- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krethx
aktív tag
válasz
bigdady #12697 üzenetére
Én nagy hasznát veszem. Egy érintésre kapok virtuális kártyát stb.
Sokkal olcsóbban vásárolok (pl.) eBay-ről. Nem pár száz forintól beszélek. (De még úgy is spórolok.)
Tegnap vásároltam 451 euróért. Ha Raiffeisen vált nekem akkor "kb." 152.374 Ft.-ot fizetek. A Revolut-nál: "FIX" 149,883 Ft.-ot fizettem. Tehát 2.491 Ft.-al olcsóbb volt. -
Huroq
senior tag
válasz
bigdady #12693 üzenetére
Természetesen nem napi szinten vásárolok több 100 ezres kategóriában dolgokat, de pl. a legutóbbi vásárlás egy OnePlus 7 Pro volt és ott a CIB -es árfolyam és a Revolutos árfolyam között kicsivel több mint 5.000 Ft volt a különbség. Nem azt mondom, hogy egy-egy kisebb terméknél a 100-200 Ft -os spórolás sok, de ha megtehetem miért ne. Ettől függetlenűl ahogy írtam, ha egy fillért sem spórolnék, akkor is használnám.
-
Tuomas
addikt
válasz
bigdady #12687 üzenetére
Viszont nem jött be, nincs értelme vettük, ilyenkor az ember visszavált androidra
Ha neked nincs előnye, lelked rajta. Sokunknak van, vagy csak használjuk mer ingyé van, van olyan aki azért, mert kapott érte 3 000 ft-ot.
Én speciel azért, mert mint írtam, biztonságérzetet ad, hogy nincs nálam a fő bankkártyám (gpay, apple pay nincs). Két kártya van nálam, transferwise és revolut, ha beüt a baj legyen egy tartalék, ha meg elveszik/ellopják a tárcám, egy gombnyomással tiltom mindkettőt és nem azon kell aggódnom, hogy vajon biztonságban van-e a rendes bankkártyám mögötti számlán lévő pénzem.Szerk:
Nem vettem sertésnek, csak kicsit olyanná kezdett válni az egész, hogy:
- Nekem igen
- Nekem nem
- De nekem igen
- De mondom hogy nem
Ezért is írtam, mindenki más miatt használja, nem használja.
-
bigdady
nagyúr
válasz
UberMutant #12689 üzenetére
14 vagy 15 nap szerintem az
-
bigdady
nagyúr
Nagy értékű dolgokat szoktál rendelni? Pl az 5 eur miatt kérdezem. Mert ahhoz nagy összeget kell rendelni hogy legyen ekkora árfolyam nyereség normál bankhoz képest. Mennyit szoktál rendelni külföldről mi volt a legnagyobb összeg?
Az új technológiák innováció támogatása helyes ;)
-
törölt tag
válasz
Nem mindig hét nap, volt olyan vásárlásom, aminél 15 volt.
-
UberMutant
őstag
válasz
MasterMark #12690 üzenetére
nem vonták
-
MasterMark
titán
válasz
Ettől még le tudják vonni akkor is.
-
UberMutant
őstag
ha 7 napon belül nem kéri a kereskedő, akkor a rev visszafordítja a zárolást. épp most fogok kapni egy ingyen terméket emiatt a legotól. ők feladáskor akarják vonni, ami 7 napon túl volt.
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
Tuomas #12678 üzenetére
Nem tudom hányszor hallani, mert nem azért írtam. A másodikra gzbotii érveire kérdeztem hogy neki pl miért jó az azonnali értesítés, paypallal jobb a visszatérítés stb mert érdekelt és érveltem.
Mint írtam kipróbálni jöttem ide és ki is próbáltam és ez a tapasztalatom, vagyis a te szavaiddal élve iphonosként mentem az iPhone topikba és leírtam mit tapasztaltam.
Feltétlenül nem kell sértésnek venni ha valaki nincs elájulva a revoluttól... -
Gsx-rr
veterán
válasz
Tuomas #12678 üzenetére
Sok ertelmes ervet most te se mondtal.
Nem ertem miert baj ha valaki elmondja a velemenyet raadasul ugy,hogy az igenis valosan alatamaszthato.
Kivancsi lennek hanyan merik a megtakaritasaikat ezen a szamlan tartani.
Orulnek ha lennenek posztok arrol ki pontosan min es mennyit sporol a hasznalataval.
-
Krethx
aktív tag
válasz
MasterMark #12681 üzenetére
Igen igazad van. Nem is gondoltam rá hogy nem az eredeti adatokat küldi el. Pedig tisztában vagyok vele.
-
Krethx
aktív tag
válasz
drwalleret #12660 üzenetére
"Más: próbált már valaki felvenni paypasses ATM-en kp-t apple pay-jel? Ez működhet?"
Én próbáltam de nem Apple Pay-el. (GPay) Nem működik. Valószínűleg APay-el sem.
Részletesebben:
GPay megjeleníti a Revolut kártyát mint amikor vásárolok. Viszont nem történik semmi.
Kártyát odaérintve már kérte is a PIN kódot az ATM. -
Serpiko
addikt
Lesz valami karbantartás 6.-án most írta ki az app.
-
Tuomas
addikt
válasz
bigdady #12676 üzenetére
"Bocs de nem tudtam hogy itt csak Isteníteni lehet a topikban, és pár ellenvélemény már flame..."
Jaj mennyiszer hallani ezt és már nagyon unalmas.
Mint írtam, tiszteletben tartjuk a véleményedet, ezzel kezdtem. De androidosként én sem járok az ájfón topikba, hogy márpedig semmi előnye az androiddal szemben, nem járok windózosként a mac topikba és heteróként a melegbárokba sem.
A második hozzászólásodban semmi pluszt nem adtál hozzá az elsőhöz sem, csak pörögtél egyet másnak a véleményén, Így ez flame, ha tetszik, ha nem. -
bigdady
nagyúr
válasz
Tuomas #12674 üzenetére
Van benne pár jó dolog de összességében nincs benne a annyi plusz meg biztonság egy bankhoz képest mint gondoltam. Normál menetben szerintem belföldön kb szinte teljesen felesleges egy átlag embernek (nem csak nekem) és szinte semmi amivel olcsóbb lehet mint egy célzott banki csomag. Nagy tételben meg lutri. De ha kulfoldi utalásai és utazásai vannak az embernek akkor van előnye ezt el kell ismerni és arra érdemes használni de kb ennyi.
Bocs de nem tudtam hogy itt csak Isteníteni lehet a topikban, és pár ellenvélemény már flame...Flimo: jogos megállapítás. De telefonon nfc-vel fizetek, fizikai kártyán limitek vannak, tárcám rfid-s szóval sok baj így a legrosszabb esetben sem lehet.
-
viktorhu
veterán
válasz
Tuomas #12674 üzenetére
Én is ezt akartam javasolni - nem kötelező használni, nem kötelező mindenre használni. Én élvezem a gpay gyorsaságát, meg a virtuális kártya lehetőségeit, meg hogy hitelkártyáról lehet kp-t felvenni. Akinek ez nem előny, annak plusz egy kártya.
Egy dologra figyeljetek, amire figyelmeztetnek is, amikor feliratkozol: el kell kezdeni használni, hogy megismerjenek. Ha hónapokig 0 forint a költés, majd egyszer csak százezrek mennek el nyaraláskor a Kanári-szigeteken, akkor lehet, hogy be fog riasztani a védelmi rendszerük.
-
Tuomas
addikt
válasz
bigdady #12673 üzenetére
Ok, leírtad, értjük, neked semmi előnyöd nincs belőle. De sztem itt le is zárhatjuk a témát, mert kezd flame lenni a dolog, használni meg úgysem kötelező, sokunknak pedig van előnye. Ízlések és pofonok, mindenki azt használja ami neki a legjobb és azért amiért neki a legjobb.
-
bigdady
nagyúr
válasz
gzbotii #12668 üzenetére
Nekem tényleg szinte semmi előnye kipróbálni jöttem de amit írtam azon kívül nem látom előnyét.
De érdekel a véleményed:Vitatkoznék:
1. Régen nem fizetek smsért és az ertesítésnek sincs semmi értelme - nekem van
De mi? Kétszer úgy sem húzhatják le X percig és appba belépve rögtön látom ha utólag ellenőrizni kell BB
2. Kutyát nem érdekli szerintem vagy keveseket engem pl.nem - engem igen
Tudom mire költök
3. Ez nem igaz. Én BB-t használok és Kh-t kiváló mindkettő és ingyenes - ez nem igaz, én OTP-t használok
Ok
4. virtuális kártya online fizetésekhez. Ez jó dolog de semmi értelme 3d secure bevezetése - de van, számomra mindeképpen, pl GPay
Paypal visszatérítés is tökéletes plusz védelem utanajárás nélkül eBay stb
5. jobb költséghatékonyság (nem költesz túl). Így sem Így viszont biztos!!!4!
Arra költők amire eldöntöm ettől nem lesz ktséghatékonyabb semmi
6. ingyenes belföldi utalás. Napok de min másnap. Számlacsomagomban X db ingyenes és 20ezer alatt te illeték sincs. Egy hóba simán belefér. Nagyobb tranzakciókra még nem használnék revolutot - kisebb tranzkaciókhoz használnék Revoltot
Múlt héten utaltam próba képpen délben másnap délelőtt érkezett meg
7. működik Apple Pay és GPay-el* is. BB és Kh is mókolás nélkül - GPay is? Mert Magyarországon biztos nem.
Mire kell gpay? Én paypasst használok igy
8. ingyenes készpénzfelvétel. 150e Ft mindenkinek az havonta nekem elég -egyik OTP-s számlámon van 2 ingyenes pénzfelvétel, a másikon nincs. Így nem függök ettől
Én sem.mert elég a 150k
9. Elvesztés: nfc-vel fizetek appon keresztül digitalizált kártyával főleg BB-vel, rég nem hordok én sem a kártyát... -míg egyszer meg nem járod
Hogyan? Zárolt telefonnal nem megy az nfc
10. Külföldi kp kivét: kutatni kell jó atm-e... De ez előny valóban ha találsz olyat - neked vannak a pénzváltók jobbnál jobb árfolyammal.
Mondtam hogy ez jó
11. Kh napokig könyveli a kártyás tételeket de BB app azonnal kiírja minden részletét... - OTP nem írja ki. Nekem az van.
Nekem nem
:) -
törölt tag
válasz
bigdady #12662 üzenetére
Virtuális kártyával annyit vitatkoznék, hogy annyi értelme van, hogy azt hozzá lehet rakni apple payhez, a fizikai kártyán meg letiltani a contactless, internetes vásárlásokat, és akkor tuti semmire nem mennek vele. A 3ds meg nincs mindenhol implementálva, nigériai webshopokban simán levásárolják cvc kóddal.
A többivel nagyjából egyet értek, annyi kiegészítéssel, hogy nem csak hogy felesleges belföldre, de hitelkártya esetén hátrány, hogy nem jár visszatérítés, se az alap, az mcc kód föggő meg főleg nem.
Olyan, régi konstrukciós bankszámlám van, hogy ingyenes számlavezetés, ingyenes utalás - tranzakciós adó sincs, korlátlanul ingyenes pénzfelvétel saját banki automatákból. Amire jó, hogy mégis legyen nálam egy fizikai kártya, amivel tudok fizetni, pénzt felvenni ha a telefonnal lesz valami, de se online, se paypassal nem tudnak költeni róla. Nem forint alapú netes vásárlásokat intézek virtuális kártyával, illetve eurót váltva visszautalom magamnak vagy felveszem atm-ből, erre nagyon is jó, de nem fogom feleslegesen túlhasználni. -
Gsx-rr
veterán
válasz
Lex Icon #12669 üzenetére
Az év nagy részében külföldön élek ,forintos számlámra folyamatosan érkezik pénz amit itt eddig is a bakkártyámmal elköltöttem,kizárólag vásárlásokra használtam.
Nagyon jó árfolyamon váltottak ,kb mintha a dollárt váltatnám helyi pénzre.
Majd kiderül ,hogy mennyibe került a vásárlás Revoluttal és a Bankom kártyájával.
Ha nincs vagy minimális a különbség biztos nem fogok 2 helyen pénzt tartani. -
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #12662 üzenetére
és @Gsx-rr:
Ha ennyire jó a bankotok, akkor minek nektek Revolut?
Azok az előnyök, amiket gzbotii felsorolt, nem feltétlen mindenkinek előny. Van akinek ez tetszik, van akinek az. Van aki használja, van aki nem. De van, ez a lényeg.
A K&H és CIB dolgaival meg ne gyertek már mert közelébe sincs a R-nak. Mindkettőnél van számlám. BB-nél nincs, de nekem a futottak még kategória.
Nekem 1. számú probléma: Nem látom mit vásároltam csak napok múlva. Mindkét banknál zárolva van pl. 58328 Ft, de azt nem látom, hogy miből tevődik össze. Emiatt már többször szóltam hivatalosan a K&H-nak, de tojnak rá.
A pontokat meg csak bizonyos feltételek közé szorítva tudja a két bank. Úgy könnyű nyerni, ha tologatod a gólvonalat. A KH app-ja, meg nem is megy több telón se, csak a kék képernyő kavar, aztán ki kell lőni, mert egy SW hulladék. Mindkét bank app-ja 3,9-en áll a GPlay-en. Nem véletlen.
A bankok többsége leragadt a XX. században, a fintech cégek meg "kissé" innovatívabbak és törik magukat, hogy a felhasználók érdekeit figyelembe vegyék. -
gzbotii
nagyúr
válasz
bigdady #12662 üzenetére
Vitatkoznék:
1. Régen nem fizetek smsért és az ertesítésnek sincs semmi értelme - nekem van
2. Kutyát nem érdekli szerintem vagy keveseket engem pl.nem - engem igen
3. Ez nem igaz. Én BB-t használok és Kh-t kiváló mindkettő és ingyenes - ez nem igaz, én OTP-t használok
4. virtuális kártya online fizetésekhez. Ez jó dolog de semmi értelme 3d secure bevezetése - de van, számomra mindeképpen, pl GPay
5. jobb költséghatékonyság (nem költesz túl). Így sem Így viszont biztos!!!4!
6. ingyenes belföldi utalás. Napok de min másnap. Számlacsomagomban X db ingyenes és 20ezer alatt te illeték sincs. Egy hóba simán belefér. Nagyobb tranzakciókra még nem használnék revolutot - kisebb tranzkaciókhoz használnék Revoltot
7. működik Apple Pay és GPay-el* is. BB és Kh is mókolás nélkül - GPay is? Mert Magyarországon biztos nem
8. ingyenes készpénzfelvétel. 150e Ft mindenkinek az havonta nekem elég - egyik OTP-s számlámon van 2 ingyenes pénzfelvétel, a másikon nincs. Így nem függök ettől
9. Elvesztés: nfc-vel fizetek appon keresztül digitalizált kártyával főleg BB-vel, rég nem hordok én sem a kártyát... - míg egyszer meg nem járod
10. Külföldi kp kivét: kutatni kell jó atm-e... De ez előny valóban ha találsz olyat - neked találták ki a pénzváltókat, jobbnál jobb árfolyammal
11. Kh napokig könyveli a kártyás tételeket de BB app azonnal kiírja minden részletét... - OTP nem írja ki. Nekem az van.Kinek van igaza?
Leírtam, általánosságban, pár alap dolgot, amire itt a topicban a legtöbb ember, elmondása alapján, használja a Revet. Erre jössz te, és leírod, hogy neked miért nem jó. Ok
-
Tuomas
addikt
Kár azt taglalni, ki mire használja, hogyan használja, mert mindenkinek más a fontos, előnyös.
-
frv
újonc
Számomra az egyszerűség, és az áttekinthetőség az érték. És a a Revolut appja szerintem ilyen.
Az adományokról; én már adományoztam.
Amúgy pedig egyéb helyeken is rendszeresen adományozok.
Nem vagy köteles adományozni, itt a Revolut csak egy felületet biztosít civil szerveződéseknek.HUF feltöltés / Auto top up
Ezek véleményem szerint üzletileg hasznos funkciók a Revolutnak.(Nem neked.Aztán, ha véletlenül egybeesik a te érdeked az övékkel, akkor örülhetsz, és használhatod a funkciót.)
Ha pl. nem lenne HUF feltöltés, még mindíg 10e alatt lenne a magyar felhasználók száma. -
pomk
őstag
Apple Watch Revolut alkalmazást használ valaki?
A fő képernyőjén van egy nagy + ikon "Top-up Revolut" felirattal. Ha megnyomom a plusz ikont, ki tudom választani az összeget a devizával együtt és van egy Apple Pay logo. De arra nem sikerült rájönnöm, hogy hogy tudom jóváhagyni ezt a feltöltést? -
Gsx-rr
veterán
válasz
gzbotii #12630 üzenetére
Ezek nálam már mind megvannak a Cib-nél.
Speciel én a Magyar vásárlásokra még inkább a számlák befizetésére gondoltam
Bigdady: Csak most olvasom a hozzászólásodat. Tökéletesen igazad van.Apple Pay-nél ez menő volt sokaknak ,hogy ezzel fizette a reggeli kávéját ,mert amúgy nagy dolog lett volna elővenni a kártyát.
Na én most kiváncsi vagyok mennyit számít fel a Cib a tegnapi vásárlásom uttán itt külföldön. Már fizettem ezt a tételt Revoluttal.
-
bigdady
nagyúr
válasz
gzbotii #12630 üzenetére
Vitatkoznék:
1. Régen nem fizetek smsért és az ertesítésnek sincs semmi értelme
2. Kutyát nem érdekli szerintem vagy keveseket engem pl.nem
3. Ez nem igaz. Én BB-t használok és Kh-t kiváló mindkettő és ingyenes
4. virtuális kártya online fizetésekhez. Ez jó dolog de semmi értelme 3d secure bevezetése óta nem tudnak levenni a számládról úgy sem és bank oldalán vagy paypallal fizetve sosem vették le semmit a kártyáimról
5. jobb költséghatékonyság (nem költesz túl). Így sem
6. ingyenes belföldi utalás. Napok de min másnap. Számlacsomagomban X db ingyenes és 20ezer alatt te illeték sincs. Egy hóba simán belefér. Nagyobb tranzakciókra még nem használnék revolutot
7. működik Apple Pay és GPay-el* is. BB és Kh is mókolás nélkül
8. ingyenes készpénzfelvétel. 150e Ft mindenkinek az havonta nekem elég
9. Elvesztés: nfc-vel fizetek appon keresztül digitalizált kártyával főleg BB-vel, rég nem hordok én sem a kártyát...
10. Külföldi kp kivét: kutatni kell jó atm-e... De ez előny valóban ha találsz olyat
11. Kh napokig könyveli a kártyás tételeket de BB app azonnal kiírja minden részletét...Szóval én nemzetközi ingyenes utalás és külföldi támogatott Atm-en kívül nem látok semmi előnyt. Bizonytalanságot inkább lásd napokban itt felvetett témák
-
Lex Icon
senior tag
válasz
DessertFox #12658 üzenetére
Ja, lehet, hogy le van tiltva a kp. felvét a R app-ban.
-
drwalleret
friss újonc
válasz
Nem teljesen értem, hogy ez hogy kapcsolódik ide, de egyébként én többször vettem már fel pénzt K&H ATM-nél. Lehet, hogy a kártyáddal van valami. Nekem egyedül az Erstés ATM utasítja el.
Más: próbált már valaki felvenni paypasses ATM-en kp-t apple pay-jel? Ez működhet? -
Lex Icon
senior tag
válasz
Itt a kiutalásról van szó, nem a feltöltésről. Nekem egyébként megeszi a K&H-s ATM a kártyám. Még mobil számlát is tudunk róla fizetni.
-
DessertFox
aktív tag
válasz
drwalleret #12652 üzenetére
Hát ez azért érdekes mert az egyik számlám K&H -s, simán tudok pénzt tenni a Revolut kártyámra. Viszont a Rev kártyát eddig 3 K&H - s automatánál próbáltam használni, de elutasított hogy ez a kártya itt nem használható.
-
pomk
őstag
HUF feltöltés / Apple-pay / Auto top-up. Ez kell a népnek!
Szerk.: Bár elég szubjektív, de más fintech bankok alkalmazása számomra felhasználó barátabb és szebb. Ha még ezen is fejlesztenek, 100%-ban elégedett lesze.
Külön figyelmet érdemel a "Irányítópult -> Adományok" szekció.
-
XboxGamePass
senior tag
Na ma először elértem a feltöltési limitemet..
Holnap ugyanilyenkor tudok már feltölteni?
-
drwalleret
friss újonc
válasz
vnorbi #12653 üzenetére
Bementem fiókba és mondjuk úgy, hogy kiderült, miközben próbáltuk kinyomozni az ügyintézővel, hogy mi lehet a megoldás. Mindenesetre most ezzel futok még egy kört a Revolutnál, de eddig megint nem igazán tűnnek túl segítőkésznek, ugyanazt ismételgetik, pedig a Barclays hivatalos banki partnerük, szóval most erre hivatkozva próbálom elérni, hogy ugyan vegyék már fel velük a kapcsolatot és nézzenek utána.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
drwalleret #12652 üzenetére
Azt hiszem, ezt nem nagyon fogjuk átlátni.
Hogyan sikerült amúgy kideríteni? K&H megmondta, Revolut megmondta, K&H-s belsős ismerős megnézte? Vagy az Erstén keresztül derült ki?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest