Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Bár nincs Samsung tv-m, de megnéztem a videót és semmi utánhúzás.

-
Sárpac
nagyúr
válasz
Gaben06
üzenetére
Igen ez volt nekem is. Nem vágom miért, de régebbi talán augusztusi gyártású volt kiállított 40h6400-on ott nem csinálta vagy legalábbis minimális volt, de újakon H6200, H6400-on meg igen.
Mikor visszavittem a készüléket a boltvezető azzal érvelt, hogy 8ms-es a panel(szürkéből szürkébe) ezért húz után egy kicsit. De könyörgöm ez nem kicsi és nem is száguld a felirat csak szépen megy oldalra kb.4-5 sec alatt ér végig. Nem fw hiba előtte is csinálta. -
Gaben06
tag
Sajnos magától frissített nemrég, pedig kivan kapcsolva az automatikus frissítés lehetősége.
Előtte nem figyeltem fel erre a jelenségre. Arra gondoltam én is, hogy firmware hiba, hiszen nem gondolom, hogy meglépték azt hogy nem valós 100 Hz panelt szerelnek a H6400-ba. Más is jelezte az után húzást H6400 esetében.Egyébként a gyári visszaállítást, azt hogyan tudom elindítani? A távvezérlőn az exit gomb nyomva tartására nem működik.
-
Gaben06
tag
válasz
Sárpac
üzenetére
40H6400-al megnézve az utánahúzás teszt videódat, szépen látszik, hogy csíkot húz. Nekem csak a számoknál vehető észre, de ott rendesen.
Motion Plus-t kikapcsolva, tisztán és egyedin is ugyan olyan. Semmi változás.
Akkor most ezek a panelek hibásak amik a H6400-ban vannak? Mert elvileg ha a gyári adatok igazak akkor ez a jelenség nem kellene, hogy jelentkezzen.
-
yvsmad
őstag
válasz
Sárpac
üzenetére
Tavaly szeptemberben vettem, de még most is kapható. H évjárat (2014)
Motion Plus: Egyedi
Elmosódáscsökkentés: 10
Torzításcsökkentés: 5
LED-es képtisztaság: kiMég az első napon HD-s tévéadásra állítottam be ezeket, akkor így láttam legjobbnak a képet, azóta nem nyúltam hozzá.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
gorog67
üzenetére
Persze, mert ezt égették bele, de ha pnc megnézed akkor nem 33,367 ms jön ki hanem 16,XXX ms a képváltásokra. MPC-vel játszd le renderer settings display stats. Valószínűleg a felvétel volt 29,97 és két perc majd lefelezték az időt, azaz felezték a képkocka váltási időt így valójában közel 60fps azaz 50hz-es panelen tuti szellemképezni fog míg 100Hz-en nem.

-
Sárpac
nagyúr
Dead pixel test ha kell valakinek:
[link] -
yvsmad
őstag
válasz
Sárpac
üzenetére
Köszi a videót.
Kiírtam újraírható lemezre, mert a régi Samu LCD-ben még nincs lejátszó, BD-lejátszóról ment a teszt.
Samu LE37-A552 LCD: kissé elmosódott, de nincs durva utánhúzás
Samu UE32H6470 (CMR 400 Hz): tökéletesen tiszta, elmosódás sincs, nemhogy utánhúzás.
Úgyhogy meg vagyok elégedve a tévéimmel.
-
Zsüll
tag
válasz
fausto
üzenetére
Én például vettem egy D szériához való távszabályzót, ami kiválóan működteti a H-s tvm

Szebb is és használhatóbb is
Persze nem reklámozni akarom az eladót. Elnézést a linkért, ha ezt nem szabadott volna, de nem találtam mást 
-
Flashget
félisten
válasz
Sárpac
üzenetére
De hogy kamu az valós 100Hz csak így nem látod sehol kiírva hanem CMR 200/400/600 stb.
A CMR értékek a kamu hertzek amit az elektronika állít elő. Ebből minél többet enged az user a 100Hz-es tv esetében, akkor jönnek az opera effektek vagy utánhúzások és így tovább. A gyártók szeretnek vagdalkozni ezekkel a számokkal, hogy jól megbolondítsák a vevőket.
Samsung a J szériától áttért más értékekre, ezzel már azokat is megvadítja akik eddig tudták melyik típus milyen CMR értékkel bírt.
Sőt a samsung csinált olyat D szériánál, hogy az 50Hz-es alaplapot rakta be a felső kategóriába is. A 6-os széria kapott csak 100Hz való alaplapot.
Gondolom ezen nagyon nem változtattak H szériáig. -
mt33
csendes tag
Apuék vettek egy Samsung UE40H6200 okos tv-t.
Router nélkül nem tudtunk csatlakozni. Nincs is routerjük. Nem lehetett a hálózati beállításokat megnyitni, csak egy automatikus csatlakozási lehetőség van. A gyári honlap azt írja, hogy csak jelszó nélküli internethez tud csatlakozni közvetlenül külső modemről.
Nem létezne mégis valami lehetőség, hogy ez miatt ne kelljen routert vásárolni?
Jelszavas T-home adsl 10 Mbites net van - ami a gyakorlatban átlag 4,5 Mbit. A tv azt is írja, hogy 10 Mbit alatti internetkapcsolatot nem támogat. -
Sárpac
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Kifejezetten erre készített videóanyag, alig 1 perc 50képkocka/sec azaz 50hz-es panelen 2x jelenik meg egymás után a felirat(2. szellemkép), 100hz-esen pedig nem. De itt egy sötét foltot csíkot húz maga után ami inkább a panel válaszidejének pocsék mivoltát jelzi. A felirat 4 másodperc alatt fut végig tehát nem egy nagyon gyors valami mégis csíkot húz. Hozzáteszem sem az lg tök alap belépőszint sem a sony nem produkált utánhúzást ahogy a samu idei j5500-as sem.
-
yvsmad
őstag
válasz
blakey
üzenetére
A panelhez nincs köze, de a látható utánhúzáshoz igen.
Ha kimerevítünk egy képkockát egy gyors mozgást ábrázoló jelenetből, azon is elmosódottságot fogunk látni.
24p-snél nagyobbat, 60p-snél kisebbet, de ott sem lesz kristálytiszta a kép. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy az alacsony bitrátás Mpeg4 vagy x264 tömörítésnél tovább mosódik a gyors mozgás, akkor nézhetjük akárhány valós Hz-et tudó tévén, akkor is utánhúzást foguk látni. -
blakey
titán
válasz
Sárpac
üzenetére
A H6400-ast "100 Hz-es panelként' viselkedik, ha valamilyen extrém utánhúzás érzékelhető akkor az akár panelhiba is lehet, esetleg valami figyelmen kívül lett hagyva a beállításoknál. Én láttam H6400-as, 48-as méretben és nem volt utánhúzás, legalábbis szemmel nem volt érzékelhető.
-
sandró60
addikt
válasz
pool21
üzenetére
Nekem D5500-tévé van.Amikor kerestettem az adókat akkor mind a két lehetőséget bejelőltem-digitális-analóg.Ilyenkor nálam úgy működik,hogy,ha megnyomom valamelyik szám bilentyű gombot akkor előszőr digitális adó jön be.ha mégegyszer ugyanazt a szám billentyűt nyomom meg akkor az analóg csatorna jön be.Hangsúlyozom ez nálam működik.Azt nem tudom,hogy az újabb tipusoknál is igy van?
-
-
pool21
csendes tag
Sziasztok ! Van egy Samsung H6400 Series 6 Smart 3D Full HD LED TV . Hogyan tudok digitális adásról analógra váltani egyszerűen mert nagyon sokszor előfordul hogy épp nincs digitális adás és szeretném nézni a tv-t
-
-
yvsmad
őstag
válasz
Sárpac
üzenetére
A 40HU6500 is csinál ilyet?
A lányom szobájában van egy 32H6470, majd megnézek egy stáblistát rajta.Amit homogén részen észrevettem, az a moszkító zaj volt, pl. fehér háttéren a feliratok betűi körül, vagy homogén kék égen a felhők körül. Ez lehet az adás/sávszélesség hibája is, mert mindhárom tévén egyformán jelen volt.
Viszont a itthoni régi LCD tévémen (+STB) egyáltalán nincs ilyen. -
Sárpac
nagyúr
válasz
yvsmad
üzenetére
Utánhúzást csak homogén részeken vehetsz észre vagy ahol erős a kontrasztváltás. Tehát szürke fekete háttéren repül egy világos labda és fordítva, bizony az után fog húzni. Vagy tipikus minden filmnél van stáblista ott szintén látszik. Rám pl. frászt hozza ilyet 2015be egy tv se csináljon vagy ha igen adják filléres áron!
-
yvsmad
őstag
válasz
Sárpac
üzenetére
Pár percig néztem a boltban egymás mellett ezeket a tévéket, ennyi idő alatt nem jött ki különbség.
A színeket, a részleteket, a mozgás folyamatosságát, az elmosódásokat néztem, mindegyiken egyforma volt. Lehet, hogy a nézett műsoron éppen nem jött ki, vagy nem volt bekapcsolva valami a JU6500-ban, ami a HU6400-ban nincs is. -
fausto
addikt
válasz
samu2062
üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy kikapcsol a szemüveg, ha kikapcsolom a 3D-t. De érdekes ez a töltés kijelzés nálam, kicsit össze-vissza. Egyszer azt mutatja, hogy mindjárt lemerül, egyszer azt, hogy háromnegyedig van.
Érdekes, hogy nálam nincs 3D gomb, pedig a tévé néha kiírja, hogy nyomjam meg :-D De ez a virtuális távirányítós megoldás jó.Nyomva tartottam a kék gombot a távirányítón és feljött valami mutató a jobb alsó sarokban, az micsoda? (H6400)
-
yvsmad
őstag
Ma az Auchanban megnéztem egymás mellett a 40HU6400, 40JU6400 és a 40JU6500 tévéket.
A HU6400 most közel 100 rugóval olcsóbb a JU6400-nál és tök ugyanolyan volt a képe az F1 közvetítés alatt. Képminőségre egy fillérrel nem ér többet a JU6400. A JU6500 már hajlított képernyős volt és a JU6400-nál is jóval drágább, ugyanolyan (csak görbébb) képpel. -
csana
senior tag
Sziasztok!
Nemrég METRO-ban barangoltunk, és elmentünk a kirakott TV-k előtt is mivel eldöntöttük, hogy beújítunk TV téren. Viszont a kínálat elég nagy.
Az üzletben a SAMSUNG - UE-48H6400 -as készüléken (és annak képén) akadt meg a tekintetük (lehet tudatosan ennek lőtték be a képét a legjobbra, passz), és mielőtt beszereznénk egy példányt, gondoltam megkérdezlek titeket, mi a tapasztalat erről a TV-ről, mennyire mondható jó vételnek 170K körüli árért. Mire érdemes odafigyelni (első "modern" TV-nk lenne).Full HD-ban filmeznénk 90%-ban usb-ről/wifi-ről. 48"-tökéletes lenne méretben. A 3D nem annyira vonz, de ha már van benne az is, hát annál jobb. (Speciel én a CMR-t nagyon szeretem, a 400Hz jónak hangzik)
Esetleg tudnátok ajánlani vetélytársat, amire érdemes még rápillantani?
Köszönöm a segítséget!
-
Dzsur
tag
Sziasztok! Van egy UE46F6500 tvm!Tegnap óta megzakkant a youtube app!Ha elindítom nem megy a hangerőszabályzás a tv-n ill. némítani sem lehet! Már próbáltam letörölni és újratelepíteni ill. egy smart gyári visszaállítást de semmi a hiba ugyan az! Mit lehetne ele még kezdeni?
-
törölt tag
válasz
sarasota123
üzenetére
Milyen erősítőd van?
Optikai audio kábellel is be lehet kötni a régebbi erősítőket. Ezzel jobb hangminőséget is kapsz, mint a scart és fejhallgató kimenettel. -
bénaegér
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egysamsung ue 40 h6200awxxh típusi készüléket.
A
zután érdeklődnék, hogy milyen formátumú 3D-s filmeket játszi le a készülék, mert amit idáig megpróbáltam azt nem! A készüléken található 3D-s bemutató filmeket tökéletesen lejátssza. 
-
samu2062
senior tag
válasz
sarasota123
üzenetére
Nincs bizony...sajnos.Én a fejhallgató kimenetre kötöttem de így a tv pocsék hangot ad ki magából.A scart-rca átalakítót nem próbáltam.
A legjobb megoldás talán ez:[link]
De ne itthonról rendeld,mert 3x annyiba kerül.Itt ebay-on jó árba van. -
dethroner
veterán
Lassan ebben a nagy minőségi fejlesztésben eljutunk oda, hogy tv-ből veszünk valami legolcsóbb max 40colos vacakot (híradót nézni az is elég, filmet meg sztem épeszű ember nem a szolgáltatók kínálatából néz), igazi filmre meg egy minőségi vetítőt. Csak legyen hozzá elég nagy használható falrész

-
samu2062
senior tag
válasz
fausto
üzenetére
A szemüveget használat után ki kell kapcsolni,egy rövid nyomás a gombon.
És már is nem fog idő előtt lemerülni.
Egyébként érdekes hogy az én F6400-asomon van a távirányítón 3D gomb,tehát eléred vele egy gombnyomásra.A H szérián már nincs.De amint a többiek írták van gyorsabb megoldás,mint a menüben kapcsolni. -
gorog67
aktív tag
válasz
sarasota123
üzenetére
Tehetsz próbát SCART-RCA-OUT átalakítóval, vagy fülhallgató-RCA kábellel.
-
sarasota123
aktív tag
válasz
sarasota123
üzenetére
ja hogy az bemenet, és nincs is rca kimenete a tv-nek

-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, egy hete van egy ue55h6400 tv-m, ma szerettem volna rákötni a sztereó erősítőmre az rca kimeneten keresztül rca kábellel, de meg se mukkan.
a kábel biztos, hogy jó, az erősítő biztos, hogy jó. a tv-n átállítom a hangkimenetet, érzékeli is, ki is írja, hogy innentől nem a távirányítón hanem az erősítőn szabályozhatom majd a hangerőt, de egyáltalán nem jön semmi hang. és most nem tudom eldönteni, hogy én nézek-e be valamit nagyon, vagy hibás a tv kimenete? valami ötlet
köszönöm -
Willie
őstag
Én tegnap rendeltem meg egy UE55H6400-at az EDigital-tól 250K-ért, szerintem ez még jobban megéri.
-
PuMbA
titán
válasz
Azurooandrew
üzenetére
A legjobb megoldás: UE55H6200 220K-ért akciósan EDigital-tól és nem lesz semmiféle butításod és még benne van a keretedben

nightshadow: Ja, hogy van ilyen

-
Azurooandrew
tag
Igen, köszönöm már korábban is szemeztem vele mert MM-ben volt 189ért pár hete, ár/érték arányban nem lenne rossz döntés, elolvastam a tesztet is, és a legfontosabb tényezőről a képről elég pozitív a vélemény, azonban bizony a butítás, az egyszerűsítés nem csak a külsőn jelenik meg: csökkentett a smart és ami engem jobban zavarna a lassúbb menü...de ezzel együtt a képe jó és mérsékelten szenved a felhőtől és bandingtől ami 55-ös méretben jó eredmény.
(#79844) yvsmad @ Valóban, ebből következően az 5-ös el is lett vetve, a képminőség/esetleges hibák nálam is prioritások ezért két bekezdés kapcsán "aggódtam" ezen

(#79843) Flashget igen, az olcsóbb árnak a szerény külső és "lassúzás" az ára ebben a konkrét esetben
(#79850) nightshadow OFF: Az LF65 érdekelne is, ám a katalógus szerint az LF 650 illetőleg a 652 egy 4 pontos talpal rendelkező tv, de itthon ezeket még webshop-ban se látom 55 méretben, vagy egyáltalán 32-es méret felett. Nagyobb méretben az LF 652-re egy az LF63-ra hajazó tv-t találok.
OFF:
A nem triluminos Sony-k színmegjelenítése szerintem közel sem annyira jó mint a kategória társ samu-k vagy az lg-k. A 2014-es év oda vissza dicsért W829-es modellje több szempontból is kiábrándító tapasztalat volt számomra... -
PuMbA
titán
válasz
Stevenstyle
üzenetére
Én sem tudok ilyenről. RTINGS teszteken az LG 2015-ös LF és UF TV-i mind alacsony kontrasztúak vagy nagy a mosódásuk stb., nem ajánlják jobban őket, mint a Samsungokat

-
Batib
őstag
válasz
yvsmad
üzenetére
Rendben. Én csak arra válaszoltam, hogy idén is van jó flat tv 48-as méretben. Az ára pedig szeptemberre drasztikusan csökkenni fog.Vannak változások, elsősorban a Smart-al összefüggésben (Tizen, memoria, proc)
részleges local dimming, valamint a háttérvilágítással kapcsolatban. Hogy összességében jobb-e azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Autós topik
- World of Tanks - OFF topic
- Apple asztali gépek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- 27% LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- TV.-k és TV/Monitorok Eladóak!
- SAMSUNG (QE85Q60DAUXXN) 215CM Q-LED SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest