Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jhonny06
üzenetére
Szuper csapat
Shark, Mongo, Sierra három nagy kedvencem.Az én szülinapom is folytatódik. Csapra felkerült az Anderson Valley IPA mellé az új főzésű Freaky Wheaty Grabanc IPA is!
Ez a tavalyi főzdefeszt egyik legzseniálisabb itókája volt, remélem legalább annyira jóra sikeredett

-
-
-
Ünnepnapra a mai menü:
Előételnek fogj egy nagy pohárnyi, bronz színű csapolt Anderson Valley Hop Ottin' IPA, megbolondítva egy üveg fenyőgyanta illatot eregető BrewDog Hardcore IPA-val. Főételnek nagy üvegből a harapnivalón sűrű, mangós édeskés ízen utazó gyantás komlós utóízű Port Brewing Mongo IPA kerül terítékre. Desszertként az ünnepi hangulatot árasztó, észbontóra komlózott Sierra Nevada Celebration Ale koronázza meg e napi menüt.

-
Ezt most találtam, még a Tactical Nuclear Penguin-t is odaveri, 41% abv.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
looser
addikt
Remek hír!

Nagyon kíváncsi lennék az eddig megismert belga sörcsaládok egyéb tagjaira, pld. a belga Arany Ászokéra ;-) Apropó, úgy februárban jártunk ezen a helyen, ha hétfő-kedd megy az ember, akkor korlátlan a fogyasztás 3500 Ft-ért.
-
-
adster
tag
Egy ilyen sörfesztiválnak az egyik szimpatikus tulajdonsága éppen az lenne, hogy olyanokat kóstolhatsz, amikre máskor nem igazán van lehetőség. Na most, ez a belgákra a legkevésbé igaz... De a hangulata biztos jó.
Nálunk Nyíregyen is lesz egy-kettő, ahogy látom a programok között, az első az május 1-én kezdődik, ha jól emlékszem, és cseh sörök lesznek... Kíváncsi vagyok, milyen lesz. Az, hogy így leszűkítik a kört, azt kellene, hogy jelentse, hogy cseh sörökből ugyanolyan széles lesz a választék, mint máskor, a nemzetközi söröket felvonultató fesztiválok esetén. De erre azért nem vennék mérget...
-
-
Vééégre

-
Mindig meghatódva gondolok vissza az elsőnek ivott Brutal Bitterre.. vagy 1 órán át, könnyes szemmel kortyolgatva hagytam, hogy ízlelőbimbóimmal brutális násztáncot járjon a poharamba töltött folyékony komló

Remélem a mostani főzet sem fogja ezt az emléket megbecsteleníteni:
-
-
Köszönöm a Pater Marcus ajánlásokat tényleg szuper kis hely határozottam vissza kell még látogatnom párszor.
-
14adam
addikt
nos, ma rávettem magam,hogy vegyek két drágább fajta sört. Az egyik Zipfer a másik egy Oberdorfer Weissbier (a kép itteni) .
Nem bántam meg. Mostantól nem fogok sajnálni 500-1000-1500ft-ot egy sörért mert valóban teljesen más -
NoLF
veterán
Korai szombat esti vegzes eredmenye a brewdog pub... Ipa is dead sorozatbol: goldings, el dorado, es dana. Elso fincsi szaraz, viragos, masodik edes es citrusos, az utolso meg szaraz de van valami olyan ize amit nem tudok hova rakni de nem is tetszett. Meglepetescsapon mikkeller milk stout, isteni edes porkolt finomsag, imadnivalo. Meg lehet megkostolom a three
Floyds-al kozosen ellovetett boogood-ot
-
jookomak
őstag
Sierra Nevada-ról homályos emlékeim vannak: én kértem egy stout-ot, kollegának egy porter-t, de szerintem egyik sem volt kiemelkedő. De lehet azért volt, mert előtte már megittunk 5-6 egységet...

Kukoricás játéksörök meg mondjanak le! Igen, a coronita is. Csak egy helyen tudnám elképzelni, hogy azt iszom. Mehikóban, sombreróban, atlétatrikót viselve. -
NoLF
veterán
sajnos ilyen ez... tesztelni kell.

tegnap viszont egy kis SN pale ale napot tartottam, a másikat viszont nem én kortyoltam, sőt, hozzá sem értem! (estrella damm, pokolian szétkukoricázott spanyol lötty...)
-
NoLF
veterán
zerodegrees münchner hefeweissen, pale ale, belgian caramel ale, black lager

-
-
NoLF
veterán
A mai napra csak annyit tudok mondani, hogy thank you zerodegrees

-
adster
tag
válasz
jookomak
üzenetére
Én is a végére fogok majd járni a dolognak, mert az alapján az egy sör alapján én is csak jókat tudok mondani róluk. Bár maga a hely kicsit flancos, talán nem sörözéshez illő mértékben, de ha ott ülsz a boxban és magadnak csapolod az italt, biztosan el lehet tőle vonatkoztatni.
Hogy egy kicsit más vizekre evezzek, hála az égnek, meg vagyok fázva, mint a sz*r, így egy nappal a hosszú hétvége előtt, úgyhogy a Csakajó szállítmány, ami már lassan két hete árválkodik ott a spájzban, most aztán tényleg össze lehet zavarodva... Nagyon remélem, hogy egy nap alatt helyrejövök, aztán jöhetnek ide befelé.

-
adster
tag
Jah, tényleg, nem is írtam róla. Hétvégén ellátogattam Miskolcra, hogy elnézzünk a barátnőmmel a Zipsbe.
Nem is lett volna semmi gond, ha nem a vonatállomáson szembesültem volna vele a net segítségével, hogy 15:00-18:00-ig zárva tartanak.
Na, nem nagyon kell ecsetelnem, hogy ezért utaztunk el oda, egy kis délutáni sörözésre, aztán kiderül, hogy zárva van. Ha már ott voltunk, elmentünk a Belga Sörözőbe, ami egyébként közelebb (pl. Debrecenben) is lett volna, na de valamit kezdeni kellett.
Aztán ott lecsúszott egy-két sör, de nem bírtam megállni, hogy a Zipsbe ne nézzünk be, "majd megyünk a fél nyolcas vonattal" felkiáltással. Így is történt, hatra már ott voltunk, hogy legalább egy fél órára benézzünk, de a második rossz hír aznap az volt, hogy ahhoz, hogy magadnak csapolhass sört, olyan asztalhoz kell ülnöd, amit előzőleg lefoglaltál. Így maradt a pincéres megoldás, és egyetlen sört sikerült már magamba tuszkolnom, annyira tele voltam. Ez a Golden Ale volt, ami finom kis sörbet, de igazán hangulatos úgy lett volna, ha legalább a csapon szereplő 4 sört sikerül végigkóstolni, és természetesen mindezt úgy, hogy magamnak csapolom a sört.
Na, de majd legközelebb...

-
looser
addikt
(#7466) Jhonny06: gyönyörű, tényleg :-) Mintha lenne kint a pulton egy ilyen doboz...apropó, az aláírásoddal pedig a mosdó melletti plakáton is találkoztam :-)
(#7467) adster: nekem bármelyik jöhet! Abban egyébként kókuszlé van vagy kókuszhússal főzik egybe/érlelik rajta? Bounty Porter hmm.....
Most nem ihatok egy hétig mert antibiót írt fel a fogdoki, de már tervezem a jövő heti pótlást
)
Más. Hétfőn voltam az Intersparban, most 3-at veszel 600 akció van, de eléggé le volt fosztva. Bush, La Trappe Dubbel, Blanche de Bruxelles...
Viszont volt még 5 palack Hoegaarden Wit 370-ért, abból hármat elhoztam. Hát, kövezzetek meg, de nekem a Barths 8.3 bejön. Nem tudom mi, eléggé érezni rajta az alkoholt, de kellemesen malátás darab. Oké, lehet hogy cukorral pótolták ki a malátát, de ha csak az lett volna, akkor valami vodkaízű izé lenne, de szerintem kellemes sör. Bár az ilyen-olyan brauk is ilyenek lennének. Szóval nekem 260-ért okés a cucc :-) -
-
looser
addikt
Jó lenne kipróbálni őket, nem is gondoltam volna, hogy tud egy sörösdoboz is vonzó lenni :-))
-
Traxx
őstag
Na igen, a pohár fontos, pláne hogy kb. 100 Ft-ért jutottam hozzá
A Leffés csak a fele volt...de ennyi is a pohárkészletem 
Most viszont megkavartál. Abban teljesen igazad van, hogy minden egyénfüggő, de épp ezért támaszkodok közösségi véleményre. Az igaz, hogy trappista belgát szívesen kóstolnék, és a La Trappe ellen némileg az szól, hogy a Dubbel-t nem találtam valami kiemelkedőnek. Nem mondom, hogy gyenge volt, de a top 3-ba nem fért be. Igaz, ebből nem lehet egyértelmű utalást tenni a tripelre.
A Piraat-ról meg kb. semmit nem tudok, igazi sötét ló
Abban pedig megint csak igazad van, hogy mindhárom lenne a tuti, de most ennyit engedek meg magamnak. Lehet az lesz, hogy bezsákolom a Grand Cru-t, és fej vagy írás alapon döntök...vagy várok még érvet, ellenérvet, bár egyrészt az eddigiek is adtak támpontot, másrészt a sörértő törzsgárda legtöbb tagja mondott tippet

-
adster
tag
Én azt mondanám, hogy ha van Grand Cru-s poharad, akkor legyen az, nálam ez elég sokat nyomna a latban.

Viszont akkor úgy látom, egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy a La Trappét csak akkor kóstolnám meg a helyedben, ha tervezed, hogy végigmész minél több sörön, és ezek között azért a trappisták már-már kötelezőnek számítanak, ami a többségi véleményt illeti. Ebben az esetben viszont azt mondanám, hogy csak emiatt ne azt kóstold, egy Piraatot én sokkal izgalmasabbnak találnék.

Bár ezt úgy látom, teljesen egyénfüggő, mint ahogy nálad is favorit a Gulden Draak, a Bush viszont már nem jött be.

Ha egyébként tényleg az édesebb vonalat kedveled, már csak ezért is a Piraatot javasolnám inkább.De a legbiztosabbra akkor mennél, ha bezsebelnéd mind a hármat.

-
-
-
-
Traxx
őstag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Köszönöm, az előzetes véleményem nekem az volt, hogy La trappe tuti, és utána passz...adster és koxx kóstolta innen a kereső alapján a Piraat-ot (jó véleménnyel), de ez nem sok vélemény. Illetve még looser-nek volt hozzá szerencséje. Viszont a Grand Cru-t nem dicsérte agyon senki. A Hoegaarden mellett az szól, hogy van Grand Cru poharam

Mellé tuti nem nyúlnék nagyon egyikkel sem. Búzasörben az Edelweiss eddig talán a befutó, belga búzát nem nagyon ittam, de ezeket a citrusosabb söröket szeretem. Viszonyítási alapként: alapból az édesebb sörök jönnek be nekem, a vezető helyeken eddig a Duvel, Corsendonk és a Gulden Draak állnak, az első 2 kb. holtversenyben. Satan, Bush viszont nem jött be.
Köszi még egyszer, de több ízlelőbimbó többet mesél alapon várok még tapasztalatokat

-
A Grand Cru egy nagyon jó búzasör, így szerintem mindenképp ez legyen az egyik. Ami a Piraat-ot illeti, egy sima belga ale, persze jó minőségű, de semmi extra. A La Trappe sokkal inkább az, amelyik kiemelkedik a kettő közül, így én a Piraat-ot hanyagolnám, de egyszer ezt is érdemes megkóstolni. All in all mindhárom jó sör.
-
Traxx
őstag
Lenne lehetőségem a 3-ból 2 sört beszerezni: Hoegaarden Grand Cru, La Trappe tripel és Piraat. Melyiket lenne leginkább érdemes kihagyni? Vagy melyik az, amelyik csalódás volt, ha kóstolta őket valaki?

-
Névnapom alkalmából, és mivel több állatnak is becéznek, azokból kettőt választottam ki ünneplés gyanánt: cápa és boci.
Így hát végre kóstolóra került a Port Brewing Shark Attack double vörös IPA-ja. Zseniális kotyvasz, egy igazi IPA főzelék, olyan sűrű, annyi féle íz kavarog benne, hogy nehéz is ezt szavakba önteni. Csakajó honlapján meg lehet keresni, ott írt egy szép szösszenetet Gergő róla.
Bociból pedig Anglia legészakibb szigetéről érkezett Valhalla Brewery Sjolmet Stoutja jutott, mely méltán alul lett becsülve ratebeer-en (bár lehet hogy csak a kevés szavazó miatt). A színe kékes-fekete, ízre pedig olyan, mintha egy jófajta selymes kávés likőrt szürcsölnél fakorsóból, vagy közvetlen tölgyfahordóból.
Valahogy nem sajnálom hogy az esti buli helyet, "szolid" sörözgetés lett a tegnapi napból

-
NoLF
veterán
Valtottam is, harviestoun old engine oil 6%, azutan old dominion APA mmm...
-
NoLF
veterán
Brewdog vagabond pilsner, 4,5% - tyu, majdnem tul keseru

-
Én is Mikkellert, pontosabban a Mikkeller Beer Hop Breakfastet próbáltam ki. Édes gyümölcsös IPA kávés száraz lecsengéssel. Nem egyszerű, de nagyszerű itóka, nem bírtam megállni két pohárnál kevesebbnél.
Nem sokára meg jön a nagy Sierra párbaj: Sierra Nevada Harvest és Celebration. Mondjuk lehet kezdésnek pedig egy Torpedo

-
NoLF
veterán
válasz
Jhonny06
üzenetére
mmmm! na erre beneveznék

legutóbbi kóstolásaim: Birra del Borgo Maledetta olasz ale, rettentő gyümölcsös, édeskés, finomság! 6,7% ha jól emlékszem.
Mikkeller Black 2011 - huh! 17,5% finomság, jó száraz, ennyi alkoholt nem éreztem benne de a végére eléggé elcsavarta a fejecskémet

-
-
looser
addikt
Hajrá srácok, itt az ideje pótolni, én is benézek a jövő héten! :-)
Megy ma valaki az Elsősör versenyre? Egy rakat infó van fenn, de elsőre nem biztos, hogy megtalálod ami kell: a helyszín a Spíler Pub.
Ez pedig a mai program:
10:00 – 10:30 A verseny lebonyolítása, BJCP, versenykategóriák ismertetése.
11:00 – 11:30 Sörfőzés haladóknak I. – Komlókülönlegességek
12:00 – 12:30 Sörfőzés haladóknak II. – Szűrés
13:00 – 13:30 Spíler és a kézműves sörök
14:00 – 14:30 Sörfőzés haladóknak III. – Maláták használata -
looser
addikt
válasz
Latency
üzenetére
Hú, ez remekül néz ki, biztosan finom!
(#7435) NoLF: dettó :-)
Srácok, lányok, egy ajánló: ebben a boltban igen remek áron kaphatóak a hazai kézműves sörök, érdemes ellátogatni Panni boltjába!
-
Latency
senior tag
Testvérem jóvoltából sikerült megkóstolnom egy Ketterer Zwickel Pils-t. [link]
Nekem nagyon bejött a friss, kissé gyógynövényekre hajazó íze. Tényleg olyan, mint, ha éppen a Hornbergi forrásból inna az ember. -
jookomak
őstag
Szombaton csakajósör volt, hu meg ha. A csapon levő left hand milk stout nagyon király, flying dog raging bitch is hozza, amit egy ipa-tól elvárok. Ittam még egy brew dog pony-t, hááát, az inkább nyári nyakalós sör, csak sajnos nem 600-ért...
Most találkoztam először a magyar hamurappi-val. Jó volt, bár nekem kicsit kevés volt benne a szénsav. Meg addigra már kezdtem elfáradni, hogy úgy mondjam. Kibővítés után is csurig volt a hely, szerencsére le tudtunk ülni, aztán kényelmesen elsöröztünk. Ami furcsa volt, hogy rengeteg külföldi jár be oda. Mondjuk érdekes, hogy egy amerikai srác piszkosul otthon volt a magyar kézműves vonalon is.
-
szumoo
senior tag
Pár éve én is véletlen bukkantam rá, de azóta se láttam itt Szegeden, pedig nagyon jó kis búzasör!

Corsendonk Pater Dubbel: nagyon ízlet, leginkább a lágysága lepett meg. Egyáltalán nem volt hivalkodó egyik íz sem, amivel lehet találkozni. Nagyon kellemes sör!

Mondjuk le is volt hűtve rendesen, lehet azért voltak visszafogottak az ízek. Kipróbálom még kevésbé lehűtve is.
Sz.
-
looser
addikt
Visszavonnám a Krusovice barnáról alkotott véleményemet. Vizes, jellegtelen barna, mintha olcsó német-nevű lágerben széndarabot oldanánk fel. Énközpont, elnézésedet kérem, tudom, hogy Te szereted és nekem is jó (jobb) emlékeim voltak erről a sörről. Egyszerűen nem jó, nem ajánlom... A Kozel (eredeti cseh) barnája hasonló árban szerintem jobb, bár azt is újra fogom kóstolni. Sorry

-
looser
addikt
Most voltam Intersparban és elfogyott az Oettinger búza, kivagyok teljesen... Tudjátok, amikor felfedezel valami jó árú, neked tetsző terméket és vagy nem rendel belőle a bolt, vagy megszűnik a cég, vagy kiderül, hogy véletlen került oda, sőt, többnyire az eladó sem hallott róla :-(
-
-
-
looser
addikt
(#7409) szumoo: a sajtos süti jobban hangzik :-)
(#7410) koxx: Ilyesmi vodka? :-)
(#7412) Kergeboci: hát, ne ítélj el, nagy IPA rajobgó voltam, de őszintén szólva kezdem megunni. Egy Mikkeller 1000 IBU-ra beneveznék még, kíváncsiságból, de a nagyon keserű dolgok már nem jönnek be. Esküszöm, a Citra+ után megváltás volt a Dühöngő K*rva :-)
(#7417) dangerzone: a Csakajósör választékában csehek és németek is vannak ilyen áron, a Paulaner Salvator kiváló, a Svijany Rityr Bitter szintúgy, a Primátor 12 pedig néhány éve díjnyertes láger volt, szerintem zseniális.
Érdemes lehet elnézni az Aradi-Szív utca sarkán található Ferdinánd Hospoda sörözőbe, nagy választék Ferdinand és emlékeim szerint Primátor sörökből (külön van a söröző és az étterem).
Feltétlenül meglátogatandó a Bohémia söröző a Rákóczi térnél, néhány méterrel lejjebb pedig boltban is kaphatóak valamivel kedvezményesebb áron és nagyobb választékban a remek cseh sörök.
A klasszik bolti választékból a mindenhol fellelhető Pilsner Urquell jó választás, a Leffe-k közül magam is a barnát ajánlanám, illetve a Staropramen Dark Lagere egy igen jó cseh barna. A Krusovice barnája szintén igen jó. Nemrég az Europark Intersparban volt szerencsém felfedezni 1-2 jó árú sört, egyikük az Oettinger Hefeweizen búza, ami új kedvenc lett. Hozzá csatlakozik a Valentin's Heffeweizen (Dunkel) is. Találkoztam egy Barths 8.3 nevű (8,3 akoholszázalékos) sörrel, ami ugyan lesújtó kritikákat kapott, de őszintén szólva nekem ízlik; fél liter 250 Ft körül, szerintem baráti és ütős :-) -
dangerzone
addikt
Köszi srácok az ajánlást!

-
BalaNce87
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Esetleg Leffe (0.33), Edelweiss, Löwenweisse, Pilsner Urquell.
-
szumoo
senior tag
Tegnap volt csajom a Metroban és meglepett egy 4-es Corsendonk Pater Dubbellel.

Be is raktam hűlni, este meg is kóstolom.
Sz.
-
válasz
dangerzone
üzenetére
Primatorok bármelyike, Weihenstephaner Hefeweissbier (bár ő pont 500 forint a legtöbb helyen), Bohemia Regent valamelyike, ha a fél littyósokat vesszük szemügyre. Mondjuk 0,33-ból e árkategória már sokkal szűkebb.
-
válasz
dangerzone
üzenetére
Wanderburg

Nekem a Leffe barna. (mondjuk 0,33-as) 0,5-ben talán a zipfer volt ami ízlett.
-
dangerzone
addikt
500 forint alatti árkategóriában szerintetek melyik a legjobb sör? Lehetőleg fél littyós kiszerelésben.
-
NoLF
veterán
-
-
Minden IPA rajongónak, Csakajóban kapható Sierra Nevada Celebration IPA. És még hagytam is belőle. Tökéletes, inkább keserű mint gyümölcsös, szóval főleg az ütősebb IPA rajongók számára ajánlom, de nekik nagyon.
-
-
szumoo
senior tag
Üdv. Urak!

Tegnap kemény voltam, 3kg. sajtos süti megsütése után megittam 1 azaz egy dobozos Tuborg Greent.

Mostanában nem nagyon csúsznak a sörök. Remélem a jobb idő beálltával sikerül orvosolni eme hiányosságot
Szép napot Nektek!
Sz.
-
válasz
Jhonny06
üzenetére
Mindenképp jót tett neki a bővítés de én is kicsit nagyobbra gondoltam. Elég sokan szoktak ott lenni régen is ahhoz hogy simán tele legyen ez a nagyobb hely is szóval nem reménykedek abban hogy meló után odaesve lesz esetleg helyem.
Foglalni talán lehet legalábbis mi egyszer amikor ott ovltunk akkor azt mondták hogy az asztal amihez leültünk 7-től foglalat.vagy csak ki akartak dobni minket ?
-
-
kicsit nagyobb lett de amikor mi voltunk csütörtökön akkor az új helyen még nem voltak székek asztalok szóval maximum állóhelyből volt több.
viszont 2-3 négyfős asztal szerintem elfér ott kb ami simán megduplázná a befogadóképességet.
egyébként a hely fullon volt természetesen szóval én vettem pár üveges sört és elmentem máshova inni.
-
adster
tag
Én is tervezem, hogy fellátogatok, és ha már ott vagyok, természetesen beülnénk majd vmi jó helyre. Miután a BeerBier kiesett, így ezt javasolnám majd a többieknek, de előtte azért tudni szerettem volna, hogy milyen a hely, mert ha nagyon nyomorgós még mindig, akkor meggondolom. Bár a korábbinál csak nagyobb lehet, gondolom.

-
adster
tag
Volt már valaki a felújított Csakajóban? Kényelmesen el lehet férni?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Samsung A17 mobiltelefon
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Shark, Mongo, Sierra három nagy kedvencem.
Pont zárva voltak előző héten, amikor mentem volna..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)