Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
o_tom
aktív tag
Üdv
Találkozott már valaki olyannal, hogy akármilyen toltovel vagy tabellán próbálom, de nem veszi a töltést a Tab.
Az a gond, hogy okt.29.-én lett vasarolva, akkor ki lett bontva kiprobalasra. Azóta kikapcsolja hevert a dobozban. A napokban lett eloveve, bekapcsnal kérte a töltést. De nem veszi.
Több toltovel is kipróbáltam.
Valakinek ötlet, javaslat? -
-
kisguly
tag
A billentyűzeten lehet magyar ékezet betűket találni ?
-
SzaboZE
addikt
Na nekem ismét kezdődik az érintőpados probléma, autós tartóban időnként nem érzékel, meg kell mozgatni a tartóban.... A múltkor ugyanígy kezdődött...
-
kelzsoca
félisten
válasz
attilaxxxx #4689 üzenetére
Mint ahogy már felettem is megválaszolták, semmi, teljesen azonos.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilaxxxx #4689 üzenetére
Semmi. Koppra ugyan az.
-
KarpiAtic
csendes tag
Sziasztok
Az új ICS-en az alsó gyári menüsort (azt hiszem status bar) hogyan lehet elrejteni, hogy ne jöjjön vissza? Van az a widget, ami elrjetni ha rányomok (azt hiszem két nyilacska), de mikor elvó állapotból visszatér a készülék, és egy program fut, akkor megint megjelenik :S ez kicsit zavaró, mivel nem látszódnak a gombok a program alján. Az lenne a legjobb, ha megmaradna a menüsor, mert ha nem fut egy program elég hasznos, de ne eröltesse magát a képernyőre, ha fut egy program.
Köszönöm segítségeteket.
-
karicsek
aktív tag
Én meg azt nem értem, hogy kikapcsolt állapotban miért merül 0-ra, nem egész három nap alatt.
Teljesen feltöltöttem reggelre. kikapcsoltam, majd a második nap este be akartam kapcsolni, de teljesen üres az akku. Azt se tudni mikor merült le teljesen.
Készenlétben legalább három napot kibír 15-20 %-ig.
Egyik esetben sem kapcsoltam be. -
Gregman
tag
Azt értem rajta, hogy kb. úgy áll ahogy a gyárból kijött.
Persze fogok frissíteni, de csak napok múlva lesz rá időm.
Közben még be kell szereznem egy jó microSD kártyát is, ment itt egy-két üzenetváltás Class6 és Class10 ügyben, még ezen is rágódok.
Még egy kérdésem lenne.
Ilyet még egyetlen telefonomnál sem tapasztaltam, hogy szinte bármit elindítok (FM trasmitter vagy csak zenelejátszó) a hátoldala azonnal érezhetően melegszik.
Az ICS mennyire "orvosolja" ezt? -
r66
aktív tag
válasz
Gregman #4676 üzenetére
40%-nál még nem 'jogos' neki szarakodni (általában 15% alatt bolondult meg nálam).
Inkább valami erőforrás igényes dolog futhat a háttérben, első körben szerintem töröld le a felesleges alkalmazásokat.
Az 'alapszofton' nem tudom mit értesz, de legalább a javított GB-t érdemes felrakni, ha még nincs fenn.
-
Gregman
tag
Sziasztok!
Mintha lett volna már említve valami hasonló probléma mint most az enyém.
Simán be van kapcsolva a készülék, semmi extra nem fut rajta.
A "Home" screenről elhúzom valamelyik másikra, várok (nem kell 1 perc sem) és visszamegy a "Home"-ra.
Közben az is látszik hogy a "házikó" ikon kivilágosodik mintha hozzá értem volna.
Most már értem, hogy reggel az autóban is ez lehetett, mp3-at hallgattam (volna), de olyan volt mintha egy bakelit lemezjátszó ugrott volna, az első egy-két másodpercet ismételte (állandóan visszaugrott az elejére).Az alapszoft van rajta, néhány napig sajnos nem tudom frissíteni semmire sem (jobb GB vagy ICS).
Szerintetek az upgrade megoldaná vagy HW gondja lehet?Még elkaptam időben (szerkesztés)!
Beugrott azt hiszem.
Az akku 40% alá merült, talán emiatt csinálja (bár reggel az autóban 50% körül lehetett).
Azért durva hogy már ekkor használatatlan akkuról a készülék. -
-
István47
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném kérni hozzáértők segítségét a frissítéssel kapcsolatban!
A PhoenixCardV306 indítása után bármilyen fajta SD-t próbáltam,a következő üzenetet kaptam:kártya előrefutás sikertelen,bárhogy próbálkoztam ennél tovább sajnos nem jutottam.
Mit csináltam rosszul? -
kisguly
tag
Ez a készülék olyan, mint a 4 évszakos autógumi, mindenből tud egy keveset, de semmiben sem tökéletes.
Igazad van. Én ma többször próbáltam a Sygic-t, Az is lassan pozicionál. Volt amikor percekig nem találta meg a helyet. Az a navigáció az én véleményem szerint csak annak jó aki kőkeményen megy a gps után. én mással használom. Egy kis idő után mükszik, viszont utána atomstabil. A WiFi viszont nem tökéletes. Ott állok a router mellet és nem tud kapcsolódni. Az a baj hogy itt bizonyos dolgokról nem lehet beszélni, Amit a fejlesztők esetleg meg tudnának oldani. Ez is olyan mint a Bluepanther Rubin készülék, amiben van TMC vevő. Viszont csak egy régi programmal lehetett használni fél órát. Egyetlenegy szoftverrel sem lehetett működésre bírni. Hivatalossal sem.
-
TXT
őstag
En koszonom, hogy ezt leirtad, jo lett volna ilyet olvasni anno, amikor megvettem, mert mas szemszogbol is lattam volna mindezt. Azert azt jo lenne szem elott tartania minden topicnak, hogy legalabb ilyen reszletessegel osszak is meg a hianyossagokat is, mint amennyi hangsulyt fektetnek az elonyokre.
Termeszetesen kulturatan, ahogy te is tetted. -
Keeperv85
nagyúr
"ezért itt engem szétszednek majd, hogy le merem írni
"
Nem bántunk érte senkit, aki kulturáltan érvelve leírja, hogy szerinte ez és ez a funkció lehetne jobb, több is. Azért szoktuk itt kiosztani a népet, mikor valaki alaptalanul nekilát, hogy... "Áááá ez egy rakás szar, nehogy megvedd." "Ilyet vettél??! Te hülyevagy bazmeg?!!" posztokkal hangulatot kelteni.
Ez a kis gép ennyi, ahogy írtad is. Lehetne több is benne, de akkor nyilván átsodródott volna egy másik árfekvésbe. Aki ezekkel a hiányosságokkal együtt is használhatónak tartja, az a 8 nap alatt megszereti úgyis, aki pedig ettől többre/jobbra vágyik és olyan célirányos feladatokra akarja használni,ahol ez már nem rúg labdába, az nem értem miért nem küldi vissza időben.
Felesleges vele kínlódni. Ez ilyen. Ennyiért, ennyi fért bele. Ez kell csupán előre mérlegelni. Ha elég ennyi, akkor korrekt kis cucc, ha több kell, akkor érdemes mást próbálni.
-
r66
aktív tag
Egyetértek kelzsocával, ha módodban áll próbáld ki a készüléket, de azért szerintem vannak komoly hátrányai (ezért itt engem szétszednek majd, hogy le merem írni
)
- lassan pozícionál (cns globe via-hoz tudom viszonyítani, az röhögve veri, pedig nem egy nagy durranás egyébként)
- ICS-nél már dobta el nekem a jelet (miközben a javított GB-nél soha!!!)
- gyenge akksi, tabletnek tartósan csak ott tudod használni ahol van 220V, (vagy a kocsiban szivargyújtóról)
- nincs bluetooth
- nincs OTG funkció, (ami egy tabletnél azért hiányzik - külső billentyűzet, háttértár stb.)
- nincs TMC, csak elméletben (illetve csak online, amihez kell egy okostelefon, vagy zseb wifi - mert OTG hiányában nem tudsz usb stick-kel mobilnetet csinálni /illetve nincs sim-kártya hely, ami ezt kiválthatná/)
- a hozzá adott Sygic szoftver sok házszámot nem ismer, munkához szerintem ez elég problémás
- az online TMC a Sygicnál fizetősHirtelen ennyi jutott eszembe, ami talán segít neked mérlegelni. Hozzátéve, hogy a felsoroltak szigorúan a saját készülékemre vonatkoznak, máséra nem.
Szóval, van ennél jobb gps, és van ennél jobb tablet.
Ez a készülék olyan, mint a 4 évszakos autógumi, mindenből tud egy keveset, de semmiben sem tökéletes.
-
SzaboZE
addikt
Szerintem ez a gép nem a GPS-re van kihegyezve, hanem az androidos tablet funkcióra. Ennek ellenére a GPS is elég jól használható. Szerintem csak akkor cseréld le a készüléket, ha a többlet funkciókat is használnád! Ha CSAK a navigálás a lényeg, akkor szerintem a 850 is teljesen jó, bolondbiztos és gyors.
-
tjb007
nagyúr
válasz
kisguly #4648 üzenetére
Az is egy jó megoldás, igaz nem annyira kompakt de olcsóbban kijön ha vesz egy ilyet meg egy USB stick -et amit már újonnan is megkap bármelyik szolgáltatónál.
-
bbgin
tag
Sziasztok!
Vacillálok ugyan is szeretnék navit váltani.Jelenleg egy Wayteq X850-et használok amivel tökéletesen megvagyok elégedve, de jobb szeretnék egy androidos xTab50-et. Futárként napi 10 órában szinte folyamatosan használom így szükségem van a gyors pozicionálásra amit fuvaronként készenléti állapotba ki-be kapcsolok. xtab50-ről olvastam pro-t és kontrát, de tényleges tapasztalatot még nem.Ezért Tőletek várok tanácsok. Ilyen körülményekre érdemes váltani, vagy maradjak a már jó bevált X850 mellett? -
SzaboZE
addikt
Valaki tesztelte már a gyári ICS-t rejtett wpa-s wifi hálózattal?
-
namegin
tag
Gyári ICS hiba:
Indítok egy appot pl. youtube. Tapi a keresésre (nagyító). Feljön a billentyűzet. Az állapotsor gombjai látszanak alul, de nem működnek. A billentyűzet nem csukható le a balszélső szoftgombbal. A helyzetből a keresö esetében enterrel lehet kimenekülni. Pff.Nálatok?
-
kaliban1
tag
Nekem működik leírás szerint.
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
A tegnapelötti kelzsoca link az ICS ről és a wayteQ oldalon lévő ICS ben lehet különbség?
Üdv: Karesz
-
szerzol
senior tag
válasz
kelzsoca #4622 üzenetére
Helló!
Megcsináltam ezt a tárhelycserés mókát a leírás szerint root explorerrel, sikerült is mert semmi hibaüzenet nem jelent meg, de nem történt semmi.
Közvetlenül a ROM frissítés után csináltam ahogy leírtad, illetve a root explorert tettem fel, mert ugye az kell hozzá.
Aztán letöltöttem a PLAY-ről a Sygic-vouchert, elindítottam, letöltötte a kb 238 MB-nyi adatot és utána felajánlotta a térképeket és úgyanúgy csak 2,4 GB-nyi tárhelyet jelenített meg.
Van még valami hókuszpók, vagy nálam nem jó valami? -
eisento
addikt
vagy ha van okostelod es van rajta hotspot funkcio akkor avval is megoldhato nekem egy lg optimus black van t-mobileos csomagom van 1gb adatforgalommal en megosztom telon a netet xtabbal racsatlakozom es mar mukodik is
persze csak magyarorszagon. ha kulfoldon vagyok akkor megall az ember benzinkuton pihenohelyen pl osztrakoknal szeretjuk az asfinagot
-
st3vy
csendes tag
Hali!
Egy kis segítséget, vagy inkább felvilágosítást szeretnék kérni a készülékkel kapcsolatban, hogy van-e esetleg bármi módja annak hogy magunkkal vigyük az internetet az autóba? Elsősorban nem a nyilvános városi kapcsolatokra gondolok, hanem a mobilinternet lenne a számomra a legkézenfekvőbb ( tmc, aprsdroid miatt ).
A válaszokat előre is megköszönöm!
üdv.: st3vy
-
vaanist
csendes tag
A hivatalos oldalra is felkerült az ICS!
http://wayteq.eu/hu/xtab_50_ics -
r66
aktív tag
Még annyit (kicsúsztam az időből), hogy ez egy 'ad-hoc' hálózat - ez is okozhat esetleg galibát a beállításoknál.
-
r66
aktív tag
válasz
kelzsoca #4624 üzenetére
Minden relatív, hogy kinek mi a felesleges
Viszont volna amiben segítséget kérnék. Eddig a cégnél úgy 'csináltam' wifit, hogy az asztali számítógéppel hoztam létre egy nyitott wifi hálózatot usb adapter segítségével (+connectify progi).
Eddig (GB) ez fáintosan működött, most viszont (ICS) - ugyan kapcsolódik az így kialakított hálózatra, de a netet nem éri el. (PC-n semmit nem változtattam.)
Mit próbáljak állítani az xTAB-on, hogy menjen a net? (Az otthoni wifire simán kapcsolódik /wpa-psk/ és eléri az internetet).Arra gondolok, hogy a nyílt hálózatokra való kapcsolódást talán engedélyezni kell valahol, de eddig ilyen beállítási lehetőséget nem találtam.
-
kelzsoca
félisten
-
Drakk
tag
Szeretnék segítséget kérni a Sygic SD kártyára rakásával kapcsolatban.
Végigcsináltam a procedúrát:
1. Install Sygic.
2. Aktiválás
3. Térképletöltés
4. Átmásolás a kártyára
5. Sygic alkalmazás törlése
6. Újra letöltés
7....és az SD kártya hozzáférés megtagadva üzenet
Mit rontottam el, ill. hogyan lehet működőképessé tenni az alkalmazást. -
kisguly
tag
Köszönöm.
-
kelzsoca
félisten
válasz
kisguly #4616 üzenetére
Ami kint van, az még csak a Gingerbread frissítés.
.........Közben olvasom ezt a hangerő bugnak nevezett történetet.
Valószínűleg "túl van terhelve" a rendszer, és lehetnek olyan helyzetek, hogy a kiadott "feladatot" nem tudja azonnal elvégezni, a user ugye türelmetlen, és nyomja a gombokat mint süket a csengőt.
Az ICS jóval erőforrás igényesebb rendszer, mint a GB volt.
-
kisguly
tag
Nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy a végleges ICS az van fenn a Wayteq honlapján ? Mert ami ott van az utal erre.
-
gyjofi
tag
Tegnap előtt frissítettem az utolsó (végleges) romra és azóta nem néztem ezt a hangerő csúszka dolgot, csak előtte az rc kiadásokkal. Most nem tudtam előidézni, sem zene lejátszás közben, sem egyébként. Pedig le akartam videózni jól.
Elnézést kérek mindenkitől!!!
Úgy fest már tényleg nincs ez a bug... (legalábbis nálam)
Még játék közben is működik...
-
gyjofi
tag
válasz
syphone #4610 üzenetére
Nálam sem.
Ha a csúszkát megfogom, akkor szépen csúszik és szabályozza a hangerőt, de ha a alul a hangerő szabályozó gombokkal halkítok vagy hangosítok, akkor a készülék halkul vagy hangosodik, de közben a csúszka (aminek az épp aktuális hangerőt kellene mutatnia) szépen ül abban a pozícióban ahogy megjelent.Létezik ez a bug, de már nem zavar. Nem blocker, így nem érdekel.
r66: Ennek nem csak zene lejátszás közben kéne működnie! Az összes ICS-es készülékemen ha szoftveres vagy hardver hangerő szabályozóval változtatom a hangerőt, akkor a hangerő csúszka az aktuális hangerőt mutatja. Függetlenül attól, hogy épp játszik-e zenét épp vagy sem. Ez egy visszajelzés, hogy tudd, hogy épp hová állítod. Ha a csúszka közben egy helyben ül, akkor eléggé esetlegesen tudod csak állítani...
-
r66
aktív tag
válasz
Keeperv85 #4611 üzenetére
Én visszaolvastam
Erről van szó:
eisento: van egy kis bug, amikor a hangerot allitom a "csuszka" nem koveti allandoan maxot mutat ha a kis hangszoro ikonokkal allitom ha a csuszkat mozgatom akkor meg jo. nemtudom mennyire ertheto a dolog
kelzsoca: 'van egy kis bug'
Nem, nincs, indíts el egy zenét, és úgy húzd azt a csúszkát, és már láthatod is, hogy nincsen vele semmi gond.
Annyit tennék hozzá, hogy nem jelentkezik állandóan, inkább úgy fogalmaznék, hogy néha előfordul- tán a proco terhelés függvényében...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
syphone #4610 üzenetére
Ez esetben nagyon hálásak lennénk, ha ez esetleg egy rövid kis videóban megörökítenéd (nem kell full HD vagy ilyesmi, csak látható legyen) és akkor elküldjük a szoftverfejlesztőnek, mintegy bizonyítékként a hibára. Amíg nem tudjuk szándékosan előidézni sem, addig bennünket is elhajtanak vele, mert olyat nem lehet javítani, ami semmi teszt alatt nem mutatkozik... Köszönjük!
-
Keeperv85
nagyúr
Mármint mit művel?Ha megfogod és elkezded húzni, akkor halkít/hangosít. Ha nyomkodod a "gombokat", akkor pedig követi azokat. Mit is kéne még csinálni? Ha húzod, akkor sehol, semmi ICS alatt NEM "pittyeg"!szerk: Semmi... vissza kéne olvasnom. Nos: ilyen hiba nincs... Még egyszer sem ragadt be...
-
syphone
csendes tag
válasz
apeelme #4606 üzenetére
jogos, a Sygic-el nem volt semmi gond, bár azt csak egy kicsit próbálgattam...viszont nagyon gyorsan pozícionált ami pozitív!
Egy kis hibát még észrevettem a hangerőszabályzó csúszka nem mutatja a pontos értéket, illetve sok esetben leragad hiába emelem, vagy csökkentem a hangerőt!
-
syphone
csendes tag
Ma teszteletem a ICS-el a kütyüt navigálás közben.
Igazából simán ment, nem volt vele gond, de kb. 3 órás kocsikázás után akadt csak ki a naviszoft... folyton félrepozícionált legalább 2 utcányira eltájolódott csak úgy... folyton újratervezett, aztán meguntam és újraindítottam, ez segített, de így sajna nem tökéletes...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Itt az első fecske, a WayteQ androidos navijának prototípusát próbáltuk ki. Lehetséges, hogy a Windows CE ideje lejárt és ez a jövő iránya?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest