- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.K.F.
csendes tag
Sziasztok!
Fontolgatom, hogy esetleg 20/1Mbps (Netmánia M) csomagba kérjem át magam a jelenlegi 10/0.5Mbps-ből (Netmánia S). Légvonalban kb 800 méterre vagyok a központtól, de a kábelnyomvonal ennek többszöröse is lehet, meg hát a kábelezés minősége is kérdéses a környéken.
Ki lehetne valamelyik vonali paraméterből okoskodni, hogy kb. milyen sebesség várható az esetleges áttérés után, vagy ez lehetetlen a sok változó (pl. Telekom központ oldali beállításai) miatt? Az "Attainable speed"-ben valahogy nem nagyon hiszek, gyakorlatilag nem láttam még olyan screenshot-ot, amelynél az aktuális sebesség akár csak 10%-on belül is lett volna ahhoz (na jó, 100-ból ha 1 képen van ilyen - sőt, olyat is láttam már talán, amikor az aktuális sebesség volt a nagyobb érték
).
A vonali paraméterek egyébként ilyesmik:
Bocs a kezdetleges felületért, de nem mertem firmware-t cserélni, inkább összedobtam ma az utóbbi két délután egy kis lekérdező programot a módosítatlan firmware-ű DSL-360R T1E-re. Szebb is lehetne (lehet, hogy majd még csiszolgatok rajta), de tőlem ennyire telik, nem vagyok valami gyakorlott programozó.
Vizsgáltam az itthoni kábelezést is, hátha azzal lehetne kicsit tuningolni a vonalon: van vagy 35 méter, több darabból áll. Próbaképp ehelyett egy tized ilyen hosszú, tehát 3.5 méteres fali Cat5e kábellel is bekötöttem a modemet közvetlenül a Telekom házfalon lévő dobozába - vagy 20 éves darab, még csavaros rögzítésűek az erek, a földkábel oldali kábelvégek környéke eléggé oxidált, de azt inkább nem piszkáltam (nehogy letörjön vagy ilyesmi), csak a továbbmenő kábelt kötöttem ki -, de a "nyereség" elenyésző volt: 26.0dB helyett 25.5dB lett a letöltési csillapítás és valami 200kbps-el magasabb Attainable speed.
Az SNR margin a feni képen valamivel jobb a szokásosnál, 6dB szokott lenni, de láttam már 4.3dB-n is.
Ja igen, és az mitől lehet, hogy ha kikapcsolom a modemet majd vissza, akkor az Attainable speed kb 15200kbps-re áll be, míg ha ezután kihúzom a vonalat a modemből és fél perc múlva visszadugom, akkor 17700kbps-re? Nagyjából minden más paraméter ugyanaz marad (legalábbis a modem gyári webfelületén - amikor ezt próbálgattam, még nem volt kész a fenti programocska, amivel a grafikonokat is össze tudtam volna hasonlíani), csak az elmélet max sebesség nő meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Asustor NAS
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmgyűjtés
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Latitude 5531 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-12800H MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9400F / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- HP EliteDesk 705 G4 MT / RYZEN 3 - 5 / USB-C / NVME SSD / normál vga nem SFF méret
- Macbook Pro M2 Max 32GB ram 1TB
- Apple Iphone 16 Pro Max 256 GB
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest