- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-06-15 12:29 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
-
Tylla66
csendes tag
-
Tylla66
csendes tag
-
SF.Drake
csendes tag
-
hegylako01
tag
-
Sonja
nagyúr
Displayspecifications oldal is csak ennyit ír.

Model alias (Other known designations of the model.): SONY KD-55X81J
-
salapp
addikt
-
anti1970
csendes tag
-
salapp
addikt
Én még most is felröhögök a Samsung kúledek láttán. Igénytelen szar banda a Samsung. Az LG, ha nem szerezték volna meg az oled technológiát, még mindig csak a gagyijáról ismeretes Lucky Goldstar lenne, mint régen.
Értékesítésben sajnos lehet, hogy csúcsra érnek, mert az igénytelenek hordáit a marketing maszlag áradása magával sodorja. -
eastsider
nagyúr
-
Celtis
veterán
-
hunaqua
addikt
-
AL
addikt
Szia ! Az lenne a legjobb, ha ezeket mind végigkapcsolgatnád és akkor látnád, hallanád mi az ami kell, vagy felesleges Neked .
HDMI CEC On vagy Offleges : Ez a készülékek egymás közötti kapcsolata, egymás vezérlése. Ezt keressük !!
HDMI Standby Trough Auto(eco) vagy Auto : Kikapcsolt készüléknél ( erősítő ) átengedje e a csatlakoztatott készülék képét és hangját. Tehát, ha az erősítő ki is van kapcsolva akkor is nézheted a csatlakoztatott DVD - n a filmet.
Audio Return Channel Auto vagy off : Ha jól tudom a TV hangja átmegy az erősítőre ( automatikus hang visszacsatolás. )
Auto display on vagy off : A TV kijelzőjén megjelenjenek e az erősítő üzenetei, funkciói.
A többi már szerintem nem ide tartozik ( készenlét, időzítés, stb ) Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Az erősítőnél is biztos van egy olyan beállítás, ami a Sony Syns - hez hasonló. A használati utasításában kell rákeresni. Nekem is minden készüléken ki van ez kapcsolva és így nem vezérlik ( nem kapcsolgatják ) egymást. Minden kompatibilis eszköznek ( erősítő, Blu ray , hangprojektor, stb. ) van ilyen beállítási lehetősége. Végig kell bogarászni a beállításokat. Üdv.
-
okoska74
senior tag
-
AL
addikt
Szia ! A távirányító Action Menü gombját megnyomva előjön a kép, hang és a Syns beállítások. A Synsnél lehet ki - be kapcsolni ezeket a funkciókat.(ugyanezt megtalálod a menüben a beállítások - külső bemenetek résznél) Ezt a beállítást az erősítőnél is el kell végezni. Ki - be lehet kapcsolni, hogy a két készülék mennyire vezérelje egymást. Üdv.
-
Andrew801
tag
-
balage25
senior tag
-
Andrew801
tag
-
TCr
veterán
-
mexel
veterán
Nagyon kíváncsi vagyok, és izgatott is hogy jól választok-e
Nagyon nem akartam tv-t venni, szerettem volna ha még 1-2 évet kihúz a plazmám és akkor egy oledet vettem volna, de most sajnos nem tehetem.AL: Köszi! Nem variálni akartam, csak nagyon gyorsan döntöttem amit nem szeretek, és csak azért írtam hogy remélem, mert régen mintha olvastam volna hogy a végén a kifutó daraboknál volt panel módosítás bizonyos tv-knél. ( lehet hogy rosszul emlékszem, és talán az samunál vagy lg-nél volt)
Ráadásul kevertem az XE és XF -eket, de most gyorsan megnéztem. És a 49-eset néztem előbb, az pedig IPS
Kicsit szétszórt vagyok jelenleg -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
-
Quqesz
nagyúr
-
Belmondo
csendes tag
-
Zeki
nagyúr
-
WaterWave
veterán
-
mjani1172
addikt
Nem ezt mondtam.
Azt mondtam hogy áltálában nem a kereskedőn múlik a dolog, hanem a gyártó vagy esetleg az importőr hozzáállásán. Aki mndjuk a MM nek jóváírja a panaszt míg a kiskereskedőt elhajtja. (akit semmilyen törvény sem véd magyarországon, hiszen cég és nem fogyasztó)
A mm fellép úgy hogy megoldja erőből, a kiskereskedő meg nem tud.
Csak rajta csattan az ostor ha igaza van az ügyfélnek. -
mjani1172
addikt
Ne haragudj de tévedésben vagy.Nem akartam vitát gerjeszteni csak gondoltam a tisztánlátás végett.
Pont hogy a Sony szarakodik.Ha már itt tartunk kicsit a minőségre is ráfeküdhetnének mert hullanak a dolgok rendesen.
A nagyokkal nem mer szemétkedni, de a kicsikkel minden aljas dolgot megcsinál.
Lásd pl Sony telefon vízálló garancia. -
AdamMi
csendes tag
-
AdamMi
csendes tag
-
Quqesz
nagyúr
Azt nem értem, hogy mobiloknál meg autóknál van összeurópai gari(ergo szlovákban vett autót nem hajthat el a magyar szervíz, lg a holland importos telókra is vállalta az 1 év garit), tv esetében mi ez a xarakodás. Bár úgy tudom, ha pl német MM-ben veszel vmit és elromlik, akkor az itteni MM átveszi garira(ennek én kérdeztem utána).
-
junior11
veterán
-
Quqesz
nagyúr
-
csizo
aktív tag
-
csizo
aktív tag
-
Hullamos
tag
-
Dolphine
addikt
-
Quqesz
nagyúr
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
-
salapp
addikt
Eddigiek alapján nagyjából én is erre jutottam. Cserét kérsz, bemegy valaki valahol egy koszos raktárba és kotor valamit, ránéz a kutyaszőrős rágóval ráragasztott hibajegyre, aszongya, emmég kimehet, hevenyészve leporolják, csomagolják, oszt he'ló, itt a csere tévéd, päräszt, de mosmá csönlegyen.
#43585 Kornel : az a baj, hogy kezdem azt érezni a Sony lcd szekciójánál, hogy ezek furbished-et se tudnak normálisat, nemhogy refurbished-et.
Kíváncsi leszek, OLED-vágányon is ennyire zötyögős lesz-e a zakatolásuk. -
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
-
TCr
veterán
-
hegylako01
tag
-
Jackie_Chan
senior tag
-
Joshi
titán
-
Jackie_Chan
senior tag
-
Jackie_Chan
senior tag
-
looser
addikt
-
blakey
titán
-
kovadika
őstag
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
-
Tengri
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
TCr
veterán
-
BB9360
aktív tag
-
panyo
csendes tag
-
panyo
csendes tag
Szia!
Milyen fali tartót rendeltél?
Nekem kihúzhatós forgatható van az előző 42 es tv volt rajta, de már nem forgatom betolva koppig nagyon eláll a faltól. fixet vennék én is, ha közelebb kerül a falhoz.
Ha felszerelted mérd meg légy szíves a fal és a tv eleje közötti távolságot. Nekem most 18cm.
Köszi! -
junior11
veterán
-
Forrest Gump
tag
-
lumpika
tag
Lehet hogy nincsenek nagy igényeim de max a sötétek fényerején emelnék.
Beállításaim:
Legalacsonyabb takarék
Autó fényerő
Képü. Normál
Fény 36
Szín 56
Kontraszt 92
Gamma! -1
Sötét részek fényerő 48
Sötét részek közepes
Spec kontraszt közepes
Színárnyalat v1
Reality C autó
Sima átmenet alacsony
Motionflow egyenletes
Film ü közepesViszont a hdr logót az istennek sem tudom előcsalogatni
Nem látok se bevilágítást se fátyolt, a feketéje viszont nagyon szép -
pvil
tag
-
vlevi
nagyúr
-
ManUnited
aktív tag
-
sting2
addikt
-
sting2
addikt
-
TCr
veterán
-
KicsiRossi
csendes tag
-
energomatt
őstag
-
kacsa7
őstag
55XE8505
Cinema Pro képüzemmód
Fényerősség: 15 (HDR-nél 30)
Kontraszt: Max
Gamma: -1
Sötét részek fényerőszintje: 40 (Azt vettem észre, hogy ahogy lehúztam 50-ről 40-re, eltűnt egy számomra idegesítő "fátyol" a képről és sokkal jobb lett a fekete)
Sötét részek beállítása: ki
Speciális kontrasztjavítás: kiSzíntelítettség: 50
Színárnyalat: 0
Színhőmérséklet: Profi1
Beállítható színhőmérséklet
Vörös erősítés: Max
Zöld erősítés: -3
Kék erősítés: -5
Vörös előerősítés: 4
Zöld előerősítés: -1
Kék előerősítés: -2
Élő szín: kiMindenféle zajcsökkentés kikapcsolva.
A "Sötét részek beállítása" és a "Speciális kontrasztjavítás" bekapcsolásával valamivel jobbak a színek, de annyi felesleges képzajt erősít fel, hogy engem már alacsonyra bekapcsolva is zavar.
-
TCr
veterán
Nem idegesítem magam rajta, kalap sz@r ez a LED háttérvilágításos LCD technológia, márkától, típustól és árcédulától függetlenül.
Nem lehet tökéletes példányt kifogni, max kevésbés sz@rt.Majd pár év múlva egy OLED, hátha az beválik majd úgy, hogy végre nem a képi hibákat fogom akaratlanul is keresni és 100%-osan tudom majd élvezni a ráküldött tartalmakat.
Pana plazmát váltott nálam a W805B, gondolhatod, hogy azt sem 2 nap volt megszokni a baromi jó képe ellenére sem.
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
Sony 55XE8505 képbeállítások:
Kontraszt: 90
Fényerő: 20 (HDR-nél 30)
Gamma: 0, vagy -1
Kontrasztkiemelés: alacsony
Feketszint javítás (asszem így nevezik, a kontrasztkiemelés alatt van): kiSzíntónus:
Játéknál: normál (semleges)
Mozinál: profi1Adv. color temp
Red gain Max
Green gain -3
Blue gain -5
Red bias 4
Green bias -1
Blue bias -2Forrás, kiindulópont, korábban már többször linkeltem.
Ezzel a videóval csekkold, hogy rendben van-e a feketeszint, a sötét részletek ne vesszenek el.
-
hakos1987
őstag
Sajnos ezt én sem bírom felfogni, hogy hogyan lehetséges az, valakinek tökéletes, semmi felhő, valakinek meg durván... Nekem szerencsére nem vészes, de azért tudom, hogy ott van, még ha film közben nem is tűnik fel.
Ez a probléma nem most kezdődött és azt gondoltam, hogy egy bizonyos kategória felett ez nem fordulhat elő. Tévedtem.
-
ManUnited
aktív tag
Köszönöm a választ, én abból indultam ki hogy mint ahogy kacsa7 is írta 55-60 Mbps körül vannak az uhd bd-k így ugye a 100-ba bőven bele kell férjen, ezek szerint rosszul gondoltam.
A tv box-om egy beelink gt1, abban gigabites lan van, azon minden gond nélkül megy az uhd bd lejátszás. -
borbas666
aktív tag
-
salapp
addikt
-
sting2
addikt
-
okiszPSX
tag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
norrberth
addikt
-
Peat76
őstag
-
okiszPSX
tag
-
Sundesz
addikt
-
Sundesz
addikt
-
norrberth
addikt
-
norrberth
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Windows 11
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciófigyelő: Ismét ingyenes az Epic Store-ban a Hogwarts Legacy
- Kuponkunyeráló
- Szeptember 3-án érkezik a The Blood of Dawnwalker PC-re és konzolokra
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon nem akartam tv-t venni, szerettem volna ha még 1-2 évet kihúz a plazmám és akkor egy oledet vettem volna, de most sajnos nem tehetem.

ocs én értettem félre a dolgot.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)