Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tannoyfan
tag
Én OpenHAB-ot használok, az alatt egész jól megy egy github-os projekt. Régebben volt valami landroid bridge a githubon, de ehhez azt írták, hogy már nincs szükség rá. Ödön auth adataival megy be a worx api-ra, és valami jó nagy json-t húz le, azt parse-olja bele az item-ek értékeinek. Érdemes nézelődni, tuti van használható cucc már hozzá HA alá is. Ha érdekel a minimál napi számláló logikám, azt le tudom írni, bár éppen nem nagy kunszt, de egy magamfajta programmer antitálentumnak épp elég volt
-
_Dumber_
őstag
Egyenlőre (tavasszal) nekem is gyári szett lesz. Ha kell majd uprade később lesz.
Saját (Hydrawise) rendszerre én is digitális reteszben gondolkodok, de nem bízok a technikában 100%-ban. Nyilván előszöris úgy programozunk, hogy ne legyen átfedés a robot és az öntöző között, de a kis ördög sohasem alszik. Így DIY mechanikus retesz felszerelése is csökkentheti a technika + user errort, (pl távolról véletlenül beindítom az öntözőt, mikor a robot a füvön korzózik.) Előzetesen: kell hozzá egy kiltéri végálláskapcsoló, (pl kapu végállás kapcsoló) és egy szabad benemet az öntözőn (pl esőérzékelő bemenete) - Ezzel esőt imitálhatunk ha nyír a robot, becsapva az öntözőt.
Ezt csak kipróbálás után tesze közzé )
-
válasz
_Dumber_ #846 üzenetére
Köszi a király összefoglalót. Annyi még, hogy az említett töltő upgradet én nem csináltam meg, mert nincs rá szükségem. Ha befolyásolná a döntésed szólj, és megnézem/kimérem egzaktabbul, nehogy ezen múljon.
Worx smarthome integrációval foglalkoztam én is sokat, de aztán félbemaradt a projekt. Addig jutottam, hogy be tudtam csatlakozni külső alkalmazással a Worx gyári mqtt szerverére (az AWS-nél futtatják amúgy, a mobilapp is ide csatlakozik). Home Assistantot használok, és nem írtam meg hozzá az automatizációt, illetve ki kellett volna reverse engineerelni a kapott adatokat még. Van amúgy gyári Home Asssistant integráció, de az a régi modellekkel megy csak.
Ha valaki tovább jutott ezzel, akkor jöhet az infó, de lehet én is folytatom, úgyis lesz most talán egy kis szabadidőm a nyári szabi alatt.
-
_Dumber_
őstag
Köszönöm a munkaidő adatokat. Hogy tegyek én is a közösségért, összegeztem őket. Nem akarok korteskedni egyik gép mellett sem, Ezt mindenki döntse el maga :)
Az adatok elméleti jellegűek és a Ti általatok megadott értékek alapján készültek.
Worx M700 - Töltési idő cc 2 óra 30 perc. Egy töltéssel beállt gyepen 4 óra munkaidő.
Worx M500 (fele akkuval kalkulált érték) - Töltési idő cc 1 óra 15 perc. Egy töltéssel beállt gyepen 2 óra munkaidő.
Bosh S+500 - Töltési idő cc 45 perc. Egy töltéssel beállt gyepen 2 óra munkaidő.
(A Bosh-t megcsináltam gyári adatokkal is, de nem fer ha a Worx gyárit nem tenném hozzá)Valahogy így néz ki a vágási idő:
Munkaidő = engedélyezett napi munkaidő folyamatos műszakban
Mozgásban töltött idő = gyepen vágással, bolyongással, hazatéréssel töltött időAz hogy ki mennyit dolgoztatja a gépeket az mindenkinél egyedi. Szerintem 9:30-10-nél előbb nem érdemes, mert nedves a gyep, éjszaka (hajnalban) öntözünk.
Kb 16-16:30-nál sem érdemes tovább gályáztatni, mert akkor már én és a család szeretné a kertet használni. Nem hiszem, hogy a gép tolerálja a labdát, kismotort, kerékpárt, anyát … :)Ez kb 6-7 óra napi munkaidőt jelent. A grafikon standard munkavállalót mutatja (egy huzamban dolgozik). Nem olyat amit tannoyfan Ödönkéje (vállakozó: 2 részletben dolgozik)
Az időjárással sem számoltam (feltételezzük, hogy nem esik az eső)Amit ki lehet olvasni például:
- ha a 5,5-8,5 órát dolgoztatod a Worx gépeket, akkor mindegy melyiket veszed, mivel mind a 2 egyforma időt fog a füvön tölteni (felhasználói adat alapján)
-6,5-7,5 óra között a Bosh 1 órával többet tölt a gyepen, ráadásul nem kóvályog össze vissza (hazatéréskor sem). Hatékonyabb munkavállaló Drágább is!
- M500-at nem érdemes 5 és 6,5 közötti (meg egy kicsit több) folyamatos munkaidőben dolgoztatni, mert a végét csak evéssel tölti.
- M700 ugyanez 4 és 6,5 óra között. (ha nem tölti ki csak a 3 óra akkuidőt akkor is kb 7-8 óra munkaidő az ideális minimum, pláne nagyobb gyepfelületen, ugyanakkor ezt a M500 is tudja.
- HA tényleg nagyobb a gyep (cc550-600m2) akkor 9-10 óra az ami kihozza a M700 teljesítményét a M500-hoz képest (ekkor a M500 már töltőn pihet így csak 3 munkaszakasza van míg a M700-nak 2 ( de az dulpa azaz M500 univerzumben 4). E miatt tud a M700 1,5x akkora gyepet rendben tartani. Ehhez viszont idő kell neki (rabszolga üzemmód)Ami mégis előnye a M700-nak, hogy pont fele annyira terheli az akkut, mint az M500 Amint látom, az ára nem sokban tér el a M500-tól ezért 350m2-re nekem ez a favorit. Pláne, ha sikerül upgradelni a töltőt 3A-ra. Mert abban az esetben jóval hatékonyabb a fele töltési idő miatt.. 5,5 óra után a piros görbe a sárgában folytatódik, azaz eléri a Bosh vágási idejét. 7,5 óra után meg mindennél is jobb.
Természetesen, ha a Worx M700 nem dolgozza ki a 4 órát egy feltöltéssel, akkor tolódik a grafikon, de akkor a M500-nak is ugyanolyan eltolása lesz. E miatt inkább ezt a 2 gépet érdemes összehasonltani.
Remélem hasznos valakinek
Később lesz egy ötletem a öntörőberendezés + robot házasítására is. Álmos könyv szerint ugyanis nem jelent jót, ha a fűgyírás közben jönnek fel a fejek a földből
-
válasz
_Dumber_ #843 üzenetére
Igen, amikor ezt a hsz-t írtam, még volt M1000, utána vásároltam is egy M700-ast, azóta meg a franc követi hogy mit vettek ki, meg milyen újak lettek, majd ha aktuális lesz, újra belemélyedek. Ezért nem is dobálóztam az új modellekkel, azokat nem ismerem
A dokkoló amúgy végetlenül buta, néhány passzív alkatrész van benne (pár kondi, led, stb..), szóval töltő nincs benne. Multiméterrel rámérve amúgy 20V DC-t ad a két rugós érintkező, de majd egyszer megnézem jobban a huzalozást belül, szerintem direktben csatlakozik a táp a két érintkezőre. A töltőelektronika a robotban van (bár ezt is félve írom, figyelembe véve a fentieket), mint ahogy az összes komolyabb elektronikai eszköz esetén (telefon, laptop, tablet, elektromos autó, stb..)
-
_Dumber_
őstag
Amit a töltőegységet illeti, nagyon biztató amit írsz. Én azt hittem hogy erősebb töltőt csak dokkoló cserével lehet márpedig a M700 1.5A-es dokkolót fejleszteni 3A-ra azért éreztem problémásnak, mert ilyen dokkolója csak a L1000-tól van gyárilag. Az meg nagyobb ház, magasabb dokkoló villákkal (egyik kolléga járt így).
Pont ezért kijavítanáak
:
A Worx három sorozatot gyárt 4 különböző házakkal (méretben különböznek). [S, M, L (2 féle)]
S300, (ezen nem a szélén van a kés)
M500 és M700,
L1000 , L1500
L2000 (legnagyobb ház)Ezek alaján az 500 és a 700 ami teljesen egyforma, kivéve az akku mérete (2 és 4 Ah)
(Látom, hogy a mytool oldalon van M1000, de meg merem kockáztatni,hogy elírták)
(Csináltam egy összehasonlítást a vágásidőkről. Nemsokára felrakom)
-
tannoyfan
tag
Egyetértek, talán még annyit, hogy ezek arra lettek kitalálva, hogy minden nap menjenek. Nem azt kell nézni, hogy az első nap mit hagy maga után, hanem hogy egy héttel később mi a helyzet. Ha maradnak ki részek, alul van méretezve a vágási idő vagy a gép. Ha minden oké, lehet játszani az időtartamok csökkentésével, a zónák közti megosztásával, esetleg a kábel helyezgetésével. Függ mindez a helyi adottságoktól is, egy agyon tagolt 200nm felérhet egy 500nm-es üres, szabályos téglalappal. Úgy vélem, a 30-50%-os túllövés a marketing tudás vs. meglévő kert méret esetében nagyjából elvárt, akkor nagy baj nem lehet. Nálam talán 300nm a terület, az M700Plus tudását így kell nézni. Lehet, hogy a napi 3 óra is elég lenne, nálam zónánként kap annyit. Vannak fák, tűzrakó, Anya fura növényei, van mit kerülgetni, de ezzel a beállítással, ezen a területen ez a gép tökéletesen megoldja. Nagyjából ennyi a lényeg.
-
tannoyfan
tag
A szegélynyírást kétlem, hogy bárki megússza, én speciel havonta egyszer gurulok rajta végig damilossal. A szegély mellett a fű simán nő oldalra is, azt meg nincs az a csodafunkció, ami lekapja gyártófüggetlenül. A Worx 4 zónát tud, a bázistól kiindulva méterben méri ki, így a konfig is így működik, először megadod, hány zónát szeretnél (fura, de így kell), majd elindítod a zóna kijelölést, akkor elindul a kábel mentén, és ráböksz adott helyen, hogy ez az 1,2,3 stb...
Célszerű kicsit ráhagyni, nem egyből a szűkítés után megnyomni a következő zónát, mert ha a zóna keresés közben téveszt, és kóvályogni kényszerül, az lejön a kijelölt távból. Nekem a második zóna a szűkítés után kb. 4m-el van, ebben benne van az is, hogy Anya hektikusan növő vizinemtommi növényei naponta máshogy állnak a drót mellett, vagy akadályozzák Ödönt vagy nem. Jó eséllyel minden esetben a második területen dönt úgy, hogy ez a ketteske. Tudomásom szerint szeparált zónát nem tud, de ha átjárható, egy 15cm széles oda/vissza kábelezéssel át lehet oda vezetni.
Próbáltam feltartani Ödönt, erős ám a hajtás benne, de ettől még nem biztos, hogy érdemes a megadottnál nagyobb emelkedővel terhelni, lehet, hogy szoftveresen úgy dönt, hogy too much, és nem fog felmenni rajta. A megadott 35 fok azért nem kevés, érdemes lenne megmérni a rézsűt, és úgy dönteni.
Végül, nekem szimpatikusabb az M széria, mint az S, az oldalra kirakott kés azért sokat számít. Ha kellően széles, szintben lévő szegély van a fű körül mindenhol, akkor nagyjából mind1. Nekem 5cm-es a szegély, itt jól jön, hogy a kerék vonaláig ki van engedve a penge. -
tannoyfan
tag
válasz
_Dumber_ #836 üzenetére
Szükségtelen többet mennie, de nagyjából most, hogy lassan nő a fű, ki is maxolja. Heti 5 nap alatt nem maradnak szigetek, egységes és szép a fű. Igen, direkt 2x3 órát lőttem be neki, azzal játszottam, hogy menjen csak minden másnap, de az nem jött be az akkori hektikus időjárás miatt. Nekem két zónám van 50/50 leosztásban, így mindig délelőtt az egyik, délután a másik van soron. Amikor előhívom kést takarítani hétvégén, akkor fordul a sorrend.
-
zsuri0
csendes tag
Worx M500-700 tulajokhoz lenne 3 kérdésem:
- a 270m2-es kertem nyírására a legkisebb S300 is tökéletes lenne. Jó annyira az M500/700 szegélynyírási funkciója, hogy amiatt kiadjak 70e forinttal többet? Az egyébként biztos, hogy a szegélynyírást nem fogom tudni teljesen elkerülni, hiszem több helyen sziklák mellett nő a fű.
- a Worx robotok tudnak olyan, hogy másodlagos zóna? Azaz teljesen különálló zóna, ahová nem tud átmenni a gép és ahol töltő sincs, amikor úgy gondolom kézzel átrakom oda, hogy dolgozzon ott egy kicsit.
- van egy elég erős emelkedő a kertben, ahol egyenesen biztosan nem tud felmenni a robot (max. a Husquarna 4x4). Vezetőszálas robotok esetén (Husquarna, Gardena) a szálat ferdén vezetve talán feloldalazhat a robot, mintha szerpentinen menne. Mit javasolnátok, egy ilyen emelkedőt hogyan tudna a Worx lekezelni?
-
válasz
_Dumber_ #836 üzenetére
Azt még nem árt tudni, hogy Worx esetén viszonylag szabadon "konfigurálhatod" magadnak a dolgot. A modellek sok esetben annyiban térnek csak el, hogy más méretű tápot és akkut adnak hozzájuk (pl. az M700 és az M1000 megegyezik, annyi az eltérés, hogy az M1000-nek nagyobb a tápja). A táp alatt mezei 20V-os DC tápot kell érteni, a szokásos kocka, 2db kábellel (úgy képzeld el, mint a laptopok tápját pl.), a dokk felé egy kéteres kábel megy. Gyakorlatilag bármivel helyettesíthető, akár egy Mean Well-t is be lehet fogni. Nyilván ez esetben a dokk felé menő csatlakozóját át kell szerelni. Az akku meg Worx rendszerakku, többféle méretben kapható a gépeikhez.
Szóval ha veszel egy M700-ast, és akasztasz rá egy 3A-s tápot, akkor máris meg tudod felezni a töltési időt (nagyobbat nem mernék, az M1000-hez ekkora tápot adnak).
Nem mondom hogy így kell csinálni, főleg hogy garis kérdéseket is felvet a tápcsere dolog, de azért itt hagyom mint infót.
-
tannoyfan
tag
-
válasz
_Dumber_ #832 üzenetére
Nem, bocsi, a második kérdésed félreolvastam. 4-4.5 óra munka, és utána ~2.5 óra töltés után van újra fullon. Tehát végletes példát nézve: ha reggel 8-kor indul, akkor 12:30 kürül fog tölteni, majd 15:00-kor újra elindul, és 19:30-ig bírná a második kanyart.
De tényleg nagyon tudja befolyásolni a magasabb fű, a nedvesség, stb.. Tavaly jobban figyelgettem (mostanában csak heti egyszer ránézek, hogy megvan e még
), pl. telepítés után első nyíráskor kicsit magasabb fűben 2-3 óra alatt lemerült. Aztán ha megcsinálja magának a terepet, akkor már nem igazán van ellenállás a késeknél, így 4 óra fölé megy az idő.
-
válasz
_Dumber_ #830 üzenetére
Logok alapján 2 óra 20 perc és 2 óra 40 perc között.
Amúgy a második éve az akkunak, télen összeraktam egyszer bent a dokkólót, hogy megtornáztassam kicsit, de azt mondta a robot hogy nem tölti mert maxon van. Egyébként meg garázs meg mindenféle védelem nékül áll a tűző napon töltés közben is (ez az én lustaságom, majd meg kellene azért oldani). Szóval ezekhez képest elég jól bírja tényleg.
-
_Dumber_
őstag
-
tannoyfan
tag
válasz
soldier2 #826 üzenetére
Egyetértek, annyi még, hogy az újabb/nagyobb dobozokban BT is van, az App elvileg azzal is tud kapcsolódni, ha szükséges. Magam még nem próbáltam, mert mindenhol akad wifi, ahol a technika dolgozik. Mivel garázsban lakik, macerás onnan kibányászni, ilyenkor csak rányomok a start-ra az app-ban, kiáll, stop, és már tudom is tisztogatni a késeket. Ha megvagyok, átrakom a garázs érkezési oldalára, home gomb, és szépen visszaáll. Ha minden be van állítva, akkor nagyjából ennyi szükség van az app kapcsolatra. Nálam össze van akasztva az otthon automatizálással, így nekem mindig jó a wifi, kapom róla a valósidejű adatokat.
A másik szcenárió a grimbusz esete, ha elakad, akkor küld üzenetet az app-on át. Ha nincs, aki kiszabadítsa, akkor mind1 is, 20 perc után kikapcsolja magát, de ha otthon van olyan személy, aki újra tudja indítani, akkor hasznos lehet. -
_Dumber_
őstag
Worx tulajoktól kérdezem, hogyha elveszíti a wifi jelet (pl lekapcsol a hálózat) akkor is nyír a kicsike?
-
fogtunder
nagyúr
eléggé off, de a SIM kártya nélküli mobilkapcsolatra vetnék egy kis fényt. bizonyos eszközöknél, mint pl az autók vészhívó rendszere és hasonlók, speckó SIM-eket használnak, amiknek nincs anyahálózata, gyakorlatilag folyamatosan roamingolnak és mindig az elérhető legjobb hálózatra csatlakoznak fel. maga az előfizetés díja külön szerződésben van szabályozva a szolgáltató és a megrendelő között a SIM teljes élettartalmára és nyilván bele van építve az árba. ezért nem kellett külön SIM-et beleraknod.
-
zsuri0
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 270m2 lenyírására keresek robotgépet. Eddig a Gardena és a Husquarna-t néztem - az utóbbit aztán kiejtettem, mert a nevét és azt a pár plusz csicsát amire nincs szükségem nem akarom megfizetni. Szóval eddig a kiszemelt gép a Gardena Sileno Minimo 500 volt (talán a 250 is elég lenne, de mindenhol azt olvasom hogy inkább kicsit fölé, mint alá lőjünk - főleg hogy kicsit egyenetlen is a kert) viszont tegnap az OBI-ban felfigyeltem a Worx gépekre. A gyepterület szempontjából a legkisebb S300 is elég lenne, viszont az M500 - igaz jókora felárral - elméletileg jobban boldogul a szegéllyel. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
- mennyire jó az M500 szegélynyírása? Jobb, mintha az amúgy kisebb, kevesebb szegélyt hagyó S300 (vagy Gardena Minimo) halad el ugyanott? Nekem azért elég sok olyan rész van, ahol valamiféle kerítés/kőfal mellett kell mennie, azaz nem tud félkerékkel felmenni a járdára és úgy szegélyezni
Illetve általános kérdések:
- mennyire kell a fákat körbekeríteni a határolóvezetékkel? Nem elég, ha tényleg csak a határt jelölöm ki és a fűnyíró nekimegy a fának aztán rájön, hogy akadály van? Ha éveken át ez történik attól nem sérül meg a gép?
- a lehullott gyümölccsel, cseresznyemagokkal hogyan boldogulnak a robotok? Nem teszi őket tönkre?
-
Leon77
őstag
Egy kis tapasztalat megosztás a bosch indego s+500 ról.
Először is a myrobotcenteren rendeltem meg átutalással, így volt 2% kedvezmény és nekem van euro számlám.
2 hétig nem történt semmi, rájuk írtam, azt írták, hogy a beszállító nem teljesítette még a rendelést, várjak. Vártam újabb 2 hetet semmi, megint írtam, megint ugyanaz, pedig a honlapjuk szerint a raktárkészletük folyamatosan változott. Az ügyfélszolgálat nagyon flegma volt, visszakértem a pénzt, visszautalták, így végül az euronics-ban vettem meg.
A beüzemelés egyszerű volt, kitettem a kábeleket, pár részt körbe határoltam. Ami meglepő, hogy applikációval lehet vezérelni mobil hálózaton keresztül kommunikálnak, de semmit nem kell bele tenni, se sim kártya se semmi. Van rajta egy matrica qr kóddal, összepárosodik az applikációval és működik. Én azt hittem wifis lesz, de nem.
Először végigmegy a vezetéken, amikor elér a töltőhöz akkor megkérdezte, hogy az a töltő-e és készített egy térképet. Kb 3 nap volt, mire a térkép tényleg olyan lett, mint a valóságban, ezt látni applikációból, meg azt is, hol jár éppen a területen a robot.
Nagyon ügyes algoritmusa van. Nagy négyzetenként nyírja a füvet és teljesen párhuzamos vonalakban. A töltőt simán megközelíti kábel nélkül 1,5 méterre és csak ott megy fel a kábelre, hogy bedokkoljon. Néha "eltéved" azaz nem biztos benne, hogy a kert melyik pontján jár, ilyenkor megkeresi a kábelt, megy rajta egy darabig, majd amikor rájön, hogy hol van akkor újra megy és nyír. Nagyon szépen vág, van emelkedő is, simán megmássza azt is.
Van olyan kizárásom, ami a határ vonaltól mindössze 50 centire van a gyártó által előírt minimum 75-től, de gond nélkül lenyírja ott is a füvet.
olyan széltől, ahol fal, vagy akadály van 30-centire kell tenni a kábelt, ez stimmel is, de ha fordulhat felette (szintben lévő beton) akkor bőven elég 20 centire tenni, én utólag átkábeleztem.
Az applikációból lehet indítani, naptár szerint programozni, illetve van intelligens mód is, időjárás előrejelzés függvényében megy nyírni.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, ahhoz képest, hogy egy algoritmus rajzolja a térképet nagyon jól működik, majdnem olyan, mint a lidaros robotporszívó.
Eddig egyszer akadt el, az nagyon vicces volt. Küldött üzenetet, hogy elakadt. megyek, ott van az üres fű közepén, sehol egy akadály. Indítottam, erre látom, hogy forognak üresen a hátsó kerekek. gyorsan stop gomb. Felemeltem és egy 15 centis kis görög teknős volt alatta, arra ült fel
Szerencsére a teknősnek semmi baja nem lett, gondolom megszökött valahonnan, van már neki új gazdija.
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Mindig irigykedve néztem a sörrel kézben füvet nyíró honfitársaimat. Mivel a robotfűnyíró árak és a pénztárcám egyre közelebb kerül egymáshoz, ezért elkezdtem tervezgetni.
A fűvel vetett terület cc 350m2. Határoló vezeték cc 150m
Kinézett típusok: Worx és BoshFű alaprajza:
A: 190m2, B: 70m2, C:70m2, D:20m2
Jelöltem a két legszűkebb részt.
(A zöld vonalak csak a elméleti szektorhatárokat jelölik. A "+" nem jelent semmit)
A fű szegélye mindenhol vagy térkő, vagy 10-es térkő csík. Magas szegély sehol sincs. E miatt a a Worx szimpibb, mert el tudnám érni a teljes vágást a széleken is. A terület tagoltsága alapján került képbe a Bosh mivel a szisztematikus vágás lehet hogy kell erre a tagoltságra. (?)
Wrox 4 szektort kezel (jelöltem őket). Ez esetleg megint a Wrox felé billenti a mérleget. Talán rá lehetne venni az összes szektor rendes kezelésére. (Kialakíthtó a szektorhatár (35 cm széles U hurok) ilyen vékony helyen?)Mi a véleményetek? Milyen tanáccsal támogatnátok?
-
Arthur1
csendes tag
Sziasztok !
Robomow RT300 al van valakinek tapasztalata?
Sehol nem írják , hogy a széleket is vágja-e.
Mi az ábra a kerti lámpákkal?
Körbe vágja?
Ügyfélnek kéne...Köszi !
-
tannoyfan
tag
Ezzel a területtel azért bármelyiknek feladod a leckét. Mindenképp olyat válassz, amelyik zónázható, de még így is macerás lesz. A két középső területet én egy kis lankával összekötném, akkor lehetne egy zóna, a hátsó nagy meg egy másik. Csak a hátsót bármelyik megoldja manaság, de az átjárást szökésmentesen megoldani nem lesz egyszerű. Az sem kizárt, hogy a hátsóból a keskeny szakaszt is külön zónaként kéne hozzá kábelezni, hogy kellő időt eltöltsön benne a technika, ezt meg a pudingpróba mutatja csak meg. Sajnos, ha nem egybefüggő a terület, akkor csak a kompromisszumok maradnak. Szerény véleményem szerint.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Keef_Lee #800 üzenetére
Tapasztalat kiegészítése bő 1 hét használat Landxcape után:
kb. 300 m2-t nyír. Beállítása 600 m2.
kb. 2 óra hosszát nyír összesen. Ha nincs tenni valója, mert nem nő a fű, vagy előtte már mással lenyírtam a beüzemelése előtt, akkor pont ennyit egyszerre is tud. Teht e helyére balalgva többet azon a napon nem indul.
Ha jobban kell nyírnia, akkor hol 1,5 órát, hol 1óra 45percet megy. Ezt követően töltés és a 2 órából visszamaradt időt folytatja.
Tehát, amire itt néhányan panaszkodtak, hogy nem folytatja a töltés után: az beállítás (m2) és feltétel (milyen gyorsan merül, azaz ellenállás mekkora) függő. Teljesen rendben van.
A fű a nyíráson belül egyenletes. Van benne gaz is bőven. Az is ugyanakkora
Pénteken esett szépen kiírta, hogy érzékelte az esőszenzor. Szombat-vasárnap a jelenlegi beállításával nem dolgozik. Hétfőre bőven ki is száradt, 9-kor meg is kezdte a munkát.
Ma egy kicsit lekapartam a késeiről a poros-fűleves kemény szutykot, így ismét élesen vág.
Nekem teljesen megfelelő ez a gép. -
Leon77
őstag
Na megrendeltem a bosch indego s + 500 as gépet a myrobotcentertől. Szállítással együtt volt 275k.
Már alig várom, hogy jöjjön, nekem cc 300 négyzetméteres területet kell majd levágnia.
-
süti5
őstag
Mit csinálnak ezek a robotfűnyírók a lehulló gyümölccsel stb.?
Van nálunk alma, körte, meg csomó lehulló toboz is, ezeket gondolom bedarálják, de mi van ha nem megy? -
Leon77
őstag
Jól sejtem, hogy a myrobotcenteren a payment in advance sima átutalás? mert nekem az lenne jó euró számláról és persze még ma megrendelem, mert holnap lejár az akció.
-
soldier2
őstag
Worx L1000, kb 600nm-en kb egy hónapja megy, mióta a zóna határt finomhangoltam nem akadt el. 3 hét után kezdte tépni a füvet, pengét cseréltem (a régit megéleztem, legközelebb megy vissza), más baj nem volt. A GPS nyomkövető telepítésével szívtam, de csak a hiányos telepítési útmutató miatt. Öröm, boldogság
-
tannoyfan
tag
Nálam is hasonló a helyzet, néha, ha eszembe jut, hétvégén megtakarítom a pengék alatt a beszorult fűszálakat, legutóbb kapott egy alsó mosást. A két zóna közti határon van, hogy elsőre bukja az áthajtást, akkor megy még egy kört a kettes zónában, de ott még nem ragadt azzal, hogy ne tudott volna átjönni a hazafelé úton. Minden mást megold, szoktam néha nézni, mit, hogy művel, semmiféle megmagyarázhatatlan túlmozgás nincs, teszi a dolgát rendesen. M700Plus, v3.24
-
Leon77
őstag
-
Alival az a baj, hogy ha vámolnak, és akkor mindennél drágább lesz. Obiban van Worx 100db-os, 4200Ft, én megvenném azt.
Egyébként sajnálkozva olvasgatom a Worx-os problémákat, nekem igazi install&forget projekt eddig, gyakorlatilag mintha nem is létezne, csak teszi a dolgát. Tavaly tavasszal telepítettem, idén is csak elindítottam és azóta megy (egy +50m2 -nyi bővítés volt mondjuk), ráadásul teljesen ridegtartásban van, nincs garázs, mossa az eső, eszi az UV. Idén már a kötéseken se aggódtam a bővítésnél, előkaptam a fiókból pár wago-t, aztán ennyi, rohadjon/rozsdásodjon, kit érdekel, majd kicserélem.
Lehet hogy az új modellek minőségével van valami? Nálam mindig up2date firmware van, azért is nem hinném, hogy szoftveres problémák lehetnek, mert itt tényleg semmilyen hiba nem jött elő. 600m2 küröli területet nyír egy m700-as, napi 6 órát megy kb, a kert meg dugig van fával, bokorral, ezek egy része körbe van kábelezve, egy része nincs, és egy helyen van emelkedő is. Idén egyszer akadt el egy kint felejtett kötözőmadzag miatt, ami szépen rátekeredett a tárcsára, de ennyi. Gyümölcsfák is vannak amúgy, leeső körtéket szétcsapja probléma nélkül
Ajánlani az elmúlt hónapok negatív commentjei miatt már nem nagyon fogom, bár kíváncsi lennék, hogy van e itt olyan, akinek szintén nincs vele gondja, illetve hogy mikori modellt használ.
-
Leon77
őstag
válasz
Keef_Lee #800 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy ennél a robinál erre a hibára jó sokan panaszkodtak. Elindul, nyír, kimeríti az akkut, visszamegy, tölt (és elvileg folytatni kéne a munkát) és aznap már nem indul el, ha csak nem kézzel elindítod. Először én is ilyet akartam venni, de letettem róla. Viszont még nem vettem semmit sem.
Apropó. Valaki nem tud esetleg linket, hol lehet cölöpöt olcsón venni? Lehet kínai bolt is, például ali.
Mert nekem valószínű a sok kanyar miatt nem lesz elég a cölöp, amit adnak a fűnyíróhoz gyárilag (bosch indego s 500 + a kiszemelt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest