Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami "megbízható" 0,75l körüli kiszerelésű nedűt? Ilyen jelképes "hálákodós" ajándék lesz, így nagyon konkrét elképzelésem nincs ízre vonatkozóan (valamilyen belga ale -re gondoltam, ha már én azt szeretem
). A Gouden Carolus Cuvée van de Keizer 2018 illetve a Chimay Grand Reserve 2018 ami jelenleg kapható is illetve kb. megfelel az elképzeléseimnek.
Szerintetek ezek rendben vannak illetve ha igen, akkor melyik lenne a jobb?Köszönöm
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
jegenye77
üzenetére
Azt meg hozza kell tenni, hogy ezeket a soroket tul frissen forgalmazzak, emiatt is nagyon alkoholosak. Eredetileg ezek alltak 6-12 honapot a fahordoban mielott csapra vertek oket. Most mar bele sem teszik oket a fahordoba, megy a tankbol a palackba, kulonben tul draga lenne es nem lehetne ennyit termelni. Amivel lehet segiteni, az az uvegben erleles.
Ha van egyszer lehetoseged, probalj ki egy egyszeru fahordoban (i.e. nem bourbon, rum, hanem 100% oak) erlelt Chimay-t / La Trappe-t, es latni fogod a kulonbseget, illetve ennek milyennek kene lennie.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
jegenye77
üzenetére
Egy jol fozott 8,2% tripel-ben mondjuk nem nagyon kene erzodjon az alkohol. Bar itt a leiras alapjan ez bevallott szandeka a fozdenek, ahogy sok belga fozdenel is elegge alkoholosak. Gondolom izles kerdese, de ettol fuggetlenul en tipushibanak tartom, nem vagyok a hive sajnos.
A Stiegl egyebkent nagyon jo, legjobb radler-ek toluk jonnek.
-
Dr.Zoo
őstag
Kezdő sörfőzők figyelmébe.
Lidliben a befőző automata 19.990 Ft.
Átalakítás sörfőző automatára cikk itt. [link]
-
Weareus
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ne is mondd a Sopronit.

Beszélgessünk inkább sörökről.
A Chimay White jobb volt mint a Delirium T., bár utóbbi is megéri az árát.
A fehér Chimay komplex ízvilága lenyűgözött azért. Először kávés, fűszeres, kissé kekszes a vége felé keserű, utána pedig kenyeres ízű.
Mindez nagyon összeszedett.
Lehet, hogy más ízvilágot írnak a tesztek, de én ezeket éreztem, meg azt, hogy ez egy igen jó sör.
-
kökény
aktív tag
MONYO-Dead Rabbit: ez de beteg egy sör, xar napom volt, na mondom akkor este 9-kor pattintsuk ki, ettől rosszabb már úgy sem lehet, erre nem mosolyt csal a számra a kis nyuszi
Erős egy jószág, amit nem is akar eltakargatni, ebből 2-3 üveg nyáron és vigyorogsz, mint a tejbetök... nagyon beteg, eddig is csipáztam Monyot, ez most még rátett egy lapáttal

-
Honnan erdemes hordora cseh sort venni bp kornyeken? ( es neadjisten meg hozzavalo csapot is berelni)
Vagy ugyanoda jutok arban az uvegessel?
(Lagzi, max 2db 30les hordo) -
Weareus
addikt
Megjöttek a sörömök.
Igyekszem elvárások nélkül végigkóstólni és meginni őket.
Tkp eddigi talán legjobb vagy legjobbnak tartott sör a Tripel Karmeliet volt, amit ittam. No mindegy. Már hűlnek. Kb. 5-6 napot szánok nekik, egy nap egy fajtát fogunk megkóstolni párommal...Oppsz, a másik 2 Chimay lemarad a csoportképről.

-
Redneck
nagyúr
válasz
kökény
üzenetére
Nagyon szeretem, üvegesen és csapról is. Január óta mondjuk nem nagyon ittam, mert inkább kísérletezek vagy standard ivósöröket nyomok, de újra veszek majd. Azt hiszem az új főzetet már a Mad Scientist készíti, korábban viszont a szlovákoknál főzték.
A KEG Sörművház jó hely, igaz nem olcsó, de szerintem nem is drága, főleg azon a frekventált helyen. Szerintem kultúrált, jó a kiszolgálás, és van mit enni. Bár az étlap állítólag folyamatosan változik, az elmúlt 2 hónapban nagyjából mindig ugyanazt láttam rajta. Tavaly izgalmasabb volt, jó előételekkel, és kiváló kenyerekkel.
-
Dilikutya
félisten
Nem túlértékelt az. Anno azért az első között volt, ráadásul pl. Auchanban is kapni lehetett. Sokaknak nyilván ma már kevés, mert csak egyféle komló van benne, nem dzsúzi, nem hazi.
Mi este hármasban olyan 15-16 féle sört kóstoltunk, harmadolva, de így is ütött. Igaz, volt azért mellé nagyon finom szőlőpálinka, nyitottunk egy Steigerrel a szalonna előtt, majd jöttek a gourman darabok, ezt a blokkot egy Boris the Blade zárta hajnal fél 3 körül, majd lefojtottuk egy Ursussal.

-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Sztem egy nagyon túlértékelt sör, amikor jött a hype megkóstoltam és egyáltalán nem ízlett. (valszeg nem az én világom)
Mai nap megkóstolam a MS cookie monsterét és a candy mant, nagyon brutál sörök főleg egymás után, kicsit lehetett volna bennük több szénsav. Olyan mintha szurkot öntöttem volna a pohárba
-
qltsar
veterán
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
Viszont a Rychtart dobozosban 2 hete nem látom, az üveges meg egyre kevesebb (2 központi Pennyben szoktam megfordulni Budapesten egyikben sem láttam), lehet, hogy már nem fogják a jövőben forgalmazni? Kár lenne érte, igen jó alternatíva bármiféle itthon kapható láger helyett!
-
proci985
MODERÁTOR
Avery Plank'd 2018 batch #1 imperial porter
Sotet mahagoni-fekete test, illekony mokka habbal. Rum, szolo, porkolt malata, kokusz, melasz, kave, csokolade, hordo. Az alkoholt meglepoen jol elfedi. Kiegyensulyozott.
Wow. Reszletgazdag, kulonleges es finom. Komplexitasban hajszallal marad el a Lorelei 2019tol.
Nagyon ajanlott.
-
kökény
aktív tag
Rothbeer-Távoli Galaxis: ez csak nekem ízlik ennyire nagyon? Nagyon finom, még talán jobban ízlik, mint a Jam72, olyan habja van, hogy úgy kell alóla sört kiásni. Nagyon kellemes nedű és jah nincs az a nagyon keserű lecsengése, mint a Kocx kollega által kifogásolt Jam72 esetében. Mondjuk nekem bejön az is, de nálam ez is pirospont!

-
kökény
aktív tag
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Csaprol szinte mindig dragabb a cucc ahonnan ez jon. Amugy nem tudom, mier tkene olcsobb legyen. A vendelatohely koltsegeit szerintem nehez lenne kitermelni a retail sor arabol.
A budapesti Brewdog-ban amugy nem is a Dog H a tularazott szerintem, hanem az alapsorok (pl Lost Lager) es a magyar sorok. Utobbiban sajnos van logika, hulyen nezne ki, ha a vendegsorok feleannyiba kerulnenek, mint a sajatok.
-
Weareus
addikt
Kézműves sörök a LIDL-ből.
Ezekkel vígasztalom magam, mert a netes-rendelős belga sörcsomagot csak jövő héten hozza a futár.A fruit ipa már elfogyott. (Jobb szél). Az elején sok a trópusi íz, a vége meg eléggé keserű. A 8% alkohol jól elbújik, színe sötét arany, habja sok, tartós. Kipróbálni megérte, de nem kéne több...
-
proci985
MODERÁTOR
"Sőt, ők el is mondták korábban, hogy a berlini árakat alkalmazzák, és elsősorban külföldi vendégeket várnak"
hat, akkor remelhetoleg a kulfoldi kiszolgalasi szintet is tudjak tartani, mert ez a resze nem mindig szokott menni. es itt most relative dragabb es jobb budapesti helyekre is gondolok (ertsd az arszint mar kb nyugati, de azert vannak bugok). elesztot mi azutan hanyagoltuk, hogy arakban beertek a nyugatot, csak minoseg nem volt mogotte.Jonasnak meg van egy zsenialisan jo kilatasu terasza (es van elfogadhato single cask japan whiskeyjuk) pl, A38ban es Belgaban is reszben ezert fizet az ember.
Bolcso mondtak baratok is, dezso mellett fent van a kiprobalni listan. barati kor mondjuk szinten rendszeresen jar kulfoldre nyaralni / konferenciazni es egy jo sourt / stoutot jellemzoen mindenki ertekel.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Annak eri meg, aki ezt a stilust szereti. A gyumolcsos mead alapvetoen egy nagyon draga mufaj a massziv mennyisegu felhasznalt gyumolcs es mez miatt. A Schramm's pedig kb a top 3 fozde egyike, es Europaban nagyon ritkan lehet hozzajutni. Abszolut ertelmetlen ennek az arat hetkoznapi sorokhoz hasonlitani, semmi kozuk egymashoz, teljesen mas italok, megcsak nem is sor (en nem tartom annak).
-
jsk
senior tag
válasz
tomazin
üzenetére
A KEG-ben 32 csap van. A keddi német kraftsörök is fent voltak még, és nem aranyáron. A közelben van még a Bölcső. Ezt a két helyet ismerem behatóbban Budán.
(#17841) [CsuCsu]: Személy szerint annyira nem bánom. Épp elég stout volt máshol, és az most annyira nem csúszik.
-
-
jsk
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Tudom. Sőt, ők el is mondták korábban, hogy a berlini árakat alkalmazzák, és elsősorban külföldi vendégeket várnak. Tisztázták, hogy nem a magyar sörkedvelő a célközönség. Mi is megittuk az egy decit, és léptünk a Jónásba WeldWerks-et meg Crooked Stave-t inni (előbbi 1600 Ft/2,5 dl, utóbbi 1800 Ft/2,5 dl volt). Mindenesetre a hét eddigi legjobb sörei az orosz Zagovorok voltak.
-
jsk
senior tag
válasz
tomazin
üzenetére
Ma már az első kóstolónap van, ezért nincs hivatalos csapfoglalás. Azonban több helyen még fent vannak a csapfoglaláskor árult sörök. Ha jót akarsz magadnak, akkor irány a KEG, és reméld, hogy még kaphatóak a Zagovor sörök.
Brewdog-nál mi csak a Dog H-t ittuk. 1 dl-ért 1860 Ft-ot kértek el. Az OverWorks sörök is nagyon drágák voltak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
mead mint mezbor par esetben sorkent van klasszifikalva.
skandinavoknal egyebkent picit elterjedtebb, bar itt se gyakori. egyebkent a superstitionnak egy tradicionalis skandinavhoz kb annyi koze van izben, mint egy omnipollo imperial stoutnak egy tradicionalis angol porterhez.
kökény: en probaltam tradicionalisabb skandinav meadet is (mint sort), fogalmazzunk ugy, hogy erdekessegnek jo, de az foleg mezes szirup, de valamennyire sorszeru.
az amerikaiak elegge megbolonditva csinaljak, az mar izjegyekre latatlanban a superstitiont bornak mondtam volna.
-
Jol latom,h ma csak a brewdog barban lesz takeover? Mennyire eri meg oda elmenni?
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
kökény
üzenetére
Ez nem sor, nem is bor, hanem mead (~mezbor). Es nem az amerikai fozde talalta ki, mar evezredek ota letezik. Amit nem ertek, hogy mit keres RateBeer-en / Untappd-en. Amugy nagyon finomak, az arat pedig a massziv mennyisegu gyumolcs indokolja. Akinek ez bejon, a Schramm's vakon is meger €30-t, foleg a Heritage.
-
-
proci985
MODERÁTOR
beerdomebe jott par schramm mead.
a heritaget elkapkodtak 30 euros 0,375 aron is, viszont pl statementjuk meg van.
amerikaiak es toluk meg nem lattam sort Europaban. ha valaki gourmandkodni akar gondoltam bedobom. en mondjuk ennyiert kihagyom, hasonlo kategoriabol a superstition megvolt csaprol, a mead mar annyira nem az en vilagom. ertsd ha a BA lambic a crossfit vegan tier akkor a mead legalabb batman
-
Az 5%-os dobozos adelskronen búza egy lóhúgy lett, nem ajánlom. Pedig finom volt az a sör. (a régi dobozos 5,4%-os
) -
Nunder
őstag
Majdnem off, de esetleg egy ilyet nem lehet valahol Pesten megcsípni?
-
-
looser
addikt
Sajnálom srácok, végignéztem, de nem tetszett. De egy több másik film viszont igen :-)

-
kökény
aktív tag
Én azzal kezdtem a trapistákat és a végén, szintén egy WV12-vel fejeztem be és azt kell mondjam, hogy bizony kiemelkedik a mezőnyből (1 még maradt, azt érlelem). Nem tudom milyen évjárat volt, de komplexitásban köbö csak a Rochefort10 tudott felzárkózni mögé.Nekem pl megérte a 10Euros --3000 Ft-os árát, az, hogy a szállítás mocsok drága, az már egy másik történet, de én simán éreztem ennyivel jobbnak a többitől
És ha belegondolok, hogy a nekem nem is ízlő stoutokra/porterekre kiadtam 3000-5000Ft között, na akkor már szintén nem is olyan vészes az ár-értéke, persze ez csak az én véleményem 
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Weareus
üzenetére
elegge.
mondjuk volt ennel durvabb is, pl a Mikkeller Black a maga 470jevel. azon konkretan az uvegen keresztul az egyik phds vegyes baratommal azon flasheltunk, hogy mennyire tul van telitve es mennyire szurrealisan mozog ahogy dontjuk folyadekkent egy sorhoz kepest.
egyebkent pl a Noa es a Lorelei is ilyen 310-330 korul mozog. osszehasonlitaskepp egy 0,33as heineken 142 es egy hasonlo doboz coca-cola 139. poen, de a guinessben meg annyi sincs.
-
-
-
sasa134
addikt
Brugge-ben a De Halvae Maan-ba mindenképp menjetek be, van vezetés is, jó a kaja, és remek a helyi sör (Brugse Zot) is, nekem a Blond a kedvencem. Csoki/kávé/waffel minden sarkon lesz, csakúgy mint klasszikus belgák széles választéka csapon kb minden kocsmában. A főtéren a Duvelorium Grand Beer Cafe (Duvel a fő vonal) nagyon ajánlott, vannak sör + csoki tálak, kiváló belga csapok (+most épp vendég a Firestone). A teraszról a város talán legszebb kilátása nyílik, üljetek ki jó időben

-
-
L4D1K
őstag
Kis infót kérnék.
Jövőhéten utazom Belgiumba(Brugge-Brussel) , kiviszem a fater körbenézni. Ő nem ihat alkoholt ezért a sörtúra csak részemről adott.
Szóval részemről kihagyhatatlan sörök/főzdék/kocsmák érdekelnének lehetőleg helyi konyhával, fatert meg minden ami csokoládé és kávé.
Ha a topicot nem zavarja akkor megköszönöm ide is a választ, ha igen akkor privátban persze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Trollok komolyan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házimozi haladó szinten
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). A Gouden Carolus Cuvée van de Keizer 2018 illetve a Chimay Grand Reserve 2018 ami jelenleg kapható is illetve kb. megfelel az elképzeléseimnek.

után kóstoltam

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)