- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #17099 üzenetére
Nekem plex alatt is többször úgy lefagyott a tv hogy csak az áramtalanítás segített
Inkább vettem mi boxot, mert ez a vidaa nem sokat ér
-
SunMount3r
nagyúr
Heló!
Hisense TV-n lefagy az egész, ha olyan videót játszok le, amiben VOB felirat is van. A szokásos SRT-vel nincs probléma (SUP-al, meg ASS-el még nem próbáltam).
Kérdezném, hogy ez másnál is előjött már, vagy ez ilyen Hisense-es dolog...?
THX!
-
boborján2
senior tag
válasz
Gardaai #17097 üzenetére
Én most próbálgatom a jellyt.Nem vagyok híve ezeknek a borítós felületeknek,de ha választanom kell akkor egyértelműen nem a plex. Szerintem sokkal egyszerűbb és letisztultabb. Nem akar több lenni mint ami. Az egész rendszer konfigolása lényegében 2 perc volt,úgy hogy előtte soha nem láttam.
+Pont hogy ez nem csinál apró bugokat(legalábbis idáig nem találkoztam vele) Pl. kitörlök valamit és a kónyvtár újraolvasásakor a plexben eltűnik egy másik sorozat, majd gondolegyet és visszajön. Nekem ezek a bugok nem férnek bele. Ha meg még fizetnék is érte ,akkor főle nem. -
Gardaai
senior tag
válasz
boborján2 #17094 üzenetére
Hát nem tudom. Én is adtam neki egy esélyt, mindenki mondta milyen jó és egyszerű.
Lehet, mert PLEX-hez vagyok szokva, de nekem jóval bonyolultabb volt a Jellyfin beállítása és menedzselése, el is engedtem 1-2 hét után.
PLEX Free-t használok kb. 10 éve, eddig egy funkciót nem találok amit szeretném, hogy tudna, az pedig, hogy gyökér könyvtárra amit létrehozok lehessen állítani preferált hang/felirat nyelvet. Persze, ha telefonon nézném a sorozatokat / filmeket, akkor van 2x egyszeri költség (android, iOS), de kb. 5e. Ft-ból megúszod, de ilyen esetre ott a VLC vagy bármilyen egyszerű lejátszó. -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Csináltam egy új fiókot egy másik mailcímmel és ugyanaz, az oldalsávon a Több-re kattintva nincs ott a könyvtár hozzáadása lehetőség csak A médiád és rákattintva Plex Media Server beszerzése jön fel
-
RazoR
veterán
válasz
enginev3.0 #17082 üzenetére
Nem találok ilyet
2017 óta van Plex fiókom, évekig használtam egy Synology NAS-al, aztán eladtam a NAS-t és azóta csak szívok a Plex-el mindig ezzel, hogy valamiért nem létezik az a menüpont a szerveren ahol meg tudnám adni a mappákat.
Csináljak egy új fiókot?
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
válasz
enginev3.0 #17080 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
enginev3.0 #17078 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy nincs ilyen, hogy könyvtár hozzáadása
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Letöltöm a Plex-et, belépek és nem jövök rá, hogy hol tudom megadni neki a mappákat ahol a filmek vannak.
A saját médiánál azt írja, hogy töltsem le a Plex-et...
WTF?
Valakinek ötlet? -
Gardaai
senior tag
Közben megtaláltam!
Abban segíthetnének viszont, hogy automatikusan tudok egy adott mappán belül nyelvet állítani vagy mindig manuálisan kell minden műsornál beállítani?
Tehát globális érték angol-magyar felirat, viszont ha csinálok egy mappát, ahol japán-magyar felirat lenne a preferencia, ezt valahogy tudom automatizálni?
A gyökér mappán nem találtam ilyen opciót, csak azon belül a műsoroknál egyenként. -
merqree
őstag
Ha a „Plex TV Series” ügynököt használja, opcionálisan megadhatja a TMDB vagy TVDB műsorazonosítót a mappa nevében az egyezés javítása érdekében. Ha ezt választja, akkor kapcsos zárójelben kell lennie: ShowName (2020) {tmdb-123456} vagy ShowName (2020) {tvdb-123456}, ahol az 123456 a műsorazonosító. Egy példa a cikk végén található.
Ebben a kettő ügynökben az a szép, hogy teljesen máshogy vannak bennünk a sorozatok, és itt most kifejezetten a gyereksorozatokra gondolok (pl Kisvakond, Pettson és findusz, Mikiegér játszótere, Mása és a medve, stb...), pár esetben futottam bele, hogy nemcsak a magyar surgárzás sorrendje, de a két adatbázisban is más volt az epizódok sorrendje....
-
ugyes
senior tag
válasz
boborján2 #17070 üzenetére
Válaszaim:
1. Nem
2. Aminek van magyar fordítása/bejegyzés, az magyarul jelenik meg.
3. Szerintem nem, mert egy központi adatbázisból olvas (nem tudom melyik az)
4. Azoknál a sorozatoknál vagy filmeknél ajánlott, amelyeknek van hasonló nevű "párjuk", de más évben vagy más tartalommal készültek. Illetve azoknál, amelyeket nagyon nem akar megismerni.
5. Csak az első évad évét elég berögzíteni
6. Ha helyesen nevezted el, akkor semmi, max. a tvdb/tmbd/imdb azonosító
7. Igen is meg nem is. A Plex otthonban (HOME) meghívhatsz felhasználókat (ők külön regisztrálnak a Plex-re) és miután megosztottad a könyvtáraidat, akkor azokon a könyvtárak nézésekor nem kell külön plex pass a mobilra.
8. Úgy nevezed el, ahogy akarod, csak találd el a típust. Pl. F1 => sorozat, ezek után az adott típusnak megfelelően kellene elnevezned az egyes részeket (futamokat) a kijelölt könyvt(árak)ban. -
boborján2
senior tag
Időseb ismerősnek segítené plexben, de ennyire már én sem vagyok otthon, így inkább itt kérdezek.
1.
Meg lehet e szabadulni az "ajánlott" fültől vagy legalább alapértelmezettre állítani a pl. sorozatokba lépés után a könyvtár nézetet?2.
Ha az első kérdésre nincs megoldás megoldható e hogy ott is magyar legyen a tartalomjegyzék?3.
Tud e magyar lenni a színészek filmográfiája?4.
Google fordító:
Ha a „Plex TV Series” ügynököt használja, opcionálisan megadhatja a TMDB vagy TVDB műsorazonosítót a mappa nevében az egyezés javítása érdekében. Ha ezt választja, akkor kapcsos zárójelben kell lennie: ShowName (2020) {tmdb-123456} vagy ShowName (2020) {tvdb-123456}, ahol az 123456 a műsorazonosító. Egy példa a cikk végén található.Ezt kell használni vagy csak ajánlott vagy engedjük el?
Létezik valahol átfogó magyar írás a mappa/fájlok elnevezéséről?5.
A sorozatoknál minden évadhoz külön meg kell adni az évszámot a névben vagy csak amikor indult a sorozat minden évadhoz azt?6.
Van e olyan alap beállítás amit érdemes módosítani és attól jobb lesz az élmény, tartalmak keresése, jobb/szebb változatosabb borítók stb...stb... ami javítja a körítést?7.
Plex pass -t elég ha a szerver bejelentkezett gazdája megveszi és akkor az összes mobil aki oda csatlakozik az is nézheti plexen a tartalmat korlátok nélkül?8.
Hogyan kell mappázni és elnevezni pl. F1 versenyeket, foci meccseket, tv2 szerencsekereket (csak példa volt) , hogy azok értelmesen jelenjenek meg?
Ezekkel valahogy nem akar megbírózni és nagy lesz a káosz amikor ezeket beolvassa.Bocs ha hosszúra sikerült, de hálás köszönet a segítségetekért!
-
huan
őstag
válasz
burgatshow #17067 üzenetére
Köszönöm szépen, blakey Neked is.
-
-
blakey
titán
-
huan
őstag
Sziasztok,
Plex-el kapcsolatban, ha a nas-ról törlök pl.sorozatokat és a Plex-ben még benne maradnak, akkor hol lehet valami "tisztítást" intézni, hogy onnan is kikerüljenek? (egyesével törölgetni macerás)
A beállítás - hibaelhárítás - adatbázis optimalizálás és csomagtisztítás nem akar jól törölni már nem lévő sorozatokat...
Köszi -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Valahol be lehet állítani, hogy hdr videók lejatszasanal a felirat ne égesse ki a szemem?
Hiába állítok be bármit a feliratok beallitasainal, hd videoknal működik, viszont hdr-nél szinte vakítóan fehér, engem nagyon zavar -
Yodamest
veterán
Plex + Apple TV Infuse lejátszó kérdés:
Tudja valaki mért lehet az, hogy újra megcsinált plex szervernél, ezúttal teljesen más főmenüt kapok? Eddig ugyebár kint voltak ezek a csini ikonok az infuse-ban, hogy tv shows, movies, ilyen kék meg pink ikonokkal, de ezúttal már nem így rakja ki. Ha kedvencekhez hozzáadom a könyvtár menüből a filmek, sorozatok könyvtárakat akkor is csak ilyen sima arany színű mappákat tesz ki oda, nem a megszokott pink, kék default ikonokat, ez miért lehet?
Itt egy videó arról, hogy milyen volt nekem eddig a felület és sajna már ezek a favorites-ben lévő alap ikonok nem jelennek meg így:
https://www.youtube.com/watch?v=tHcFpgYnOis -
stickermajom
addikt
válasz
nickysantoro #17055 üzenetére
Akkor most hogy hozzáférsz nyisd ki a portot és tiltsd le gyorsan az UPnP-t.
-
nickysantoro
csendes tag
Sziasztok! Köszi szépen mindenkinek a segítséget a megoldás a következő lett: A routerbe sehogy sem sikerült belépni, bejelentettem a hibát, kb 6x hívtak, mindenki ugyanazokat a jelszavakat próbáltatta végig, végül kicserélték a routert. Majd nem portot nyitottam hanem engedélyeztem az UPnP-t. Azóta működik a távoli hozzáférés és a mobil app is.
-
Biga123
addikt
válasz
nickysantoro #17053 üzenetére
volt variálás a jelszavakkal
[link] -
ugyes
senior tag
válasz
nickysantoro #17049 üzenetére
Megnézted, hogy aktív-e a távoli hozzáférés az új szerveren?
Ha letörölted a régit, akkor mennie kellene a 32400-as porton. Próbaként adhatsz neki kézzel más KÜLSŐ portot a Plex beállításokban. Ekkor meg kell nyitnod az újat a routeren. -
enginev3.0
félisten
válasz
Ugyanaz a router volt a gép és a laptop mögött, akkor lehet hogy ez a gond
Próbáld kézzel nyitni a portot
vagy ha nem, akkor miután már csak a pc-n megy a plex, indítsd újra a routert, hátha -
blakey
titán
válasz
…tuti hogy nem nyitottam eddig portot neki… - ideje megtenni
-
nickysantoro
csendes tag
Sziasztok !
A következő problémában kérném a tanácsotokat.
Adott egy laptop, feltettem rá a Plexet, bármilyen különleges beállítás nélkül működött a távoli hozzáférés, több hálózatról más más helyszínekről is ( a szerver laptop volt máshol). Plex Pass előfizetés esetén mobilról is szépen ment a dolog.
Gondoltam beállítok egy fix pc-t erre a célra, de ugyanarról a hálózatról mint a laptop, nem nem működik a távoli hozzáférés, és a plex pass el sem működik a telón, pedig ahhoz elvileg nem is kell a távoli hozzáférés.
Port nyitással nem próbálkoztam, mivel ugyanarról a hálózatról a latopról tökéletesen működött, és tuti hogy nem nyitottam eddig portot neki, szerintem nem ez lehet a probléma. Amit elcsesztem, hogy a laptopról egyúttal le is töröltem az ottani szervert, így nem tudom megnézni, hogy mi volt másként beállítva a plexben, és mivel kb 4 éve használtam így már nem is emlékszem.Segítségeteket előre is köszönöm, a párom nevében is mert tegnap már idegállapotban voltam, hogy nem tudtam rájönni a dologra
Fórumot és google barátomat átnéztem, ha előttem van a megoldás de nem láttam azért utólag is bocsi, nem vagyok profi ebben.
-
enginev3.0
félisten
válasz
mgTerminator #17045 üzenetére
De én youtube premiumot a tv miatt is szeretem
-
ugyes
senior tag
válasz
mgTerminator #17046 üzenetére
Spotify-jal nem lehet integrálni a saját zenéidet. A Tidal és a Quboz megengedi ezt a fajta integrációt. Én használom (használtam), hogy a nagyon egynyári felvételek bekerülhenek a családtagok lejátszási listáiba, együtt a saját gyűjteményből származókkal.
A Tidal nyilatkozata szerint csak a Plextől vonták meg a jogot, Roontól nem. -
mgTerminator
veterán
A Tidal amúgy is egy cigány cég.... Váltani akartam spotifyról a jobb minőség miatt. (egyébként semmi különbség) Mutert beregisztráltam és szó és kérdés nélkül berakták US régióba, változtatni nem lehet rajta, és írtam nekik hogy tegyék már át UK-ba mert ott élünk soha nem is jártunk még US-ben és így nem tudom berakni a családi csoportba. Írták hogy nem lehet megváltoztatni csináljak új regisztrációt stb.
Fogtam egyből lemondtam az egészet, maradtam a spotifyal, az működik rendesen és a minőség is ugyan az.
-
mgTerminator
veterán
válasz
enginev3.0 #17036 üzenetére
Nekem a Spotify 3250Ft a családi és összesen 6 ember tudja használni. Nem olyan vészes szerintem.
-
enginev3.0
félisten
4k sdr webdl, és uhd is 30% körül eszi a procit felirattal
igazából gyorsan kódol 7 fölötti sebesség, de enni esziMondjuk azt hiszem ez is javult, mert úgy emlékszem jobban terhelte, azért csodát gondolom ők sem tudnak tenni
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
stickermajom #17041 üzenetére
Jah... igaz (kicsit megnyugodtam). Értelmezési problémáim vannak.
-
ugyes
senior tag
válasz
enginev3.0 #17014 üzenetére
Új Plex szerver béta érkezett, külön kiemelve a tone mapping problémát: 1.41.0.8930
+1: ez év október végével (10.28.) megszűnik a TIDAL Plex integráció, beleértve a Plexamp-ot is. A TIDAL mondta fel az együttműködést.
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17036 üzenetére
Költözés után az első volt a YT Premium lemondása. Itt 40 dollár a családi, ennél olcsóbb egy mobilelőfizetés.. Inkább elkezdtem felépíteni a saját könyvtáram felépíteni nulláról. Érdemes amúgy rászánni az időt, nagyon jó a Plexamp.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
enginev3.0 #17030 üzenetére
Hello,
igen, én használom, de az Android Autóban a PlexAmp a lejátszó.
A music megosztásban lévő zenei mappák elnevezésével sosem foglalkoztam, mindig szépen és pontosan megtalálta mind az MP3, mind pedig az FLAC kiterjesztésű fájlokhoz a megfelelő borítókat, és a neten szépen streameli is a telefonomon keresztül az autóra. -
enginev3.0
félisten
válasz
mgTerminator #17035 üzenetére
isten ments
ott spórolok ahol tudok
Plusz így azokat hallgatom, és azokat a verziókat amiket szeretekYT prémiumot is lehet lemondom, mert havi 5ezret nem ér, nem fizetek annyit még mobilszámlára se
-
mgTerminator
veterán
válasz
Használj inkább Spotify előfizetést
Megéri szerintem.
-
enginev3.0
félisten
Jajj
Akkor nem usznam meg -
blakey
titán
válasz
Én használom, a teljes adatbázisom rendbe van téve, mindegyik zeneszám tartalmazza a megfelelő infókat, a Plex csak "belistázza", tehát netről semmilyen infót nem kell leszednie. Évekkel ezelőtt megszenvedtem a rendberakással, kb. 6 hónapig tartott, de megérte, mert azóta rendben van. Musicbrainz Picard-al raktam rendbe.
-
ugyes
senior tag
válasz
Nekem így általában jó:
előadó + album = könyvtár pl: AC-DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976) (Remastered) (2020)
A könyvtárban a zeneszámok (dalok): pl.1. Dirty Deeds Done Dirt Cheap.flac
Nálam Plex Music mindkét ügynök, helyi metaadatok előnybe részesítése nem aktív, album borító: Plex Music és helyi fájlok. -
enginev3.0
félisten
Van aki használja zenére is a plexet?
ott mik a mappa beállításai?A helyes mappaút
Előadó
- Album címe
- zene címe.mp3lenne
Na tudod ki fogja így végigzongorázni.
2000 óta Előadó - Zenecíme.mp3 minden zeném
De ezzel így nem tökéletes, legalábbis az én beállításaimmal -
momoxp
tag
Sziasztok, miért van az, hogy van 2 sorozat, az egyik sorozat egyik évadát a másik alá rakja be?
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
kis.zsolt #17022 üzenetére
Visszavonom: van egy friss cikk erről a Plex-izéről, ott a lap aljáról mindegyik platformra letölthetők a megfelelő SPK-k.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0 #17017 üzenetére
Tudsz mutatni egy mintát, hogy miket érdemes beletenni és hogyan?
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok
Segítsetek kérlek, hogyan is kellett megcsinálni, hogy a plex ne listázza a Minta és a Sample névvel rendelkező fájlokat, sajnos már nem emlékszem, és belefutottam pár olyan filmbe amit kilistázott. -
Multibit
nagyúr
Aki Synology NAS-on használja a PMS-t, ne frissítsen a legújabb DSM-re!
[link] -
enginev3.0
félisten
Hát nálam még az 1080p hdr tone mapping is megeszi a procit
1.41.0.8911
i7 11700 -
code1005
senior tag
Sziasztok,
újra szeretném telepíteni a plex szerverem. Hogyan lehet lementeni/visszarakni az adatbázis, hogy ne kelljen minden hibásan felismert filmet javítani.
Egyébként alkalmanként felmegy a proci/memória használat 100%-ra és elérhetetlen a szever. Proxmox alatt LXC konténerben fut, ha netán erre lenne megoldás.Köszi!
-
ugyes
senior tag
válasz
enginev3.0 #17010 üzenetére
-
ugyes
senior tag
válasz
enginev3.0 #17006 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
UberMutant #17007 üzenetére
Persze
-
UberMutant
őstag
válasz
enginev3.0 #17006 üzenetére
de a hardveres gyorsítás be van kapcsolva? nem kéne pár százaláknál több terhelést okozzon.
-
enginev3.0
félisten
De még egy webdl 4k is 50-60%on eszi a procit
-
ugyes
senior tag
válasz
enginev3.0 #17003 üzenetére
4K film, (>40Mb/s) felirattal + DTS-MA, 8, max. 12 Mb/s sávszélességgel Chrome böngészővel a kliensben. Ha viszi, akkor jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest