- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
boborján2 #18403 üzenetére
Nem olyan nehéz: Important 2025 Plex Updates
When running your own Plex Media Server as a subscriber, other users to whom you have granted access can also stream from the server (whether local or remote), without ANY additional charge—not even a mobile activation fee.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
boborján2 #18393 üzenetére
Majd írd meg milyen tapasztalataid vannak a másik szoftverrel.
Amúgy csak gondolj te is bele, ha az eddigi felhasználók nagy része elpártol a Plextől az is jelezni fog valamit a cég irányába, lehet bármit szajkózni, DE Lifetime előfizetések tömkelegével a cég nem fog egyenesbe kerülni, arról nem is beszélve hogy a mostani Lifetime és az Április 29 utáni ár között óriási különbség van, amit nem lehet megmagyarázni értelmesen, pláne úgy hogy a megnövekedett költségekre hivatkoznak az áremelésnél. -
stickermajom
addikt
válasz
boborján2 #18379 üzenetére
Nyilván tudod te is, hogy a transzkódolásról van szó. Vagy például az intro detektálás, a zene analízis illetve DVR felvételnél a reklámok kiszűrése is CPU intenzív feladatok.
Félreértés ne essék, nincs azzal baj, ha valaki akár egy ARM-on futtatja a szoftvert, hiszen ez (is) a szépsége, illetve minél nagyobb a felhasználók száma, annál több a fejlesztés. De előadni 2025-ben, hogy "van pénz lóvéra" meg évi hardver csere kell transzkódoláshoz, egyszerűen butaság.
Haver most vett 10105-öt 17k-ért, 24k volt a lap, 10-20 között RAM is lesz hozzá. Nekem a 12100 27k, 32GB DDR4 15k, egy új lap 45k volt. N100 mini pc-ket is találni újonnan 50-60k körül. Ha találsz használtan jó lapot, akkor gyakorlatilag egy év Netflix Premium árából pár éves hardverre húzod magad. Ez aztán a luxus. -
Biga123
addikt
válasz
boborján2 #18374 üzenetére
Most néztem, idén augusztusban lesz 8 éves a nas .
De a 4k HDR --> 1080p sdr transcode nem megy neki plex pass ide vagy oda,(régi J1900 as proci, már a qbittorrent bekapcsolt titkosítással is 30% on pörgeti seed közben) de ezért nem fogok nast cserélni, vagy új szervert építeni, miközben minden másra meg pont elég, és 7/24 ben elketyeg a a szekrényben, a villanyszámlán meg nem is látszik.
Uh nem vagyunk egyformák, de így van ez jól.#18370 morfondőr : Hatalmas Alien fan ként jó az ilyet hallani
Nálam a mai napig semmi nem ért a nyomába a 79-es Alien nek.
-
stickermajom
addikt
válasz
boborján2 #18311 üzenetére
Szerintem duplán letölteni, rendszerezni és tárolni az erőforráspazarlás processzor-, és saját időben, de hát kinek mi.
Csináltam én is egy darabig hogy külön Radarr instance futott 1080p-re az ipad miatt, de rájöttem, hogy az ég világon semmi értelme. Már egy J4105 is röhögve transzkódolja a 4K-t, pedig az egy 8 éves technika.
Épp otthonról 6700km-re nézek egy filmet, a Quicksync miatt még a CPU hőmérséklete sem ugrott meg, nem ám a processzor kihasználtsága. Pedig csak egy i3-12100 lett a szerverbe rakva, nem valami bitang CPU.
2025 van, a transzkódolás már nem ördögtől való dolog. Én tuti arrafelé mozognék inkább az esetedben.
-
Biga123
addikt
válasz
boborján2 #18296 üzenetére
"csak akkor meg bukta az a kényelmi opció ,hogy melyik anyagnak hol tartott a lejátszása."
Szerintem nem bukta.
Most kipróbáltam mert nekem van pár film ami megvan SD ben és HD ben is , de nálam külön folder-ben vannak.
És mind2nél megy a progress ha elkezdem nézni az egyiket.
Uh tudod folytatni szerintem ahol abbahagytad.Sőt még a lejátszás folytatása résznél is listázza mindkét verziót.
-
markyskus
csendes tag
válasz
boborján2 #18024 üzenetére
ezt én értem, és tudom is, pont ezért jegyeztem meg mint érdekesség, h nem kéne h menjen mégis megy, ellenben az apple tv-vel ahol infuse-al megy a natív plex appal meg nem (ebből következik h az apple tv tudja) de ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, hápog mint egy kacsa akkor az egy kacsa, nem ló
-
markyskus
csendes tag
válasz
boborján2 #18020 üzenetére
really? megesküdnék h P5 és P8-as dolby Vision is gond nélkül megy a tv-n
és nem transzkódol, sőt direct stream sincs, nem zöldes-lilás, nem fut error-ra hanem megy szépen....
és tudom h nincs olyan h dv-hdr10, dv van ami rendelkezik hdr10 sávval is, attól az még dv (is)
-
zseko
veterán
válasz
boborján2 #17739 üzenetére
Oled tévém van, de akkor sem ájulok el tőle. Ráadásul mivel feliratosan nézek majdnem mindent - mert a legtöbb amit nézek, feliratos, meg egyébként sem szeretem már a magyar szinkront -, így a felirat éjjel szinte kiégeti a szemet. Szürke betűtípusra áttéve egy fokkal jobb, a normál (nem HDR) anyagoknál pedig ilyen probléma gyakorlatilag alig.
-
sky8304
csendes tag
válasz
boborján2 #17316 üzenetére
Csak egyenlőre van ott még,munkálkodok rajta,majd ki fog kerülni onnan vagy egy nem használatos szobába vagy kirakom a raktárba
,még "telepítés" alatt áll,új a linux nekem még ismerkedek vele,egyenlőre még a samba megosztást se sikerült megcsinálnom vele
Ma folytatom vele a kínlódást
-
Multibit
nagyúr
-
Gardaai
senior tag
válasz
boborján2 #17109 üzenetére
Nem, nem mond ellent.
A rendszerezés, ha kialakítottad a rendszered, akkor automatikus.
Tehát Download Station megkapja a task-ot, ahogy végzett, a PLEX beolvassa és már nézhetem, ha nem AI felirat, akkor be is csatolja egyből angol hang + magyar felirat párost.
Egy 20 GB-os filmnél ez nagyjából 8 percet vesz igénybe, egy DS218+ NAS-on, a film megkeresése és nézése között, a preferált nyelveken! -
blakey
titán
válasz
boborján2 #17098 üzenetére
Pl. kitörlök valamit és a kónyvtár újraolvasásakor a plexben eltűnik egy másik sorozat, majd gondolegyet és visszajön
. - már írtam, hogy nyilván az alkalmazás a hibás és nem a felhasználó. Ha ilyen problémák lennének a Plex-szel, akkor ettől lenne hangos ez a topik is. Márpedig ilyen hibák nincsenek, ha törlőm, akkor nem "jön vissza".
Mindhármat használtam, huzamosabb ideig, akkor még a Jellyfin nagyon kezdetleges volt, de egész tűrhetően működött. Nálam az volt a szempont, hogy minél jobban és egyszerűbben hozzak létre egy olyan adatbázis, amit a lehető legtöbb eszközömön tudom használni, legyen az Plex app, Infuse, Kodi, TV, Blu-ray lejátszó, bármi. Mindegyiket NAS-on és minimum 6 hónapig használtam, teszteltem, egyszerre 2 szerver volt fent. A vége a Plex lett, minden szinten jobban teljesített és sokkal kevesebb hibával találkoztam, mint Emby vagy Jellyfin esetében, és természetesen nem minden platformon, mert volt, ahol jól működött egyik, másik, de összeségében a Plex adja azt, amitől nyugodtan lehet használni az adatbázis. Mindenkinek más-más lehet a favorit, de ha azt nézzük, hogy melyik mennyire elterjedt és jó a támogatottsága, akkor a Plex a nyerő. 1 vagy 2 eszközön lehet, hogy az Emby vagy a Jellyfin a jobb, de ha már 10-15 eszközre kiterjedően vizsgálom, akkor ezek elbuknak és marad a Plex. -
Imi1981
veterán
válasz
Hát szerintem ebből a háromból (plex, emby, jellyfin) a jellyfin a leggyengébb. A szerver még nem rossz de a kliens alkalmazásai néhány platformon nagyon nem működik jól! Ugyan ott az emby és a plex kliensek tökéletesen működnek!
Én próbálkoztam párszor jellyfinnel de valami sose volt oké. Annyi jó benne, hogy ingyen van hardveres transzkódolás.A plexnek a legjobb a sorozat felismerése ( magyar nyelven). Emby-n az tetszik, hogy ha csinálok egy új mappát ami addig nem volt ( például feliratos Sorozatok) akkor az megjelenik a kliens alkalmazásokban is! Plexnél meg külön hozzá kell adni ilyen esetben. Meg az emby gyorsabban / könnyebben fut samsung és LG tévéken.
Én mindkettőt használom emby és plexet is. Összességében a plex a legjobb de az emby is jó ( főleg néhány funkció miatt tetszik). -
Gardaai
senior tag
válasz
Az a hiba inkább user error-nak tűnik.
Egyik rendszer sem dolgozik helyetted, vannak "szabályok" amit követni kell, de mindenről van dokumentáció és az elején felhívják rá a user figyelmét!
Ilyen a mappa rendszerezés, fájlok elnevezése. Fontos, hogy film/sorozat ne keveredjen, helyesen legyenek kiválasztva az új könyvtár paraméterei (PLEX-en belül) létrehozáskor stb. stb.
Amit te írsz, velem egyszer sem fordult elő, pedig az elején még én se követtem 100%-ig az előírásokat és film/sorozat egy mappában volt, majd ugyanerre a mappára két PLEX-en belüli könyvtárat hoztam létre, ami egyik film, másik sorozatokat keresett. Még ezt is tudta kezelni.
Érdemes átolvasni a dokumentációt, akármilyen rendszert is választasz. Jellyfin lehet pont a te rendszerezésedet jobban kezeli.
Az, hogy visszajön egy törölt sorozat, elég sok minden lehet. Ha pl. egy könyvtárban van a Lomtár (pl. NAS rendszer esetén), akkor simán vissza szívhatja. De ezt felesleges is találgatni. A hibák legtöbb esetben hibás beállítás miatt lesznek. Ez lehet azért van, mert neked nehezebb felület a PLEX mint a Jellyfin. Ettől szerintem nem rosszabb/instabilabb egyik a másiknál. -
Gardaai
senior tag
válasz
boborján2 #17094 üzenetére
Hát nem tudom. Én is adtam neki egy esélyt, mindenki mondta milyen jó és egyszerű.
Lehet, mert PLEX-hez vagyok szokva, de nekem jóval bonyolultabb volt a Jellyfin beállítása és menedzselése, el is engedtem 1-2 hét után.
PLEX Free-t használok kb. 10 éve, eddig egy funkciót nem találok amit szeretném, hogy tudna, az pedig, hogy gyökér könyvtárra amit létrehozok lehessen állítani preferált hang/felirat nyelvet. Persze, ha telefonon nézném a sorozatokat / filmeket, akkor van 2x egyszeri költség (android, iOS), de kb. 5e. Ft-ból megúszod, de ilyen esetre ott a VLC vagy bármilyen egyszerű lejátszó. -
ugyes
senior tag
válasz
boborján2 #17070 üzenetére
Válaszaim:
1. Nem
2. Aminek van magyar fordítása/bejegyzés, az magyarul jelenik meg.
3. Szerintem nem, mert egy központi adatbázisból olvas (nem tudom melyik az)
4. Azoknál a sorozatoknál vagy filmeknél ajánlott, amelyeknek van hasonló nevű "párjuk", de más évben vagy más tartalommal készültek. Illetve azoknál, amelyeket nagyon nem akar megismerni.
5. Csak az első évad évét elég berögzíteni
6. Ha helyesen nevezted el, akkor semmi, max. a tvdb/tmbd/imdb azonosító
7. Igen is meg nem is. A Plex otthonban (HOME) meghívhatsz felhasználókat (ők külön regisztrálnak a Plex-re) és miután megosztottad a könyvtáraidat, akkor azokon a könyvtárak nézésekor nem kell külön plex pass a mobilra.
8. Úgy nevezed el, ahogy akarod, csak találd el a típust. Pl. F1 => sorozat, ezek után az adott típusnak megfelelően kellene elnevezned az egyes részeket (futamokat) a kijelölt könyvt(árak)ban. -
szkutyi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest