castingolunk téma ami nálam kiveri a biztosítékot"
Meg is lepett amúgy, hogy pont ezt a jelenséget pécézte ki ez a rész, és ennek állított görbe tükröt. Mint ahogy az első rész a szolgáltatások egyre pofátlanabbá váló díjcsomagjainak. Bevállalós, főleg a Netflixen.
Látszik hogy ugyanaz írja a részeket az első évadtól kezdve, elég szabad kezet kapott. -
k-adi
nagyúr
válasz
Janaboy #81603 üzenetére
Nos, a Hotel Reverie hosszú és unalmas, kiszámítható volt, aztán ott a férfi szerepére nőt castingolunk téma ami nálam kiveri a biztosítékot, stb stb.. Awkwafina se a kedvencem..
Ami a a Plaything-et illeti, láttunk már hasonlót és az is túl lassan építkezett, a lúzer anti-szoc kockával nem tudtam azonosulni mint néző, na a végén lévő katarzis is olyan felemás volt - nekem. De ha választani kéne a 2 rész közül, inkább a Plaything akkor már
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Janaboy #81603 üzenetére
A Plaything szerintem nem volt rossz.
A Hotel Reverie legnagyobb hibája meg szerintem a hossza volt. Kicsit megijedtem attól is mikor láttam hogy Awkwafina az egyik főszereplő, bármiben láttam eddig, piszok idegesítő volt. De itt szerencsére nem különösebben volt az. Valóban az évad leggyengébb része, de az előző évadokban akadtak ennél gyengébbek is. -
-
k-adi
nagyúr
válasz
gyuromoj #81226 üzenetére
Fekete tükör
Black Mirror (2025)
season 7 finaleHát, hát, hát. Lehetett volna ez sokkal jobb is. Olyan ez, mint a híres népmese: sokat akart a szarka, nem bírta a .... az első 2 epizód (Common People, Bête Noire) még egész korrekt, utána lemegy nullára a következő kettő (Hotel Reverie, Plaything), majd jön egy egész érdekes (Eulogy) és egy egész érdekes záró (USS Callister: Into Infinity) epizód. Így összességében véve eléggé hullámzó, vegyesek az érzések az évaddal kapcsolatban. Régóta Black Mirror nézőként, többet vártam. Na sebaj, majd talán a LDR, vagy a Secret Level újabb évadja megment..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest