- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grastone13
újonc
válasz
tannoyfan #1043 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál. Időközben email-ben sikerült felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és nagyon gyors válaszokkal megoldódott a probléma. Nem számítottam rá, de eddigi legjobb support tapasztalataim között szerepel ez az ügyintézés amit online kaptam tőlük.
-
mutyi
senior tag
válasz
tannoyfan #1015 üzenetére
Neked is Indego S+500 van? Nem tudtam, hogy van rajta eső érzékelő.
Köszönöm a részletes infókat.
Nekem is van hozzá garázs, de egyenlőre idén csak akkor ment,amikor ott voltam vele,mert amíg nem oldom meg a szegély résznél a kavics feltöltését vagy nem teszek le eleve valami szegőt, addig bizony elkapar. -
_Dumber_
őstag
válasz
tannoyfan #1002 üzenetére
Területileg mekkora egy szektorod?
Nekem egy kiállással cc2,5 órát tud mozogni. Ez alatt, tapasztalat alapján cc 75-80 (max 100) négyzéeterrel végez kb teljes lefedettég mellett. Ebben az esetben nem lesz foltos a fű.
Jelenleg azzal variálok, hoyg hogyan szektorozzak.
320mn, kozépső nagy területhez 3 db buborék tartozik.-zóna nélkül kb 4-5 nap a teljes lefedettség (2x 2.5 óra/nap). Ebben az esetben foltos lesz a fű, valamint könnyen beragad a buborékban, és elpazatolja az idejét.
-2 zóna:, ráadásul 4 indítási ponttal: 1-4 valamint 2-3 egy szektoron belül.
1,2 | 3,4 | 1,2 | 3,4| 1,2 . Igy pl: a 2,3 indítás a déli szektoron belül délután és a következő nap délelőttre esik
ezzel heti 2x teljes lefedettség a szektoron belül. ( Felső buorékban könnyen beragad.)- 3 zóna. Mivel a zónák kisebbek, így 1 indítással kb lefedi a teljes szektort, de ide már csak 1,5 nap múlva megy vissza ugyanoda. Heti 3 nyírás minden szektorban.. (1,2|3,1|2,3|1,2|3,2) (30%-40%-30%)
- 4 zóna : túl kicsi zónák, heti 2x nyír minden zónában, és ha kimarad (pl eső elkezd esni és hazaballag 10 perc után) akkor már csak heti 1 nyírás lesz... pláne eltorzul, ha megszökik
Jelenleg a 2 illetve a 3 zónában gondolkodom.
(hosszméretek cm-ben)
Neked ez hogyan néz ki?
-
_Dumber_
őstag
válasz
tannoyfan #981 üzenetére
Jelenleg 8cm-nél játok, és most is kiszökött
(6-nál már átugrott a szélvágánál a résen, és levágta a hazavezető utat)
Van tapasztalatod, hogy mikor stabilabb?
Ha a szónahatároló egyenes felületre illesztem?:
____] IVagy ha egymással szembe teszem az U alakot?:
____] [____ -
_Dumber_
őstag
válasz
tannoyfan #987 üzenetére
Láttam, de még betát nem fogok feltenni, mert elég sűrűn frissítik. Egyébként is átírtam egy kicsit a változókat
Valójában a Refresh status intervalt 120, valamint a Polling intervalt 300-ra állítottam , és azóta (2 napja) nincs hiba.
Előtte 30-30 volt .. Mindig abba a hibába esek , hogy szeretem in time látni a dolgokat, de ezt nem kell állandóan bámulni -
-
_Dumber_
őstag
válasz
tannoyfan #948 üzenetére
Köszönom a segítséget.
Azért volt érdekes, hogy az általam engedélyezett munkaidőben (cc 10-17 ig), milyet érdemes venni.
A 700-as (ha nem zavarja meg az eső) kb 1 órával többet futna terepen. Ha nyírás közben beüt egy 2 órás esőszünet, akkor is ugyanannyit mozognának, CSAK a700-as aksija kevesebb töltés-merítési ciklust használna. (700-as 2 ciklus - naplözben meg munka után, 500-as 3 ciklus ) Ugyanakkor azt is lemodelleztem, hogy érdemes lenne e a 2 vagy 4Ah akkut 6Ah-ra cserélni. (gyári adatok mellet kaluláltam).
Az 1000-sel már az a gond (az ára mellett), hogy azon meg gyorsabb töltő van és az jobban cseszegeti az akkut.
Esetleg még az 500-as 6-os akkuval: 3 óra nyírás/nap, 1 cikusidő az akkura.Teljes nyírandó terület: cc 370-400m2, tagolt (4 tóna) , szükítökkel teli kertben (sokat fordulgatna), hosszú kerülettel (hazavezető út kalandos
)
500-as 2Ah akkuval és 3 nyírási műszakkal , sok lenne a holtidő (hazatérés távolról kb 5-7 perc)
700-as 4Ah: 2 műszak max 4 óra munkaidő: több mint elég
500-as 6Ah akkuval: meggondolandó Egyben letudá a 3 órát. kevesebb holtidővel. árban kb a 700-as szintjén van
Ha jól tudom az 500-as és a 700-as CSAK az akkuban tér el. Töltője is egyformaMásik kérdésre is megkaptam a válszt. Utánnanézve, és a Te grafikonjaiddal megerősítve, kb 2.-2.5 km/h sebességgel halad. 18cm nyírási szélesség esetén 450m2 lefedett terület.
cc 40-60% veszteség a nem szisztematikus mozgás / fordulás átfedés miatt : 180-200m2 frissen vágott gyep/óra
2-3 óra /nap munkaidő teljesen rendben lenne.Bár a lentebbi táblázatodban 481km - 518h blade work time szerepel. Gondolom itt a futott kilométerben benne van a hazaballagás is. Teljes munkaóra: 543h. Sehogy sem jön ki a 2km/h feletti sebesség
-
Keef_Lee
senior tag
-
tannoyfan
tag
-
mutyi
senior tag
válasz
tannoyfan #872 üzenetére
Most vettem az új épülő házhoz egy Bosch Indego S+500 fűnyírót.
Olyan kérdésem lenne, hogy 1 hétig még valszeg nem lesz az áram állandóra felkapcsolva.
Ilyen esetben hogyan működik egy robotfűnyíró?
Ha feltöltöm teljesen máshol,akkor attól hogy a dokkolóban nincs még áram, tud dolgozni,mert a gyepszőnyeg hétfőn lesz lefektetve és egyből szeretném vágni. -
zsuri0
csendes tag
válasz
tannoyfan #855 üzenetére
Köszi szépen, sokat segítettél, akkor félreértettem a PIN működését és a wifi szükségességét a Landroidoknál. Ha jobban belegondolok a slagos tisztítás abban az esetben szükséges, ha esőben dolgozik a gép, amit meg esőérzékelővel el lehet kerülni.
Pótalkatrész (elsősorban kés) beszerezhető egyszerűen? -
válasz
tannoyfan #851 üzenetére
Köszi, úgy látom mindegyik mqtt alapú, illetve írják hogy hajlamos a Worx banolni, ha detektálják az idegen mqtt klienst. Neked ezzel nem volt gondod? Mondjuk nem egy nagy tragédia ha megtörténik, azt írják unlink, újraregisztráció más e-mail accounttal, és megint megy, csak nem biztos hogy ezzel akarnék szívni, akkor se ha csak fél évente van
-
soldier2
őstag
válasz
tannoyfan #775 üzenetére
Nem látható
Ma megjött az enyém is (L1000), gyorsan összedobtam a "zónát" a legkisebb részen amit majd nyírni fog. Maradt régebbről PetSafe kábel (kutya láthatatlan kerítés, vékonyabb kábel, 1 eres, de évek óta működik, többnyire a föld alatt) simán megy vele. Kis területen (kb 50 m2) bolyongott másfél órát, egyelőre tetszik, de több tapasztalat kell.
Tudja valaki, hogy a GPS vevő működik benne akkor is ha kiveszik az akkut? Mert ha nem akkor nem sok értelme van, ha viszont működik akku nélkül is pár napig akkor megéri megvenni). -
soldier2
őstag
válasz
tannoyfan #761 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Tegnap este megrendeltem, PayPal ad némi védelmet, bár remélhetőleg nem lesz rá szükség. Szerettem volna mellé a GPS modult is (alkalmi enyveskezűek ellen talán ad valamennyi védelmet) de sajnos nem volt raktáron. A szállítás is jó árban van, ha megjön és beüzemelem még írok a tapasztalatokról.
-
soldier2
őstag
-
bandoot
lelkes újonc
válasz
tannoyfan #743 üzenetére
Úgy látom neked már van némi tapasztalatod, nekem most jött meg az m700 plus és több kérdés is felmerült, ami nem egyértelmű:
A nyírási időt appban alapban 9:00-14:45ig rakta be hétköznap, hogy látod tényleg ilyen sokat kell menjen, napi 6órát, hogy rendesen lenyírja? (igaz nálam nincs 700m2, inkább 400-500 körül lehet a tényleges füves terület) A másik, hogy nálam főleg ami nem olyan napos rész délelőtt még tiszta víz a fű, tehát ha reggel 9-kor kezdene nem tudom nem e rosszabb a hatásfok, de nyilván előnyösebb lenne, ha akkor dolgozik, amikor általában mi se vagyunk otthon.
A határolóvezetéknél az van írva óramutató járásával megegyezően kerítsük el a "tiltott" területeket, de igazából, amit te is beraktál képet mintának, szerintem csak egyféleképpen lehet lerakni a vezetéket, az hogy óramutató járásával egyezik vagy sem, csak attól függ a robotnak mi a haladási iránya, nem?
A másik, hogy ugye valójában kör alakban nem lehet lerakni, max közelíteni ha nagyon sok rögzítőt használunk, de nálam amúgy is négyzet alakban van elkerítve a nagyobb fák körül tégla szegély gyeppel síkban és belül kavics. Itt simán rakhatom teljesen szögletes négyzet alakban? Vettem rá ACS-t is, ahol nincs kavics(tehát nem akadhat el a terep miatt), pl kút, gyerek hinta toronnyal, gyümölcsfa, ezeket nem kell elkeríteni ugye? -
sleve
tag
válasz
tannoyfan #730 üzenetére
"A fák körbekerítésénél sok a 20cm, ott ugye nincs edge cut, tehát leginkább szemből rongyol a kábelnek, így viszont túl sok marad nyíratlanul. Kb. 10cm széles kővel van kirakva a fák alatti terület, így simán 10cm környékére le fogom venni."
Lesz meglepetés amikor ott merül le és keresi a hazautat.
-
gcser
friss újonc
válasz
tannoyfan #370 üzenetére
Szia tannoyfan,
Én most vettem egy WR142-es Worx-ot, és engem is ezek a kérdések gyötörnek... A multizónázás beállítását egyszerűen nem értem. Nálam is az a kérdés, hogy mi van az utolsó zóna végétől az első zónában lévő szakasszal? Azt tudja magától?
Vagy i van akkor, ha 2 zóna között van egy járda, ami nem tartozik egy zónához sem, csak át kell mennie rajta?
Szeretném megkérdezni, hogy sikerült-e jutni valamire a multizónázással? Én már arra is gondoltam, hogy felépítem a területet kicsiben, és kísérletezek vele, ha máshogy nem fog menni...Köszönöm előre is!
-
válasz
tannoyfan #685 üzenetére
Köszönöm!
Azt hittem, ezek lopás ellen valamilyen módon és mértékben védettek.
A helyzet az, hogy egy barátom használ egy Worxot, így távüzemben, és a beüzemelés első hónapjaiban elég sokszor elakadt. Ezt ő viszont látta a telefonján, és tudott szólni valakinek a közelben, hogy szabadítsa ki szegény legelésző robotot, hogy ne esetleg heteket kelljen a kert közepén tölteni étlen-szomjan.
Köszönettel: MaCS
-
futo001
senior tag
válasz
tannoyfan #666 üzenetére
Nagy vagy, köszönöm szépen.
Erről a menüről nem tudtam, megnézem mit mutat. Nálam többnyire a vezeték érzékelésével van gond, az ütközésérzékelő inkább akkor hibázik csak, ha puha dologgal találkozik. A videóval azt akartam megmutatni, mennyire kis szögben és közelre működik csak az ACS. -
futo001
senior tag
válasz
tannoyfan #639 üzenetére
ACS egészen jól működik (nem szabad kikapcsolva felejteni, sokan így járnak), de néha érthetetlen amit művel. Általában szépen kerülgeti a fákat, de pl ezt ma vettem videóra. [link]
Én most nagyon szeretném, ha visszakapnám a gép árát, le akarom cserélni egy Automower 315X-re. Worx-höz elfogyott a türelmem azt hiszem, jelenleg teljesen használhatatlan. -
-
Pozsi85
tag
válasz
tannoyfan #644 üzenetére
Köszönöm! Igen láttam képeket, milyen rettentesen néz ki utána, de már muszáj, mert nagyon tömött, és kemény a talaj, meg a gyep is. A tavalyi szezont is csak folyamatos gombaírtózással tudtam "zölddé" varázsolni. A nagy ritkítás után érdemes felülvetni? vagy majd visszaerősődik magától, illetve gyeptrágya elég lesz?
-
válasz
tannoyfan #370 üzenetére
Én küzdök vele, egyelőre nem akar menni. A Worx sajnos vadássza githubon a projekteket, és egyesével megkéri a dev-eket hogy szedjék le a kódokat. Amúgy nem egy nagy varázslat, szerintem össze fog jönni, csak kellene rá még egy szabad este. Az alapelv nagyjából:
- a robot mqtt-vel kommunikál a felhővel (végre egy normális megoldás!)
- az mqtt szervereik aws-en futnak, több is van, alapból nem tudod melyiken van a saját robotod topicja
- az mqtt szerver kulcs alapú authentikációt végez
- http api-n a worx loginoddal (ami username/pass alapú ugye) megkapod a kulcsokat, a neked kiosztott mqtt szerver hostnevét és a topicot (kb: "/tipus/macaddress"), persze ezek valójában nem neked szólnak, hanem a robotnak, hogy be tudjon lépni, de ugye te is fel tudod használni)
- a kapott kulccsal belépsz, feliratkozol a topicra, és azt csinálsz amit akarsz (küldhetsz commandot, vagy monitorozhatsz)Na én most a belépésnél vagyok elakadva, TLS error-ozik a Mosquitto, itt hagytam abba, hétvégén talán lesz időm folytatni. Majd megírom az eredményt.
Amúgy az összes integráció ezt csinálja, de annyira egyszerű, hogy inkább magamnak oldanám meg, és írnék hozzá saját configot Home Assistantban. Azok a projektek amik élnek még githubon, eléggé túl vannak bonyolítva, ja, és nem is működnek, mert változott az api (v1-->v2), gondolom őket ezért nem is cseszteti a Worx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brave
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Parkside szerszám kibeszélő
- Tesla topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Baby design smart sportbabakocsi
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged