- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
18400 - 18301
20169 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
-
boborján2
őstag
Na jó , akkor nem értem.
Ezek szerint nálam nem is volt az új látható, illetve ellenben azzal amit szkutyi írt, a régi nem is volt eltűnve
-
enginev3.0
félisten
-
szkutyi
addikt
Vissza került a play áruházba a régi plex...lehet rájöttek ők is...
-
stickermajom
addikt
-
ugyes
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
Majd írd meg milyen tapasztalataid vannak a másik szoftverrel.
Amúgy csak gondolj te is bele, ha az eddigi felhasználók nagy része elpártol a Plextől az is jelezni fog valamit a cég irányába, lehet bármit szajkózni, DE Lifetime előfizetések tömkelegével a cég nem fog egyenesbe kerülni, arról nem is beszélve hogy a mostani Lifetime és az Április 29 utáni ár között óriási különbség van, amit nem lehet megmagyarázni értelmesen, pláne úgy hogy a megnövekedett költségekre hivatkoznak az áremelésnél. -
boborján2
őstag
-
zsolt501
nagyúr
Az a 250$-os ár akár a céget is elkaszálhatja, mert ha most nagyon sokan áttérnek a élethosszég akciós árra akkor bizony a cég hosszabbtávú bevételei meg fognak bicsaklani, a 250-et meg nem hinném hogy sokan bevállalják, pláne nem olyanok akik a saját tartalmaikat néznék
-
Biga123
addikt
Nálam is baromi lassan tölti a képeket.
-
Devilstudio
tag
Van valakinek esetleg a lifetime licenshez promo code vagy tudtok esetleg valami akciózásról?

Amúgy április 29-től már ez az ár 249.99$ lesz?#18388
Nekem IOS 18.4-en (Ihone 15 pro maxon) már az app 2025.10.1 (970)
Más:
Amúgy ti a fotós appal meg vagytok elégedve?
Mert nekem írtó lassan tölti be a képeket amikor elkezdem nézegetni akár telon akár Apple tv-s plex appon.
Probáltam ssd-vel is hogy azon vannaka képek de semmit nem javult. -
boborján2
őstag
Ezek szerin nálam még régebbi van?
Elég friss install ,playstore-ban nincs is új verzió. -
boborján2
őstag
Mi a verziószáma ?
Mert amennyit használom fogalmam nincs mi változott és mikor?
Ellenben még mindig agyfa.. az a megoldás hogy egy mappába lépve default az ajánló oldal jön be ,ami egy őskáosz (nekem). És nem választható hogy alapértelmezett legyen a könyvtár nézet.
Ha ezt választható lenne ,nekem az lenne az évszázad fejlesztése.
-
enginev3.0
félisten
Hát nekem fent van egy pár hete ez, de én azt mondtam volna hogy ez kb olyan 30%-ban van kész
-
szkutyi
addikt
Frankó....nem baj az újítás...de legalább jobb lenne nem szarabb..
Sem magyar nyelv..sem képernyő méret állítás..hang szar... -
stickermajom
addikt
-
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
Lefrissült a plex telefonon(s23 ultra) és mocskos halk lett minden lejátszás ha van transzkodolas ...más is tapasztalt hasonlót?koszi
-
stickermajom
addikt
Nyilván tudod te is, hogy a transzkódolásról van szó. Vagy például az intro detektálás, a zene analízis illetve DVR felvételnél a reklámok kiszűrése is CPU intenzív feladatok.
Félreértés ne essék, nincs azzal baj, ha valaki akár egy ARM-on futtatja a szoftvert, hiszen ez (is) a szépsége, illetve minél nagyobb a felhasználók száma, annál több a fejlesztés. De előadni 2025-ben, hogy "van pénz lóvéra" meg évi hardver csere kell transzkódoláshoz, egyszerűen butaság.
Haver most vett 10105-öt 17k-ért, 24k volt a lap, 10-20 között RAM is lesz hozzá. Nekem a 12100 27k, 32GB DDR4 15k, egy új lap 45k volt. N100 mini pc-ket is találni újonnan 50-60k körül. Ha találsz használtan jó lapot, akkor gyakorlatilag egy év Netflix Premium árából pár éves hardverre húzod magad. Ez aztán a luxus. -
Biga123
addikt
Nyugodtan.
De amíg ez a kenyérpirító ki nem leheli a lelkét addig bizony kutya kötelessége lesz pms-t futtatni. Lehet ezt spúrságnak hívni, de lehet környezettudatosságnak is , attól függ honnan közelíted meg, de ez már nagyon off. -
boborján2
őstag
Mi az össztudás fele ami nem
fut energiatakarékos hardveren? -
stickermajom
addikt
-
Biga123
addikt
Igen az én döntésem h nem öntök lóvét egy új vasba, ha megoldható minimális időráfordítással. Nem mondtam ilyet h nem lehetne más megoldás, mert van.
Írtam is hogy én is sokáig transcodeoltam, szükségből.
Mert felültem a marketing maszlagnak, hogy de jó is a transcode,és befizettem a plex passra ahelyett h egy normális lejátszót vettem volna, de amikor egy alacsony bitrátás 1080p anyagot kellett a pms nek HW átalakítania (a felirat miatt)akkor egy ocsmány képminőség lett a végeredmény.
DE még mindig tartom azt h a 4K nak úgy van értelme ha 4K ban nézed transcode nélkül, Mert annak a verziónak a minőség a lényege. Az más kérdés ha valaki egérmozihoz is 4K forrást használ, mert , van pénz lóvéra, és évente cserél vasat a pms alatt ,hogy menjen a 4K hdr dovi atmos -> 576p SDR mono, on the fly konverzió . Mert az ő 5 perce megér annyit hogy beletolja a lóvét. Szerintem sokan vagyunk úgy hogy több az időnk mint a pénzünk ,vagy nem szeretünk feleslegesen lóvét égetni, energiát pazarolni.
De mint írtam nem vagyunk egyformák, nincs is ezzel baj.
Részemről nem akarom tovább gerjeszteni a hitvitát.
Aki akar trascode-ol aki nem az meg megoldja máshogy .
De egy biztos, transcode-nál lesz minőségromlás.
Peace... -
ugyes
senior tag
A Plex ajánlása a min. 11th Gen Intel processzor HDR->SDR normális átalakításhoz. J1900 az meg nem az.
Szóval a te döntésed a régi processzor, amely miatt egy másik verzió beszerzése szükséges a nem direkt lejátszású távoli elérés esetén.
Ettől másnak lehet más megoldása a problémára. Kinek mi a jó. -
Biga123
addikt
Most néztem, idén augusztusban lesz 8 éves a nas .
De a 4k HDR --> 1080p sdr transcode nem megy neki plex pass ide vagy oda,(régi J1900 as proci, már a qbittorrent bekapcsolt titkosítással is 30% on pörgeti seed közben) de ezért nem fogok nast cserélni, vagy új szervert építeni, miközben minden másra meg pont elég, és 7/24 ben elketyeg a a szekrényben, a villanyszámlán meg nem is látszik.
Uh nem vagyunk egyformák, de így van ez jól.#18370 morfondőr : Hatalmas Alien fan ként jó az ilyet hallani
Nálam a mai napig semmi nem ért a nyomába a 79-es Alien nek. -
boborján2
őstag
Ezt a témát hosszasan lehetne boncolgatni csak fölösleges lenne , mert mindkét oldalnak megvan a maga igaza.
Én pl. a lomosból raktam össze a szervert, teljesen ingyen xpenology alapon.
Nálam az a helyzet hogy , ha nem +5 percet foglalkozom azzal amit esetleg egérmozizni akarok mobilon távolról, akkor ugyanennek az időnek a sokszorosát elbukom máshol.
Szóval ha abszolút kompromisszum mentesen akarnék transzkódolni, akkor pénzbe kerülne a komolyabb HW amit be kell szerezni, össze kell rakni, installálni , konfigolni , stb...Hozzáteszem pass az adott , így a 4K ---> 1080p -t ha kell megoldja ez is sőt egyszerre kettőt is , vagy hármat. DV ---> SDR konverzióba viszont azonnal beletörik a bicskája.
Meg abszolút nincs és nem is kell minden DV anyagból SDR , mert van amit kifejetetten csak nagyképernyőn nézünk.Összességében mindent egybevéve az idő és az energia valahol így is úgy is belekerül, illetve bele kell hogy kerüljön a projektbe. Csak van aki az egyik utat választja van aki a másikat.
-
stickermajom
addikt
-
Biga123
addikt
Hát pont erről beszéltem, "5perc lekapni egy SD verziót "

Ipad ra pont elég az is
. De nem akarlak megtéríteni, nyugodtan transcodeolj .
-
stickermajom
addikt
“Hameg harware-esen transcodeolod a 4Kt akkor abból minden lesz csak nem 4k minőség.”
De hát pont ez a lényege a transzkódolásnak és ezzel nincs is semmi gond.A 9th gen ipaden hiába akarok DV filmeket nézni, nem fog menni, ráadásul épp messze is vagyok otthonról, az óceán alatt nem szaladnak annyira a bitek.
Adja magát, hogy ha néznék valamit akkor transzkódolja 1080p-be. -
morfondőr
addikt
"Arról nem is beszélve h jó filmeket kell nézni"
Hát az elmúlt 10 évből nem tudom mennyi jó filmet láttam, de nem volt sok! Az utóbbi időben a legnagyobb filmes élményeim a teljesség igénye nélkül: Demolition Man, Terminator, Face/Off, Aliens 4K remasterek voltak! Megnéztem az Alien: Romulust, utána közvetlenül az eredeti Alien-t és hát attól függetlenül, hogy a Romulus nem rossz, közelébe sem ér az eredeti 1979-es filmnek. Túl sok időm nincs leülni, így havi 2-3 film, ami lepörög, de a legtöbb új filmnél úgy érzem, hogy megint elvettek 1,5-2 órát az életemből!
-
Biga123
addikt
Persze nem ördögtől való a transcode , én is sokáig használtam úgy mert a tv kliensét erőltettem az meg a feliratot égette, de mikor beszereztem egy CCWGTV-t akkor láttam meg a minőségi különbséget az 1080p felirat miatt transcodeolt, és a dirtect play között.
És ez "csak"1080p volt.
Uh igen szerintem 4K nak igenis direct play ben van értelme, mert ott már pont a minőség a lényeg , de ha nem számít a minőség akkor le kell szedni egy 1080p vagy 720p t és jóccakát."Persze nem az eredeti minőséget kell várni," - pont erről beszélek.
"Amíg nem volt külön ssd az ideiglenes fájloknak, addig előfordult néha akadás" - külön SSD = + erőforrás (HW, és anyagi ráfordítás)

Arról nem is beszélve h jó filmeket kell nézni , nem látványfilmeket, és akkor az mehet SD ben mert le fog kötni
-
morfondőr
addikt
Nálam szinte minden 4K HDR/DV-ben van tárolva HD hangsávval. Ezt a nappaliban lévő házimozi tudja, viszont a hálóban lévő régi fullHD TV nem. Kint Shield TV Pro, bent Shield TV Tube a lejátszó. A NAS-ban Celeron N5095 proci dolgozik, a transzkódnak pedig van egy külön SSD, amire az ideiglenes fájlokat teszi. Ha a benti TV-n nézünk valamit 80%-ban transzkódol (HW-esen, mert van Pass), és tökéletes a kép. A CPU-t kb. 20-30%-ban terheli ilyenkor. Néha van távoli lejátszás, aminél előfordul a transzkód és ott sem láttam még rossz képminőséget. Persze nem az eredeti minőséget kell várni, ha valaki azt akarja, akkor oldja meg a direkt lejátszást. Amíg nem volt külön ssd az ideiglenes fájloknak, addig előfordult néha akadás, mert nem bírta a hdd a sok I/O-t, de azóta minden sima.
-
Biga123
addikt
Lehet sokat fejlődött papíron minden, de nekem volt olyan szitu (pár hónapja)h annyira gyösz volt mobilnet h igen lefele kellett transcodeolni, DE mindez HW transcode mellett olyan szinten blokkosodott (mint régen) hogy élvezhetetlen volt, az lett a megoldás h HW trancode ki, és SD minőség softwaresen transcodeol. Úgy lehetett élvezhető minőséget kicsiholni belőle. De az SW transcode nak még mindig giga hw igényei vannak.
[link] Hameg harware-esen transcodeolod a 4Kt akkor abból minden lesz csak nem 4k minőség.
Szal persze van olyan élethelyzet amikor kell a transcode, és jó hogy van.
DE általánosságban kerülendő. És ha el tudod kerülni akkor nem kell giga HW a software trascode hoz. De az h 4K anyagot on the fly telefon képernyőre transcodeoltatsz (ahova kb elég a 320p native felbontás), az nettó erőforrás pazarlás.
De mindenki azt és úgy transcodeoltat ahogy akar.
Csak ez a fórum is tele van olyan kérdésekkel , "mért akad a lejátszás", és az esetek döntő többségében a transcode miatt. -
morfondőr
addikt
-
stickermajom
addikt
Én arra reagáltam, hogy általánosan kijelentetted, hogy a transzkódolás kerülendő. Nem, nem az.
5-6 évvel ezelőtt az volt az aranyszabály, hogy inkább kerüld, de azóta rengeteg fejlesztés történt Plexben, illetve elérhetővé vált sok olcsó hardver ami képes rá. Innentől pedig nem fekete/fehér a téma. Előfordul, hogy szükség van rá és bírja a hw? Hadd szóljon! -
markyskus
csendes tag
-
Sanyi.mTs
addikt
egy dupla részes sorozatrészt (S01E12-E13), hogyan kellene a szervernek megjelenítenie? mert jelenleg csak S01E12-t mutatja
-
Multibit
nagyúr
kb 5 perc alatt lekapok egy sd verziót
Igen, ez az, ami sokaknál ördögtől való
Pedig, magától értetődő. Nem, nem kell hat változatot tárolni! Korábban írtam, hogy én egy változat tárolását is meggondolom. De ha valaki nem tud távoli mozizás nélkül élni, tegyen érte! Tehát, ne álljunk úgy a transzkódoláshoz, mintha az nélkülözhetetlen lenne
-
Biga123
addikt
Sokan NAS ról futtatjuk a PMS t , nem "kurrens" HW-en.
És sok embernek nincs plex pass-a, akkor viszont SW trascode van, és az igenis erőforrás igényes.
Arról nem is beszélve hogy a HW transcode pedig minőségromlással jár.
Részemről ha távolról akarok valamit nézni akár telóról, akkor kb 5 perc alatt lekapok egy sd verziót és mehet a buli.
Szal igen én is inkább több verziót tartok.
Ha lehet a transcode ot el kell kerülni és akkor egy kv-főzőn is elfut a PMS. -
stickermajom
addikt
“De a transcode kerülendő.”
Ne jelentsünk ki ilyen dolgokat ennyire egyértelműen. Nyilván az a legoptimálisabb, ha a kliens közvetlenül le tudja játszani az anyagot, de ahogy a korábbi HDR-SDR kollégánál is írtam, az ég világon semmi gond nincs már a transzkódolással egy kurrensebb hardveren. -
Multibit
nagyúr
-
Biga123
addikt
"Eddig elég volt az erő, de mondjuk ha már 2-en néztünk volna 4k-t, azt már nem bírta."
A klienseket kellene megnézni mert ha egyszerre 3-4 4Kstreamet akarsz transcodeolni arra a világ összes cpu ja kevés lesz. (kivéve ha HW transcode van).
Mondjuk most már a távoli eléréshez kötelező lesz a pp. És ha van PP akkor van HW transcode is. De a transcode kerülendő. Amúgy nem lehet elrakni a kamrába a laptopot? Vagy bárhova.És akkor problem solved. Húzol neki egy ethernet kábelt és kész.
Mért kell a nappaliban a kis helyen lennie?boborján2: A gyerkőc fiókjába belépve tudod állítani a nyelveket. És ott az account settings résznél ki lehet választani.
-
boborján2
őstag
A gyereknek csináltam fiókot és behívtam home-ba.
Azt hol tudom neki (központilag) állítani ,hogy minden tartalom,minden eszközén alapértelmezettem magyar vagy angol hanggal induljon?
-
Zsírkrétamen
senior tag
Cserélnem kell
2 éve hozzám került egy laptop nagyon olcsón, ekkor cseréltem le a pi 4-em erre. Jelenleg bent van a hálóban a TV mellett ez a laptop 2 vinyóval, ezzel 2 gond van: a laptop ventije hangos ha felpörög, a hdd-knek is van hangjuk, és általában éjszaka töltök le, tehát nem hagy aludni. Másik gond, hogy ethernetem is csak a nappaliban van, tehát wifin töltök le. Most jött el az idő, hogy a férjem megkért hogy költöztessek ki mindent a nappaliba, egy kandalló tetején kéne elférjen minden (magát a kandallót nem használjuk), ott a laptop nem fog elférni. Mivel kb a laptop árából kijön egy N150-es mini pc, ezért gondoltam hogy erre váltok, hátha kicsit erősebb is lesz, de a lényeg, hogy kisebb lesz mint a laptop.
Itthon 2db TV-n szoktunk plexezni, sd-4k filmeket-sorozatokat nézünk, ezen kívül 2 rokonommal van még megosztva a fiók, illetve néha én is szoktam útközbe nézni róla valamit. Maximum 2 felhasználó használja egyszerre. Eddig elég volt az erő, de mondjuk ha már 2-en néztünk volna 4k-t, azt már nem bírta. Ezt jó lenne ha tudná az új, de alapvetően nem az erő miatt cserélnék. Persze rosszabbat nem szeretnék, mint a jelenlegi. -
Multibit
nagyúr
Milyen előnyt vársz a cserétől? Számomra nem világos. Mi a lejátszó eszköz nálad?
-
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék hardver váltani a plex alatt, egy i5 8250u-t cserélnék egy N150-re. Van aki ilyen procis gépet használ? Bírja a magasabb bitrátájú 4k filmeket?
Mennyire számít itt a ram mennyisége? A mostaniban 16gb van, érdemes a 16gb-nál maradni? -
siskad
őstag
-
kareszkaresz
tag
Ez a bajom igen. Hogy alapbol merre van azt tudom. De nálam ugy van hogy ssd-bol adattombot keszitettem ez lett volume2. Direkt ssd-re installaltam ami nalam volume2 és így nem talalom ezt a konyvtarat volume 2-ön.
Perpill az van h fogalmam sincs hova cache el majd nezegetem greppel hátha okosabb leszek. Van koztetek olyan aki nem volume1re nativan hanem volume2 nativra tette plexet ilyenkor hol keressem ezeket a konyvtarakat.Ha megvan mi a megoldas ha mégis a volume1 konyvtarat hasznalná? Cp es symlink volume1-re volume2-ről? Aki csinalta mar nagyon megkoszonnem ha leirná. Kisse ossze vagyok zavarodva. Youtubeon mindenki windowsra teszi az nem segit sajnos.
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
siskad
őstag
Sziasztok!
Nem túl régóta használok Plex-et, most jött elő egy olyan probléma, amire napok óta keresem a megoldást, és egyszerűen nem találom. A Plex szerver a laptopomról fut Windows 11 alatt.
A problémám az, hogy a nagyobb bitrátájú filmek (pl. ilyen 15 mb/s) elkezdenek szaggatni ha a laptopom idle-be kerül. Szóval elindítok a tv-men egy ilyen filmet, ami tökéletesen, szaggatás nélkül megy először. A laptopom energiagazdálkodási beállításainál a képernyő kikapcsolásának 5 perc van megadva, alvó állapotba lépéshez pedig az, hogy soha. Letelik az 5 perc, még mindig tökéletesen megy a film, majd kb. 3 perccel azután, hogy a laptop kijelzője kikapcsolt, a film elkezd szaggatni, másodpercenként megáll és bufferelésbe kezd, szóval gyakorlatilag teljesen nézhetetlenné válik a film. Viszont abban a pillanatban hogy a laptopomon lenyomok egy billentyűt, vagy esetleg megmozdítom az egeret, ezáltal visszakapcsol a kijelző, kilép idle állapotból, a film rögtön megy tökéletesen tovább mindenféle szaggatás, bufferelés nélkül.
Szóval ezek alapján úgy néz ki, hogy a gépem veszi vissza vagy a processzor teljesítményét, vagy a hálózati teljesítményt azután hogy kikapcsol a kijelző. Feladatkezelőben megpróbáltam megnézni, hogy van-e valami különösebb visszaesés processzorhasználatban illetve hálózati aktivitásban attól a pillanattól kezdve hogy elkezd szaggatni, bufferelni, de nem láttam ilyet, csak azt, hogy amikor újra visszakapcsol a kijelző, akkor a processzorhasználat 100%-ra ugrik, illetve a hálózati tevékenység is megemelkedik. (Bár lehet hogy a visszaesés abban a pillanatban következik be, hogy kikapcsol a képernyő, csak a következő 3 percben azért nem jelentkezik még a probléma, mert annyi már előre bufferelésre került, viszont ennyire visszamenőleg nem mutatja a feladatkezelő az aktivitásokat.)
Amiket próbáltam már:
- Az energiagazdálkodási beállításoknál a minimum processzorhasználatot 100%-ra állítani
- A PCI Express "Kapcsolati állapot energiagazdálkodása" értékét maximális energiamegtakarításról "ki" értékre átállítani.
- BIOS-ban szétnéztem, de nem találtam olyan beállítást ami ehhez kapcsolódhatott volna.
- A képernyő kikapcsolásának idejét sohára tettem, ekkor nem jelentkezett a probléma, szóval ez egyfajta megoldás, de ezt hosszú távon nem szeretném alkalmazni.
Találkozott már valaki ilyen problémával, vagy esetleg lenne tippje valakinek, hogy mit lenne még érdemes kipróbálnom? Külföldi fórumokon is keresgéltem egy csomót. de nem találtam az én problémámhoz hasonlót. -
kareszkaresz
tag
Sziasztok!
DSM alatt Plexet felinstallaltam SSD-re. Az lenne a kerdesem hogy a cache es a metadata konyvtarat hogyan tudnam ssd-n kezeltetni plexel? Egy regebbi installbol még ott van HDD-n a plex alapkonyvtara ami ugye elvileg ott van ahova installalja az emberfia. De SSD-n hiaba installaltam oda nem latom hogy lenne barmilyen ehhez hasonlatos konyvtarstruktura bárhol.
Hol tudnék nekikezdeni ennek a történetnek? Hol keressem hogyan tudnam ellenorizni mit es hogyan kezel plex.Köszönöm a válaszokat elore is.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
boborján2
őstag
A plexpass árainál valami bug van , vagy szándékosan "lejhúzzák" ,aki nem figyel?
Android box appban vs. weboldalon
(mindkettő ugyanazzal a fiókkal belépve)Örök 52.000Ft - 42.050Ft
Éves 14.800Ft - 11.840Ft
Havi 1.850Ft - 1.480FtErre van logikus magyarázat?
Tudomásom szerint bárhol fizetek elő , az az accountra vonatkozik és teljesen egyenértékű a drágább az olcsóbbal. -
schferenc77
aktív tag
a dög...
átraktam egy teljesen másik mappába a library-n belül a Mini-Madagaszkárt (nem oda, ahol a normál sorozat első évadja van), így egyből felismerte, mint külön sorozatot -
boborján2
őstag
Nem vagyok nagy plex guru , de szerintem az elnevezés/mappa struktúra sem korrekt.
Nem lehet hogy ez a hiba?
-
burgatshow
veterán
A Mini madagaszkart tedd egy szintre a pingvinekkel. Az a gond most, hogy az egyik a masik alatt van a mappa strukturaban, pedig logikailag 2 kulon sorozat.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Már belefutottam ilyen problémába korábban ,de nem emlékszem, mi volt a megoldás?
TV sorozatok, Madagaszkár Pingvinjei vs Mini - Madagaszkár. Külön mappában vannak, külön elnevezése, és mégis, a sima Madagaszkár sorozat első évadának az első 6 epizódját (6 rész van a mini Madagaszkárból) összeolvasztja. A Get infónál látom, hogy két teljesen eltérő nevű filet rak egybe:
Mi a bánatot csináljak vele, hogy hajlandó legyen két külön sorozatként felfogni?
A Plex oldalán csak a Split apart van, de nekem nincs ilyen menüpont se sorozat, se évad szinten... -
Biga123
addikt
Jellemzően ha távolról nézek bármint azt mobilnetről teszem és az bizony be tud szakadni.
Elég ha 2-3 + ember rácsatlakozik az általam használt toronyra
(vidék) -
stickermajom
addikt
-
Biga123
addikt
-
szkutyi
addikt
-
Biga123
addikt
-
szkutyi
addikt
-
Biga123
addikt
-
szkutyi
addikt
-
stickermajom
addikt
-
Biga123
addikt
-
ColdMan
aktív tag
-
szkutyi
addikt
-
Biga123
addikt
-
szkutyi
addikt
-
Fecogame
veterán
Érdekes, nálam is 1000/1000 net van a szervernél, ahonnan fut a plex, de még mobilnetről is megy a lejátszás directplay-el, mindenféle transkódolás nélkül

Próbáltam már egyszerre 4 különböző eszközről is lejátszani FullHD videót, akadás nélkül, mindössze néhány %-os CPU terheléssel vitte (6500T alapú gép, kb. ugyanolyan erős, mint az N100).
-
szkutyi
addikt
Én egy n100as minipc-n futtatom a szervert, simán bírja az is a transzkódolást.
pedig nem egy erőgép...egyszerűen ha távol vagyok, muszály, mert a hálózat valahol nem birja el a direkt play-t...hiába van otthon 1000es upload, és hiába van nálam távol 1000es download... -
ugyes
senior tag
I3-nál lehet nem sok, régebbi ARM-nél lehet már sok....
Főként ha van mellé felirat, mert azt is előszeretettel transcode-olja audióval együtt. -
stickermajom
addikt
-
ugyes
senior tag
Plex a lejátszó eszköz "tudásának" megfelelő hangot (és képet) továbbít. Ha nem tudja egy eszköz a DTS-t vagy EAC-ot (példák), akkor a Plex által megismert valamelyik eszközformátumra fogja alakítani (pl. AAC). Azt, hogy miként lehet befolyásolni a codec-ek közötti váltást, nem tudom.
Itt egy leírás, hogy a lejátszón lévő audió beállítások mit jelentenek.Alapvetően mindegy, hogy min fut a Plex, amíg nem kell átalakítania a szervernek. Ha ARM-es Synology-d van, akkor annak nem elég az ereje ehhez. Az audió átalakítást, emlékeim szerint, továbbra is erőből (azaz nem hardvergyorsításból) oldja meg a Plex.
-
kareszkaresz
tag
sajnos az opus hangsavok nekem valamiert akadnak. eddig ffmpeggel konvertaltam át ezeket AAC vagy DTS hangsavokra.
Arra nincs lehetoseg hogy ezt ne nekem kelljen megtennem minden filenal hanem lejatszasnal valahogy ezt atallitsam? Igy ertettem a kerdest, mert a kepen amit linkeltek mintha ilyesmi tortenne. (nem pc van nekem hanem synology DSM) -
ugyes
senior tag
Elég sokszor ez a transcode oka valójában, igen tud.
-
ugyes
senior tag
A jelen hivatalos álláspont szerint mindenki tud távolról filmet nézni, ha a szerveren van Plex Pass, függetlenül attól, hogy az végül transcode lesz-e vagy sem.
-
kareszkaresz
tag
hangsávot is tud konvertalni plex real time, nem csak video felbontast?
synology nason van a szerver DSM 7.2.2 en itt csak videora vonatkozot talaltam beallitast. létezhet megoldas erre? -
kareszkaresz
tag
Ha van egy PP-os szerverem. Arrol tud az en meghivottam transcodolassal filmet nezni? tehat egy masik ingyenes plex regisztracioval rendelkező, ha csatlakozik ahhoz amit en megosztok vele invite plex userrel. ??
Vagy ez csak a managed account userekre vonatkozik hogy ok is tudjak hasznalni. (még jóhogy tudják)
-
boborján2
őstag
-
stickermajom
addikt
Szerintem duplán letölteni, rendszerezni és tárolni az erőforráspazarlás processzor-, és saját időben, de hát kinek mi.
Csináltam én is egy darabig hogy külön Radarr instance futott 1080p-re az ipad miatt, de rájöttem, hogy az ég világon semmi értelme. Már egy J4105 is röhögve transzkódolja a 4K-t, pedig az egy 8 éves technika.
Épp otthonról 6700km-re nézek egy filmet, a Quicksync miatt még a CPU hőmérséklete sem ugrott meg, nem ám a processzor kihasználtsága. Pedig csak egy i3-12100 lett a szerverbe rakva, nem valami bitang CPU.

2025 van, a transzkódolás már nem ördögtől való dolog. Én tuti arrafelé mozognék inkább az esetedben.
-
blakey
titán
-
boborján2
őstag
A transzkód véleményem szerint a fölösleges rossz és egyben energia és erőforrás pazarlás.
Nem véletlenül van SDR a HDR mellett.
Csak sajnos a plex valamiért ezt nem jól kezeli.
-
stickermajom
addikt
-
szpeti40
addikt
Nekem SSD-n van a metadata. De szerintem ennek semmi köze a pörgetéshez, azt talán a RAM-ban tárolja.
-
zolko84
újonc
-
kareszkaresz
tag
köszönöm szépen csak 1 kerdes maradt szamomra perpill azt feltettem neked nemitt

mások ha esetleg van ötletük erre:
Plex metadata-t ha az ember fia ssd-n tarolja gyorsabb tole a porgetés filmek kozott van ertelme ssd-n tartani a beallitasokat ? mit gondoltok errol? Valaki esetleg hasznalja igy? -
ugyes
senior tag
-
zolko84
újonc
Sziasztok!
Bocsánat előre is ha már volt a kérdés. de lehetséges valahogy plex-be magyarországi tv adások befűzése?
Köszönöm előre is a választ! -
kis.zsolt
aktív tag
-
Biga123
addikt
-
kis.zsolt
aktív tag
-
Fecogame
veterán
Nemrég váltottam hdd-ről ssd-re, nem vettem észre jelentős különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
18400 - 18301
20169 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. De nem akarlak megtéríteni, nyugodtan transcodeolj .
Csendesebb, fürgébb lesz az eszköz és kevesebbet fogyaszt.