Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Két nappal ezelőtt 67%-al kapcsoltam ki (Power Off). Ma bekapcsolva, boot wifi kapcsolódás után 50%-on van.
(#5098) tolnaizoltan: Nem megfelelő a töltő.
-
Misi53
tag
az én készülékem kikapcsolt wifI és semmi használat mellett, alvó állapotba 100%-ról 24 óra alatt 68% ra
merült le az akksi . ICS 4.0.3 szerintem ez nagyon nem jó .Vajon mi szívja le az akksit?.
-
tolnaizoltan
csendes tag
Valaki tapasztalt olyant,hogyha rávan dugva adatkábellel a laptopra,vagy szivartöltöről a kocsiba jó,de ha hálózati töltőre dugom,igaz nem a sajátjával,csak 1500a es , vagy ha áttalakitóval szivartöltőre dugom ami csak 500 a es , akkor megvan bolondulva az éréntésre,önálló életre kel,ahogy fogom oldalt a keretet,használhatatlan.Az enyém is merül ha bekapcsolva hagyom a wifit,utánna bese lehet kapcsolni reggel,pedig teljesen feltöltve huzom le a töltésről.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
zagor tenay #5095 üzenetére
Nyugodtan vágj bele, nekem is pár perc volt az egész és én is most csináltam először.
-
El Gringo
senior tag
válasz
kelzsoca #5094 üzenetére
igen, ezért mértem kétszer is. A kikapcsolás-bekapcsolás energia miatt. Első mérésnél csutkára felnyomtam éjfélkor, majd délután 40%-ot mutatott.
Gondoltam megpróbálkozom a géppel, hátha kifogok egy jót, de gondolhattam volna, hogy egy hibás fos landol nálam
Zagor Tenay: vidd el a szervízbe, megcsinálják a frissítést
-
zagor tenay
csendes tag
válasz
szerzol #5048 üzenetére
Az alvó módot hol találom?
Én kb. 2 hónapja vettem az xTAB 50-et, de Android 2.3.4 rendszerrel. Ebben is van alvó mód állítás?
Gyorsan merül az akkumulátorom, de eddig nem tudtam sokat foglalkozni vele. Most rászántam magam - mert ez így nem állapot...
TAB-ok terén ez az elsőm és nem merek belevágni az új Android telepítésébe... -
kelzsoca
félisten
válasz
Keeperv85 #5093 üzenetére
Azt azért sokan elfelejtik, hogy kikapcsolás előtt megnéz egy töltöttségi szintet, majd kikapcsolja a készülékét, aztàn x idő után bekapcsolja, és a bekapcsolás során merül 3-4%-ot a készülék.
Illetve van egy másik lehetőség is, mégpedig az hogy valamilyen alkalmazás miatt "beragad" a töltöttségjelző, tehát megakad mondjuk 86%-nál, majd a következő bekapcsoláskor már a helyes értéket mutatja, de már csakmondjuk 57%-ot mutat, és jön a jelzés a usertől, hogy kikapcsolt állapotban merül a készülék.
-
El Gringo
senior tag
17óra alatt 10% merülés kikapcsolva? sok vagy még belefér?
wifi alvóban is off, mindenféle értesítés kikapcsolva, és repülőmódban kapcsoltam ki
4.0.3 ics -
bolcsodal
addikt
válasz
Neurotoxin #5090 üzenetére
Szegeden tud olyant is (málnásat)...
-
Neurotoxin
őstag
Azért annyit tennék hozzá, hogy igaz, a Topmap sokkal jobb, mint a Teleatlas, de az sem mindenható, ahogyan egyik térkép sem az. Szegeden és az országban is több olyan helyet tudok, ahol nem jelzi a körforgalmat, vasúti átkelőt stb. Egy ideig gyűjtöttem, be is jelentettem, de semmi értelme... A lényeg, hogy ne vigyen bele a málnásba, egyirányú utcába.
-
kovlui
tag
Hát igen! Csábító az élethosszig tartó ingyenes frissítés, de igazából sokat nem kockáztat vele a cég, ha a "frissítésbe" belefér, hogy több kilométernyi új útszakasz egy éven át ne kerüljön rá a térképre! Amennyire korrekt a gyári ICS-el maga a készülék, annyira inkorrekt az "élethosszig tartó ingyenes frissítés" reklámduma!
-
kovlui
tag
Ma volt alkalmam kipróbálni a navigációt (xTAB-50, gyári ICS + Sygic) hosszabb úton. A transmittert összehangoltam az autórádióval. A zene és a navi hangját kivezettem az autó hangszóróira.
Tapasztalatok::
Tetszett:
- Az xTAB és az autórádió kapcsolata stabil, nem recseg, nem veszti el a kapcsolatot.
- A Sygic és a PlayZene együttműködése tökéletes! A navigáció megszólalásakor a zene elhalkul, a navigációs utasítások nagyszerűen hallhatók.
- A háttérben futó zene és transmitter nem lassítják a navigációt.
- Az xTAB gyorsan pozicionált, kb. 35-40 mp alatt, a jelet végig stabilan tartotta.
- A Sygic szoftver gyorsan és jól tervezte meg az útvonalat (már ami a szoftvert illeti, mert a térképpel voltak hiányosságok). Nem iktatott be indokolatlan vargabetűket.
- Az újratervezések gyorsak.
- Az összes keresztezett vasúti átkelőt pontosan előre jelezte.
- A lakott terület kezdete és vége táblákat pontosan előre jelezte.
- Intelligens módon a sebesség növelésekor illetve csökkentésekor csökkentette illetve növelte a kirajzolt kép nagyságát, ezáltal biztosítva, hogy mindig optimális mértékben lehessen előre látni az előttünk lévő útszakaszt. Úgy vettem észre, hogy kb. 75 km/h sebességhatár átlépésekor nagyítja illetve kicsinyíti a kirajzolt képet.Nem tetszett::
- Az M85-ös út nem szerepelt a térképen. Szinte napra pontosan egy éve adták át és még mindig nem szerepel a térképen!Szegény szoftver próbálta értelmezni, hogy mit keresek a mező közepén, próbált visszafordulásra rábírni. Viszont amint a térképen is szereplő útszakaszra ráértem, azonnal folytatta a navigációt.
- Győrben olyan útvonalon próbált célhoz juttatni, ami kb. egy éve még valóban ideális volt. Most azonban két helyen is felül kellett bírálni a navi utasításait, mert egyirányú utcába akart bevinni forgalommal szemben! Ez ismételten nem a szoftver, hanem a térkép hiányossága!Összességében nagyon elégedett vagyok vele! Magán használatra nyugodt szívvel ajánlom bárkinek! Szerintem megfelelő alternatívája a tudjuk minek! Már csak azt a fránya akkumerülést kellene orvosolni...
-
tjb007
nagyúr
válasz
namegin #5080 üzenetére
Esetleg még kipróbálhatnád/megnézhetnéd a BIG Launcher -t is (van belőle DEMO is), ezzel nagyon könnyen olyanná lehet változtatni a UI -t mint ami a "buta" navigációkon is van.
-
namegin
tag
válasz
hjanos1 #5079 üzenetére
Egy olyan képernyő beállítást keresek, ami autós használathoz lenne optimalizálva:
Kevesebb de Nagyobb ikonok, gyors reakció.
Ez utóbbihoz megtaláltam a Nova "fénynél is gyorsabban" opcióit.
Az ikonrács is jól méretezhető a Novával.
Már csak az ikonok méretét kéne valahogy megnövelni. -
hjanos1
senior tag
válasz
namegin #5075 üzenetére
Igazad van, ez a funkciója a CM9-nek úgy tudom csak mobilról működik.
Megpróbáltam kivenni a beállítási lehetőséget, hogy ne legyen ott feleslegesen, de sajnos nem jött össze, mindig lehalt tőle a Launcher.
Azt javaslom, hogy ha a rács méretet akarod állítani, akkor telepíts fel Play-ből egy másik alkalmazást, ami jobban állítható. Például: Nova, ADW EX, Apex -
namegin
tag
CM9: Beállítások/Launcher/Kezdőképernyő/Rács méret
Akárhova tekerem (már ha engedi), a rács a képernyőn mindig 6x6 -os marad. -
Grind
tag
Sziasztok,
Ma tulajdonosa lettem egy ilyen készüléknek, gyári 4.0.3 van rajta, felraktam rá egy gps szoftvert, ami ezen az oldalon tiltott (emiatt nem írom ki a nevét) és olyan problémám lenne, hogy az alsó "értesítő" sáv nem tünik el és így belelógnak a gombok vagyis nem 100% os a kép, valaki tudna segíteni, hogy azt az alsó sort hogyan tudom eltüntetni?
-
namegin
tag
CM9: Juhhéjj!! Megy az EQ a kedvenc Music Folder Player Free zenelejátszómmal!
(Gyári ICS-sel nem ment.)
Bravó és gratula hjanos1-nek és a NextGen Csapatnak! -
thammas
csendes tag
CM9 észrevétel:
Beállítások - Felh.felület - Zárolt képernyő-nél a lakat körüli "kör", ahova lehetne húzni, kilóg jobbra a képből, nem lehet látni a felét (fekvő nézetben). Álló nézetben is bal oldalt kissé rálóg a menü, jobb oldalt pedig egy hely (lakat?) nem látszik. -
-
kisguly
tag
Tesztelgetem a CM9-t, majd meglátom hogy mi a változás. A tárhelycsere sikerült. A szakértőktől kérdezem hogy tápos USB HUB-al össze lehet kötni ? Látja akkor pl. a pendriver-t ? Vagy az OTG-t egyelőre felejtsük el.
-
kelzsoca
félisten
válasz
zoli669 #5065 üzenetére
Official MEGA CM9 Theme Chooser Collection
M=MDPI kell.
-
zoli669
tag
Sziasztok!
Van olyan link CM9-es témákhoz, mint a C7-es témákhoz volt?
-
pkaresz
őstag
Szia.
A leírtak szerint kapcsold ki a wifit, a figyelését, a levél és üzenetek küldését , alvó módban is tilts le mindent.
Vasárnap óta 90% merült, minden este bekapcsolom tesztelésre.
Az ikon ma jelzett merülést, eddig töltve volt fullra.
Ma merítem s a hétvégén is. :-)
Ha lesz további észrevételem jelzem.Üdv: Karesz
-
mesa23
aktív tag
Sziasztok!
Múlt heti kijelzős problémámat úgy orvosolták, hogy beutaztam Debrecenbe, (ez volt a legközelebb a lakóhelyemhez) és kicserélték az E-digital-ban!
Most lenne egy olyan kérdésem, hogy találkoztatok-e már olyan problémával, hogy ha kikapcsolom a kijelzőt, és mondjuk 2 óra múlva bekapcsolom, akkor az óra a kikapcsolás idejétől folytatja a számolást!
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Drakk
tag
Tegnap éjféli 94%-ról ma 54%-ra esett vissza a töltésszint. Valószínűleg nem a WIFI meríti.
-
kisguly
tag
Nekem nem sikerült a tárhelycserét megcsinálni. Újraindításnál egyszerűen csak tölti be a cyanogen dolgot. nem megy tovább. Valamit rosszul csináltam volna ?
-
szerzol
senior tag
Akinek kikapcsolt állapotban lemerül az akksija a WiFi speciális beállításoknál ki kell kapcsolni az értesítést nyitott hálózatokról és a bekapcsolást alvó módban soha-ra kell állítani.
Valamint ha ilyen hidegben a kocsiban marad az xTAB, elkerülhetetlen a gyors merülés, mert általában az akkumulátorok érzékenyek a hidegre, hamarabb veszítenek a kapacitásukból!
-
szerzol
senior tag
Feltelepítettem a CM9-et!
Nagyon állat!
Még csak navi nélkül próbálgattam, szerintem gyorsabb mint a gyári ICS-el!
Majd jelentkezem. -
pkaresz
őstag
Szia, sziasztok!
Pár észrevétel, de nem bizonyított még.
Én is tapasztaltam annó, hogy kikapcsolt állapotban merült a tabom.
Az alábbi beállításokat végeztem el, s így nem merül kikapcsolva.
Wifi kikapcs, alvó módban sem keres kapcsolatot, értesítések kikapcsolva, előzmények nincsenek.
Előzmények nincsenek, alkalmazások használata visszalépésre gondolok. Úgy történt, hogy alvó módra kapcs, ekkor elfelejti mit használtál eddíg, majd pár másodperc után felébreszt, s ez után leállítás.Pontosan melyik után szűnt meg a merülés nem tudom, de hétfő óta (vasárnap állítottam be az értesítések kikapcsolását módra) nincs semmi merülésem.
Remélem tudtam segíteni.
Bocsánat ha nem voltam egészen szakmai nyelvezetű!
Üdv: Karesz
-
Keeperv85
nagyúr
Valóban nem kéne neki. Az enyém szerencsére nem merül ezzel a rendszerrel kikapcsolva, de sajnos érkeznek ilyen panaszok néha. A valódi okokat sajnos nem sikerült eddig megtalálni. Fényében annak, hogy a legtöbb embernél az ICS frissítés megszüntette ezt a hibát, nálad -elvileg- nem fordulhatna elő ilyesmi.
-
gegekutas
aktív tag
Üdv.mindenkinek!Régóta olvasom a mobilaréna fórumait,sok vásárlásban a hozzá szólásokat figyelembe véve döntöttem!Most is ezért vagyok itt,egy kérdésem lenne ezzel a készülékkel kapcsolatban!A Google Maps,mint navigáció müködik-e rajta,ugye az androidos telefonokon GB-vel offline módban is navigál Mo.-is!Köszi a válaszokat előre is!
-
Drakk
tag
Normális dolog, hogy kikapcsolt állapotban is lemerül a készülék?
Köszönöm a segítséget! -
zaza99
csendes tag
Sziasztok!
Van már olyan navigáció ami támogatja a hardveres Tmc-t? Pár hónapja még nem volt. -
hjanos1
senior tag
válasz
hjanos1 #5024 üzenetére
=================================
xTAB-50 GPS Cyanogenmod9 NextGen
=================================(#5027) kelzsoca: igyekeztem
Így még a mai napon (2012.12.12. rom szerdán) kikerült -
eax1650
aktív tag
GABRIELLA
A mentést illetően arra gondoltam, hogyha pl úgy járok, mint most, akkor vissza lehessen tölteni.
Azokról lenne szó főleg, amiket birizgálni kellett a Sygic tervezéséhez képest.
Hát az meg már hajjaj..., ha utasként navigál engem valaki, akkor ezt megjegezze a készülék. -
eax1650
aktív tag
És még valami!
Bekapcsolás után 4-5 másodperc múlva a parti háttérkép felnagyítódik, mintha rá zoomolnék, miközben feketébe hajlóan eltűnik, majd 3-4 mp múlva zoom out, tőlem távolodóan feketéből vissza színesedik az eredeti méretre.
El tudtam mondani?
Készítettem videót, de nem tudom hova és hogyan, ha esetleg segítene. -
eax1650
aktív tag
válasz
kelzsoca #5007 üzenetére
Nem!
Pár hete vettem. Tegnapig rendesen működött. Telepítettem rá Ingyen könyv alkalmazást, valamint 4 különböző fizetős EQ-t, mire a Neutron MP végre működik. A többieket eltávolítottam. Pedig ott volt mind alatt: Ez az alkalmazás kompatibilis a(z) Wayteq XTAB-50 GPS eszközzel.
Egyébként minden más működik, csak a Sygik nem.
Ja, Igen! Van néhány zene szám egy mappában a kártyán. -
tomeei
csendes tag
-
eax1650
aktív tag
Hali!
Este megérkeztem, kikapcsoltam. Teljesen. Ingyen tokba be. Ma reggel bekapcsoltam (tokból ki) üzenet: SD kártya hiányzik - nem hiányzik! Kilépek utána ez fogad:
Jobb oldalon a nyilacskák lefelé másznak. Van wi-fi. Vártam kb. 40 percet, közben látom a modemen, hogy nincs adatforgalom. Kikapcsoltam, majd újra be. Ugyan ez fogad.
Vajon mi történhetett a lelkével? Ellopta a Mikulás.
A postára érkezik egy levél, melyet a Mikulásnak címeztek. Mivel a postások nem tudják, mi legyen vele, úgy döntenek, felbontják. Egy kétségbeesett gyermek kívánságát olvassák:
- Drága Mikulás! A családunk nagyon szegény, így nem tudok mit adni a szüleimnek karácsonyra. Légy szíves, küldj 10 ezer forintot!
A postások nagyon megsajnálják, ezért úgy döntenek, összedobják a pénzt.Ám nekik sincs sok, így csak ötezer forint jön össze, amit el is küldenek a kisfiúnak. Az ünnepek után lázasan bontják fel a Mikulásnak szánt köszönőlevelet, melyben a következőt olvassák:
- Nagyon köszönöm, hogy segítettél, de képzeld, a postások a pénz felét lenyúlták! -
Ligend
tag
Ha csak navigációra szeretnéd használni, lehet, hogy ez nem a Te készüléked. Nekem az Android által nyújtott rugalmasság tetszett meg benne, szerettem volna a WinCE-nél előremutatóbb platformot választani az első navigációm számára.
Saját tapasztalataim alapján az alábbiakat tudom elmondani róla:
Pro
- Android rendszer; a Play Store kínálatának nagy része elérhető, rengeteg alkalmazást telepíthetsz rá
- korrekt hardver kiépítés, elfogadható sebesség
- jó ár/érték arány
- remek közösségi és jó gyártói támogatásKontra
- viszonylag alacsony akkumulátoros üzemidő (ha csak autóban használod, töltőről, ez nem szempont), standby állapotban is gyors merülés
- hagyományos naviknál lassabban pozicionál
- melegedésre hajnalos (bár ez nem okoz működési problémát)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Itt az első fecske, a WayteQ androidos navijának prototípusát próbáltuk ki. Lehetséges, hogy a Windows CE ideje lejárt és ez a jövő iránya?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- ASUS notebook topic
- AliExpress tapasztalatok
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest