Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas26
Topikgazda
válasz ribarszki #183 üzenetére
Kábelekkel hogyan kezeli,vagy érdemes elrejteni inkább előle?
Nálunk van rongy szőnyeg is inkább attól tartok,hogy azon akad el bár elég nagyok.
Programozni,minden napra lehet?
Nekem összességében mindennapos használatra kéne.
Akkor ár érték arányban megéri megvenni bár én már akkor úgy is A4s veszem majd meg.
Bocsi,hogy ennyit kérdezek"A jövő sem a régi"
-
qqzs
őstag
válasz ribarszki #206 üzenetére
Lehet csak azt jelzi hogy hogy nagy akuval be tud jarni tobb szobat de ha mondjuk edgevel tud csak visszajonni az csak felmegoldas mert mondjuk ha jobb oldali szeltakaritasal tud csak hazamenni akkor ha mondjuk jobbra haladva van 2 szoban es egy eloszoban keresztul a nappaliban levo toltohoz akkor az mar igencsak hosszu utvonal tud lenni.
Ezert gondoltam hogy a tobb helyiseges porszivoknak van valami felterkepezesi algoritmusuk es konnyeben visszatalalnak. A roombanal irjak itt a multi room cleaninget vagy a Ilife v7s pro-nal a various room-otAmig a ilifenal csak azt irjak a marketingesek hogy a nagyobb tovabbfejlesztett alkatreszek teszik lehetove a nagyobb tobb helyiseg takaritasat a roombanal konkretan irjak hogy ha lemerul akkor feltolti magat es ott folytatja ahol abbahagyta, ami gondolom tobb szobanal is ervenyes tehat haza kell talalnia masik szobabaol es vissza ami edgevel igenycsak hosszadalmas lenne
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz ribarszki #208 üzenetére
Ertem koszi. Szerintem a 960as is mar ilyen (a 980 egyedul deep cleaningel tud tobbet) ami 254e amazon de-n vagy akar 214 afa nelkul de inkabb vettem kettot egy A6-ot emeletre es egy vs5prot foldszintre eddig 100e-ben van a ketto. Gondoltam elobb kiprobalom a robotporszivozast kis koltsegen mielott valami komolyat veszek aztan elmegy a jofogason de ugy nez ki maradnak.
A masik hogy a roomba 960 is sokkal hangosabb ezeknel ennyi penzert mar rakhatananak bele brushless motort ami pl a6 ban is van ejszaka is lehet porszivozni vele ugy hogy szomszed szobaban alszanak[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
veterán
válasz ribarszki #210 üzenetére
Én is láttam, le is döbbentem.
Sehol nincsenek tőle elájulva. Inkább a sima A4.
Majd szőnyegen az A6-ot is nézni fogom, ott kiderül.Amúgy én is inkább vettem 2db olcsóbbat, mert nálunk felesleges a drágább. Térképezés nem érdekel, minden helyiségbe én viszem át, nagy a küszöb.
Az sem zavar, hogy 15 vagy 30 perc alatt végez.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Mosqu!to
addikt
válasz ribarszki #208 üzenetére
Ott a Xiaomi is nettó ~85, bruttó 110-ért, ami szisztematikus.
Ő is újrakezdi töltés után onnan, ahol abbahagyta?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz ribarszki #214 üzenetére
A nettót úgy értettem, hogy GB-ről EU Expressel rendelsz. Ráadásul a 330 szokott kevesebb is lenni, 300-315 kuponok vannak sűrűn.
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
qqzs
őstag
válasz ribarszki #210 üzenetére
Nekem A6 az elso robotporszivom igy anyit tudok rola hogy mikor eloszor elindult vagy 10 percig tesztelgettem mindenfele hajszallal meg papirzsebkendovel hogy megy e a motorja mert olyan csendes mintha nem lenne benne motor es csak a kefe meg gumigorgo meg a tobbi zakatolna benne (maxon mar azert hallatszik a motor is) Az a6-ban valami tovabbfejlesztett brushless van az a4hez kepest. Akkuido meg zaj nekem fontos volt.
Egyebkent szinte nem is erzem hogy sziv igy fogalamam sincs hogy telik meg a tartalya de megtelik igy beletorodtemEn is neztem teszteket de mivel keveset szoktam rizst meg kavet borogatni ezert gondoltam rendes halandonak jo lesz. Ki is porszivoz rendesen halkan es egy toltessel szinte mindenutt.
Ami zavar az a gagyi idozitoje, egy idopont es naponta ismetli. A masik meg a gyonyoru uvegteteje 10 perc alatt poros lesz es sajnos nincs benne onporszivozas funkcioEladó: GTS450
-
Mosqu!to
addikt
válasz ribarszki #250 üzenetére
Xiaomi Mi Robot élménybeszámoló
Nos, megvolt az első takarítás.
Kis macera volt az elején az appal, de végül elhárítódott, a lényeg, hogy érdemes china mainlandra tenni a régiót, úgy kapod a legtöbb funkciót. Így csak félig angol-félig kínai, de használható. Jött is egyből egy fw frissítés, remélem ez még lesz is egy darabig.A beüzemelés gyakorlatilag problémamentes, egyetlen nyűgöm, hogy a tápkábelhez adott aljzat átalakítóból könnyen kijár a kábel, saját magát ki tudja rángatni, annyira laza. Megoldás: vagy használsz másik átalakítót, vagy másik teljes tápkábelt, ez ugyanis a teljesen sima 8-as alakú csatlakozóval rendelkezik a töltőállomás végén.
Az első futásnál végigkövettem, pár tereptárgyat némileg átrendeztem, hogy elférjen mindenhol, de persze ez nem 100%-os, mert íróasztal+forgószék lábak azért kifognak rajta. Nem elég agresszív, hogy eltologassa ugyanis, és így ez a rész vagy kimarad, vagy érdemes mindig máshol hagyni a széket, hogy ezáltal lefedjen minden területet.
A térképezés amúgy nagyon jó:
Gyakorlatilag végig tudta járni tereptárgyaktól függetlenül a lakást, és az utolsó helységben amikor végzett, visszament szépen a dokkolóhoz, majd fel is parkolt. Itt jegyezném meg, hogy a dokkoló kábelét kirángatta a falból, de ettől függetlenül nem esett kétségbe, hogy nincs jel, visszagurult elé, majd kaptam az appon egy üzenetet, hogy a dokkoló kábele nincs bedugva. Bedugtam, felparkolt.A teljes lakás 56 m2, ebből ő úgy érzi, hogy 36-ot kellett takarítania, amivel 36 perc alatt végzett.
A szőnyegeket sajnos viszont nálam nem igazán szerette, 3-ból 2 kifogott rajta.
Ez a lábtörlő nem okozott gondot.
Ez a fekete fürdőszobaszőnyeg számára szakadék, körültakarítja. Talán ha leragasztom a leesésgátló szenzorát (nincs lépcső), akkor nem fog problémázni, de egyszer amúgy megpróbálta, akkor is felgyűrte.
Ez a báránybőr utánzat pedig szintén nehezére esett, úgy-ahogy rászenvedte magát, de majd forgott egy helyben, de nem tudta végigcsinálni.Teljes takarítás porszívózással-felmosással szombaton volt utoljára, de igazából nem volt érezhető kosz most sem a lakásban. Ennek ellenére elsőre tetemes, másodjára pedig még mindig tisztességes mennyiségű kutyaszőr jött össze (egy mopsz termel).
Konklúzió:
Nyilván nem tökéletes, de kifejezetten tetszik. A szőnyeggel való küzdelmet kicsit sajnálom, valamint hogy van 1-2 olyan szeglete a lakásnak, ahol nem képes takarítani (székek lábai közt, háló hátsó része), mert túl nagy az átmérője.
A székek lábai között 29 centi van, míg a gép 34,5 centi széles. Nem tudom kapni-e <29 cm gépet, de ha igen, talán az egyel jobb választás lenne (mindenesetre ilyen konstrukciójú, ilyen áron biztosan nincs).
Lehetne kicsit agresszívebb, mert nagyon hímestojásként kezeli az akadályokat, így gyakorlatilag nem hogy egy széket, de még egy cipőt sem tol igazán odébb, pedig baj nem lenne belőle.
A vásárlást nem bántam meg, sőt, erősen csábít a Braava jet, ami alkalmas lenne a zegzugos rész feltörlésére is.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Louro
őstag
válasz ribarszki #275 üzenetére
Sajna én pesten vagyok. Első blikkre elég könnyű a kezelése.
Bekapcsolás után ment egy kört. Párom nagyon figyelte és nem hitte, hogy az asztal és a székek között fel fog tudni porszívózni, de csask csodálta A szoftvert közben feltettem. Majd meglestem az útvonalat és fura alaprajzát mutatta a lakásnak.
Default beállítások mellett abszolút nem zavaróan hangos, nem hagyott piszkot, látványosan logikusan haladt.
Egy negatívum: Munka végeztével kínaiul hablatyol. Lehet a telefonos app-pal kikapcsolható. Ezt még nem néztem.
De összességében abszolút elégedett vagyok vele. Logikusan haladt és jól végezte a dolgát.
Mess with the best / Die like the rest
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz ribarszki #342 üzenetére
Figyi, venném első körben 3-5 évre. Szóval ha azt mondjátok,hogy ennyi időre a Xiaomi jobb választás, akkor egyből tudjuk le a 80k-t, mint 50k-val kezdjük a vége meg úgyis azt lesz 1 éven belül.
A Xiaomira tudtok egy normális teszt és beszerzési linket?
Crisp Rat: Köszi. megnézem ezt is.
-
-
grafur
csendes tag
válasz ribarszki #585 üzenetére
Köszi a gyors reakciókat!
Igen, a cikket olvastam, a drive-os összehasonlító táblicskut viszont eddig telefonról nem tudtam megnézni, most azt sikerült; durva!
Ez a Xiaomi tényleg eléggé szimpatikus; van esetleg valami befutó magyar teszt róla? Netalántán magyar forgalmazó?!
Gyakran rendelek kínából cuccokat, de inkább csak alacsony értékűeket (lakáskiegészítők, világítás, fotós kiegészítők). Egy ilyen porszívó viszont már szép összeg, és azért a magyar piacos termékeknél a 2 év gari eléggé megnyugtatóan hangzik. Kínából a Paypal csak 60 napig véd, ezért kicsit aggódok. Van már hosszútávú tapasztalat valakinél? (Olvastam a friss érkezéseket és friss teszteket, jóknak hangzanak! ) -
Ferke66
tag
válasz ribarszki #595 üzenetére
Végig olvastam a külföldi teszteket,megnéztem a videókat amik nagyon meggyőzőek voltak.Mint írtam főként hagyományos szőnyegeken lenne használva,ezen is jól teljesít szerinted? "Smat-Home vonalon" az Apple HomeKit-el esetleg kompatibilis lehet-e azt nem tudod?Amazon alexa-val megy azt tudom de így alapból az aplikációja is megfelelő számomra..
-
Ferke66
tag
válasz ribarszki #595 üzenetére
Szia "ribarszki kollega"!
Megérkezett a Neato Botvac D95 Connected.Hazai vásárlás volt a Robotguru jóvoltából,mivel fontos volt számomra a garancia,tartozékok és mellesleg a gyorsaság.Első körben regisztráltam a készüléket,majd lecseréltem a 2.0.0 SW-t az újabb 2.2.0-ra.Az applikáción illetve az Apple Watch-on keresztül is kiválóan működik,aminek nagyon örülök.A hálószobában próbáltam ki így hírtelenjéből,kíváncsi voltam hogy teljesít mennyire okoz neki gondot 1-1 "zegzugosabb" eldugottabb terület.Van egy rész ahol éppen hogy a szélessége miatt alig tud beférni,de csodák-csodája gyönyörűen betalált oda is majd az elvégzett munka után a szűkebb bejárat ellenére minden nehézség nélkül kijött onnan is.Bevallom ez volt az a rész számomra amit úgy gondoltam problémás lesz,de pozitív csalódást okozott számomra,leküzdötte szépen.Szőnyegen használtam,ha szükséges volt a hátulját megemelte bejárta pontosan a területet.Egy tesztben olvastam hogy körülbelül egyharmad-kétharmados területekre oszt ketté. Ezek után a nagyobb kétharmados terület teljes kerületét körbejárta, majd ezt a részt is ketté osztja.Először mindig az aktuális tisztítandó terület kerületét járta körbe, majd ezen belül szisztematikusan sávosan takarított körülbelül 4 cm-es átfedésekkel.A leírások szerint azért bontja fel a nagyobb helységeket kisebb területekre, mert így a navigációja még pontosabb, és biztos nem hagy ki lefedetlen részt a takarítás végén.Piros szőnyeg fekete mintákkal (ez volt a hálóban a legnagyobb felület) hibátlanul navigált,bár azt is észrevettem hogy volt egy rész ahol fehér színü papírdarabokat szórtam le,ott több időt töltött és addig forgolódott míg eltüntette onnan.Mint írtam az applikáció is jól vizsgázott,átlátható egyértelmű.Ráadásként az eredményt feltölthetem az iCloud-ba mint Apple user.És legvégére hagytam a lényeget:Én úgy gondoltam hogy egy aránylag tiszta (legalábbis szemmel láthatóan) szőnyegen átengedem úgy sem tud már több piszkot összegyűjteni rajta..Amikor kinyitottam a portartályt akkor esett le az állam,hogy ezek ellenére mennyi mindent tudott még összeszedni..! Csatlakozom azon kollegák véleményéhez hogy ezt a dolgot már hamarabb meg kellett volna lépni,nem vitás.Azt kell hogy mondjam,a te cikked keltette fel az érdeklődésem,alapból elég szkeptikus voltam ezek iránt.De nem kérdés hogy egy nagyon hasznos "kütyü" ez,ettől a naptól szoros barátságba kerültünk az én "Rozikámmal" mert így neveztem el.Egy kérdés maradt már csak ezután,te hogy tárolod?Arra gondolok hagyjam a dokkolón,ahogy látom így kikapcsol magától de a két funkció gomb (házikó és spot mód) ennek ellenére világit.Tudom a menüben ez kikapcsolható,de a véleményedre lennék kíváncsi..
Egyúttal szeretném megköszönni a segítségedet,a remek cikket ami felkeltette a kíváncsiságomat.. -
Ferke66
tag
válasz ribarszki #626 üzenetére
Na igen még egy gondolat,bement a radiátor alá annak a végén van egy tartó amin fekszik az egész..Úgy nézett ki a dolog hogy beszorult de addig "ficánkolt" míg ki nem jött a szorult helyzetből..Ahogy észrevettem nem adja fel egykönnyen a "harcot" nagyon ügyes a "kicsike"..Dokkolón van,alvó állapotban,de a funkció gombok mint írtam világítanak egyfajta irányfényként..Ez így jó szerinted?
-
-
Steady74
addikt
válasz ribarszki #669 üzenetére
A végén azt írja, hogy aki sokat nem akar áldozni ár, annak a V7 a jó választás, összességében gyanítom annyira rossz nem lehet.
Most rendeltem meg egy A6-ot, kíváncsi leszek majd a teljesítményére, mármint a takarítás hatásfokára. Kutyaszőr, hajszál, morzsa, porcica, kispók lesznek az "ellenfelek". A számok sosem érdekeltek, majd elválik nálunk mit nyújt. Köszönöm Silent77-nek a segítséget!
-
Turbobacsi
senior tag
válasz ribarszki #671 üzenetére
persze hiszek neked, de hidd el a "hangerő" nincs arányban a "szívóerő"-vel:
van egy Miele csúcskategóriás és egy hétköznapi Electrolux: a Miele a halkabb, de a hatékonyabb is!
Mondom ezt úgy, hogy robot-al semmi tapasztalatom nincs...huh: most néztem a Neato mennyibe kerül, talán a Xiaomi éri meg a legjobban, de én annyit se szerettem volna költeni: nekem annyi kell hogy a szönyegekről napi szinten szedegesse fel a macskaszőrt, meg a franciaágy alatt (ahova nem fér be semmi) kiportalanítson..
[ Szerkesztve ]
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
-
-
őstag
-
őstag
válasz ribarszki #850 üzenetére
Köszönöm!
De, az egészet.
Nem tudtam, hogy a kefe további alkatrészeire szedhető! Akkor azt majd beszerzem itthonról."Kövön" (Ilyesmi a felület (link #2), csak a minta más. Lehet, hogy ez tényleg metlaki, habár nem tudom, hogy mi az. ), linóleumon meg kb. 1 négyzetméternyi szőnyegen van használva.
[ Szerkesztve ]
-
ultio
aktív tag
válasz ribarszki #908 üzenetére
s ez 99%, hogy a Mi Robot 2-ben is benne lesz, hogy a telefondon lezárhatsz egy részt a robot elől. Vagyis nem kell mágnesszalag, hanem az applikációban a lakás alaprajzán húzol egy vonalat és azt nem lépi át a robot.
Azért ez nagyon hasznos lenne szerintem.
rasti rusti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Társasjáték topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest