Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Időpon megvan, az a lényeg. Sörök lesznek, mi kell még?

Viszont ki kell hagyjam, bevállaltam 3 nappalt a melóban akkor. Én hülye. -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nem találkoztam vele és a hivatalos oldalon is síri csend. Remélem nem úgy csinálják, mint tavaly, hogy cca. 3 hónap alatt kettő, mert akkor már legyen inkább hat hónap alatt négy :-)
(#8790) Traxx: néztem a fogyit, de nem lehet, hogy csak akkor fogyaszt többet, ha jobban dolgozik? Ergo szép, nagy scene-t jelenít meg sok izgő mozgó bizbasszal, látványorgiával (D3-ban időnként semmit se látok, legkevésbé a kurzort :-)) és akkor a 7770 lehet, hogy maxit fogyaszt, de a teljesítménye is annyival alábbmarad. Vagyis skálázódik a dolog. Vagy ez hülyeség? Tök laikusként feltételezem a fentieket :-)
-
pohár
félisten
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
ha egy az egybe beszámolod a 760-am, viszem is (nincs zsém jelenleg)

-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Esetleg Főzdefeszten nem futunk össze?
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Lassan szeretném lecserélni a 6850-et (bár D3-ra tökéletes), viszont szombaton kitört egy fogam, ezt most pótolni kell, az kb. ennyi lesz, mint a vga-d :-/
A sört viszont ajánlom, a nagy alkoholt nem tudták elrejteni, de szerintem - így utólag :-) - egész jó volt. -
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Hogy írták régen valamelyik indexes blogon?
"Sunáznám!"Ja és ne igyatok Mister sört. Borzalmas. De valamivel le kellett öblíteni a Finlandiákat.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Elfogyott otthon minden sör típusú ital, és hát itt van tőlem 10 percre a venenum...
Sajna a kedvencemet már nem lehet kapni. Sehol.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
A Krusovice-t még nem kóstoltam, de a barna Laskó nekem bejött. Picit fanyar, de szvsz ár/érték bajnok.

-
Dr.Zoo
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nem hiszem, hogy utána altatni kéne...

De lehet szarul érezném magam, hogy anyu leinna a földalá, nem tudom te hogyvagy vele, de én 3/4 részegen /sajnos/ őszintére iszom magam...
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Te, én két Bush, vagy egy Bush, egy Barbar után már jól szoktam lenni, a harmadik már necces.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Azt mondta a mókusbogár, jogy jöttek kifelé a szemei, mint a csigának... Ha 12% Bust szörpöl a nő hétköznap, akkor nem állnék ki vele versenyt inni, pedig csak 114 kiló körül vagyok, és két méter...
De asszondta, hogy nem "alkesz" típus volt a milf, csak egyszerűen nem a gyümis sörre bukott...
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Főzdefeszten is rengeteg nő volt, meg is lepődtem. Igaz, nagyrészük gyümölcsös söröket ivott, de hát na, valahol el kell kezdeni.
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Hú, ezek konyakok/brandyk?
Világvége, úgymint Budapest másik fele vagy az időpont a gond? :-))
Ennek az oldalnak az alján hirdet ilyet egy srác, meglehetősen jó áruk van. Én feldobnám a helyedben a vaterára vagy ebayre...(#7877) Jhonny06: mindegy, nekem már hiányzik egy jó kis sörfeszt, el kő menni :-)
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Grabanc Classic, Gribanc (málnás Grabanc), White Hops, Celeste, Kontinentale, Jubileum 20, Elixir 18, Der Fehler, Zöld Király, Napalm, White Shadow, Professor von Mannheim, zip's saison, zip's stout.
(Iestem fk blogról, csak a felében voltam biztos, de most már az összesben :-)
Oops: péntek déltől vasárnap éjfélig leszek ott, szerintem jookomak is :-)
Apropó, (#7819) NoLF: ezek mind brithonban beszerezhető németek, vagy megálltál hazafelé NO-ban?
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Azt nem mondom, hogy felismerném őket, de 1-2 zúzáson jártam régebben, meg a Szigeten is bekukkantottam a metál sátorba (2005-ben voltam utoljára, a dohányzást is akkor hagytam abba

Apropó, a legfontosabb, milyenek a söreik?
Úgy hallottam, náluk az erősebb, testesebb sörök mennek inkább... -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
A nemjóját, visszatértél? Merre voltál széles e világon? :-)
-
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Szinte minden második héten akciós ennyiért a staro, de sosincs kitéve, mikorra megyek. Általában már a helye sincs meg, hogy itt valaha olcsó jó sör volt. De most szerencsével jártam. A barna nálam is örök kedvenc. De jó még a két másik változat is, amit sajnos csak kinn lehet kapni. Asszem legközelebb Párkányban van a Green pub-ban. (ha megvan még a hely)
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Litovel asszem valami cseh moslék, amit már nem esznek meg a disznók. Auchanban szokott lenni. Akciósan volt, hogy 50 Ft volt pár éve, és tonnaszámra vették az emberek. Na ez a sör volt az, amelyik még mindig kis szájnyílást használt, mikor az összes többi sörösdobozon (sőt, talán már az üdítőkön) is nagyobb lyuk volt.
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Én már ittam Beer-t. Illetve kiöntöttem. Ászokon, meg borsodin nőttem fel, de ez még nekem is sok volt. Ennél szarabb sör szerintem nincs.
A másik szánalom az a Litovel. -
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Itt van pár ötlet.
Én mondjuk a Carlsberg-et nem sorolnám oda, annál azért vannak _jóval_ rosszabb sörök.Sőt, a keresőbe beírva egészen pozitívan nyilatkoztak itt róla páran, bár már régen volt.
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
A Questhez: láttam a Lidl-ben egy Beer nevezetű, dobozost. Nem emlékszem az árára, nem kóstoltam még soha, de így látatlanban, feltenném a listára

-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Remekül hangzik, utoljára a Brewdog Paradox Christmas-t ittam ilyen sűrű feketét, nem nagy szám, kezdem túlzásnak érezni az áraikat...
Én most egy kicsit visszafogom magam, elmentem 27-én és 31-én is a Csakajósörbe, ennyiért egy fél cipőt is vehettem volna... Ittasan, nagy mámorban az ember nem nagyon figyel, pedig kellene. Meg aztán a sok plusz kalória, amelyekre nem igazán van szükségem :-)
BÚÉK :-) -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Te jó ég, hol vagy most? :-) Az a Silva egy szilvás cucc? Az alatta lévőt sem ismerem...
Jhonny06: 2013-ban össze fog jönni :-)
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Dettó :-)
(egy korsó 9000-essel örömmel ügetnék át a következő esztendőbe... :-)

-
Traxx
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Tesco van, de gőzöm sincs miért, hónapok óta ott gyakorlatilag nincs belga
Leffe, Hoegaarden van csak, még esetleg a gyümölcsösök közül 1-2, de Kasteel Rouge sincs pl. Duvel, Corsendonk és társai pedig végképp, úgy fest, ezeket kivezették. Mondjuk láttam Duvelt 830-ért náluk, Sparban ugyanakkor 700 környékéért, tehát aki erre volt fogékony, nyilván ott vette. Egyet néztem még ki náluk, amíg árultak ilyesmit, a La Trappe Quadrupelt, de a 830 körüli összeget piszkosul sajnáltam rá. De annyit most sem adnék ki érte 
Nagyobb italnagykerek vannak, még akár Nyíregyházán is, de a közkedveltebb vonalon kívül náluk sem igazán van olyan, amire fenem az ízlelőbimbóimat

-
Traxx
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Maga az elgondolás jó a szállítási díj csökkentéséről. Csak te, Jhonny06 vagy looser pestiek vagytok, koxx kolléga újvárosi, DelArco győri, én és adster szabolcsi. Ez azért megnehezítené a logisztikát
Titeket leszámítva (na meg talán egy családtagomat, de ő nem olyan nagy sörös) az ismerősi körömben nincs olyan, aki kiadna 600 Ft környékét egy sörért. Maradnak inkább az Arany ászok-Soproni-Borsodi vonalon.Egyébként én a nyári időszakban gyakran veszek Edelweiss-t a citrusos jellege miatt, ilyenkor télen befigyelnek a nagyobb alkoholtartalmú belgák, vagy a Leffe

-
Traxx
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
És Kergeboci: irigyellek titeket a sörmennyiség miatt...felénk a netes rendelés marad csak, mint mentsvár, viszont alsó hangon 1800-at sajnálok szállítási díjként kifizetni a csakajósörnek, annyiból kijönne 4 Leffe vagy Edelweiss
15K-t pedig nem tudok elkölteni sörökre egyben, hogy ingyen lenne a szállítás.A szilveszteri sörfelhozatalt még passzolom
Sokat nem fogok inni, az biztos, nem szeretnék macskajajt. -
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Lehet, hogy a sok soproni meg aranyászok (család itthon nem éppen sör rajongó) mellett van rám ilyen pozitív hatással

Mondjuk nem kárhozom őket, én is ebben az évben kezdtem
Elkezdtem összeállítani a listát, 118 új, vagy az évet meghatározó sört ízleltem meg idén (köszönet Budaváris Sörfesztnek, Főzdefesztnek, Csakajósörnek, Különlegessörök boltjának, és a Spárnak
). És a lista még koránt sem teljes. -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Igaz, a Vörös Ördög nagyon jó ár/érték arányú sör, örömmel innám csapolva is, ha hasonló baráti áron kínálnák valahol (pet palackban 320-ért veszem az 1 litert). Tényleg, van már téli boszorkány?
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Persze, ez csak szimpla rosszindulat részemről :-) Egyébként ha gyártónként nézzük az egyes darabokat, akkor már igencsak jól állunk, persze a nagyokhoz képest 1:10,000,000 arányban, de azért lelkesítő a dolog :-)
Pld. a No Limit IPA-ból 1000 liter készült és fél évig érlelte a készítője, ehhez képest egy multi a napi millió literével (pld. Dreher), aki lényegében két sört készít (plusz a 24), talán mégis meghatározóbb, szóval a 'nincs jó sör Magyarországon' megjegyzésem ennek köszönhető :-)
No offence
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Gondolom igen, mivel nem hazai gyártmány
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Traxx
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
"Ha már itt tartunk ki mit tett a fa alá karácsonyra?"
Nekem még megvan a négyes sörpakkom, így majd lassan az kopik el
(Gulden, Duvel, Bush, Corsendonk)
Pálinkázni nem fogok, bár van itthon gönci barack, illetve hegyközi szilva (nem bolti)
-
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Hát, sört már nagyon nem teszek a fa alá.
Ezeket vettem csütörtökön, de már csak kettő van belőle (La Trappe Bock és a karácsonyi Brewdog). Talán a Brewdog megmarad karácsonyra.'t Ij Ijndejaars
De Molen Vuur&Vlam
La Trappe Bockbier
Bel Haven Twisted Thistle IPA
Brewdog Christmas Porter
Brewdog Nanny State
Brewdog Trashy Blonde
Flying Dog Wildeman Farmhouse IPA -
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Épp ellenkezőleg, az arany még stílusos is lesz a Guldenhez.

-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Ha 0,75-ös akkor ok
de amúgy is jó. -
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Ó várjál, ez csak a mai termés
előtte már összeszedtem 3 busht, 3 kasteelt, 2 guldent és van vésztartaléknak 3 üveg zipfer. -
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
A választék nem vészes, cserébe elég brutál árak vannak. Általában van Kilkenny (ír), Guinness, belgák közül meg Barbar, Duvel, La Trappe Dubbel és Witte Trappist (búza), Floreffe, Leffe (400 Ft körüli kategóriában verhetetlen!), ilyesmik.
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Én Japánból rendeltem anno ems-el, és 4-5 nap alatt itt volt. Ha föladják, onnantól már jön rendesen.
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Honnan, India?
elvileg pár órán belül aktívnak kell lennie. Max fél-1 nap. -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
(ÉN)közPONT: Köszönöm!
Gyógyszert nem szoktam szedni; kipihenem a betegségeket :-)
DelArco: De, az bizony lehet! A Pride szóra emlékszem. -
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Köszönöm szépen, de szerencsére (?) már túl vagyok rajta, ennek segítségével derült ki sajnos a betegség...
Igen, igyekszek, bár ma már sajnos megint kezdett rendetlenkedni a torkom - égett, úgyhogy elgondolkodtam rajta, hogy beveszek egy gyógyszert.
Felírták ugyanis a vizsgálatot követően, aztán pár nap múlva egyet beszedtem, mivel akkoriban volt a pesti út, iszogatás, miegymás - így nem nagyon kezdtem el kúraszerűen szedni. Aztán szerencsére alábbhagytak a tünetek, így looserhez hasonlóan én is úgy voltam vele, h "feleslegesen" nem tömöm magam kemikáliákkal.A sörök viszont egyre csak közelednek, úgyhogy talán most sem nagyon kéne még ezt a gyógyszert erőltetni, azt lehet, hogy nem alkohollal kellene bevenni...

Ez az életmód/étkezésbeli változás viszont valószínűleg nem lenne felesleges dolog... viszont ebben az ünnepi időszakban annál kivitelezhetetlenebb. Kifogás persze mindig van, de nagyjából ennyi haladékot még adok magamnak, aztán valami normálisabb rendszerre átállni, ha lehet, akkor időnként egy-két sör pártfogó támogatásával.

-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Köszönöm a kedves szavaidat, bár a szaktudást nem említettem volna, mert az jócskán fejlődő szakaszban van

7M? Oké :-)) 10 élet sem lesz elég rá.....
-
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Pedig ezeket a különlegesebb söröket pont nem hidegen ajánlják, hanem szobahőmérsékleten, akkor jobban kijönnek az ízek. És csakis pohárból. Ezer éve nem ittam behűtve sört.
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Á dehogy, isten ments, öntözgetek időnként, bár otthonra borokat vettem, arról viszont nincsenek ismereteim, mármint hogy 1000 Ft alatt mi az, ami jónak számít. Címke és ár alapján döntök :-)
-
BalaNce87
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Arany hordó

Boroknál a kedvencem a "Gondűző" nevezetű asztali kreálmány volt

-
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Jah, és lényegében erre akartam válaszolni. Tehát ha ebben az árkategóriában akarok igazi sört venni, akkor mi sem természetesebb, mint pl. egy Pilsner Urquell megvásárlása...
Nem tudom, szerintem annyival nem lehet drágább pl. egy Heinekennél, ha egyáltalán az, de azért a különbséget felesleges magyarázni... -
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Kinek mi.. valaki a Kőbányait is megissza..
Egyébként ha éppen nem belga, vagy valami különlegesebb, akkor Heineken, Dreher, ilyesmik. Ezalatt teljesen fölösleges költeni rá, mert moslékot iszol.
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Borbol csak a jofele 150ft-os danko pistat szabad inni

PaterMarcusban ha lett volna West12 tuti megkostolom. -
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nem vagy normalis

-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
-
BalaNce87
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Miért ilyen drága ez a márka? Megéri az árát?
-
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
-
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
A Quad-ba se érződik annyira, hogy megüt a cucc, inkább édes, mint az eredeti. Szerintem a sörfőzdétől függ, hogy mit kezdenek a magasabb alkoholtartalommal. A jó fűszerezés el tudja nyomni, pl.: a 12,5%-os (vagy 12?) Bush esetében alig érzed, hogy ez tényleg ennyire erős, mert jó íze van. Ezzel szemben ott van a Satan Red, ami csak 8-as, de iszonyatosan érződik benne az alkohol, szerintem ezért is gyenge.
-
BalaNce87
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Tescoba 375 a Paulaner búza (dobozos) nekem jobban bejön a primator, pár hete vettem belőle mivel rég ittam már, meg ennyiért igen korrekt.
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nálunk a cégnél is. Egy primátor double 24 majd két Primator búza, és fültől fülig vigyorogva teszünk a napi meló fáradalmaira.

-
Jhonny06
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Kérdéssel válaszolnék: a Hoeggarden búza, nem? Mert én ilyen 400 pénz körüli kategóriában azt ajánlanám. Nem mindenkinek jön be, mert meglepően édes (bár ez is relatív, mert tegnap ittam egy Corsendonk Rousse-t és az már tényleg az ihatatlanul édes kategória, hiába kiváló sör
), de nagyon jó. Tényleg nem egy megszokott ízhatás, érdemes kipróbálni. -
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Ízlések és pofonok úgye, de szerintem minimum 46x jobb nála
Én mondjuk Löwen és Edelt is szeretem, főleg ha nagy mennyiségben vásárol az emberApropó:
"Csakajósör
Igen tisztelt látogatóink!
Sörbeszerzési jövés-menéseink miatt a héten egy kicsit felborul majd a nyitvatartásunk...
szerdán, november 14-én zárva tartunk
csütörtökön, november 15-én sörügyeleti rendszerben du. 6-ig leszünk nyitva!Türelmeteket sok finom cseh és német mókacsomaggal fogjuk meghálálni!
Köszi!"
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
A felsoroltak (-oattinger (úristen azt a vasízt) - borsodi (szégyen búzának hívni)) mellett, ha Bp-i vagy (vagy erre jársz), akkor Csakajósör-ben a Primator búza, ami az eddig általam kostólt legfinomabb búza sör (bár a Vitussal még hadban áll, nem lett eldöntve a sorrend, de az amúgy is drágább).
Nagy előnye, hogy 350 forint és 0,5-ös.
-
AMD Power
titán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Ennyi. Én nem tudok és nem is akarok 5-700ft sört venni.
-
AMD Power
titán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Szögedit már ittam. Nem volt rossz.
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Már 23.-án jöhettél volna újra kérvényezni.
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Darabár ofkorsz!
Mikor lesz új ruhácskád, Őstag? :-) -
Traxx
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Tripel Karmeliet vagy Westmalle még mindig kellene, esetleg a 10-es Maredsous....meg még jópár társa

-
Traxx
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nem találtam meg hirtelen, de valamilyen blogon olvastam, hogy nem voltak elájulva a Jupilertől, jellegtelen sör kategóriába sorolták be (bár az nem rémlik, hogy ez a belga sörök között értendő-e, vagy úgy összességében
) -
Traxx
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Vagy a Jupiler.
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Lehet kicsit túloztam, nyilván ott is van moslék sör, bár nem tudom, hogy megengedhetik-e maguknak a belgák az olyan csodák után, mint az orval pl.

Talán inkább a mi Dreherünk lehet ott a stella. -
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
A belga lóbányai elvileg a Stella, nem? Mondjuk az is más (jobb) kint, mint itthon. Szerencsétleneknek azt kell inni mondjuk egy meccsen...szörnyű lehet.
Kedvenc marketingszövegem: a magyarok szája ízéhez igazítva. Magyarán olcsóbban csináljuk a gagyit. -
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
És ebben mindig volt kukorica? Meglepetten olvastam a cimkéjén, nem hittem volna, hogy belga sörnél belefutok. Még ha Mo-on palackozzák, nem lepödök meg, de erre utaló jelet nem találtam rajta.
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Bécsi szeletek? [link] Óriási bécsi szelet szigorúan borjúból, mellé a házi vegyessaláta mmmmm. Nem a legpuccosabb helyek, de azért egész jók, és árban sem vészesek. Sör az mondjuk max Dreher...
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Szögedi Red Devil és Nyári (Téli) Boszorkány! Kellemes sörök, különösen a Devil nagy kedvenc az alacsony árkategóriájú alkotásokból. Adj neki egy esélyt! >:>
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Tegnap voltam én is, kasteel rouget eléggé lefosztották, az utolsó 2-t hoztam el plusz egy gulden és egy la trappe. Corsendonk milyen? régebben azt hiszem ittam, de nem emlékszem.
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Hm fene tudja, maradok inkább a löwenweissénél.
Btw, holnaptól ismét belga sör akció az intersparban, 4db vásárlása esetén 599/db.
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Az új Grabanc még nincs kész sajna, de már főződik :-)
Szerintem elmehetnénk a Sörmanufaktúrába is, vagy egy cseh sörözőbe. Mindkét helyen 500-600 körül van egy üveg sör. Armandonál kissé drágábbak vannak most csapon (700-800/0,33), de üvegesben ott is vannak szép darabok :-) -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Támogatott ötlet! :-)
Sajna Armando még le van robbanva, ha jól tudom, csak elvitelre való kiszolgálás van, Grabancot pedig jellemzően nála lehet kapni...
Ez nem zárja ki más kóstolásának a lehetőségét :-) -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Szóhoz sem jutok, egy Sátánra vendégem vagy, ha összefutunk :-)
A júniusi események (ha tudtok még valamiről, osszátok meg!):
Belga sörfeszt a Vajdahunyad várában (Városliget) - 2012.06.01 - 2012.06.03 (péntek - vasárnap)
Főzdefeszt a Mikszáth tér, a Krúdy Gyula utca és a Szabó Ervin tér vonalán - 2012.06.01 - 2012.06.03 (péntek - vasárnap)
5. Budapesti Cseh Sör Fesztivál a Városháza Parknál (Madách tér) - 2012. június 13-17. (szerda - vasárnap)

-
jegenye77
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
az elejét a végével s ha nem vigyázunk a wc-t a csészével !

Holnap indulok haza! /február óta Németországban élek/
Már innék egy jó kis Henit,mert itt még csak nem is láttam.
Se benzinkúton se nagyobb boltban de még pizzázóban,sörözőben se.
Úgyhogy szombaton már vár a behűtött jól bevált Heineken!
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nahát ezt magamban reppelve énekeltem; az első sor olyan szcientológiás, azért azt hittem kevered, de a közben minden helyreállt és úgy tűnik, a szcientológusok is vidámvasárnapolnak, de aztán mégse mert totál frankón az életről szól (vala) és a mi kis közösségünk szentséges italáról. Jövő héten háromnapos szentmise, (á?)ómen!
Koxx, modi (ex-arcképgyáros): ezért a költeményért már megkaphatná végre a zavatárját a kolléga, nem?

-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Te nem vagy 100-as

-
NoLF
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
aljas rágalom!

26án átröppenek Prágába, jajjjjjj de várom már

utána lévő hétvégén meg Münchenbe... az is szar lesz, remélem.
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nem is felháborodás volt, csak hogy nehogy sznobnak gondoljon bárki is, ezeket nem tartom szar sörnek, közel sem, pld. a Leffe-ben is van kukorica és mégis 90 pont körül vannak a Ratebeer-en :-)
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nem akarok itt semmi úri, fennhéjázós viselkedést gyakorolni vagy lenézni ezeket a söröket, remélem senki sem értett félre. Én ezeket iszom, ha olyan helyre megyünk, ahol nincs más és a társaság az első olyankor, a sör a második, ha pedig egyedül megyek, akkor megyek olyan helyekre, ahol nagyobb/más a választék. Szóval én ezeket nem tartom rossz söröknek, de vannak nekem jobban ízlők. Ennyi

Most egy nagy vizsgán túlvagyok, úgyhogy hazafelé beszereztem egy Hoegaarden witbier-t, két barna egy világos Leffe-t, egy Pittinger és egy Valentins sima búzát. Öt perce kezdtem el, szóval még nem ez beszél belőlem :-)
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nem, nem hiszem, de biztosan van azért hazahúzás, itt pld. a Palóc világos a magyaroktól 3 körüli pontokat kap, a külfölditől inkább 2 alatt és szerintem sem nagy szám, de a barnájuk és a búzájuk egész jó. Mondjuk a tavalyi Szeptemberfeszten ittam náluk és amikor a kedves, mosolygós, hosszú ősz szakállas és hajú (egyébként nagyon szimpatikus) úr elkezdte összehanzlizni a korsót, akkor rohadtul elment tőle a kedvem, de palackban tök jó volt :-)
Na de ennek a főzdének pedig éppenséggel nagyon magasra értékelt sörei vannak; gondolom nem a Soproni-Borsodi-Dreher vonalon mozgó közönség megy a Ratebeer-re pontozni :-)
Valentins Dunkel... Ha valaki rákeres a fórumra, az elmúlt hónapokban sokszor hivatkoztunk rá. Mosogatólé elérhető áron :-) Kedvelem egyébként :-) -
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
9000 Quadruple a neve, ha jól tudom. Webshopokban már igen, itthon még nem, sajnálatos módon...

-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Pont ma vettem egy ilyet a cba-ban, a guinnessnél sokkal jobb, de még mindig alulmarad pl egy kasteel braunnal vagy gulden draakkal szemben. Kicsit keserű és nem elég szénsavas nekem, a csokis íz elég jól kijön. Az ára is elég zúzó.
A golyó az mire való benne? valahol már olvastam egyszer. -
NoLF
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
egyik kedvencem, de itt nem találtam még sehol, csak oxfordban jutottam hozzá, rögtök egy pubban csapolva

imádnivaló, és a guinnesst ezerszeresen körözi.
-
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Fedex rohadás drága, royal airmail a legjobb erre a célra.
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Jó volt :-) A lényeg hogy készülni kell :-)
Ha lesz tavaszi Főzdefeszt (miért ne lenne...), ott esetleg ha lenne kedvetek összefutni?!? -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Azonnal elkezdtem nézegetni, de ugye, jellemzően, nálunk is csak a másik ország prémium söreit kapni, ergo csak a közízlés határokon átívelő leképzése kifizetődő. Ennek ellentmond a sokasodó külföldi rétegsörök vagy kevéssé ismert sörök behozatala. S ez jó :-)
Eszembe jutott, ezt a búzát ittam pénteken, de nem emlékszem már az ízére, biztosan jó volt, ki nem jött :-)
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Ne Fukushima környékéről, ó Mesterem, ha kérhetlek, szeretnék még néhány évig beszégetni veled is :-)
-
NoLF
veterán
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
ha gondoljátok én angliából bármikor tudok nektek küldeni csomagot, s nem is biztos, hogy vészes áron, csak jusson el hozzám a cucli, utána sima liba!

-
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Ahogy en tapasztaltam, egyaltalan nem egyszeru a dolog. Ha az ember rabukkan egy-ket kulonleges darabokat felvonultato webshopra, rogton azzal kell szembesulnie, h Magyarorszag kivul esik a lehetseges szallitasi cimek koren.
Ahol esetleg megoldhato, azok altalaban belga soroket arusito helyek es igazabol minel tobbet rendelsz, annal nagyobb koltsegekkel kell szamolni (nem akarok hulyeseget mondani, de egy-ket ilyen helyen pl. 15-20 uvegre vetitve olyan 40-50 Euro lett volna a szallitas es nem tudom, h ez minden koltseget magaban foglalt-e).
Raakadtam mar viszont par igazan kulonleges, amerikai, angol, skot, stb. soroket is kinalo honlapra (egy ir es egy nemet ceg szemelyeben), akiknel a magyarorszagi szallitas lehetosege felol erdeklodtem: az elobbi megkert, h irjam meg, hany darabra gondoltam es kalkulal egyet, utana pedig szimplan nem jelzett vissza; a masik valaszra sem meltatott. Szoval nem olyan konnyu ez...
-
jookomak
őstag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Almát a körtével?
Amúgy a löwen weiss nekem is nagy favoritom, jobb ízlik, mint az edelweiss.
De a kedvenc búzám talán a paulaner világos. Kóstoltattam csajjal, aki nem szereti a sört, de ez ízlett neki. -
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Nah, valamikor majd én is veszek már Valentins-t, bár addigra szerintem már összehozok valami szállítmányt eddig nem kóstolt darabokból is.

-
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Na ez szuper, amit mondasz, mert ha jól emlékszem én is pont olyan kaja után éreztem igazán. A kamionos dolog is biztosan úgy van egyébként, az ilyen hipermarketekben is megtalálható import sörök általában dobozosak.
-
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Hát igen, ez a Pittinger valóban nem valami vadállat...általában mindegyik sörről szeretnék írni valami pozitív tulajdonságot is, már csak az irántuk érzett tisztelet miatt is
A Pittingerrel kapcsolatban ennyire futotta.A Valentins-t én is szeretem, nyáron sokszor ittam is, jó párszor 200 Ft-ért hozzá lehetett jutni a Tescoban.
Főleg a világos verziónál, ha egy bizonyos típusú étel után ittam, valóságos vaníliás ízáradat fogadott. Utána is sokszor kergettem még azt az érzést, de nem mindig jött elő annyira intenzíven. Nyáron a 40 fokban, egy egész napos horgászat után szénné égve fogyasztva mennyei ízeket tudott produkálni, kicsit jobban behűtve.
Bár a képen szereplő üveges verzióval sajnos még nem találkoztam. -
adster
tag
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Helyes, helyes

-
jegenye77
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Igen hosszabb távra gondoltunk.Hogy végleg-e azt még nem tudom de most egy ideig biztos maradunk.
-
jegenye77
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
A tartomány az szép csak ahova költöztünk az nem igazán barátságos.
De majd lesz ez még így se...
Most még tapogatózunk,mi merre,hogyan.Nekem első lesz a nyelviskola mert németül sajnos pár szónál többet nem tudok.De sört tudok már kérni: ich häte gern ein bier
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
Minden király, pénteken sörözök :-))
Énközpont, hol a viharban van már az új avatarod? Elfújta a jeges északi szél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Leffe, Hoegaarden van csak, még esetleg a gyümölcsösök közül 1-2, de Kasteel Rouge sincs pl. Duvel, Corsendonk és társai pedig végképp, úgy fest, ezeket kivezették. Mondjuk láttam Duvelt 830-ért náluk, Sparban ugyanakkor 700 környékéért, tehát aki erre volt fogékony, nyilván ott vette. Egyet néztem még ki náluk, amíg árultak ilyesmit, a La Trappe Quadrupelt, de a 830 körüli összeget piszkosul sajnáltam rá. De annyit most sem adnék ki érte
15K-t pedig nem tudok elkölteni sörökre egyben, hogy ingyen lenne a szállítás.

), de nagyon jó. Tényleg nem egy megszokott ízhatás, érdemes kipróbálni.