Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vbbb
őstag
Hali! Tudja valaki hol, merre lehet Peroni sört venni? Köszi!

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kökény
üzenetére
ez a 11 trapista van. az eldugodtabbak alatt az utolso negyet ertem, elvileg a ket legkisebb az Engszell es a Tre Fontane. utobbinak pl csak triplaja van, az eukaliptuszos apatsagi tripla eleg varatlan elso korty volt.
az Engszell quadja egyebkent szinten finom, csak picit rosszul fedi el az alkoholt, kb mint egy kethete palackozott kek Chimay. Spencer es Zundert meg erik a pinceben.
vegigkostolni egyebkent szvsz a belgianhappiness csomagjai jok, kb ilyen picivel 3 eur fole jon ki postaval uvegenkent (es van egy west 12 is a csomagban).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kökény
üzenetére
Az ara nem lesz alacsonyabb, magas a kereslet es keveset foznek belole.
En lassan vegigkostoltam a teljes mezonyt legalabb a nagyobbak szintjen (es par eldugott kisebb trapista fozde sore meg erik a pinceben), a Rochefort / Chimay / Trappe / Gouden Carolus / St Bernardus / Kastel quadjai kb ilyen jok, es mindegyik a maga modjan mashogy kulonleges. De ezek mind kivetel nelkul olcsobbak es elerhetobbek. Kivetel egyedul a Chimay rum BA es a Trappe BA szeria, de azok kesobarokkos tulzasok ket egyebkent is reszletes sorre.
koxx: igen, nem veletlenul a rochefort 8at hoztam fel peldanak.
-
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
Jól írod, azt kell megfizetni, hogy a világ egyik, -ha nem a legjobb- sörét kóstolod és most már elég sok helyen hozzá lehet férni, de az árát nem hinném, hogy lejjebb fogják vinni.
Nálam amúgy a Westv 12 még mindig az etalon a trappisták meg úgy általában a belga sörök között, hogy ebből mennyi a "placebo" na azt nem tudom
A Rochefort 10-et kóstoltam, az is kiemelkedik a mezőnyből, nálam ő az ezüstérmes egyértelműen. -
-
proci985
MODERÁTOR
Westvleteren 8 / VIII (2018) belgian strong dark ale / double
Eszmeletlen illat malataval, anizzsal es elesztovel; izre porkolt kenyerhej (+ eleszto), anizs, porkolt malata, sotet gyumolcs, szaritott gyumolcs, porkolt cukor, alkohol, utoizre ahogy melegszik egyre inkabb olcso vodkaba martott picit odaegett kenyerhej. Nagyon szensavas, kb mint a Rochefort 8 stiluson belul.
Tul van telitve, de nem jobban, mint a nagyobb trapistak. Az illata zsenialis, de izre mar alulteljesit, amiben az alkoholos utoiznek szerepe van. Alkoholt is lehet jol csinalni, ld BA imperialok, de itt csak siman kilog.
Ajanlott. Arat figyelembe veve ajanlott egyszer kiprobalni, de pl a Rochefort 8 negyedaron sokkal jobban egyben van, frissebben is. A kulonlegesseg nem motivalja a magas arat: Igazabol minden (valodi) trapista fozde a maga modjan kulonlegesen foz. Jellemzoen nem az apatsagnal veve 10+ eur, szoval a ritkasagat / bakancslistarol lehuzasat fizeted meg. Kiegyenlitettebb kereslet-kinalat mellett ez igy nagyon max 3 eur/uveg aron letezhetne.
-
perempe
veterán
leosztottam az itthoni 6-os akciós teszkós Sopronit (1369Ft): pont 70 cent egy doboz, ami nevetségesen magas szerintem a szlovák árakhoz képest. (a 6-os Borsodi kemény 40 forinttal olcsóbb, leosztva nincs két cent se a különbség.) ott pont száz forinttal olcsóbb szlovák, 44 centes Kozel a magyarhozt képest (239Ft), ami 70 százalék különbségnek felel meg; ez vmi hihetetlen. mindkettő teszkó akciós ár.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
lehet egyebkent wild beer.
es tenyleg nagyon durva. nemcsak a spontan / sour / BA vonal, hanem sima sorokbol is amik csak siman utanajarast igenyelnek. pl pohjala must kuld, poppels imperial stout, cantillon geuze, lindemans BA kriek, omnipollo brush, amagernek a fel portfolioja, es akkor ez csak az elso kep. ja meg utolson ahogy a brewdogos gyujtoladaban az ott ket AB:24 lesz a gyanta szine alapjan. nagyreszt be lehet szerezni ezeket is, csak jellemzoen negy rendeles lesz fel europabol.
baladinokat en ki se szurtam.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Szerintem az Wild Beer lesz, nem Superstition. De rajuk neztem, nagyon durva valasztekuk van. Kb jobb, mint most barmi Londonban (mondjuk itt azert nincs, mert egy nap alatt kifosztanak). Azok a Baladin barleywine-ok... en tudom magamrol, hogy behuznam az osszeset kerdes nelkul ha ott lennek, kerul amibe kerul. Es van par BA imperial stout amit meg tuti megvennek.
-
proci985
MODERÁTOR
be akartad biztositani, hogy a nyaralas anyagi csod legyen?

durva mennyi superstitionjuk van, ennyi nagyobb webshopokban sincs surun egyszerre.
mondjuk ide jott vanilla Marion, de 35 eur a 0.375os uveg es a sima Marion hiaba volt jo amikor csaprol kostoltam par honapja, azert ennyire boven nem.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Sporolas malatan, komlon, rossz tarolas, akarmi. Amugy az olcsositas a sztenderd egy ideje a makroknal. A Leffe es Corsendonk is bezuhant minosegben.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Tudni kell helyén kezelni a dolgokat. Politikai rovatot nem olvasunk rajta, de a filmes, utazási, tudományos, technika tűrhető, még ha kicsit bulváros is néha. A tévérovat megint csak szemét, igazából jó része a különféle valóságshow szereplőkkel meg egyéb retardáltakkal foglalkozik.
-
Janusz001
őstag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Az a helyzet, hogy Csaba környékén még 75km -es körzetben sem mutat semmit. Pedig Gyula is mintha lett volna említve, hogy valahol csapolnak jó kézműves söröket. Csabán a Kupakba hétvégente benézek 2-3 korsóra, tetszik, hogy hétről hétre újul a csapolt kínálat és persze van sok sok üveges kézműves.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Az eredeti recept resze, mindig is volt benne.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Janusz001
üzenetére
A terkep tab pirossal mutatja a helyeket ahonnan eleg ember csekkol be, sargaval a hivatalosan jegyzett helyeket.
Most igy kapasbol rakerestem Bekescsabara, es tenyleg nem mutat semmit valamiert. Pedig a kereso tabon a venue-k kozott kidobja a Kupak sorhazat, ahol azert van kraft sor. Lehet nem eleg a forgalom, hogy jelolje a helyeket.
@Aranypatkány
Az, hogy mivel van el az ember, attol fugg, hogy mihez szokott. Akinek konnyen elerheto a jo cucc es nem szamit kulonlegesnek, nem akar visszalepni a gagyihoz. Persze a tengerparton senki nem akar BA imperial stout-ot inni, nekem adjanak egy jofele pale ale-t / session IPA-t / gose-t. -
Aranypatkány
tag
válasz
jupp008
üzenetére
A Balatonpart sem bővelkedik kraft sörökben néhány speciális kivételtől eltekintve. Sőt, néhány éve voltam a Művészetek Völgye fesztiválon, Kapolcson, ott is csak fröccs volt fröccs hátán, sör nem. Azóta nem tudom változott-e a helyzet. Javarészt mégiscsak a pesti sznobok járnak oda

-
jupp008
senior tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
A tömegre vetítve valószínűleg sajnos igaz hogy nem (Akárcsak itthon).
-
jupp008
senior tag
-
jupp008
senior tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Épp Horvátoknál vagyok és megint a szokásos problémám van, hogy normális sört itt helyben venni a nyaraló helyen nagyobb nehéz... Igazából nem is lehet. Itt ugye az Ozujsko - Karlovacko párost nyomják fullba (helyi Soproni - Borsodi páros) és gyakorlatilag ennyi ... max. lehet Heinekent és hasonlókat kapni még (köszi). Étterembe ma 2 fajta sör, Karlovacko üveges 18 Kuna. Ennyi.
-
Dilikutya
félisten
-
kökény
aktív tag
Omnipollo-Zodiak és Aurora: ezek testvérek mindkettő “hazy yellow” színű, illatra citrus/lime/mango/grapefruit és ananász. Ízre aurora a tuti, egymás után ittam őket, Aurora selymesebb, egységesebb füves/földes íz jobban dominál, nálam egyértelműen kellemesebb, mint a Zodiak, nagyon ragyogó IPA mindkettő!

-
kökény
aktív tag
Flying Dog-Double Dog: semleges illat, alig érezni az ipakra jellemző citrusos/trópusi gyümölcsös illatot, íze is ilyen, nem tudok kiemelni semmit, de úgy is mondhatnám, hogy ez egy sima sör, nem lóg ki sehol, nem toltak túl benne semmit, 12% oly gyönyörűen el van benne bújtatva, hogy le a kalappal. Annyira lecsúsztattam volna belőle mégegyet azonnal... nagyon itatta magát. Ez egy tisztességes, jó dipa, soha rosszabbat!

-
kökény
aktív tag
válasz
kökény
üzenetére
De Molen-Vuur& Vlam: sárgásbarna színű, habja nem tartós, szokásos citrusos illat, közeps test, közepes szénsav, olyan minden közepes. 2018.10. hónapban lett palackozva, lehet, hogy vesztett eredeti fényéből? Nem tartom kizártnak... így csak egy középszerű tök átlagos IPA marad meg emlékezetemben :-(

-
-
Jhonny06
veterán
Gergőnél csapon az AleSmith Jamaican Blue Mountain Speedway Stout

-
-
kökény
aktív tag
Fűnyírás után legördítettem egy soproni ipa-t, a tegnapi 2 komolyabb dipa után elég erős volt a kontraszt közöttük

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
igy

gondolkodtam mennyire merjek reszletekbe menni, mert igy is kezdett hosszura nyulni. ugy voltam vele, hogy ha az a kerdes, hogy mit erdemes rendelni, akkor ennyit tudok egyszerusiteni.
ahogy ertettem egyebkent kozgazdasag / marketinggel valamennyire tisztaban vagy es tudod, hogy ha a fozomester konferalja es talalja, akkor magasabbra fogja az ertekelo ertekelni. ilyen szempontbol eleg rossz az emberi kognicio.
-
kökény
aktív tag
Poppels-DIPA: én így képzelek el egy jól összerakott dipát, nem lóg ki sehol, teljes a harmónia, mango/citrusos illat aranysárga szín, kicsit hamarabb összeomló hab, tökéletes egyensúly a gyümölcsös édesség és a komlós keserűség között, gyógyfüves/fűszeres könnyedséggel. Újrainnám bármikor, nálam a polimangot übereli, előbbi különlegesebb, utóbbi komplex egész egyben van, mint egy fagyott hulla

-
kökény
aktív tag
omnipollo/Tupiniquim- Polimango: azt hinnéd, hogy ez aztán mango illat lesz ezerrel, de nem az úgy túl egyszerű lenne, ez bizony ananász, mellette mango és grapefruit. Színe világossárga zavaros, habja a vázaszerű pohárban ujjnyi és mindvégig megmarad. Azt írja az egyik oldal, hogy polentával és mozaik komlóval készített sör, a polenta= kukoricakása/puliszka én ezt nem éreztem benne, megvan az elején a citrusos ananászos íz és a háttérben inkább ilyen szénás-szalmás talán füves beütés, nem éreztem még ilyet. Vége komolyan keserédes túltolt komlóval, beteg egy sör, félórával a kóstolás után is visszaköszön ez a testes íz. 9.5% DIPA a komlóssága elnyomja, feleztem szonszéddal, de így is fejbevágott minket. Részemről ajánlott annak, aki jó kis teletolt komlós ipa-t szeretne kóstolni.

-
divot
veterán
Spar, 249 forint, a majom aranyos, a sör eccerű, de legalább olcsó.

-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Altalanossagban veve az ajanlhato, ahol van eppen jo IPA. Tapasztalataim szerint a beerrepublic stout / sour vonalon eros, a masikat nem kovetem.
Amugy viccen kivul, a Finback adag a beerselection.hu-n perpill jobb, mint barmi a Ghostwhale-rol. Az a problema, hogy ha erkezik jo cucc az utobbiba, leraboljak pillanatok alatt. Regebben akar napokig fenn volt egy Verdant, de most mar orakon belul porzik a polc. Szerencsere most bovitenek fozdet, ugyhogy remelhetoleg javulni fog a helyzet.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
En tobbnyire vilagviszonylatban gondolkozom. Az amerikai csucs sorok igazabol itt is kb annyira elerhetoek, mint Magyarorszagon. 1-2 fesztival vagy csapfoglalas alkalmaval lehet kostolni, de kb ennyi. Ettol fuggetlenul meg leteznek, es ez azt jelenti, hogy van hova fejlodni magyar illetve UK fozdeknek. Persze ettol meg nem lesznek elvezhetetlenek ezek a sorok, attol meg lehet valami nagyon jo, hogy nem a csucsot kepviseli. Csak szeretem helyen kezelni a dolgokat.
@kokeny
Az Angry Chair lesz amugy, IPA-juk pedig tokatlag, stout teren jok. Kostoltam mar sok sort, de nem kell tulgondolni. Eleg 1-2 kulfoldi fesztivalra ellatogatni, es gyorsan megugrik a szint. -
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Költözz Debrecenbe!

Csucsunál más a mérce, nem tudom hány ezer sört megivott már, nem csoda, hogy neki feljebb van az a szint, amit meg kell ütnie egy sörnek, nincs ezzel semmi gond, amire rámondja, hogy átlagos, na az nekünk nagyon jó és még beszerezhető
IPA-nál el tudunk addig jutni,hogy Cloudwater/Verdant, de én egy Other Half/Tree House/Angry Chicken-ről még álmodni sem merek
-
Aranypatkány
tag
válasz
kökény
üzenetére
Sajnos ezzel én is így vagyok ezzel szintén vidékiként. Itt sincsenek sörösök rajtam kívül. A békésszentandrási vagy a monyó flying rabbit itt már komoly sörnek számít errefelé, szóval én sem tudok senkivel sem összeállni, 50 ezerért meg nem akarok sört rendelni csak azért, hogy ingyen jöjjön. De jó a pestieknek ilyenkor

Múltkor rendeltem a Beerselectiontől Finback meg Pipeworks söröket, az már itthon szerintem csúcsnak számít, CSUCSU szerint viszont ezek simán "csak jók" Amerikában
Ha nincs kapcsolata az embernek esélytelenek az igazi ritkaságok. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Par komment.
A 4.5 BA sorok eseten a hordozas nelkuli alapsor max imperial stout, mead es quad eseten allhat fenn. Lambic es sour alapbol hordozottak, hordozas nelkuli barleywine-t pedig igyanak a mazochistak. Sok top imperial stout-nak es barleywine-nak amugy nincsen hordozas nelkuli valtozata, eleve hordohoz fozik oket.
Top DIPA tobbnyire 4.50 es 4.60 kozott mozog (Monkish, Equilibrium, OH, Trillium, TH), par 4.7+ Tree House-fele agymenest leszamitva. EU-ba persze ezek max fesztivalon jonnek, szoval itt mar a 4.3-4.4 is betudhato top-nak. A legmagasabbra ertekelt EU IPA a Cloudwater Chubbles (2019) 4.49 ponttal. Mondjuk ez TIPA.
Relevans checkin-szam pedig elegge valtozo. Nagyon ritka sorok eseten mar 50 utan is jo az, ugyis csak a tapasztalt geekek jutnak hozza. Kisebb szerias, de nem hu de ritka soroknel mar 200 felett is oke, egyszeruen nem keszul annyi, hogy egyhamar megusse az 1000-et. Kivarni a stabilizalodast sokszor nem erdemes, mert elfogy a sor. Itt jon az, hogy ismerni kell a fozdeket...
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kökény
üzenetére
ratebeert megvette talan az inbrev (?) es utana atment mashova a torzskozosseg. alapvetoen regi, bejaratott sorokre (pl belga apatsagik es cseh pilzenik) jo.
NEIPAra es friss cuccokra nagyobb esellyel jon be untappd, reszben az egyszerubb tasting note maitt is.
sajat tapasztalatok:
- 4.5+: altalaban ezek zsenialis sorok szoktak lenni, de 10-15 euro / 0,33nal tobbet nagyon ne adj erte. jellemzoen ezek szinte kivetel nelkul BA, imperial stout / barley wine / quad / sour / lambic / mead alapokon es neha a hype / ritkasag is tolja felfele a pontszamot. szerintem erdemes a hordozas nelkuli alapsoreikkel kezdeni, azok harmadaron altalaban majdnem / hasonloan jok.
- 4.3-4.4: top DIPA / non-BA altalaban itt szokott veget erni, jellemzoen zsenialisan jo cuccok, 6-10 eur korul meg altalaban vallalhatoak. szelesen elerheto (tehat nem kizarolag untappd checkinre meno geekek altal fogyasztott) sorok altalaban ennel tobbet nem szoktak kapni.
- 4.0-4.2: kifejezetten jo sorok, altalaban nagyon szeles korben elerheto, regi bejaratott cuccok ennel feljebb nem szokott menni, foleg megoszto stilusokbol. 5-6 euroig meg jo vetel lehet. hypesor BA verzioja 500 checkinnel 15 euroert viszont teljesen felejtos.
- 3.7-3.9: jellemzoen jo sorok, viszont itt mar szoras van. nagyon megoszto cuccok, 25+ eve beszerezheto zsenialis sorok ugyanugy jelen vannak, mint hypesorok total elszurt variansai vagy hypefozdek tokatlag uj releasei. stilustol fuggoen 3-5 euroig meg jo vetel lehet, de ez itt mar lutri. egy 3.9es chimay bleut nem fog lefozni egy jo napon egy jobb magyar fozde, de egy 3.9es DIPAt mar igen.
- <3.6: jellemzoen ez valami tokatlag cucc amit max ha nagyon kivancsi vagy / feltolteni a rendelest valami egzotikussal eri meg. mondjuk 2-3 eur alatt.ertelemszeruleg checkint nezz, <100 checkin gyakorlatilag azt jelenti, hogy vagy aznap van start, vagy eddig ket kocsmaban / eventen csapra vertek ugyanennyi hordot. olyan 500-1000tol szokott stabilizalodni a helyzet, jellemzoen 10000 mar megbizhato szam. hype letezik, ha a checkin hop burnrol ir es meg ugy is 4.5 fole pontoz, akkor ez a fozde neverol es nem a sorrol szol.
untappd valamennyire egy kicsi kozosseg. ez pl azon latszik, hogy a global top beersnel az Omnipollo Niki eppen a top10ben van. ez a sor kb 3-4 hete erheto el dobozosan (csapon kb ket honapja?) es van 5500 checkinje, viszont egy hete globalis sved release volt ami kb 20000+ dobozt jelent. tehat magaban egy hype fozde lokalis releaseje be tud kerulni a top10be.
egyebkent barati korben az egyik kedvenc sved sorunk epp 3.75on all

-
proci985
MODERÁTOR
-
fo_di
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
én múltkor Szegeden csapon egy durván hop burnös Liquid Cocaine-t fogtam ki, annyira nyers, vágott füves komlóíze volt, hogy borzasztó (a rendes komlóval nincs bajom, de a vágott fű nem a kellemes fajta komlóaroma)
bár teljesen nem írtam még le, mert másoktól is jókat hallottam róla, lehet, hogy egy túl friss hordó volt -
[CsuCsu]
őstag
válasz
kökény
üzenetére
A RateBeer felejtos kis szerias sorok eseten, maradj az Untappd-nel. 3,9 pontszam miatt en nem rendelnek kulfoldrol, azt a magyarok is lefozik, tok atlagos pontszam. Amugy a beerselection.hu-ra szoktak jonni jo angol sorok, most is van Northern Monk Insa, Glory (bar ez picit oreg mar), es volt fenn North x Other Half DIPA 4,31-es pontszammal, ami er is annyit, frissen tobbet is. Van meg fenn 3 Finback (USA!) IPA 4,3 koruli pontszamokkal normalis aron. Szoval otthon is van lehetoseg boven, csak figyelni kell es korul kell nezni.
Ghostwhale-en pedig nem kell ismerni mindent, csak porgesd vegig az Untappd-en a kategoriakat amikkel szemezel, frissesseg szerint sorba rendezve. En is igy valasztok, nem kovetem az uj fozdeket. De komolyan mondom, amig kaphatoak otthon a fent emlitett IPA-k, rendeld azokat, Ghostwhale-en is hasonlok vannak altalaban. Sot, a Finback 1 nap alatt elfogyna.
-
-
kökény
aktív tag
Bocsánat nem panaszkodásnak szántam az előbbi gondolatokat, igazából IPA-nál vagyok kicsit meglőve, de rengeteg lehetőség van, csak legyen elég pénzmagja az emberfiának

-
kökény
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Igen, ezeket már írtad múltkor is (magyarokat most háttérbe raktam), jah Monyok megvoltak azt ki is felejtettem az előbb, de most én főleg a külföldiekre gondoltam.
jsk: ha még pesti lennék,akkor működne az összeállás valakivel,de Debrecenben nem egyszerű, kevés "lökött" van, aki több tízezerért vásároljon söröket, tudom, mert ismerős/barát mindig rám csodálkozik, de persze ha megkínálom issza, mint a vöcsök, de ők soha nem adnának ki érte ennyit

Meg jobban szeretem ezt egyedül intézni, közös lónak... (tapasztalat anno kávés rendelések kapcsán van) -
jsk
senior tag
-
Dilikutya
félisten
válasz
kökény
üzenetére
Ami így eszembe jut, és be is szerezhető (Bp-n csapon ennél sokkal több van, a Mad Scientist-nek vannak csak csapról elérhető sörei)
Hopfanatic Nohoplimit
Horizont Hazy Queen
Ugar Stróman
Monyo Dead Rabbit
Hoptop Green Zone
Reketye 99 Hop Cones
Ugar AgrárX
Monyo Flying Rabbit
Mad Scientist Liquid Cocaine -
kökény
aktív tag
Csak egy gyors példa, hogy miért vagyok néha tanácstalan: Ghost Whale-n a best seller a Staggeringly Good-Little Arms Big Ambitions nevű IPA, Ratebeeren kap 3,1-et, ami tök átlagos, azt hiheti az ember nem egy kimagasló IPA, ugyanez Untappd-en kap 3,9-et, ami azért elég erős pontszám.Na akkor most hogy legyek okos?Tudom kóstoljam meg, de azért az a 10-12 ezer Ft szállítási ktg-nél már elgondolkozik az ember, hogy annyi pénzért a lehető legjobbakat próbálja már ki, amihez majd lehet a többit is hasonlítgatni, megadna egy mércét, mint ahogy a trappistákkal is fel lehetett állítani egy szintet, amihez lehet a többit viszonyítani.
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
Én is kivi leszek, de azért nekem még IPA témában(és úgy mindegyik sörtipusban) nagyon szerény tapasztalatom van. Most nálam még a Jam72 meg a Távoli galaxis a csúcs, nem is nagyon volt lehetőség komolyabb darabokat kóstolnom eddig. Amúgy ezekből az IPA-kból amilyen sok van, olyan nehéz a jókat kiválogatni (untappd és Ratebeer-en magasan pontozottak vagy nagyon ritkák vagy szinte csak külföldről lehetséges). És amikor találtam látszólag jókat, Csu-Csu leszavazta, mondván rendeljek inkább GhosWhale-ről, na ott meg aztán nekem kínai nagyon sok márka, Cloudwater és Verdant leszámítva, de azokból meg alig van, nem baj majd csak belejövök én ebbe

-
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
En most a Bourbon Noa-t gyurtem be, igazad volt, tenyleg szetesik es tul van ertekelve. Foleg a tegnapihoz kepest...

-
Dilikutya
félisten
Basszus, 2 éve ott nyaraltam, direkt kerestem, van-e helyi sör, de nem találtam, így az öreg kőhíd belváros felőli végén a kis őrtoronyban ittunk békésszentandrásit.

Az nekem itt is van közel, 42 km, szoktunk olyat csinálni, hogy letekerünk pár sörre.
3-4 sör, meg egy pizza, és irány vissza. 
-
divot
veterán
Ami pedig nagyon vicces, hogy Szarvason az Arborétum fapados büféjében olyan kínálat van a békésszentandrási sörökből, hogy még Rettegett Ivánt is ihatsz a mirelit sült krumplihoz.

-
divot
veterán
Ez meg a másik gyulai sör, ez még jobb, de csak üvegesben futottam bele ráaduásul utolsó este. Nagyon megkóstolnám csapolva:

-
divot
veterán
Gyulán jártam pár napot, rengeteg helyen csapolnak helyi söröket, meg békésszentandrásit, hiszen az is közel van. És a gyulai sörök jók. Ezt nyomattam csapolva sokat:

-
Dilikutya
félisten
Space Next X Dimbo Lab - Tomato Kaos
Én sem annyira rajongok a berliner weisse-ért, egyedül a Mad Scientist Magyar Uborkasalátáját iszom, ha érem, de azt imádom. Viszont ez nekem beütött pár hete egy fesztiválon, a paradicsom nagyon passzol bele.
Persze ettől függetlenül ha olyan helyen vagyok, mindig megkóstolok mindent, amit csak lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még nekem is !

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)