- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovimre
tag
válasz
nightshadow
üzenetére
Az csak május 31ig volt. itt vannak a részletek
-
yvsmad
őstag
Ez is a 7-es széria alja, ráadásul a 48JU7000 és a 48HU7500 ára közötti különbségből veszek még egy kisebb tévét a gyerekszobába.
Elgondolkoztató: összehasonlítás
Nem igen látom, hogy miben jobb az új évjárat. -
yvsmad
őstag
válasz
kovimre
üzenetére
Pl. H évjáratból tudnék venni egy UE48HU7500-at, ami nálam cipőskanállal elfér (max 48"), sík képernyős és ha nem is 8-as, de legalább 7-es sorozat. Erős kompromisszum méretben és minőségben is a terveimhez képest, de legalább van.
J évjáratból ilyen méretben max. 48JU6400 körülit tudnék venni, ami még nem ívelt. De még egy kategóriát már nem adok le, ha már egyszer ennyi pénzt kiadok érte. Egyszerűen nincs más. De 50"-ban sincs más. -
yvsmad
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
Ezek inkább az érintett típusok régisége miatt nehezen beszerezhetők és nem azért, mert 60 helyett 61"-os képátlójú készülékbe építették be.
-
yvsmad
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
Az is elég érdekes, hogy metrikus (5 és 10 többszörösei) mérőszámokhoz ragaszkodunk collos méretek mellett. 40", 50", 55", 60", 65"...
(Nem hiányzik valakinek egy 45" körüli méret???) -
yvsmad
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
A 48" a 46" és 47" helyett van, hasonló árban araszolnak felfelé a collokkal. De ezzel egyidejűleg meg is szüntették a hasznos közbenső méreteket is. Lehet, hogy a 43" is felkúszik egyszer még 46"-ra?
Angolszász mértékrendben számolva a 48 a kerek szám (6 és 12 többszöröse), míg metrikusban az 5 és 10 többszöröseit szeretjük. -
yvsmad
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
Milyen "értelmes" alkatrész az, ami a képernyő méretétől függ?
-
attamero81
senior tag
válasz
yvsmad
üzenetére
Ez a sok méretbeli differencia vagy változtatásoknak nem látom értelmét,főleg úgy,hogy árban nem is olyan messze vannak egymástól.Ez esetben meg némelyik méret abszolút felesleges és értelmetlen gyártani.
A jelenlegi 48-as mérettől féltem egy ideig,de elég jól bevállt és viszik,mint a cukrot.Viszont itt már megint itt van az 50 colos tesó,aminek nem látom értelmét.yvsmad
(senior tag)Milyen "értelmes" alkatrész az, ami a képernyő méretétől függ?
pl: T-con --> kijelző vezérlő,Mainboard --> alaplap.Némelyik átmérőjű tv-be egyszerűen nincs alaplap.És aztán még ott vannak a plazmáknak a control board ami a lelke.Szóval van baj bőven.
-
yvsmad
őstag
válasz
Flashget
üzenetére
Én 2008-ban vettem 37"-ost, már akkor is alig volt, ráadásul a már akkor is elterjedtebb 40"-ban olcsóbb is lett volna. De akkor csak ez fért el a kétajtós hifi állványom tetején, a 40" már rálógott volna a mellette lévő bútorok ajtajára.
2011-ben inkább már csak átmenet lehetett a 32" és a 40" között, de csak akkor lehetett értelme, ha ugyanolyan típusszámmal árban is e két méret között helyezkedett el. -
yvsmad
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
A 37"-osok már 6-7 éve kimúltak. Az akkori széles kávával a 37"-osok fértek el a 90 cm széles hagyományos tévéállványokon. Ahogy csökkent a kávák szélessége, úgy fér el ugyanakkora szélességben 40", ill. ma már a 42" képátló is.
Más márkákat is belevéve ma ilyen a választék: 40", 42", 43", utána egy 13 cm-es lyuk, aztán jön: 48", 49", 50".
Ennek mi értelme van??? -
Flashget
félisten
válasz
attamero81
üzenetére
Tudom.

-
yvsmad
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
A J szériába van 43"-os is.
Igen, 1 db 5-ös sorozatú (43J5500). Ez aztán a választék!
Nálam a 6-os s minimum szint, de az is legfeljebb a gyerekszobába vagy a hálóba.
A nappaliba szerettem volna egy 46"-os 8-ast, de olyat már 2 éve nem gyártanak.
Nagyobb nem fér el a hangtechnika miatt, be van bútorozva a szoba a nagy csupasz falak állóhullámai ellen, meg ugye nem árt a tárolóhely sem. Szóval cipőskanállal max. 48" fér el, a Samunál a választék meg 55"-nál kezdődik. -
yvsmad
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
Igen, 1 db 5-ös sorozatú. Ez aztán a választék!
-
Flashget
félisten
válasz
attamero81
üzenetére
zseniálisak az ilyen méretű képátlók..3-4 év eltelik és nem is lehet ilyet beszerezni.

van még D szériához 37"-os nálatok, elfekvőben?
-
blakey
titán
válasz
attamero81
üzenetére
21:9-es elég régi dolog, Philips náha előjött ilyen tv-kkel, igaz, nem hajlítottakkal.

-
attamero81
senior tag
válasz
yvsmad
üzenetére
Illetve itt emliteném meg,hogy mi nap láttam egy prototipust amire nem tudtam nem oda figyelni.Ez a tipus egy 48"-os hajlitott széria volt,de 21:9 arányban.Lehet,hogy a tv-k világában is bevezetik a 21:9-et?Nem lenne utolsó dolog szerintem és már annyira nem is kellene a mozi filmeket különböző formátumokba vágni.
-
deka10
senior tag
válasz
fausto
üzenetére
A smarton a kék D jelzésű gomb hosszan nyomva nem működik?
Más, megnézték távkezeléssel a tv-t csináltak egy szervízmenüből indított visszaállítást, de sajnos a felíratnál most is befagy a lejátszó de megnyugtatott a hölgy jönni fog még sokáig frissítés és a hiba a fejlesztőnek el lett küldve.
-
fausto
addikt
Mindegy a képernyős távszabályzón lévő gomb is jó lesz. Köszi mindkettőtöknek!
-
yvsmad
őstag
válasz
kovimre
üzenetére
Nightshadow jól leírta.
A H-ból még volt H6470, H6740, H6550, H6570, stb. közbenső típusok is több extrával.
J-ben sok típus 55" alatt nem is létezik. A 42", 46", 47" megszűnt, 40" után a 48" jön.
Már a H-ban sem nagyon volt magasabb kategóriájú sík tévé a J-ben már lassan középkategóriás sincs.
Pedig egy jobbféle 8-as J érdekelt volna max. 48" méretben, de nagyon nem ebbe az irányba megy a Samu.
Menj el a Samu honlapjára és próbálj választani egy tévét a beállítható paraméterek szerint. 55" alatt 5-ös, 4-es meg 3-as sorozatokat fog ajánlani.
-
nightshadow
veterán
válasz
kovimre
üzenetére
mi a baj a J vel?
Pl. aki középkategóriás FHD tévét szeretne venni, az egyedül a J6300-at tudja választani, ami ráadásul hajlított. Ez utóbbi már önmagában sokaknál kizáró ok. A 4K tévének meg 55" alatt nem sok értelme van, ráadásul az alsóbb-kategóriás JU6400-ből még a 24p támogatás is hiányzik, csak tévénézésre meg elég luxus ilyen tévét venni. JU7000-től a nagy többség meg anyagi okok miatt elesik. Tehát aki egy normális középkategóriás tévét szeretne választani megfizethető áron az kénytelen idén más márkát nézni. A H-ból viszont ott volt a H6200, H6400, H6500.
-
kovimre
tag
válasz
yvsmad
üzenetére
Ez alatt mit értesz, mi a baj a J vel? Nekem egyedül a tv vékonyabb kávája és a valamivel jobb hangrendszere hiányzik a H sorozatból. Összehasonlítottuk a hu7500at ju7000el. A JU gyorsabb, menüben, netben stb. Lejátszásnál a hu néha picit akadt, a JU nem és a képe kicsit jobb volt. Viszont a hu távirányítója jobb volt, ezt az újat még meg kell szokni
-
Sárpac
nagyúr
válasz
ejnyebejnye
üzenetére
Nem tűnhet mivel ez a panel sajátossága amúgy túl felül alul nézve is lilásodik a kép.
-
PuMbA
titán
válasz
ejnyebejnye
üzenetére
Ez szerintem semmi, enyém is ilyen

-
Misi61
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék hogy a 6400-ás tudja az előre programozott felvételt? -
ejnyebejnye
tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung ue48h6400-at, érdeklődnék a bevilágításról (backlight feed). Ha szemből nézem full sötétben a szürke-fekete tartalmat, semmi felhősödés vagy bevilágítás. Ha 35-40 fokról nézem a tv-t felállva, már elkezd látszódni alul és felül 3-4 világosabb-lilásabb folt a keret mellett. Nem nagy, nem zavaró, de oldalról nézve a fekete tartalmat, észrevehető. Szinte csak full feketénél,stáblistánál. Főleg ha közel megyek és nagyon meredek szögben bámulom a képernyőt. Felhősödés amúgy nulla.
Így leírva szerintetek problémázzak rajta? Visszaolvasva ez nem tűnik "cserének".
-
nightshadow
veterán
válasz
Azurooandrew
üzenetére
csalódott vagyok a 2015-ös FHD tv felhozatal kapcsán – és ez a rivális márkákra is érvényes, mindenhol (lg, sony) a 4K került előtérbe.
Azért vannak még, lásd Panasonic CS630, Sony W7C-W75C-W8C,
LG LF630-LF652 -
PuMbA
titán
válasz
Azurooandrew
üzenetére
UE55H6203 akciósan 200k Euronicstól, sokkal jobban megéri

-
Flashget
félisten
válasz
yvsmad
üzenetére
Mindenhol az UHD a fejlesztés iránya, egyre kisebb modellekben is megjelenik.
ami jó nagy bullshit! 40"-on (ha majd egyszer lesz tartalom is) nézheted 80 centiről, hogy a 4K lényege kijöjjön a tévén.
50" alatt nem érdemes 4K tévét venni majd...egyszer ha lesz tv adás és 4K film, asztali lejátszó hozzá.
Egyelőre csak parasztvakítás a 4K a 7-es sorozat alatt meg az emberek átverése.
Ezért írtam többször majd a gyártó megmondja mit és milyen tévén akarunk nézni...4K még el sem kezdődött mikor a Sharp már a 8K-s tévét mutogatta. -
yvsmad
őstag
válasz
Azurooandrew
üzenetére
Mindenhol az UHD a fejlesztés iránya, egyre kisebb modellekben is megjelenik.
A hajlított kép viszont keveseknek jön be és főleg a Samu erőlteti alacsonyabb kategóriákban is. Jó lenne, ha a hajlított modellek mellett lenne ugyanolyan méretű/felszereltségű lapos is, akkor rájönnének, hogy mi érdekli a vevőket.
5-ös szériát ne vegyél, mert szemmel láthatóan gyengébb a legújabb 5-ös képe is, mint egy régebbi 6-osnak.
Ne a felszereltséget meg a menüt nézd, mert nem az lesz a kritikus pont, hanem a képminőség. -
Flashget
félisten
válasz
Azurooandrew
üzenetére
Ha már 5-ös szériát nézel, ne a 3-ra végződőket. Ezek butított verziók az alap típushoz képest.
-
Misi61
tag
Sziasztok.Nem tudja valaki hogy az auchan-ban van-e 6500-ás?És mennyi az ára?
Előre is köszi. -
Dave567
veterán
válasz
Azurooandrew
üzenetére
Sajnos el kell fogadni, vissza fele fejlődünk...
-
Azurooandrew
tag
Bár hiú ábrándjaim nem voltak, de kicsit csalódott vagyok a 2015-ös FHD tv felhozatal kapcsán – és ez a rivális márkákra is érvényes, mindenhol (lg, sony) a 4K került előtérbe. Mivel egyenlőre normális J szériás 6-os modellt nem látok (tehát pl. J6300-as nem ívelt verzióját hazai hiv. forgalmazótól, max. egy webshopnál találtam egy ilyet: UE55J6250), kicsit elkezdem visszatekintgetni a tavalyi kínálatra.
Tudom, hogy az 5-ös széria nem tartozik az ajánlott kategóriába, de az ára, a mérete és a szerintem teljesen vállalható formaterve miatt elgondolkodtam egy UE 58h5203-on (219 ezer) megvételén? Ebben is VA panel van mint a 50 vagy 55 H szériás tv-kben? Menü sebességben illetőleg böngésző tekintetében kb. úgyan azt tudja mint a 5-ös/6-os széria többi smart modellje vagy butítás pont ezen funkciók kapcsán jön elő?
Azonban a mozgásfelbontás itt bizony 300-350 sor lenne, tehát pl. egy foci meccs kapcsán (amit én elég sokat néznék) bizony előjönnének a modell képi gyengéi – kérdés, persze, hogy milyen mértékben… Engem sajnos nagyon zavar továbbá (jobban mint az elmosódás) a vertikális banding is, ami gyaníthatón szintén jelentkezne az 58 colos méretnél.
-
Flashget
félisten
válasz
DPISTI00
üzenetére
Ismerős jelenség nálunk si ez van amíg új az elem valamelyik távkapcsolóban. Ahogy merülnek már nem szólnak bele a másik játékába.

Régebben volt aki alu papírral leragasztotta a monitoron a jelvevőt és kézzel kapcsolta ki és be. Nálam ez nem ilyen egyszerű mert tuner is van benne a tévéhez. -
yvsmad
őstag
válasz
DPISTI00
üzenetére
Ha a monitornak használt készüléket nem akarod távirányítani, akkor ragaszd le az infra vevőjét.
Nem tudom, tévéknél hogy van, de lejátszóknál többször előfordul egy márkából több is egy helyiségben.
Ezt úgy szokták megoldani, hogy egy készülékhez 3 infra kód is tartozik és a készülék menüjében, ill a távon gombkombinációval be lehet állítani, hogy az 1-es, 2-es vagy a 3-as infrakóddal kommunikáljanak egymással.Jó ötlet ez a tévét monitornak gondolat, sokan használnak nagyobb tévé méretű monitorokat is.
Lehet, hogy jobban járnék, ha a régi Samu lapostévémet 37"-os monitorként árulnám, van rajta PC (D-SUB) bemenet is a 3 HDMI mellett.
-
Willie
őstag
válasz
nightshadow
üzenetére
Köszönöm, akkor ezek szerint az Euronics írta el, mivel ott 2+1 év szerepel.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Az UE55H6400-re 1+1 év vagy 2+1 év garancia jár?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv.
-
DPISTI00
csendes tag
Sziasztok!
Samsung monitorom elromlott. Amíg elvittük a szerelőhöz a tv-t használtam monitornak, ami SAMSUNG TA350. Az eredeti monitoromat aztán nem javíttattuk meg, hanem vettem inkább nagyobb tv-t helyette, ami samsung UE 28 J4100AWXXH és a TA350-et használom monitornak. Az a gond, hogy amikor a távirányítót használom a tv-hez (UE 28.....) akkor a monitronak használt tv (TA350) is reagál a jelre. Mit lehetne ezzel kezdeni? Nem lehet a tv beállításaiban vhogy kikapcsolni, h távirányítóra ne reagáljon? Néztem de ilyet nem találtam. -
BBéci
legenda
válasz
fant0mi
üzenetére
A felezettek (half) számomra nem léteznek, meg sem fordul a fejemben, hogy olyan vackokat nézzek. Ha 3D, akkor kizárólag eredeti Blu-ray lemez és ISO jöhetnek szóba, utóbbi csak egészen kivételes esetben. Azokat felismerik a tévék, nem kell egy gombot sem megnyomni a távirányítón.
-
fausto
addikt
Köszi,a másodikat tegnap felfedeztem, az ikonsoros megoldás szimpatikusabb, ha hazaértem megnézem. Így elsőre nem rémlik, hogy láttam volna ilyen gombot.
Más: tegnap próbálgattam a hangot. Ha a tévé médialejátszóján ment film, akkor be tudtam állítani DD5,1-re, ha HDMI-n keresztül kapott ilyen hangforrást, akkor nem választható. Vagy én bénáztam vagy azoknak volt igaza, akik szerint a HDMI-n kapott 5.1-es jelet csak sztereoban tudja továbbítani. Mondjuk nem nagy tragédia, csak egy pár kábelt megspóroltam volna, ha működik.
-
Batib
őstag
válasz
fausto
üzenetére
"Illetve van arra "trükk", hogy ha a 3D-t be akarom kapcsolni, akkor ne a Menü->Kép->3D->3D mód lépésekkel tudjam elérni, hanem egy gombnyomásra?"
Ha megnyomod a Smart gombot, az also ikonsoron jobbra vagy balra lapozva is ott lesz a 3D.
Más lehetőség a : A Smart távszabályzóval előhívod a képernyő távszabályzót és azon is van 3D gomb.
Ezek is gyorsabbak, ha nem is 1 gombos. -
gaben1117
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy ue40h6200 tv-t. Keresnék hozzá 3D szemüveget. Milyet ajánlanátok és hol?
Ha esetleg valakinek lenne eladó, akkor keressen privátban!
Üdv
-
Flashget
félisten
válasz
ejnyebejnye
üzenetére
D6500 vagy P2470HD monitorhoz kapott kék szinű törlőkendővel és vízzel. Vagy ha komolyabb a szennyeződés, akkor alkohol mentes spriccel.

-
devil-k
nagyúr
válasz
ejnyebejnye
üzenetére
Enyhén nedves mikroszálas törlőkendővel.
-
Köszönöm srácok!
A TV-m 5GHZ-en tökéletes. 45GB-os MKV úgy ment mint állat!
-
gorog67
aktív tag
válasz
fausto
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a két ismertebb szemüvegtípus a 3100-as és az 5100-as. Vannak 2-es csomagolásúak, azoknál más az utolsó két szám. Mindegyik egyforma a tv szempontjából, a kinézet és esetleg a tölthető akku a különbség. A régi 3100-as szemüveg jobban használható, mert oldalról jobban árnyékolja a környező fényt, az 5100-as felpattintható szára pedig hajlamos letörni.
-
ejnyebejnye
tag
Ti mivel szoktátok letörölni, tisztítani a képernyőt?
-
-
fausto
addikt
válasz
Samsung SPS
üzenetére
Szia,
Ez biztos? Annak az eszköznek is továbbítja az 5.1-es hangot, ami HDMI-vel van rákötve? Olvasok ilyet is, olyat is

Viszont tegnap próbálgattam, optikaival van rákötve a házimozimra, ami DTS-t nem tud, csak DD5.1-et. Viszont a tévé menüjében a DD5.1 nem választható, csak PCM és valami DTS. Még nem sikerült rájönnöm, mi miatt nem választhatok DD5.1-et. -
zotyi2222
csendes tag
Sziasztok h5000 es tvm van hdmi kábellel van össze kötve a géppel nem wifis a tv kérdésem az hogy meg lehetne e valahogy wifin oldani azt hogy ne kelljen a hdmi kábel.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Kicsit új még nekem ez a 3D téma
H6400-es tévéhez milyen szemüveget lehet venni? A neten úgy láttam, hogy a hivatalos a SSG-5150, de ilyet itthon nem nagyon láttam. Van viszont SSG-5100, amihez azt írja a honlap, hogy "Minden 2011, 2012 és 2013 Samsung D, E és F sorozat 3D TV-hez". Most ezt csak nem frissítették, de jó hozzá?
Egyébként milyen különbségek vannak a szemüvegek között? Vannak ajánlott/nem ajánlott típusok?Csak egy érdekesség: amit a H6400-hoz kaptam szemüveget, az egyiknél már azt jelzi, hogy alig van benne töltés, pedig szerintem összesen nem használtam még 3 órát... Úgy olvastam, hogy elvileg 150 órát bír, 2 napja vettem, úgyhogy fizikailag nem mehetett annyit
Remélem ennyire sűrűn nem kell majd elemet cseréljek...Illetve van arra "trükk", hogy ha a 3D-t be akarom kapcsolni, akkor ne a Menü->Kép->3D->3D mód lépésekkel tudjam elérni, hanem egy gombnyomásra?
Köszi előre is! -
deka10
senior tag
válasz
ejnyebejnye
üzenetére
Igen a szoftver frissítésnél ki lehet kapcsolni, én nem néztem sajna. Jeleztem a hibát az ügyfélszolgálatnál, pénteken bővebben beszélünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- Noctua industrial NF-F12 industrialPPC-2000 PWM - több darab
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 1000GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csepy