- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
3600 - 3501
6658 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
simon128
tag
-
Misi53
tag
-
r66
aktív tag
-
pedrock
tag
-
Keeperv85
nagyúr
-
pedrock
tag
-
jence
csendes tag
-
Keeperv85
nagyúr
Hopp, kimaradt egy tizedes vessző.
25,3kV-ot akartam írni, elírás volt. Azt nem tudom, hogy most szerelnek-e felső vezeték mellé, de nehezen tudom elképzelni hogy az interferenciát hogy szűrik meg. Nem vitatom hogy igazad van, én még nem láttam ilyen megoldást. Pécset biztos a föld alatt van, hacsak az utóbbi időben nem tervezték át.szerk: Én másképp emlékszem, de legyen neked igazad. Régen jártam már a műhelyben.
-
apeelme
addikt
Könyörgöm tegyétek már OFF-ba ha nem kapcsolódik a topic témájához!!!
-
Misi53
tag
-
jence
csendes tag
Bocs de én is szoktam ilyen vonatokat továbbítani.Csak a pontosság kedvéért a névleges feszültség 25KV (25000V) és az optikai kábelt csak ott viszik föld alatt a vasúton ahol nincs felsővezeték tartó oszlop

Egyébként ha olyan vasúti kocsiban utazok amelynek szimpla, sötétítés nélküli a gsm is használhatóbb. -
Keeperv85
nagyúr
Adattovábbításra a föld alatt futó optikai hálózatot és/vagy vezeték nélküli technikát használnak a vasúton. A felső vezeték 253kV vonali feszültséggel és a maga 40-60A-ig terhelhető zárlai áramával nem igazán alkalmas jelátvitelre. Fél méterről is ívet húz, ha nem speciális szikramentes acél-grafit érintkezőket használnak. Egy V63-as mozdony 60-65 kocsi szenet el tud húzni, úfy, hogy a feszültség nem is a fő motorra van kötve.
Csak érdekességképpen írtam. -
kelzsoca
félisten
-
jence
csendes tag
Vonaton nem csak a műhold jelek vételével lehet gond, hanem a mobiltelefont (mobilnetet) sem nagyon lehet használni ha kocsik ablakainak sötétítésére fémgőzölt üveget használnak ami elég erős árnyékolást okoz. A szélvédőben a páramentesítésére használt fűtőszálak viszont nem gyengítettek a GPS jelein. Adattovábbításra a felső vezeték mellett párhuzamosan futó optikai kábelt használják.
-
namegin
tag
-
Tézé81
tag
Nézd meg, én szeretem. A Pro változat tud Dropbox-on keresztül szinkronizálni (még az olvasási pozíciót is, tehát a másik készülékeden ott folytatod az olvasást, ahol emezen abba hagytad). Szégyen - nem szégyen, könyvért pénzt sosem adtam, eddig mindent le tudtam tölteni a netről. Van is jó pár ezer elektronikus könyvem.
-
kelzsoca
félisten
A WiFi és a vele kapcsolatos működési visszajelzések (legyen az jó vagy rossz) mindenkinél változóak, és azok is maradnak, nincs két egyforma környezet, még akkor sem, ha két usernek teljesen azonos a hálózati kiépítése (pl: mindketten adott gyártó, azonos routerét használják)
Fenti gondolatmenet bármely Androidot futtató eszközre ráhúzható, függetlenül attól, hogy telefon, tablet, androidos gps vagy bármi legyen is az.
-
namegin
tag
WIFI csatlakozás problem.
Ahogy a kelzsoca-féle romnál is, a CM7.2-nél is tapasztalom a wifi felcsatlakozás esetlegességét.
Mindkét rom feltelepítésekor és a telepítést követő néhány esetben is azonnal felcsatlakozott az xTAB50 a beállított otthoni hálózatra, de egy hét után már legtöbbször várni kell hosszú perceket is a felcsatlakozásra, ami elég idegesítő tud lenni.
Használom a WIFI Manager app-ot, ez sokszor segít bebillenteni a hálózatot, de néha ez sem tudja, várni kell
.
A hálózat védett és a SSID-je rejtett.
A telefonom (SGS) gond nélkül csatlakozik bármikor. -
gyjofi
tag
Köszi! Azt még nem ismerem.
Én azért használom a kindle-t, mert van egy Kindle Keyboard-om is és a telefonomon, továbbá az xTab-70-esemen is fenn van az alkalmazás és így jól lehet őket szinkronizálni egymással.
Másrészt ha megveszek egy könyvet, akkor rögtön letölti mindegyikre. 
Amúgy a telefonomon és az xTab-70-en is eltűnik az állapotsor, ezért kérdeztem rá.
-
Tézé81
tag
-
zoli669
tag
Tisztelt fejlesztők!
"A rom-ból egyelőre kimaradt a CedarX Multimedia Framework támogatás, így a hardveres videólejátszás nem tökéletes. (pl.: Youtube HD nem megy)"A fenti fejlesztés mikorra várható az új romba? Tulajdonképpen engem csak ez tart még vissza attol, hogy kiprobáljam az új romotokat. A választ előre is köszönöm!
-
gyjofi
tag
(#3524)apeelme "az állapotsor nem is lesz eltüntethető...azt ne várd. "
Azért egy teljes képernyős alkalmazásnál nem túl jó, ha állandóan látszik és kitakar egy sávot az alkalmazás felületéből.
Pl. Amikor olvasok rajta (kindle), akkor kifejezetten zavaró az állapotsor és szerintem aki ilyen GPS-t vesz, az kifejezetten azért veszi, mert nem csak GPS-nek akarja használni...
Félreértés ne essék! Már az összes romot kipróbáltam ami idáig megjelent (gyári, Kelzsoca féle, CM) és ezidáig a CM7.2-vel vagyok a legjobban megelégedve, de ez az állapotsor dolog fájó pont nekem.
A többi rom-nál késleltetve ugyan, de eltűnik teljes képernyős alkalmazásnál és az sokszor jó......na mindegy megpróbálok együtt élni vele.

-
apeelme
addikt
-
kelzsoca
félisten
-
Keeperv85
nagyúr
-
piszam
csendes tag
Korábban már kérdeztem, de nem kaptam senkitől választ. A Wayteq honlapján a szoftverfrissítéshez PhoenixCard.exe alkalmazást írják. Ugyanakkor azt is említik, hogy az alkalmazás csak Windows 7 rendszerrel kompatibilis. Xp alatt melyik programmal és hogy kell frissíteni ?
-
ha7at
tag
-
kelzsoca
félisten
-
ha7at
tag
-
kelzsoca
félisten
Nyugodtan írhattad volna, hogy kelzsoca írta ezeket a hozzászólásokat, mert én voltam, és ezeket a mondatokat a mai napig valósnak tartom.
Persze, az első ebben a formában egy adott szituációból kiragadott mondat volt, de ez lényegtelen.
Ami biztos, és amire ezen hozzászólások is születtek, az az volt hogy mindenféle a Play-ből leszedhető GPS kezelésre leszedett, majd a rendszerre telepített alkalmazások használatából levont következtetések, akár hamisak is lehetnek, illetve ezen alkalmazások, akár be is ragadhatnak/befagyhatnak, és esetlegesen problémás működést eredményeznek.
-
Keeperv85
nagyúr
Teljesen kizárható, hogy a 16 holdat egyszerre lássa, mivel 12 holdat kezel le egyszerre, ennek ellenére folyamat 16-18-20 holdat jelez. (Nyilván bug) Pozíciót 1:51 alatt kaptam bent. Kint viszont hiába sétáltam, semmi. De az én készülékem többször is mondtam már hogy semmi szempontból nem mérvadó.
-
ha7at
tag
Igen említettétek de Így is:
" Ha esetleg nem, próbálj meg utvonalat tervezni a használt navigációs alkalmazással, a gps test és társaival szerintem nem a legjobb tesztelgetni, illetve ezen appok háttérben futása is lehet probléma."
"Feljebb említettem, hogy ezek a GPS tesztelő alkalmazások beakadhatnak, vagy rosszul is működhetnek és problémát okozhatnak."Nem mondom hogy ki írta nem szeretnék személyeskedni de a fórumnak egészen jó keresője van:-)
-
Loituma69
őstag
-
ha7at
tag
-
apeelme
addikt
-
Keeperv85
nagyúr
Érdekes hiba, én egy másik eszközömmel jártam így. Annyira meghülyül, hogy ki sem tudok pl. az "elindított" böngészőből lépni, csak a restart segít neki. Az ráadásul stock gyári rendszer. (2.3.4).
Mivel az én készülékem nem jó tesztalanynak, így itt nyilván nem fordulhat elő ilyen hiba. Akinek valamelyik ismert rom van az nyilatkozzon inkább ez ügybe. Remélem nem indítottál valami lavinát vele, mert ilyenkor tipikus, hogy mindjárt lesz még vagy 10 user akinek eddig ez nem fordult elő, de azért is rá kell kontrázni...

@ha7at:
A villamosított felső vezetéken NEM mennek adatok! Apám mérnök volt a vasúton, ha még élne tudna erről mesélni pár dolgot.

-
eisento
addikt
-
ha7at
tag
Köszönöm
mennyivel egyszerűbb lett volna ezzel kezdeni. 
kedves személyeskedők amiről nem tudtok , hogy egy 11 éves napfoltciklus elején tartunk aminek a következménye ,hogy 6-7 évig folyamatosan nőni fog a napviharok száma ez avval jár a gpsholdak jelei egyre gyengébben és megbízhatatlanabbul jutnak el a gps vevőbe.
Egyesek számára feleslegesnek hitt dolgok nagyobb fontosságot kapnak.A vonaton nincs gps jel kérdésre az első hibaforrás hogy a vonat felsővezetéket nemcsak
nemcsak energiaátvitelre hanem adatok továbbítására is használják így a gps jel vételt is zavarhatják.
A második minket nem érint mert nem hiszem megerősített uv védelme lenne az üvegnek, ezért van az hogy bizonyos típusú autókban gyengébb a műhold jel. -
mati12
senior tag
Én tetőtéri lakásban lakom,a gyári rommal még véletlenül sem talált jelet a CM-el viszont simán talál még a lakás közepén is kb. 30 mp. alatt. Teljesen mindegy,hogy melyik navigációt indítom el,Igo,Sygic,Navigon,Route 66,Copilot,Ndrive mindegyikkel próbáltam. Viszont előjött egy hiba amit idáig nem tapasztaltam,ha a hálózati töltővel használom a készüléket néha meghülyül a kijelző,egyszerűen nem érzékeli,hogy mit szeretnék,vagy teljesen más dolgot,sőt teljesen más alkalmazást indít el. Ezt idáig nem tapasztaltam csak az új romnál és csak akkor amikor a töltő csatlakoztatva van,ami ugye mint tudjuk sajnos nagyon sokszor indokolt.
-
r66
aktív tag
-
Keeperv85
nagyúr
-
r66
aktív tag
-
Keeperv85
nagyúr
-
eisento
addikt
-
r66
aktív tag
-
apeelme
addikt
Az elkészített apk reset-eli a GPS-t, azaz onnatól kezdve "hideg indul" (COLD START), a nulláról...
Hogy teljesen világos legyen...a jelenleg kint lévő rom-ok közül egyedül zsoca nextgen rom-ja működik "régivágásúan" azaz ott "megállhat" egyszercsak a GPS...persze az is feléleszthető ezzel az apk-val, vagy a Play-ből korábban említett app-al...egyébiránt sem a gyári wayteq rom sem az általunk kiadott CM7.2RC+gpsfix nem szenved ebben a betegségben...ott felesleges ennek használata...de persze mondhatok én bármit...
-
r66
aktív tag
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
1 hét Franciaországban töltött idő után észrevettem néhány dolgot. Legfőképpen gyalogos módban használtam Párizsban.
Negatívumok, ezek sajnos főleg a GPS funkcióhoz köthetőek:
-Elképzelhető, hogy a rendkívül fos időjárásnak köszönhetően, de alig-alig talált jelet gyalogos módban.-A Sygic-nek fel kellene kötnie a gatyáját. két címet is 2-3Km-el tévesztett a térkép alapján, ami gyalogosan több mint kellemetlen.
-Az akku kezelés egy hulladék, akkupack nélkül többször cserbenhagyott volna a hektikus ki-be kapcsolgatások miatt.
-Vonaton miért nem működik rendesen?
Kíváncsi lettem volna merre járok, de se Párizsban se a Budapest-Szeged vonalon képtelen volt pozícionálni. Elképzelhető, hogy a térkép úthálózatának adatait is használja pozícionáláshoz?Pozítívumok ezek főleg a tablet funkcióhoz köthetőek:
Remek kis tablet. Skype, mail kliens, böngészés, reptéren vagy város közepén (free wifi persze) remekül működött.Egyéb dolgok:
Ha az FM tranaszmittert ki-be kapcsolgatod elveszti a GPS jelet. Sygic ujraindítással lehet csak megoldani. Ha az FM transzmitter véletlenül bekapcsolva marad és töltőre rakjuk a készüléket elmegy a hang (mondjuk logikus, hiszen érzékeli az "antennakábelt").Mindent összevetve várom az ICS frissítést hozzá, ami remélhetőleg az akkuproblémáknak véget vet.
Észrevettétek, hogy a mikrofon számára kialakított lyukon áramlik a por a kijelző és a karcálló üveg közé? Ezt ma vettem észre erős napsütésben.
-
apeelme
addikt
Csak NEKED készült ez az app, használd egészséggel:
ResetGPS by apeelme
MD5: fe00a6116f11c771c74d9cbb535678bbFel kell telepítened, és nyomj a RESET gombra amikor a GPS-t resetelni akarod!
Ezennel a témát befejeztem, minden segítséget megkaptál...
-
eisento
addikt
mennyivel jobb lenne ha megjelent volna az ics akkor tuti nem szemelyeskedes menne

-
kelzsoca
félisten
Én is megkérek mindenkit, hogy kultúrált formában beszéljünk egymással-egymáshoz.
Köszönöm!
-
Keeperv85
nagyúr
A offolást és a személyeskedést mindkét oldalról be lehetne fejezni urak, mielőtt kénytelen leszek szólni az illetékeseknek és nagytakarítás lesz!
-
pedrock
tag
ha7at-nak a legjobb, mert annyira h*lye, hogy fel se fogja miket beszél
Így kár is vele vitatkozni, vagy bármit megmagyarázni neki. Legjobb, ha senki nem reagál az írásaira a továbbiakban és pár napon belül szépen elkopik eme kedves felhasználó. Hisz az ilyen azt várja, hogy neki legyen igaza, de leginkább az fogja bántani, ha senki nem reagál. Tudom most én is kivétel voltam. Ez az első, és utolsó alkalom, hogy írásban reagálok arra amit itt csinál. A többi esetben csak egy mosoly marad az arcomon. 
-
namegin
tag
-
ha7at
tag
Látod eddig terjed a tudásod , olyanok mint te beszélik rá másokra ,hogy ezt vegyék hiszen ezzel semmi gond.
Pedig mindenkit le kéne beszélni ennek a készüléknek vásárlásáról amíg a gps nem fog rendesen működni.
SzaboZE Ráérek esik az eső . Számomra szokatlan hogy egy készüléket szervizbe keljen vinni. Inkább megpróbálok olyanokat venni ami rendeltetésüknek megfelelően működnek.
Sőt eszembe sem jutna egy számomra hibásnak vélt készüléket másnak továbbadni. -
SzaboZE
addikt
Látom nagyon unatkozol. Én beballagtam a wayteqhez az X960BT-mel és közöltem velük, hogy a kijelzőnek túl hidegek a színei. Önmagában nem feltűnő, de mellétéve egy másikat határozottan kék árnyalata volt mindennek. Engem ez idegesített. A szervíz közölte, hogy ez nem garanciális probléma. Erre az volt a reakcióm, hogy eladtam és vettem egy xTAB-ot. Nem pedig a fórumon nyekeregtem, hogy így szar úgy szar a készülék. Ajánlom neked is ezt a módszert. Hab a tortán, hogy jelenleg is szervízben van az xTAB az érintőkijelző működésképtelensége miatt, de mivel kb 3 hete vettem még nem jutottam el odáig, hogy megpróbáljam kiküszöbölni a hibáit (amik kb 1-2-szer jelentkeztek). Ha nem fog sikerülni összeszoknunk, akkor az xTAB is eladó lesz. Ennyi.
-
namegin
tag
-
ha7at
tag
Mi más ha nem xtab-50 probléma?
Sőt ez nem egyéni probléma csak mást nem érdekel, sokan csak majd annyit tapasztalnak, hogy soká talál jelet , vagy ha sűrű erdőben egyáltalán nem talál .
Lassan 15 éve használok gps-t így tudom mik azok a problémák amik megkérdőjelezik valaminek a használhatóságát , pláne úgy hogy az elkövetkező 7évben folyamatosan csökkenni fog a gps jel erőssége, ha nem fejlesztenek a holdakon. -
eisento
addikt
-
namegin
tag
-
apeelme
addikt
Akkor ne használj olasz autót...esetünkben xTAB50-et CM-el...de nem kell hadjáratot indítani, és fenyegetőzni.
Kit akarsz meggyőzni bármiről is? Mindenkit? Vagy csak magadat?
Nyugi, megértettük. Neked ez az eszköz nem hozza az elvártakat, akkor ne használd!
Menj szépen vissza a boltba, kérd vissza a pénzed és vegyél valami sokkal de sokkal jobbat!
Hidd el te is és mi is boldogabbak leszünk!
De hogy lásd még mindig segítőkész vagyok megadom a reset-hez szükséges OSP command-ot, bár tuti kiszedted már log-ból...nem?

reset: "$PSRF101,-2686727,-4304282,3851642,75000,200090,1645,12,8*1F\r\n$PSRF105,1*3E\r\n"
-
ha7at
tag
-
ha7at
tag
Igazad van de én inkább így fogalmaznék tudom hogy kell működnie egy gps-nek és ezt elvárom egy készüléktől amiért pénzt adtam ki amit gps-ként forgalmaznak.
Még mindig gyors gps- ként hirdeti a wayteq .
Igaz miért gondoltam ezt egy 29 e Forintos készüléktől hogy igaz legyen amivel reklámozzák
hiszen ezt csak 60-70e Forintos készülékek tudják.
Ha nagyok az igényeim akkor egy drágább készüléket kellett volna vennem , ez meg jó lesz játszani a gyereknek:-) -
Keeperv85
nagyúr
Az ÉN írtam. Azért nem, mert nincs zavaró körülmény. Tesztelt, gyártó és forgalmazó által kimért, hitelesnek minősített szoftverek futnak a készüléken. Miután ez rólad/rólatok igen kicsi eséllyel mondató el, így a követeléseiteknek nincs alapja.
Van egy mobiltelefonom aminek hibás a romja és nem tudok telefonálni akkor az nem garanciális hát nem hinném.
Én meg hinném. Van nekem egy kis ST15i-m, visszavittem. Azért vittem vissza, mert az automatikus fényerő miatt vibrál az egész kijelző világítás. Újraszoftverezték. Visszaadták. Újra visszavittem. Megint. Megint rossz. Megmondták a frankót: elállhatok a vételtől, de ez nem garanciális hiba. Csere készülék nincs, már nem érkezik több. Várjam meg, hogy lesz-e gyártói frissítés, amit ők nem kértek persze. Várhatom ítélet ideig... Pereljem be a T-Mobile-t? Hiába...
-
kelzsoca
félisten
A gyári rom, az utolsó frissítés óta üzembiztosan használható, ~40mp alatt pozícionálásra kész az eszköz, az hogy Neked egyedi igényeid vannak mi megértjük (pl geoládázás, és ehhez folyamatosan ki-be kapcsolgatod az eszközt, amire azután várni kell) de azzal mi nem tudunk mit csinálni.
Tipp: felteszed a nextgen romot, akár a CM verziót, akár azt amit én készítettem, és mellé felrakod a GPS Test alkalmazást, és ha nem lesz jel, fogod reseteled a GPS-t és már használhatod is.
-
apeelme
addikt
"nem hardveres hiba van hanem szoftveres amire nincs garancia" - Írj a wayteq-nek hogy pontosan mit kellene csinálniuk szoftveresen ahhoz hogy olyan legyen ami neked megfelel...
Mint korábban is leírtuk az legelső rom forrásával dolgoztunk mint kelzsoca a nextgen romjánál, amiben a GPS hiba még nincs megoldva, többek között erre a hibára a WayteQ kiadta a hivatalos frissítést amit bárki felrakhat, vagy ingyenesen elvégeztethet a forgalmazóval.
Szóval hol van az a "hibás gyári rom"?

1. "Szép és jó dolog a romok alakítgatása de nem több mint egy oprendszer telepítése egy célhardverre. (néha úgy hogy azt sem tudjátok mit csináltok)"
2. "Nem a munkátokkal van a gond az szép..."És én mondok magamnak ellent...

-
eisento
addikt
-
ha7at
tag
Nem a munkátokkal van a gond az szép , de saját magadnak mondasz ellent .
nem hardveres hiba van hanem szoftveres amire nincs garancia . Akkor csak azt nem értem nálad miért nem jelentkezik a gps hiba ?
Azért ennek utánajárnék ha a gyári rom hibás működést okoz akkor az garanciális vagy nem?
Van egy mobiltelefonom aminek hibás a romja és nem tudok telefonálni akkor az nem garanciális hát nem hinném , inkább a garancia arra vonatkozik ha hibás vagy nem eredeti romot rakok fel és ebből működésképtelen lesz a arra nincs garancia. -
apeelme
addikt
-
apeelme
addikt
Egy kicsit el vagy szállva magadtól azt hiszem, de ez legyen a Te problémád.
"azt tudom ,hogy nem nagy ügy olyan programot írni ami egy gpsnek ad egy reset utasítást." - miért is lenne jó? és minek? ott az általam is említett app Play-ből telepítheted, ha nem tetszik a kinézete csinálj magadnak másikat...ha nem nagy ügy.
"Szép és jó dolog a romok alakítgatása de nem több mint egy oprendszer telepítése egy célhardverre. (néha úgy hogy azt sem tudjátok mit csináltok)" - tényleg csak ennyi lenne? TE miért nem csináltál még eddig semmit? a lehetőség adott...
"Ügyebár azt írtátok: (ami már nincs fenn) hogy CyanogenMod 7.2 javítva vannak a gps hibái, közben nem volt hanem csak később amiben volt egy frissítés " - ott van az még :" a korábbi wayteq frissítés alapjaival -> javított GPS működés", és azt is elmondtam hogy sem nekem, sem kollégának nem volt gondja a GPS működésével, úgy meg nehéz vmit javítani ha nincs meg a hiba...és azt is leírtam hogy "a GPS úgy néz ki tökéletesen működik - nálunk legalábbis -, de ezt majd akkor merem 100%-ra állítani ha nálatok is jól szuperál...és ha netán mégsem, utána tudunk tovább menni...", a hiba nem szűnt meg és mentünk tovább ugyanis erre a hsz-re azonnal reagálva, megcsináltam a patch-et.
"Nem tudom mi lenne hogy ha a wayteqet beperelnék
egy nem megfelelően működő gps miatt ?" - mi nem működik rajta megfelelően? lassabban talált pozíciót mint egy hasonló eszköz...de semmi gond nincs ezzel, miért nem adod el ha ez neked nem jó???
-
Keeperv85
nagyúr
Nem tudom mi lenne hogy ha a wayteqet beperelnék egy nem megfelelően működő gps miatt ?
Megmondom neked: semmi. Nincs szoftveres garancia a készülékre, azt pedig hogy hardverhiba lenne, szakértói véleménnyel sem fogod alátámasztani, mert nem az.
Szép és jó dolog a romok alakítgatása de nem több mint egy oprendszer telepítése egy célhardverre. (néha úgy hogy azt sem tudjátok mit csináltok)
Tényleg ennyi lenne? Egy telepítés? Nem is tudom miért, de ez akkor lesz nekem hiteles, ha holnapra ICS fut a gépeden. Hajrá! Megcsinálhatod, senki sem tart vissza! Nem is kell kitenni közösbe! Ha kész vagy, elég egy kép ide. Futás képes ICS-t akarok, WiFi-vel, GPS-el, mindennel együtt!
Egy gps-t gyenge jel mellett is be kell tudni kapcsolni, de pont a hideg start miatt ez nem lehetséges mert tökéletes rálátás mellet fog csak holdat találni.
Kevered a pozicionálást a jelfogással. Bent a szoba közepén is találok 18 műholdat, ehhez képest pozíciót nem kapok. Nem ugyan az a kettő.
A sok félrevezetett emberke megveszi hogy egyszer jól fog működni, hiszen készülnek hozzá a javítások, sőt még egy csicsá rom is van szóval biztos jó lesz pedig nem.
Vajon az enyémnek miért nincs ilyen hibája? Tán mert nem fut rajta isten tudja honnan szerzett navigáció?
Az enyém navigál max. 36 mp alatt. Mindig. Minden körülmény között.Egyéb mondani való?
-
ha7at
tag
Erre csak azt mondom nem értek hozzá , de azt tudom ,hogy nem nagy ügy olyan programot írni ami egy gpsnek ad egy reset utasítást.
Az más kérdés nincs itt egy olyan ember aki megcsinálná . :-P
Szép és jó dolog a romok alakítgatása de nem több mint egy oprendszer telepítése egy célhardverre. (néha úgy hogy azt sem tudjátok mit csináltok)
Ügyebár azt írtátok: (ami már nincs fenn) hogy CyanogenMod 7.2 javítva vannak a gps hibái, közben nem volt hanem csak később amiben volt egy frissítés .
Egyszerüen a hétköznapi felhasználót H*lyének nézitek ,hogy ne derüljön ki hogy xtab-50 úgy rossz ahogy van és megjavulni sem fog, hanem a sz*rra szórunk egy kis rózsszirmot.
Nem tudom mi lenne hogy ha a wayteqet beperelnék
egy nem megfelelően működő gps miatt ?
A sok félrevezetett emberke megveszi hogy egyszer jól fog működni, hiszen készülnek hozzá a javítások, sőt még egy csicsá rom is van szóval biztos jó lesz pedig nem.
Egy gps-t gyenge jel mellett is be kell tudni kapcsolni, de pont a hideg start miatt ez nem lehetséges mert tökéletes rálátás mellet fog csak holdat találni.
Lehet azt mondani mert nem gyári szoftvert használsz hanem más de ez butaság.
Nehéz beismerni de ez a készülék mint gps semmit nem ér. -
eisento
addikt
-
apeelme
addikt
Annyira szörnyű nagy butaságokat beszélsz hogy már fáj...parancssorból??? Jézusom!
A megoldás nagyon egyszerű le is írom neked, mert nem szándékozunk semmit sem eltitkolni:
- Fogod a programozói "tudásod" és nekilátsz a "C" nyelvet megtanulni.
- Ha az alap dolgoknál picit többet tudsz, akkor tanulj meg hardver library-t írni, és csináld meg jelen GPS chipsethez.
- Okosítsd ki magad a NMEA0183 szabványból a GPS command-ok miatt
- Az NMEA mellett legyél tisztában a SiRF Binary (OSP) parancsokkal, mert nagyobb részt így kommunikál.
- Megintcsak "C"-ben írj egy vezérlő binárist ami a hardver-hez van és az általad korábban megírt hardware library-t használja....ha csak a lib-et (~1300sor) és a bin-t (~500-600 sor) nézem hogy nulláról indulsz és vérprofi vagy akkor is minimum 1,5-2 hónap alatt végzel.
Ne tedd fel a fix-et ha nem akarod, használd pl.: GPS Test nevű app-ot Play-ből, azon belül is annak Clear AGPS gombját. Ez ugyanúgy reset-eli.
(#3521) lasimon : az állapotsor nem is lesz eltüntethető...azt ne várd.

-
ha7at
tag
-
lasimon
csendes tag
-
lasimon
csendes tag
-
ha7at
tag
-
kelzsoca
félisten
Nos jól kitoltam magammal, mert jelet csak 15-20 perc alatt talál.
Ez két esetben fordulhat elő, vagy nem tetted fel a patch-et - vagy valami hiba miatt nem települt, esetleg lakásban próbálgatod a gps-t.
Tehát ajánlom kezd el újra felrakni a szoftvert, majd mehet rá a gps fix, és szabad ég alatt/vagy rálátás az égre keresd a holdakat lehetőleg.

-
Loituma69
őstag
-
apeelme
addikt
-
lasimon
csendes tag
Egy apróság.
Az állapotsort hogyan tudom elrejteni?
Hiába teszek pipát, nem csinál semmit.
Üdv. -
lasimon
csendes tag
Hello!
No feltettem "CyanogenMod7.2RC_NextGen utána pedig ezt : CyanogenMod7.2RC update_gpsfix_xtab50_CM72_RC."
Minden elismerésem a készítőké! Valóban lehet rajta szinte mindent állítani, azonban én abban reménykedtem, hogy mint GPS is használhatóbb lesz.
Előzőleg a gyári frissítéssel 5-6 perc után talált jelet, aztán elvolt, csak készenlétbe "nem volt szabad" kapcsolni, mert akkor mindent elfelejtett és kezdődött előlről minden.
Arra gondoltam, hátha most jobb lesz ezekkel az új dolgokkal. Nos jól kitoltam magammal, mert jelet csak 15-20 perc alatt talál.
(A fiam csak nevet rajtam, neki egy sima GPS-e van és csak úgy használja...)Szóval megy vissza a gyári frissítés, aztán majd lesz valahogy. ( Komolyabb útra tartalék GPS-t mindig viszek...)
De nem adom fel, május óta már mindent kipróbáltam- roppant szórakoztató játék-ez van, el kell fogadni.
Üdv. -
namegin
tag
-
ha7at
tag
-
Loituma69
őstag
-
piszam
csendes tag
A Wayteq honlapján a szoftverfrissítéshez PhoenixCard.exe alkalmazást írják. Ugyanakkor azt is említik, hogy az alkalmazás csak Windows 7 rendszerrel kompatibilis. Xp alatt melyik programmal és hogy kell frissíteni ? Nekem ugyanis még xp fut a gépemen. A segítséget előre is köszönöm és bocs, ha erről már volt szó.
-
ha7at
tag
Szervusztok egy picit tesztelgetem az xtab -50 gps képességeit evvel a programmal: http://www.androidzoom.com/android_applications/tools/gps-test_mky.html
A tapasztalat az hogy az első bekapcsolás 3-4perc utána ki és bekapcsolás és 1-2 másodpercen belül megtalálta a pozíciót.
Nem értem elvileg csak a hideg startot tudja pedig nem azt tapasztaltam .
Tévedek vagy így van ?
Ezt a romot használom: CyanogenMod7.2RC_NextGen
frissítés nélkül. -
Loituma69
őstag
-
eisento
addikt
-
Loituma69
őstag
-
Loituma69
őstag
-
Keeperv85
nagyúr
-
kelzsoca
félisten
-
apeelme
addikt
Tippek/trükkök a CyanogenMod 7.2 RC - Nextgen rom használatához!
Hirtelen erre futotta, majd még agyalok...
Új hozzászólás Aktív témák
-
3600 - 3501
6658 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Adobe Photoshop
- Wuthering Waves
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak érdekességképpen írtam.
.

Kíváncsi lettem volna merre járok, de se Párizsban se a Budapest-Szeged vonalon képtelen volt pozícionálni. Elképzelhető, hogy a térkép úthálózatának adatait is használja pozícionáláshoz?
es at akarod direkt verni