- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
veterán
válasz
Gubek-Einste #42042 üzenetére
Sagemcom
F@ST 3896 Telekom Home Box-HUEnnyi van rá írva.
Én nem tudom anno a Xiaomi meg a TPlinkel nem volt ilyen gond. -
movax
őstag
válasz
Gubek-Einste #41928 üzenetére
D-Link DIR-2150 AC2100, legfrissebb firmware.
-
Henker2
addikt
válasz
Gubek-Einste #41909 üzenetére
Akkor esetleg az működhetne, hogy kábelen rákötök egy másik routert, amit leviszek a földszintre?
-
venom8888
őstag
válasz
Gubek-Einste #41719 üzenetére
Azt nem.probaltam még.
-
Soderes
senior tag
válasz
Gubek-Einste #41632 üzenetére
És ki mondta, hogy nem azonosak az antennák. Azonosak.
Nem azonos helyen van. Ez igaz.
Bár hogy ha jobban belegondolsz egy térben van velem. Csak vegyél ki felülről 10 centi stukatúr nádat, fagerendát, deszkát.
Tisztában voltam a kapcsolati sebesség nem lesz valami combos. Nekem nem is kell a legnagyobb kapcsolati sebesség. Nem ez volt cél.
Olvastam már korábban hasonlót. Nem volt számomra újdonság. Tisztában vagyok vele.
A kérdés az, hogy ez teljesen bizonyított tény. Mert szerintem nem.A használat más mutat. Több eszköz volt/van rajta. Nekem elfogadható kapcsolati sebességgel. Szakadások nincsenek. Jelerősség és hatótáv meg nőtt. Semmi jellegű probléma nem volt.
Nagyon túl gondoljátok a dolgot, az a baj. Ez egy 5db dipole antenna, nem irányított vagy Yagi. Ez egy réz drót közepén egy tekerccsel. Lemérem és egy csavarral megcsinálom a tekercset. Szerintem nem kell túl gondolni.
-
M3MO
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #41560 üzenetére
Már kötbér fizetnek, de sajnos attól még nincs normális net.
-
TucsyAtti22
újonc
válasz
Gubek-Einste #41527 üzenetére
nem, nincs semmi hiba, az az érdekes hogy 2hónapig tökéletesen müködött.
ha valaki elmagyarázná hogy mit és hogy állitsak a MAC cimeknél
megpróbálnám. -
gabo91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #41344 üzenetére
Úgy értem, hogy a modem.előtti kábelezéssel lehet valami?
Hálókábelt cseréltem már. -
szente
addikt
válasz
Gubek-Einste #41148 üzenetére
A szolgáltatói eszköz bridge módban van, a sajátom pedig tudtommal router módban(dynamic IP van beállítva és a WAN portra van dugva a szolgáltatói).
-
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #41020 üzenetére
Technicolor TC7200
-
válasz
Gubek-Einste #40986 üzenetére
Nincs semmiben speciális karakter (ékezet,vagy speckó jel).Csak számok,kis- és nagybetűk.
A csatornát nem tudom kézzel babrálni,a Deconál nem tudok mélyebben belenyúlni a lelkébe,opció sincs rá,magától állítja a csatornák zsúfoltságának függvényében.
De ha ez lenne a baja,akkor hogy lehet hogy csak a 12T-nél van ilyen gond és csak ennél a hálózatnál,a többi készüléknél nem jelentkezik ezen a hálózaton,ahogy más hálózatokon sincs gond a 12T-vel?Megfordult már a fejemben,hogy kidobom a francba a Tplinkeket aztán nézek valami komolyabban állítható mesh routereket,mert a tplink túlságosan egyszerű és szinte semmit se enged kézzel állítni,csak gondotam előtte felvetem a problémámat,hátha tud valaki valami okosat mondani.
-
undercover
őstag
válasz
Gubek-Einste #40965 üzenetére
Elírtam elnézést TL-WR840N. 2-3 éves a router.
-
checkmafunky
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste #40872 üzenetére
Mármint az új router logjában, ugye? Jó kérdés, eszembe sem jutott megnézni, a következő leálláskor megnézem, és ide írom majd.
Az Extendert is UTP kábelen kötném be az emeleten (Access Point módnak hívják, ha jól tudom), így gondolom akkor megmarad a OneMesh is, csak gyorsabb lesz, mintha simán Wifin kapcsolódna a routerhez?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40802 üzenetére
Milyen márkát ajánlanál ami jó?
-
fila
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40757 üzenetére
Hogyan lehet kideríteni?
-
abdulka1
őstag
válasz
Gubek-Einste #40714 üzenetére
-
Harkovz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40689 üzenetére
Lehet itt lesz a gond.Mert mielőtt összeraktam a kamera rendszert,úgy volt kötve,hogy a switchbe ment közvetlen a net lan kábelen az ont-ből.A switch-ből kapott a beltéri,a saját router és a tv is netet.Most az ont-ből lévő kábelt a saját routerbe dugtam,onnan kap netet a switch és abból a többi eszköz.Itt lehet a gond?
-
Harkovz
aktív tag
válasz
Nem.Azt hol és hogyan kell?
-
Essejó
veterán
válasz
Tipikus páldája amikor a multikast elönti a hálózatot?
-
Harkovz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40687 üzenetére
RT AC 58 U
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #40669 üzenetére
De az Asuson belül? Mert azt nem érem el, nem jön be a setup. Még ha kábellel kötöm a gépre, akkor sem. Vagy a HGW-ben mondod? Bár gondolom az Asus-on belül kéne nézni, a HGW-n nem sok értelme van, ugye!?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #40667 üzenetére
Bocs a láma kerdesert, de hol, melyik logban?
-
Memora
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40549 üzenetére
Közben leteszteltem a Win 10 laptopomat is kábellel rádugva a routerre, kikapcsoltam a gépen a WiFi-t, és elindítottam a HDDsentinel frissíteni, és -meglepetésemre- működött (feltéve, ha jól csináltam, és nem a WiFi megy, de most kis monitor ikon van a hullám ikon helyett).
Akkor most az a helyzet, hogy a router valamiért nem engedi át a Windows 7 (és az XP) gépekről a programokat csatlakozni. -
Kenderice
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40371 üzenetére
Na, úgy néz ki magához tért.
Az ethernet portokon megvan a 800-900 Mbit, wifin is hozza a 120-130 körüli sebességet. -
Kenderice
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40371 üzenetére
Hát megpróbálok rátenni valamilyen WRT-t.
Ha nem megy úgy sem, van itthon egy CPE210 AP, azt ráteszem és az fogja nyomni a wifi-t.
Köszönöm. -
Bálint85
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40344 üzenetére
oks.
-
herrká
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40324 üzenetére
Köszönöm, utánaolvasok.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #40298 üzenetére
6db ugyanolyan kábelem van, ebből kettő vadonatúj.
másik gép eddig wifin ment de mióta rádugtam kábelen azóta az is 100/100-at kap eleve a routertól.
driver a gyártói legfrissebb.néztem neten h csomó embernek előfordul ez a hiba de konkrét megoldást egyiknél sem irtak.
mielőtt felhivom a droidokat a Tnél gondoltam megkérdezem itt a fórumon hátha találkozott már valaki ezzel a hibával. -
oxide83
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40260 üzenetére
Bocsi, de elolvastad amit írtam? Mobilnetezek, nincs vezetékes szolgáltatásom, egyenlőre.
-
zmarti
friss újonc
válasz
Gubek-Einste #40242 üzenetére
Mobiltelóval néztem, az utolsó legfelső kanyar kivételével mind aktív. A kaputelefonnak nincs antennája, ez egy kínai "termék". Fém, az stimmel, mert vasból van a kapu rácsozata, arra van felrögzítve a készülék.
Hülyeséget írtam, bocsánat! Nem Linkys, hanem D-Link DIR-842-es. Főfal a lakásban, a Mercursys a szabadban, elöl nyitott garázsban, konnektorba dugva természetesen.
Tehát összesen 2 fal (garázs fala, plusz lakás fala)
De próbáltam a lakáson belül is a csengőt, és hasonló a helyzet. Egy idő után valahogy megszűnik a kapcsolat. Ezért gondoltam rá, hogy talán a dinamikus ip miatt nem tud újra csatlakozni. Persze, lehet hülyeség. Az is lehet, hogy gagyi a csengő, de addig nem akarok potyára újat venni, míg be nem bizonyosodik, hogy a készülékkel van a baj. -
andrew-msi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40214 üzenetére
Köszönöm a választ.
Azt hiszem értem. Megpróbálom valahogy megoldani.
A Telekomos TV-t ez mennyire fogja befolyásolni?
Mivel ebbe S12-be csak 1 LAN bemenet van, hogyan tudom azt megoldani, hogy a vezetékes cuccaim továbbra is menjenek? Mivel a Telekomos router-re van pár IP kamera és más eszköz is rakva ami nem wifis. -
agyhalal
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40139 üzenetére
Sajnos DECO esetében nincs lehetőség arra, hogy külön állítsam a két sáv SSID-jét.
-
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #40108 üzenetére
Hitron, de semmi köze a hub-hoz, kábelen nincs változás, ott a latency ugyanannyi mint a hub on.
Csak a router wifi nél van gond.
Tehát a router a gond.
Gondoltam vissza dobom eredeti firmware re, de ott meg gyengébb lenne a wifi jel.
Pont amiatt kell a router mert a hub wifi je iszonyat gyengus. Egy gipszkarton fal 40% os esést csinál hiába csak 2m a távolsag a router és az eszköz között.
Ezért a router, hogy legyen wifi.
No de ez nem lényeg, a latency növekedés a gond a routeren, azt nem értem miért.
Biztos rosszul állítottam be.
Az 5GHz wifi-t nem is látja semmi, pedig be van állítva. -
Niki19841023
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40101 üzenetére
Környezet? Családi ház, központi helyen a router, szomszéd messze, és ha közvetlen mellé állok, és mindent kikapcsolok/ kihúzok, akkor is ez az érték. Ez főlé nem megy, inkább szép lassan visszaesik.
Az általad linkelt analízeseket már sokszor végigcsináltuk, (változtattam a csatornákon/ sávokon, eredménytelenül nekem most kérlek abban segítsetek, mivel még nem volt ilyen helyzet, hogy 1000-es diginél, wifin használva, a fent leírt sebességek normálisak, úgy hogy a gyári router modem módban van már? (2.4 Ghz-nél 70-75 Mbps-nél nem jön gyorsabban, illetve 5GHz-nél 195-200 max).
Nálunk a fűtéstől kezdve, szinte az egész ház távoli vezerlésen van, és így, hogy szinte mindig elmegy, lassú, nem működnek a vezérlések. (ezek mnimális sávszélességet vesznek fel, de mondom ha kihúzom őket, és úgy mérem, akkor is ilyen lassú)
Amennyiben nem, akor megyek és vásárolok egy másik (magasabb kategóriában lévő) routert. -
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #40103 üzenetére
internet Hub ból routerbe kábelen megy cat7 -es
de a Hub -on is van wifi, ott 12 es a latecy
a routeren pedig 29 -es -
mcsm88
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40100 üzenetére
Arról hallottam, hogy van, hogy napok alatt állítják át, ezért beléptem a digi honlapjára és az eszközök menüben átállítottam. Azonnal újra is indult.
Rádugtam a saját routerem (amin előtte beállítottam a pppoe felhasználónevet es jelszót) és ment is.
A fura az, hogy a két routert elfelejtettem cross-os kábellel összekötni, normállal kötöttem, de mégis ment.
Valamiért úgy emlékszem, hogy ehhez cross-os kell. -
mcsm88
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40097 üzenetére
Digi a szolgáltató és Huawei hg8143a5 routert adtak.
Igen, az lenne a célom, hogy a digis routernek csak annyi szerepe legyen, hogy kábelen adja a netet a sajátnak és mindent az csinál.
-
blountex
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40052 üzenetére
Anno volt róla szó, de nem lett vele foglalkozva lévén minden dolog működik pl külső nas elérés (itt dupla portolás van), online játékok pl forza is megy a teredo alatt hiába szigorú a nat stb.
Most futottam bele olyan problémába, hogy a Hamachi, és társai nem akart működni (hálózaton belül ok, azonkívül nem) és gondolkoztam mi lehet a probléma forrása, úgy gondolom talán ez. -
Imi1981
veterán
válasz
Gubek-Einste #40014 üzenetére
Csatlakozó nem akadt be rendesen. Másik boxba tökéletesen beakadt a shield - be nem. Cseréltem a rj45 csatlakozót és tökéletes! Köszi
-
Imi1981
veterán
válasz
Gubek-Einste #40014 üzenetére
Igen más eszközzel ugyan azzal a kábellel megvolt (bár most nem próbáltam) a gigabit. Cserélni nem tudom mert nincs most még 1 ilyen hosszú 4 méteres kábelem pedig ki szerettem volna próbálni. Lehet újra dugózom mert ez nem jól érintkezik. Az nem tudom számít e hogy közvetlenül a nvidia shield tv előtt egy 100 megabit lanos Apple-TV hd volt rákötve.
-
eM'82
addikt
válasz
Gubek-Einste #40008 üzenetére
Ezt értem, de ha nem szeretnék most erre külön költeni, akkor a gyári megoldással hogyan lehetne működésre bírni?
Nyilván ha nem fog működni akkor lövök egy routert innen hapróról. -
zonusz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39926 üzenetére
Köszönöm. Valami teszt nincs esetleg a hiba megállapításra? Minden router megadja magát ennyi idő alatt, vagy az Asus ilyen kedves? Esetleg valami más márka jobban bírja.Asus AC-88, AX-88, vagy Netgear Nighthawk sorozat valamelyik tagja?
-
zonusz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39924 üzenetére
4-5 éves
-
zsamiatt
őstag
válasz
Gubek-Einste #39914 üzenetére
Tegnap frissítettem a netgeart ddwrt-re. Azóta nem érem el HA-t. Hogy a kettő összefügg e nem tudom. Teljesen tanácstalan vagyok.
A HA virtuálisan fut 2 másik VM-mel. A többi VM hibátlanul működik. (win és linux egyaránt)
Ping, tracert, telnet megtalálja DNS név és IP alapján is HA-t és a 8123-s portot.
HA működik mert MQTT-ben és az eszközökön látom. Konkrétan a wifis fali kapcsoló megkapja a zwaves hőmérséklet adatokat, időt, mindent.
Virtuális gépnél tudok csatlakozni a HA command felületéhez és parancsokat futtatni. IP és DNS szerinte rendben van.
A hálózat adataiban más változás nem történt.És itt megállt a tudomány.
-
walko
tag
válasz
Gubek-Einste #39895 üzenetére
Biztos, hogy nem. Tavaly októberben jelent meg a hw (Quest 2), tuti, hogy tud wifi6-ot, ajánlják is több helyen hozzá a router upgrade-t.
-
walko
tag
válasz
Gubek-Einste #39890 üzenetére
Szia, köszi a válaszodat, feltettem a párom laptopjára az inSSIDer appot, és ezt a screenshotot lőttem.
[link]
Sajnos a laptop csak WiFi5-öt tud és 433/433 Mbps max sebességet. Nem tudom, hogy ez a mérés így ér-e valamit.Amúgy az eszközöket javarészt ugyanabban a szobában használjuk, ahol a router (Xiaomi AX3600) is van. TV, laptop, PC közvetlenül csatlakoztatva, 2 telefon, és alkalmanként az Oculus Quest, ami miatt az egész wifi fejlesztésbe belevágtam.
-
válasz
Gubek-Einste #39873 üzenetére
Kérdeztem annak idején, nem igen kaptam választ. Reménykedtem benne, hogy hátha ismert asus bug lesz ez más fwkkel is.
-
válasz
Gubek-Einste #39869 üzenetére
Nem meri.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #39745 üzenetére
Mindenképp szeretne USB-s nyomtatószervert, de ahogy én olvastam utána ez nem tudja. Ahogy én néztem a weboldalt azt a TG2482S tudja
-
nmar
újonc
válasz
Gubek-Einste #39633 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #39609 üzenetére
Akkor veszek egy routert. Köszi az infót!Tudnátok ajánlani valamit 20ezer forintig?
-
válasz
Gubek-Einste #39599 üzenetére
Van tipp miért van gyakran csak 21megás netem 2.4G-n? Most külön vettem őket és 2.4-,en router mellett ennyi. Aztán néha meg jön ami tud kb 178mega. Még ez is jó lenne ha már okos módban kaotikus, de a 21 mega elég gyér. Több speedtest után néha ennyi, néha annyi.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39579 üzenetére
Nem tört össze. Csak egyszerűen ráléptem. Nem lesz emiatt hibás a működése?
-
balaaazs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39544 üzenetére
Köszi a válaszokat!
-
pdr755
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39534 üzenetére
Ja hogy ha az a kérdés hogy repeaternek akarom e használni, akkor nem. Csak eddig a másik TP-link routernél ilyen gond nem volt. Plusz pl. egy windows betöltésnél sokkal tovább tart, hogy automatikusan csatlakozzon a gép erre a routerre mint az előzőre. Ezért gondoltam, hogy valami szoftveres beállítás kérdése a dolog amit én nem csináltam meg, vagy ilyesmi (az elmúlt hétvégén kipróbáltam a régi routert, gyári beállításra visszaállítva, és ott rögtön csatlakozott mindegyik kliens).
-
pdr755
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39534 üzenetére
Nem, hagytam a gyári értéken egyelőre
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39402 üzenetére
köszönöm
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #39393 üzenetére
Az összes kliens leszakad a WiFi-ről, nem is mennek vissza. Kábelen megy a net, csak WiFi nincs. A hálózat SSID látszik, de semmivel nem lehet rá csatlakozni, csak a router újraindítása után. Akkor viszont megy minden eszköz vissza automatikusan.
-
ggergo_hu
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #39370 üzenetére
nagyon szépen köszönöm, nagyon kedves tőled a gyors segítség!
TP-LINK Archer C80 AC1900 Wireless szerinted jó választás lehet? 15990 most. A ház 90 nm, egyik sarokban van sajnos a router, ház másik végében a 3 szoba (viszont egyenes folyosó és ház alak). Jobb mint a gyári?
Gergő
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39360 üzenetére
Megnéztem a másik végponton ami menne a routerbe és csak 10mb van. Tehát a fő routernél lesz a bajom. Cat e5 kábellelt használtam az építésnél. A fő routeren van gyári kábellel az asztali ott megvan a 100mb.
Ismerős küldte ezt a rajzot hogy eme tipusu bekötéskor lenne csak 10mega de nem így van bekötve. Ezért is furcsállom.
Nekem így van bekötve:
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39360 üzenetére
Ha otthon leszek megnézem
mezis: na ezt hol lehet előbugerászni? amúgy én linuxot használok
-
Gabelogen
tag
válasz
Gubek-Einste #39330 üzenetére
Igen. Gyári beállításon volt.De akkor ezek szerint, nem azon kell lennie?
Most beállítottam egy csatornát,és így most jó. Köszönöm. -
bango
tag
válasz
Gubek-Einste #39186 üzenetére
kábelen is meg wifin is
gondolom a telekom nem fogja ezért cserélni
én már 10Mbit nek is örülnék de ez így siralmas -
mezis
félisten
válasz
Gubek-Einste #39188 üzenetére
Bocs csak 3 nagyságrendet tévedtem.
-
.Sziszi.
tag
válasz
Gubek-Einste #39134 üzenetére
-
geckowize
őstag
válasz
Gubek-Einste #39135 üzenetére
Szia,
Sajnos nem tudom a korát, de tápegység hibája tényleg produkálhat ilyet? -
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #39086 üzenetére
Ahha. Ezt nem tudtam. Viszont a routerben log-jaban csak ilyen aug 1-ei bejegyzések vannak, más dátummal semmi. Nem lehet hogy akkor nem szinkronizalja le abszolút a dátumot?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #39084 üzenetére
Á szerintem nem jó a dátum benne, mert az összes augusztusi volt. Akkor nem nagyon volt újraindítás, legalább is direkt. Max ha áramszünet volt.
-
Ébri
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39027 üzenetére
Wifi: egy USB-s Realtek 8192CU. Régi: TP-Link TL-WR740 vagy 741N, arra sem emlékszem, hogy v3 vagy v4 volt, az új: Asus RT-AX56U.
-
zoli62
addikt
válasz
Gubek-Einste #39016 üzenetére
Semmi nem látszik, maga a logolás is elég korlátozott infókat ad csak.
-
Bishop1
tag
válasz
Gubek-Einste #38980 üzenetére
Köszi!
A routeren van tűzfal, de ahogy nézem minden (DMZ, SPI, Anti-spoof Checking, IPv6 Simple Security, IPv6 Ingress Filtering) ki van kapcsolva.
Ez így ok? -
erdey_a
addikt
válasz
Gubek-Einste #38981 üzenetére
100-as net, a link speed 72, abből 50 jelenik meg az eszközökön.
hogyan lehet effölé menni?
mondom, zavar, fal, távolság nincs. friss luci openwrt firmware van a routeren -
matec7
tag
válasz
Gubek-Einste #38976 üzenetére
Mobilnetről 60-60ms fölé nem megy.
Digi Lan már 70 is, de nem stabil, időnként felugrik 10 fölé és akkor packet loss is jelentkezik.
WiFin kicsit magasabb a latency, de ugyanúgy, inkább a megugrások zavarók -
tknof1871
őstag
válasz
Gubek-Einste #38942 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat! Mindenkinek köszönöm!
Egyetlen ilyen eszköz sincsen amit így lehetne bővíteni.
Akkor ilyen vásárlói igény esetén külső/belső antennás routert kell venni. Ha elég jó a térerő a belső antennákkal, akkor nem kell bedugni a külső antennákat. Pici helyet foglal a router.
Ha a belső antennák kevésnek bizonyulnak akkor be lehet dugni a külső antennákat.Találtam egy ilyen routert az árukeresőn. Nagyon drága. EDIMAX RG21S.
8 x antennas (4 x detachable antennas: 2 x 2.4GHz and 2 x 5GHz & 4 x internal antennas: 2 x 2.4GHz and 2 x 5GHz )
Ez a kivehető antenna szabványos lehet? Szabványos a külső antennák csatlakozása? Egyik gyártó antennája a másik gyártó routerébe is jó lehet? Persze ez hipotetikus(?) kérdés. A külső antenna, gondolom nem csak konkrétan ennél, a router tartozéka. Csak antennát, úgy látom, nem lehet venni az EDIMAX-nál. -
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste #38948 üzenetére
Köszi. Mekérdeztem itt a router topic-jában és azt írták 192.168-as címeket oszt, így ez talán rendben lesz.
-
Pj1980
újonc
válasz
Gubek-Einste #38933 üzenetére
Szia
konkrétan mellette mértem meg. Iphone / android tablet / pc is azonos értéket mutat. Családi ház. Alig van körülöttem hálózat. Egyszer a DLinkes vonalat felhivtam, ott ránéztek a routerre, azt mondták hogy nem jó. Visszaküldtem, visszaküldték, ugyanolyan maradt. Cisco router is ugyanezt tudja. Csinalok egy helyi mérést.. -
TaaT
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #38923 üzenetére
Bocsánat, elfelejtettem megírni hogy a másik router után van kötve most a Touch P5 a WAN portján keresztül tehát a WAN portnak működnie kell.
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #38924 üzenetére
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #38919 üzenetére
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #38919 üzenetére
Szia, köszönöm a választ.
Amerika konyhás nappliban van a router, tégla falak, 23 négyzetméter a nappali, konyha talán 12.
Routerrel szemben ülök, tőle kb 2 m távolságra, úgy készítem a mérést.
A routeren elég sok eszköz lóg ez igaz, nem tudom ez számít e.
De kábelen például egy QNAP nas van.
Mai nap vettem CAT6-os kábeleket, és kötöttem át őket.
Router már azért elég öreg, Vargalex firm van rajta, szerintem kb 4-5 éves lehet.
A router előtt a digi fiber home nevű eszköze van ( ezt az eszközt még nincs fél éve hogy hozták, Plusz egy LUSTER Ftth receiver (bármit is jelentsen ez) )
InSSIDer-el készítettem ezeket: -
freemanone
addikt
válasz
Gubek-Einste #38903 üzenetére
Igen.
Fura anomáliákat okozott, mint írtam korábban nem volt gondom vele, most igen.Viszont ha már itt vagyok, mit kellene még tennem, hogy 1,73Gbps link meglegyen?
Ezt látom csak Intel oldalról és jelenleg így van beállítva: [kép]
AC866 összejön és 500mbps körül megy, de tudna ez dupla ekkora linket is, kérdés miért nem csatlakozik úgy?
AC866-ot sikerül csak összehozni: [kép]
Szobán belül, jelenleg még rálátása is van az antennának 8m-re kb. (nem így lesz végül, de tesztüzem idejére így kerül beüzemelésre) -
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste #38857 üzenetére
így ban köszi, teljesen láma vagyak router és hálózat kérdésben, de mivel akadozik a működés kéne valami erősebb cucc.
-
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste #38857 üzenetére
Gondoltam, inkább egy kis tanítási célzat volt a kérdésben.
-
modflow
veterán
válasz
Gubek-Einste #38832 üzenetére
"Log-ban ilyenkor milyen bejegyzések vannak?"
Amikor leválasztva-t ír, semmi nincs a logban.
-
modflow
veterán
válasz
Gubek-Einste #38834 üzenetére
Ilyenem van:
[Arris CM820S]Arról tettem be képet fent.
Ott látni valamit? -
modflow
veterán
válasz
Gubek-Einste #38832 üzenetére
-
Sanyacrew
újonc
válasz
Gubek-Einste #38826 üzenetére
Szia!
Egy 60nm-es lakás ami szinte egybe van nyitva, semmi fal... a wifi router és modem az előszoba szekrény bútorlap mögött lapul. Max távolság 10-15 m-er
Csak a 2.4 GHz et használom az 5 öt nem tudom egyik eszközön sem (+bezavarhat némely eszköznél).Modem - wifirouter - eszközök
Pl laptop win10, telefonok android...Az igazsághoz hozzátartozik hogy rendszeresen kb 21-24 különböző vezeték nélküli eszköz kapcsolódik a wifihez. ( tvk, mobilok, laptop, Kamerák, Googlenest, chromecast. Lámpák, ledszalagok termosztát, radiator, porszívó, szárítógép, soundbar stb...) De ezek nem állandóan aktív felhasználók...
Ami érdekes és a képen is látszik, hogy a nest és chromecast szintén ad le jelet, bár a forrás mindkét esetben a wifi router....
Most annyit tettem, hogy a csatornát a 6 osra állítottam, de mivel időközben a szolgáltató által biztosított modem beadta a kulcsot, arra várok hogy központilag valamit tegyenek, mivel még úgy sincsen internet, hogy a laptop közvetlen kábelel van csatlakoztatva a modemhez.. bár ilyen még nem fordult elő...
-
Harkovz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38814 üzenetére
A gép 1,5 m-re van a routertől semmi nincs közte.Atheros AR9285 802.11b/g/n Wireless Network Adapter PCI
-
Peterhappy
őstag
válasz
Gubek-Einste #38765 üzenetére
WOW ezt nem láttam, köszönöm szépen!
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste #38756 üzenetére
Akkor ezt nálam nem lehet beállítani?
-
industrial
tag
válasz
Gubek-Einste #38745 üzenetére
Közben megint sikerüt annyit elérni hogy a router dhcp kliensként csatlakozik a modemhez, wan portként tünteti fel magát de nem oda kötöttem.
Ha a modemet közvetlen géppel össze kötöm majd utánna, a routert a modemmel aztán a géppel működik minden.
Viszont azt nem értem hogyha egyből a routerbe kötöm akkor nincs a wifin internet elérés.
Olyan mintha a DHCP szerver nem működne jól?Ütközés van?
Az a legnagyobb bajom hogy csak 1 el többet értek hozzá mint egy átlag user....és bosszant hogy nem jövök rá mi a gond. -
industrial
tag
válasz
Gubek-Einste #38745 üzenetére
Koax kábel modem. technicolor...még az adminba sem tudok belépni hogy ránézzek mi a helyzet.
-
micimacko
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38727 üzenetére
Igen, rájöttem, így még tegnap este csináltam egy teljes factory reset-et
-
micimacko
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38724 üzenetére
Tegnap kis változás történt....a routeren belül feldobta, hogy van új frissítés (Tp-Link magyar régiós oldalán nem találtam, 1.0.9), ezért tettem egy próbát. Elsőre semmi változás. Ugyanúgy nem működött Auto Negotation és 1000Mbps Full Duplex módban.
Semmi máshoz nem nyúltam, csak kiszedtem az "Enable NAT" opció elől a pipát (ugyanazon a fülön vannak, mint a sebesség kiválasztása), és így próbáltam kapcsolódni. Fura mód megtette, megvolt a kapcsolat (látta a WAN porton a kábelt) csak weboldalak nem jöttek be. Ezután visszaraktam a pipát, és ismét töltötte a weboldalakat. Gondoltam hátha valami csillagállás, hogy látja a WAN porton a kábelt, ezért újraindítottan a routert, de most is működik úgy, hogy a "Internet Port Negotiation Speed Setting" beállítás Auto Negotiation-on van (eddig sem ezzel, sem 1000Mbps-vel nem működött).
-
micimacko
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38720 üzenetére
Digi 100-as netem van, így ott nem ér hátrány, viszont érdekelne, hogy ez nem befolyásolja a belső hálózat teljesítményét, ugye? Nem vagyok otthon, így nem tudom most letesztelni a NAS-val, hogy mekkora sebességgel tudok írni/olvasni.
-
Maestro85
tag
válasz
Gubek-Einste #38689 üzenetére
Ha automatikus IP beállításon volt a gép, akkor nem kapott, a windows hibaelhárító is kiírta. De lan 1-től 3-ig minden csatlakozón próbáltam (igaz fix ip-vel), de sehol se ment. Az emergency ip-re azt írja a böngésző, hogy időtúllépés miatt megszakadt a kapcsolat, ha ez számít.
Van itthon egy fritzbox 7330 sl rooter is, azzal ilyen gondom nem volt, a fritz.box-ra simán betöltött a menü. A 7272-es pedig ha hibás/halott lenne, akkor a recovery sem tudna végigmenni, vagy rosszul gondolom?
Kínomban már szétszedtem a rootert, fizikai elváltozást/égésnyomot nem láttam az alaplapon.mezis: köszönöm, holnap megnézem a programot.
-
Batistuta7
tag
válasz
Gubek-Einste #38672 üzenetére
-
Batistuta7
tag
válasz
Gubek-Einste #38670 üzenetére
-
Purrax
újonc
válasz
Gubek-Einste #38654 üzenetére
Amikor böngészek nem veszem észre csak mikor játszom akkor ugye az ms-en látszik meg megáll a kép aztán meg ugye dobálnak ki a szerverek teljesen véletlenszerü mikor dobál ki nem hiszem hogy időhöz kötött.
A modem lent van a nagyszobába én meg fenn használom a gépet ( egy fal van tégla , egy emeletnyi távolság/Kertesházba lakom 2 szomszéd van csak relatíva "közel" de azok közül is csak egy használ wifit)
2 Gép meg 1 mobil használja -
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #38651 üzenetére
Ip:PORT?
ugy sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest