- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
A számítógép NEM azért van fém kalitkában, h őt védjük... TŐLE kell védeni a környezetet. De ezeknél a modern vasaknál figyelnek az EMI és hasonlókra, levett oldallappal is sokan használjuk. Statikusan sem fog feltöltődni, fémhez ér végülis. Vagy mire gondoltás, h baja lenne?
-
LLKobe
veterán
Szerintetek ha az oldallap helyett rakok fel plexi lapot és ilyennel rögzítem, a gépben lévő alkatrészeknek (főleg HDD, SSD) lehet baja a mágnesességtől?
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Valaki tudja esetleg honnan lehet sötétített plexit venni méretre vágatva emberi áron?
-
GumisPeter
senior tag
Sziasztok
Nincs valakinél egy eladó EKWB fehér szinező?
Mai vagy hétfő-keddi átvétellel érdekelne.
Köszönöm.
Üdv
-
Drizzt01
őstag
válasz
Mister_X #4274 üzenetére
A látványképért tervezgethetsz a Google Sketchup-on is, akár méretarányosan.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Engineer086 #4273 üzenetére
A koncepció megvan, a végeredmény papíron, méretekkel, mindennel - a következő lépcső az anyagok és szerszámok beszerzése lenne
Bár lehet, hogy változtatni kell pár dolgon, mert lehet nehéz lenne megoldani a szerelést, táp útban lenne, stb. Lehet akkor előbb átalakítok és csak azután kezdek neki a projektnek. Nem igazán tudom, hogy milyen anyagokkal érdemes dolgozni, hogyan színezek, stb.
Az elképzelés végeredményben egy protoss Nexus lenne, mATX formátumú belsővel. Bár talán picit sok helyet foglalna és nem feltétlen lenne alkalmasabb komolyabb konfig tárolására a hűtés miatt.
"Ha még sohasem dolgoztál ilyen anyagokkal és mondjuk a panel lakás erkélyén tűrnék meg az új hobbidat" - teljes mértékben ez a helyzet van érvényben
-
Engineer086
Modder
válasz
Mister_X #4272 üzenetére
Én nekiálltam a választ megírni, de annyi kérdésem merült fel menet közben, hogy abbahagytam
Kezdésnek én összeraknám a koncepciót, hogy mit szeretnék viszont látni a gépen. Összegyűjteném azokat az elemeket, színeket, amiket felhasználhatok a munka során. Biztos, hogy készítenék vázlatokat, feljegyzéseket, hogy ne vesszenek el az ötletek. Légy türelmes, szánj időt a tervezésre!
Ha összeállt a fejedben a kép, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy miképpen fogod azokat megvalósítani, milyen anyagokat és technikákat fogsz felhasználni. Előnyben vannak azok az emberek, aki korábban már dolgoztak különböző anyagokkal (fa, fém, műanyag, üveg...stb.) és van otthon egy jól felszerelt műhelye. Ha még sohasem dolgoztál ilyen anyagokkal és mondjuk a panel lakás erkélyén tűrnék meg az új hobbidat, akkor sem kell feladni a reményt, hiszen személyesen is ismerek olyat, aki ilyen körülmények között tudott dolgozni és szép dolgokat alkotott.Ha még sosem dolgoztál ilyen anyagokkal, nem használtál a moddingoz szükséges kéziszerszámokat, akkor javaslom, hogy ne vágj bele első körben egy összetett munkának, mert nem biztos, hogy azonnal sikerélményeit lesznek. Apróbb módosításokkal kezdj egy olyan házon, amit nem sajnálsz összebarmolni, szerezz be alapvető szerszámokat.
Rengeteget segíthet, ha moddinggal foglalkozó oldalakat nézel, olvasol. Sajnos magyar nyelvű, kifejezetten moddinngal foglalkozó oldalt nem tudok mondani, régen a Radikalmodon vezettük a munkanaplóinkat, de sajnos ez az oldal már a múlté. A Logouton lehet több átalakításról olvasni, illetve ajánlom neked a bit-tech.net angol nyelvű oldalt, ahol számtalan átalakítással kapcsolatos írás található, rengeteg képpel.
Remélem segítettem egy kicsit az indulásban, ha kérdésed van, szívesen válaszolok rá. -
Mister_X
nagyúr
Hát én nemigen kaptam válaszokat fentebb
-
Nagy a csend ki jön ki nem
-
QbHead
aktív tag
válasz
OutsideR #4268 üzenetére
Igen már én is megtaláltam ezt a videót
(#4267) ViZion: a fentebb (vagy lentebb kinek hogy) linkelt videó alapján gondolom hogy egész olcsón meg lehet oldani és mivel gondoltam már más csinált ilyet leírhatta volna a tapasztalatait nekem de látom ilyet még nem csinált senki
-
OutsideR
aktív tag
Ezen a videón elég egyszerűen megoldotta a srác flakonos festékkel ezt a vízcseppes hatású mintát.
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Régóta rág a gondolat, hogy moddingolni kellene, de úgy istenigazából nem tudom, hogy miként kellene hozzákezdeni - természetesen a tervezési fázis után, az még nekem is megy, okítottak egy darabig szakközépben. Egy Legacy of the Void témájó case cont szeretnék, tehát a domináló színeket ez a kép elég jól leírja (celestial array), mindezt egy "szabvány" mATX formátumban, hogy időtálló legyen. A szín mondjuk még nem végleges, négy variáció van ugyan arra a mintára, valami ilyesmi: kép szerinti arany-kék (Khalai), ezüst-zöld (Nerazim), fehér-narancs (Purifier), fekete-piros (Tal'darim).
Leginkább pár (lehetőleg magyar) linknek vagy egy hosszú leírásnak nagyon örülnék
Ja és persze, hogy a várható költségek mik lennének, az se elhanyagolható, szeretnék értelmes keretek között maradni.
-
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék nálatok hogy valaki csinált-e már víz effektes festést (kirakok róla képet) ha igen tudna valaki nekem tanácsot adni hogy hogy kezdjek hozzá?
Egy Termaltake Versa II házat szeretnék így lefújni
plusz bellül kábelmenedzsmentnek lyukakat csinálni és ben világos kékkel lefújni
-
Drizzt01
őstag
Lehet festeni is csak , csak glettelni kell előtte . Van hogy sokat . Legjobb , ha először szóró gittel lefújod , utána mehet a sima fényező gitt is . Ha nem fújod , akkor csak kétkomponensű gitt jöhet számításba . Én Szolnokon egy olyan boltban szerzem be , ahol öntapadós matricákat árulnak . Az 5mm vastag , az 10500ft/tábla . 1mx2m . A 3-as ha jól emlékszem akkor 7500ft/tábla .
-
Drizzt01
őstag
Kicsit frissítettem. [link]
-
-
Drizzt01
őstag
válasz
Szaki Bácsi #4250 üzenetére
Kíváncsian várom
-
Drizzt01
őstag
válasz
Szaki Bácsi #4248 üzenetére
Ha kékkel meghited, akkor is friss hó hatású?
-
Drizzt01
őstag
válasz
Szaki Bácsi #4245 üzenetére
Szerintem a vatta a legjobb megoldás, max egy kicsit meghited világoskék sprayvel enyhén
-
Szaki Bácsi
tag
válasz
Engineer086 #4243 üzenetére
A valódi hó még csak meg sem fordult a fejemben. Csak is a műhó amit karikor lehet kapni ilyen aeroszolos palackban.
-
válasz
Szaki Bácsi #4242 üzenetére
Apróra darált hungarocell esetleg? Némi törtfehér - fehér- jégkék festékkel, és fénytelen lakkal lefújva..
-
Engineer086
Modder
válasz
Szaki Bácsi #4242 üzenetére
Első nekifutásra azt javasolnám, hogy ne kísérletezz valódi hóval, hiszen az is víz, még ha fagyott állapotban van. Feltételezem, hogy napi használatban akarod alkalmazni a moddolt gépet, azt is feltételezem, hogy az év 365 napjában egy hűtőházban laksz. Ebben az esetben nem szerencsés az elektromos dolgokat és a nedvességet bemutatni egymásnak.
-
Szaki Bácsi
tag
Sziasztok! Nagy modding előtt állok, és lenne egy olyan kérdésem, hogy valaki próbálta e már amit tervezek, és mi volt a tapasztalata. A tervem: Szeretnék összedobni, egy jeges, havas, télies témájú gépházat. Minden jég fehér lenne, és világos kék, kiegészítéseket kapna a még brutálabb hatás érdekében. Viszont a tél nem tél hó nélkül. (Csak MO-n). S arra szeretnék valami javaslatot kérni, hogy mivel lehetne ezt megoldani? Gondolkozom a műhavon, de nem tudom mennyire tartós, és hogy vezeti e az áramot. Gondolkoztam a vattán is, csak annak ilyen friss hó látszata van, nekem pedig ez a jeges hó látszat kellene. A tippeket előre is köszönöm.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van itt esetleg valaki aki tud alumíniumot profi minőségben megmunkálni?
Hajlítás és vágás, amúgy egy egyszerű dologról lenne szó.Ha van ilyen kérem keressen meg privátban
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok. Megpróbáltam egy rövid videót készíteni .
-
Lehet jókor voltam jó helyen. Asrock nagyon bőkezű feltétel nélkül megkapom amit kérek. Bár szerintem ebbe benne van az is, hogy napi szinten beszélünk és találkozunk melóból adódóan. A Toshiba meg úgymond jött vele. Épp tegnap beszéltem róla, hogy nekem az alkatrészek mindennél többet érnek mert tudok legózni.
És igazából levideóztam 5 laptopot ennyit tettem és ez sem volt kötelező. Meg a Youtube is azért van, mert inkább elmagyarázom videóban mit csinálok, mert írogatni nem szeretek.
A legapróbb dolognak is örülök pl. pendriveot kaptam szerdán. Meg van nálam egy Akció kamera.
És nem is szoktam pofátlan lenni mindig csak azt kérem ami tényleg kell és tudom valamelyiknek lehet a termékei között.
Elég sokat megspóroltam velük, és tudtam venni egy komoly kamerát.
A Monstert meg megpályáztam és a versenyes gépet nem tart sokba átalakítani. Csak elég lusta vagyok.
Drizzt01 Nem ezek miatt mentem. Asszony baszogatott, hogy ha már ennyi munka volt vele és ilyen sokba került akkor vigyem.
Az Acer úgy jött a képbe, hogy egy monitor alá betettem a gépet hozzászólásba a facebookjukon.
-
válasz
Drizzt01 #4232 üzenetére
De igen. Be kell nyalni nekik is
Acer,Asrock, Toshiba, már kipuszilva. Igaz ebből Az Asrockal és a Toshibával mennek úgy a dolgok, hogy azt mondom megéri. Pedig szeretnék egy új Acer Predatort a vágó korongok közé tenni. De legalább ha kérek valamit pl nyomtatás vagy promó cuccok azt megkapom.
Franc sem gondolta, hogy ez lesz. Többieknek nem ismeretlen én még szokom.
-
-
ViZion
félisten
"elég" jó:
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Lehet én vagyok fogyi hozzá. Mi a különbség a push-button, amomentary switch és a sima switch között?
-
bölcsike
csendes tag
Még ezt szeretném hogy meg lenne és ez az 1 venti sem lenne már. [link]
Amúgy tudom hogy a kivágásoknál nem szép de ezek még munka alatt lesznek. És javítom a kinézetet.
Majd arról is teszek fel képeket ahogy kell! -
jones965
Modder
válasz
bölcsike #4200 üzenetére
Ügyes vagy és kreatív, gratulálok.
Viszont azt szeretném kérni, hogy legközelebb a mondani valódat egy hozzászólásban írd meg, mert így nagyon szét tördeled a topikot. A hozzászólásban 2-3 fotónál több képet ne illessz be, ha ennél többet szeretnél bemutatni, azt tedd be egy internetes albumba, és annak a linkjét illeszd be.
Várjuk a következő fejlesztéseket.Viszont a ventilátor nélküli géppel kapcsolatosan vannak fenntartásaim, mivel a bútor amiben a géped be van építve, önmagában is szigetel ( bútorlap), és légmozgás nélkül a meleg levegő megreked belül, ami függetlenül az eldiszipált hőmennyiségtől, fokozatosan rontja a pc hatásfokát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (3db elérhető még)
- FÉLÁRON! Fujifilm Instax Mini 12 instant fényképezőgép + 2x10 mini film - Új, bontatlan!
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest