Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) hdsentinel válasza DIESELPOWER (#1949) üzenetére


hdsentinel
őstag

Igen, újabb HDD-knél ez ismert jelenség: néhány nap után ha a drive érzékeli, hogy nem történt újabb probléma, azaz a feljegyzett hiba egy jól behatárolható eseményhez köthető, akkor az ilyen csekély mértékű hiba (1 felpörgési hiba, 1 gyenge szektor, stb....) nem jelentkezik.

HDD-től függ, nem mindegyikben van ez a lehetőség, tapasztalatok szerint inkább WD-kben fordul elő. Általában a használathoz köthető, hogy mikor áll helyre ilyen módon, a programban található Lemez menüpont alatti tesztek (mivel intenzívebb használatot generálnak) meggyorsíthatják az ilyen "javulást" - valamint kiderítik, hogy más jellegű probléma nem történt.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1952) hdsentinel válasza Brekkk (#1950) üzenetére


hdsentinel
őstag

Az alaplapi USB is csak 500 mA-t ad ki, ami valószínűleg kevés a helyes működéshez. Ezért javasoltam az Y kábelt.
Sajnos a gyártók nem igazán figyelnek erre, a hiba így nem ritkán bele van "kódolva" a termékbe.

Ahogy a http://www.hdsentinel.hu/smart/ oldalon látható: Nem beszélve arról, hogy egy-egy újabb problémás terület analizálása és onnan az adatok mentése a meghajtó számára akár órákig is tarthat (ha egyáltalán tökéletesen sikerül). Ilyen esetben a rendszer általában megáll, tehát egy folyamatosan romló, újabb és újabb hibákat produkáló merevlemez a teljes rendszer stabilitását is veszélyeztetheti.

Ezt most a tápellátás probléma is tetézheti, így az általad írt "megjelölés" (a hibás szektor kizárása a további használatból) nem tud lezajlani.
Egyébiránt ez a megjelölés ÍRÁSteszt alatt zajlik le, így meg kellene próbálni a Lemez -> Felület teszt alatt az írástesztet (vagy még inkább a Lemez felületének újrainicializálása tesztet), legalább a kérdéses blokk(ok)ra engedni - de csak mentés után, mivel ez destruktív.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1953) DIESELPOWER válasza hdsentinel (#1951) üzenetére


DIESELPOWER
aktív tag

Köszönöm a választ!

(#1954) Kaktusz92


Kaktusz92
tag

Üdv. Lenne egy olyan problémám, hogy a gépemben van 2 merevlemez. Az egyik 2006 os azon van a windows (C) meg a dokumentumok (D) , a másikon a filmek, játékok (F) stb. Pár hete kezdte azt csinálni, hogy elindulás után ha meg akartam nyitni egy dokumentumot (D) , lefagyott a gép, de viszont játékot, filmet lehetett megnyitni, amik a másik vinyón vannak.A másik probléma az, hogy 10-15 másodpercenként fél másodpercre lefagy, azután folytatja a dolgát, akár netezés akár játék közben. HD sentinel progi nem talált semmit. Válaszokat előre is köszi!

(#1955) liksoft válasza Kaktusz92 (#1954) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ami fontos (gondolom dokumentumok, képek) gyorsan menteni a másik drive-ra, legalább 2 példányban legyenek meg. Utána érdemes csak tesztelni, hibát keresni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1956) Brekkk válasza hdsentinel (#1952) üzenetére


Brekkk
senior tag

Köszi.
Próbálok szerezni Y-USB3-as kábelt.
Utána teljes irás olvasás teszt. :R

(#1960) hdsentinel válasza ALONSO11 (#1959) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Pontosan: a Lemez menü -> Felület teszt -> Lemez területének újrainicializálása
egészen biztosan javítja a problémát, a gyenge szektort stabilizálja és a kondíció is vissza fog állni 100%-ra ha nincs más probléma.

Ahogy láthattad, a chkdsk igazából nem csinál semmit, megpróbálja elfedni a problémát, de újra-formázás után ez ismét előjön. Mivel jól behatárolható eseményhez (szabálytalan leállítás) köthető, valószínű több probléma nem fog keletkezni, de érdemes javítani ezt is.

Teljes törléssel jár, azaz minden adatot és a partíciós táblát is töröl, ez a teszt kiválasztása előtt olvasható a teszt leírásában. Használható bármilyen op.rendszer alatt, de csak másodlagos merevlemezen, hiszen értelemszerűen az op.rendszert tartalmazó merevlemezt nem lehet törölni és így javítani.

Ment privát is!

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1962) SenorGrande


SenorGrande
senior tag

Tisztelt hdsentinel!

Kis segítséget szeretnék kérni.
Már egy ideje növekszik az adatátvitel során keletkező hibák száma. Mostanában lett hozzá 2 gyenge szektorom, ami ma 3-ra ugrott, és lett mellé egy bad szektorom is.
Mostanában elő-elő fordult, hogy a chkdsk "magától" elindult boot során.
Mi lehet a probléma? Várhatóan el fog romlani a merevlemezem?

Amit megtettem: sata kábel csere, másik tápra dugtam, ill. másik alaplapi portra is. A probléma még fennáll, az adatátvitel során keletkező hibák száma növöget.
Lehet összefüggés a rossz szektor, és az adatátviteli hibák között?

HDS rövid önteszt nem fut le. Kép.
SeaTools for Windows v1.2.0.6 önteszt nem fut le. Nehezen olvasható szektorokra panaszkodik. Kép.
Samsung ESTOOL 3.00 DOS teljes teszt lefutott, nem talált hibát.

riport
Debug riport

Válaszát előre is köszönöm! :R

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#1963) hdsentinel válasza ALONSO11 (#1961) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ez a legjobb megoldás, amit tudok tanácsolni.

Az említett programot nem használtam, nem tudok róla nyilatkozni sajnos. Annyit tudok, hogy sokan írtak, hogy nekik nem segített, majd a Hard Disk Sentinel igen, teljesen rendbetette a merevlemezt.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1964) hdsentinel válasza SenorGrande (#1962) üzenetére


hdsentinel
őstag

Remélhetőleg nem fog romlani, de ez már "gyanús". A chkdsk egyáltalán nem jó, ha sokszor indul, bár az nem a merevlemezzel, hanem a fájl-rendszerrel foglalkozik. Így ha hibát is talál, általában annak semmi köze a merevlemezhez.

Ahogy a súgó is írja, a hardveres tesztek viszonylag kevés hiba esetén is sokszor leállnak, nem futnak le (ahogy láthattad). Ilyenkor érdemes mélyebbre ásni, pl. a Felület teszt pont alatti tesztekkel:

Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?

Első körben az olvasás teszt javasolt, amivel kideríthető, hogy pontosan hol és milyen mértékű hibák találhatóak, majd egy mentés után a Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása javasolt, ami stabilizálja az állapotot és ideális esetben eltűnteti a gyenge szektorokat és javítja a kondíciót is.

A gyári teszt-programok arra valók, hogy ellenőrizzék a garanciális csere esedékességét, de mást igazán nem végeznek. Nem foglalkoznak az adatokkal, a szektorok elérhetőségével, nem mérik a sebességet és újrapróbálkozások számát, így adatbiztonsági szempontból nem igazán hatékonyak.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1965) SenorGrande válasza hdsentinel (#1964) üzenetére


SenorGrande
senior tag

Köszönöm szépen a kimerítő választ! :R

Esetleg tudna még valamit írni az adatátvitel során keletkező hibákról?

"Amit megtettem: sata kábel csere, másik tápra dugtam, ill. másik alaplapi portra is. A probléma még fennáll, az adatátvitel során keletkező hibák száma növöget.
Lehet összefüggés a rossz szektor, és az adatátviteli hibák között?"

Mitől lehet ez? Vezérlő hiba?

Előre is köszönöm!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#1967) hdsentinel válasza SenorGrande (#1965) üzenetére


hdsentinel
őstag

Igen, általában ezek (adatkábel, tápellátás, csatlakoztatási problémák) okoznak adatátviteli hibákat, kábel-csere, csatlakozások ellenőrzése szokott javítani a helyzeten.
Ha mégsem, akkor érdemes ellenőrizni a szám. gép belső memóriáját, általános hőmérsékletét (chipset túlmelegedés is lehet kiváltó ok) valamint ha van túlhúzás (overclock) azt is érdemes megszűntetni, mivel szintén okozhat ilyen jellegű problémát.

Esetleg ha megoldható, teljesen más gépben is érdemes megpróbálni a HDD-t, ráadásul olyan módon (pl. Lemez -> Felület teszt -> Olvasás teszt segítségével), ami nagy mennyiségű adatforgalmat generál, így ellenőrizhető, hogy ez alatt van-e változás.

Ahogy láthattad, a merevlemez a teljes élettartam alatt előforduló összes hibát jegyzi, ezeket olvassa ki és jeleníti meg a Hard Disk Sentinel.
Így csere/javítás után a hibák alapban nem tűnnek el, de ideális esetben a hibák száma tovább nem növekszik. Ilyenkor viszont a programban nullázható a számláló, így biztosítva, hogy csak a később esetleg ismét előforduló újabb hibák jelenjenek meg.
Ezt a S.M.A.R.T. oldalon a megfelelő attribútum (valószínűleg ez az Ultra ATA CRC error count) sorában az Eltolás mezővel lehetséges, ahol negatív előjellel kell megadni a jelzett hibák számát. Pl. ha a program 100 hibát ír, akkor -100-at.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1968) hdsentinel válasza ALONSO11 (#1966) üzenetére


hdsentinel
őstag

Súgó -> Merevlemez tesztek -> Felület teszt

"Az egyes tesztek során a szoftver ellenőrzi a blokkokat alkotó szektorok épségét. Ha a blokkok hiba nélkül elérhetőek, zöld színnel jelöli meg azokat, melyek egyre sötétedő árnyalata jelzi, hogy a szektorok egyre lassabban kezelhetőek (természetesen a szoftver kiszűri a merevlemezek végén tapasztalható teljesítménycsökkenésből adódó lassulást). Sárga színnel jelzi a sérült de javított blokkokat, melyeket csak többszöri próbálkozás során sikerült elérni és kezelni. Vörös színnel jelzi a hibás blokkokat, melyek többszöri próbálkozásra sem olvashatóak vagy írhatóak (a kiválasztott teszttől függően). Ezeken a hibás blokkokon további ÍRÁS teszt szükséges, mely rákényszeríti a merevlemezt a szektor(ok) átallokálására."

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1969) deathtania


deathtania
senior tag

sziasztok!

hdsentinel hozzájárulásával, a korábbi tapasztalatokból kiindulva megint van lehetőség, hogy páran összeállunk, és olcsón veszünk hdsentinel licence-t. ha valakit érdekel a dolog, akkor katt ide, itt szervezem a vásárlást!

www.brczart.hu

(#1970) Simivok


Simivok
senior tag

Lehet, hogy volt szó a hőmérsékletekről, de időm hiányában most nem tudom átbogarászni a fórumot. Tehát a szobában, ahol van a gép, (benne a merevlemez) 32 fok van. A merevlemez 43 fokos, és már sárga az ikon nem zöld? Ajánlatos még működtetni, vagy kapcsoljam ki? Milyen az optimális hőfok? :)

Galaxy S23 256GB Cream

(#1971) liksoft válasza Simivok (#1970) üzenetére


liksoft
nagyúr

45-ig engedheted. Hosszú távon viszont ne menjen fölé. A gyári az 50 maximum, de jobb nem feszegetni. Ebben a melegben a 43 jó érték!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1972) freemanone válasza liksoft (#1971) üzenetére


freemanone
őstag

Nem akarok belepofátlankodni, de én egy ventit valahogy a vinyó irányába álítanék. Egyetlen elektronikai alkatrész sem túlzottan szereti a meleget és az élettartamuk is rövidül, ha folyamatosan magas hőmérsékleten van járatva. Tudom, hogy nem lesz egész évben 32fok, de ha 40fok alatt van egész évben a vinyó, az nem árt senkinek sem. A többi maximálisan igaz :R

(#1973) Simivok válasza liksoft (#1971) üzenetére


Simivok
senior tag

Köszi a választ! :)

Galaxy S23 256GB Cream

(#1974) deathtania


deathtania
senior tag

sziasztok!

nekem egy olyan kérdésem volna, hogy ha családi licence-t veszek, akkor mind az 5 gépre ugyanazzal a felhasználónevet kell a programban megadnom? ilyenkor 1db kulcsot kapok (ami 5 gépre jó), vagy 5db különböző kulcsot mind az 5 gépre külön?

www.brczart.hu

(#1975) Simivok


Simivok
senior tag

Nem árt leporolni ecsettel, vagy puszta kézzel a HDD-t, vagy kitakarítani az egész gépet. mert az állandó 45fok helyett, 40 fokos a HDD. Ami az élettartamra is hatással van.

Galaxy S23 256GB Cream

(#1977) hdsentinel válasza ALONSO11 (#1976) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Így messziről, nem ismerve a HDD-t és a helyzetet sajnos nem tudok nyilatkozni.
Ha rendszer-HDD volt, és úgy ellenőrizte a programmal, akkor a program is figyelmeztet, hogy a futó programok miatt várható, hogy bizonyos részek lassabban reagálnak, mivel a teszt alatt nem volt lehetőség kizárólagos módon kezelni a HDD-t. Ez okozza a lassulást.

Ha az állapot 100%, a tesztek pedig lefutnak, akkor jelenleg nincs gond, de ha biztosat szeretnél tudni, Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció, hogy az állapotot ellenőrizni tudjam.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1979) hdsentinel válasza ALONSO11 (#1978) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Megkérdezhetem, hogy miért használsz illegális verziót a programból?

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1982) Televan74 válasza ALONSO11 (#1981) üzenetére


Televan74
nagyúr

Ezt már elbaltáztad. ;]

Pont a fejlesztőnek küldesz kalózverzióból riportot. Azért egy kicsit odafigyelhetnél. :(
4500 Ft nem olyan sok érte.

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#1983) hdsentinel válasza ALONSO11 (#1981) üzenetére


hdsentinel
őstag

Alapvetően az a gond az illegális verziókkal, hogy nem feltétlen úgy működnek, ahogy kellene, nem ritkán kártékony kód (vírus) kerül bele, ami miatt persze a fejlesztőnél reklamál a felhasználó.

Gond persze az is, hogy így nincs bevétel, jöhetnék a gazdasági helyzettel, meg hogy valamiből élni kell, stb.... Nyilvánvalóan bevétel híján nem lehet hardver eszközöket beszerezni és biztosítani azt, hogy lehetőség szerint a tizenéves eszközöktől, rendszerektől kezdve a legújabb cuccokig mindent támogasson a program.

De nem is erről van szó.
Hanem arról, hogy ha valaki nem legális (regisztrált vagy ingyenes próba) változatot használ és ráadásul terméktámogatást kér, az a fejlesztést hátráltatja, azaz az újabb verziók még később jelennek meg. Ez egyrészt mindenkinek hátrányos (Neked is), másrészt "lopás" azoktól a felhasználóktól, akik megvásárolták a programot, hiszen egyszeri vásárlással VALAMENNYI későbbi verziót is megkapják, amint megjelenik - de így azok is késnek.

Ezért az illegális változat egyrészt tőlem vesz el pénzt, energiát, másrészt nagyon sok embertől "lopja" el azt, hogy még többet, még jobbat kapjanak.

Ezt nem ritkán tetézi az, hogy az illető (pl. itt a szervízes) rosszul értelmezi a dolgokat és nem csak olvasni nem tud, de azt is feltételezi, hogy Te sem tudsz (hiszen a program a teszt előtt elmagyarázta, hogy várhatóan lesznek lassabb területek a futó rendszer miatt).
Így őt is csókoltatom innen - gondolom, nem tévedek ha feltételezem, hogy szintén ilyen "eredeti" programot használt.

Az elmúlt időszakban több ezer (!) ingyenes, teljes jogú licensz került kiosztásra különböző játékokban, így is segítve, hogy legális, jól használható programot kapjanak a felhasználók, teljes támogatással persze.
De most is fut olyan akció itt a PH!-n, amivel 2400 Ft-ért lehet teljesen örökös licenszet venni. Ez máshol nem, de a PH!-s közösség számára elérhető, mivel tisztelem annyira a tagokat (sok hasznos ötlet, segítség érkezett tőlük). Gondolom, nem tévedek, ha feltételezem, hogy a szervíz egyszeri "javításra" (amit Te magad is megtehettél volna a programmal) többet kért ennél.
Ha ez nem korrekt, akkor nem tudom mi az ....

A HDD-d amúgy tökéletes, ahogy a program is írja.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1984) hdsentinel válasza deathtania (#1974) üzenetére


hdsentinel
őstag

Bocs, ez valahogy kimaradt:

Nem, az 5 gépen tetszőleges felhasználónevet adhatsz meg. Érdemes is, hiszen így Te is be tudod azonosítani, hogy hányadik licensznél jársz (pl. ha nem egyszerre telepíted, aktiválod a programot).

Tehát: azonos a regisztrációs kód (1 db érkezik, ami használandó az 5 gépen), de a felhasználónév tetszőleges lehet minden gépen.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1985) hdsentinel válasza Simivok (#1975) üzenetére


hdsentinel
őstag

Tökéletesen egyetértek: sokan nem is sejtik, hogy néhány hét / hónap alatt mennyi por tud lerakódni a gépben, ami a hűtést akadályozza. Aztán a nyári melegben jönnek a túlmelegedési problémák, hirtelen CPU reset-ek, stb...

Azért csak óvatosan a "simogatással", porolással: a statikus elektromosság okozhat komoly károkat!

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1986) PhoenixK


PhoenixK
őstag

Megint küldtem egy szépségről riportot, bár semmi meglepő nincs benne...
Ici-pici gépecske, ici-pici házikóban, ici-pici tápocskával, a vinyó meg pár felpörgési hibával!

A másik, fent említett WD10EARS meg eljutott a garihatárig, de feltételes ügyintézés lett csak, mert a SATA tápcsatlakozó pereme megsérült (valószínű amikor vettem ki...). :O

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#1987) liksoft válasza hdsentinel (#1983) üzenetére


liksoft
nagyúr

:R

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1988) InfiniteReality


InfiniteReality
őstag

géptakarítás, HDD és gépház hűtés:

Legjobb géptakarítás a sűrítettlevegős spray (párezer ft/palack) vagy a kompresszor. A porszívó nem elég erős, mert a levegőt könnyebb összesűríteni és kifújni, mint erősebben szívni. Az ecset, pedig ahogy hdsentinel is mondja, statikus elektromosságot okozhat.
Portalanítás természetesen csak kikapcsolt állapotban (ha nem akarsz szilikózist kapni, lehetőleg a szabadban), levett gépház oldallapokkal, és mindenhová be kell fújni ahová csak lehet (különös tekintettel a hűtők lamellái közé, illetve a tápba kintről be és bentről ki). Sűrített levegős spraynél figyeljünk oda hogy mindig vízszintesen tartsuk(!!) és csak a "szívószálat" irányítsuk a megfelelő helyre, mert a helytelenül tartott palackból kiáramló levegő fagyást okozhat, ami az elektronikának nem tesz jót.
Másik fontos dolog, hogy a portalanitás után azért pár percig még ne kapcsoljuk be a gépet.
HDD hűtéséhez a legjobb megoldás ha elé (az éléhez) teszünk egy db párezer ft-os ventilátort, ami BEFELÉ fújja a levegőt. Hibás elgondolás az elektronika hűtő a winyón, mivel a merevlemez "testét" is hűteni kell, nem csak az elektronikát.
A számítógépházak 90%-a egyébként is úgy van tervezve, hogy elől ventilátorokkal be kell fújni friss levegőt (ami először a HDD-t éri ha az a megfelelő helyre van szerelve), majd hátul ventilátorokkal kifújatni a felmelegedett levegőt (hogy ne csak a táp szívja át magán a házban felmelegett légtömeget, csökkentve ezzel saját élettartamát - kondik kiszáradnak).
Nagy nyári melegben nyitott gépházzal, de elsötétített helyiségben (alufólia ragasztva belülről az ablakra :) ) kint 38 fok, bent pár fokkal kevesebb, HDD hőmérséklet 32 fok (15 ezren pörgő SAS diszk). Én MAGLEV ventilátorokat alkalmazok, mert azonos zajszint mellett nagyobb a légszállítása, és a csapágyazás hiánya miatt nagyobb az élettartama. Ára 1000 párszáz forint pl a XIII kerületi Lomexben.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#1989) hdsentinel válasza InfiniteReality (#1988) üzenetére


hdsentinel
őstag

:R :R

Te nyertél, itt 39 fokos az a 15K SAS HDD :)) Nálam nyitott gépháznál melegebb minden mivel nincs meg ez az előről be -> hátra ki zárt csatorna, ami végig hűtené a HDD-ket.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1990) InfiniteReality válasza hdsentinel (#1989) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Itt megvan az előlhátul hűtés, mégis hűvősebb a cucc nyitott gépházzal. Egyszerűen azért, mert a meleg nagyobb térben oszlik el, s nem csak a zárt gépházban.
Szerintem a zárt gépház csak akkor ad jobb hűtést a nyitottnál, ha kifejezetten lehűtött levegőt küldünk be elöl (pl szervertermekben, klimatizált helyiségekben).
Ha csak 1db szobaventilátor van a szobában és nincs kifejezetten hűvös, a leszedett gépház oldallapok miatt pár fokkal alacsonyabb lesz a teljes hőmérséklet a gépen belül. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom:)
Hozzáteszem ez a 15K-s SAS diszk 2.5-es:)
Hmmm hdsentinel, pont Nálad nincs megfelelő hűtés?! Ne kelljen csalódnom :R

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#1991) hdsentinel válasza InfiniteReality (#1990) üzenetére


hdsentinel
őstag

Nem hűtött a levegő, nincs klíma.
Megnézem majd levett oldallal is, de örülök, hogy az extrém melegben sem kúszik 40-42 fok fölé egyik drive sem :DDD

Ez természetes, itt is (2.5-es Seagate Savvio). :R
A 3.5-es SAS-okat ilyen szintre hűteni külön művészet, legalábbis amikkel eddig találkoztam....

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1992) InfiniteReality válasza hdsentinel (#1991) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Próbáld meg Te is a Sunon Maglev ventilátort :) Nálam bevált.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#1993) hdsentinel válasza InfiniteReality (#1990) üzenetére


hdsentinel
őstag

Nincs "túl"hűtés, viszont a drive-ok jól érzik magukat: intenzív használat alatt sem megy 42 fok fölé egyik hőmérséklet - még extrém melegben sem.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1994) hdsentinel válasza InfiniteReality (#1992) üzenetére


hdsentinel
őstag

Köszi a tippet, mindenképpen beszerzek egyet!

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1995) liksoft válasza hdsentinel (#1994) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nálam van, így a helyük is meglett. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1996) hdsentinel válasza liksoft (#1995) üzenetére


hdsentinel
őstag

:R

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1997) hummel


hummel
csendes tag

Sziasztok!

A hdsentinel és a hibák kapcsán van egy igen különös gondom. Adott egy Samsung 320-as winyó, ami badse4ctoros lett - nem ritka gond...:). A sentinel már jelezte előtte, hogy egy sector gyenge és a használt tartalék sectorok száma is elérte a maximális értéket, de beavatkozásra nincs szükség...valami ilyesmit.

Aztán néhány napja a rendszer leállt, a winyó két másodpercenként kattant egyet. A primchenkóval annyira kipofoztam, hogy az adataim egy másik winyóra kimentsem.

HDD Lowlevel format progival mélyformáztam, majd feldobtam rá egy Win7-et. A hdsentinel szerint a winyó állapota kiváló, minden érték rendben, sehol egy gyenge, vagy hibás sector. (?) Mivel a csodákban már nem hiszek, így kissé furcsállom a dolgot.

A fizikai sérülést a mélyformázás nem tudja javítani, így a Hdsentinel hibás értékeket ad vissza a low level format után? A kérdés annyiból fontos, hogy egy esetlegesen ily módon manipulált adattal, akár egy hibás winyó tulajdonosa is lehet valaki a használt piacon, ahol a HdSentinel tesztjei a mérvadóak? Vagy még is vannak csodák és a gyenge, hibás szektorok megjavultak? :)

Tel: +36(20)5084388 https://webshopkeszites.eu

(#1998) hdsentinel válasza hummel (#1997) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Sajnos utólag, főleg a teljes állapot és pontos modell ismerete nélkül nehéz kibogozni, hogy mi történhetett.

A gyenge szektorok valóban javíthatóak, erre a Sentinel is ad módot (Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása). A Lemez menüpont alatti tesztekkel ellenőrizhető, hogy van-e gond illetve bármi lappangó probléma.

A hibás szektorok nem tűnnek el nyom nélkül. A "low level format" hibás elnevezés egyébként, a felület sima felülírásáról van szó, szintén a Sentinel-ben megtalálható funkció. Ez nem minden esetben javítja a hibákat, ezért készült a fent említett funkció.

Gyenge szektorok (és emiatt kialakuló problémák) sokszor nem HDD-hiba miatt következnek be, okozhat ilyet szabálytalan leállítás / reset / túlmelegedés / overclock / RAM hiba stb...
Ezért ideális esetben (jobb körülmények között) végzett teszt valóban eltűntetheti az ilyen hibákat.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#1999) hdsentinel válasza hummel (#1997) üzenetére


hdsentinel
őstag

Egyébként HDD beszerzés után első használat előtt minden esetben érdemes tesztelni , hogy kiderüljön, ha bármi gond adódna és azok javításra, stabilizálásra kerüljenek még mielőtt fontos adatok kerülnek rá.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2000) deathtania válasza hdsentinel (#1984) üzenetére


deathtania
senior tag

köszönöm szépen, megkaptam a kódot, szépen működik is! 2400ft szerintem nem egy nagy összeg érte, és minden szépen elérhető vele. :R

az akció továbbra is fut az én szervezésemben, várjuk a jelentkezőket. már 2-en jelentkeztek, még 3 ember kellene a következő 5-ös liszenszhez.

[ Szerkesztve ]

www.brczart.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.