Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18963) Jofi81 válasza Mike88 (#18962) üzenetére


Jofi81
őstag

- Szűrni általában nem szokták a házi sört, de előfordulhat. Néhányan derítenek palackozás előtt, például zselatinnal.

- Nem kell kiönteni, semmit, itt de nyilván az erjesztő aljára leülepedett élesztőt nem rakod a palackba.

- Palackozni csak akkor szabad, ha teljesen leerjedt, különben fennáll a veszélye, hogy felrobban a palack. Nem a kotyogót kell nézni, mert ha nem zár tökéletesen, akkor nem veszed észre, hogy megállt-e az erjedés. Fajsúlyt kell mérni és ha nem változik, akkor lehet palackozni.

- A szénsavképződéshez érdemes magasabb hőmérsékleten tartani 1-2 hétig, hogy gyorsabban végbemenjen, ahogy te is írtad, utána mehet hidegebbre. De ha pincében tartod, akkor sem lesz baja.

- A fertőtlenítésre azért kell nagyon odafigyelni, mert a sör az alacsonyabb alkoholtartalmánál fogva sokkal érzékenyebb, mint egy pálinka. Nagyon könnyű összeszedni valami fertőzést, baktériumot, vagy akár egy levegőben lévő vad élesztőt, ami a nem kívánt irányba viszi el az erjedést.

Ha még nem olvastad, akkor ajánlom a figyelmedbe ezt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.