- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.K.F.
csendes tag
Sziasztok!
Fontolgatom, hogy esetleg 20/1Mbps (Netmánia M) csomagba kérjem át magam a jelenlegi 10/0.5Mbps-ből (Netmánia S). Légvonalban kb 800 méterre vagyok a központtól, de a kábelnyomvonal ennek többszöröse is lehet, meg hát a kábelezés minősége is kérdéses a környéken.
Ki lehetne valamelyik vonali paraméterből okoskodni, hogy kb. milyen sebesség várható az esetleges áttérés után, vagy ez lehetetlen a sok változó (pl. Telekom központ oldali beállításai) miatt? Az "Attainable speed"-ben valahogy nem nagyon hiszek, gyakorlatilag nem láttam még olyan screenshot-ot, amelynél az aktuális sebesség akár csak 10%-on belül is lett volna ahhoz (na jó, 100-ból ha 1 képen van ilyen - sőt, olyat is láttam már talán, amikor az aktuális sebesség volt a nagyobb érték
).
A vonali paraméterek egyébként ilyesmik:
Bocs a kezdetleges felületért, de nem mertem firmware-t cserélni, inkább összedobtam ma az utóbbi két délután egy kis lekérdező programot a módosítatlan firmware-ű DSL-360R T1E-re. Szebb is lehetne (lehet, hogy majd még csiszolgatok rajta), de tőlem ennyire telik, nem vagyok valami gyakorlott programozó.
Vizsgáltam az itthoni kábelezést is, hátha azzal lehetne kicsit tuningolni a vonalon: van vagy 35 méter, több darabból áll. Próbaképp ehelyett egy tized ilyen hosszú, tehát 3.5 méteres fali Cat5e kábellel is bekötöttem a modemet közvetlenül a Telekom házfalon lévő dobozába - vagy 20 éves darab, még csavaros rögzítésűek az erek, a földkábel oldali kábelvégek környéke eléggé oxidált, de azt inkább nem piszkáltam (nehogy letörjön vagy ilyesmi), csak a továbbmenő kábelt kötöttem ki -, de a "nyereség" elenyésző volt: 26.0dB helyett 25.5dB lett a letöltési csillapítás és valami 200kbps-el magasabb Attainable speed.
Az SNR margin a feni képen valamivel jobb a szokásosnál, 6dB szokott lenni, de láttam már 4.3dB-n is.
Ja igen, és az mitől lehet, hogy ha kikapcsolom a modemet majd vissza, akkor az Attainable speed kb 15200kbps-re áll be, míg ha ezután kihúzom a vonalat a modemből és fél perc múlva visszadugom, akkor 17700kbps-re? Nagyjából minden más paraméter ugyanaz marad (legalábbis a modem gyári webfelületén - amikor ezt próbálgattam, még nem volt kész a fenti programocska, amivel a grafikonokat is össze tudtam volna hasonlíani), csak az elmélet max sebesség nő meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motoros topic
- BestBuy topik
- Renault, Dacia topik
- Xbox Series X|S
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest