- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klown
aktív tag
válasz
krealon #41923 üzenetére
Nem tudom, anyósomnál is egy T-s fos van, ott koax-on. Talán Sagem, a fene se tudja, de random eldobja a wifi hálózatot, amin csak egy újraindítás segít. Előtte egy Cisco volt, ami betonstabil volt, de a Docsis 3.1 miatt cserélni kellett. Nekem anno (2016) a T egy Huawei ONT-ot adott, ami betonstabil volt és nem ilyen hupilila T-s firmware volt rajta, hanem a gyárija futott rajta. Na azzal soha semmi gondom nem volt, azt leszámítva, hogy csak N-es volt a Wifi-je. Jelenleg a Digi-nél is egy gyári firmware-es FiberHome-ot használok, azzal sincs a világon semmi gond, beton stabil.
Amúgy pont a T-s szerelő mondta nekik, hogy vegyenek egy saját routert, mert a szolgáltatói eszköz gagyi és nem bírja. Szóval a szolgáltatói bóvli PPPoE passthrough-val megy bridge módba, azt szevasz...
Üdv: Klown
-
gabro0
őstag
válasz
krealon #41840 üzenetére
Na jó, de a DNS cachelt, az ICMP meg nem. Vagy hogyan tudnék raw DNS tesztet futtatni? Fogadok Linux parancs/szkript ötletet is.
Az a baj, hogy teljesen mindegy mit állítok be, ugyanúgy döcög. Mindegy neki 1.1.1.1, 8.8.8.8 vagy 8.8.4.4.
Sőt az 1.1.1.1 be se jön ilyen alkalommal, amikor épp nyekken a névfeloldás, pedig ez IP.
-
nyesteb
tag
válasz
krealon #41512 üzenetére
Köszi!
A wifi beállításait fixre állítottam (visszatettem az új routert) és délután átrendezem kicsit, elkerül a wifi onnan, ahol most van. Bejön a nappaliba a TV mellé, mögé, oda még kényelmesen elér az antenna kábele. Ott nincs olyan, ami zavaró lenne.Meglátjuk, majd megírom a tapasztalatokat. (csak fura, hogy a régi routerrel nincs gond, csak az újakkal, ezért nem gondoltam a környezeti zavarásokra korábban)
-
-
psyho85
aktív tag
válasz
krealon #41477 üzenetére
Igen, közben cseréltem egy púpos kondit a tápban... akkor ennek valszeg béke poraira.
(Anno a Wl-500gp túlélte, hogy a táp szűrőkondija megmakkant, aztán a reouter nyákján lévő is. Mindkettőt csere, openwrt, memóriát felszabadít, brickeltem (bemásolt kódban O volt 0 helyett), chip lábát földelni, megint ment... végül nem ment rá semmi, ami rajta volt ddwrt és kész, megmakacsolta magát, meg bugokat is produkált... halálba lett mókolva.)
Köszi a gyors választ!
-
-
Submarine
senior tag
válasz
krealon #41206 üzenetére
Ha ilyen egyszerű lenne, az magamtól is ment volna.
Kikapcsoltam a steeringet, kikapcsoltam a 2,4GHz wifit, rebootoltam.
Az eszközön mind két sáv ledje világít(?), és az 5G wifi megy már csak.
Viszont a beállításokban továbbra sem tudom kikapcsolni, vagy egyáltalán kitörölni a nevet és a jelszót sem, az 5GHz-nél. Csak úgy engedi az Apply-t ha valami be van írva.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
krealon #41064 üzenetére
olyan helyekre, ahol nem zavarjuk az időjárás radarokat
Ááá! Szóval, nálam azért üzemel stabilan a 100-as csatornán az egyik Unifi AP-m, mert az én környékemen nem zavarja az időjárás radarokat? Végül is mondhatom magam szerencsésnek? A nappaliban lévő AP a 36-os csatornát használja, a konyhai AP állandóan a 100-as csatornát. Mindkettő 80 MHz-es csatornaszélességre van állítva. -
blountex
senior tag
válasz
krealon #41062 üzenetére
Valamennyire tisztában vagyok a router beállításokkal (mondjuk úgy alapszinten, tudom, hogy kell beállítani, portot nyitogatni meg már apróság), de ezt nem igazán értem....
Nem rémlett, hogy van ilyen DFS sáv beállítás, lehet láttam már, csak átfutottam rajta, mert úgy éreztem semmi jelentősége, így ezért nem is marad meg bennem.
DSF sávból amit kivettem utánaolvasgatás során, hogy ha be van pipálva, akkor x időt várni kell az 5Ghz frekvencia kapcsolódáshoz...
160Mhz engedélyezve van, és hiába lóg bele a DFS sávba, emeleten (ax 58) alapból az 5Gh-re csatlakozik pl a mobiltelefonom (ha meg van a kellő távolság), míg lent AX55 routernél is szerintem logikusan úgy kellene működni, mint ahogy a emeleten lévő eszközöknél, de valamiért még sem.
Próbáltam azt, is hogy a 160Mhz letiltom, csak a 80Mhz-et hagyom....
Lentre nem feltétlenül a csúcssebesség kell, mert 2,4Ghzen is jól el lehet internetezni, de ha van olyan eszköz ami támogat 5Ghzet is a router is tudja, akkor miért ne legyen több...
Van még ilyen smart connectivity beállítás, nem tudom ez mennyire lényeges:
-
milan07
tag
válasz
krealon #39980 üzenetére
Ezt én értem, és köszönöm is hogy leírtad, de szerintem itt más gond lehet. Először is ugyanott van a router elhelyezve, mégis a tegnapi, az eléggé erős 60 dmb helyett 80-akat hoz. Jó ha néha tud 5 megabitet a kábeles 147 megabites eredmény helyett. De mondom tegnap még bőven 10+ megabiteket hozott a régi nettel, ami csak 15 megabites volt. Szóval itt szerintem más lehet a gond.
-
E300TD
tag
válasz
krealon #38999 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam:
Legyen a példa egy Tp-link C7. AC az elméleti sebessége 1300, hozzá egy azurwave CB160h laptop kártya, szintén ezzel a sebességgel. Nagyon "ingerszegény" wifi környezetben, 1300-as link mellett ki tudtam sajtolni belőle 3-400 Mbps-t. Egy Netgear X4 tudott 750 körül ugyanezzel a kártyával, és Egy Tp-link AX20 egy Intel Ax200 kártyával szintén 750 körül. 1200-as link mellett. (4.gen. I5 laptop, 8 GB ram, SSD)
Szóval a pár 10k-s routerek, akár mi van ráírva, nem igazán wifi csócstartók ....az én tapasztalatom szerint ... -
-Rolika-
senior tag
válasz
krealon #37907 üzenetére
Nézd el nekem légyszives. Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz.
A leírásban az van, hogy POOL kezdete 100 és a vége 200. Viszont oda való akkor a 100, de sehol sem ír olyat, h "vége". Alatta olyan van, hogy végberendezések számaaz pedig 1 és 155 közötti számnak kell lennie. Totál el vagyok veszve.
-
-
-Rolika-
senior tag
válasz
krealon #37903 üzenetére
Most próbálom így beállítani.
R1 Connect box
R2 Dlink
R1-ben 192.168.0.1-et nem tudtam beállítani csak 2est, de gondolom ez nem probléma.
Utána beléptem R2-be a 192.168.0.1-es címen, de amikor be akarom állítani 3-as végűre és rányomnék a save-re kiirja, hogy nincs kapcsolat.
Azt hagyhatom 1-esen és folytassam így tovább a beállítást? -
donat_sz
senior tag
válasz
krealon #37862 üzenetére
minden segítséget nagyra értékelek! Köszönöm!
érdekes amit írsz mert a memóriából ~50% feletti értékre nem is emlékszem.portokat csak tegnap nyitottam készített kép után. részemről, ekkor derült ki igény a nas 1-1 alkalmazása okán, előtte én nem nyitottam semmilyen portot.
a router mögött két nas van egy asustor és egy qnap. Illetve a router kezeli telekom felé a pppoe-t.
Ai szolgáltatás a routeren nincs indítva, csak a nas-on. aifoto és aidata -
donat_sz
senior tag
válasz
krealon #37843 üzenetére
[kép]
ez az mtdblock3 kérdéskör meghaladja úgy látszik a képességeimet.Miét mutatja a GUI, hogy 90%+ ban van terhelve mindkét mag?
miért mutat a top jelentősen kisebb terhelést?
Mi lehet az mtdblock3?nem tudom megfejteni de nagyon zavar, hogy kvázi terhelés nélkül megy a nas (torrentek 100k-val se töltenek fel; lefelé semmi nem jön), egyedül a pc aktív a hálózaton lévő eszközökből mégis ilyen magas a router proci terhelése.
-
Klara_
őstag
válasz
krealon #37788 üzenetére
Koszonom. Public IPv4 van.
PASV a szerveren: IP adress - default, Port range: 1024-65535.
Asus router: 21-es portra rakva mukodik. Kicsit feljebb volt a kulso port a tobbi pedig uresen.
Most igy van: Protokoll: TCP, Kulso port: 20,21 Belso port: 21, Belso IP: gep fix IP cime, Forras IP: . Mas portot hasznalni gondolom ne akarjak. Alapvetoen ez igy biztonsagos? -
Norberto666
tag
válasz
krealon #37736 üzenetére
Hello!
Ez azert elég gáz mert az előző router ami a 100 megás nethez volt szintén telekomos simán hozta wifin ami elő volt írva.
Ez ahhoz képes nulla.
Elvileg komolyabb router lett telepitve és a wifije meg egy nulla.
Közvetlen a router mellett is 30-40 megát mérek a laptoppal,sztem ez nem okés.
Már be lett jelentve a problema ,majd írok mi lett.
Köszi a segítséget!
udv -
discrate
aktív tag
válasz
krealon #37236 üzenetére
Szia,
nekem is hasonló lenne a problémám. Végignéztem, amit írtál, próbálkoztam többféleképpen, de a végén mindig zárt portot látok itt.
Szóval van egy ZTE F660RV1-es routerem, ez kapja a bejövő jelet. Összekötöttem egy TP-Link AC1200-assal, ami Access pointként van beállítva.
A leírásodban a 0. pont szerint megnéztem, és valszeg Nat-olva voltam, mert 100.xxx-es IP címet láttam a setupban. DIGI-t hívtam, hogy szedjék ki, visszajeleztek, hogy mókoltak valamit, most 92.xxx-et látok. Az okés, ugye?
Ipconfigban megnéztem, hogy mi a laptop kiosztott IP címe, és azt adtam meg a port forwardingban ZTE-nél valamint azt a portot, amit a qbitorrentben is.
A TP-linken nem kell állítani semmit sem? ZTE-nél a DMZ-t is kipróbáltam, bár azt arra írtad, ha a másik készülék routerként üzemelne, de az sem segített.
Eset internet security van fent, ott nem kell valami kivételt állítani?
Esetleg a windows tűzfalon be- és kijövő porton megadni mint kivétel?Nem vágom a témát annyira, köszi, ha segítesz.
-
spgabor
aktív tag
válasz
krealon #37233 üzenetére
A sebesség a Zyxel-nél 115200, a többi beállítás az, amit írtál.
A kriksz-kraksz csak a boot eleje. Más eszköznél, ha a port beállítás jó, akkor mindig értelmezhető karaktereket látok. Itt minden újraindítás esetén egy darabig nem. Ez szerintem inkább valami eszköz hiba. Vagy a rajta lévő szoftver hibája, hogy rossz sebességgel kommunikál, amíg a firmware-t el nem kezdi betölteni. -
kopidoo
senior tag
válasz
krealon #36771 üzenetére
A router (Access Point) pontos tipusa? - TP-Link WDR4300
A router kora? 4+ év kb
Wifi anayzer-rel mennyi kornyezo halozatot talalsz? 4-6
Van-e nem-wifis vezeteknelkuli eszkozod (Bluetooth, jelatvivo)? Mi Home okos hőmérők, de hogy BT vagy wifi a kommunikáció a main unit-tal azt nem tudom pontosan de szerintem BT.
Van-e IP-TV forgalom keresztulengedve a routeren? Nincs
Van-e Wifi-s nyomtato vagy Wireless-display compatibilis TV a halozaton? Nincs
Csatornabeallitas fix vagy automata? Ha jól emlékszem akkor legutóbb fixen a végére küldtem, mert ott volt kis terhelés, de automatán is problémázott
Csatornaszelesseg? 40MHz
Aramtalanitva az osszes wifi-s eszkozt, majd egyesevel bekapcsolava van olyan eszkoz, ami utan a wifi szakadast eloidezi? Csak a telefonnal csatlakozom rá pluszban és onnan netezek.Jah plusz infó, hogy néha a vezetékes hálozat is besz@rik: leesik a sebessék kb/s mértékűre és jó ideig ott is marad. Ilyenkor nyomok egy router restartot a netes interface-en keresztül és utána újra jó kb az első youtube video elindíásáig, de van hogy weboldal betöltés közben is megakad.
-
Crouch91
csendes tag
válasz
krealon #36463 üzenetére
Szia,
A szolgáltató által biztosított wifi-s modem: Technicolor TC7200.20
Router: Lynksis WRT54GL v1.1Néveleges sebesség: 60Mbit/s. Ezt direktbe kábellel a laptopon le tudtam mérni.
Wifi esetében telefonnal/tablettel látok kb 15 Mbit/s-t. Az előbb futattam Xbox-on is egy tesztet ott sikerült 5 Mbit/s alatti értéket is mérni.A helyzet ugyanez amikor bekötöm a saját routerem.
2 Wifi hálózat látszik, az egyik a szolgáltató készüléke a másik az enyém.
Összességében mivel panel lakás, látok vagy 25 hálózatot. -
badogos11
csendes tag
válasz
krealon #36464 üzenetére
A wifi adapter ip címét a router osztja ki ha jól tudom, az elvileg adott. A forwardnál nem is tudok másik eszközt megadni csak ami csatlakozik, tehát ez ha minden igaz nem lehet gond.
Az energiagazdálkodásnál kikapcsoltam hogy a rendszer kikapcsolhatja a wifi adaptert. Szerintem ez sem lehet az ok.
A szerver program(vnc server) működik, de a port tesztnél azt írja nincs kapcsolat a központtal, vagyis a port nincs nyitva. Ez a probléma, vagyis hogy elvileg nyitva kellene lennie.
Tűzfal kikapcsolással is próbáltam.
Jók amit írtál de valami más lehet még. Olyan mintha wifin keresztül nem engedélyezné a forwardolást a router. A beállításaiban nem lehet valami ami még át kell állítani?
Még egy dolog: a belső hálózaton keresztül tökéletesen működik a távvezérlés. -
-
-
válasz
krealon #36119 üzenetére
"A Tomato is DD-WRT alapu"
Legjobb tudomásom szerint ez nem így van. Wikipedia - Tomato firmware
-
robogo81
senior tag
válasz
krealon #36031 üzenetére
Köszi a választ, egy részét még értem is.
A többit rakom offba mert eltérek a tárgytól,nagyon.
Alapvetően azt várom hogy mikor vált végre ip-t az upc,mert már legalább fél év óta ez van,és nyár vége azóta van bajom sok oldal elérésével,vagy csak valami hibát/nem hozzáférést/nem jogosultat ír ki,vagy mindig kéri hogy igazoljam magam, hogy nem vagyok robot(cloudflare),és ki kell tölteni az adott képfeladványt,és ez idegesítő is sokadjára,van hogy a sima gugli kereső előtt is eljátssza.
Pár napja a munkatársam elhozta a ps4-ét mert gondja volt a frissítéssel(azt is manuálisan sikerült megcsinálni pendrive-ról,de gyárira kellett állítani mindent,szóval törlődött a gépen a fiók is),de hiába lett beállítva hogy kapjon netet a gép,meg ment is a böngésző,de a fiókjába nem tudott belépni, próbáltuk elérni a pc-ről is a psn network-öt,de a belépés ablak helyett csak egy egysoros üzenet volt,hogy hiba.Végül mobilnettel a telefonon megoldottuk a jelszavat,és ő otthon be tudott lépni,és visszaállította a gépen a fiókot.
A másik bajom a jelenlegi ip cimmel az hogy rajta van sok ip feketelistán,a gépet havonta malware ellen ellenőrizem(van 2 féle is,a malwarebytes,meg a spibot s&d),és van fizetős nod23 is,érdekelne hogyan lehet egyes oldalak alapján email spam/brutal-force/ddos attack/port scan/web app attack erről a cimről?
Ezzel már fordultam a szolgáltatómhoz(személyesen,októberben vettem észre hogy blackist van),de csak hümmögtek,csak széttárták a kezüket hogy csak az upc cserél címet,meg ez nem jó hogy feketelistás,meg ujraindították az antennámat a központjukból .az elmult másfél hónapban már cseréltek nálam antennát(2x,először régi volt,másodszor meg az átjátszókat korszerűsítették,és azért),mert október óta a netem minősége nem jó,a ping kb. 10-12 perces időtartamban szabályosan ismétlődik az a hiba, hogy egy egyperces időtartamig felugrik 10-30 ms-ról akár 1000 -ig is,mint egy hullám,és utána megint alacsony az érték,ez bemértem a pingplotterrel,meg a gping programmal is,órákon át tartó teszteléssel,és sokat laggol ezek a képen is láthatóak,már 3x voltak a szerelők(az antenna csere is benne),és gyorsan tesztelik a pinget meg a sebességet és mentek is,pedig mutattam ez az eredményt,mert ez a hiba van,a maximum ping ideje alatt(az egypercen idő alatt) a letöltés sebesség szinte megáll, ha aktiv netet igénylő játékkal próbálnék játszani akkor 10 percenként nagy eséllyel a szerver szétkapcsol,és sok a teleport,meg a karakter irányíthatatlanság.Cserélve lett az összes kábel bent/kint,új a router,és ha esetleg a géppel lenne a gond,akkor ezt lehet mérni az anyám laptopján is,kábelle rákötve a hálózati adapterre,hogy ne a router legyen a gyenge pont.
jó lenne tudni hogy hová forduljak ezzel,mert a zolcomp már mindent cserélt nálam ami okozza szabályos ingadozást,én meg a kábeleket ,meg a routert.
Elnézést a kisregényért,de ez a minőségi hullámzás/listás ip cím/problémás böngészés már több hónapja okoz problémát és kifogytam az ötletekből,lehet hogy minden egybefügg,már eszembe jutott hogy esetleg az upc-t megkeresem írásba,de nem szivesen kerülném meg a szolgáltatót,vagy kérhetek fix egyedi ip cimet tőlük pluszba párezerért. -
robogo81
senior tag
válasz
krealon #36029 üzenetére
Akkor ez a hiba? hogy privát ip-m van,Debrecen közeli,zártkertes mikrohullámú a netem(zolcomp),és bárkit kérdezek a cégnél(szerelő,ügyfélszolgálatos),azt mondja hogy dinamikus ip,de a whatismyipaddress szerint statikus.legalább nyár óta ugyanez az ip címem,és még nem váltott,pedig volt antennacsere,átjátszó korszerűsítés,áramszünet,sajnos az ip cimet nem a szolgáltató adja ,hanem az upc.
Bocsánat,de a hálózatokhoz nem értek,az a gyengém.
-
-
istnag
addikt
válasz
krealon #35597 üzenetére
2 kábellel teszteltem, egyik vadonatúj a routerhez adták a másik meg a korábbi routeré, utóbbit használtam már korábban. Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, mert már megőrjít.
Mod.
Meg van a hiba. Köszönöm, mindkettő kábel Cat. 5.
Hogy tudnak gigabit routerhez ilyet csomagolni.
Köszönöm mégegyszer. -
stigma
addikt
válasz
krealon #35507 üzenetére
Köszi szépen, elég szájbarágósan leírtad nekem.
Ügyfélszolgálattal beszéltem, azt mondta tökéletesek a hálózati értékeim, nincs velük gond. (Azzal nekem sincsenek mondtam neki)
NATolva vagyok, igen megerősített, kérhetek , és mondták kérhetem hogy legyen publikus IP-m amit holnap kérek is. Mondták pár ügyfélnek szüksége van rá ip-kamera miatt, ez persze érthető is.IPv6-ra routerem, eszközeim szerintem fel vannak készítve (mostani TV,NAS[openmediavault tudja], médialejátszó tudja), szóval gondom bajom nem lenne mert kb a NAS-t engedném majd ki, hogy tudjak FTP-ni végre.
Sajna a Vidanet (mely kábelnet és kb ugyanaz mint a UPC) nem tudja az IPv6-os szolgáltatást.Egyéb örömöm:
DDNS-t útközben próbáltam, aminek örülök is, mert most nem kell szórakoznom ingyenes regekkel.
Késöbb ez FTP-hez jól jöhet, mert akkor 1 kattintással DDNS-t varázsolok, routeren a 21-es porot kinyitom + egyik mappára létrehozok egy usert mellyle lehet majd FTP-ni.Köszi szépen a segítséget.
-
stigma
addikt
válasz
krealon #35503 üzenetére
Köszi szépen akkor írom sorban:
Motorola SBV6120E : 192.168.100.1
Asus RCAC87U @Merlin firmware: 192.168.1.1Motorola LAN => ASUS WAN portja.
ASUS routerben WAN beállításnál Automatikus az IP-m
Az alábbit látom ott:Ugye itt modemem van, midnen feladatot a router lát el.
Van egy HTPC-m, most már nas-om és ott szerettem volna portoto nyitni a transmission-nek de nem sikerült.
Ebből indult ki minden , és láttam azt hogy az ASUS-ban lévő WAN IP mely 100-al kezdődik, nem egyezeik emg a publickus ip-vel melyet pl.: a whatismyip oldalon látok. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged