- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petir
senior tag
válasz
zsolt501 #18482 üzenetére
Megbánni biztosan nem fogod!
Annó én is mérlegeltem amiket nézünk nem feltétlenül található meg egy streaming szolgáltatónál és akkor még nem is beszéltem pl. TV-s tartalmakról ugye azok odafönt mind megtalálhatóak!
A két szolgáltat havidíjából hamar meglesz a PlexPass ára.. -
Imi1981
veterán
válasz
stickermajom #18480 üzenetére
Akkor kb 1000 ft-ot emelkedik. Nem kevés de egyelőre marad mert a jellyfin nem tetszik (szarok a kliens alkalmazásai) . Emby-t is használok az már tetszik de mellette kell a plex az több készülékre van meg egyszerűbb távolról beléptetni egy felhaszálót (pl kodi pm4k-ba meg tévén plex kliensekbe) . Kösz az infót!
-
markyskus
csendes tag
válasz
enginev3.0 #18465 üzenetére
iOS-en is, viszont az apple tv app meg még mindig a régi, és így eléggé élhetetlen, mert a régi direct stream-ben lejátszó a dovi p5-öt, nálam a dovi p8 szaggat a régi verzióban, az új meg el se indítja a dovi p5öt a p8 pedig hibátlanul megy.... tudom tudom lehetne transzkódozni, de nem azért kölcsönzök dolby vision meg HDR 4k tartalmakat h aztán át transzkódoljam akármi másba
-
markyskus
csendes tag
válasz
Bitpalace #18464 üzenetére
mert a plex nem úgy működik, h akkor mindent az IMDb-ről szed, hanem megkeresi a szerinte legjobbat
de itt egy kis segéd h automatikusan az általad választott (pl IMDb) helyről szedje az adatokat
https://support.plex.tv/articles/naming-and-organizing-your-movie-media-files/itt letekersz a movies in their on folder részig és megkeresed ezt a részt:
/Batman Begins (2005) {imdb-tt0372784} (sorozatoknál is hasonlóan működik)
-
petir
senior tag
válasz
Érdemes figyelni az appban a Profil -> Settings -> Video & Audio menü alatt beállított értékek minden esetben Maximum-on legyen! Ellenkező esetben nekiáll transzkódolni !
Most amit eddig nem játszott nagy részét játsza újra..A hardver csere ettől függetlenül nincs elvetve.
-
sky8304
csendes tag
Sziasztok!
Most májustól fog durván emelkedni a lifetime pass ára igaz? -
szkutyi
addikt
válasz
Végre transzkodolas esetén is van hengero....
-
enginev3.0
félisten
Kezd javulni ez az androidos app
Főoldalra kitették a könyvtárakat
A filmek adatlapján egyre több az eddig hiányzó gomb -
Bitpalace
senior tag
válasz
burgatshow #18463 üzenetére
Metaadatnál, nem olyan egyszerű, mint VS alatt hogy megadok neki egy url-t és IMDB-ből betölti...Próbáltam angol illetve magyar nyelven is a címet, de nekem nincs ott olyan fül amit mondasz! VS-nél rámentem hogy találatok lista és onnan ki tudtam választani a megfelelőt, itt viszont nem. De IMDB-n fent van, csak nem tudom hogyan kéne megadni neki, vagy milyen adatbázisból dolgozik.
Távolról hogyan kell elérni akár telefon vagy tabletről? Beállításokban látom a port beállítást, de routerben a beállított portot nyitni kell? Elég TCP? Illetve mellyek azok a portok, amit preferál a Plex, csak hogy ne essek ki a szórásból?!
Köszönöm
-
burgatshow
veterán
Másik topikból Bitpalace-nak válasz:
1. Valamennyire testre lehet azért szabni, lásd doksi.
2. Meta adat szerkesztés sok mindentől függ. Ha szerkeszteni akarod, akkor a Sorozatot mint fő egységet kell szerkesztened (ott 3 pöttyös menü és "Találatok pontosítása". De a meta adatok alapvetően a használt háttéradatbázisoktól függenek, simán lehet, hogy ott nincsenek rendesen feltöltve / lefordítva.
3. Ha nincs engedélyezve szerver szinten a távoli hozzáférés, akkor csak helyi hálózaton találják meg a kliensek. -
petir
senior tag
válasz
stickermajom #18457 üzenetére
Akkor mi az ami meggyőzne?
Úgy hogy a passzív hűtés feltétel.Szkutyi:
Te is XPenologyt telepítve használod?Válaszokból kimaradt, hogy Samsung TV és Android gyári appokkal játszunk le.
-
szkutyi
addikt
válasz
stickermajom #18459 üzenetére
Bocsi azt írtad elengedted az n100at plexre.
Amúgy szerintem a fórumozó szimplán kifogott egy szart.xd
De kíváncsi lennék a 4hdd-s házban mit művel.
Nálam a gigabitet megeszi reggelire le és feltöltésben is. -
szkutyi
addikt
válasz
stickermajom #18457 üzenetére
Szóval mit is nem tud??mert nem igazán értem..
Főleg miért nem jó plexre? Hw transkodolas van!! Közel 10 eszköznek van joga nalunk, az ország több részén nézik...egyszerre 4nél több meg nem volt, de bírja
Amúgy van 4 lemezes n100as gép is. -
stickermajom
addikt
válasz
szkutyi #18456 üzenetére
Azok a csupasz alaplapok kerülnek nagy valószínűséggel a gépekbe is. Meglepne ha ekkora árnál saját fejlesztés lenne, inkább összelegózzák az OEM polcról. Illetve az architektúra ugyanúgy limitál, mindegy milyen formában veszed. Azért van itt is csak 2 lemez gondolom.
Ettől még jó cucc az N100, de médiára engem nem győzött meg annyira, hogy vele frissítsek.
-
szkutyi
addikt
válasz
stickermajom #18454 üzenetére
Ez csak a csupasz n100as alaplapkra vonatkozik?mert lehet venni n100as torony pc-t [link] amibe állítva bele megy 2 hdd, youtube tele van vele, nem panaszkodnak rá..mindkettő sata persze..emellett 2 m2 nvme is megy bele..
Ventilátorra sincs panaszom, és nekik sincs...
Ja nekem a fogyasztás aktív torrenttel, usb hdd és usb ssd-vel alapjáraton 11w. Ha benchmark megy akkor 33w. -
Multibit
nagyúr
válasz
stickermajom #18454 üzenetére
Odroid-H4+ SBC alapú NAS-om van. Kiváló minőség, megbízható lap. N97 CPU, 4 SATA port, 2 darab i226-V NIC. Jó választás volt
Nálam ventilátor is van a lap felett, ami csak időnként kapcsol be.De használható passzív módban is, ha valakinek úgy jó. Nincs gondom a hangjával (három SSD a háttértár
).
Ez már a harmadik Hardkernel SBC, amit vettem. Az asztali gépem egy Odroid-H4, korábban Odroid-H2 szolgált NAS-ként. -
stickermajom
addikt
Olvasd át azért ezt a reddit threadet, többek között ez alapján elengedtem az N100-at Plexre: [link]
Röviden: nincsenek csodák, annyira kompromisszumos ami nekem már nem fért bele. Ettől függetlenül még talonban van, gondolkozom, hogy unbound+pihole kiköltözne egy ilyenre pár másik alkalmazással és akkor lehetne jobban szegregálni.
-
petir
senior tag
Köszi a sok választ mindenkitől!
HDD zaja nem gond, magában a gépben ne legyen aktív hűtés tehát olyan legyen mint a T630-as.
Miért?
Ahogy írták is páran nem vagyunk egyformák más az érzetküszöb. Volt gép amiben kiváló első osztályú venti volt de mennie kellett. Régen T610-es volt aztán ugrottam lett a T630-as.Nézem itt ezt az N100-as CPU-t gyorsan bedobtam a bechmark -ba hát itt fényévek vannak
Esetleg más is használ ilyen gépet? Mik a tapasztalatok?
Illetve nem találtam egyértelmű infót ez most full passzív tehát nincs benne semmilyen ventilátor?Jellyfin - XPenology alatt elérhető és telepítettem is. Távolról nem próbáltam még ki. PlexPass miatt csak végső lépés ként cserélnék.
-
containerd
újonc
válasz
blakey #18451 üzenetére
hogy ne kerülőúton kerüljön hozzád.
- Alapból milyen más kerülőutat jár be, mint egy teljesen self-hosted app, pl. mint nekem a Jellyfin: internet -> Caddy reverse-proxy -> Jellyfin.Illetve a Plex miket beszél a cég szervereivel? A licenceket biztos, de azon felül? Emellett lehet teljesen "szeparált" 3rd party szerverektől?
-
blakey
titán
válasz
containerd #18450 üzenetére
+1 pont: Ha jól értem, a Plex-nél valami központi auth szerver van és ha az lemegy, nem nagyon tudnám a saját Plex szerveremet használni.
- tudod használni, csak be kell állítani, hogy ne kerülőúton kerüljön hozzád. -
containerd
újonc
Helló,
én is Plex-re mentem volna, de a végén Jellyfin-t válaszottam. Nekem sincs túl erős vasam. Ez volt a legfőbb döntő pont és emiatt javasolnám a Jellyfin-t. Nem kell sok setup (főleg ha Docker koténerként telepted) és simán bevenné a Plex könyvtáradat. Egy próbát megér.
Főleg, hogy a Jellyfin valamennyivel kevesebbet tud: kevesebb funkció -> kevesebb lehetőség bloat-ra. Illetve free open source, buzgó közösséggel. Ahol csak lehet, fejlesztenek, gyorsítanak rajta.
Transcode: Nekem is gondjaim vannak a transzkódolással, de ezt teljesen ki lehet kerülni. Használd desktop PC-n a Jellyfin Desktop kliens-et (ha Linux-on nem műkszik, a Flatpak verzió segít), Android-on pedig Jellyfin app külső lejátszóval (pl. MPV). Ez a setup nekem lejátszott eddig mindent (pl. H.264, H.265, VP9, DTS-HD ráadásul stereo downmix-el, FLAC, ASS feliratok).+1 pont: Ha jól értem, a Plex-nél valami központi auth szerver van és ha az lemegy, nem nagyon tudnám a saját Plex szerveremet használni. Ha ez igaz, részemről még egy pont a Jellyfin-nek.
Szerk.: Ezeken felül nekem a Jellyfin UI sokkal jobban bejött, mint amit Plex-ről láttam képeken. Egy kis UI ízelítő csatolva[kép] [kép]
-
szkutyi
addikt
válasz
stickermajom #18448 üzenetére
WD blue van nekem aktív 150 seed-el, plex-el, szinte a legalja a hdd..eskü tényleg nagyon jó helyen lehet nekem mert semmit nem hallok...előtte szekrényben volt, ott kapott szivacs papucsokat mert nagyon át vezette a hangot a butorra .lehet itt a gumi talp segi ami a monitor alatt van.9
-
blakey
titán
Megfelelő NAS és HDD párossal rendkívül csendes tud lenni a szolgáltatás. Nagyon jó fülem van, de egyáltalán nincs zavaró hangja a működő NAS-nak,. A HDD-k hangja minimális és nincs állandó fejpörgetés, hanem stabil alapjárat, WD Purple-ket használok.
-
boborján2
aktív tag
válasz
enginev3.0 #18444 üzenetére
Minden ember más és más.
Nálam a szobában 1 HDD megy. Azt mondom fogcsikorgatva elmegy, ha kettő lenne , akkor nem tudnám elviselni.
Most hogy készül a másik házikó, ott meg alapból az összes ilyen cucc eltakarodik a ház sarkába ,a gépészeti helységbe, elszeparálva az élettértől. Na az egy megváltás lesz végre.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Biga123 #18443 üzenetére
9hdd mellett alszok most, mióta elbontottam a lépcső feljárót ahol a gép volt eddig, amíg nincs kész a felső rész
Jót tudok aludni így is
De én már vagy 10 éve így alszok, mikor szülőknél éltem akkor konkrétan a fejem mellett volt a gép, 3-4 hdd-vel
Most már csak arra kelek fel ha valamelyik hdd el kezd kattogni és jelzi hogy valami baja van, szerencsére ilyen már rég volt, de a sima nonstop működő hdd hangja már nem zavar abszolútBár ettől függetlenül egyszer lehet bemegy a spejzbe a gép, mert ott hidegebb van, csak mivel 2 egyforma gépház van az asztalon egymás mellett (egyik nasnak, másik netezős játszós gép) olyan jól néznek ki, hogy nem biztos hogy lesz szívem száműzni
-
szkutyi
addikt
válasz
stickermajom #18441 üzenetére
A hdd? Totál néma nálam ott a monitor lábán.erdekes de tényleg így van.az asztalon már át adja a rezgést es a hangot, de ott a monitor lábán....
-
Multibit
nagyúr
3. pont - ha már van lifetime plex passod
csak passzív hűtés lehet
Ami magasabb üzemi hőmérsékletet jelent. Hamarabb fog throttling-olni a vas.Jelenleg egy N97 alapú vason ketyeg a PMS nálam. Ezt Te is kipróbálhatod.
sajnos távoli lejátszáskor egy SD film esetén is előjön a not enouhg CPU
Milyen lejátszó kliensed van? -
petir
senior tag
Sziasztok,
Már korábban írtam itt a Plexes harcomról.
Egy nem túl acélos vason ( HP T630-as ) futtatok egy XPenology 7.2.2-t és azon egy Plexet. LifeTime PlexPassom van.Helyi lejátszásnál nincsen semmi gond de sajnos távoli lejátszáskor egy SD film esetén is előjön a not enouhg CPU..
Aztán van amelyiket lejátsza van ahol transzkódol és úgy játsza.Lényegében teljesen kiszámíthatatlan.
Sok dolog fordult meg a fejemben.
1. Esetleg elengedem az XPenologyt és telepitek egy linuxot és arra egy Plexet bár ezzel a CPU nem lesz több és jobb de hátha más operációs rendszeren jobb lehet !?
2. Elengedem a Plexet ezt a Pass miatt nem szívesen tenném meg amúgy tetszik maga a rendszer.
3. Új vas csak itt elég erős kritériumok vannak - csak passzív hűtés lehet - néma ventilátor nélkül gép.Mit tudtok javasolni?
-
t.kristof
senior tag
válasz
Gombinyó #18433 üzenetére
Még akkor szokott hülyéskedni, hogy ha áramszünet miatt újraindul a nas, na akkor sem jó a plex. Olyankor viszont elég csak a nason leállítani, ujrainditanom...ezt a fajtát idáig csak 2x játszotta el, persze mind két alkalommal filmezni szerettem volna...tegnap már ott tartottam, hogy veszek egy normálisabb média lejátszót (dunet vagy zidoot) aztán elengedem a plexet. Ja amit még szokott, az a film közben ha tekerek, vagy gondol egyet és megáll konverzió hibával
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Régóta használom a Plexet nas szerveren, és nézek rajta a hálóban filmet. Tegnap este történt, hogy tv bekapcs, plex indít és azt írja, hogy nincs semmi média fájl... 1x már volt ilyen, akkor újra telepítettem a nason a plex szervert, igazából akkor nem is értettem miért tötént ez. Most viszont hiába raktam újra, nem javult meg. A hiba szerintem megvan, azt írja, hogy "Ez a szerver nem igényelt és nem biztonságos", angolul ha minden igaz: Server is unclaimed and not secure. A beállításokban ha rányomok, hogy szerver igénylése, picit tölt majd nem történik semmiMit kellene tennem, hogy újra működjön? Ja és állítgatva, piszkálva sem volt sem a plex szerver, sem a nas, tehát ez egyik napról a másikra történt.
-
boborján2
aktív tag
Plexéknél valami jó nagy káosz lehet a fejlesztésben.
Feltételezem az egységesítés , elavult kód ,stb.. dolgok miatt belekényszerültek az új app lefejlesztésébe.
De hogy ennyire nem megy nekik.
A brutál emelésből hogy fog így a nagy pénz befolyni?
Mert szerintem sehogy. -
markyskus
csendes tag
válasz
szkutyi #18428 üzenetére
így ahogy mondod. iOS-en (és tvOS-en) a korábbi appal ment a dovi profile 5, most el sem indul egyből hibára fut, viszont a profile 8 tökéletesen megy, nekem a korábbival voltak gondjaim
a kezelőfelület borzalmas, telefonon még hagyján, de megnéztem tvOS-en is a betát, mert ott még a régi app van, hát ott kezelhetetlen, és nálunk használják gyerekek és idősek is, pontosabban használnák, mert ezt nem fogják tudnijah és ez a logo a cím helyett tök jó (emby régóta tudja, gondolom jellyfin is) viszont a kezelésre az opció nagyon hiányzik, csak ahhoz tölt le logot aminek magyar címe van pl acélemberhez igen, superman-hez nem
-
szkutyi
addikt
válasz
Devilstudio #18426 üzenetére
Meg ha csak ez lenne a legnagyobb probléma pont leszarnám..de alapvetően nem működik jól....
-
enginev3.0
félisten
válasz
Devilstudio #18426 üzenetére
Ugyanez a véleményem
-
Devilstudio
tag
Az új alkalmazásban van pár dolog, ami egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Például, ha a könyvtáraknál beállítom a böngészés nézetet, akkor miért nem marad úgy? Miért ugrik vissza állandóan az ajánlott tartalmakhoz? Ez kifejezetten zavaró.
A kedvenc könyvtárak elrendezése is elég szerencsétlen lett. Nem oldalt vannak, hanem felül, és ahogy lefelé görgetek, egyszerűen eltűnnek. Ráadásul nem az egész könyvtár mozdul el, csak egy sor – miért kellett ennyire megbolygatni egy korábban jól működő felületet?
Őszintén szólva, nem értem ezt az irányt. Egy kis ráncfelvarrás rendben van, de itt gyakorlatilag az egész rendszert felforgatták. Nekem az új felület határozottan nem jön be.
Remélem, a fórumokon ezeket a visszajelzéseket továbbítják az illetékesek felé, és tényleg oda is figyelnek rájuk.
Nektek mennyire jött be eddig az új app? Vannak olyan dolgok, amik zavarnak, vagy pozitívan csalódtatok? -
boborján2
aktív tag
válasz
szkutyi #18423 üzenetére
Bár a bejelentés hatására egyelőre lecseréltem a plexet úgy ahogy van, de már csak kíváncsiságból kipróbáltam, de csak mobilon.
Transzkódoláshoz nem tudok hozzászólni , mert az nálam nem létező fogalom :-)
helyi hálón viszont tartalmat tud lejátszani szóval működik.
Ahhoz már lusta vagyok hogy tévén is kipróbáljam, ha van rá preview app egyáltalán. -
szkutyi
addikt
válasz
enginev3.0 #18421 üzenetére
Egy jó nagy szar ez az egész...kajak erre kell lecserélni a jó appot? Semmi funkció nincs benne, transzkodolasnal kb 60% hangerő veszteség van!.
-
markyskus
csendes tag
válasz
enginev3.0 #18421 üzenetére
iOS-en igen, viszont elég hülyén csinálták meg, mert még mindig eléggé béta állapotban van, apple tv-n meg maradt a régi
-
enginev3.0
félisten
Ha jól értem akkor a sima plex appot kell tovább használni és majd abba kerülnek át az újítások ebből
Ja nem szóltam mert már át is került
-
Danecay
addikt
válasz
Biga123 #18419 üzenetére
Sajnos az van, hogy 2db ilyen, de nem egyforma "szolgáltatói" SIM-es routerem van, egyik már saját, a másikért hűségidő ellenében még fizetnem kell, továbbá van egy nem legkorszerűbb 100Mbps-os hagyományos router ami a ház azon felén szórja az áldást ahol a gyerekek vannak, Youtube-ozáshoz elég. Korábbi 15Mbps-os net szolgáltatásomhoz is bőven elég volt, ezért van ez. Van egy 4G képes SIM-es routerem a padon és azért a padon mert ott tudom a legjobb jelerősséget fogni, mert természetesen, elvileg éppen pont két cella között van a lakhelyem. Van még az előfizetéses 5G-s ZTE router amit a jelenlegi internet előfizetésem mellé kaptam, viszont mivel nálunk nincs elérhető 5G hálózat, viszont a router WIFI 6 képes és akad itthon egy Quest 2 VR headset is, ezt a routert rendeltem alá ennek a célnak, és ezzel voltak a problémák.
Megértem ha némileg zavaros a dolog, én sem érteném meg így, de amíg kénytelen vagyok fizetni a háztartásban legmodernebb router bérleti díját, addig nem akarok külön másik routert vásárolni, mert a béreltnek is tudnia kellene a szolgáltatásokat és a jelek szerint tudja is, csak nyoszoktatni kell. Miután lejár a hűség, jó eséllyel olcsóbban meg tudok venni majd egy korszerű routert, mint amennyiért most tudnám megvásárolni ugyanazt. Félreértés ne essék, nincs itt semmi kompromisszum, korábban is működött a PLEX egy régebbi szolgáltatói routerrel is, de most valamiért, nem tudni miért megmakacsolta magát és igényelte a törődést. A lényeg, hogy már jó -
Danecay
addikt
válasz
Biga123 #18416 üzenetére
Köszi, hogy elolvastad a hozzászólásaimat és köszi a választ is. Sajnos, ezek a SIM-es 4/5G-s routerek nem olyan szinten konfigurálhatók mint a hagyományos router-ek, így a fenti beállítást sem találtam meg, de még csak simán AP módba sem tudom tenni. Tegnap a hozzászólás megírása után még kínlódtam egy kicsit a router beállításokkal, hátha, de végül vissza kellett állítanom arra a beállításra amiben volt. Viszont valami mégis történt mert most már jó minőségben és transzkódolás nélkül működik kábelen keresztül. Lehetne azt mondani, hogy biztosan jót tett a dolognak, hogy újra lett indítva egy pár alkalommal a router, de sajnos nálunk, maga az áramszolgáltató is tesz róla, hogy havonta több áramkimaradás miatt újra legyenek indítva az eszközök, de egyébként kb 3 napja magam is újraindítottam a szóban forgó routert.
Minden esetre a PLEX-ben a Relay, nálam magyarul Átjátzsó engedélyezése elől kiszedtem a pipát. -
Danecay
addikt
válasz
Danecay #18406 üzenetére
Nos megannyi kísérlet és próbát követően arra a következtetésre jutottam, hogy a router-em szívat, az is csak kábelen
Én már uninstalláltam és újratelepítettem a PC-n a PLEX szervert, nem segített, aztán még jó, hogy a páromnak eszébe jutott, hogy az ő laptopjára is fel van telepítve a szerver, amit elindítva és bekeresve, hibátlanul futtatott a kliens, mármint jó minőségben transcode nélkül. Van egy USB-s Wifi adapterem, ami nincs folyamatos használatban, de előkerestem és rádugtam a PC-re. Nos ezen keresztül, ugyanazon routeren csatlakozva, már a PC-ről is transzkódolás nélkül ment a stream. Gondoltam, akkor a hálókártyámmal, vagy a driverével lesz valami gond, ezért első körben alaphelyzetben állítottam a gépházban a hálózati adaptert, majd mivel ez nem segített, eltávolítottam az össze hálózati komponenst, majd újratelepültek, amiknek kellett, de ugyanúgy maradt minden ahogyan volt. Van egy VPN szolgáltatásom is, annak is töröltem a virtuális adapterét, hogy nehogy az legyen az ami bekavar, de nem. Van egy másik router is a háztartásban, más IP tartományban aminek szintén elér a PC-hez egy kábelje. Átdugtam a PC-ben a másik kábelt és láss csodát, működik, transzkódolás nélkül olyan klienssel ami nem is abban az IP tartományban van, viszont a két router ettől függetlenül fizikailag kapcsolódik egymáshoz. Ekkor jutottam arra a következtetésre, hogy ha a másik, más tartományban lévő routeren keresztül is működik hiba nélkül a dolog, akkor lehet az UTP kábelemmel lehet a baj, bár nem tudom mi, mert a gépházban 1000/1000 Mbpsz-ot jelez vissza a rendszer, aminek elvileg arra kellene utalnia, hogy mind a 4 érpár megfelelően működik. Kihúzgáltam a csatlakozókat, megnéztem a színszerinti bekötéseket és nem találtam látható problémát, de előkerítettem egy olyan kábelt, ami elvezetve ugyan nem, de lengőben elér a PC-től a router-ig. És mi történt az "új" kábellel próbálva? Semmi! ugyanúgy nem volt jó. Egy dolog jutott még eszembe amit nem próbáltam, méghozzá megvizsgálni a wifi-n jól funkcionáló laptop szervert kábellel összekötni. Megtettem és nem nem lett jó, így igazából mindent kizárva a router-el lesz valami gubanc, az is csak kábelesen. Amennyiben wifin lenne gond, úgy kevésbé csodálkoznék, már csak a biztonsági protokolok miatt is, de így elsőre fogalmam sincsNektek esetleg van ötletetek? A Yettel által is forgalmazott, én is szolgáltatáshoz kaptam, ZTE G5B routerről van szó, ami egyébként minden más területen problémamentes. Ráadásul nem is ezen a routeren keresztül kapom a netet, hanem egy régebbi 4G-s Huawei modellen keresztül, amin keresztül egyébként a Plex is működik normálisan, úgy hogy az 8-as tartományban működik, míg a kliensek mindegyike az említett ZTE routerhez csatlakozik 0-ás tartományban. Ha utóbbira kötöm a Plex szervert kábellel, akkor nem működik, wifi-n keresztül pedig igen
-
Elemental
addikt
Köszi srácok!
Azért gondolom, hogy nincs transcode, mert a plex kliensben be van pipálva a közvetlen lejátszás. Mondjuk a szervert beállításokat elfelejtettem megnézni, de úgy rémlik, anno ott is letiltottam a transzkódolást. Majd ha megyek legközelebb, megnézem.
-
Biga123
addikt
válasz
Elemental #18409 üzenetére
A net sebesség alatt a tv és a laptop írási olvasási sebességére gondoltam nem a net előfizetésedre hiszen a két eszköz közötti hálózati sebesség fog limitálni és ez LAN on is él. De ha ua az a laptop a szerver amiről az LG hibátlanul játszik le akkor talán ezzel nincs gond , bár egy szolgáltatói router wifi képességeire nem hagyatkoznék.
720 p re elégnek kell lenni a tv 100mbps es csatija is , de a laposon azért mérj egyet lan on ha tudsz.
Sok esetben a tvs kliensek elég buták lehet ez a szitu a hisense-el is, az én régi lg-m pl feliratnál transcodeoltat a szomszég pár évvel újabb tv je meg nem, szal kipróbálhatod az esetleges feliratot kikapcsolni első körbe, de mindenképp ellenőrizném a pms en , hogy tényleg dirtect lejátszás van e.
Mert ha régi laptop, lehet belehal az átalakításba, mert nem direct play van , hiába van beállítva a kliensben. -
enginev3.0
félisten
válasz
Elemental #18409 üzenetére
Nekem is hisense tvm van
Ilyen gondom nem volt vele
Sok más igenDe nem lepődnék meg ha ez valami sima szoftveres bug lenne, amit majd egyszer javítanak
Vettem hozzá egy tv okositot, azóta tudom használni a tvt normálisan
Amit még kipróbálhatsz hogy a tv gyors indítás funkciót kapcsold ki, hátha
-
Elemental
addikt
válasz
Biga123 #18408 üzenetére
A net sebességre gondolom nincs szükség
igaz nem irtam, de helyi hálóról van szó. A laptop wifin a tévé vezetéken csatlakozik. Max 720p. Valami régi laptop, nem tudom milyen. Közvetlen lejátszás, elvileg nem kellene lenni transcode-nak. Az lg tévén mindeközben hibátlanul működik a lejátszás.
Arra gondoltam, hátha valaki itt azt mondja, hogy ja igen, ha hisense, akkor ezt meg ezt kell állítani, és megjavul.
Egy óráig nézegettem a beállításokat, szerintem minden lehetőséget kipróbáltam, de nem javult meg. Amúgy reflexből azt mondtam, hogy nézek neki valami normális nast, amin elfut a plex szerver, a laptopot meg kidobjuk. Csak sajna elég árérzékeny. -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Barátomék vettek hisense tévét. A tévén futó plex klienssel olyan probléma van, hogy kb 5-10 perc után leáll az elindított film. Közvetlen lejátszás van beállítva, nem biztonságos kapcsolat mindigre állítva. A szerver egy laptopon fut, van egy lg tévé is szintén saját klienssel, az jól működik.
Volna ötletetek, hogy mit nézzek meg rajta. -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Egy eléggé érdekes, legalábbis számomra érdekes problémával fordulok hozzátok. Eléggé rég használok már PLEX-et, viszont sohasem mélyedtem el a konfigurálásába, mert valójában nem is volt rá szükség. Feltelepítettem a szervert a PC-re, amiről futtatom, a klienst a megfelelő eszközökre, bejelentkeztem mindkét helyre, a szerverben hozzáadtam a megosztani kívánt tartalmakat, amit aztán a kliensen keresztül pedig elértem. Most sincs ez nagyon másként, de valami mégsem stimmel. Én szinte kizárólag csak itthoni médiamegosztásra használom a PLEX-et, azt is csak ritkán és azt tapasztalom, hogy valamiért nézhetetlen minőségűvé rontja a filmek minőségét. Egy 1080p-s film kb. úgy néz ki a TV-re kiküldve, mint egy kamerás mozis felvétel. A lejátszási beállításoknál a Display Mode: Letterbox-ra van állítva, ami lehet normális is, viszont ha visszaveszem Original-ra, a kb. olyan 300x200-ra zsugorodik össze, miközben az eredeti képméretnek is ki kellene töltenie a képernyőt a natív felbontás egyezősége miatt (szerintem), viszont amennyiben valóban azt kisméretű képet teszi ki teljes képernyőre, úgy kb. érthető is a minőség. A próbált videók filmek, biztosan 1080p felbontásúak, ezt írja a PLEX is és a Windows is. Minden beállítás eredeti és maximális minőségre van beállítva, de ezek gyárilag így vannak, nem piszkáltam hozzá. lejátszás során a bitráta 25.2Mbps. Ez az automatikusan érzékelt sebesség. Az eszközök ugyanazon IP tartományban vannak és ugyanazon routerhez kapcsolódnak, ami egyébként egy ZTE G5B típusú router. Viszont ugyanezt az eredményt kapom abban az esetben is, ha a tartalmat a szerverként szolgáló számítógépen játszom le PLEX-en keresztül. A plex szerver verzió: 1.41.5.9522 (naprakész), a kliens pedig: 10.27.1.2743.
Összességében 3 eszközön ugyanaz a jelenség, 2 db. Fire TV stick és a PLEX szerverként üzemelő PC-men, továbbá a Samsung okostévén a saját PLEX app-jával el sem indít semmilyen videótartalmat, csak karikázik.
Azt meg már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a testvérem NAS-áról, bár annak ellenére, hogy eléri és kilistázza a tartalmát, nem tudok elindítani semmit hivatkozva arra, hogy "a szerver számítási kapacitása nem elég a videók konvertálásához", még egy 480p-s videó esetén sem, miközben korábban mentek a FHD-s filmek is. Mondjuk itt elképzelhető, hogy valamilyen frissítés hiánya játszik közre, már amennyiben az okozhat ilyet, mert nem vagyok benne biztos, hogy teljesen up to date a tesóm rendszere.
Egyébként itt jól látható, hogy a tesóm NAS-át interneten keresztül próbálja el elérni, mert ott van a neve után egy kis földgömb ikon, míg az én szerverem neve után semmi, szóval nem arról van szó, hogy az én megosztásomat is kiküldi a netre és azért lesz valamiért rossz minőségű, hiszen ott van mögötte az említett 25.2Mbps és volt amikor pirossal jelezte a külső megosztást a szerver, viszont a tartalmat el lehetett érni, csak amint ahogy írom, botrány rossz minőségben.
Ötlet? -
markyskus
csendes tag
válasz
szkutyi #18400 üzenetére
ios-en maradt az új, ios-en nincs vele nagy gond, lehetne jobb de megszokható, a régi jobb volt, nekem nagyobb gond h a régi lejátszotta a dv profile 5-öt az utolsó pár frissítés után, az új meg most újra nem játsza le, bár a profile 8 meg nem szaggat, mert nálam szaggatott
szerencsére apple tv-n még nem cserélték, nah ott kipróbáltam a betát, ott használhatatlan -
MasterMark
titán
válasz
boborján2 #18403 üzenetére
Nem olyan nehéz: Important 2025 Plex Updates
When running your own Plex Media Server as a subscriber, other users to whom you have granted access can also stream from the server (whether local or remote), without ANY additional charge—not even a mobile activation fee.
-
boborján2
aktív tag
válasz
MasterMark #18402 üzenetére
1. Tudtok.
Én úgy értelmeztem egy magyar írást hogy a távoli kliens csak plex passal tud majd távolról streamelni.
Tehát nem lesz elég ha csak a szerveren van plex pass.
Illetve chatgpt is ezt mondja
-
zsolt501
nagyúr
No akkor felvetődött egy kérdés, nem csak az én részemről, segítsetek kicsit kiigazodni, mert nem találtunk egyértelmű infót, vagy nekünk volt zavaros.
1. Adott ismerősöm Plex szervere, ő kifizette a Lifetime előfizetést, a kérdés az, hogy tőle tudunk e majd mi NEM előfizetésesek lejátszani.
2. ÉN NEM előfizetéses a saját szerveremről csak belső hálózaton tudok majd lejátszani?
3. Az ÉN NEM előfizetéses szerveremről előfizetéses se tud majd lejátszani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tesla topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gumi és felni topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Torrent meghívó kunyeráló
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Next level Racing - Racing Wheel Stand 2.0 (NLR-S023)
- Logitech g920 váltóval
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest