Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2027) hdsentinel válasza Silentfrog (#2024) üzenetére


hdsentinel
őstag

Jó lett volna látni a korábbi állapotot a 1.5-es HDD-ről. Lehet, hogy ott gyenge szektorok voltak csak, amik állapota felülvizsgálatra került és mivel hibátlannak tűntek, állapotuk valóban javult.

Általánosságban a hibás szektorok nem "gyógyulnak" meg. Miért is tennék - hiszen a kiváltó ok (pl. mikroszkópikus felületi sérülés) nem tűnik el.
Ilyenkor a merevlemez ezeket a területeteket a további használatból kizárja, azokat többet nem éri el, nem írja/olvassa. Ezért semmilyen módon (tesztekkel sem) érhetőek el.

Kevés ilyen hiba egyáltalán nem gond, probléma akkor van, ha a számuk viszonylag sok és/vagy további hibák találhatóak, azaz a drive állapota nem stabil - így esély van további romlásra.

Bővebben: Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?
vagy a szöveges értékelés melletti "?"-re kattintva.

A Hard Disk Sentinel által biztosított tesztekkel (főleg a Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása teszttel) és bizonyos mértékben némely "csoda" programmal annyi érhető el, hogy a merevlemez a teljes aktív felületet megvizsgálja és rákényszeríti a HDD-t arra, hogy ha vannak még további hibás részek, azokat is zárja ki a használatból. Ettől azonban a kondíció nem, vagy csak kis mértékben emelkedhet (a hibák típusától függően, pl. gyenge szektorok esetén) viszont ha a tesztek után az állapot stabil, akkor Te magad nullázhatod a hiba-számlálót. Ez azonban a tényleges hibákat nem törli, csak a programban mintegy "tudomásul veszed", hogy mi történt és a továbbiakban nem szeretnél értesülni ezekről a hibákról, csak az esetleges újabbakról.

További infók: Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.