- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
Vasárnap telepítettem a sajátomat. Mi lenne benne a nehéz? Ebéddel együtt 3 óra alatt megvolt. Utána 2 cölöpöt raktam arrébb 3 centivel, hogy ne akadjon a bokor aljában el.
Igaz ez csak egyszerű Landxcape, de a telepítésen nem változtat.Tapasztalat:
600 nm-re beállítva a menüben 2 óra hosszán keresztül megy. Utána 1h10min töltés, majd újra elindul, de csak végig ment a határolón és újra dokkolt.
Dolga ugyan már nem volt, mert már lenyírta addigra a most éppen, hogy növekedő füvet, de azt olvastam, hogy így beállítva a töltés után folytatnia kellene.A dokkolón néha ránézve látom, hogy néha rátölt. Ez gondolom folyamatosan a töltöttség esése miatt van a pihi időszakban, de az akku élettartamnak nem tudom, hogy mennyit tesz.
-
soldier2
őstag
Nálam tökéletesen működik. Nálad valami komolyabb gond lehet, ilyenkor jönne jól a hazai szerviz
. Hol vetted? Próbáltad gariztatni? Nálam 1 hét alatt annyi riasztás volt amit én mozgattam a takarításhoz, illetve amikor a kutya elhordozott egy nejlonzsákot és felcsavarta.
-
futo001
senior tag
Sziasztok,
Egyelőre nem cseréltem le HQ-ra a Worx-öt, még ezt a nyarat megkapja, hátha összehoznak egy rendes fw-t.
Feltettem a 3.24-et, az "out of wire" problémát nem szüntette meg, kb ugyanúgy megáll emiatt 5-10 alkalommal naponta, viszont a "mower lifted" teljesen megoldódott végre.
Azonban történt egy érdekes dolog, épp a kertben voltam, láttam az egészet. Megint túlment a kábelen pár cm-t, próbált korrigálni, majd kitolatott a területből, forgolódott a kapuban aztán kiment az autóútra! Ehhez közel 3m-rel kellett eltávolodnia a kábeltől.Tapasztalt más hasonlót a 3.24-gyel kapcsolatban?
-
süti5
őstag
válasz
soldier2 #796 üzenetére
Köszi szépen
Azóta nézegettem és azt eldöntöttem, ha veszek, akkor telepítéssel kérem, mert az iszonyat sz*pás lehet....
Lehet lemérem majd pontosan mekkora terület, mert elég tagolt és nem egyszerű, csak betippeltem, de úgy látom, ez az 5-600nm2 tényleg nagyon a határ a kisebbeknek, jó lenne ha kisebb picit, meglátjuk
Azért ha van valakinek tuti telepítőcége, azt is szívesen fogadom. -
süti5
őstag
Sziasztok,
robotfűnyíró vételét tervezem. A terület kb. 5-600nm2. Minden kerti cuccom riwall akkumulátoros, így ebben gondolkodtam, de az ezres modellt nemigen lehet kapni, a 800-asról meg elég vegyeseket írnak. Milyen megbízható gép van mostanában, ami ár/érték arányban jó max 2-300ezer között?
Köszi
-
anipanni
friss újonc
Sziasztok!
Pár hónapja van robotunk,eleinte nem volt ez a probléma,mint most,s fogalmunk nincs mi lehet az oka.Eszméletlenül tépi a füvet,tiszta szürke,barna a teteje.Cseréltünk késeket,azokkal is tépte...van valami praktika esetleg,(jobban meghúzni a csavarokat,vagy pont lazábban feltenni a késeket,fordítva feltenni....na ezeket mind próbáltuk....egyéb?)
Olyan nehéz elhinni,hogy másnál is így nyír,s,hogy ez így jó!!!A legolcsóbb,OBIs gép,de ahhoz drága,hogy ilyen legyen az eredmény.... -
soldier2
őstag
A zónákat a vezérlődróttal kell körbehatárolni ami a töltő bázishoz csatlakozik. Egy udvaron így kialakíthatsz több zónát, de úgy nem működik, hogy átviszed a szomszédba füvet nyírni.
-
ktgeri
tag
Köszönöm a tipp-eket.
Távfelügyelet nem must-have.Kérdésem olyan lenne még, hogyha pl 3 kertbe jelölünk ki neki zónát és visszük A-ból B-be füvet vágni, akkor azt tudja kezelni?
-
Keef_Lee
senior tag
Én úgy látom, hogy ez az igényektől is függ. Pl. kell mobil app, meg távfelügyelet, vagy sem.
Mert, ha nem, akkor a Landxcape-t aligha veri valami ár-érték arányban. Viszont, aki nem tud ezek a funkciók nélkül élni annak meg ez a típus teljesen alkalmatlan.
Bár én nem értek hozzá, csak átolvastam már az egész fórumot. -
ktgeri
tag
Sziasztok!
NOOB kérdés következik....
Kerestem a forum elején, valamilyen összeszedett, kompatk leírást, de sajnos nem találtam.Robot fűnyíró vásárlásán törjük a fejünket, de teljesen el vagyunk veszve.
Egy k.b. 600m2-es kertben szeretnénk használni. Keret ilyen 200-300 Ft.- lenne rá.Mi számít jó ár-érték arányú vételnek itt?
Köszönöm előre a segítséget!
-
tannoyfan
tag
Szia,
nem hangzik jól, próbáld meg a facebook csoportban, ott van több Gardena tulaj is. Jó esetben találsz valakit elérhető távolságban, akiét meg tudod hallgatni. A süvítő hang gondolom az egyik motorcsapágy, véleményem szerint nem kéne ekkora hangja legyen. Nálam, ha csak a motor kapcsol be, azt alig hallani, ahogy eléri a vágható méretű füvet, akkor is csak a penge hangja hallatszik, ahogy vág. Azt még esetleg csekkolhatod, hogy a vágótárcsa kézzel megmozgatva lötyög-e valamelyik irányba, illetve milyen érzésre, ha kézzel megforgatod. A villanymotor mágnes ellenállásán kívül mást nem kéne érezni.
-
Magga
aktív tag
Szervusztok!
Gardena Sileno city 400 gépet vettem kb. egy hónapja. 3 napot üzemelt, majd szervizbe kellett vinnem, mert az egyik kerék nem forgott. Alaplapot cseréltek benne, tegnap kaptam vissza.
Az első három napján fokozottan figyeltük és ezért tűnik most fel, hogy amikor elindul a tárcsa, egy folyamatos tompa süvítő hangot hallani. Ezzel nem is lenne bajom, elég nagy fordulaton pörög a tárcsa, de az első három munkával töltött napján ezt nem hallottuk, csak ahogy elkapja a fűszálakat. A szerviz szerint ez természetes dolog és rendben van...
Sajnos élőben nem láttam még más gépet, ezért fordulok hozzátok! -
tannoyfan
tag
Próbáltad kilőni az app-ot? Nekem néhány esetben az segített túllendülni problémákon. Úgy tűnik, nem az app a legélesebb kés a fiókban.
Ma úgy döntöttem, hogy kellően meglassult a fű, most, hogy elmúltak az esők, hétvégére pihenőt kap, és hétköznap is csak minden második nap fog dolgozni. Így ma már csak az egyik zónában ténykedett.
-
soldier2
őstag
Lassan összeáll a rendszer. A széleken még elakad néha, de egyszerű lesz javítani. Ma beszereltem a "find my Landroid" eszközt. Ha valaki használ ilyent, neki könnyen ment az aktiválás? Végigcsináltam a beszerelést az app utasításai szerint, kb 10 perc után működni is kezdett az app, működik a helymeghatározás is, de mégis "activate sim" hibaüzenetet kapok. Valakinek ötlete? Írtam a supportnak is, de hátha innen gyorsabban jön válasz?
Köszi előre is. -
-
tannoyfan
tag
válasz
soldier2 #776 üzenetére
Eleinte fent volt, aztán maga afelrakó eltávolította. Ami a videókból lejött, hogy a robot a ház mögött lakott, az utcáról nem nagyon látszott, a jómadár átugrott a kerítésen, végig a ház mellett hátrament, megpróbálta dokkólóval együtt felemelni a robotot, ez nem ment, így aztán vitte mezitlábasan. Lehet, hogy meló közben elöl is dolgozott a robot, ez a videókból nem jött le, de sajnos a tényen nem változtat.
-
bandoot
lelkes újonc
Működik 1 hétig akku nélkül is:
Find my Landroid has a backup battery: in case the main battery is removed, it will remain connected for a week.
If the main battery is removed, Find My Landroid enters “deep sleep” mode in order to save battery: it will wake up for two minutes every ten minutes trying to connect with GPS and communicate its position. If it can't connect to GPS, it will send a message without the position. After a while, in order to extend battery life, Find My Landroid will decrease the number of messages; it will send one every 30 minutes, and then one every hour.
Kivenni se lehet a modult, ha egyszer berögzítetted:
Attention: Secure the module with the supplied anti-tamper screw only after the app has confirmed it is working properly. Please be aware that once secured, it's not possible to remove the screw.
-
soldier2
őstag
válasz
tannoyfan #775 üzenetére
Nem látható
Ma megjött az enyém is (L1000), gyorsan összedobtam a "zónát" a legkisebb részen amit majd nyírni fog. Maradt régebbről PetSafe kábel (kutya láthatatlan kerítés, vékonyabb kábel, 1 eres, de évek óta működik, többnyire a föld alatt) simán megy vele. Kis területen (kb 50 m2) bolyongott másfél órát, egyelőre tetszik, de több tapasztalat kell.
Tudja valaki, hogy a GPS vevő működik benne akkor is ha kiveszik az akkut? Mert ha nem akkor nem sok értelme van, ha viszont működik akku nélkül is pár napig akkor megéri megvenni). -
tannoyfan
tag
A kapcsolódó Facebook topikba felkerült az első ellopott robot. A házi kamerarendszer videóival illusztrálva...
-
Sajnos ez mindegyiknél ilyen, szokj hozzá, hogy nem lesz olyan vágáskép. Talán majd lesz egyszer normálisan működő szisztematikus gép, az megoldaná ezt, de tartok tőle, hogy csillagászati ára lesz (ezért is nincs most). A GPS-el pár cég próbálkozott, kevés sikerrel (nem meglepő sajnos, a gps kevés az ilyen pontos pozicionáláshoz, hiába próbálják egyéb szenzorokkal meg szoftverrel megoldani).
A robotporszívókban használatos lézres megolás pedig kültéren nem tud működni a napsütés és a nagy távolságok, kevés markáns tereptárgy (falak hiánya) miatt. Szóval ide valami hasonló dolog kellene mint a Teslanal a sok kamera, meg hozzá deep learning. Na ezért is nincs ilyen gép (még).
A magasság kialakulásához pedig simán kell 1-2 hét, a terület méretétől függően.
-
tannoyfan
tag
Eltűnik az... Nekem is maradtak foltok eleinte, de ebben a hülye esős időben napokig tartott, mire egy teljes programot le tudott nyomni eső nélkül. Ha kicsit süt majd a nap, a fű is visszavesz a növekedésből, akkor már sokkal jobb lesz. Nálam most mát teljesen egységes a fű, nem maradnak ki foltok. Ha egyik nap mégis, akkor másnap tuti eltűnteti őket. Az első pár napban másfél órát tudott egy töltéssel, mert ugye a nyomaték alapján állítgatja magát is, mostanra már hallhatóan csak a tetejét csípkedi, 2,5 órát elmegy egy töltéssel, 10%-nál indul haza. Igen, a random gépek ilyenek, ha az órajárással ellentétetesen a dokkoló után 1 méterrel dönt úgy, hogy irány haza, akkor bizony megy egy teljes kört. A HQ esetében a harmadik szál ezt képes redukálni kicsit, cserébe az nem a határoló kábelen, hanem ezen a vezetőszálon méri a zónákat is. Bennem is nagy volt a félsz, hogy milyen lesz a hatékonysága, de eddig felülmúlja az elvárásaimat.
-
bandoot
lelkes újonc
Pár napja beüzemeltem egy worx m700 plus-t, sajnos az első benyomás nekem eléggé csalódás, remélem ez majd változni fog, itt szinte csak jókat olvastam róla, ezért is esett erre a választás. Na meg nincs összehasonlítási alapom, lehet csak nekem túl nagy az elvárásom és egy másik márkájú robottal még elégedetlenebb lennék.
Térkövön még nem oldottam meg a vezeték lerakást, így csak 300nm-t kell nyírjon (a körbejárós méréssel 350et írt rá) az eredetileg 500ra tervezetthez képest, úgy hogy eddig napi kb. 3, de most már 4órát nyír, tehát 11-18 között megy(2óra nyírás 3 óra töltés 2 óra nyírás) de így is vannak kis kihagyott részek itt-ott ahol egy tenyérnyi részen pár centivel hosszabb a fű, meg úgy az egész összkép valahogy nem olyan szép, mint amikor én nyírom.
Arra gondoltam talán az lehet a különbség ha én nyírom teljesen egységes, így meg összevissza vannak kis eltérések a hosszban ami konkrétan nem észrevehető, de rontja az összképet.
Nem értem, ha tényleg annyit kéne nyírjon, mint amire elvileg tervezve van, tehát 700m2-t, akkor azzal hogy birkózna meg? A harmat miatt ezt a nyírási időt már nem is tudnám fokozni anélkül, hogy ne vizes füvet nyírjon.
Esetleg nem tudom az lehet e az oka, azt észrevettem ha akadály van, pl egy fa, akkor irányt változtat és olyat is megfigyeltem többször, hogy ha van egy kis talajegyenlőtlenség, akkor is előfordul hogy tolat, vagy forgolódik és irányt vált esetleg az ilyenek miatt nem az eredetileg "tervezett" szisztéma szerint nyír és emiatt nem olyan hatékony?Ezen kívül van még több dolog, ami számomra fura, nehézkes, de magában ezek nem érdekelnének ha a végeredményre nem lenne panasz:
Az app hibás, sokáig nem jöttem rá mi lehet az oka, hogy offlinenak írja a robotot, pedig a robot kijelzője szerint is jó a térerő, aztán vhogy észrevettem, ha bezárom az appot a futó alkalmazások között, tehát teljesen újraindul, akkor már jó lesz egy darabig.
Az app amúgy sem túl felhasználóbarát (szerintem), csak egy példa, kiírja rain delay, akkor szerintem úgy lenne logikus ha rányomsz erre a szövegre, vagy a play gombra, akkor rákérdezne hogy are you sure you want to cancel rain delay? ehelyett ilyenkor minden gomb inaktív, külön teljesen ki kell kapcsolni a my lawn-nál a menüben (legalább is ezt a megoldást találtam) de végül is ha egyszer jól be van állítva, nem nagyon kell vele foglalkozni tehát ezekkel együtt lehet élni.
Vettem rá ACS-t is, végül is működik, de pl. ha a fának nem pont szemből megy, simán neki rongyol,vagy láttam olyat is hogy épp elmegy mellette, de a hátsó kereke megakad a fában, persze ilyenkor megoldja, kis ténfergés után tovább megy, de azért látszik, hogy nem tökéletes.
Azt sem értem, lehet erre van valami magyarázat, miért teljesen random a nyírás, a xiaomi roborock robotporszívóm, az felderíti a szobákat térképen mutatja az útvonalat is hol járt már, szisztematikusan halad stb. Ezzel szemben ez a fűnyíró úgy látom teljesen random megy összevissza, semmi logika nincs
az útvonalban, van olyan pont ahol 4x is áthalad, a hazatérésnél is ha 1 méterrel a dokkoló előtt van,akkor már megy egy teljes kört a vezeték mentén.
Így a nyírási időt is csak a látvány alapján tudom állítani, de ugye nem mindig ugyan olyan ütemben nő a fű, tehát fogalmam sincs, vajon a 4óra tényleges nyírási idő alatt a terület hány százalékát nyírhatja le legalább 1x. -
soldier2
őstag
A témában annyira kezdő vagyok, hogy a saját gépem csak jövő héten jön, szóval nem kell szentírásnak tekinteni amit írok. Meg eleve nem ebben a méretben kerestem. A Husqvarnának van 5000 nm-re való gépe ha jól rémlik, de úgy emlékszem 2 millió fölött. Azért keress rá, hátha.
-
nyesteb
tag
válasz
soldier2 #764 üzenetére
Köszi a választ!
Pedig régen úgy rémlik, mintha a Worx-nek lett volna nagyobb területre való gépe is. Kint most 432e az L2000-es, ebből kettő le is nyírná kényelmesen a területet. Igaz, akkor már ott tartok, hogy majdnem millió, lehet, hogy mégis csak a traki lesz a nyerő. Pedig jó lett volna, ha van jó áron ilyen Worx ekkora területre is... -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Nálunk fákkal tarkított terület van, nagyjából 3000nm, ami a hátsó gyümölcsös. Igazából majdnem teljesen sík terület, jelenleg egy önjáróval nyírjuk, de gondolkodunk egy robotban. Mit tudtok javasolni ekkora területre? Jó lenne, ha meg lehetne adni neki, hol vannak a fák és a veteményes, azt kihagyná, de amúgy zöld az egész, dolgozhat egész nap. Az első telek egyenlőre marad önjáróssal, de ha a hátsót már meg tudom spórolni, akkor heti 2-3 órám felszabadul...
Köszi!
Nem baj, ha nem milliókba kerül. Tervek szerint egyébként jövő év lenne a beszerzés ideje, az idei keretet elviszi más. -
soldier2
őstag
válasz
tannoyfan #761 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Tegnap este megrendeltem, PayPal ad némi védelmet, bár remélhetőleg nem lesz rá szükség. Szerettem volna mellé a GPS modult is (alkalmi enyveskezűek ellen talán ad valamennyi védelmet) de sajnos nem volt raktáron. A szállítás is jó árban van, ha megjön és beüzemelem még írok a tapasztalatokról.
-
tannoyfan
tag
Maga a hely rendben van, én paypal-al fizettem, Interneten nem szeretjük a mezítlábas bankkártyát. Általában minden olcsóbb náluk, mint máshol, az is nagy plusszpont. A robot biztos jó, én a Worx mellett tettem le a voksomat, így sajnos nem tudok semmit mondani a Bosch-ról.
-
tannoyfan
tag
válasz
P@ppaJoe #757 üzenetére
Most jött meg a maradék qtyaajtó Ödön házikójához, leszabtam, kilyukasztottam, csavarok bekészítve, leülök a fűbe, nekállok csavarozni, erre Ödön, mint egy rossz gyerek, vagy 4x megtámadott. Pont a dokkolós zónában teker, de mintha érezte volna, hogy most a ház körül kéne nyírni, kész Laokón csoportot alkottam a behajtóval, hogy el tudjon engedni.
-
tannoyfan
tag
válasz
soldier2 #754 üzenetére
Nekem tecc az ACS, egy teniszlabdán simán áthatol, illetve tegnap megevett egy oroszlánt. Sajnos a qtya szereti megosztani a játékait Ödönnel, lett is Blade blocked hiba belőle, szerencsétlen plüssoroszlánt kivégezte. Van egy szárító a fű közepén, azt nagyon szépen kerülgeti, illetve a kertben kóvályó nagyszülőket is. Nagyjából 10cm alatt viszont jobb, ha menekülnek a plüssállatok...
Eddig szépen teszi a dolgát.
-
soldier2
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Vicces képek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- További aktív témák...
- Nest doorbell gen2
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest