- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
stickermajom #18454 üzenetére
Odroid-H4+ SBC alapú NAS-om van. Kiváló minőség, megbízható lap. N97 CPU, 4 SATA port, 2 darab i226-V NIC. Jó választás volt
Nálam ventilátor is van a lap felett, ami csak időnként kapcsol be.De használható passzív módban is, ha valakinek úgy jó. Nincs gondom a hangjával (három SSD a háttértár
).
Ez már a harmadik Hardkernel SBC, amit vettem. Az asztali gépem egy Odroid-H4, korábban Odroid-H2 szolgált NAS-ként. -
Multibit
nagyúr
3. pont - ha már van lifetime plex passod
csak passzív hűtés lehet
Ami magasabb üzemi hőmérsékletet jelent. Hamarabb fog throttling-olni a vas.Jelenleg egy N97 alapú vason ketyeg a PMS nálam. Ezt Te is kipróbálhatod.
sajnos távoli lejátszáskor egy SD film esetén is előjön a not enouhg CPU
Milyen lejátszó kliensed van? -
Multibit
nagyúr
válasz
Biga123 #18361 üzenetére
kb 5 perc alatt lekapok egy sd verziót
Igen, ez az, ami sokaknál ördögtől valóPedig, magától értetődő. Nem, nem kell hat változatot tárolni! Korábban írtam, hogy én egy változat tárolását is meggondolom. De ha valaki nem tud távoli mozizás nélkül élni, tegyen érte! Tehát, ne álljunk úgy a transzkódoláshoz, mintha az nélkülözhetetlen lenne
-
Multibit
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #18355 üzenetére
Nem lesz erősebb: [link]
Vegyél/építs olyan mini PC-t, amiben több SATA port van és tegyél bele SSD-(ke)tCsendesebb, fürgébb lesz az eszköz és kevesebbet fogyaszt.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #18353 üzenetére
Milyen előnyt vársz a cserétől? Számomra nem világos. Mi a lejátszó eszköz nálad?
-
Multibit
nagyúr
válasz
MasterMark #18225 üzenetére
Ez jó kérdés. Talán majd akit érint, beszámol róla.
-
Multibit
nagyúr
válasz
MasterMark #18219 üzenetére
A VPN témát én dobtam be. Mint lehetőséget vetettem fel, nem használom a Plexet kintről, VPN-nel sem.
Amúgy ha használnám, nem esnék kétségbe, a CPU egy Intel N6005. -
Multibit
nagyúr
válasz
tobias40 #18190 üzenetére
Ebben a topikban ez itt nagyon OFF!
Korábban is kértél ilyet már, akkor is azt mondtam, hogy az IT nyelve az angol. Ha nem akarsz angolul tanulni, bajban leszel, bajban vagyArról nem is beszélve, hogy gépiesen bemásolni parancsokat a Putty-ba értelmetlen. Érteni kell, amit csinálsz
-
Multibit
nagyúr
válasz
stickermajom #18185 üzenetére
Több mint tíz évig használtam Syno NAS-t. Senki nem mondhatja, hogy tapasztalat nélkül a levegőbe beszélek. Sajnálom, hogy be kellett adni a válókeresetet
-
Multibit
nagyúr
A Plexben van lehetőség userek létrehozására, különböző jogosultságokkal. A részleteket nem tudom, nekem nincs rá szükségem (ismerősök nem lógnak az adatbázisomon és a lányom is rég felnőtt).
Amúgy érdemes jól megkülönböztetni a Plex szervert és a Plex klienst. Az utóbbin van mit reszelni. A szervert tudja használni sok kedvelt kliens (Infuse, KODI).
-
Multibit
nagyúr
válasz
markyskus #17627 üzenetére
de fizettem vmiért h tudjam használni bizonyos funkcióit és én azt szeretném használni nem venni egy másik alkalmazást
Ebből a mondatodból látszik, hogy még mindig tévedésben vagy. A Plex Pass a PLEX szerverhez kapcsolódik! Az Infuse pedig egy lejátszó. Ha fázol, bérelsz egy lakást. Ha az utcán mezítláb lépkedve fázik a lábad, cipőt veszel. De nem reklamálhatsz, hogy te már fizettél a lakásért, ezért nem vagy hajlandó fizetni a cipőért!ha infuse akkor lehetne jellyfin is a szerver ami teljesen ingyenes, vagy full natívan a nas
Így van. Sőt! Az Infuse használható szerver nélkül is. Pl. SMB, vagy NFS megosztással.De újra mondom, a legnagyobb baj az infuse-al a multi user hiánya!!
OK, de ennek semmi köze a PLEX szerverhez, azaz OFFTOPIC! -
Multibit
nagyúr
válasz
markyskus #17621 üzenetére
azon túl h az egyszer kifizetett plex után még kéne vennem egy másik app-ot
Ha a Plex Pass-ra gondolsz, azt nem a végponti applikációért fizeted. Én is fizetek Plex Pass-ért, de csak PMS-t használok. A lejátszó app nálam az Infuse Pro. Te azt hiszed, hogy ugyanaz. Nem! Az Infuse alternatívája a Plex kliens app. -
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gardaai #17226 üzenetére
Legalább most megtudtam, hogy feliratot is lehet fájlba ágyazni.
Tegnap volt egy másik felismerés, hogy pl. a hangsávot, két kattintás egy programban átütni, hogy magyar vagy angolnak lássák a lejátszó programok. NFO-ba angol/magyar nyelv volt, de két magyar sávot látott a PLEX. Azt hittem bug.
Érdemes lenne ismerkedned a muxolással, és a muxoló programokkal -
Multibit
nagyúr
válasz
mgTerminator #17147 üzenetére
HardverAprón
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz
masvilagx3 #17139 üzenetére
A végén kezdem. Az IronWolf Pro igen jó HDD. Igaz, zajos, de gyors. A 7200 RPM-nek köszönhetően jó az elérési ideje - HDD viszonylatban. Nem tudom megmondani, hogy hányan tudnak konkurens 720p módban mozizni, de az tuti, hogy ha ennél - érezhetően - jobbat akarsz, akkor SSD-re kell váltanod HDD-ről. Én megtettem
-
Multibit
nagyúr
Olvasom itt a gondjaitokat és örülök, hogy a média forrás és a letöltési hely nálam nem azonos placc. Van egy Syno NAS-om, ami média forrás és egy OMV-s NAS-om, ami töltöget. Ez azért is jó, mert amit letöltök, nem feltétlenül szánok a média tárba. A Syno NAS-on vannak a Plex számára beállított mappák. Azokba csak a lényeget teszem.
-
Multibit
nagyúr
Aki Synology NAS-on használja a PMS-t, ne frissítsen a legújabb DSM-re!
[link] -
-
Multibit
nagyúr
válasz
mgTerminator #16780 üzenetére
Otthon is tudsz VPN szervert létrehozni (routeren, NAS-on), az ingyenes. Én is így érem el kintről az otthoni hálózatomat.
-
Multibit
nagyúr
válasz
blakey #16721 üzenetére
Kösz, a linkeket már korábban kigyűjtöttem, arra gondolva, hogy esetleg a routerem szűri ki. Hogy talán észreveszek valamit a linkeken. De semmi eltérés, teljesen ugyanolyanok, mint a megtalált képek. Azért ez a workaround kicsit gázos. Most szerencsém van, csak két filmről van szó. Elvileg lehetne sokkal több is. Biztosan nem tudhatom, fogalmam sincs a jelenség okáról.
-
Multibit
nagyúr
Jelenleg valamivel több, mint kétszáz film van a Filmek kategóriában nálam. Kettő kivételével mindet tökéletesen azonosította a Plex szerver. Annak a kettőnek is megvan az adatlapja, szereposztással, tartalommal. Csak és kizárólag a borítót nem mutatja a PMS. TMDB-n persze mindkettőnél megvan a borító. Találatok pontosításakor is megvan a film, csak a borító hiányzik. Mi a fene ez?
[kép]
[kép] -
Multibit
nagyúr
válasz
zsolt501 #16474 üzenetére
Ez biztos? Nekem is Zsaomi van (álnéven Poco), de nincs vele lejátszási gond. AC3 lejátszás közvetlenül megy. Most kipróbáltam itt a munkahelyemen, otthoni VPN-en keresztül hibátlan. Az öreg DS718+ NAS-omnak a transzkódolás is megy és akadás mentesen nézhető (nézhetném) a filmet: [kép]
Itt egy másik film, ez közvetlen lejátszással megy: [kép] -
Multibit
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #16337 üzenetére
Igen, Infuse Pro-t használok. Nyilván nem néztem végig mindet.
Van , hogy csak 20 perc múlva kezdi el.
Ja, hogy nálad ez a helyzet? Csak belenéztem mindegyikbe. Viszont most éppen a harmadik VC-1 film megy nálunk, amelyik hibátlan. Azaz, ne legyél biztos abban, hogy mindig, mindenkinél hibázik az ATV 4K, ha VC-1 tartalmat kell lejátszani! -
Multibit
nagyúr
Kíváncsivá tett ez a VC-1 kódolás dolog. Nem túl nagy a film archivumom, csak 5-6 VC-1 kódolású filmem van. Ezeket mind hiba nélkül játssza a 2017-es ATV 4K kütyüm Plex adatbázissal. Van Plex Pass-om.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #16330 üzenetére
a fent említett 2001 4k verzió élvezhetetlen brazil szappanopera képpel rendelkezik
Biztos így van. Csak találkoztam vele, ezért említettem. A sci-fi rajongóknak ez szentségtörés lehet, de nem tartom nagyra ezt a filmet. -
Multibit
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #16319 üzenetére
Van egy pár filmem ami vc1 kódolású és ezt az itthon szolgáló appletv 4k nem szereti.
Konkrétan? Melyik AppleTV 4K? Mi a jelenség? Most éppen a Cry Baby VC1 remuxot próbálom az ATV 4K 2017-en. Nincs vele gond. -
Multibit
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #16319 üzenetére
A legnépszerűbb orosz trackeren fent van a "2001" 4K HEVC változatban.
-
Multibit
nagyúr
válasz
masvilagx3 #16154 üzenetére
Már évek óta nem nézek tévéműsort - sem Plexen, sem máshol
-
Multibit
nagyúr
válasz
Daweeeeet #15934 üzenetére
Látom, azt nem akarod kideríteni, hogy a tévével (az azon lévő Plex klienssel), mint lejátszóval van probléma, vagy a kommunikációs közeggel van gond
Pedig, ha kiderülne, hogy az előbbi, szívesen látnám azok tuti megoldását, akik szerint a tévé tökéletes lejátszó, és teljesen felesleges egy dedikált mediaplayer használata.
-
Multibit
nagyúr
válasz
enginev3.0 #15877 üzenetére
De a piros felkiáltójel sem jó jel
Miért? Enrico77 kolléga egy szóval nem írta, hogy messziről akarja elérni a PMS-t.
Nálam is felkiáltó jel van ott, de nem érdekel. Csak LAN-on belülről akarom elérni a szervert. -
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz
stickermajom #15589 üzenetére
A DSM önmagában nem igazán erőforrás igényes. Akkor látom, hogy egy kicsit felszalad a CPU használat, ha - mondjuk - éppen megy a Hyper Backup, vagy valamelyik docker alkalmazás dolgozik jobban (Oracle, PostgreSQL). A 16GB RAM egyelőre nincs kitömve. A routerem esetén gyakrabban megy 50% fölé a kihasználtság (szintén 16GB).
Az OMV NAS-om épül J4105-re. Csak 8GB memoár van benne, de bőven elég. Ez a vas jobbára csak torrentezik, néha rsync fut rajta. -
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz
stickermajom #15328 üzenetére
-
Multibit
nagyúr
válasz
stickermajom #15265 üzenetére
de nem tudom leszoktatni asszonyt róla
A feleségemet eleve az Infuse-hoz szoktattam. Így a Plex kliens használata fel sem merült -
Multibit
nagyúr
válasz
stickermajom #14905 üzenetére
Érdekes amit írsz. Nem tapasztalok ilyen hibát.
Verziók tekintetében nálam ugyanez a helyzet. A szerver egy öreg Synology NAS-on fut (nem dockerben). ATV-t most nem tudom csekkolni, de az iPad-jeimen minden sorozatot mutat az Infuse. Igaz, mindössze 27 sorozat van nálunk -
Multibit
nagyúr
válasz
SunMount3r #14853 üzenetére
Ilyen esetben mit lehet tenni?
Helyesen elnevezni fájlokat, mappákat. -
Multibit
nagyúr
válasz
zsoltee53 #14551 üzenetére
Milyen megoldást javasoltok?
Ha konvertálnál, miért a remux változatot töltöd le? Konvertáláskor búcsút mondhatsz az érintetlen video streamnek. Ahogy nézem, nem vagy otthon a konvertálás rejtelmeiben, bízd inkább a hozzáértőkre ezt. Töltsd le a konvertált változatot! Akkor is, ha az alacsonyabb bitrátás. -
Multibit
nagyúr
válasz
Gardaai #14435 üzenetére
Mivel a NAS minden másra is jó, ezért azt választanám, ha 3x annyiba is kerül.
Igen, de egy olcsó NAS + egy mp, még mindig jobb, gazdaságosabb megoldás, mint egy túltolt hw-vel bíró NAS. Főleg úgy, hogy az esetedben már megvan az olcsó NAS, ami, ha nem kell transzkódolnia tökéletesen megfelel minden másra is. -
Multibit
nagyúr
válasz
Gardaai #14431 üzenetére
Miért van a log-ban transcode-ra utaló sor?
Azért, mert a lejátszó (hw+sw) nem boldogul az adott filmmel. Azt üzeni a szervernek, hogy "figyelj fater, ezzel én nem tudok mit kezdeni, segíts!". Tök mindegy miért törik bele a bicskája, nem tudja lejátszani. Nos, ilyen esetben ha nem kellően potens a szerver, akkor megbukik a transzkód mutatvány.Lejátszót pedig több okból se szeretnék. Nálam valahogy nem fér bele...
Szíved joga ilyen és hasonló filozófiát gyártani. Ha ragaszkodsz ehhez, akkor marad a feladat megoldása a nehezebb oldaláról. A megfelelő lejátszó eszköz megvétele nem fér bele nálad, de a release keresgélés, a konvertálgatás és a transzkódoló erőmű rendszerbe állítása belefér. Akkor nincs semmi gond, csináldAhogy a NAS be lett szerezve, volt már FHD film is ami addig ment, most meg már nem. Annyival erősebbnek számított az a laptop
Igen. Más erőforrás zabáló feladatokkal kapcsolatban is előjön rendszeresen ez a megtévesztő összehasonlítás. Azért megtévesztő, mert az összehasonlítást végzők rendszerint valamilyen x86-os PC teljesítményét hasonlítják egy - hozzá képest harmatos - NAS teljesítményéhez.De tudod mit? Nézd meg azt, hogy mennyibe kerül egy 4K transzkódolásra valóban alkalmas NAS és egy korrekt mediaplayer! Ugye a NAS-t fogod venni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Commodore 64
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!