Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
Üdv!
(Bár ez nem router, de..)
Ez főleg azoknak szólna akiknek valaha volt már „WAP11V28" AccessPointjuk, brickelték és visszahozták!
Gondoltam teszek rá a régi fw helyett egy újabbat és letöltöttem ezt. [link]
Igen ám, de evvel többé már nem lehetett elérni weben sehogyan sem, egyedül a 192.168.1.107-es oldalon jött vissza ping kérés, http//-n fehér üres oldal.
Tehát megdöglött..
Következőnek végigcsináltam ezt a soros portos procedúrát: [link]Jelenleg a D-Link DWL-700AP firmware-ét toltam rá, de szintén semmi, fix. ip mellett a 192.168.0-ás tartományban sehonnan se jön válasz, 1.107-ről se, 1.100-as tartományban is keresgéltem, nem találom sehol, pedig bebootol a HyperTerminal szerint....
Régebbi v28-as firmware-t meg nem találok.Aki esetleg találkozott már ilyennel az helpeljen, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Wind-Storm #9149 üzenetére
Végül is megoldódott a gond.
Aki brickelte a WAP11V28-asát (fontos a hardververziószám!) és elszánta már magát a recoveryhez, az semmiképp ne a brickelést okozó v2.05-ös fw-t próbálja visszatenni, hanem innen [link] (a német oldalról) szedje le a v2.06 eu-s fw.-t és avval már menni fog, ha nem is elsőre, másodszorra tuti![ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz sp@rtan #9170 üzenetére
Az csak a jelölés miatt van, mivel van olyan eset (nálam is), hogy 110 AP-t lát, és nincs annyi szín amivel mind egyedivé tehető lenne, ezért néha csíkos vonalakat is húz,de így is lesz egy csomó azonos színnel és vonallal jelölt.
Illetve amit kijelöltél az látszik vastagnak, amint leveszed a kijelölést, mind egyforma vastag lesz..
Amit nézni kéne az az RSSI, minél kisebb a minusz értéke illetve minél magasabban van a grafikonon, annál erősebb a jel. -
Wind-Storm
őstag
Valaki használja most a legújabb, 3 nappal ezelőtt kijött DD-WRT fw.-t 1043nd-n?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz noblem1983 #9227 üzenetére
Nem akarod esetleg megjavítani?
Ha már egy jó ideje használt modemről van szó, valószínűleg találsz benne minimum 2 darab púpos elektrolit kondenzátort, azt ki kéne kicserélni és valószínűleg megoldódna a gondod.
Ha ezen kívül még mindig fennállna a probléma, akkor meg lehetne próbálni kicsit állítgatni a modemen: [link][ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz noblem1983 #9229 üzenetére
Passz, bizonyára jó modem ha azt állítják, de én nem ismerem, nekem csak az általad is említett típus pihen a fiók alján.
Amúgy a parancsokkal nem tudod elrontani, van egy reset gomb a hátulján, azt bedugott állapot mellett hosszan be kell nyomni pl. egy tollal és akkor reset-elődik.
Ezt amúgy sem ártana megejteni ha rosszalkodik.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz noblem1983 #9234 üzenetére
Én kicserélem neked
-
Wind-Storm
őstag
válasz f_sanyee #9249 üzenetére
A legutóbbi dd-wrt után amivel majdnem brickeltem a 1043ND-m (csak wifin lehetett elérni..)
Most ideiglenesen én is gyárit használok és ez sem bug mentes..IP és MAC összekapcsolással bajlódtam, meg valami más is van, bár lehet nem a fw-től csak véletlen egybeesés, néhány oldal nem hajlandó betölteni teljesen, de látszatra igen, csak a böngésző írja ezt.
Még két verzióval előbb is anomáliázott a dd-wrt a wifivel, néha eltűnt az SSID egy bizonyos időre.. portokat visszacsatolt, nem engedte netre stb.
De látod te sem gyárit használsz mert kellett az ipv6 neked..[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Semmi, megoldódodtt.
(#9257) monguz1
Reset-eld ki, álíltsd be újra, alapbeállítások mellett nem kéne neki.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
Még 10 nap uptime-os screenshotod sem lehet róla [link]
Egy rakás szar az egész, az előző build-dekkel random megszűnt az SSID broadcast, a DDNS-ről már nem is beszélek, hogy mennyi ideig volt rossz.(#9273) platform77
A router? ugyanaz az ADSL modem van ehhez a szolgáltatóhoz is használva? Mi a típusa?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Ősrég használtam, DDNS-sel volt problémám a régebbiekkel is azt hiszem..
Sőt, port visszahurkolással, nem NAT-olt rendesen, elég volt belőle...(#9277) platform77
Passz, lehet paraméterezni kellene, nem instabil a vonal?
Különben is egyszer feláll a kapcsolat aztán oké. Ez akkora probléma?
360 R-hez egy kis segítség [link][ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Stirlic_ #9294 üzenetére
Bár ez csak a szoftver, pl. inSSIDer is tud 5ghz-es hálókat észlelni, de a kártyám mégis csak 2,4Ghz-es, tehát nem működne a dolog.
Ha felteszel egy everestet (újabban aida64-et), akkor megnézheted a wifi chip-edet, és rákereshetsz, hogy milyen sávokat tud, de inkább írd le ide, aztán utánajárunk
-
Wind-Storm
őstag
válasz Stirlic_ #9296 üzenetére
Igen, úgy néz ki képtelen az 5Ghz-re..
Köszi a segítséget. Kicsit szomorú vagyok azért, hogy a szoftver beállítási lehetőségei miatt félreviszi az embert vásárláskor...
Marketing...
A kártyacserét passzolom, gondolom külön minipci-s vagy hasonló, ha van rajta bővítőfoglalat, akkor minden bizonnyal lehet beletenni 5 Ghz-et tudót is.
-
-
Wind-Storm
őstag
Routert fix. ip-vel elérni... ilyennel még nem találkoztam
ZTE csoda.. ez.t nem gondoltam volna, ezért utána sem néztem, hogy csak statikus ip mellett elérhetőA gép beállított 1.2-es ip címe mellett érted el 1.1-en default subnet mask mellett?
Mert akkor érdekes, hogy egy alhálózaton mégis statikus ip-t kíván..[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Gubek-Einste #9322 üzenetére
Látom kábelnetes történet, ami a szolgáltatóé abban letiltogat dolgokat, itt gagyi thomson kábelmodem van...
-
Wind-Storm
őstag
válasz SüdiLaller #9393 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #9398 üzenetére
Csak jobb nem a topikot piszkítani már ~35 soros log beillesztéssel is... ha valaki vissza szeretne nézni valamit, nem a legjobb page-ken át ezt görgetni...erre vannak a pastebin-ek kitalálva.
(#9402) SüdiLaller
Kábelcsere?!
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz SüdiLaller #9404 üzenetére
Amúgy csak pppoe-ben nem megy? Próbáltad egy másik router mögé kötni automatic dhcp módban, hogy az előtte lévő routertől kap-e IP-t? Vagy kábelhiba lehet esetleg még...
-
Wind-Storm
őstag
válasz SüdiLaller #9409 üzenetére
Nem tudom a digi kábelét próbáltad-e már kicserélni, már ha cserélhető... az is lehet akár hiba, vagy valami firmware bug vagy hasonló... próbálj fw-t frissíteni, vagy ha legújabb, akkor esetleg dd-wrt, ha támogatott hardververziójú, mert látom van pár hw ver. támogatva ebből a routerből.
-
Wind-Storm
őstag
válasz SüdiLaller #9411 üzenetére
Érdekes...
(kimentem létrán notiztam,szomszéd nézett is furán)(#9413) Andris837
Valószínűleg egy kiszáradófélben lévő elektrolit kondenzátor okozza a hibát, próbáld meg cseréltetni a szolgáltatóval, vagy ha nem hajlandó akkor kénytelen leszel púpos kondik után keresni benne és te magad megjavítani....
-
Wind-Storm
őstag
Mai kálváriám egy DIR-600-as routerrel és egy acer akármilyen notebookkal:
OS vista (rosszul kezdődik tudom), de eredeti volt, pqservice partícióról húztam újra.
A wlan kártya egy akármilyen B/G-s atheros volt benne.
Csatlakoztam a hálóra, az IP konfiguráció megvolt, IP és DNS de a kapcsolatot csak „helyi" hálónak írta, gyk. még a routert sem értem el.
Aztán egyszer véletlenül mégis lett rajta kapcsolat a hálózattal és még net is, miután B/G/N-ről átállítottam a routerben B/G-re a szabványt.
Utána megint csináltam valamit (akár letiltás, akár a routerben újra az B/G/N engedélyezése majd ismét degradálása B/G-re, ekkor még nem tudtam, hogy N szabványt nem is támogat az adapter, pedig láttam, hogy N-esnek érzékeli a hálót [bár az én G-s PCI-s kártyám is N-eseket észlelni]...) és utána végleg megszűnt a kapcsolat a hálózattal hiába élt esetlegesen a kapcsolat helyes DHCP konfigurációval. Azt hittem a nem tetszik neki a router, vagy épp az utóbbi bug-os firmware-ileg. Végül egy 2010-es vistás atheros driver megoldotta a gondot, legalábbis azóta így néz ki a dolog.
Valaki találkozott már ilyen problémával? vagy esetleg evvel a routerrel...? -
Wind-Storm
őstag
válasz SüdiLaller #9512 üzenetére
Mondanád ezt egy 56K-s modemmel....
-
Wind-Storm
őstag
Szerintetek hogy tudom megoldani, hogy ha a routeren nem nyomok gombot (mert ha megnyomom, úgy nem kér be pint, hiába veszem le a pipát arról, hogy „Disable Router's PIN" simán átküldi a titkosítási adatokat) akkor a win7-ben előjöjjön ez a PIN bekérős dolog?
Az alany egyébként egy 1043ND.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz 79dio1 #10208 üzenetére
Ez a nap legértelmesebb kérdése!
Hogy akarsz te internetre kapcsolódni ha kiiktatod a modemet?!
Már bocs...Persze, hogy lehet, hisz működik modem nélkül is, villognak rajta a LED-ek IP-t oszt, stb. max. nem lesz neted, tehát fogod és kihúzod a modemet mindenhonnan és probléma megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz bali93 #10235 üzenetére
Másik routerrel próbáltátok már?
Érdemes lehet avval is kipróbálni, már ha kéznél van, hogy megtudjátok melyikkel van gond.
Ha ez nem megoldható, akkor próbáljátok meg reset-elni, ha úgy sem jó, akkor firmware-t frissíteni rajta.Viszont már 4 éves, az is lehet gond, hogy kitikkadtak benne az elkók vagy a dugasztápjában (már ha olyan) és emiatt már instabil...
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz bezzegz #10353 üzenetére
egy másik router/d-link tápját is kipróbáltuk(bár nem tudom ,mert le volt kopva a felirat ,hogy pontosan olyan volt-e) és csak a pwr és a wifi led világít.
Látatlanban ilyet nem kéne művelni. Igaz DC 12V, 1A a max. táp amiről működik (működhet kevesebbről is) kétlem, hogy a dlinké nagyobb feszültségű lenne, de ha a dlink routernek AC a tápja, akkor akár még simán ki is nyírhattad evvel a mutatvánnyal.
írj a supportnak mi a teendő ilyenkor, azt sem sikerült kiderítenem milyen chipset van a routerben.
Ha még él a hw. akkor talán tftp-n fel tudod rá küldeni, ha van ilyen benne, de még a soros portozás vagy jtag-olás sem kizárt.Szerk.: Mellesleg úgy próbáltad meg resetelni, hogy először röviden aztán amikor rebootol (már ha újraindul) hosszan nyomod?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest