Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Cybertruck Taipeiben
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Őskoczka
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jupp008
senior tag
Black Bulls Dream - Milk Stout
Tegnap este ittam 1 üveg-el, és bár nem vártam sokat tőle, teljesen meglepett abból a szempontból, hogy nem ment el a végletesen erős karakteres ízvilág irányában, hanem egy nagyon kellemes esti sör lett.
Kár, hogy csak egy üveggel vettem, szívesen innék még belőle. -
divot
veterán
Aldi Octoberfest sörök - Paulaner egész érdekes, meg van egy hagyományos címkés 7,2-es dunkel, az is hozza a kötelezőt, szerintem egy kört megérnek.
-
proci985
MODERÁTOR
Struise Black Albert Stout - Imperial
Fekete test, suru habbal. Pörkölt maláta, kávé, vanílila. Intenziv és kiegyensúlyozott.
Imperial stout belga yeasttel. Teljesen jo.
Ajanlott.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Kőbányán? Vagy merre lesz? Ha jól látom, mostanában fut még az Óbudai Sörfeszt is...azért ezek jó dolgok :-D
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
L4D1K
őstag
Kint lesz valaki ma a Mad Scientist partyban?
# ANTAL Tuning #
-
jansky1
senior tag
Sziasztok!
Köszi a múltkori Konrad ajánlást, jó sör, betáraztam belőle.
Holnaptól az Aldi árul ilyen Festbiereket, meg Oettinger söröket. Ezekről milyen a vélemény? -
looser
addikt
válasz tomazin #18778 üzenetére
Ahogy elnézem, kraftoknál 700-800 / 2-3dl és 1000-1500 /4-5dl. A hagyományos(abb) főzdék (Domján, Rizmajer) azért olcsóbbak. Egy ideje hozzászoktam, de azért ennyiért nem innék heti egynél többször. Ugar/BYM-et látogattam, jó volt, de gondolom van jobb :-D
-
tomazin
veterán
Nektek hogy fekszik a corvin sorfeszt arazasa?
-
looser
addikt
HudiHudi boltban voltam tegnapelőtt és 200Ft volt a Nanny State. A többi BD is elég jó árban volt. Ha a Corvin fesztiválra igyekeztek, ide is be lehet ugrani.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
en szerettem, mert lean es kozeputas, de egyebkent tenyleg nem annyira kulonleges. egyebkent erre 3 euroert megy (35SEK), szoval alapvetoen egyike az olcsobb imperial stoutoknak.
osszehasonlitaskepp a Noa es a Great Divide Yeti olyan 50 korul megy, 30 korul egyedul az Oppigårds Thurbo Stoutja van meg. szoval arban ez inkabb a helyi Szentandrasi.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dilikutya
félisten
válasz [CsuCsu] #18767 üzenetére
Candy Man szerintem egy nagyon jó cucc. A szentandrási.... az fele annyiba kerül, mint a Mad, Monyo, Horizont hasonló imperial stoutjai, bár fele annyira jónak nem mondanám, szerintem nagyon rendben van, de messze nem olyan jó, mint a fenti három sörei. 800 Ft-ért azért szívesen veszem.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kökény
aktív tag
válasz [CsuCsu] #18763 üzenetére
Tudom,h nem Lambic, csak nálam a minőségi meggyes ott kezdődik, most kategóriákként nem volt cél szétszedni, csak azért írtam,h egy kis eldugott strandon egyáltalán lehet kapni, ez meglepő volt számomra, abban a nagy melegben 1-1 pohár meggyes nekem jól esik, többet nem bírok egy nap betolni belőle.Nagyon rossznak kell lennie egy meggyesnek, hogy ne bírjam meginni,de a cseh sörfesztiválon a kecskeméti főzdének sikerült olyan pocsékot csapolni, hogy négyen sem bírtuk meginni.
Dilikutya: nekem bejött mindkettő, nem éreztem Rychtart sem rossznak. -
Dilikutya
félisten
válasz kökény #18761 üzenetére
Lobkowitz Lagert szerintem még nem ittam, az Ale viszont kellemes. De ez a Ryhtár nekem valami borzalom. Meg a Platan is. Ezt a kettőt nem tudom hova tenni, pláne ennyi pénzért.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz kökény #18759 üzenetére
Delirium Red meggyes, de nem lambic. Kommersz lambic vonalon nekem a Boon jon be.
Legjobb gyumolcsos ivosort Brusszelben ittam, kezipumpas Cantillon Magic Lambic a Moeder Lambic nevu lokalban. Olcson mertek, pint poharban. Ugy gurult, mintha nem lenne holnap. Savassag szinte nuku, selymes test a kezipumpas csapolastol, friss edes gyumolcs szorp. Veszett jo, kaja melle ugy ittuk, mintha viz lenne. Kozben pedig mosolyogtunk, mint egy elkenyeztetett napkozis.
Egyebkent ha Brusszelben jartok, mindenkeppen erdemes benezni a Moeder Lambic-ba (ket helyen is vannak). A Cantillon foz szamukra meggyes es malnas ivo lambicot (nem Oude), amit jo aron mernek kezipumpabol es mindig elerheto, plusz a kaja is jo (sorrel fozott marhaporkoltet ettunk).
-
proci985
MODERÁTOR
a Poppels egy jol osszerakott, kiegyensulyozott darab. nem valtja meg a vilagot, de finom.
---
gyumolcsos vonalra Kastel Rouge, meg Timmermans is meg jo a nem oude vonalrol. a Liefmans roséjai is remekek, bar azt Magyarorszagon talan egy helyen lattam, de hollandoknal kb mindenhol van. kellemes 3.5-4%os sorok, jo aron,meleg nyari napra tokeletesek.
az oude, illetve a flanders red/brown vonal meg az ara miatt kiesik az ivosorok kozul, meg egyebkent se biztos, hogy mondjuk egy Lindemans Oude Geuzebol akarcsak egy 0,75os uveggel meg akarnek inni egyedul barmikor is.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz kökény #18756 üzenetére
Belle Vue nekem abszolút nem ízlik, szerintem nem jó. A Floris Kriek-et már meg se kóstoltam, sörhöz képest nekem túl sok volt benne az összetevő. Ezekből a kommersz lambicokból nekem a Mort Subite vált be.
-
perempe
veterán
a szlovák Tesco (0.6€) után ma a Spar-ban láttam 12-es arany Zlatyt 299-ért[link]
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
kökény
aktív tag
Tiszacsegei strandon Belle Vue és Floris Kriek csapolt sörök, meg is lepődtem, nem egy nagy szám egyik sem Belle leheletnyit jobban ízlett, de legalább lehet kapni. Előbbi 520, a Floris meg 660/pohár áron!
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Aranypatkány #18751 üzenetére
Az ipari makronal azert jobbnak tunik a felhozatal, kerdes mibe kerulnek. Ha nem gurmandkodni jar oda az ember, haverokkal sorozeshez tok jo lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
-
tag
válasz Aranypatkány #18745 üzenetére
szerintem érdemes a brewpubját is megnézni. még tavaly kóstoltuk Corvinon a söreiket és kellemes meglepetés volt (óriási dolgot nem kell várni, de alaposan komlózott jóleső sörök maradtak meg tőlük az emlékeimben)
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Aranypatkány #18747 üzenetére
Azt a valakit ugy hivjak, hogy disztributor. Es igen, a magyar boltok mind ugyanazoktol a disztributoroktol rendelnek.
-
jsk
senior tag
válasz Aranypatkány #18745 üzenetére
A képek alapján megtalálható a magyar kraft felhozatal, illetve a Hudi-Hudi BrewDog sörei, valamint a Beerside kínálata. Jó kezdeményezés. Nem kell rendelni, vagy Budapestre utazni ezekért a sörökért.
[ Szerkesztve ]
-
Aranypatkány
tag
Nyílt egy sörbolt Fehérváron. 972 Brewshop néven. Állítólag külföldi sörök is vannak szép számmal (Omnipollo, Pöhjala, Mikkeller, amerikaiak...), napokon belül lecsekkolom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kökény #18743 üzenetére
mondjuk a Nebuchadnezzar itt 30 SEK / uveg, a Fatamorgana 36, a Noa meg 50. szoval annyival sajna nem olcsobbak.
ami jo aron szokott menni, az pl a single cask whiskey. a Laphroaig 16 olcsobb, mint kb barhol Magyarorszagon ahol eddig lattam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kökény #18741 üzenetére
hat nezd, erre a kb 17-18SEK a fel literes löwenbrau / staropramen (pilsner dragabb) es 21 SEK a 0,33as Brewdog Punk / 23 a Founders Everyday. igaz itt a sarkany sor helyi megfeleloje is 12-13SEK, amit nemes egyszeruseggel "eros sornek" (ez a helyi 5%os koznyelvi megnevezese) hivnak.
gourmandkodni remek a helyi monopolium (altalaban a belga / holland shopok kivetelevel mindig olcsobb), de egyebkent teljesen realis alternativa atugrani nemetekhez / finnekhez aztan felpakolni a csomagtartot sorrel meg tomennyel, ha valaki pilzenizni / lagerezni akar.
[ Szerkesztve ]
-
kökény
aktív tag
válasz [CsuCsu] #18740 üzenetére
Igen,nagyon is lehetséges,hogy még nem ittam jó PA-t, nyilván már csak ezért is jó lenne amcsi etalonokat megkóstolni, lenne viszonyítási alap és akkor tutira kivilágosodna, h magával a stílussal van bajom vagy valóban még nem került kezem közzé belőle megfelelő minőségű.
Másik dolog: ha annyiba kerülne egy APA, mint egy láger...sőt kerülne 500Ft-ba, mert200-300-ért nem várom el,de ha 500-ért lennének ilyen pale ale-k, amiket nemrég raktam be, akkor biza én is felváltva innám a lágerekkel ez nem is kérdés és igen, ez bizony magyar probléma, ezzel itt a kis hazánkban élők nap, mint nap szembesülünk. -
[CsuCsu]
őstag
válasz kökény #18737 üzenetére
A pale ale-k tenyleg alapjaban veve ivosorok, nem is kell rajuk koncentralni. En tobbnyire a komlosabb pale ale vonalat preferalom a lager helyett. Az arazas az kifejezetten magyar problema szerintem, errefele egy arban vannak a jobb lagerekkel.
A pale ale-nek van ertelme, sot. Viszont alapveto problemaja, hogy nagyon teszteli a sorfozo kepesseget. Sokkal nehezebb egy jo pale ale-t fozni, mint jo DDH DIPA-t vagy BA imperial stout-ot. Tehat azt is el tudom kepzelni, hogy nem ittal meg jot egyszeruen. UK-ban egyedul a Verdant es Deya kepes jot fozni. De meg ok sem utik meg az aranymerceket: Trillium DDH Fort Point es 3 Floyds Zombie Dust. Ezek Europaban persze jellemzoen nem elerhetoek, de USA-ban viszonylag nagy mennyisegben fozik oket, ezert konnyen belejuk lehet futni ha akarja az ember. En is csak egyszer kostoltam oket mondjuk, de igy legalabb van valami benchmark-om a stilushoz.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dilikutya #18735 üzenetére
nekem a tavalyi sved "harom honap 30 fokban" idoszakban volt egy pillanat, amikor perverz vagyat ereztem a 3.5os Staropramen es Heineken irant. teljesen jok voltak. mondom ezt ugy, hogy anno ittam behutetlen
esti osszejovetelre / grillre az a szabaly, hogy max egy uveg irdatlan sort kostolunk egy este. egy idoben probalkoztunk DIPA / IIPA vonallal grillezni (Omnipollo Nebuchadnezzar / Brewdog Jackhammer foleg), de az sok. mondjuk nekem pl az mukodik, hogy viszek egy uveg imperial stoutot amig kesz a kaja, aztan utana elvagyok a brewdog dead pony club / mikkeller weird weather 0.0%al.
kökény: mondjuk amilyen ipakat iszol mostanaban nem csodalom, hogy figyelni kell rajuk . jo cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Mai szerzemenyek. [kép]
Az amugy kulon vicces, h az etteremben a takeaway sorok kozott volt jopar szlovak kezmuves.
Elmentunk meg a pivovar zahlinicebe, de kb fel oraval lecsusztuk.
Van valami jo terkepetek erre? Pivni.info-n van egy, de eleg nehezkes a hasznalata.[ Szerkesztve ]
-
kökény
aktív tag
válasz Dilikutya #18735 üzenetére
Ja, ez nálunk is így működik, szomszédnak szólok,h van 1-2 különlegesebb söröm, nosza kóstoljuk végig,de akkor nincs láger közben, csak a kóstolásra figyelünk.Amikor meg bográcsozás, grillezés, nálunk is a cseh/német láger csúszik korsószámra. Ha pedig stoutot kóstolunk na abból csak 1 üveggel és mostanában háromfelé osztjuk, vazz ők imádják Omnipollo Lorelei és a Brewdog heavens Hilljétől el voltak alélva, így már kapiskálom, hogy miért is van ennek a kategóriának ekkora népszerűsége.
Visszatérve még a pale ale-ra: igazából semmire sem jó, mert ha csak rákoncentrálok, akkor mindig oda lyukadok ki, hogy tök átlagos, mi értelme ennek a kategóriának, ha meg ivósörként tekintek rá, akkor meg inkább lágerek, mert ahhoz még az egyszerűbb PA-k is drágák és nem adnak annyi plussz élvezeti élményt, ami miatt lecserélném rá a lágereket, szigorú szvsz -
Dilikutya
félisten
válasz kökény #18733 üzenetére
Nekem most hétvégére cseh Argustól roskadozik a hűtő. Múlt héten haverral egy este figyelmetlenségtől túltoltuk a savanyú ipákat, most kell valami közérthetőbb.
Itt jegyezném meg, hogy a Hedon milkshake ipája szar.
Szóval pont jók ezek az egyszerűbb pale ale-ek. New England IPA nem társasági sör, max ha kóstolgatni akartok, de nyársbot meg beszélgetés mellé nem megfelelő, én legalábbis nem tudok egyszerre mindenre figyelni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kökény
aktív tag
Northern Monk - Faith : Pale Ale 5,4% a Glory és Insa-hoz képest sokkal visszafogottabb nedű.
Pomona Island - Menace II Sobriety: west coast ipa 7.4%, megittam ezt is, de semmit nem tudok róla írni, mert annyira jellegtelen volt ez is.
Nem a sörökkel van baj, hanem nekem ezek a stílusok(west coast pale,pale ale,APA, ) olyan "lájtosított" változatok, pont azok a karakteres dolgok és jegyek hiányoznak belőlük, mint, ami az általam kedvelt IPA,DIPA,NEIPA kategóriákban tetten érhető.
Nem baj, lassan kialakul nálam is a fő csapásvonal, akkor már lehet egyre tudatosabban kóstolni/rendelni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem volt Dreher Pale Ale a boltban úgyhogy a hidegkomlósból vetem, nekem az régen nem ízlett először otthagytam a hűtőt. De aztán szomjas lettem. Szerintem jó lett, ha minden igaz tavasszal volt új recept. Aztán lehet csak azért ízlik, mert ebben végre nincs kukorica, az előzőben meg volt. Se keserűsége, se semmi, hidegen lefolyik majdnem az egész doboz egyszerre. Talán még a Pale Ale-nél is jobban tetszik, mert abban több a citrakomló és érezni is. Ez meg ilyen tipikus vízpótló sör, semmi jellege, se nem keserű, semmi, de melegben jól esik. Csak vigyázni kell vele, mert hát mégse alkoholmentes, pár doboz után biztos ütne.
Ha dobunk bele citrát megvan a Pale ale, pedig az más erjesztés, más élesztő, de ízben én nem igazán veszek észre különbséget a citrán kívül, vagy az én bimbóim nem szakértők vagy a nagyüzemi sörnél ez normális. De rossznak nem rossz, szerintem ez egy jó irány, hogy elkezdtünk felfele lépkedni minőségben. -
kökény
aktív tag
Cloudwater- IPA, West Coast IPA és West Coast Pale : teljessn helytálló a dobozok hátulján lévő leírás, hogy mit is várhatunk ezen söröktől, így én ezt már nem teszem meg, inkább rakok be fotókat, mert lusta is vagyok :-) Nálam a sorrend, ahogy fentebb írtam, tehát az ipa az első a pale nekem már nagyon száraz és keserű lecsengésű volt. Finback és Northen Monk után már nem volt meglepi, egyszinten vannak nálam, a prímet NM Insa viszi még mindig az egy trópusi paradicsom dobozba zárva.
-
galervin93
addikt
X. ker. Kökitől nem messze Family Centerben lévő nagy Sparban valami "prémium sör" polcot pakolásztak, bár szinte még üres volt, de papíron már ott volt a "terv", miből-mennyit-hova kell tenniük majd, és egész korrekt dolgokat láttam, nem tudom, másutt is lesz ilyen hétvégi akció? Van esetleg erről valami infó, vagy csak ez a Spar nyomat valami egyedi akcejót?
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Dilikutya
félisten
válasz Dorian #18725 üzenetére
Ászokolás (utóerjedés): A főerjedés után a fiatal sör, más néven fickósör, még fogyasztásra alkalmatlan, ezért ászokolásra (utóerjesztésre) van szükség. Ez a folyamat nagyon alacsony hőmérsékleten, 0-3 oC-on történik. Az ászokolás célja a sör érlelése, ízének és aromájának finomítása, tisztítása, szén-dioxiddal való telítése és maradék erjeszthető cukrok erjesztése.
-
Dorian
félisten
Az "ászoksör" kifejezés mit takar pontosan? Valamilyen érlelést?
Múltkor az osánban volt akciósan s-betűs kiejthetetlen nevű cseszlovák sörből vagy 4 fajta, mindegyik ízlett, talán a sárga dobozos a legjobban.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dr.Zoo
őstag
Csórok figyelmébe ajánlom, a Pennyben a szűretlen Adelskronen búza 159 Ft/doboz.
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
divot
veterán
Nagyon tanulságos volt ez a végigsörözgetett nyár.
Én, aki imádtam a bármilyen IPA-kat, szép lassan visszakanyarodtam a jóféle Lager és Kellerbier sörökhöz. Most is egy Paulaner Münchner Hell-t iszogatok, ami nem a műfaj csúcsa, de mégis sokkal jobban esik, mint az ilyen-olyan túlhájpolt ipa.
Révbe értem.
-
tixem
addikt
válasz Kergeboci #18715 üzenetére
Igen, komplett túra, régi meg az új rézüstök, maláta és komló kóstolás, csomagolóüzem, pincék. Vezettem sajnos, így csak két korty jutott a hordós sörből, de eskü jobb volt mint bármilyen másikból 2 egész üveg Utána még bementünk az ajándékboltba meg a végén az éttermükbe is. Ott meg a kaja zseniális. Egész komplett programot tudnak nyújtani, megéri a 250 koronás túrajegy és az étterem se drágább, mint más cseh vendéglátó egység.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tag
A teljes látogatáson vettetek részt? Azaz a modern gyár után, elmentettek a rézüstökhöz, és lementettek a "pincébe" (lényegében egy komoly barlangrendszer)?
Az ott lenti nyers PU volt életem egyik legjobb bármilye amit ittam.
Kár, hogy még csak lefizetni se tudtam az öreget, hogy adjon még egy pohárral, úgy kellett begyűjtenem a csajoktól a szabadon hagyott kortyokat[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tomazin
veterán
válasz OPiiPO #18708 üzenetére
Ott ha jol emlekszem van tesco, ahol 2 helyen is van sor(tehat 2kulonbozo sorban, tavaly a tomenyek mellett volt, hogy ne talald meg). Az egyik a standard nagyuzemi sortiment, zlaty, gambrinus, kelt, stb.
Masik sorban volt cseh (pl svijanyt 1euroert adtak) kisuzemi, meg egy-ket polc kezmuves(nek tuno)Vagy ott van a gentlemans pub, ahol (ugyan nem olcson) de lehet jo soroket kapni(bottleshop is)
Fekete kutyat nem ismertem, ranezek majd ha arra jarunk (bar inkabb parkanyba szoktunk az kozelebb van)
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz Dilikutya #18709 üzenetére
6 éve ittam először, akkor nekem is fura volt, azóta viszont szabályosan ráfüggtem, ahányszor a szlovákok közelébe kerülök, nem bírom ki, hogy ne vegyek legalább egy kartonnal. A csapolt persze ebből is sokkal finomabb. Elixist nem próbáltam pedig láttam sokszor. Most állítólag a Tikkadt Szöcske hasonlít hozzá leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Szegény. De emléke örökké szívünkben él.
Az a Kofola nekem annyira megfoghatatlan. Amikor először ittam, meg se néztem, mi az, csak hogy nagyon rossz kóla. Később olvastam, hogy gyógynövényes, bár ízre nem lett ettől jobb, máshogy tekintettem rá. Pár évvel később megint ittam, sikerült egy kis falusi focipályán "csapolva", melegben azért el lehetett viselni. Lassan 10 éve nem ittam már. Itthon pár éve volt egy hasonló (lehet több is, én csak erre emlékszem) a Szentkirályi Elixis, de nem volt hosszú életű.
-
tixem
addikt
válasz Dilikutya #18704 üzenetére
Most volt Szegeden "sörfesztivál", kint volt a PU kis zöld csapos kocsija. 3 féle cseh csapolás kirakva, hogy a hangulat meglegyen. Kértem is egy Hladinko-t, hogy összehasonlítsam mit kapok itthon, még frissek voltak a cseh élmények.
A csaj ki se tudta csapolni elsőre, már ott bukott a történet. Rossz volt nézni azt a szerencsétlenkedést amit leművelt. Nagynehezen megkaptam, első korty: hab állaga és textúrája mint amit a mosogatószivacs produkál, nyoma nem volt annak a tojásfehérje keménységű és sűrűségű habnak, mint a cseheknél. Vizes, nyomokban a PU jellegét adó íz. A fél pohárnyi hab kb 3 perc alatt szétesett, a pohár falán pedig nem maradtak odaszáradt kis habfoltok ahogy fogyott a sör.Híg, szétvizezett takony 650 Forintért. Welcome to Hungary. És ezt a phost reklámozzák meg nyomják ezerrel a magyar PU facebook oldalán, hogy igazi PU élmény. Egy frászt.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Ebben van valami, ősszel volt szerencsém Prágában pár korsóval megkóstolni, és teljesen más volt. Hozzáteszem, a csapolt itthon is sokkal jobb a konzervváltozatoknál, egy vidéki strandon, Cserkeszőlőben ittam és fergetegesen jó volt (sajnos Szolnok környékén nehéz csapon PU-t találni).
-
tixem
addikt
válasz Aranypatkány #18685 üzenetére
Múlt héten voltunk Plzen-ben gyárlátogatáson. Végképp megerősítést nyert a kis teóriám, hogy amit itthon veszünk PU (üveges, dobozos mindegy) érezhetően szarabb, mint amit ott vettem a gyár mintaboltjában üveges PU (meg úgy kb egész héten Csehország szerte vásárolgattam többek között PU-t is). A csapoltnál meg aztán egyenesen ég és föld a különbség.
Azt nem tudom régebben milyen volt az itthon kapható PU, koromra való tekintettel. Azt viszont most már személyes tapasztalattal alátámasztva is ki merem jelenteni és már nem csak feltételezés, hogy a cseh és a magyar között VAN különbség, az utóbbi kárára. Pedig elméletben ugyanott készül ez is meg az is. Aztán valami turpisság csak bekerül valahol a rendszerbe.
Na de egye meg a fene a magyar PU-t, ezzel a kollekcióval kibírom a szeptember végi párkányi hétvégéig :D
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #18701 üzenetére
En is igy vagyok vele. Velem talan picit tobbszor elofordulnak ilyen szituaciok mert mi jarunk fesztivalozni illetve Londonban lakom es rendelunk online.
Ellenpelda, hogy baratnommel szeretunk angol videkre kirandulni, ahol minden varoskanak, tajnak megvannak a maga hagyomanyos cask ale fozdei, es ezeket kiprobalom a helyi pubokban. De ezekrol nem irogatok, mivel semmi izgalmas nincsen bennuk (azon felul, hogy sok ipari cuccot lapatra tesz nemelyikuk), illetve nem is beszerezhetoek mashol. Ahogy a BBQ mellett letolt 3 uveg Punk IPA-t sem tartom emlitesre meltonak. Hetkoznap pedig nem iszok alapesetben, szoval eleg alacsony a turnover.
@looser
Koszi, orulok, hogy valaki ertekeli. Egyebkent en is lehuzasnak tartok sok sort. Eleg sok a fake hype egyes fozdek altal.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz looser #18697 üzenetére
Egyebkent az, hogy mit iszok is kb olyan, mint pl az insta
Ide a topikba jellemzoen mar csak olyat irok be, ami meguti az ingerkuszobot, ahhoz pedig mostanaban eleg kulonlegesnek kell lennie. Pl a Mead Scientist Svartja volt iden az, amin fel oran keresztul azon agyaltunk egy Track Uzon (triple sour) / Hoppin Frog Pentuple (BA triple) / Northern Monk Glory (TIPA) / Alvinne Cuvée d'Erpigny Sauternes (wine BA barley wine) / Finback Stasis (sour) "kisadagkostolo" utan, hogy ezt igy egy magyar fozdenek sikerult osszehoznia. A tobbitol az Uzon kivetelevel csak egy kicsit logott le kifele, osszehasonlitaskepp a BYM Evermindje ebben a ligaban vallalhatoan semmilyen egyszer elmegy volt. DE: ilyen este jellemzoen negyedevente van egyszer.
namost volt meg egy ilyen este ha mar lent voltam Budapesten, de a Chocolate Manifestoval konkretan harom eve szemeztem. a Loreleiel elotte meg ugy voltam, hogy akkor ezt most igy barati kornek sajnos meg kell kostolnia. aztan meg volt nekik Wild Beer es Praire imperial stout csapon.
ilyen kor talan meg egy volt iden Stockholmban.
ja igen, azon kivul, hogy ilyen ritkan van (csak ez nem fog az online feluletrol lejonni): iden ket hetig lakasfelujitottam Budapesten, nyaralas helyett, es gyakorlatilag estenkent moralt fenntartani mentunk vacsorazni .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest