Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
namegin
tag
Több hónapos pihentetés után újra elővettem a navit, és lám
,nálam sem látta a Sygic Voucher a meglévő térképeket. Sajnos frissült a háttérben.
A Sygic Voucher teljes eltávolítása után feltelepítettem a Sygic Voucher Only-t a Play-ről, ami letöltötte ugyan, de továbbra sem látta a térképeket.
Újra legyalultam ezt is.
És ezután - lesz, ami lesz - feltettem a Sygic Navigation-t.
Éééés elfogadta a korábbi reg-emet, tölti a térképeket, fut, mint álom.Tetszik, hogy vásárolható opció ehhez a Sygic-hez pl. HUD is! (szélvédőről visszaverődő egyszerűsített navi)
-
namegin
tag
Jött új Sygic Voucher Edition frissítés.
-
namegin
tag
-
namegin
tag
válasz
stevenrage #6303 üzenetére
Nálam ugyanez volt. Szerviz, gariban cserélték. Sygic-hez kaptam új reget. Most minden megy, töltést tartja.
-
namegin
tag
Kelzsocaaaa! Szerviz után (akkuproblem javítva) a Sygic nem fogadja el a termékkódot. Szerinte ezt a kódot egy másik készülék használja. Gondolom, elmászott az imei meg a serial no. is (a szervizben valahogy lekopott a matricáról).
Hogyan lesz újra sygic-em? -
namegin
tag
10 havi használat után megszűnt a készülék akkumulátora tárolni az energiát.
Helyesebben fogyasztja csak.
Feltöltés után 5 perc múlva nem tudom bekapcsolni, csak, ha a töltő rá van dugva.
Töltővel kb. 1 perc töltés után már 100%-ot jelez. Töltöm órákat, de ha kihúzom a töltést, leáll 1 perc múlva úgy, hogy az óra is lenullázódik.
Nincs standby üzemmód, ha használni akarom a készüléket, tápra kell dugnom, és várnom kell, amíg a fránya vas bebútol.
Mivel az amúgy is fostalicska, harmatgyenge akku általam nem cserélhető, kra fel vagyok dúlva.Wayteq-ék a NEXT csapatnak köszönhetően csináltak egy jó készüléket, és szarevés okán kisajnálták belőle a használható, cserélhető akkumulátort. Soha többet nem veszek beépített akkus készüléket. Wayteq-et se.
-
namegin
tag
Sygic van a gépemen, azzal próbáltam a csiganyál rögzítést ma.
Sygic beállítások/Elem kezelés/Futtatás a háttérben: bepipálva (ez alapesetben ez off).
Meglepetésemre Sygic a spontán bóklászást nem képes rögzíteni, csak az A-ból B-be navigálást.Ha a töltő rá van dugva, akkor standby-ban is navigál (beszél, és csiganyálat rögzít).
Ha a töltő nincs rádugva, akkor standby alatt nem beszél, és a standby szakasz alatt megtett úton a csiganyálat nem rögzíti. (a standby-ba kapcsolási, és készülék újrabekapcsolási pontokat egy egyenessel köti össze a térképen.)Sygic-kel tehát nemigazán jön össze, amit szeretnél.
Ez nem feltétlenül az xTAB hiányossága.
Milyen programot használnál track (csiganyál) standby-ban történő rögzítésére?
Kipróbálom szívesen azzal is, ha megmondod. -
-
namegin
tag
válasz
szerzol #6008 üzenetére
A gyári bootloader okozta a nagymértékű merüléseket, ha emlékszel, kikapcsolt állapotban is. És ezt a bootloadert bármelyik korábbi rom javítás változatlanul hagyta. Mígnem kelzsoca elő nem rukkolt az ICS Next-jével, ami megoldotta a bootloader hibáját!
Az ICS Next után a gépben tehát már energiatakarékos a bootloader.
És meg is maradt, amikor utána visszatettem a CM9-et.
Próbáld ki! -
namegin
tag
Szia!
Nálam megy, kipróbáltam: Sygic-kel vettem, azzal használom. Beállítok egy célcímet, navigálok.
Rövid gombnyomással standby-ba kapcsolok. xTAB képernyő elsötétül. (mértem, Ilyenkor kb. 2%-ot merül óránként).
Újabb rövid gombnyomás, xTAB feléled, képernyőzár ki, és ott a Sygic a célcím track-jével. Navigál tovább.Ha csak ez a dilemmád, vedd meg nyugodtan. Jól használható készülék ez, ha van a közelben, legalább egy órányi járásra tápcsatlakozó.
CM9-et használok a Kelzsoca-féle ICS Next után feltéve (annak a szuper takarékos bootloader-jével).
-
namegin
tag
válasz
DonAlwarez #5569 üzenetére
Működő készüléket háromféle módon lehet "kikapcsolni":
1. A készülék élén lévő hardvergomb RÖVID megnyomásával
Ekkor a készülék KÉSZENLÉT-be kapcsol. Ez a Standby (magyarul sztendbáj).
A kijelző elsötétül, de az éppen futó programok tovább teszik a dolgukat.
Az új kelzsocás bootloaderrel méréseim szerint ekkor a készülék akksija 1,6...2 %-ot merül óránként.
Nem elhanyagolható, de sokkal jobb a helyzet, mint korábban!
(A javítás előtti gyári bootloaderrel, és bármelyik akkor létező ROM-mal a standby merülés nálam 4,3 ... 5% volt óránként!!)2. A készülék élén lévő hardvergomb HÁROM mp-es megnyomása után a "Kikapcsolás" opció kiválasztásával
Ez a KIKAPCSOLÁS.
kelzsoca javított bootloader-ével gyakorlatilag sokunknál NEM MERÜL a készülék. (persze újbóli bekapcsoláskor az újraindulás leharap 2 - 4%-ot, de ez normális dolog,)3. A készülék élén lévő hadvergomb TÍZ mp-es megnyomása a "Vészleállítás".
Mivel ekkor minden éppen futó folyamat alól drasztikusan kihúzod a sámlit, ezért NEM JAVASOLT ez a leállítási mód.Te melyik módon "kapcsoltad" ki?
-
namegin
tag
Az ICS Next Custom után próbaképpen visszaraktam a CM9 romot.
Ééééééééés:
Megmaradt a kelzsoca-féle bootloader a készüléken, azaz a CM9 sem merül már kikapcsolva!
(Korábban, a gyári ICS változatok után még merült sajnos.)
Hab a tortán, hogy így már működik az EQ is.Totálisan meg vagyok elégedve ezzel a konfigurációval.
Hála és köszönet hjanos1-nak (a CM9-ért) és kelzsoca-nak (az ICS Next Custom-ért)
-
namegin
tag
válasz
kelzsoca #5433 üzenetére
ICS Next ROM:
Önmerülés, illetve töltés tartás tekintetében nálam is a LEGJOBB az eddigi romok közül.
Méréseim alapján, ha kikapcsolás előtt le vannak állítva a háttérben futó app-ok (task killer-rel), a wifi, az értesítések ki van kapcsolva, repülőgép mód esetén, és ha a wifi ébrentartás "soha"-ra van állítva, akkor gyakorlatilag elhanyagolható az akku merülése.A bootloader csere nagyot dobott nálam a készülék használhatóságán!!
Gratula kelzsocának!
És ha még a hangja is javulna, azaz az EQ is működne ezzel a rommal, ahogy a CM9-el, akkor szereznék egy paypal account-ot és hálásan küldenék egy láda sört...
-
namegin
tag
válasz
Szabest #5219 üzenetére
Ha automatikus térképszínezés váltást szeretnél, akkor:
Sygic/Menü (jobbra lent vízszintes vonalkák)/Beállítások/Térkép/Színösszeállításnál "Automatikus" legyen kijelölve. Ekkor a belső óra alapján a Sygic dönt, hogy mikor van nappal és este, és eszerint váltja a térkép színezését.
De éjszakai vezetéskor nekem a gyári "sötét" térkép is túl világos, ekkor be szoktam állítani magamnak a status bar-ból felgördíthető fényerő csúszkát.Örülj neki, hogy a hátlapon lévő halszem mögött nincs aktív fényérzékelő! Ha az lenne, akkor a szembejövő járművek fényszórói miatt állandóan villogna a kijelző. Jó ez így.
-
namegin
tag
válasz
hjanos1 #5079 üzenetére
Egy olyan képernyő beállítást keresek, ami autós használathoz lenne optimalizálva:
Kevesebb de Nagyobb ikonok, gyors reakció.
Ez utóbbihoz megtaláltam a Nova "fénynél is gyorsabban" opcióit.
Az ikonrács is jól méretezhető a Novával.
Már csak az ikonok méretét kéne valahogy megnövelni. -
namegin
tag
CM9: Beállítások/Launcher/Kezdőképernyő/Rács méret
Akárhova tekerem (már ha engedi), a rács a képernyőn mindig 6x6 -os marad. -
namegin
tag
CM9: Juhhéjj!! Megy az EQ a kedvenc Music Folder Player Free zenelejátszómmal!
(Gyári ICS-sel nem ment.)
Bravó és gratula hjanos1-nek és a NextGen Csapatnak! -
namegin
tag
válasz
pkaresz #4822 üzenetére
Én ezt a lejátszót használom:
Music Folder Player Free
Van benne EQ, néhány standard hangzású is, de lehet 3 szabadon testre szabható Custom hangzást is menteni.
Jóféle app.
És freeeeeeeeeeee. -
namegin
tag
Gyári ICS hiba:
Indítok egy appot pl. youtube. Tapi a keresésre (nagyító). Feljön a billentyűzet. Az állapotsor gombjai látszanak alul, de nem működnek. A billentyűzet nem csukható le a balszélső szoftgombbal. A helyzetből a keresö esetében enterrel lehet kimenekülni. Pff.Nálatok?
-
namegin
tag
válasz
siraly1978 #4415 üzenetére
Próbáld meg egy másik hálózati töltővel is! Nálam is ezt csinálta egy zajos táppal, amíg nem találtam hozzá egy szűrt 1000 mA-es töltőt. Azzal nincs ugrálás.
Ha szervizbe küldöd, javaslom, a táppal együtt kűldd! -
namegin
tag
-
namegin
tag
válasz
czipkor #4331 üzenetére
Sajnos nálam is zajos a füles kimenet, ha a wifi aktív.
Az ICS RC2.1-el is.
A mikrofonos headset mikrofonjának a szabad ága szedi a zajokat.
De nem mikrofonos, nemgagyi fülesekkel is zajos nálam.
Jó hír, hogy kikapcsolt wifinél elmúlik a zajosság.
(Volt már erről szó a #4117, #4119, #4121. hozzászólásokban.) -
namegin
tag
ICS RC2.1, akkumerülési tapasztalás:
A 3 mp-es hardvergomb nyomásra felugró menüvel történő KIKAPCSOLÁS utáni visszakapcsolás esetén az első mért merülési ráta:
Akku 100%-ról 8,40 óra alatt 64%-ra merült, ami -4,286 % óránként.
(Kikapcsolás előtt wifi, gps, sync inaktív volt, a futó task-okat Clean Masterrel leállítottam. Az időméréskor a téli óraátállítást is figyelembe vettem.)
Akkumerülés tekintetében tehát úgy tűnik, nincs áttörés a legújabb rom-mal. -
namegin
tag
ICS RC2.1:
A kétkedők megnyugtatására: Sygic gond nélkül telepszik. (IMEI a telepítéstől nem változik.) -
namegin
tag
ICS RC2.1
A hangerőállító virtuális gombok a telepítést követően nincsenek egyből a status bar-on.
Egy tapi az Előzmények (a Home-tól jobbra) gombra, és utána előjönnek a hangerőszabályozó gombok!Első benyomásom: deszép kínai horgásztanya...
-
-
namegin
tag
ICS RE2
xTAB50 akku merülési adataim jelen állása:A 3 mp-es hardvergomb nyomásra felugró menüvel történő KIKAPCSOLÁS esetén a merülési ráta:
Akku 100%-ról 14,00 óra alatt 39%-ra: -4,357 % óránként;
Akku 100%-ról 13,00 óra alatt 58%-ra: -4,462 % óránként;
Akku 100%-ról 12,00 óra alatt 45%-ra: -4,583 % óránként.
A kikapcsolás előtt a GPS, a WIFI és a Sync inaktív volt.
(Task ölést nem végeztem.)A hardvergomb rövid nyomásával való STANDBY-ba kapcsolás esetén a merülési ráta:
Akku 100%-ról 6,38 óra alatt 88%-ra: -1,880 % óránként;
Akku 100%-ról 8,12 óra alatt 87%-ra: -1,602 % óránként;
A Standby-ba kapcsolás előtt a GPS, a WIFI és a Sync inaktív volt.
(Task ölést is végeztem.)A Standby-ba kapcsolásos tesztek kezdetén tartok, de már látszik, hogy a Standby-ba való kapcsolásos parkolás tűnik egyértelműen a jobb megoldásnak. A kézi Task ölés hatását még kifigyelem.
-
namegin
tag
válasz
Loituma69 #4216 üzenetére
Szia Loituma69!
Először is nincs hibátlan dolog a Földön.
Vannak viszonyítások.
Például valaki számára valami jobb valaminél.
Jelesül az xTAB-hoz készült rom-ok - hangsúlyozom, s z á m o m r a !! - javuló tendenciát mutatnak.
És ez mindenképpen elismerésre méltó dolog.
Nyugodtan hagyj fel a szokásos fikázásaiddal, tesó, sokkal jobb lett a készülék!!
Üdv a klubban! -
namegin
tag
válasz
namegin #4167 üzenetére
A Hidebar app programozójával, Pieter Pareit-tel váltottam mélt.
Írja, hogy tudja, valóban eltünteti a háttérképet az app, ha aktivizáljuk.
Vannak részleges megoldásai ("I have partial solution.").
Javasolja, hogy figyeljük a frissítéseket, két-három frissítés után már javítva lesz.
Átmeneti megoldásként ÉLŐ HÁTTÉRKÉPET javasol használni, mert az nem tűnik el.
Még nem próbáltam ki. (a nagy kikapcsolós tesztsorozat fut nálam éppen) -
namegin
tag
válasz
kelzsoca #4182 üzenetére
Szélsőséges eseteket vetsz fel, de az általam tapasztalt "merülés" nem az:
Akkujelzés 100%, wifi, gps, sync off, kikapcsolás, töltőt lehúz. Várok 8,5 órát (alvást színlelve), xtab bekapcsol, akkujelzés: 62%. (óránként kb. 4,5% merülés)
Ez az első eset, gyűjtöm a további tesztadatokat. -
namegin
tag
válasz
Keeperv85 #4119 üzenetére
Igényes mikrofon nélküli 3,5-es stereo fülesekkel próbáltam (sennheiser cx300 és roland rh-200).
Tényleg, akkor van csak pürcögés, ha a wifi aktív!
Kikapcsolt wifinél megszűnik a jelenség.
Persze webrádiózáskor, youtube haszálatkor szügségszerű a wifi, és akkor zavaró ez a zaj.Video lejátszó app nincs a gyári pakkban?
Milyen mozinézegetőt javasoltok? -
namegin
tag
ICS RC2 első benyomásaim:
Látványosan sokat javult a készülék az előző RC1-hez képest is.
Minden elismerésem a fejlesztőknek, nagy nyomás volt rajtuk, és szép munkát végeztek!
Gratulálok!!!A gyári launcher grid-je a helyére került, a hangerőgombok is szépen a helyükön maradnak, a wifi MAC address nem változott, így a Sygic gond nélkül újra telepíthető, a betűméretet számomra is olvasható nagyságúra lehet állítani.
Összességében elmondhatom, hogy elégedett xTAB50 vevő váltam ettől az ICS RC2-től.Egy zavaró dolgot azonban találtam:
A hangkimenetből fülhallgatóval zavaró pürcögés hallható, amikor a háttérben dolgozik a készülék (pl. indít/bezár egy alkalmazást, vagy a képernyőt frissíti. Zene lejátszásakor ez hálistennek nincs, legalábbis nem hallható. Remélem, ez a zaj nem lesz hallható a végleges változatban.Kérdésem a gyári launcherrel kapcsolatban:
A gyári launcher 5 képernyős. Hogyan lehet a képernyő lapokat rendezni, vagy pl. 3 képernyősre alakítani? -
namegin
tag
válasz
Keeperv85 #4113 üzenetére
Utánaolvastam, és látom, hogy igazad van - megint.
Kösz a tanácsot!
Pedig ha nem WEP, akkor az xTAB igencsak tétován találja meg a SAJÁT wifit.
(A szomszédból átszűrődő kósza WPA-s wifiket persze kiválóan észleli.)
Nálam.
És máshol tökölődésmentesen csatlakozik WPA-val?
Hmm. -
namegin
tag
válasz
bolcsodal #3803 üzenetére
Úgy néz ki, a végére értem a Linksys WRT54G routeres wifi mizériámnak.
Megoldódni látszik az összes eddigi romokkal tapasztalt várakoztatásos wifi kapcsolódás.
Kelzsoca tanácsára, - és a hosszú hétvége is adott hozzá -, végigteszteltem a routeremen a titkosíttásokat.Végül az alábbi beállításokkal az xTAB-bal stabil, 4-15 mp közötti felcsatlakozásokat értem el:
SSID: látható (korábban rejtett volt)
Titkosítás: WEP (korábban WPA/WPA2)
Fenti beállításokkal javult a felcsatlakozási ráta, de nem voltam még elégedett. Zavart a várakozáskor kiírt hibaüzenet: "hatókörön kívül". Ugyanis kb. másfél méterre ülök a routertől, a telefonom, a laptop, a nyomtató egyből csatlakozik... xTAB vételi problémára következtettem. Ekkor váltottam csatornát.
Csatorna: 3-ról 13 (és ez volt az igazi áttörés!!)
Mivel sem a 3. csatorna, sem a 13. csatorna környékén nincs más rádió nálam, ezért úgy tűnik, hogy az xTAB rádiója a magasabb wifi-frekit szereti.
Ajánlom, akinek hasonló wifis problámája van! -
namegin
tag
3G és Bluetooth fölöslegesen van az értesítő ablakban. (Apex launcher)
Nyomkodtam a 3G-t, és valahogy deaktíválódott a wifi, amit csak újraindítás után lehetett bekapcsolni. Érdekes, hogy most nem sikerül reprodukálni a hibát. -
namegin
tag
-
namegin
tag
Kérdeznék is:
Hogyan lehet ebben az ICS-ben appindító ikonokat tartalmazó mappát létrehozni?
Ugyanis gyárilag van 1 ilyen mappa (Google alkalmazásokkal) az Apex Launcherben, de sehol sem találom, hogy hogyan tudnék még egy ilyet kreálni...Hm?
-
namegin
tag
Hát én kipróbáltam, tesztelgettem, hogyan tűnhet el a hangerőállító két szoftveres gomb.
És bizony nálam is az "Értesítések" kikapcsolását követő készülék kikapcsolás majd visszakapcsolás után eltűnik a két hangerőállító gomb.
Az "Értesítések" aktívvá tétele utáni újraindítás után újra minden szép, és jó, legallábbis állítható a hangereje. -
namegin
tag
ICS tapasztalásom:
Rejtett wifi hálózatra nem csatlakozik. Akármeddig várok, "hatókörön kívül", pedig ott van. Minden más eszközöm csatlakozik.
Ha láthatóra váltom a routernél a wifit, akkor az xTAB szépen csatlakozik. Azonnal. -
namegin
tag
ICS rom feltelepítése mennyire érinti a korábbi Sygic regisztrációt?
-
namegin
tag
válasz
Keeperv85 #3913 üzenetére
Folyik a tesztelés, és jönnek a hiba- és igényjelentések a felhasználóktól.
Minél több, annál jobb xTAB lehet a végén belőle.
Persze, gondolom, Te előre látod, hogy mit lehet ezekből könnyen megvalósítani és mit nem, de azért javaslom, ebben a fázisban engedj nyugodtan teret az igényeknek! -
namegin
tag
válasz
István47 #3860 üzenetére
Az a nagy töltöttségjelző a képernyő közepén, ami kikapcsolt állapotban éled fel, sz@r.
Arra ne hagyatkozz.
Kapcsold be, és az állapotsori jelzést figyeld, az valósabb töltöttséget mutat.
(Bár a javított gyári rommal nálam az is késett).A CyanopgenMod rommal nálam tökéletes az állapotsori töltöttségjelzés.
-
namegin
tag
Nálam így esett az eset.
(Akkor a Kelzsoca-féle rom volt fenn, ammi addig is, és az CM 7.2-es rob felbukkanásáig, amikor lecsaréltem a rom-ot, nálan stabil volt.)Kérek mindenkit, hogy a tapasztalaitok mellé írjátok meg, hogy melyik rom változatra vonatkozik a bejegyzésetek!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Itt az első fecske, a WayteQ androidos navijának prototípusát próbáltuk ki. Lehetséges, hogy a Windows CE ideje lejárt és ez a jövő iránya?
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest