- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-28 12:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
-
tomazin
veterán
-
tomazin
veterán
-
tomazin
veterán
-
AcCEsS
senior tag
-
ttrap
tag
Felkerült a robotkára a Valetudo 0.4ß. Egyre jobb a szoftver. Ami egy kis visszalépésnek tűnik, hogy nem lehet egyszerre több mentett zónát kijelölni takarításra, mint a korábbi verzióban. De nem probléma, megoldottam úgy hogy egy zónaként tároltam le a több rész-zónát, amit a korábbi verzióban egyszerre jelöltem ki takarításra
Egy kérdésem lenne, mentett zónákban lehet virtuális falat tárolni? -
Boldy_Jarre
csendes tag
-
Boldy_Jarre
csendes tag
-
tomazin
veterán
-
Indiant
addikt
Ne vedd ennyire komolyan. Vagy nekem nem sikerült éreztetnem az élcelődést.
Az a mondat egyébként értelmetlen. ..hát még az igen-nem válasz rá.
De én legalább kitöltöttem a kérdőívet.
A jelzett "Hány négyzetmétert takarított teljes lemerülésig" szerintem csak paloták tulajdonosainak releváns. Nálam végez és megy a töltőre. Sosem merül le. -
zsoika
addikt
-
WestBam
senior tag
-
Indiant
addikt
-
Headless
őstag
-
Silent77
veterán
-
Headless
őstag
Végigcsináltam, elégedett gen 1-es felhasználóként.
Amit hiányoltam és talán lehetne érdekes adat, az a kopóalkatrész csere periódusok. Ki hogyan cseréli őket, én pl a szűrőket nem hagyom a gyári appra többször cseréltem mint kellett volna. viszont oldalkefével még tovább is húztam volna. Persze ez elehet függ attól is, hogy milyen felületen használjuk szegény kis szolgánkat.
Másik volt egy lehetőség, hogy hány négyzetmétert takarított teljes lemerüléssel... még sose merült le...
ellenben lehetne négyzetméterhez viszonyított lemerülést, sokkal több értelme van. és valószínű többen kitudnák tölteni... Ahogy én is. tudom, hogy durván 60%-ig merül ~45 perc és ~45 m^2-en turbó fokozaton. -
Silent77
veterán
-
ttrap
tag
-
Kolondrum
félisten
-
zsoika
addikt
-
wierra
senior tag
-
nyalifali
aktív tag
-
Leon77
őstag
-
Max1mus
nagyúr
-
Boldy_Jarre
csendes tag
Igen "sejtettem", csak kíváncsi voltam más is észrevette-e a különbséget a 3600 vs 3468 között. Én visszaraktam...
Viszont hadd kérdezzek hát ha valaki más is gondolkodik rajta, van-e valami módja a 1,5 cm-ről 2-re feltornázni a mászó képességét, mert sokszor még az 1 cm magas szőnyeg is okoz némi problémát (persze csak a feljutás)?
-
AcCEsS
senior tag
Annyi észrevételem lenne a 0.3.0 Valetudo verzióval kapcsolatban, hogy a zónakoordináták más programban történő felhasználásához a korábban megadott koordináta-átszámítási képlet már nem működik. A 0.3.0-ás Valetudo eleve 180 fokot fordított a koordinátákon, és - ha jól értettem - az első és harmadik koordinátaértékeket nem kell kivonni 25500-ból, ellenben a második és negyedik koordinátákat ki kell kivonni 51200-ból (50*1024). Ha az első koordináta érték nagyobb, mint a harmadik, vagy a második nagyobb mint a negyedik, akkor fel kell cserélni őket, tehát az átszámolásnak ez a része nem változott. Nekem nem igazán akart így összejönni a zónázás, jelenleg még keresem a megoldást...
-
AcCEsS
senior tag
-
ACE-
addikt
-
Boldy_Jarre
csendes tag
-
nyalifali
aktív tag
-
Shamli86
tag
-
Boldy_Jarre
csendes tag
-
Shamli86
tag
-
Max1mus
nagyúr
-
Boldy_Jarre
csendes tag
-
Shamli86
tag
-
Boldy_Jarre
csendes tag
Először is hadd köszönjem meg sz_gabornak a munkáját, nekem még csak 2 hete van meg "Lujza a robot porszívó" (Gen1), de imádni való kütyü, azóta veszem ki a házimunkából a részem teljes mell bedobással.
A vásárlás előtt már jó egy éve ismerkedtem a témával, csak az ár volt a kérdés, de most hogy volt olyan "akció" az Ali-n, hogy 75e-ért beszerezhető volt én is léptem.Nem bántam meg. Első dolgom volt, hogy root-oljam, magyar hangot tegyek rá, és persze a Valetudo sem maradt ki, mert a tököm akarja mutogatni mindenkinek a saját lakását, illetve ki tudja mikor kezdik majd erre is a hacker támadásokat irányítani, vagy mit tudom én....
A Valetudo príma egy találmány, mert (persze vagizásból) anyóséknál is bevetettem Lujzát, ahol nincs internet és semmi hasonló modern kori csoda. Igaz nincs más dolga az embernek mint megnyomni a bekapcsoló gombot, de akkor szembesültem vele, hogy az előző takarításnál a legkisebb szívóerőn hagytam és így majdnem befürödtem a "bemutatóval". De "micimackó gondolkozz" bevált, wifi visszaállítási módba állítottam és láss cssodát... a 192.168.8.1-en mint wifi hotspot már rá tudtam csattanni a telóval, és indul a "BÁNZÁÁÁÁJJJ".
Röviden mindenkinek csak ajánlani tudom Gábor munkáját (a magyarításban és a komplett firmware összeállításban).
Bocs a sok szófosásért, de ez ki kívánkozott belőlem, viszont hadd mondjam a gondom is ami Valetudo 0.3.0-át érinti.
A telepítéssel nincs gond minden működik, a FloleVac is jó, csak az online térkép nem megy és vélhetőleg valami apró dolog hiányzik,de segítsetek mit a hiba. -
pchris
tag
-
tomazin
veterán
-
AcCEsS
senior tag
Köszönöm szépen!
Még nem néztem meg a szkriptet, de időközben rájöttem, hogy a Valetudo zónakoordinátáit okos-otthon vezérléshez felhasználni úgy lehet, hogy a kapott koordinátákat 25500-ból ki kell vonni. Ezt írtad is a leírásban. Viszont annyival egészíteném ki az infót, hogy amennyiben az első koordináta érték nagyobb, mint a harmadik, vagy a második nagyobb mint a negyedik, akkor a vezérlésnek átadás előtt fel kell cserélni őket!
Példa:
Valetudo koordináták:
2180,-1635,5610,-220
Ezeket kivonva 25500-ból:
23320,27135,19890,25720
Átalakítva:
19890,25720,23320,27135
A teljes parancs:
~/.local/bin/mirobo --ip [porszívó IP címe] --token [poszívó token száma] zoned-clean [[19890,25720,23320,27135,1]]
-
AcCEsS
senior tag
Megcsináltam az átállást, köszönöm szépen a firmware-t és a leírást is!
Egyelőre ismerkedés zajlik, annyi kérdésem lenne, hogy a telepítés és jelszómódosítás után érdemes frissíteni az alaprendszert?Nálam ezek frissülnének:
The following NEW packages will be installed:
gcc-8-base
The following packages will be upgraded:
apt apt-utils base-files bash bsdutils ca-certificates coreutils cpio
dnsmasq-base dosfstools dpkg e2fslibs e2fsprogs eject file gcc-5-base
gcc-6-base gnupg gpgv ifupdown init-system-helpers initramfs-tools
initramfs-tools-bin initscripts iproute2 isc-dhcp-client isc-dhcp-common
klibc-utils kmod krb5-locales libapt-inst1.5 libapt-pkg4.12
libasn1-8-heimdal libblkid1 libc-bin libc6 libcgmanager0 libcurl3 libdb5.3
libdbus-1-3 libdrm2 libffi6 libgcc1 libgcrypt11 libgnutls-openssl27
libgnutls26 libgomp1 libgssapi-krb5-2 libgssapi3-heimdal libhcrypto4-heimdal
libheimbase1-heimdal libheimntlm0-heimdal libhx509-5-heimdal libicu52
libidn11 libjpeg-turbo8 libk5crypto3 libklibc libkmod2 libkrb5-26-heimdal
libkrb5-3 libkrb5support0 libldap-2.4-2 libmagic1 libmount1 libnl-3-200
libnl-genl-3-200 libpam-modules libpam-modules-bin libpam-runtime libpam0g
libpcre3 libpcsclite1 libplymouth2 libpng12-0 libprocps3 libroken18-heimdal
librtmp0 libsqlite3-0 libss2 libssl1.0.0 libstdc++6 libtasn1-6 libudev1
libuuid1 libwind0-heimdal libx11-6 libx11-data login logrotate lsb-base
makedev module-init-tools mount mountall multiarch-support ntpdate
openssh-client openssh-server openssh-sftp-server openssl passwd perl
perl-base perl-modules plymouth procps resolvconf rsync rsyslog
sensible-utils sudo sysv-rc sysvinit-utils tar tcpdump tzdata udev
util-linux vim-common vim-tiny wpasupplicant zlib1g
123 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 39.6 MB of archives.Főként az ssh miatt, illetve lehet-e valahogy jelszót beállítani a webes eléréshez?
-
tomazin
veterán
-
instantwater
addikt
Ha sok visszajelzést akarsz, akkor célszerű lenne első lépésben más magyar oldalakra is belinkelni a posztot, de leginkább egy angol nyelvű leírás egy külföldi fórumon lenne a leg célravezetőbb, hiszen angolul sokkal többen beszélnek mint magyarul.
Ott aztán kapnál visszajelzést németektől, oroszoktól, még talán a Valetudo készítői is olvassák az angol nyelvű fórumokat, talán még egy kis közös projektet is összehozhatnátok, de a többi fórumlakótól biztosan kapnál ötleteket, segítséget, visszajelzést.
Ha nagyon beindul a projekt, akkor akár még egy Patreon linket is kitehetsz oda, és némi dolcsi is befolyna, amiből tudnád finanszírozni mondjuk egy Gen2 beszerzését, és arra is el tudnád készíteni a ROMot.
Williamgrant:
Hol laksz, hogy naponta 2x kell porszívóznod?
Én hetente 2x küldöm végig az egész lakáson, és főút mellett lakom. -
tomazin
veterán
A porszívó IP-je azért nincs bent a leírásba mert az mindenkinek más a a router típusától függ.
Abban az esetben ha a mobilos appot szeretnéd használni akkor az első lépés, hogy a porszívó wifijét reseteled és a telefonoddal felcsatlakozol a porszívó által adott ssid-ra. Tehát a router itt még nem játszik, csak a telefonod és a porszívó. Az app tudja mi az ip, így csatlakozik rá, viszont miután megtörtént a firmware felrakása, akkor még be kellene állítani a porszívón, hogy legyen kedves csatlakozzon fel a router által adott wifire. Ehhez viszont neked tudod kell a porszívó ipjét, hogy a valetudo-s felületet el tudd érni és ott be tudd állítnai a routered ssid/pwd kombóját. És még annyira sem jófej a porszívó, hogy default gatewaynek megadja magát, úgyhogy a
ip route showis csak a saját ip-det mondja meg. -
Indiant
addikt
-
Max1mus
nagyúr
"de simán be lehet időzíteni MiHome-ba hogy amelyik időpontba elindul a porszívó előtte..."
Persze, de azért legyen a telón biztos helyen egy mihome app hogy ha bármit mást be akarok állítani, legyen mihez nyúlni.
Sőt, ha őszinte akarok lenni, számomra jelenleg a porszívó vezérlése a legkevésbé érdekes a MiHome többi dolga mellett. Pl nálam a kapu csengőt a xiaomi hub adja egy aqara buttonnal, ami csengetéskor a mobilra értesítést küld. A purifierek működése függ a mozgásérzékelők aktivitásától, stb.
A porszívó naponta kétszer körbejár, nálunk a zónázás, kézi vezérlés és egyéb finomságok teljesen érdektelenek. A porszívó beállításokhoz akkor nyúlok ha pl valami miatt mégis otthon maradok, és hallom hogy elindul, zavar nyomok egy pause vagy dock gombot.Nekem a Valetudo akkor lesz újra izgalmas, ha végre rászánom magam hogy az egészet összegyúrjam egy domoticz rendszerbe. Onnantól többé semmi szükségem nem lesz a MiHome appra és teljesen le lehet a rendszert vágni a kínai szerverekről. Legalábbis miután beállt a rendszer.
Ez viszont jelenleg a szabad időmet tekintve kb egy 2024-es projekt lesz.
Ja és írtam olyan összefoglalót amit talán hárman se olvasták el. Sőt írtam olyan szoftvert, amit kb hárman használtak és főztem olyan romot amit azóta is kb 4-5 ember használ csak. Ők viszont örültek neki, én fejlődtem, nem gondolom hogy felesleges meló lett volna.

A Xiaomi FB csoportban még ott tartanak hogy nem lehet régiót váltani a porszívón, lehet oda érdemes lenne linkelni, kb 500x annyi ember olvassa mint ezt a topikot. -
tomazin
veterán
Na akkor jövök visszajelezni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kireseteltem a porszívót, hogy tudjak az xvacuum-mal tokent szerezni. Ezután telefont felcsatlakoztattam a porszívóra, elindítottam az updatet.
Amikor a porszívó újraindul, akkor ugye eldobja a wifit (és a telefon átáll a "rendes" wifire), innentől hiába rakom vissza már a porszívóra, attempt 2-nél, ahol a restartkor volt, megreked.Sikerült kitalálnom a porszívó IP-jét is, így be tudtam állítani a wifit (192.168.8.1), ami ha nincs benne a leírásban, akkor jó lenne ha beletennéd szerintem, mert itt már nem lesz mihome ami fogja a kezed.
Viszont amit látok, hogy nem igazán akarja betölteni az adatokat. Pl. a kellékeknél ??? órát ír, a wifit/tokent meg tudja mondani, a főmenüben a start nem aktív, csak a helyi/keresés/szívóerőbeállítás. Itt is ??? terület/idő és akksi van.
Elindítottam egy spot cleanupra, a térkép frankón ott van.
Ahol kérdőjeleket ír, ott kapcsolódási hibát ír ki alul.Mit ronthattam el?
ui.: rettenetesen köszönöm, hogy ennyire leegyszerűsítetted a dolgot, nem azon kellett elmélkednem, hogy milyen oprendszeren is kellene most kiadni azt a parancsot.

-
pchris
tag
Szia!
Beállok a köszönettel tartozók sorába. Miután publikáltad én is letöltöttem a 3600 beta verióból egy változatot. Fel is raktam, ki is próbáltam. Tetszik is, csak most nálam nagyon nem ideálisak a viszonyok a bérelt lakásban, ahol éppen élünk. Olyan szőnyeg vágja ketté a nappalit, hogy nem tud átmenni rajta a Gen1-es gépem. Így az emelettel együtt 3 részletben takarítok. Többnyire csak megnyomom a takarítás gombot a porszívón miután leraktam a célterületen. Költözés után (kb 6 hónap) viszont egészen biztosan nagy hasznát veszem majd a Valetudo-nak.
Szerintem igazából szűk réteg tudja igazán használni ezt a fejlesztést. Nem lehet összehasonlítani a magyar nyelvi fájl feltöltéssel, amire még az is kíváncsi akinek nincs is rá szüksége. Én is letöltöttem, de hard reset után már nem raktam fel újra, mert angolul is tökéletesen elvagyunk vele...
Szóval megértem, ha hiábavalónak látod az erőfeszítéseidet, amit a közösségért végzel, de remélem, hogy mégsem veszíted el a kedved, hogy a fejlesztéseidet, leírásaidat megoszd a blogodon a jövőben is!Köszönöm!
-
Max1mus
nagyúr
Nekem tökre szimpi a Valetudo projekt, de azért hogy a porszívóm integrált maradjon a többi xiaomi cuccal (láttad anno nálam pl. a purifierrel együtt működik) mindenképp maradni kell a MiHome appnak is. Azóta még jobban belemerültem (hub, érzékelők, kapcsolók), emiatt ez a megoldás nem az én projektem lesz.
Ettől függetlenül szimpi amit csinálsz, de ha az a mérője hogy hányan töltik le, lehet tényleg felesleges tolnod, kérdés az hogy nem magadnak csináltad elsősorban?
-
nyalifali
aktív tag
Szia, saját tapasztalatom alapján adom a pozitív visszacsatolást a munkád után, csalóka az a ~300 letöltés, ha csak belőlem indulok ki, 1x gen2 és 2x gen1-en fut családon belül (miután tesómnak mutattam, ő is gen1-et kapott, lemondott a gen2-ről) megbízhatóan, teljesen problémamentesen, és tök kényelmes akár laptop/tabletről is vezérelni/szerkeszteni még neki is megy (lány testvér)

Saját véleményem, hogy a csend akár jót is jelenthet
(persze aki dolgozott vele nem ez nem nemesíti még ettől
)Szóval részemről big KÖSSZ, 4pda.ru-n is vagyok, de ilyen részletesen összeszedett, érthető, magyar nyelven leírt, ÉS fórumon támogatott support sehol nincs hozzá!
Más:
Írtad, hogy katyvasz a firmware számozás, ahonnan beszerzed nem írnak change log-ot?
Mert akkor így lehet inkább a 3468-t teszem fel, és nem a 003600-t használom. -
AcCEsS
senior tag
Köszönjük az eddigi munkádat!
Én még nem jeleztem vissza a Valetudo kontra gen2-es működéséről, mert egyszerűen még nem volt időm vele foglalkozni. De be fogom pótolni! Mivel nálunk két szint van nagyon jó lenne a térkép mentés/visszatöltés lehetősége, mert minden esetben reset-et kell nyomnom a szintváltások előtt - különben kergemarha módján járkál a kicsike -, ami macerás. Ezt nagyon megcsinálhatnák annak ellenére, hogy a gyári app sem tudja. Abban szerintem nem is lesz ilyen, valszeg inkább abban gondolkodnak, hogy vegyen az ember szintenként egy-egy robit.
Még egyszer nagyon köszönjük! 
-
ttrap
tag
Amikor említetted itt a kész firmware-t, már tettem is fel. Volt is egy kis gondom a térképpel, de ahogy írtad, egy teljes takarítással lett térkép. Ha már a térkép, egy idő után a térkép eltűnik és csak a bejárt útvonal látható a térkép nézeten, de a következő zónatakarítás indításakor újra látható, gondolom ezt majd javítják a jövőben, már ha nem nálam van valami gond...
A zónák mentése miatt adom neki a felhőmentesség mellett a legnagyobb piros pontot. Utánaolvasva én is rájöttem, hogy a config.json-ban vannak tárolva a zónák, csináltam is mentést róla, hogy meglegyen a belőtt zónákkal, abban szoktam finomhangolni a zónákat.
Ha mégiscsak belekerülne valahogy a térkép mentés és visszatöltési lehetőség, az lenne a mennyország.Akkor hajrá mindenki, próbáljátok ki!
-
ttrap
tag

Nekem nagyon bejön a Valetudo, már a jelenlegi állapotában is jobban használható számomra mint a gyári cucc, a távoli elérés engem sem érdekel.
Nagyon hálás vagyok hogy megismerhettem általad!
Az esetleges új Valetudo verziók / új firmware megjelenésekor az integrált firmware készítése általam esélytelen, mert nagyon láma vagyok a linuxhoz, benned bíztam, hogy majd általad megkaphatjuk a friss Valetudo firmware-eket...
Amennyiben nem folytatod, akkor is ezer köszönet az eddigiekért!

-
noorbertt
őstag
-
Max1mus
nagyúr
-
ribarszki
őstag
-
ttrap
tag
-
ttrap
tag
Gen2- re felraktam a v11_001730.fullos firmware B verziót. de sem a Valetudo sem a Roborock control centerben nem jelenik meg térkép. Olyan mintha nem lenne root... Hogyan lesz root?
Valetudo esetén 500-as hiba, rrcc-ben: Map function is only available on rooted devices running Valetudo! -
nyalifali
aktív tag
Köszi!
Nekem gen1 van, pengén működik, teljes takarítás után létrehoztam egy zónát tesztre, és elküldtem, tökéletesen megcsinálta.
Második zóna indításnál, már mivel nem volt friss térképe, a dokkolóról lejött és közölte hogy kívül esik a területen, ergo csak teljes takarítás után tud 1x zónázni, sajnos.Tesómak így a gen2 fog kelleni, gondolom Valetudo-val képes lesz a zónákat létrehozni, és a teljes térkép megmarad zónázás után is, úgyhogy köszi az új firmware-t!
-
AcCEsS
senior tag
-
nyalifali
aktív tag
-
Max1mus
nagyúr
-
AcCEsS
senior tag
-
nyalifali
aktív tag
Szia!
Hát Te egy gondolatolvasó vagy save my day

Pont most telepítek VM-re egy Ubuntut, hogy létrehozzak egy image-et, így akkor skip!
Már töltöm.
Délután tesztelem, Tesómnak ez lesz a csapás!
Lenne igény gen2-re valószínű a mop funkciót hiányolná
Én külön köszönöm a HA integrációt, eddig a kocsi elvitte az időmet, de újra nekifeszülök.
THX!
-
tomazin
veterán
-
Max1mus
nagyúr
-
Cyborg
őstag
-
nyalifali
aktív tag
Szia, jól összeszedted, gratula!
Tudom mennyire időigényes érthető formában leírni, respect.
Nem értem miért kellett a régi "statikus" titkosításon változtatni, gondolom nézted milyen algoritmus alapján állítja elő a .rr.gz-t, agyrém.
Nem mindegy nekik, hogy az amúgy is titkosított https csatornán hogy utazik a csomag?
A végén amúgy is egy RSA master kulccsal nyitják...
na mind1.
margó:
gen1: 3254 az utolsó firmware amin mindenféle módosítás ellenére megfér a Valetudo-val.
Lenne itt még valami
Nekem a Valetudo egy kényelmi "hopp" volt, hogy hozzáférjek a helységenkénti koordinátákhoz, a "végső" tervhez, hangvezérlés.
Véleményed szerint, a Valetudo-ból kinyert zónák koordinátái kompatibilisek lehetnek IFTTT-vel?
Az a 12-130k kérdés, hogy vajon Valetudo a dokk pozíciót 25500,25500 veszi.
Vagy kezdhetek vektor alapon ezzel foglalkozni: RRMapFile
Ez a cél:
Xiaomi vacuum zoned cleaning -
ACE-
addikt
-
Tompi84
újonc
-
Gabesz87
veterán
-
madoxx
aktív tag
-
zezoka
őstag
Mert a blogodon olvasottak alapján a kép, és a leírások alapján csak Helga és Zoltán van ebben, a MiHome cserésben pedig azt írod, h két új hang van, ami cask azzal a módszerrel működik!
De akkor oké!Nem a vírus miatt! Hanem nem akarom leszedni a gyári, frissülő MiHome appot, felrakni a spécit, és utána mindig manuálisan szórakozni, hogy frissüljön. Meg már kinőttem a romcsereberés időszakomból (telefonon csináltam évekig), így az egygombos megoldások már "kényelmesebbek". De ha azt ajánlod, akkor persze azt fogom csinálni. Bár igazából annyira nem izgat, akár angol is maradhat! Amennyit hallom!

-
nyalifali
aktív tag
Hmm úgy tűnik működik, visszamásoltam a .conf file-t, átírtam, mentettem, újraindítottam, és elérhető marad.
Apropó ha már kapcsolatban vagy .//Hack felhasználóval, nem tudná a CE2CCC CCC2CE konverziót beleírni a progijába?
Innen már csak egy ugrás a Sugár
Falsh Firmware
Flash Sound
Convert to CCC
Convert to CEígy okafogyottá válna a Putty a jövőben.
-
TOZ
addikt
-
nyalifali
aktív tag
Ezt a módszert próbáltad?
Én asszem ezen a vonalon indultam, de nem emlékszem hogy nem lett jó, vagy elvetettem:
hsz_5972-Mert így a logserver (awsde0.fds.api.xiaomi.com) marad, és szerintem csájnán hisztizne.
IP Address: 52.28.25.84
Address: Marcel-Breuer-Strasse 10
City: Munchen
Postal Code: 80807
Country: Germany -
Max1mus
nagyúr
-
Max1mus
nagyúr
-
Silent77
veterán
-
szpali
addikt
-
szpali
addikt
-
nyalifali
aktív tag
Pont így, annyi észrevétel, hogy a
"-A porszívót indítsd újra" releváns a
root@rockrobo:/mnt/default# reboot
paranccsal.Annyit hozzáfűznék, senki ne ijedjen meg, de első indulásnál kínaiul kvartyog, de talán a legegyszerűbb a Mi Home-on belüli hangcsomagból feltenni az Angolt ha nem akar valaki magyarítani.
Köszi, hogy összeszedted és leírtad, most értem haza, holnaptól hétfőig megint nem lett volna időm.
-
nyalifali
aktív tag
-
TooCool
aktív tag
-
szpali
addikt
-
TooCool
aktív tag
-
ribarszki
őstag
-
dugesz77
őstag
-
Max1mus
nagyúr
-
TooCool
aktív tag
-
Max1mus
nagyúr
-
Max1mus
nagyúr
-
TooCool
aktív tag
-
nyalifali
aktív tag
-
nyalifali
aktív tag
-
nyalifali
aktív tag
-
WestBam
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Haworth Fern ergonomikus irodai szék (Lumbar Support) + Atlas Headrest fejtámla
- Honda HRG 466 s önjáró fűnyíró
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 64GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG be quiet! 700W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, egy-egy kisebb takarítás erejéig mindkettőt kipróbáltam, és működtek hibátlanul! A továbbfejlesztett funkciók miatt a rand256 féle verzió jobban tetszik! 

Sőt, ha őszinte akarok lenni, számomra jelenleg a porszívó vezérlése a legkevésbé érdekes a MiHome többi dolga mellett. Pl nálam a kapu csengőt a xiaomi hub adja egy aqara buttonnal, ami csengetéskor a mobilra értesítést küld. A purifierek működése függ a mozgásérzékelők aktivitásától, stb.

farkas26