Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stevve

    veterán

    válasz nuri #2365 üzenetére

    Nagyon sok még mindig a mítosz az akksik töltéséről.

    A melegedés önmagában nem káros az akksinak, ha nem extrém magas a hőmérséklet és amíg az akksira szabott töltőt használunk és nem gyilkoljuk meg túllépve a gyári értékeket. A túl magas feszültség vagy áramerősség már okozhat károkat.

    Az akksikat a legjobban a teljes ciklus károsítja, amikor 0-ról 100-ra töltjük. Ha ebből nagyon sok van, az kihat a kapacitásra idővel.

    A gyorstöltést egyfelől a szabvány kiadója, másfelől a gyártó garantálja és paramétereszi, így ez egyáltalán nem károsítja az akkumulátort. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy a gyári kábel és töltő használatát ajánlja minden gyártó és ezt érdemes betartani. Ma már egy külön chip szabályozza a töltés közben felvett naftát a telefonokban, így sem a túltöltés, sem pedig a "túl gyors" töltés nem okozhat károkat és így az élettartam sem igazán rövidül.

    A legjobbat azzal tesszük, ha 50-90% között tartjuk a töltöttségi szintet, de ezen belül manapság már bármikor töltőre tehető egy telefon akár pár percre is, de éjszakára is töltőn maradhat. Ezek nem ártalmasak ma már.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés