Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Tudnátok abban segíteni, hogy tápegységen le lehet-e viszonlag egyszerűen cserélni a PCI-E 6 pin, illetve 6+2 pin "dugóját"?
Csak ez üt el a gépben a többi dologtól... Mennyire nehéz leszedni és kicserélni, illetve lehet csak dugót kapni valahol feketét?
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Csak nézegettem az ebay -en hogy milyenek vannak, melyik nézne ki a legjobban. Sajnos a munkám reggeltől estig lefoglal, így nekem egyszerűbb rendelni.
De majd utánanézek hogy hol van a közelben ilyen bolt.Egyelőre a nagyobb gond hogy nem találok senkit aki az oldallapot profin ki tudná vágni, meg esetleg a plexit is.
Két fórumtársat ajánlottak itt aki meg tudná csinálni, de egyikük se válaszol a privire
Nem akarok kéziszerszámmal rámenni, vizes vagy cnc-s vágást szeretnék ami nem sorjáz, hogy ne kelljen újrafesteni az egész oldallapot, csak a vágott éleket. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Beütemeztem a moddingolni való dolgokat fontossági sorrendben.
Első az ablak készítése az oldallapra. A plexis céget már megkerestem, csavarokat kinéztem az ebay-en.
Az egyik kollégával már felvettem a kapcsolatot itt a fórumon a vágás ügyében, nem akarom kéziszerszámmal, minnél profibban akarom kivitelezni.Ha CNC-vel vagy vízzel vágatom ki, reményeim szerint nem kell újrafújni az egész oldallapot, csak a vágott éleket.
Így fogom megoldani a dolgot:

De kicsit kisebb lesz az ablak, sötétített füst plexi lesz, és fekete csavarok.
Aztán ha már belátok a gépbe, jönnek a belső dolgok.
Ezzel kapcsolatban egy kérdés: valahogy (olcsón) megoldható a ledszalagok szoftveres vezérlése? Valami olyasmit szeretnék, hogy ha játszok csak akkor világítson. Ha ez nem jön össze akkor marad egy manuális kapcsoló.

-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szerintetek ha a CPU hűtőm (Scythe Mugen 2) tetejét (tehát a legfelső lamellák tetejét, és a heatpipe-on végét) lefújnám matt fekete festékkel, azzal okoznék bármi negatív dolgot?
Hőleadásban nem hinném hogy az az egy lamella bármit is számítana, viszont jobban nézne ki a masina belseje.
Azt nem tudom még hogy ez kezelve van-e valamivel, megtapadna-e rajta a festék

-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van itt valaki aki tudna alumíniumot szépen megmunkálni? A házamra szeretnék egy új előlapot csináltatni, természetesen megfizetném a dolgot

-
LLKobe
veterán
Üdv!
remélem jó helyen járok a kérdésemmel, ami a következő lenne:
lehet kapni az ilyesmi PWM splittereket:

Nagyjából azt hiszem mindenki tudja mire jó ez. Azt láttam a neten, hogy ha van 4 egyforma PWM-es venti, akkor semmi gond nincs vele.
De vajon működik ez úgy is, hogy különböző ventiket kötök rá, akár nem PWM-eseket? Tehát ha csak arra a helyre dugok egy PWM-es ventit ami a jelet küldi, a többi helyre meg akár csak 3 pines ventiket?

-
LLKobe
veterán
válasz
Drizzt01
üzenetére
Hmm, egyszerűen nem tudom elképzelni hogy lehet ez az anyag elég merev, ha még sniccerrel is vágható
Még aluból is kell szerintem legalább 2mm vastag, ebből a műanyagból meg 3 miliset használsz.Közben arra gondoltam kicsiben kezdem, és csinálok egy új előlapot a jelenlegi házamra, már rég tervezem.
Kezdetnek jó lesz. Viszont ahhoz is hajlítani kell, kíváncsi leszek neked hogy sikerül
-
LLKobe
veterán
válasz
Drizzt01
üzenetére
Neked ez nagyon jól megy
Nekem már hónapok óta van egy házterv a fejemben (ehhez képestaamit most csinálsz egyszerű mint a faék) de sajna nincsenek szerszámaim az alu megmunkáláshoz. De ez azaanyag jó is lehet.Ha csak ilyen PVC - ből csinálod a házat az elég stabil? Elég merev hozzá az anyag? Vagy kell bele valami merevítés?
Ha esetleg kikérhetem a véleményed csinálnék egy skiccet és megmutatnám privátban, hogy szerinted kivitelezhető - e

-
LLKobe
veterán
Üdv!
Tápkábel (molex csati) forrasztásához milyen átmérőjű zsugorcsövet érdemes venni?
2 vagy 3mm, esetleg vastagabb? -
LLKobe
veterán
Szerintetek ha az oldallap helyett rakok fel plexi lapot és ilyennel rögzítem, a gépben lévő alkatrészeknek (főleg HDD, SSD) lehet baja a mágnesességtől?

-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Valaki tudja esetleg honnan lehet sötétített plexit venni méretre vágatva emberi áron?

-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van itt esetleg valaki aki tud alumíniumot profi minőségben megmunkálni?
Hajlítás és vágás, amúgy egy egyszerű dologról lenne szó.Ha van ilyen kérem keressen meg privátban

-
LLKobe
veterán
válasz
intercooler
üzenetére
A játékban sok helyen feltűnik ez a logo a falakon, nyomtan egy screenshotot

-
LLKobe
veterán
válasz
intercooler
üzenetére
Naneee, egy újabb Border fan
Nagyon helyes, frankó lesz 
Én is pár napja csináltam meg az enyémet

-
LLKobe
veterán
(#253) Engineer086, (#254) Moddingboy: Köszönöm

Egyenlőre mindenképp így marad, talán majd később kezdek vele valamit, bár egyre jobban úgy gondolom hogy nem baj ez, frankó ahogy van
-
LLKobe
veterán
válasz
blasko92
üzenetére
Ez eszembe se jutott... Egyenlőre jó lesz így, aztán majd eldöntöm mi legyen. Lehet hogy kiszedem majd a rácsot, csiszolás, visszafújom feketére, és újra az egész

A fekete festék jó ötlet, de tuti elütne a rács alap feketéjétől.Bár ezek az apró dolgok csak engem zavarnak valszeg
Azért az idegesít hogy 2 tekercs szalag volt itthon, a másik persze sokkal jobb lett volna, de én rittig a régi szart fogtam meg... Na mindegy. -
LLKobe
veterán
Bár egy dologban nem lett jó, az éleknél sok helyen befolyt a festék...
Szerintem az volt a baj hogy a maszkolószalag el volt öregedve, és nem tapadt rendesen, így az éleknél nem lett sajna tökéletes, bár csak közelről nézve szembetűnő.Ezen a képen látszik miről beszélek, az alsó nyílnál szép egyenes az él, a fentinél meg...
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Csak rajta

Uraim, a kész képek, lehúztam a maszkolószalagot, a tűző napon hamar megszáradt:
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Köszi
Én is marha kiváncsi vagyok, várom a száradást, aztán teszem is fel az oldallapot.Hát a gumi kérlek szépen Nagypapám műhelyének mélyéről származik
Tökéletes alapanyag volt a művelethez, 3-4mm vastag, erős, de nagyon rugalmas. Emlékezete szerint egy lábtörlő alsó gumiborítása volt 
Így kb. 1-2mm mozgástere van a vinyónak, sokkal csendesebb lett. Előtte egy töredezettségmentesítés alkalmával rezgett az egész ház...
-
LLKobe
veterán
válasz
Moddingboy
üzenetére
Tehát akkor a rács túloldaláról szedjem le a maszkolószalagot?
-
LLKobe
veterán
válasz
Moddingboy
üzenetére
És a túloldalát is teliberagasztottad maszkolószalaggal?
-
LLKobe
veterán
válasz
blasko92
üzenetére
Természetesen le lesz maszkolva az egész oldallap, a festeni kivánt részt kivéve
Csak így könnyebb pakolgatni holnapig
Sima PVC vágóval csináltam.Viszont van egy dilemmám: most leragasztottam maszkolószalaggal a rács másik oldalát is, hogy ott ne menjen szanaszét a festék. Viszont így szerintem meg fog állni a rács lyukaiban a festék, mert tuti több réteg fog kelleni.. (A lyukak olyan 1,5mm átmérőjűek)
Ezt hogy a fenébe oldjam meg?
Köszi mindenkinek, remélem frankó lesz

-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Higító van itthon. Nitro vagy lakkhigító?

Na ki lett addikt?

-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Hmm, az a felcsiszolás szerinted feltétlenül szükséges? Csak mert a kivágott maszkolószalag mentén nem egy életbiztosítás csiszolni

-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Vasárnap neki is megyek a témának, és jövök majd a képekkel 
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Igen gondoltam
Ezt a verziót preferrálnám én is, ezzel csak az a baj, hogy logo-nak vannak apró részei, a ház oldala pedig nem sík, vannak benne ívek gyárilag, így a felragasztott papír tuti elállna, és úgy nem tudom hogy lehetne fújni.Akkor az alapozást kihagyhatom? Egy réteg elég lesz vajon (fekete alapra fújok fehéret ugye...)? Ezek a festékek mennyire sűrűek? Csak mert ha a háló szemei közt összeáll az szarul fog festeni...
-
LLKobe
veterán
válasz
blasko92
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!

Maszkolószalag van itthon.
Csak egy dolog még: ha a ház oldalára ragasztott szalagból vágom ki a mintát, a szike nem karcolja meg a felületet? Persze nem akarom állat módjára rányomni, de azért valamennyire mégis muszáj

-
LLKobe
veterán
válasz
blasko92
üzenetére
"Persze, maszkolószalaggal csináld meg a festeni kívánt logo-t"
Ezt részleteznéd? Überkezdő vagyok
Én úgy gondoltam hogy szalaggal leragasztom a kivánt részt, rámásolom a logo-t, és és szikével kivágom, majd megy a festék. Alapozás meg sem fordult a fejemben 
A festék nem vészes, egy ezres egy flakon, és nem kell sok.
-
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
Festésben kérném a segítségeteket. Egy logo-t szeretnék a házam oldalára fújni.
Fehér lenne a logo, a gépház fekete, viszont az oldala rácsos, erre szeretném.Szerintetek működne a dolog? Festékből már ajánlották a montana illetve molotov márkájú spray-ket.
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Hmm, értem csak az a baj, hogy a szgépház elejére fog kerülni, tehát a megvilágítás csak mögé kerülhet, a szélére nem tudom tenni

-
LLKobe
veterán
Hát kérlek: a led bele van mélyesztve amennyire lehet a plexibe, és elfedtem a tetejét egy darab alufóliával. Ez azt eredményezte amit a képen látsz, hogy ahol az alufólia van ott van egy sötét pont, akörül rohadt fényes, és marhára nem egyenletes.
Gondolkodtam több leden, de akkor ugyanez lenne csak 3 helyen...Ezért gondoltam hogy a plexi lapját le kéne festeni valami fluoreszkáló festékkel, az legalább egyenletes lenne, és úgy se kell hogy erős fénye legyen.
De minden ötletet/javaslatot szivesen fogadok

-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Nem mértem, talán 5mm-es. Találni kéne valami módot hogy az egész logo, vagy legalább a nagyja egyenletesen világítson, mert ez a ledes megoldás nem a legjobb

Van 5leted? A #144-hez mit szólsz?
-
LLKobe
veterán
Újabb work in progress kép
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LLKobe
veterán
Szerintetek ha a felcsiszolt plexi lapját lekenném ilyennel, és arra rá az átlátszó fóliára nyomtatott matrica?

-
LLKobe
veterán
Nem tudtok valami cikket ahol felcsiszolt plexit ledeztek be? Érdekelne hogy hogy érdemes megcsinálni.
-
LLKobe
veterán
Work in progress:
2 óra plexi vágás, fúrás, reszelés után itt tartok de elfáradtam mára

A tervezett világító front logo.
Ahogy most áll a dolog, egy és kettő.
Ami még hátra van:
- plexi lapjainak felcsiszolása
- éleinek feketére fújása
- felmatricázás
- világítás kivitelezése
- rögzítés a házra -
LLKobe
veterán
Ahogy mondod, homogén felületet. Gondoltam hogy a csiszolás lesz a megoldás, köszi

Most már csak azt kell kitalálnom hogy a LED-et hogy varázsolom bele a plexibe.(#99) Titagyerek: Igen valami ilyesmiről lenne szó. Csak mint mondtam én nem gravírozni akarom a plexit, hanem egy átlátszó fóliára nyomtatott matricával fogom befedni. Kb. akkora lesz az egész mint az általad linkelt ház alján az egyik kis kör.
-
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
Tapasztalt(abb) modder társakhoz lenne egy kérdésem:
A házam elejére szeretnék egy világító logót csinálni plexiből. Legyen mondjuk egy 5cm átmérőjű kör, ezt kivágom plexiből, erre megy egy átlátszó fóliára nyomtatott matrica. A plexi kör élét feketére fújom, hogy a fény ne ott lépjen ki.
Azt szeretném hogy ha látszana a logó, tehát hogy a plexi lapján lépjen ki a fény. Ezt hogy tudom elérni? Csiszoljam fel a plexi lapját?
Köszönöm előre is a tanácsokat

-
LLKobe
veterán
válasz
Moddingboy
üzenetére
Majd posztolok képeket
Na igen, és a matricán kívül már csak a paintbrush lenne, az meg nem egy olcsó/gyors/egyszerű dolog...Egy kérdés: ha a logó sziluettjét kivágom plexiből, az élét feketére fújom hogy ne ott lépjen ki a fény ha beledezem, hogy tudom megoldani hogy a kivágott forma "lapja" világítson? Csiszoljam fel a plexit?
-
LLKobe
veterán
válasz
Moddingboy
üzenetére
Nekem is átfutott már sok lehetőség a fejembe... Azért erre szavazok egyenlőre, mert szeretem a visszafogott stílust, ezért vettem ezt a házat is. Nem akarom túlcsicsázni, a matricás megoldás még visszafordítható ha később nem tetszene/megunnám

A matricázásra már van bejáratott kolléga
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Borderlands 4
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem már hónapok óta van egy házterv a fejemben (ehhez képestaamit most csinálsz egyszerű mint a faék) de sajna nincsenek szerszámaim az alu megmunkáláshoz. De ez azaanyag jó is lehet.