Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bela85
aktív tag
válasz mgTerminator #10097 üzenetére
MInden nyitva van.. eddig működött.. annyi hogy RAM bővítés történt a NAS-ba semmi más.
-
arboczd
tag
válasz konigjanos #10090 üzenetére
Hát ez a Buena Vista Disney gyüjtemény 1937-től... nagyrészt nincs jobb verzió...
-
ColdMan
tag
válasz konigjanos #10090 üzenetére
Jobban jár, feltéve, hogy létezik belőle más formátum.
Én is azért optimalizáltam néhány sorozatot, mert nem volt belőle csak avi. -
Murdock1981
tag
Üdv!
Raspberry-n fut a PMS, nem rég frissült 1.21*-re, azóta a sorozatoknál nincs metaadat, kivéve az Exatlon sorozatot. Filmeknél van mindegyiknél. Kipróbáltam már mindent, de nem változik semmi. Ötlet?
-
-
arboczd
tag
válasz enginev3.0 #10081 üzenetére
Bocs azt kihagytam... Ha azok ki vannak kapcsolva akkor az mkv is pörög 100%-on
-
arboczd
tag
Na megvagyok...
Metadataval az volt a baj amit írtam...
ÉÉÉÉS valóban a 100 éves avik nem tetszenek neki! Amint elindul nas cpu 98%
Akármilyen legújabb film MKV-ját berakom kikapcsolt subbal 2%Már csak egy 100%-ig megfelelő formátum kell meg egy jó progi amivel 120 mese AVI-t átkódolok valami ehető formába
[ Szerkesztve ]
-
arboczd
tag
válasz enginev3.0 #10076 üzenetére
OK most épp baba fürdetés van, de hamarosan csekkolok köszi
-
arboczd
tag
válasz enginev3.0 #10073 üzenetére
Maga a TV zogszó nélkül játszik bármit, de tudjuk jól, hogy a plex nem veszi át feltétlenül...
-
havri1
félisten
-
arboczd
tag
válasz havri1 #10069 üzenetére
Persze... én is láttam a tutorialokban... Ezért is zavar... De transzkód ügyben is elég más ez a plex srv mint amit korábban használtam... Se direkt play/stream... Sima 100 éves avi esetében is transzkódolna a TV
Maga NAS-ra egy régebbi települ de sikít, hogy van frissebb s manuálisan lefrissítettem... Visszarakom az eredetit vagy lecsekkolom a Synology oldalán, hogy ott mi a legfrissebb...
Amúgy 1.21.1.3876 Verzió
-
arboczd
tag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat...Megvan a NAS gyerkőcnek 120 Disney mese berakva, de metaadatot nem szed le semmit s borító is csak screenshot lesz... Ha magyar, ha angol a cím semmilyen előre megadott formát elutasít. Mindig csak screenshot kép semmi metadattal...
Mi lehet a gond? Plex a legfrissebb, agent default beállítások az alábbiak:
-
havri1
félisten
válasz enginev3.0 #10063 üzenetére
Frissítetted a phytont alatta?
Csak friss telepítésnél nem működik, a régibe simán be tudom a másik gépen még aktiválni a mobilt.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Hali!
Tautullival mostanában nem volt senkinek gondja?
Tegnap átköltöztettem a régi gépemet egy újra. Szerver meg minden..nem volt egyszerű, de megvan. Viszont a Tautulli frissen telepítve, beállítva, portot nyitva routeren, tűzfalon, a mobil appot nem engedi regisztrálni qr alól. Beolvasom a qr-t, de nem lép tovább, és nem éri el a mobil a programot. Mintha nem látná kívülről, tipikus port/tűzfal hiba lenne, de nem értem..
havri
-
-
ACE-
addikt
Ha jól emlékszem Xbox-al játssza le a filmeket, az Xbox-ban lehet hogy csak 100Mbit-es háló van, ahogy a legtöbb TV-ben is. Nálam az LG TV-nel 5G wifivel is néha előfordul akadozas. Pedig speedtest szerint 150-180Mbit-en megy.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
.LnB
titán
válasz Sanyi.mTs #10058 üzenetére
Amikor a forrásról, amiből a release készül, érintetlenül mentik le a képeket. Elvileg mindig az a legszebb képminőség.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz arboczd #10056 üzenetére
Ha kikapcsolod a belső feliratot, (külső *.srt-vel nincs gond) az 90%-ban megoldja a problémát még 4K HDR filmeknél is. Remux, és nagyobb bitrátájúak esetén viszont néha pufferelhet. Nekem is ez a bajom. Most ott tartunk, hogy veszek majd egy switch-et, hogy a hálózati forgalmat hátha javítja. Mert egy gigabites hálózatnál ez nem normális. Simának kellene lennie a lejátszásnak, nálad is.
Full HD-ra a gigabites belső hálózat elég. Azzal nem lehet gond. Még 1080p REMUX-szal se.Bár én kicsit laikus vagyok azért, szóval várd meg más válaszát is a biztonság kedvéért.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
arboczd
tag
Sziasztok!
Csak, hogy tisztán lássam ezt az egész transcode problémát, mielőtt kitalálom, hogy mi legyen a topológia...
Valaki megtenné, hogy összefoglalja, hogy mely esetekben jön elő kritikus srv cpu használatot eredményező transode probléma ha csak a helyi belső hálós használatra koncentrálunk?Adott 2013-as LG Smart 3D TV, ahhoz, hogy ne legyen transcode problémám helyi gigabites hálón max 1080p-s felbontás mellett elégséges, hogy szinkronos tartalmak lesznek csak megjelenítve s ha van is mkv-ba ágyazva felirat azt kikapcsolom? Milyen más eset volt eddig kritikus LG tévék esetében?
Azt tudom, hogy a PLEX app ami fut a TV-n nem feltétlen használja ki a TV erőforrásait és tudását, de ugyebár simán USB-ről futtatva mindent megevett eddig...
Engem nem zavarna egy + eszköz (pl Mi stick) beiktatása, de épp a kislányomnak szeretnék egy átlátható s könnyen kezelhető felületet ahol képpel láthatja a meséit (jelenleg csak random indít valamit, mivel olvasni még nem tud).
Köszi
-
hkari
őstag
válasz MasterMark #10046 üzenetére
Próbáltam, de egy idő után belassúl. Nem értem tényleg. Lehet inkább a Windows-t kéne újrapakolnom
-
Regiee
aktív tag
válasz enginev3.0 #10044 üzenetére
Nem mutat semmit plexre, sem abban az időpontban mikor bezárul.
Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
-
RockFonok
tag
Sziasztok!
Mi a baja a Plex-nek és az Universal Media Server-nek?
PC-n Plexel streamelem a filmeket és telon a VLC-n nem mindegyik indul el csak tölt, képek mappát meg hiába adom hozzá gépen még ott se jeleníti meg böngészőben a Plex. Universal media server program meg nem válaszol, újra raktam a windows 10-t is de semmit nem értem el.
Kodi-n látszanak a képek de telon nem találom, de a filmek működnek telon.
Videokártya: Sapphire Radeon RX 550 PULSE videókártya, 2GB, 128-bit
TÁP: FSP 400W HEXA
Alaplap: MSI H61M-P31 (G3)
Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz
Ram: 16 GB DDR3
SSD: Adata 128 GB
Merevlemez: Toshiba 1TB
Merevlemez: WD 1TB
22x dual layer DVD író
Vagy kell vegyek egy használt PC?
Ha kell szervernek akkor csak is fekvőházas kell pl ilyen: https://www.bestmarkt.hu/dell-optiplex-990-usff-hasznalt-sza..Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
ACE-
addikt
válasz kory24 #10048 üzenetére
4K filmeknél vagy kikapcsolod a feliratot, vagy külső forrású feliratot teszel. Azért transzkódol mert kiszedi a feliratot realtime a folyamból, és közben le is játssza, és ezt nem bírja már a vinyó. Többször le lett írva hogy 4K forrás nézésnél nem szabad a konténerből feliratot választani, csak külsőt, vagy ki kell kapcsolni.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
kory24
őstag
válasz kory24 #10047 üzenetére
Megnéztem egy nagyobb filmnél, ott majdnem 10 perc után tűnt el a transcode folyamat, de utána meg nem folytatta filmet csak bufferelt...... (bár ha folytatta volna is gáz lenne 10 percet várni film előtt, hogy elkezdhessem nézni.....)
Mi lehet az oka ennek?
Miért kell közvetlen lejátszásnál annak a transcode-nak végig beolvasni a fájlt?
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Local lejátszás esetén miért olvas akkora erővel a plex transcode folyamat?
130-160MB/s-el, mikor a lejátszott film 15Mb/s, azaz hanggal együtt max 3MB/s
Úgy tűnik pár perc után beállt, eltűnt a plex transcode.
Így már oké.De ha egy komolyabb bitrátájú 4k filmet kezdek el nézni akkor az az elején rendesen akadni fog
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Én is azt használom, ott van alatta egy Plex Media Player is, lehet az volt régen a store-os, mert most én se találom a store-ban.
Egyébként nálam nincs vele semmi ilyen gond. Próbáltad újrarakni úgy, hogy töröltél mindent amit elmentett a gépen? (AppData-ban, stb.)
Switch Tax
-
hkari
őstag
válasz MasterMark #10042 üzenetére
A Plex oldaláról letöltött Plex for Windows-ra gondolok. Store-ban nekem nem talál, pedig megnézném hátha az jobb.
-
Regiee
aktív tag
válasz enginev3.0 #10038 üzenetére
Eseménynaplón belül merre/mit kell keresnem?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Van esetleg ötletetek arra, hogy A Plex Windows-os lejátszója miért lassú? Laggol és pár sorozatnézés után már tényleg annyira lassú, hogy be kell zárjam és újra kell indítanom. Másnál nem jelentkezik ez?
Esetleg valami alternatív program létezik erre?
-
Draken
őstag
Valaki legyen kedves magyarázza el, hogy ez: WandaVision.S01E01.2160p.DSNP.WEBRip.x265.10bit.HDR.DDP5.1.Atmos-CMRG
miért transzkódol? Szegény gép eléggé felpörgött, a lejátszó pedig el is szállt.. Media szerver egy notin van, a plex kliens pedig egy lg bx-en fut.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám adódott,hogy tv ről tökéletes minden,viszont ahogy a telefonról indítom el a plexet a gépen bezárja a media szervert. Tehát telefonon elindítom,a gépen óra mellett ott van a plex ikon,de ahogy ráviszem a kurzort eltűnik. Ha elindítom megy újra amíg telefonon el nem indítom.
Ilyennel találkozott valaki?
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
Tönkrement egy androidos boxom, amiről kodi pluginként ment az egyik szoba plexe. Van már esetleg közvetlenebb módja egy régi tv plexesítésének, vagy még mindig ez a járható út? -
.LnB
titán
válasz MasterMark #10033 üzenetére
De akkor ezt összekötöm, és teszi a dolgát ugye? Mondom, nem igazán értek ezekhez a hálózati dolgokhoz. Szerencsére sose volt gondom velük, ezért nem is kellett foglalkoznom velük.
-
MasterMark
titán
Kelleni nem kell sehova, az ilyen otthoni routerekben alapból van beépítve switch, azért van rajta sok lyuk. De van amikor nem működik ez a része teljesen jól, esetleg lehet a proci belenyúl a forgalomba, ilyesmi.
iperf3-al le tudod tesztelni a saját hálódon, hogy milyen throughputot tud. De van amikor az jó, aztán a stream mégse megy.Igen az jó lenne szerintem.
Switch Tax
-
.LnB
titán
válasz MasterMark #10031 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy 1 port foglalt. Volt nekem régen switch-em. De évek óta nem is hallottam már ilyenről. Azt hittem a mai modemekhez, routerekhez nem is kell már.
Akkor ez lenne a jó? [link] Ez nem is "E"-s.
Pont erre gondoltam én is, hogy ha nem jó, elállok a vásárlástól.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
MasterMark
titán
Ettől függetlenül is inkább menjen külön swtichen a belső forgalom. Azaz mindent ami belső cucc azt a switch-re dugj, a switch-et, pedig egy kábellel a routerre.
Volt már erről szó, hogy a szolgáltatói modem/router valamiért lassú volt ilyennél.
szerk.: Az E típusvégű pont hogy a menedzselt változatot jelenti. Arra figyelj, hogy 5 portból 1 elmegy arra hogy a routerre csatlakoztasd. Illetve ha teledugnád, akkor inkább a nagyobbat javaslom, mert később nem fogsz tudni dugni bele semmit.
Ha neten veszed akkor ki tudod próbálni, és ha mégse ez a gond, akkor 14 napod van hogy visszavidd.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
.LnB
titán
válasz MasterMark #10029 üzenetére
Bakker, előbb hülyeséget írtam! 500-as Telekom netem van, nem lehet a Router 100-as.
Így is segítség lehet a switch?
5-ös kellene, pont annyi eszköz lenne rákötve.
Ez nem tűnik rossznak, hogy "unmanaged" [link]
ipTV nincs. Semmilyen nincs.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz MasterMark #10027 üzenetére
Mit értünk "normális" alatt. Nem igazán értek a hálózati eszközökhöz.
Tudnál mondjuk linkelni egyet?[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Van bármi megoldás (trükk?) a 4K HDR filmek pufferelésének megszüntetésére a router vásárlásán kívül? (És persze a képminőség megtartásával).
Feliratot kikapcsolom, A hálózaton minen fel/le töltés off. És mégis pufferel. Vélhetően a Telekom-os 100Mbs-es router jelenti a gondot. Példaként, egy 37.2 Mbps (+640 kbps hang) es bitrátájú film, elég sokszor pufferel, kellemetlenül sokszor. Nem transzkódol, és azt írja a Plex webes felületén, hogy 105Mbs van lefoglalva a lejátszáshoz. (Pontosan nem tudom, hogy van írva, de mintha "lefoglalt" sávszélesség lenne). És nekem nem jön ki így a matek. Bár nem értek ennek a működéséhez jobban.
LAN kábel megy a modemből (ami router is) a tv-be. És érdekes módon, van amikor egy 41 900 kbps es film nem pufferel. Vagy csak minimálisan, akkor is 1-2mp-re.
Viszont egy LOTR Fellowship of the Ring 2160p Remux, az esélytelen is, a maga 67 800 kbps -es képével.
Szóval mi számíthat? PC hardver? Csak a router?
[ Szerkesztve ]
-
monster95
tag
válasz enginev3.0 #10023 üzenetére
Ezer köszönet.Ez volt a probléma.Már működik rendesen.
-
monster95
tag
Sziasztok
Olyan problémám van hogy vettem egy hisense tv-t.És nem működik rendesen a plex rajta.Elinditok egy filmet,sorit el is indul de aztán pár másodperc után ki irja hogy buffering és ez örökké valóság.Soha nincs vége.Kábelen megy a net a tv-be.Próbáltam sd,hd,4k tartalmat mindegyikel ez a probléma.
Van egy lg tv-m is azzal tökéletesen működik.Sőr még Ipad-en is tökéletesen működik wifi-vel.Mi lehet a probléma?
Felirat sincs betöltve ez lenne a hiba.Net az elég gyors,sőt a pc is erősnek mondhato.LG-tv-n is fennakadás nélkül viszi a 4k tartalmakat is. -
Archttila
veterán
Lenne egy fontos kérdésem
LG OLED CX-böl voltak olyan kedvesek és kihagyták a DTS dekódert, így ezen hangsávok lejátszásakor (most felejtsük el az erősítőket) mindenképpen transzkódolva lesz a DTS hangsáv.
Az első és legfontosabb kérdésem, hogy ha transkódolja a hangsávot, akkor miért dobja át (minden esetben) DoVi-rol HDR-re a képet?
A másik lényeges kérdés, hogy a különböző hangsávok kódolásánál (TrueHD, DTS) miként kell értelmezni a Reason alatt található magyarázatot?
Értelemszerűen nem a szó szerinti fordítás érdekel, hanem a mögötte lévő technikai magyarázat. (A képek alá azt írtam ami szerintem történik )TrueHD to EAC3
Azért nincsen Direct Play, mert egyik céleszköz (TV, receiver etc.) sem tudja dekódolni a forrás hangsávot.
DTS to mp3
Azért nincsen Direct Play, mert Plex-en belűl letiltottam a DTS-t (mivel nem tudja a TV ezért muszáj transkódolni)
EAC3 (DirectPlay)
Van Direct Play (nincs transzkódolás)Hozzávalók:
- Raspberry Pi 4 (4GB)
- Arch ARM Linux
- Plex (latest Client/Server)
- Transcoder quality: Make my CPU hurt (tudom túlzásnak tűnik de minden gond nélkül megy a 2100-ra overclockolt PI-n).Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
monster95
tag
válasz fravik #10015 üzenetére
Nincs felirat betöltve és ezt külön meg is néztem mert a lg tv-n volt ez véget probléma.Itt valami más van.
konigjanosem androidos.Vidaa a rendszer neve.Es nem fizetős.Elindul a progi.Be is tölti a filmet.De ezek után megy olyan 10mp kb.Mondjuk egy netflixses filmnél előkerül a netflix logó és rögtön ki írja hogy buffering.Es tovább már nem megy innen.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz konigjanos #10016 üzenetére
Androidos tévére nem fizetős a plex! Csak le kell rá tölteni és beállítani.
Mi alá kell írás?
-
monster95
tag
Sziasztok
Olyan problémám van hogy vettem egy hisense tv-t.És nem működik rendesen a plex rajta.Elinditok egy filmet,sorit el is indul de aztán pár másodperc után ki irja hogy buffering és ez örökké valóság.Soha nincs vége.Kábelen megy a net a tv-be.Próbáltam sd,hd,4k tartalmat mindegyikel ez a probléma.
Van egy lg tv-m is azzal tökéletesen működik.Sőr még Ipad-en is tökéletesen működik wifi-vel.Mi lehet a probléma? -
Murdock1981
tag
válasz konigjanos #10012 üzenetére
Elsírom magam!
És régebbi verziót vissza lehet tenni a tv-re? -
konigjanos
senior tag
válasz Murdock1981 #10011 üzenetére
sehogy. sajnos az újabb verzióban ezt elcseszték, pedig én is nagyon szerettem. (nekem lg van, de ott is ugyan így történt)
-
Murdock1981
tag
Üdv!
Samsung tv-ken használom a plexet. Az egyiken 4.5.* verzió van, ahol ha elindítom a filmet, mutaja, hogy mikor lesz vége pl. 13:25-kor
A másikon az 5.6.* verzió van, de ott nem mutatja.
Hol lehet ezt beállítani?
Előre is köszönöm! -
MasterMark
titán
válasz konigjanos #10007 üzenetére
Az a TMDb azért nem tudod kivenni, mert az a default.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
mgTerminator
veterán
válasz konigjanos #10007 üzenetére
Te hol látsz itt imdb-t?
-
Lipigab
tag
Gondoltam megosztom frissen szerkesztett Plex file-t Digi DVB-C csatornakhoz:
/usr/lib/plexmediaserver/Resources/Tuner/Shared/scanners/dvbc/transponders/5616.ini
[SATTYPE]
1=5616
2=DVB-C Hungary (DIGI TV)
3=HU[DVB]
0=29
1=114500,v,6000,,QAM256
2=121500,v,6000,,QAM256
3=128500,v,6000,,QAM256
4=135500,v,6000,,QAM256
5=121500,v,6900,,QAM256
6=128500,v,6900,,QAM256
7=362000,v,6900,,QAM256
8=354000,v,6900,,QAM256
9=370000,v,6900,,QAM256
10=135500,v,6900,,QAM256
11=314000,v,6900,,QAM256
12=402000,v,6900,,QAM256
13=778000,v,6900,,QAM256
14=722000,v,6900,,QAM256
15=754000,v,6900,,QAM256
16=730000,v,6900,,QAM256
17=746000,v,6900,,QAM256
18=346000,v,6900,,QAM256
19=338000,v,6900,,QAM256
20=770000,v,6900,,QAM256
21=114500,v,6900,,QAM256
22=394000,v,6900,,QAM256
23=762000,v,6900,,QAM256
24=738000,v,6900,,QAM256
25=786000,v,6900,,QAM256
26=386000,v,6900,,QAM256
27=330000,v,6900,,QAM256
28=410000,v,6900,,QAM256
29=418000,v,6900,,QAM256Ezzel minden csatornat fogni lehet jelenleg.
-
apezka
aktív tag
válasz enginev3.0 #9990 üzenetére
Na én aké gyorsfrisstés ta küzdök hibával...
Adott samsung késüléken, ahol eddig god nélkül működött a távoli lejátszás hw-s kódolással, most minden tartalomra, még azokra is amiket ezen a tv néztem, meg fél perc pufferelés után "Váratlan lejátszási probléma lépett fel" hibaüzenett ad. Az irányítópultban az látszik pufferelés közben, hogy közvetlen lejátszással próbálja hw-s kódolás helyett, beállítások nem változtak, eszközök nem változtak egyedül a plex frissített verziót... :S
logokban csakannyi látszi, hogy a t bontotta a kapcsolatot!?
És ahogy a plex fórumot olvastam, várhatom a következő verziót hátha majd az megoldja...A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
b1sti
senior tag
válasz MasterMark #10000 üzenetére
100 megát tud a tv... 20 megára van állítva a plex... éééés.... így sem megy!!!
-
b1sti
senior tag
válasz MasterMark #10000 üzenetére
Számomra csak az az érthetetlen, hogy a film fele gond nélkül lemegy, utána meg elkezd b@sz@kodni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest