- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
17500 - 17401
20169 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpeti40
addikt
PLEX Pass Lifetime -25%
42049 Ft31537 Ft HUF
Ezen a héten él a kedvezmény.
Kuponkód:FANSFIRST25Én még gondolkozok, hogy nekem kell-e ez nekem. A HW Transcode nem lényeges, legtöbb helyen van Direct Play, valamint a 720p-s médiákkal így is röhögve elviszi ha véletlen kódolni kell. 4K HDR-t csak Direct Play-el nézek. Zenét nem hallgatok, statisztika nézésre ott a Tautulli.
-
thorex
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért nem tudok a Plex-be bejelentkezni, csak tölt, de semmi sem történik?
Ezt ezelőtt egyszer csinálta, de valahogy megjavult, nem tudom miért.
2 asztali számítógépen (win10 és win11) van plex szerver és van egy LG tv amin wifi-vel csatlakozik ugyanarra a hálózatra.
Mindkét gépen ugyanaz a felhasználói fiókot (google-t) használom, és eddig (egy alkalmat leszámítva) tökéletesen működött, hogy hol az egyik gépről hol a másikról játszottam le a filmet az LG tv-n úgy, hogy csak az egyik számítógépen (win11-en) vagyok bejelentkezve a plex-be.
Az Opera böngészőnél mikor elindítom a plexet, a bejelentkezés után nem jön be semmi (mármint a plex felülete) hanem végtelen ideig tölt.
A másik gépen (win10-en) ugyanazzal az opera böngészővel simán elindul.Próbáltam előzmények, cookie-k törlését, újraindítottam a gépet, letöröltem a plex-et mind a két gépről és újra raktam, próbáltam más böngészőt is, de azzal sem működött, továbbá a reklámblokkolókat is kikapcsoltam, hátha, de úgy sem működött.
Mindkét gépen ugyanaz a vírusírtó is van, az sem kavarhat be szerintem.
Próbáltam másik fiók létrehozását is, de azzal meg csak felhasználói felület jön be (hiába szervert telepítek) és azt szerverként nem tudom használni, nem tudok könyvtárakat hozzáadni stb.Valószínűleg én vagyok amatőr, de a kérdésem
Hogyan tudom a saját gépemen (win11-n) működésre bírni a plexet? -
gyugyo79
addikt
-
blakey
titán
-
Peace
nagyúr
-
blakey
titán
-
Peace
nagyúr
-
blakey
titán
-
Peace
nagyúr
Help! Nem segített sajnos a google sem. Valahogy rá lehet erőltetni a TV appra, hogy a feliratok színe mindig szürke legyen? PC a szerver, de az ottani beállításokban sem találtam ilyet. Csak Plex web-et, de annak nincs rá hatása:

-
burgatshow
veterán
-
Manimaci
tag
-
RockCNC
őstag
-
blakey
titán
-
Manimaci
tag
Sziasztok!
Van esetleg mód arra, hogy tv-s (LG webos 24) plex alkalmazásban beállítható legyen az alapértelmezett nyelv magyarra?
-
ForRedGlory
félisten
Mostanában előfordul, hogy nem tudok háttérképet feltölteni (mert magától nem találja meg). Hiába húzok be képet és mutatja azt, hogy feltöltve, nem jelenik meg. Van erre valami megoldás? Már próbáltam, hogy a kép URL-jét írom be, ugyanez.
-
morfondőr
addikt
Itt állíthatod, hogy milyen nyelvet preferáljon:

boborján2: az én NAS-omban egy Celeron N5095 van integrált GPU-val és simán lekonvertál egy 4K-s anyagot fullHD-re hardveres transzkódolással (van pass). 30-50% terhelést jelent egy konvertálás a kis cerkának átlagban.
-
boborján2
őstag
Van valakinek gyakorlati tapasztalata hogy egy 12400F+RTX4060 kombó wi11 alatt mennyire jól bánik a 4K + tone mapping transzkódolással 1080p vagy 720p -re?
Illetve közben kb. hány százalékon járatja a CPU+GPU párost?
Köszi
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Utobbi ídőben több ismerösöm is jelezte hogy több sorozat és film is az eredeti nyelven kezdödik. ha át is állítják következő filmnél vagy sorozat résznél visszaáll. a beállításokban a magyar az elsödleges.
Hol lehet a hiba?Köszönöm
-
fojtviki
őstag
No lehet jobb lenne, vagy egy konzol esetleg. Nem nagyon ismerem a mostani trendet. Utoljára COD2-vel játszottunk, aminek kb 15 éve már
De most a legidegesítőbb számomra, hogy 4k felbontáson csak 60hz a képfrissítésem. A görgetés is olyan fura, mintha szaggatna, de lehet ezt csak beképzelem?
-
Polllen
félisten
-
fojtviki
őstag
Köszönöm a választ nektek.
Annyi a történet, hogy lett egy 32" G8 Oled monitor. Felmerült a dolog, hogy néha jó lenne játszogatni. Viszont ismerem magam, páromat mégjobban, és tuti, hogy 1-2 hét és meg is lesz unva a játék
Ezért próbáltam magam meggyőzni, hogy lesz más haszna is egy gpu-nak. Plexen csak 4k anyagot nézünk. Mondjuk nem tudom, hogy van e transzkódolás
Viszont azért a 4070 super kártya, már olyan szint, ha nincs kihasználva, akkor nem kis kiadás ez na. Viszont így meg az a baj, hogy az Intel 13500 CPU-ban lévő uhd 770, a 4k felbontáson csak max 60hz képfrissítést tud. Az meg picit zavaró a szememnek
Szóval ez miatt kérdeztem csak. De úgy látom, hogy a mi esetünkben nem fogja ez megérni
-
enginev3.0
félisten
-
boborján2
őstag
Bedobtam 1 hete tesztelésre 2-3 nagyobb fotós/videós mappát a plexbe tesztelés célból. kb 2000kép/mappa Megnézni mégis milyen ,hogyan működik stb...
Gondoltam ráér elszórakozni vele, de most hogy ránéztem , nincs mindenhez index kép. Az első pár százhoz van csak.
Ahol van ott oké , mert van a hevc videóknak is, ahol meg nincs ott sehogyan sem akar lenni.Plex pass is van ,ha ez számít.

Mi a megoldás?
Illetve még mindíg olyan rohadt jó lenne ,ha a sorozat vagy film mappába lépve a könyvtár nézetet mutatná.
Nem is értem miért default az "ajánlott" nézet.
Nekem nem kell ajánlani semmit, majd én tudom mit akarok ,hiszen én töltöm meg tartalommal.Egy streaming esetében ez teljesen oké,hiszem nem tudom milyen kontentel van megtölte ,de itt mi értelme?
-
ugyes
senior tag
Van néhány szempont, amely alapján eldönthető, hogy megéri-e külön kártya:
1) van-e integrált gpu a processzorban? Ha nincs, akkor igen.
2) melyik generációjú a processzor, amelyben van gpu? Intelnél 11 vagy felette érdemes, ha 4K + felirat kezelése szükséges
3) Linux vagy Windows? Elméletileg Windows-on is megy HDR tone mapping, de csak Intel 11 gen vagy felett. Minden más esetben videókártya+ figyelembe veendő, ha docker vagy proxmox vagy TrueNas, stb. alatt fut a Plex, hogy a videokártya felismertetése az alaprendszerrel jól megtörténjen.
Leegyszerűsítve: Intel 11gen processzorok felett csak akkor érdemes, ha sok 4K és/vagy felirat transzkódolást kell egyidőben kiszolgálni.
-
zsolt501
nagyúr
-
fojtviki
őstag
Sziasztok. Lehet hülye kérdés, de pl jót tesz a Plex-nek, ha van dedikált gpu a gépben? Egy 4070 super jelen esetben
Mármint ilyen videókártya vásárlásán morfondírozunk
-
boborján2
őstag
Van arra valami megoldás/kerülőút hogy értelmezhető feliratméret legyen az andoid tv box appban.
105cm tévén a legnagyobb méret is épp határeset számomra.
-
enginev3.0
félisten
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
Amennyire tudom az andridos tv-n nem ingyenes.
Illetve kérdeznék is a topik lakóktól.
A szerver plex pass-al egy w10 pc , cpu g4400 , 4gb ram,sata HDD-k 110-140 megabájt/sec -el írnak/olvasnak, gigabit kapcsolat a routerrlal. A routeren wifi5 -el egy TCL google tv ami a tesztek szerint 270megabit/sec stabilan.
Ha a natív android tv kliensen nézem a 4K HDR tartalmat ,bármilyen átalakítás nélkül,akkor random bufferelget, igaz nem sokszor de azért zavaró. Ha ugyanezeket a mappákat felveszem a plex DLNA-ból a tévén a vimu playerbe, akkor ott semmi gondja. Bármeddig lehet nézni gond nélkül, és mivel ott van puffer kijelző ,azt ellenőrizve gyakorlatilag 98-100% -on van folyamatosan.
-
ugyes
senior tag
-
RockCNC
őstag
És a laptopok is új generációk azzal nem lesz gond.
-
RockCNC
őstag
-
ugyes
senior tag
Ez egy virtuális háztartás és csak Plexen belüli csoportosításra szolgál. Max. 15-en is egyszerre, ha elbírja a sávszélesség. Nálam 12 Mb/s a max. feltöltés a külső felhasználóknak, a belső hálózatan pedig maximum (1Gb/s). Egyszer fordult elő nálam, hogy 3 külső nézett egyszerre Plex-et.
És mindenképpen ajánlott Intel 11th Gen vagy annál fiatalabb processzorral szereltgépet használni, hogy a feliratok kezelése a konvertálásnál kevésbé haljon meg. Persze, ha van erős dedikált videókártyád, akkor régebbiek is elegendők. -
RockCNC
őstag
-
kis.zsolt
aktív tag
Igen, működik. Nálam "szétrobbant" a család mindenfelé, és be tudnak jelentkezni: legközelebb 14 km, legtávolabb 4500 km.
A Plexen be tudod állítani, hogy IP-címenként mennyi adatfolyam futhat egyszerre. Ha ez nincs lekorlátozva 1 eszközre, akkor PC-n, és tévén is nézhetnek egyszerre műsorokat, elméletben akármennyit. Nálad a feltöltés, nála a letöltés ami számít. Ha túl sok filmet néznek, és a lejátszó eszközök miatt konvertálásra lesz szükség, akkor akadozhat a stream-folyam - magyarul "karikázik", szaggat a film lejátszás közben.
Nekem 1/1 Gbps van, így a feltöltés rendben van. Érdekes Módon Wales-ben nagyon gagyi net van, de ott még a 40Mbps-os letöltés épp jó az SD-s filmekhez.
Én még annyit csináltam, hogy van egy szkript, ami a torrentezést leállítja a szerveremen, ha filmet néz valaki, azért, hogy ne vegyen el a feltöltésből sávszélességet. -
kis.zsolt
aktív tag
-
RockCNC
őstag
-
szkutyi
addikt
-
ugyes
senior tag
Igen, regisztrálniuk kell.
Nem egészen: fel kell venned/meg kell hívnod őket a Plex Home-ban. Ha elfogadják, akkor hozzárendeled a könyvtár(aka)t, amelyiket nézhetik.
Bárhol nézhetik és ha neked van előfizetésed, akkor a mobilra sem kell megvenniük.
Maximum 15 fő lehet egy "háztartásban". Hátránya, hogy mindenki látszik a belépéskor, mint a többi streamingnél: fiad, lányod, stb.
A mobilon való megtekintés kivételével az összes többi előfizetéshez kötött funkció NEM elérhető számukra (letöltés, plexamp, stb.). -
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Én nem akartam megadni a családtagoknak a plex (pass-os szerver) fiók jelszavamat. ne engem keressenek, ha be akarnak lépni, illetve biztonság miatt (2 faktoros belépéses a fiókom)
Minden családtagnak van egy plex fiókja. Ha mobilon/tableten akarnak plexet nézni, akkor egyszeri pár ezer Ft-os díjat kell fizetni (play áruházon keresztül), különben percenként leáll a lejátszás (vagy kodi-n keresztül nézni a plexet, az ingyenes, csak kicsit macerás, mert nem annyira jó az érintőképernyős megoldása). TV kliensek ingyenesek. -
RockCNC
őstag
-
szkutyi
addikt
-
RockCNC
őstag
-
morfondőr
addikt
Az hogy mennyien tudják akadásmentesen nézni, csak a szerver és internetkapcsolat teherbírásától függ.
Családtagokat felvehetsz a saját szerveredre is, mint pl. ahogy a Netflixen is lehet 5 profil ha jól emlékszem és akkor a te fiókoddal lépnek be, de lehet saját Plex fiókjuk is és felveheted őket "barátnak", utána megoszthatod a tartalmakat.
Saját felvételeket is be lehet tallózni természetesen, csak úgy kell megadni a tartalmat amikor hozzá adod (nem filmet vagy sorozatot választhatsz, hanem saját videót, pontosan nem tudom hogyan van elnevezve). -
RockCNC
őstag
Azoktól kérdezném akiknek van előfizetésük:
A családtagok/haverok regisztrálniuk kell egy fiókot?
Megosztom velük a tartalmat és tudják nézni akár egyszerre is?
Akadásmentesen?- pl. nagyfelbontású anyagokat telefonos applikációban és Plex oldalról is?
Saját telefonról felvett 4K-s videó anyagot is megoszthatok? -
itanczos
senior tag
-
blakey
titán
Pár nap múlva lesz, BF-kor szokott lenni.
-
RockCNC
őstag
Én is nézem, nekem nics előfizetésem, de erősen gondolkodok, hogy a család többi tagja is nézhesse.
Habár Plexet otthon nem használok, csak ha elutazunk. -
schferenc77
aktív tag
-
RockCNC
őstag
Szeptemberben 20% vol FOREVERPRO promóciós kódal, a tavaly karácsonykor 50% kedvezmény volt, én várnénk vele.
-
RockCNC
őstag
Szerintem karácsony környékén lesz.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Mi a tippetek várható most (év végéig) valami discount a Plex Pass lifetime verzióra? Most haviban vagyok (két hónapja indítottam), és váltanék inkább örökösre. Korábban mindig a szemétben landolt az erről szóló hírlevél, most persze egy sem jön :-) -
RockCNC
őstag
-
kis.zsolt
aktív tag
Nem tudom, hogy a Samsung tévédet lehet-e rootolni, mert annak idején én az LG tévémre így tettem fel a JellyFin-t (tehát nem annyira "zárt" OS a WebOS, de ezt sajnos a Samsungról nem tudom).
Keress rá, hátha van hasonló Samsung specifikus oldal is.
Egy próbát megér, aztán és is a felokosítót javasolnám következő lépésnek (esetleg egy új tévét
) -
morfondőr
addikt
-
boborján2
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
-
Rpd
csendes tag
Hát azért egy okos tv-t nem okosítanék tovább. Ezért érdeklődtem "barkács" megoldás felől
-
sziszi-fuszi
senior tag
A tévére biztos nem. Megszüntette a gyártó a támogatást. (Samsung) De egy olcsó tévé okosítóval simán megoldható
-
Rpd
csendes tag
Sziasztok! Régebbi Samsung TV-re /UE43MU6122/ rá lehet valahogy barkácsolni a plexet? Letöltésnél 118-as hibát ír. Köszi
-
ACE-
addikt
-
burgatshow
veterán
-
Crvsh3R
senior tag
Egy izolált Docker-es környezet esetén? Az új Plex konténer alá ugyanazt a config mappát mappoltam be, ami előtte is volt. Elméletileg nem kellett volna semmilyen változást sem észrevennie ebből a Plex-nek és ez igaz is az intro-outro keresésen kívül mindenre.
Legalábbis én így gondolom és a többi konténer esetén így is működött.Egy valamire gondolok még: a konténeren belül másik útvonalat adtam meg a könyvtáraknak, lehet ez kavarhatott be neki. Na mind1, most előre gondolkoztam és elkészítettem mindegyik konténerhez a compose fájlt, így biztosan ugyanaz az útvonal lesz a könyvtárak felé is a konténeren belül.
-
burgatshow
veterán
A DB-t is visszatöltötted a leírások alapján?
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Tegnap újra kellett raknom a Plexet az otthoni kiszolgálón (Docker), mert az előző gép alaplap hibával megadta magát. Portainerben szépen visszaállítottam a config mappát, de ennek ellenére az intro-outro-kat újra kereste a Plex, a többi beállítást hozta. Ez normális?
-
Drag77
senior tag
-
Drag77
senior tag
-
Gardaai
senior tag
Kapcsold be a TV-t, várj egy kicsit, majd addig nyomd a bekapcs/kikapcsoló gombot, amíg ki nem kapcsol, majd újra be. Néha szokott segíteni ez a hard restart, de a Samsung TV-knek iszonyat gáz a kodek támogatásuk. Se DTS, se DV... HDR-t is úgy játsza le sokszor, hogy kaparom a falat, pedig egy TV Stick 4K Max 2gen van lejátszónak kábeles nettel.
-
sky8304
csendes tag
A subzero-ba be van ez állítva?
Mondjuk azt nem tudom hogy ottani reg nélkül megy-e de én már akkor regeltem oda amikor felraktam a plexet.
Aztán bemész az egyik filmhez ott a feliratokba a keresésre nyomsz és ez az ablak jön be,ott meg tudsz keresni mindenféle nyelvre na már ha talál ugye. -
forintuser
őstag
Telefon, Fire Tv, Tablet minden közvetlen, illetve közeli lejátszás.A plex Dash-ban zöld pipával gold nélkül megy. A két Samsung TV piros, közvetett lejátszás, illetve el se indul. Tévé nyűg lesz én mondom.
-
forintuser
őstag
Kipipáltam, de ugyan úgy nem játssza le. Dragonball harmadik évad. Pl. DSM 7.2.2 előtt ilyen probléma nem volt. Lehet a kódek mizéria kavar be..
-
kis.zsolt
aktív tag
-
enginev3.0
félisten
Engedélyezd a nem biztonságos kapcsolatot a samsungon
Plex, beállítások, haladó, két legfelső menüpontot tedd mindig-re
-
morfondőr
addikt
-
forintuser
őstag
-
szkutyi
addikt
-
kis.zsolt
aktív tag
Lehet, hogy nálad nem fog bejönni, mert ahány LG tv annyiféle megoldás, de én a Közvetlen lejátszás engedélyezése, Közvetlen adatfolyam kényszerítése, és a Közvetlen lejátszás kényszerítése pipát bejelöltem (mind a hármat, de van ahol csak kettő van) a tévé Plex kliensében (LG oled, illetve kétféle korábbi 3D LG tévé) és úgy szaggatás mentesen direkt streamben játssza a filmeket a hangot és a feliratokat is. A 3D tévék 25 km-re innen vannak, tehát WAN-on keresztül megy a stream. Ja, és persze eza direkt lejátszás a PMS-ben is engedélyezve van.
Nem biztos, hogy ez a megoldás, lehet hülyeséget beszélek, de egy próbát megér. -
Drag77
senior tag
Sziasztok,
Nálam az utolsó szervwr frissítés óta LG oled tv n megszünt műkidni. Csak teker, vagybha el is indúl. Csak szaggat.
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Plex szerverhez a felirat beállítsokban. Probáltam keresni róla infot ,de nem igazán igazodom ki rajta.
a sub-zero -s dolog megvan ,de a opensublite.org nem találom az ügynökökben .
KöszönömSzép napot
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Synology-n használom a plexet. azt vettem észre hogy sokszor nem mutatja az irányitopultban hogy ki nézi. A sávszélességen látni ,de azon kivűl semmi.
Szép napot..
-
burgatshow
veterán
-
zsolt20
tag
Köszönöm. Gondolom igy az összes adat mentésre kerül? Mási kérdés saját zenei playlists esetén , ha esetleg tárolt zenei hely időközben megváltozik ,pl uj meghajtó , vagy mappaszerkezett változik meg korigálja a saját playlists tartalmát is elérését?
Filmek esetén módosítja ha új helyre kerül egy film .
-
zsolt20
tag
Sziasztok . Zenei saját lejátszási listát lehet valahogyan menteni? Másik kérdésem mettadatok biztonsági mentése hogyan ? Készítettem másolatott plex mappáról csatolt képen poton 14gb volt, aztán uj vinyó került a gépbe telepítettem ugyan azt a verzió plex servert majd felülirtam a mentéssel . De sajna nem indúlt el a plex ismeretlen hibát dobott. -
sky8304
csendes tag
-
boborján2
őstag
Nem is fog jól működni ,mert kifejezetten sport "ügynök" nem létezik. Legalábbis én így tudom.
Én ezt emby -vel úgy oldom meg hogy letöltöm ,áthelyezem a mappába (pl. egyéb tartalmak -forma1) ,majd átnevezem tetszés szerint , és ezen ki van kapcsolva a felderítés.
Így nem rak be hülyeségeket borítónak, hanem inkább nem rak be semmit. Ha épp van kedvem akkor tallózok be hozzá manuálisan valamit.
Az áthelyezést/átnevezést seed alatt a kliensben kell csinálni. Vagy synology-download station esetén természetesen tetszőlegesen mozgatható/átnevezhető, ott megy a seed ugyanúgy tovább.Szóval ennek a mintájára próbáld meg a plexben.
Vagy hátha mondanak okosabbat.
-
itanczos
senior tag
Sziasztok!
Már pár éve használom a Plex mediaserver-t és különböző platformokon a Plex klienseket.
Forma1 rajongóként letöltöm torrenttel az *n_c_*ore-ról az aktuális hétvége részeit.
Sajnos nem működik jól ezeknél a felderítés. Vagyis nem tudja berakni a plex média listába.
Van erre valakinek valami megoldása? Hogy ne kelljen a letöltött torrenteken módosítani?
Köszi! -
kutga
félisten
-
kis.zsolt
aktív tag
-
kutga
félisten
-
kis.zsolt
aktív tag
PlexPASS-szal bekapcsol a hardveres transzkódolás, és nagyon hardverfüggő a végeredmény a lejátszás folyamatosságát tekintve. Ja, és havi 1480 Ft... akkor már inkább a nagyobb internetcsomag.
Én Inteles NAS-ról használom (DS918+), 1/1Gbps Telekomos optika. Szokott transzkódolni (érdekes módon csak egy felhasználónál), de nem akad meg a stream.
Az optika előtt mobilnetet használtam (Voda kb. 40/20 Mbps), és nem volt vészes, csak nagyon ritkán szaggatott. Viszont az SD feletti képminőség már felejtős volt. Most a 4K sem probléma.
-
Multibit
nagyúr
-
kutga
félisten
-
Multibit
nagyúr
-
kutga
félisten
-
Multibit
nagyúr
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van otthon egy kis média szerverem, Fujitsu Futro S920 az alapja (AMD GX-415GA soc, 16 GB ddr3 ram, 32GB ssd), ezen futtatok Plex szervert, hogy az otthoni hálózaton meg tudjam osztani a letöltött tartalmat. Alapvetően egy okostévét kell, hogy kiszolgáljon a szerver, a helyi hálózaton szépen teszi is a dolgát. A hétvégén beállítottam a távoli elérést is, hogy ha úton vagyunk, a gyerek tudja nézni a meséket, és próbaképpen, a telefonomon, az androidos Plex kliensben, 4g mobilinterneten keresztül elindítottam egy fhd videót, de percenként kb pufferel a lejátszás. Próbáltam a Plex applikációban állítani a minőséget, de a legkisebbel is ezt tapasztalom, mi lehet vajon a gyenge láncszem?
Azzal tisztában vagyok, hogy a 920 nem egy erőmű, de helyi hálón igazából elég, nem használok transzkódolást, a tévé elég erős a lejátszáshoz. Az internet otthon 250/10-es, Telekomos, sajnos a munkahelyen most nincs wifi, így azzal nem tudtam tesztelni. Ami még fontos lehet, hogy a 920-ason Proxmox fut, az oprendszert a Plex alatt is virtualizáltam. Tervezek beruházni egy i5-6500 alapú sff pécébe, amit aztán szintén szerverként használnék, ha a 920 kevés ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
17500 - 17401
20169 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- (GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL) Inno3D GeForce iChill X3 RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A felület nyelvét meg egyértelműen a készüléken kell kiválasztani, ha nem követi a beállított nyelvet.

Ezért próbáltam magam meggyőzni, hogy lesz más haszna is egy gpu-nak. Plexen csak 4k anyagot nézünk. Mondjuk nem tudom, hogy van e transzkódolás
Viszont azért a 4070 super kártya, már olyan szint, ha nincs kihasználva, akkor nem kis kiadás ez na. Viszont így meg az a baj, hogy az Intel 13500 CPU-ban lévő uhd 770, a 4k felbontáson csak max 60hz képfrissítést tud. Az meg picit zavaró a szememnek

)
Mondjuk azt nem tudom hogy ottani reg nélkül megy-e de én már akkor regeltem oda amikor felraktam a plexet.
Sziasztok . Zenei saját lejátszási listát lehet valahogyan menteni? Másik kérdésem mettadatok biztonsági mentése hogyan ? Készítettem másolatott plex mappáról csatolt képen poton 14gb volt, aztán uj vinyó került a gépbe telepítettem ugyan azt a verzió plex servert majd felülirtam a mentéssel . De sajna nem indúlt el a plex ismeretlen hibát dobott.