- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Daredevil Born Again negyedik epizóddal kapcsolatban én siklottam el valami felett?
Honnan tudta Matt, hol van Castle? -
volandy
senior tag
Business Proposal(2022).
Fsz.: Kim Se-Jeong.
Romantikus vígjátéksorozat a javából.Kim Se-Jeong elmegy egy vakrandira saját barátnőjének álcázva magát, hogy elijessze a pasit. Ám a terv félresiklik, mikor kiderül, hogy a férfi a főnöke, és ajánlatot tesz neki. -
attiati
veterán
Mondjuk 10 jel mutatott ebbe az irányba és 3 az ellenkezőjébe (szülők reménykedése, iskolatárs, főszereplő srác tagadása). Tényleg ez volt a jó befejezés. Attól még kegyetlen. Persze pont ettől üt. Nem teszed spoilderbe a végére utaló mondatokat?
Köszi az ajánlást még egyszer. Lehet, hogy az idei év legjobb sorozata marad. -
attiati
veterán
Nem a végkifejletre értem, hogy döbbenet, hanem a 4. rész hatására. Igazából csak lelkileg reménykedtem, de az eszem tudta. Különösen azután, hogy a pszichológus csajra másodszor is rátámadt. Még ott is reménykedtem, de ugye undorral nyúlt a szendvicséhez, szóval a fejében összeállt a szakvélemény, hogy egy gyilkossal van dolga. Aztán a 4. részben újra reménykedtem, hogy jön majd a tárgyalás, hátha bármi váratlan fordulat lesz. De hát nem. Elég lélekfacsaró sorozat. Marha sok kérdést hagy maga után. De valójában meg tiszta minden. Csak kimondatlanul. -
k-adi
nagyúr
válasz
attiati #81293 üzenetére
Dehát egyértelmű volt, ott volt a videón az első részben
a valóság így működik, egyértelmű
, az többnyire a filmekben vanbizonyíték volt az és nem úgy, hogy hoppá kiderül hogy az ikertesója vagy valaki más mégiscsak persze próbálták az
osztálytársára terelni a gyanút, ugye a kést ő adta emlékeim szerint -
Bad Pritt
félisten
Lepörgött az Invincible S3. Vannak a világon magasra értékelt sorozatepizódok... meg van a 9.9 gang: The ‘INVINCIBLE’ Season 3 finale is now one of the highest-rated TV episodes on IMDb at 9.9/10. It joins the ranks of other iconic episodes with the same rating, including: Connor’s Wedding (Succession); Battle of the Bastards (Game of Thrones); The Clone Wars series finale (Victory and Death).
A képregény is felső polcos volt, de nagyon nem gyenge, amit Kirkmanék összehoztak a harmadik évadra. Mestermunka, remélem figyel a szakma, mert így kell adaptálni. -
Ellia
addikt
válasz
grizlisandor #81287 üzenetére
Pedig sokkal erősebb volt, mint a második. Utolsó két rész meg, hú banyek... és még hol a vége a történetnek
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SunMount3r #81289 üzenetére
Kb hetente szokott jönni. Szóval úgy saccolom szombatra várható.
-
SunMount3r
nagyúr
Valaki nem tudja, hogy a Lockerbie-nek mikor jön az 5.-ik része a Skyshowtime-ra?
-
arcitec
addikt
válasz
grizlisandor #81283 üzenetére
+1.
Pedig sokaknak tetszett. Ennyire mások vagyunk.
-
grizlisandor
veterán
Invincible S03
Jó volt, de nekem már valahogy nem üt úgy, mint az eddigi évadok. -
attiati
veterán
válasz
nagyatt #81282 üzenetére
Szerintem a többi részben sokkal erősebb a vágás nélküli érzet hatása.
E03-ban szinteegyetlen helyszínen forgatnak, ott nem volt nagy kunszt megoldani. E03-ban inkább az érzelmek dominálnak és színészi játék. Nem láttam még a befejező részt, nem tudom hova fut ki a sztori.Az érzelmi kitörések, a nyomásgyakorlás, a félelem, az undor, a kétségbeesés. Az már külön feszültségoldó, hogy a bizti őr rámozdul a pszichomókus csajra és próbál nála bevágódni. A csaj pedig milyen jól kezeli, szinte tudomást sem vesz róla. -
Pro Koryak
addikt
válasz
grizlisandor #81283 üzenetére
-
volandy
senior tag
Behind your Touch(2023).
Fsz.:Han Ji-Min.Egy látnok állatorvos és egy nyomozó összefognak, hogy kisvárosi ügyeket oldjanak meg – ám egy hátborzongató sorozatgyilkos rejtélye próbára teszi képességeiket.
Poénos és igazából kreatív sorozat. -
grizlisandor
veterán
Az olajügynök(Landman)
Taylor Sheridan for President!!!!
Te jó ég mi volt ez a sorozat. -
nagyatt
tag
válasz
Dottorei #81281 üzenetére
Nekem is magasan az E03 vitte a prímet. Mintha kilépett volna a TV-ből és megjelent volna a szobában a jelenet. Nagyon jó játék volt a szereplőktől. Szerintem ez az egy vágásos koncepció miatt hathatott még valóságszerűbbnek. Egy 10/8 at adok rá, idén ez volt a legmaradandóbb sorozat emlékem eddig.
-
attiati
veterán
válasz
Major Lion #81275 üzenetére
Simán lehet
Profi munka. -
attiati
veterán
Bocs, most látom, hogy írtál a vágásról is.
A második részben is döbbenet, hogy épületen belülről indulva vágás nélkül egy drónkamerán kötünk ki.
De a párbeszédes jeleneket is hogyan tudták így összeidőzíteni?
Vége az egyik párbeszédnek, kijövünk a helyiségből és pont kezdődik a másik. -
Pitterix
őstag
Ez is egy a jóféle nyomozós sorozatok közül.
Lassan kezdődik, aztán hirtelen belecsap a lecsóba.
Apránként adagolja az infókat, hogy mi történhetett, aztán hirtelen kiderül, hogy mégsem az van, amire gondoltunk.
Bill és Jessica brillíroznak a szerepükben.
Az első évad szerintem remek. -
F.B.I.
veterán
Kamaszok 2025.
Nekem, apaként durva kis “film” volt. Ilyenkor jut eszembe, hogy mennyivel egyszerűbb volt a mi gyerekkorunk, a modern, szociális média nélkül.
-
Narxis
nagyúr
The Wheel of Time S03E01-E03
Továbbra is nagyon jó fantasy sorozat, remélem nem lőtték el az egész évadra adott CGI budget-et. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
VágniValó #81264 üzenetére
Hehe most én is átolvastam ezt, vicces ezeket összegyűjtve látni.
-
fecaga21
senior tag
Hold the Door.. Hold the Door
Mekkora rész volt ez,az egyik legmeghatóbb jelenet az egész sorozatban ami megmagyarázott valami történetet a múltból a G.o.t.-ban 😉 zseniàlis a 6.- ik évad elég fordulatos -
válasz
bagyulajuve #81258 üzenetére
Igen, csak elvesz. Eddig komolyan vettem a sorozatot és mindig vártam a következő részt..most meg, kb csak azért fogom megnézni, mert az utolsó jön. 11. rész sajnos az eddigi leggyengébb volt. Nincs:
Van:Langdon. ...OKErőltetett érzékenyítés, béta meleg vegyes etnikumú pár, akik egymás kezét fogják és az egész műtő elérzékenyül körülöttük -
radi8tor
MODERÁTOR
Pitt 11. rész
Erre nem voltam felkészülve
-
bobalazs
nagyúr
-
Tasunkó
őstag
válasz
OgreImre #81245 üzenetére
Gyakran nem értem amit mondanak, bizonyos szereplők. Vagy rosszul artikulálnak, de inkább mintha hadarnának, kicsit mint az a tróger csávó a Mi kis Falunkban. De ez nem a film sajátja, újkeletű jelenség a szinkronokban hogy nem értem, mint az Omega énekesét olykor. Le is teszteltem már, és feliratozva megnéztem, ami ugyan mást fordított, de abból kisakkoztam milyen szavakat kellett használnia, és úgy figyelmesen meghallgattam, és úgysem értettem, szerintem ez valami hadarás ami felütötte a fejét, és nem vették észre, de most a Hunyadiban brutál sok van, futópadon ordítva sem néhetem, mert 5 percből konkrétan semmit nem értettem.
Vannak meglepően határozottan és jól játszó színészek, mint a török szultán, annak nincs egy kizökkent pillanata, de még csak fel sem merül. -
Pitterix
őstag
válasz
CharlieDrop #81248 üzenetére
Direkt rendezőit néztem.
Az szerintem fura lenne, ha mindenki magyarul beszélne, nemzetségtől függetlenül. -
sherlock82
senior tag
Kollegám ajánlására most kezdtem neki a SAS Rogue Heroes c sorozatnak.
Eddig tetszik, kíváncsi vagyok hogyan alakul a sztori a további részekben. -
OgreImre
senior tag
-
Pitterix
őstag
Túl vagyok a Hunyadi első két epizódján. Nagyon sok fikát olvastam róla, de engem érdekel, ezért is vágtam bele.
Nem okozott csalódást, szerintem simán nézhető, s ahhoz képest, hogy magyar, én jól kivitelezettnek látom. Legyen szó a harcokról, a látványról. S, a zene is passzol a füleimmel.
Ami zavart, hogy a magyar beszédek olyanok, mint egy gagyi szinkron, viszont a külföldi beszéd számomra jól hangzott.
Sokan írták, hogy ez egy szexfilm. Na, szerintem ők, még nem láttak szexfilmet. Az a pár cici, ami benn van, szinte észre sem vehető.
Jöhet a többi epizód. -
S e t h
nagyúr
Köszi srácok, sajnálom, mert a gyerek nagyon rá van gyógyulva, nekem felirattal az év csalódása és élménye is egyben.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
S e t h #81239 üzenetére
Úgy látom nem, de kimásoltam neked az infókat:
Hangsávnyelvek: Polski, Deutsch, English, English [Audio Description], English Dialogue Boost: Medium, English Dialogue Boost: High, Español (España), Español (Latinoamérica), Français (Canada), Français (France), Italiano, Português (Brasil), Türkçe, हिन्दी, ไทย, 日本語
Feliratok: Magyar, Polski, Bahasa Melayu, Dansk, Deutsch, English [CC], Español (España), Español (Latinoamérica), Français (Canada), Français (France), Indonesia, Italiano, Nederlands, Norsk Bokmål, Português (Brasil), Português (Portugal), Română, Suomi, Svenska, Türkçe, Čeština, Ελληνικά, עברית, العربية, हिन्दी, ไทย, 中文(简体), 中文(繁體), 日本語, 한국어
u.i.: Bocs, elkéstem az infóval, lezso6 már beelőzött!
-
S e t h
nagyúr
Nem tudja valaki esetleg, hogy az amazonon az Invincible harmadik évada rendelkezik -e magyar szinkronnal?
-
k-adi
nagyúr
Going Dutch (2025)
season 1 finaleBüntetni kéne aki ezt legyártotta, engedélyezte és leadta. Meg aki megnézi
Tehát mindenkit.
Annyira gagyi poénok vannak benne, hogy majdnem fizikai fájdalmat okoznak már. A színészek is gyengék, a történet is csak az első 2 részig érdekes.
-
-
futo001
senior tag
válasz
Tyler Durden #81144 üzenetére
Szerintem nem baj, hogy lassitottak egy kicsit. Nekem mondjuk a 2. evad is tetszett, erdekes modon a 3. evadra irtak tobb helyen, hogy ujra magukra talaltak a sorozat keszitoi, amivel azert nem egeszen ertek egyet. Nekem sokat ad hozza a kepi vilag meg a karakterek, lehet csak ezert tudom elnezni, ha nem teljesen kerek a sztori, szoval nekem tovabbra is bejovos.
-
k-adi
nagyúr
-
válasz
pècsimunkás #81230 üzenetére
Magyarul a legtöbb könyvet két kötetben adták ki. El lehet vele lenni egy darabig...
#81223 radi8tor Ez megint az az adaptáció, amiben megtartottak néhány jól csengő nevet, a többit a forgatókönyvírók kidobták, mint használhatatlan szemetet... BTW:
"Everywhere you look, there are more screenwriters and producers eager to take great stories and “make them their own.” It does not seem to matter whether the source material was written by Stan Lee, Charles Dickens, Ian Fleming, Roald Dahl, Ursula K. Le Guin, J.R.R. Tolkien, Mark Twain, Raymond Chandler, Jane Austen, or… well, anyone. No matter how major a writer it is, no matter how great the book, there always seems to be someone on hand who thinks he can do better, eager to take the story and “improve” on it. “The book is the book, the film is the film,” they will tell you, as if they were saying something profound. Then they make the story their own.
They never make it better, though. Nine hundred ninety-nine times out of a thousand, they make it worse."
(George R.R. Martin: The Adaptation Tango) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #81227 üzenetére
"Eredetileg hatkötetesre tervezett sorozat lett volna, de a hossza egyre csak növekedett, és végül 14 könyv került kiadásra."
-
gyuromoj
veterán
-
k-adi
nagyúr
Kamaszok
Adolescence (2025)Miért van az, hogy a mini sorozatok valahogy sokkal jobbak mostanában? Illetve noname színészek olyan alakításokat hoznak, hogy csak keressük az állunkat? Nos, ez is egy ilyen minisorozat.
Csupán 4 rész, már le is ment.
Jó a sorozat, mert tényleg ügyesek benne, a kamasz srácot játszó Owen Cooper - akinek ez az első !! szerepe - meglepően jól alakít, de a többiek is mondhatni, pl. Stephen Graham, stb.. és ami nagyon meglepő és érdekes még, hogy rengetegegyfelvételes vagy annak hazudott vágatlan jelenetek
vannak, amelyek 20-30 percesek is akár, a harmadik epizód konkrétan egy nagy vágás is lehetne majdnem. -
radi8tor
MODERÁTOR
Idő kereke jól indul.
Aki olvasta a könyveket, azt már tuti elvesztettük 1 évaddal ezelőtt.
Szerencsére én nem olvastam. -
grizlisandor
veterán
válasz
dellfanboy #81219 üzenetére
Könnyed, rövid sorozat, 8x~20 perces részekkel, nem tudom mit lehetne többet kihozni a formátumból. Jah de úgy hívják Mr Inbetween.
-
paatrick
őstag
válasz
dellfanboy #81219 üzenetére
Fallout van ami játékból készült. Illetve A visszatérők / The 100 van még ebben a témában, bár az első évad félig szex,szerelem központú
de utána beindul.
-
dellfanboy
őstag
válasz
grizlisandor #81215 üzenetére
jótól azért messze van, talán két epizódot szenvedtem végig
más
nézem a silo s2-t nemrossz így féltávnál., kiv vagyok mire fut ki. ilyen posztapokaliptikus sori létezik még?
esetleg bioshock féle sorozat létezik?nem úgy volt h csinálnak? v az film? -
grizlisandor
veterán
A buki (Bookie) S02
Jó évad volt megint, kár hogy elkaszálták a sorozatot, pedig lehetett volna még mit kihozni belőle. -
Dottorei
tag
normal people, remek színészi alakítások a két főszereplő főleg, operatőri munka, zene, minden teli találat, igazi minőségi darab. Romantikus, ha jó hangulatban talál ledarálod egyben. 10/9.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bagyulajuve #81208 üzenetére
"same in english"
-
Tasunkó
őstag
válasz
Narxis #81209 üzenetére
A holló tényleg zavaró benne, ugyanakkor meg ez az erdeti holló, csak hát a GoT előtt kellett volna megírni. A mi történelmünk az maga a GoT, civakodó fejedelemségek, néha egy-egy király, egy jó GoT koppintás ami visz bele saját fókuszt, teljesen oké lenne. Viszont a történettel, vagy annak adaptálásával már kezdődnek a gondok.
A rendezői változatban viszont nagyon jó húzás a több nyelv, kicsit autentikus és nyers hatása van, mégha történelmileg a nacionalizmus előtt, ez nem tudom mennyire komolyan vehető, de jó.Cillei árulását sokkal élesebb fordulattal kellett volna felvezetni, ott érződött mintha a szereplők úgy vennék, hogy ez csak egy film, tehát kedélyesen csevegtek, szinte locsogtak, miközben Zsigmond majdnem elpatkolt, ott Cilleinek hajszál híjján kellett volna elkerülnie a megtorlást, az érthetetlen volt. Nem is feltétlen a színészek hibája, mert Cillei egész jól csinálja, és Zsigmond is azok közül vannak, akik nem zavaróan játszanak, ez lehet a regény vagy az adaptáció hibája.
A harcra viszont nem tudom mennyire bátorkodnak rámenni, egyelőre ez a kardozzunk, zavarjuk le gyorsan megy, nem látszik hogy saját nyelvezetű koreográfiát álmodtak volna, mind a GoT-ban. -
Narxis
nagyúr
válasz
grizlisandor #81195 üzenetére
Majd megnézem de látatlanban is azt mondom, hogy a Hunyadival is az a baj mint minden mással ami a GoT-ot próbálja majmolni. Nem is titkolták a készítők, úgy hivatkoztak rá mint a magyar GoT-ra... Ugyanezért nem értem a rajongást pl. a Sárkányok házáért se mert szinte olyan mintha vonalzóval írnák a forgatókönyvet és a GoT van a forgatókönyv mellett. Valami saját stílust kellene abszolválni az ilyen középkoros, lovagos sorozatoknak mert az, hogy van benne szex + harc kurva unalmas már és nem elég annak aki egy kicsit is többet vár ezektől.
Daredevil Born Again S01E03
Mint Disney sorozat szerintem jó, ez az epizód se volt rossz DE messze van minőségben a netflix-es Daredevil-től szerintem. Legalábbis egyelőre, nem is volt annyira meglepő a
vége bár a kivitelezés legalább kicsit sokkoló volt. -
bagyulajuve
addikt
teljes angol felirat van a Hunyadihoz?
-
Tasunkó
őstag
Na megnézem a Hunyadit. 3 perc után, azt mondom hálás vagyok az operatőrnek, hogy remek érzékkel, talán túl korán is elkapja a színészekről a kamerát, mert az egy fokkal rosszabb mint előadásmódban, mint átélésben egy átlag történelmi filmnél, node nem sokkal csak egyetlen fokkal , ami 10-20 százalék, tehát elmegy, ami nagy dolog, és jól alakul. Tök jó lenne ha sikerülne.
-
volandy
senior tag
One Spring Night(Bomban).
Fsz.: Han Ji Min.Lee Yeong In a 30-as évei elején járó könyvtáros, határozott egyéniség és hosszú ideje van együtt a barátjával. Az élete voltaképpen problémamentes, rendben van a munkája, van lakása, és a párkapcsolata is hétköznapi. Értelemszerűen a házasság témája is felmerül, amit apja különösen sürget, mivel a fiú apja az általa igazgatott iskola elnöke. Yeong In egy nap véletlenül ismeretségbe kerül egy fiatalemberrel, akivel önkéntelenül is érdeklődni kezdenek egymás iránt. Bár küzd a kialakuló vonzalom ellen, a véletlenek sorozata révén újra meg újra egymásba botlanak. Yoo Ji Ho gyógyszerész, kedves természete van, anyagilag rendben van az élete, de van egy gyermeke, akit szülei segítségével egyedül nevel. Hosszú ideje nem volt kapcsolata, bár barátai ösztönzik, hogy ismerkedjen. Amikor megismeri Yeong In-t, azonnal felkelti az érdeklődését. Az érintett fiatalok életére kisebb nagyobb mértékben hatással vannak az erős akaratú apák, ami tovább bonyolítja helyzetüket.
Romantikus dráma! -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
grizlisandor #81195 üzenetére
" hol van itt a Kereszténydemokrácia?!
"
Főleg úgy hogy van csaj-csaj kombó is
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- ASUS ROG STRIX B550-A GAMING
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)