Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Lineage OS használat közben
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz szegeatis #9099 üzenetére
ellenőrizni kell a beállításokat, vélhetően csak az lesz a hiba!
amennyiben leírod, hogy miket állítottál be, úgy átnézzük, hogy minden stimmeljen!
mondjuk - húzósan beállított - torrent mellett - párhuzamosan - nem is várható el, hogy minden más is maximumon fusson...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
szegeatis
csendes tag
Köszönöm a választ!
Jobban utánanéztem.
A haveromnak pont ugyanilyen van minden beállitás egyezik.
Tovább megyek: haza vittem fateromhoz ott is beüzemeltem ott nagy sebességű digi van és tökéletesen működik.
Majd hazahoztam és nem az asztali gépre hanem rácsaptam a laptopra, ott is tökéletesen működik. Majd visszaraktam az asztalira - visszalép az a jelenség hogy 1-2 percig méri a 25-26 megabitet és két-három perc elteltével vissza esik 2-3 ra /torrent nem megy/
Ami még fontos és jelentős lehet az asztalin amivel a probléma van megynyitom a tp link menüjét és eszméletlenül lassan akadozva tudok a beállitások között lépkedni.....
Kezdem azt hinni hogy azt asztali valamiért akad pont ezzel a fajta routerel.... -
szegeatis
csendes tag
És még 2 óra szenvedés után előbányásztam a régi 5 éves tp linket és lás csodát az is tökéletesen működik...
A mai korszerű tp 741 nd pedig nem, ill csak ezen az asztali gépen nem..... -
Topikgazda
De a másik router-rel nincsen gondja.
Vannak ilyen és ehhez hasonló X-Aktákba illő dolgok.
Néhány hónapja valaki itt a fórumon írta, hogy van egy router-e ami mindenhol megy csak ott nem ahol kellene.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ABal
őstag
Van egy lassan hét éves SMC WBR14-G típusú WiFi-s routerem.
Az elmúlt hetekben folyamatos gondjaim voltak a netemmel, lelassult 20Mbps-ről akár 1,6-ig is leesett, mondanom se kell Skype kép szétesett, YouTube 15 másodpercenként leállt. De ez még nem minden, mert sorozatos internet leállások is bekövetkeztek. Először a szolgáltatóra gyanakodtam, de aztán a router újraindítások túlságosan is gyakran oldották meg ezt a problémát. Mára viszont már kb 5 percenként lekapcsolódtam a netről, így végül gondoltam egyet, és kiiktattam a routert. Most már így megyek kb 4 órája és egyetlen lassulás vagy szétkapcsolás sincs. A probléma szinte azonnal megszűnt, amint direktbe csatlakoztattam a kábelt.
A kérdésem, ez valami öregséggel járó dolog és kezdhetek újat keresgélni, vagy valami orvosolható dolog lehet e mögött ( poros lett )?
Előre is köszi, ha van valakinek ötlete, tapasztalata!
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
MODERÁTOR
Minden bizonnyal a tápjában száradnak ki a kondik, és ennek következtében az nem tudja elegendő árammal ellátni a routert! Ezt egy hozzáértő ember valószínűleg pár-száz forintból ki tudja javítani, illetve ilyen ember hiányában egy új táp is lehet megoldás, ami körülbelül 1500-2000Ft, de ebben még mindig marad kockázat, mégpedig, hogy esetleg a routeren belül is megindultak ilyen folyamatok! Arról már nem is beszélve, hogy ez a router már a tervezésekor sem 20Mbps netre volt kitalálva, főleg ha még filemegosztó programokat is használsz, amik sok kapcsolatot tartanak nyitva egyszerre! Így azt hiszem, most van itt az ideje egy új router vásárlásán gondolkodni, mert nagyon kétséges, hogy erre megéri-e költeni pár-száz forintot is...?!
-
ABal
őstag
válasz Intruder2k5 #9107 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tudsz javasolni egy bevált típust/márkát vagy oldalogjak át a "milyen routert" topikba?
-
MODERÁTOR
A ma kapható routerek mindegyike el kell, hogy bírjon 20Mbps sebességgel, ez manapság már nem kihívás, legfeljebb WiFi-n, mivel vannak még forgalomban g szabványú eszközök is, így arra figyelni kell, hogy ilyet ne sózzanak rád! Legalább LiteN szabványú legyen az áldozat, ami képes 150Mbps-re! Átmehetsz a milyen routert topikba is, ott majd ajánlanak Neked 1-2 TP-LINK-et, amivel bár lehet, hogy remekül fog működni a rendszered, de én nem szeretem, így azt nem is ajánlom... Én mindenképpen inkább ASUS-t, Linksys-t, vagy Netgear-t választanék, de ez persze többe kerül, mint a TP-LINK! Azért nézz át, és hallgasd meg az ottaniakat is...
-
ABal
őstag
válasz Intruder2k5 #9109 üzenetére
Először is utánanézek az általad ajánlott márkák egy-két típusának, aztán inkább majd azokról érdeklődöm konkrétabban a fórumban.
Volt egy sanda gyanúm, hogy ebből csere lesz.
Köszi!
-
mdani01
aktív tag
Üdv.
Nekem is ugyanilyen routerem volt, ugyanezekkel a problémákkal. Van amikor 3-4 nap után dobta el a netet, történt olyan is apám előbb kapcsoltba be a notit és én akartam netezni akkor táp kihúz, visszadug majd kb 5 percig jó is volt. Ugyanez fordítva is megtörtént. Katasztrófa volt ez a router
Azóta lecseréltem egy TP-LINK-re és elszálltak a gondok.
iPhone 15
-
ABal
őstag
válasz mdani01 #9111 üzenetére
Nemrég beszéltem azzal a sráccal aki nem sokkal előttem vett egy ugyanilyet (aztán nekem is ajánlotta ) és azt mondja, nála ugyanilyen problémák mutatkoznak egy ideje.
Most meg kérdezősködtem és mindenkinek TP-je van a környezetemben. Persze, lehet, hogy csak az ára miatt. Én azért még körülnézek.
Egyébként, milyen típusú TP-LINK?
-
MODERÁTOR
Ha a TP-LINK mellett döntesz, erre a sebességre elég a 741ND is, vagy vehetsz 841ND-t, esetleg nagyobbat, de innentől már "felesleges kiadás". A feleslegest azért tettem idézőjelbe, mert ha egyszer majd lesz gyorsabb neted, persze belátható időn belül, akkor nyilván jól jön majd az erősebb router, de mondjuk 50Mbps-ig nem jelent problémát a 741-es WiFi-je sem...
-
ABal
őstag
válasz Intruder2k5 #9113 üzenetére
Gondolom, idővel feljebb lépünk majd, és nem szeretném kétévenként emiatt újra cserélni, úgyhogy valami zúzósabbat fogok nézni, de még nagyon az elején tartok, mert még csak ma történt ez a sorsfordító incidens. Egyelőre két TP-n és egy Cisco-n vagyok túl. Most jön még csak a java.
-
roberto211
őstag
válasz f_sanyee #9114 üzenetére
Miért az ártól teszed függővé h mit tud egy router és miért jó?, Miért nem jó a tp-link pl?? Azért mert megbízható és olcsó ?? Nagyon sok embernek van ilyen és senki nem tapasztalt vele nagyobb problémákat, se kissebbeket. Legalábbis nekem ezt mondták.. A TP-link az egy olcsó és megbízható márka, nem hiába megy nekik. Pár ismerősömnek van tp-linkje és semmi gondjuk nincsen velük.. Egy terméket nem az árától kell függővé tenni hogy jó-e vagy nem..
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
mdani01
aktív tag
Régen ez a router biztos nagy szám volt de ma már elég sz@r (véleményem szerint). Az SMC-kről pedig amúgy sem hallottam jókat, haver is vett egy régebbi fajta SMC-t még régebbi volt amiről szó van és ugyanezekkel a net ledobásos hibákat produkálta.
Én ennek a tulajdonosa vagyok: [link]
[ Szerkesztve ]
iPhone 15
-
ABal
őstag
Biztos mazsola kérdés: ha egy routernek több antennája van, akkor elméletileg erősebb a jele/hatótávolsága?
-
ABal
őstag
válasz roberto211 #9119 üzenetére
Akkor célszerű ezt is figyelembe vennem. Ez csak most jutott eszembe.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Hát attól függ mibe laksz Ha 200nm-es családi házba és a harmadik szintről akarod lehozni elsőre akkor lehet még a 3antenna is kevés lesz. De ha kis családiba, kevés falakkal, amin átkell menni a jelnek akkor elég 1antennás is valszeg, ...
-
vmatyko
tag
UPC-s netem van. A modembe még megjön a net, így ha közvetlenül abba dugom a gépet akkor nincs problem. De ha rádugom a routert akkor az nem érzékel semmit (csak a power világít). Kipróbáltam más routerekkel is és ugyanúgy nem csinálnak semmit.
Eddig éveken keresztül minden működött most varázsütésre történt ez.
Mi lehet a baj?
-
roberto211
őstag
válasz vmatyko #9122 üzenetére
Ami kijön a modemből a kábelt azt hova dugod a wan portba?? Ami kijön a modemből azt a wan portba kell, onnét a gépbe meg egy plusz kábellel egyik végét lanba másik pc-be.. Szerintem tudtad ezt biztos, ha meg nem ez a problem, akkor majd mindjárt jönnek a nálam okosabbak ezügyben és majd ők megmondják.
-
vmatyko
tag
válasz roberto211 #9123 üzenetére
igen, ez még megy
-
nemdan
senior tag
Sziasztok! Reggel firmware frissítés közben elszállt az Airlive WL5460AP-m, utána már nem tudtam belépni a webes felületébe.Na most a status led folyamatosan világít, nem alszik ki.Telnettel egy lengyel oldal leírása alapján újrahúztam a firmware-t, de utána ismét ugyanazt csinálja.
Szervíz menü sem működik.Esetleg még Tftp-vel lehetne, de azzal sem sikerül, mert az meg nem veszi a parancsot Valakinek ötlet? jó lenne újraéleszteni mert reggel még működött[ Szerkesztve ]
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
krealon
veterán
Manual 70-es lap:
5. System Recovery
WL-5460AP provides the system recovery emergency code function that can restore the
machine after firmware crashed.
Please check if your WL-5460AP's serial number is e5460AP70500001 or later. If it is, it
has emergency code function. Otherwise, it doesn't. Once you make sure it has emergency
code function. Please follow the steps below:
1. Unplug the power of WL-5460AP.
2. Hold the reset button while plugging the power. Do not release the reset button until the
"Status" LED goes off.
3. Set your PC's IP address to 192.168.1.199. Connect your PC to the WL-5460AP.
4. Open your web browser, then type "192.168.1.6". You should see the emergency code
page where you can upload your AirLive firmware again. -
legenda
a router esetébewn ez igaz - lehet -, de magán a kapcsolaton ez csak akkor érvényesíthető, ha az ellenoldal is több antennás, mimo képes eszköz, ellenkező esetben a gyakorlatban semmi jelentősége nincs, hiába adott egy 300-as n szabványos wifi modul, aminek 3 antennája van, egy lite-n szabványos, és csak 1 antennás router esetében ebből nem kimondottan profitál, mivel nem jön/jöhet létre 2 * 2 vagy 3 * 3 mimo kapcsolat!
szintén igaz ez az eltérő szabványok esetén is, tehát hiába veszel n szabványos routert, ha az ellenoldali wifi modul csak g szabványos, akkor a kapcsolat a gyengébb modul miatt csak g szabványon épülhet fel, így az n szabványos router ellenére is marad a g szabványos kapcsolat, és annak a 20 - 22 megabit/sec valós fizikai "korlátja"!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Lazinho84
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy TP link TL-WR841ND típusú routerem.
Kb 1 éves, eddig működött rendesen. Egyik este netezés közben ledobott, azóta a WLAN nem megy rajta. 2 laptoppal és egy telefonnal is próbáltam de korlátozott hozzáférést ír ki a hálózatra. Az asztali gépem kábelen van összekötve a routerrel és azon működik a net, szóval tuti a router wifi részével van a gond. Szerintetek mi lehet a hiba? Esetleg egy firm ware frissítés megoldaná a problémát? Szoftveresen és manuálisan is próbáltam újra indítani, az nem segített.
Előre is köszi a segítséget!!Üdv.:
Bulika84 -
meroly
veterán
Sziasztok!
Nemrég cseréltem elhalálozott SMC routerem először egy tp-link 340-esre, amit másnap gyorsan vissza is vittem, mert nem mászott ki a netre. Elhoztam helyette egy d-link dir-501-est. Ezzel kimegy a netre, de szakadozik, akad, megáll. Sima böngészés közben is néha frissíteni kell az oldalt hogy rendesen betöltse, stb, stb. Sebességteszt először felmegy 5-re, aztán szépen visszazuhan 3-ra, aztán megint fel, vagy még az sem, megáll az egész.
T-home-os ADSL-em van.
Sok mindent próbáltam már, hálózati kártya DNS-be beírtam a t-seket, routerbe beírtam, tűzfal kilőve, MTU jó.
Mi lehet a probléma?
Csak modemmel csatlakozva tökéletes a rendszer.Impossible is nothing
-
pityulee™
tag
Hali!
Azzal a kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz, hogy normális-e ha routeren (Edimax BR-6204Wg) keresztül jóval kisebb a lefelé sávszél (kb. fele), mintha közvetlenül a kábelmodemből jönne a madzag.
Nemrég meghalt a router tápja és előtte mintha nem lett volna ilyen. Ebben azért nem lehetek biztos, mert mostanság a upc is csak a garantált minimumot nyújtja, és lehet, hogy csak emiatt lett feltűnő.Előre is köszi a segítséget!
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
Bár kimondottan az 501-es D-LINK-et nem ismerem, de ebben a márkában szokás az automata QoS, ami a legtöbb esetben sz@rt sem ér, és csak használhatatlanná teszi a netet. Ha neked is van benne ilyen QoS, Traffic Shaping, és hasonlók, akkor próbáld meg azt mind kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
meroly
veterán
válasz Intruder2k5 #9141 üzenetére
Nem találtam QoS-t, ezek vannak csak.
Meg ez, meg ez.
Alapbeállításaim.
DHCP
Hátha nektek többet mond....kali:
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
MODERÁTOR
-
meroly
veterán
válasz Intruder2k5 #9144 üzenetére
Amúgy a menüje ugyanilyen. 501-est a gyártó oldalán se találok európára, ez a legjobb
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
MODERÁTOR
Akkor sajnos nem tudok segíteni, egyéb ötletem nincs! Ezért mondom én mindig mindenkinek, hogy még ha jelenleg nem is akarja kihasználni, akkor is WRT-s, 3rd party fw kompatibilis routert kell venni, mert azokkal nem szokott ilyen gond lenni. Mondom ezt úgy, hogy a TP-LINK-et én sem szeretem...
Persze tudom, utólag könnyű okosnak lenni!
-
meroly
veterán
válasz Intruder2k5 #9146 üzenetére
Ja elkapkodtam, előtte fel kellett volna jönnöm megkérdezni, de gyorsan kellett, mert az SMC megadta magát.... azért köszi.
MTU-t állítgatom, meg a DHCP nem 120-on volt, ami az alap, azt most levettem, meglátjuk. Böngészgetés meg levelezés ok, de sajna egyéb nem hivatalos dolgok döcögősen mennekImpossible is nothing
-
sp@rtan
senior tag
Ezt megcsinálhatom akkor is, ha a router (ami valójában switchként működik) IP-je nem 192.168.1.1?
Jól tudom, hogy Ext3 fájlrendszer jó hozzá? -
Wind-Storm
őstag
Üdv!
(Bár ez nem router, de..)
Ez főleg azoknak szólna akiknek valaha volt már „WAP11V28" AccessPointjuk, brickelték és visszahozták!
Gondoltam teszek rá a régi fw helyett egy újabbat és letöltöttem ezt. [link]
Igen ám, de evvel többé már nem lehetett elérni weben sehogyan sem, egyedül a 192.168.1.107-es oldalon jött vissza ping kérés, http//-n fehér üres oldal.
Tehát megdöglött..
Következőnek végigcsináltam ezt a soros portos procedúrát: [link]Jelenleg a D-Link DWL-700AP firmware-ét toltam rá, de szintén semmi, fix. ip mellett a 192.168.0-ás tartományban sehonnan se jön válasz, 1.107-ről se, 1.100-as tartományban is keresgéltem, nem találom sehol, pedig bebootol a HyperTerminal szerint....
Régebbi v28-as firmware-t meg nem találok.Aki esetleg találkozott már ilyennel az helpeljen, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs